אבל זה כשפוסקים בין ראשונים. לא בין אחרונים.
את יכולה לראות היום בספרי כללי פסיקה למינהם - כולם מזכירים את זה.
אולי אם כולם חולקים עליך זה סימן שאתה טועה, אבל לא אומרים בזה "אחרי רבים להטות" או "יחיד ורבים הלכה כרבים" כי זה לא שייך. והפוסקים היום מודים בזה.
בבית דין למשל זה כן שייך. זה דבר מוסכם בפוסקים.
לעומת זאת - כשבאים לפסוק במחלוקת ראשונים אז באמת יש משקל לרוב הראשונים, תלוי גם איזה ראשונים כי יש כאלה שיותר התקבלו להלכה. בכל מקרה - את לא יכולה להביא את זה כדוגמא למקרה שלנו נגד החפץ חיים.
במידה וכן תגידי את זה - את תשללי המון המון פסקים של כל גדולי הדור האחרונים. זה כולל את הרב עובדיה, זה כולל את הרב אלישיב והחזוא, זה כולל את כולםכולםכולם.
לעניינו,
אמרתי ואחזור על זה - פשוט לי שזה אסור. אבל אסביר את הנקודה.
הגמרא במסכת ברכות אומרת בצורה מפורשת "שוק באישה ערווה". זאת גמרא מפורשת שאין עליה חולקים. הפעם היחידה (שידוע לי לפחות.. אני לא כזה בקיא) שזה מופיע עוד בספרות חז"ל זה בזוהר - וגם על זה אין חולק. זה לא מובא כמחלוקת.
אממה? התעוררה שאלה - מהו אותו השוק שעליו דיברה הגמרא? האם זה החלק שמעל הברך או החלק מתחת לברך?
באמת, מקובל בפוסקים להגיד שזה החלק שמתחת לברך, ויש המון ראיות והוכחות לדברים האלה. אבל מה לעשות שהפרי מגדים, אחד האחרונים החשובים ביותר, הסתפק להלכה מהו אותו השוק שעליו דיברה הגמרא, והמשנה ברורה בסימן עה כתב במפורש שזה החלק שמעל הברך, ואפילו כתב שהמקור למה שהוא כותב זה הפרי מגדים. על הפסק הזה הרב צבי יהודה אמר שהוא מצטער שחפץ חיים פסק וכו' כמו שדיברו פה קודם.
ואגיד שוב, שיש המון המון פוסקים שמחייבים לכסות את החלק שמתחת לברך מעיקר הדין, בלי שום מקום להקל בזה. כדבר פשוט... חייב לכסות. הנקודה היא שעכשיו זה כבר לא כזה פשוט. ולמרות שיכול להיות שהפוסקים שלך (ושלי!) ככה אומרים, אבל לדעת שיש חולקים.