אני בלחץ תרגיעו אותי.שנה טובה ומתוקה
אני מורה ועם הטירוף שהולך בבתי הספר אני ממש חוששת!! אני בהריון ברוך השם ויש לנו תינוק ומה אני עושה??? אני לא יכולה להישאר בבית מי יודע מתי הטירוף הזה ייגמר?
הסיכון שלך להינזק הוא ממש קטן..נעם85

לא יותר גדול משפעת (שנשים בהריון נמצאות בסיכון גדול יותר לסיבוכים שלה)

ההבדל הוא בעיקר בהסיטריה, תסתכלי על נתונים, מי החולים קשה.

גם אני בהריון ועם תינוקת, יותר חוששת להדבק בשפעת מבקורונה

ואגב, אני לא חושבת שהקורונה תעבור אי פעם,נעם85

אלא שהיא תהפוך לחלק משגרת המחלות השכיחות שלנו ונלמד לחיות איתה ולהתחסן ממנה

מסכימהים...
במיוחד עם האומיקרון שמתפשט מהר אבל זו מחלה קלה.
ככה כולם יתחסנו טבעית ומקווה שנוכל לחזור לחיים נורמליים בקרוב
זה באמת מלחיץ אני לא חושבת כמו נעםאוהבת את השבת
יש פה באמת סכנה!
לדעתי תקני מסכות n95 ותקפידי לא להוריד בכלל!
וגם תמיד להיות ליד חלון פתוח בכיתה ונגיד חדר מורים לא להיכנס
כן מסכימנ עם נעם שגם שפעת מסוכנת!אוהבת את השבת
בטח בחורף הזה שיש זן יותר אלים..
אבל קורונה מסוכנת פי כמה וכמה..

הייתי עושה השתדלות מיוחדת בשבועיים הקרובים כשההדבקה כ"כ מטורפת!!
התחלואה מהאומיקרון קלה יותר משמעותית.נעם85

הוא מדבק יותר אבל אלים פחות.

תסתכלי כמה נשים בהריון מאושפזות כרגע מסיבוכי קורונה.

משפעת יש הרבה יותר.

(אני לא קונספירטיבית, מחוסנת שלוש פעמים, אבל רואה את הנתונים, ורואה שהם בהחלט מרגיעים, ואפילו מעוררים תהיה על הנחיצות של ההגבלות)

נתונים מynet היום:נעם85

יש כרגע למעלה מ72,000 חולים פעילים.

מתוכם מאושפזים 307 חולים.

מתוכם חולים קשה 134.

זה אומר פחות מחצי אחוז  מאושפזים, פחות מחמישית אחוז חולים קשה!

יותר מ-16 אלף מאומתים אתמול: עשרות חולי קורונה אושפזו, 134 במצב קשה

ממש לא רואה סיבה ללחץ.

ומתחילה לחשוב שהנזקים הלימודיים, הנפשיים והכלכליים לא מצדיקים את מדיניות הבידודים.

את החולים קשה מתוך המאומתים של אתמולתמיד להודות
תראי עוד שבועיים.

החולים קשה שיש היום זה מהתחלואה שהייתה לפני שבועיים ולכן החישוב שלך לא נכון.

יכול להיות, בא נראהנעם85
יש לך סיבה לחשוב שהפעם יהיה שונה?תמיד להודות
תמיד רואים את החולים קשה כשבועיים אחרי ההדבקה כי לוקח זמן שהמצב מדרדר. אין סיבה שהפעם יהיה שונה גם בכל העולם ראו את זה.

אמנם עבר שבוע, אבל האחוזים לא עולים.נעם85
ב"ה.
עדיין לומדים את ההתנהגות של הזן הזה.
(כמובן שמספר החולים עולה מאוד, אבל אחוז החולים קשה רק יורד)
מראש לא חשבו שהאחוזים יהיו כמו בזנים קודמיםתמיד להודות
אבל את מערכת הבריאות מעניין כמה חולים יש במספרים מוחלטים ולא כמה אחוז זה.

לצערינו מספר החולים קשה עולה בהתמדה במספרים גבוהים והסכנה למערכת הבריאות מוחשית מאד.

רוב הסיכויים שבשבועות הקרובים מספר החולים המאושפזים מקורונה יהיו יותר מחולי השפעת וכמובן שהם יצטרפו לחולי שפעת ושאר מחלות החורף ורם לא יקרה פה נס אז מערכת הבריאות שלנו תהיה בבעיה קשה.
אבל השרשור לא על מערכת הבריאותנעם85
אלא על לחץ של אישה בהריון מהקורונה.
ובהקשר הזה אני עדיין חושבת כמו שחשבתי לפני שבועיים וכמו שהאחוזים מראים, הסיכון להנזק קטן מאוד. קטן כנראה הרבה יותר מהסיכון שבחרדה
לא נראלי שהוא קטן יותר מחרדה, וזה משפיע גם עליה כי לא יטפלואוהבת את השבת
כ"כ טוב עוד מעט במי שיגיע..

וחרדות יש לנשים בהריון כל הזמן מהרבה דברים.. לא נראלי שזה פקטור משמעותי, מה גם שיש מה לעשות בפועל כדי להתמגן מקורונה ומשפעת, ששתיהן מסוכנות בהריון.
עם זה אני מסכימהתמיד להודות
הסכנה לה אישית לא משמעותית אבל אני הגבתי לגבי מספר החולים קשה לא לגבי רמת הסיכון שלה
מאיפה את מביאה את כל ההפחדות האלו?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ד בשבט תשפ"ב 08:28
>כבר שבועות אומרים את זה- יהיו מאות חולים קשה, יגמרו מכונות הנשצה, יהין יותר מחולי שפעת… אמרו גם שיהיו כמויות של ילדים מאושפזים ושצריך להתכונן ל״הצפה״
ובינתיים שום שבר מזה לא מתגשם
אם זה לא היה קורונה בכלל לא היית יודעת שיש מאושפזים בבתי חולים זה עד כדי כך לא משפיע.
מה שמשפיע על מערכת הבריאות כרגע זה בידוד של רופאים ואחיות. בארה״ב כבר החזירו אנשי צוות חולים! לעבוד.
רמת ההפחדות השיטתית פה בפורום ממש לא תואמת את המציאות. (וזה לא את בלבד כמובן) אפילו פרויקטור הקורונה לא מסתובב ומפחיד אנשים ברמה שעושים פה.
מספיק.
יש פה ממש הגזמה כללית, תפתחו חדשות ותקראו לבד את המצב. לא בערוצים של מתנגדי חיסונים, ולא פה. פשוט חדשות. פשוטות. דיווחים מבתי חולים. רופאים ואחיות בשטח.
תסתכלו במספרים של החולים לבד, זה מפורסם בכל יום מפורסמים מספר החולים קשה, מונשמים, חולים משפעת, יש נתונים על הכל.
כבר במערכת הבריאות יש קולות שקוראים להפסיק עם הטירוף, ואפילו אלו שלא- לא עוסקים בהפחדות מטורפוך כמו שיש פה בכמה וכמה שרשורים.
מקריאה בפורום באמת ניתן לחשוב שהמדינה קורסת מרב חולי אומיקרון ושכולם הולכים לפתח לונג קוביד חמור , שכמובן הרבה יותר גרוע מאשר להיות בבית חודש בלי פרנסה ובידוד נפשי לילדים מתחת לגיל חמש וכולנו צריכים להישאר בבית שבוע על כל אפצי. זה מוגזם מכל כיוון אפשרי

סתם דוגמא מהבוקר/ נכנסים לאתרי חדשות ואין אף כותרת על קורונה! אפילו לא אחת! בשיא ה״מגיפה״ . ואם יש זה לא על חולים אלא על התנצחויות בין רופאים… נראה לי שזה יותר מהכל מראה מה באמת המצב בשטח ושהוא רחוק מאד מכל ההפחדות והקריסות למינהם

ואת זה צירפתי אתמול כבר למי שרוצה להבין לאן הרוח נושבת גם בקרב האנשים האמינים ביותר

איגוד רופאי בריאות הציבור: "להתייחס לקורונה כמו למחלות אחרות". פרופ' רהב: "אנחנו עוד לא שם"

מסכימה עם כל מילה. ממשהמקורית
אני אכן קוראת ועוקבת אחרי הנתוניםתמיד להודות
לא אמרתי שכרגע מערכת הבריאות בקריסה אבל מה שאמרתי , שאם לא יהיה נס ומה שקורה בארצות אחרות שמקדימות אותנו יקרה גם אצלינו אכן מערכת הבריאות תהיה בסכנה בסוף החודש / תחילת פברואר.

אין לי יכולת לחזות את העתיד ואני גם לא מתיימרת ומקווה ומתפללת שהתחזית לא תממש אבל מניתוח של הנתונים קל לראות שהסכנה לא כזו רחוקה.

גם בתרחיש האופטימי שבו על כל 1000 מאומתים רק 2 אנשים יחלו בצורה קשה, היות ואנו צפויים כבר בשבוע הקרוב להגיע למעל 300,000 מאומתים ביום זה אומר שיהיו 600 חולים קשים חדשים ביום. זה אכן מספר שמערכת הבריאות תתקשה להתמודד איתו ובארצות הברית לדוגמא שמקדימה אותנו בשלושה שבועות זה כבר המצב בהרבה מאד מדינות.

גם בגל הרביעי מערכת הבריאות הייתה על סף קריסה ומנהלי מחלקות הודו שהחולים לא מקבלים טיפול מירבי ויש כאלו ששילמו על זה בחיים, היה גם מקרה של גבר שחטף התקף לב שבסבירות גבוהה מאד חייו היו ניצלים לו היה לו מכונת אקמו להתחבר אליה אבל לצערו כל המכונות היו תפוסות עי חולי קורונה.

גם בצוות המייעץ לראש הממשלה, המומחים שנוקטים עמדות מאד אופטמיות לגבי רמת התחלואה חוזים שנגיע ל1200 מאושפזים כמו בשיא של הגל הקודם. רק שבשיא של הגל הקודם בתי החולים לא היו מלאים באנשים עם תחלואת חורף והרבה פחות אנשי צוות חלו והיו מבודדים (חלק מהמבודדים באמת לא יכולים לעבוד כי לא מרגישים טוב) וכבר אז עם הנתונים היותר מעודדים המצב לא היה טוב.

בשורה תחתונה, אם מסתכלים לנתונים בעיניים ולומדים ממה שקורה מסביב האומיקרון בהחלט פחות מסוכן אבל בכמות הדבקה כזו הסיכוי שמערכת הבריאות תתמודד עם המצב ביעילות מירבית לא גדול.
מאיפה הבאת שתיים לאלף?מיואשת******
בשבוע האחרון נדבקו 280 אלף אנשים
נכון לעכשיו יש 380 חולים קשה לפחות חצי מהם הם מלפני השבוע האחרון עד כמה שהבנתי.
זה ממש לא מסתדר עם המספרים שהבאת
המצוקה במערכת הבריאות בארה״ב וגם פה, נובעת מבידודים מפגרים יותר מאשר מספרי החולים.
כשמלא אנשי צוות יושבים עם ילדים מבודדים בבית סתם בלי שום הצדקה רפואית למשל, או שיש ארבעים אחוז של בדיקות חיוביות כוזבות באנטיגן ורופאים בבידוד בגלל בדיקה כוזבת. אז חסר הרבה אנשי צוות ויש בהחלט בעיה במערכת הבריאות.
אני דיברתי על ההפחדות שהולכות פה לגבי להידבק באומיקרון. ועל ההפחדות על זה שצריך להתבודד בכוח ולא להתיחס למחיר הנפשי של הילדים בכלל וכן הלאה הרוח הנושבת פה מכמה שרשורים.
הפחד ממערכת הבריאות צריך להיות שווה או גדול יותר לגבי אנשים שנדבקים בשפעת או מפתחים דלקת ריאות ומחלות חורף מסוכנות אחרות שלא יהיה להם מענה כי- אחת הסיבות לפחות- הרופאים והאחיות בבית עם הילדים שלהם . לפחות קיצרו עכשיו לשבעה ימים מי שחלה. כי מבינים שעשרה זה חסר הצדקה.. אבל
אם היו ממשיכים עם עשרה עוד יותר חוסר באנשי צוות. וכל מי שיצא לו באנטיגן שלילי (חמישים אחוז לא אמין) ובא לעבודה והדביק את כל הרופאים והאחיות שעובדים איתו (מכירה אישית שתי מקרים כאלו)
מרב דברים עקומים שהולכים פה במדינה קשה לדעת לאיפה להסתכל.
את החולים קשה לוקח בערך שבועיים לראותתמיד להודות
כלומר אם את רוצה לדעת כמה חולים קשה מתוך החולים את צריכה לבדוק את כמות החולים קשה שהתווספו ביום (כמות ברוטו לא סך הכל הגידול שלוקח בחשבון ירידה של חולים שהחלימו / נפטרו) ולהשוות לכמות המאומתים שהייתה שבועיים לפני.

בדיוק בגלל זה למרות שהצפי שכבר השבוע נגיע ל300,000 מאומתים ביום אין מפי שמערכת הבריאות תהיה בקריסה כבר השבוע אלא בעוד שבועיים / שלושה. את המספר של שני חולים קשה לכל 1000 מאומתים הבאתי מהערכה מאד אופימית של גורמי מקצוע בהתחשב בכך שהאומיקרון הרבה פחות מסוכן ובהתאם לנותנים שרואים בשאר העולם.

אם יש לך בעיה עם הפחדות אחרות את מוזמנת לענות עניינית למי שכתבה הודעה שבענייך מוגזמת. לא זכור לי שאני התייחסתי פה לחובת הבידוד אלא כתבתי לעניין הסכנה למערכת הבריאות.

ולא, זה לא הגיוני להתייחס לזה כמו כל מחלת חורף אחרת כי זה פשוט לא דומה ואין שום שנה שהיה צפי לכל כך הרבה מאושפזים בגלל שפעת/ דלקת ראות / כל מחלת חורף אחרת וכמובן שהחולים בקורונה מצטרפים לחולים במחלות חורף אחרות העומס על בתי החולים כפול ומכופל.
זה לא מה שאמרתימיואשת******
אמרתי שמי שצריך לדאוג מהעומס על בתי חולים זה כל מי שחולה בכל מחלת חורף ולא רק באומיקרון
ושהעומס על בתי חולים מושפע הרבה גם ממחסור באנשי צוות שנובע ממדיניות בידודים משוגעת וחסרת הצדקה או הגיון.
ברור שכולם צריכים לדאוג מהעומסתמיד להודות
זה בדיוק הבעיה שאם מערכת הבריאות בקריסה כל אחד שמגיע לקבל טיפול בבעיה (גם יולדת וגם מי שצריך ניתוח אפדנציט ובטח כל האנשים שמחכים לטיפולים לא דחופים רק שמשפיעים מאד על איכות החיים שלהם שזה כבר עכשיו בתי חולים דוחים) ולכן בדיוק עד היום נעשו מאמצים והגבלות כדי לא להגיע למצב הזה.

וזה בדיוק הסיבה שמי שלא מתחסן כל כך משפיע על המחוסנים ולא כמו הטענה שלהם שכל עוד אתה התחסנת מה אכפת לך אם אני מחוסן, כי הם תופסים מקומות בבתי חולים וזה משפיע על כולנו.

אין ספק שהבעיה של מערכת הבריאות היא גם הבידודים וזה מאד מקשה על ההתנהלות אבל גם אם יחליטו מהיום שאין בידוד לאנשי צוות רפואי עדיין מערכת הבריאות תהיה בבעיה (שלא לדבר על כך שחלק מהמבודדים לא מסוגלים לעבוד כי הם לא מרגישים טוב ועל הסכנה שלשחרר אנשים שאולי מדבקים לטיפול בקרוב באנשים שהמערכת בחיסונית שלהם לא משהו ואם הם ידבקו הם בדיוק האנשים שאצלם זה יהיה תחלואה קשה)
אפשר כבר לרדת מזה? אין הבדל במאושפזים כמעטמיואשת******
בין מחוסנים ללא מחוסנים. די. כבר הביאו פה אפילו גרפים למינהם ואפילו במערכת הבריאות כבר לא מדברים על זה.
אולי במונשמים, אבל לא במאושפזים בכללי.
ואגב חיסונים אם כבר הזכרנו
פגיעה במערכת החיסונית: ארגון הבריאות העולמי מתריע מפני מנות בוסטר נוספות נגד קורונה

ועוד דרך אגב הלכתי לקרוא קצת בעקבות דברייך וראיתי שרופאים מצהירים שבבריטניה, הונגריה והולנד כרגע אחוזי המאושפזים יורדים (לא רק שלא עולים בכמה שחשבו אלא יורדים)
חושבת שצריך להיזהר בגבולות ההגיון , להתחסן בגבולות ההגיון(לא לשלוח אנשים לחיסון רביעי שלא אושר בשום מקום בעולם ואז לומר להם אופס הרסנו את מערכת החיסון שלכם מרב התלהבות, למשל…) ולהפסיק להיות בהיסטריה כי זה מחוץ לגבולות ההגיון. זהו, נגמר לי החשק להגיב
בוודאי שיש הבדל גם ברמת התחלואהתמיד להודות
וגם במשך האשפוז.

וחוץ מזה שהקורונה לא התחילה ונגמרה באומיקרון בזנים הקודמים זה היה עוד יותר מובהק.
אין הרבה קשר בין הזנים הקודמים לעכשיומיואשת******
זה ממש לא רלוונטי בעליל הביא נתונים מזנים קודמים לעכשיו.
ואם תשחקי קצת עפ הגרפים ולא רק מגיל שישים, תראי שאין הרבה הבדל. כולם רואים מה שהם מחפשים כנראה.
זה פשוט לא נכוןתמיד להודות
אם תבדקי את מספר החולים קשה המחוסנים באופן יחסי לחלקם באוכלוסיה גם בגל הנוכחי הוא קטן יןתר מהלא מחוסנים / מחלימים והפער גבוה יותר ככל שהגיל יורד.

וגם לגבי משך האשפוז רואים בצורה מוחשית שמחוסנים מאושפזים לתקופה קצרה יותר וזה כמובן מאד משפיע על העומס בבתי חולים.
וואובת 30
האומיקרון בשיא, כבר ברור שמחוסנים או לא מחוסנים זה לא רלוונטי עכשיו, ועדיין מאשימים את הלא מחוסנים?
צריך להאשים מישהו. וכבר אי אפשר את ביבימיואשת******
בדיוק קראתי חוקר שטוען שאחת הסיבות שבאפריקה האומיקרון עבר מהר יותר זה בגלל אחוז החיסונים הנמוך שגרם לזה שהיו המון מחלימים מזנים קודמים וזה סיים את האומיקרון יותר מהר.
האמת זה לא ברור לי כי אני רואה שמחלימים נדבקים לא פחות אבל זה מה שהוא טוען.
איך בא לי לקפוץ חמישים שנה מעכשיו ולשמוע את התוצאות של כל הפולמוסים האלו ולדעת מי צודק
😁
מה שקורה זה שבאפריקה יש המון מחלימיםמיקי מאוס
לא דווקא מחלימים ולא מחוסנים (למרות שנראה לי עדיין מחלימים חסינים יותר ממחוסנים אבל כבר לא ברור), אלא בפשטות- לא הצליחו לבלום את המגיפה עד עכשיו אז אחוז אדיר היו חולים.
אוכלוסיות בסיכון - מתו בהמוניהם (ממילא אין הרבה כאלה במדינת עולם שלישי כי הרפואה חלשה)
אז הגל עבר בקלות כי אין כבר כמעט את מי להדביק ושזה יורגש

כמובן הכל בהקצנה אבל זה הכיוון...

בקצב הזה עוד 50 שנה אנחנו בפולמוס אם זן אפסילון יותר עמיד מקודמיו או פחות ולמה בדיוק עכשיו סופסוף הקורונה הזו תעלם😆 סתם. בעז"ה נהיה כבר הרבה אחרי ונדע מצוין
לגבי תחלואה קשה זה בהחלט רלוונטיתמיד להודות
את כותבת ממש מדוייק!אוהבת את השבת
ובחדשות באמת לא מדברים על שום דבר עכשיו..
נראלי פוליטית לא נוגעים בשום דבר שקשור לריח של כשלון של ממשלתנו היקרה...
אין לי זמן להתייחס לכל, אבל רק רוצה לתקן משהובארץ אהבתי
האמינות של בדיקות האנטיגן היא אכן נמוכה, אבל אי אפשר להגיד שזה 50% לא אמין.
הנתון של 47% שלילי כוזב לא אומר שכל מי שקיבל שלילי, יש 50% סיכוי שהוא בעצם חיובי. זה אומר שהבדיקה מזהה רק כחצי מהחולים. אבל עדיין החולים הם מיעוט מהאוכלוסייה (בינתיים לפחות...). אז במקום לזהות כ-10% מהחולים מתוך הנבדקים, הבדיקה מזהה רק כ-5% מהחולים, ועוד 5% הבדיקה מפספסת. עדיין מי שקיבל שלילי - 90% סיכוי שהוא באמת שלילי, ו-5% סיכוי שהוא בעצם חיובי.
אם יצא חיובי - 63% סיכוי שזה אכן חיובי, ו-37% סיכוי שזה חיובי כוזב. לכן בתוצאה חיובית הגיוני יותר לעשות בדיקה חוזרת (אם היא חיובית, זה כבר כמעט 90% סיכוי שזה באמת חיובי), או יותר טוב - PCR.

ועוד משהו שמצאתי בעניין בדיקות האנטיגן-
על דגימה ורגישות: הבדיקות המהירות והאומיקרון
אני חושבת שקצת עיוותת את הנתוניםמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ד בשבט תשפ"ב 11:21
צריך תואר בסטטיסטיקה כדי להבין מה אחוז האמינות של האנטיגן. איך הגעת לחמש אחוז ממש לא ברור אבל לחלוטין לא נכון.

אם אדם חיובי עשה אנטיגן, יש קרוב לחמישים אחוז שהבדיקה לא תזהה את זה. זהו.
כמה אחוזים זה מהאוכלוסיה? ברגע שהאנטיגן לא אמין ויש כל כך הרבה שמסתמכים עליו באמת אין לך שום שום שום דרך לדעת אף מספר או אחוז אמין, פשוט אין על מה לבנות נתונים.

אגב, לפי הקישור שהבאת רצוי לחכות שלוש ימים אחרי החשיפה לפני שעושים את הבדיקה. מה זה אומר על אמינות הבדיקה בשלוש ימים הראשונים נראה לי אפשר להסיק לבד
תראי, גם אני לא אוהבת את הבדיקות אנטיגןבארץ אהבתי
וזה בהחלט מעצבן החוסר אמינות שלהם, לשני הכיוונים.

לגבי הסיכוי של מי שקיבל שלילי להיות חיובי-
אני הגבתי על מה שאת כתבת, שאנטיגן שלילי זה 50% לא אמין. אני לא בטוחה למה התכוונת כשכתבת את זה, אבל לי זה היה נשמע שאת אומרת שיש 50% סיכוי שהוא בעצם חיובי (או במילים אחרות - אין הבדל בין הטלת מטבע לבין בדיקת אנטיגן כדי להחליט אם בן אדם חיובי או שלילי).
וזה לא נתון נכון.

אם ידוע לנו שכ-10% מהאוכלוסייה היא חיובית, אז אדם שיצא שלילי בבדיקת אנטיגן, יש 5.13% סיכוי שהוא בעצם חיובי. (את הנתון הזה ביקשתי מאבא שלי לחשב לי, כי באמת אין לי תואר בסטטיסטיקה, אבל לאבא שלי יש תואר שני במתמטיקה ואני סומכת על החישובים שלו).
נכון שככל שיש יותר אנשים שמסתובבים חופשי כשהם חולים ומדביקים אנשים, המידע שלנו לגבי אחוז החיוביים באמת נהיה פחות מדוייק. וככל שיש יותר חיוביים, יש יותר סיכוי להיות חיובי גם אם הבדיקה יצאה שלילית.
ועדיין - זה לא 50% (אלא אם כן כל האוכלוסיה חולה...).

ולגבי ההמלצה לעשות ביום השלישי -
עד כמה שאני עקבתי, הנתונים האלו פורסמו לפני שהיתה המלצה כזו (בהתחלה ההמלצה היתה להיבדק מיד כשנודע על החשיפה לחולה, גם אם זה רגע אחרי החשיפה).
אז אני לא יודעת איך בדקו, וכמה זמן אחרי החשיפה בדקו את הנדגמים במחקר, אבל אני הבנתי שבעקבות המחקר הזה עדכנו את ההוראות כדי להעלות את רגישות הבדיקה, כי שיתפספסו פחות מ-47% חולים.

N12 - נתונים בלעדיים: בדיקות האנטיגן מפספסות כמחצית מהנדבקים
בואי נעזוב פלפולי מתמטיקה לרגעמיואשת******
מצטטת לך מישהו שמן הסתם אמין בעינייך.
לטענתו (ושל עוד הרבה) בימים הראשונים הבדיקות מפספסות מאה אחוז. זה פחות או יותר מה שהוא אומר. מניחה שאם תשקללי את זה בכל הפלפולים שהבאת קודם תקבלי נתונים אחרים אבל פשוט אין לזה משמעות בכלל מה האחוז מפה והאחוז משם. הבדיקות לא אמינות נקודה. ההדבקה ההמונית חוגגת בחסות הממשלה וזה מה יש כרגע.

ם פרופ' דורון גזית מהאוניברסיטה העברית, שמייעץ לקבינט הקורונה יחד עם חברי צוות המומחים של האוניברסיטה, חולק על הכוונה של השר הורוביץ: "עד כה בוצעו בישראל לא מעט מהלכים שניתן להגדירם כצעדי חירום. העיקרי שבהם הוא העובדה שלמחוסנים, למרות שהם נדבקים במידה גבוהה באומיקרון, כרגע אין ניטור באמצעות בדיקות.
"משרד הבריאות הנחה מחוסנים לבצע בדיקה לאחר מגע עם מאומת, ובמקרה של תשובה שלילית - לחזור לעבודה. אבל אם בדיקה זו מבוצעת עד 72-48 שעות מהמגע האחרון עם המאומת, אין לה משמעות. היא תיתן תשובה שלילית בכל מקרה. זו טעות. היא נועדה להוריד את מספר הבידודים אבל מגבירה את ההדבקות, ולכן בסופו של דבר מגבירה את הפגיעה במשק.
מסכימה עם זה לגמרי...בארץ אהבתי
ואמרתי את זה גם קודם.
רק התייחסתי לטענה שכתבת, שהבדיקות לא אמינות ב-50%, שזה נשמע שזה בדיוק כמו להטיל מטבע.
הרבה אנשים פירשו ככה את האמירה ש-47% מהחולים יצאו שליליים בבדיקת אנטיגן. וזה פשוט חוסר הבנה של הנתונים.

אבל תכלס, לסמוך על הבדיקה הזו, ובפרט במדיניות הנוכחית, זה בהחלט לא הגיוני בעיני, וגורם להמון חולים להסתובב חופשי ולהדביק את כולם.

(אני ממשיכה לעבוד, למרות חשיפות לחולים על בסיס יומיומי כמעט, לצערי.. עושה בדיקות לפי ההוראות, כשלא מרגישה טוב עושה pcr ומחכה לתוצאות, ומקפידה על מסכת n95 כל הזמן - גם בשביל להגן על עצמי, אבל בהחלט גם בשביל להגן על אחרים. לא מורידה אפילו בשביל לאכול, אלא אם כן יש לי חדר לאכול בו לבד. את הילדים שלי כרגע אני לא שולחת, כי אני לא יכולה לשמור עליהם באותה מידה).
מיואשת******
אני מניחה שאת כבר יודעת מה אני חושבת על זה.
ולכל אחד מותר לחשוב ולהתנהג אחרת כפי דעתו ואמונותיו כמובן, רק מכל הלב, שימי לב לילדים שלך. הנזקים הנפשיים והרוחניים שעלולים להיגרם מלהיות בבית ,במיוחד בלי הורים צמודים, עלולים להיות רציניים. בסופו של דבר כל אחד מנהל את מערכת הסיכונים שלו. זה המהות של ניהול סיכונים. וזה בסדר. אני רק אומרת לשים לב שמבינים את הסיכונים לאשורם ולא מפריזים בערך סיכון אחד ומפחיתים בערך סיכון אחר וזה כמובן נכון לכולנו. גם לי.
רק בריאות ❣️❣️❣️
מסכימה איתךבארץ אהבתי
ותודה על איך שכתבת, ברגישות ובאכפתיות אמיתית.
ב"ה בימים שאני עובדת בעלי יכול להיות עם הילדים בבית, לא הייתי חושבת להשאיר כל כך הרבה זמן בלי הורים צמודים. הילדים מאפשרים לו ללמוד (ויודעים שאם יריבו או ישגעו אותו יותר מידי אז נשקול שוב את השארתם בבית), אבל הוא בהחלט משגיח ואחראי. והם משחקים ומתגבשים להם ביחד, לדעתי כרגע זה עושה להם הרבה טוב (אחרי תקופה של מריבות, עכשיו הרבה יותר רגוע ביניהם). וכמובן עם הגדולה אני מקפידה להתקדם בלימודים כדי לא לצבור פער.
ואנחנו בהחלט עם היד על הדופק בנושא. אבל תודה על העלאת הדברים.
❣️❣️❣️מיואשת******
לגבי כמות החולים הקשיםבארץ אהבתי
עד כמה שאני מבינה - הדאגה היא לא מהכמות שלהם כרגע אלא מהעלייה שלהם ביחס לעליה בכמות החולים.
את כותבת ש'נכון לעכשיו יש 380 חולים קשה לפחות חצי מהם הם מלפני השבוע האחרון'.
זה נכון, אבל את מבינה מה זה אומר? שתוך שבוע מספר החולים הקשים הוכפל. לפני שבועיים זה היה סביב 100, תוך שבוע זה הוכפל לבערך 200, ותוך עוד שבוע שוב הוכפל לבערך 400.
העליה פה היא לא לינארית, אם כל שבוע זה מוכפל, תוך שבועיים נוספים באותו קצב אנחנו עלולים להגיע לכ-1600 חולים קשים.
נכון שאנחנו עוד לא במספרים של החולים הקשים שהיו בגל הקודם, למרות שמבחינת מספר המאומתים אנחנו הרבה יותר ממה שהיה אז.
אבל כשרואים את הגרף של החולים הקשים, זה כן מדאיג, לא ממה שקורה כרגע, אלא מהכיוון של הגרף, שאם לא יקרה שום דבר בקרוב עלול להמשיך לעלות ולהגיע למספרים גבוהים

(אני לא מתייחסת כרגע למה שכתבה פרופ' מטות, כי אני באמת לא יודעת מספיק. התגובה של משרד הבריאות לא מספיק ברורה לי, אבל ההסברה שלהם תמיד היתה די גרועה. בכל מקרה, רציתי להסביר רק למה יש חשש ממצוקה אמיתית במערכת הבריאות, גם אם כרגע מספרי החולים הקשים באמת לא גבוהים).
תראי מה פרסמו היוםהמקורית
N12 - כמה מוגדרים חולי קורונה אבל מאושפזים בגלל בעיות אחרות?

בממוצע גס 50 אחוז מהחולים קשה בקורונה התאשפזו בגלל סיבות אחרות.
אלמלא הבידודים של עובדי מערכת הבריאות, על פניו, המצב לא כזה גרוע בגל הנוכחי אף על פי שאין למה להשוות עם הגלים הקודמים כרגע כי אין נתונים
איפה ראית שמדובר על חולים קשים?תמיד להודות
ממה שאני ראיתי מדובר על סך כל המאושפזים במחלקות קןרונה.

בנוסף, כתוב שהם הגיעו לבית חולים בגלל סיבה אחרת ואז גילו שהם חולים. השאלה אם במהלך האשפוז המצב של הקורונה הדרדר והם נשארו לאשפוז בגלל זה או שברגע שטופלה הבעיה שבגללה הם הגיעו לבתי חולים הם שוחררו.
צודקת. מדובר על כלל המאושפזיםהמקורית
אז עדיין נשארנו עם הסימן שאלה בנוגע לזה כי אין נתונים ברורים עדיין.
אבל לפי כמות המאושפזים קשה נראה שחסרים םה עוד חולים שלא רשומים בכתבה. מן הסתם הם לא פירטו לגבי כל בתי הרפואה
אכן הקורונה לימדה אותנותמיד להודות
שיש יותר שאלות מתשובות.

אבל שוב, אם לא יהיה הפתעות בגדר ניסים גלויים (והלוואי ויהיו!) בתוך שלושה שבועות בתי חולים יהיו מלאים בחולים קשים מהקורונה בדיוק כמו שרואים באנגליה, ארהב, איטליה וכו
ושאלה לגבי בידודיםתמיד להודות
את באמת חושבת שהגיוני שרופא שנחשף לחולה / שנדבק ואין לו תסמינים יטפל בחולה אונקולוגי / גריאטרי / מושתל איבר וכו או "סתם" חולה שמאושפז בבית חולים ומן הסתם מערכת החיסון שלו לא במיטבה כאשר הרבה פעמים הטיפול הוא מגע קרוב מאד כולל נגיעה בנוזלי גוף?

כל הזמן אומרים שבגל הנוכחי צריך לשחרר הכל ושקבוצות סיכון יגנו על עצמם. איך בדיוק מגינים עליהם ככה ? הרי אחוז מסוים מהרופאים האלו ידביקו אנשים וזה בדיוק האנשים שבשבילם הדבקה באומיקרון זו סכנת חיים ממשית.

זה בלי להתייחס לזה שדי ברור שלא 100% מהתחלואה היא אומיקרון אלא יש עדיין דלתא ויכול להיות שהרופא שנדבק ללא תסמינים ידביק את החולה בכלל בדלתא.

למה זה מתבקש דווקא בצוות רפואי לשחרר בעניין הבידודים? (לא מדברת על בידודי ילדים שהורים מפסידים עבודה לזה יש פתרון הרבה יותר פשוט שכבר התחילו באיחור לעבוד עליו וזה שמרטפיה לילדים)
לא אמרתי לשחרר דווקא רופאיםהמקורית
שעוסקים עם חולים מורכבים, או רופאים ואנשי צוות רפואי בכלל.
אבל - ממה שאני מבינה יש רופאים בבידוד בגלל ילדיהם.
ומעניין מה שאת אומרת. אני תוהה לעצמי אם בשל הטענה שאת מעלה, רופאים חולי איידס נדרשים לפרוש? באמת שואלת, כן? מעניין איך נוהגים במקרים כאלה.

מה שכן,הבנתי שרופאים שנדרשים בבידוד היו מטפלים בחולי קורונה במצב הזה.שזה גם פתרון כלשהו

ועדיין, במדיניות הנוכחית לפיה בדיקות אנטיגן משקרות אותנו על ימין ועל שמאל אנחנו לא מגנים על האוכלוסיה בסיכון ממילא, אז לפחות שהצוות הרפואי יהיה זמין לעבודה.כרגע אחנו גמככה במצב שכולם חשופים לאומיקרון, ועוד לפי החוק מה שנקרא.
רופאים תמיד עטו מסכות לפני שזה נהיה נחלת הכללמיקי מאוס
לא כדי להגן על עצמם אלא כדי להגן על המטופל...
אני לא יודעת אם יש הנחיות מיוחדות לרופאים אבל מניחה שמשתדלים מאוד שלא יגיעו חולים לעבודה

(וסתם לגבי איידס- היום זה מחלה נכחדת ב"ה אבל מי שמטופל בתרופות בכלל בכלל לא מדבק. ולגבי מה שהעלית זה בכלל לא רלוונטי כי זה לא מדבק באוויר אלא רק בנוזלי גוף וספציפית במגע מיני. בגלל זה זה מחלת מין והיתה נפוצה שנים דווקא אצל אנשים פרוצים מינית)
ממה שאני מכירה אצלינו הישראליםתמיד להודות
ברגע שפותחים את הסכר ומתירים משהו הכל מותר.

ברגע שיפטרו רופא ללא תסמינים מבידוד יום אחרי זה הוא כבר יעבוד בכל מחלקה , אני מתקשה לראות את זה שהוא יעבוד רק במחלקת קורונה למרות שאני מסכימה עם זה שאם זה אפשרי זה רעיון מעולה (אני רואה מה קורה סביבי אנשים על דעת עצמם יוצאים מבידוד אחרי 5 ימים כי ככה עושים בארהב והם מחליטים ממי ומתי נדבקו וסופרים את הימים מאז ולא מיום הבדיקה כי היום הכל מותר )

עד היום כל ההצדקות שאני שמעתי להפקרות של כולם הייתה שזה מה יש ושמי שבקבוצת סיכון שיגן על עצמו ולא יצא מהבית, לא שמעתי טענה במוצהר שאנחנו שולחים אותם לחלות בצורה קשה / למות כי אין מה לעשות (אם לא יגנו עליהם בזמן קבלת טיפול רפואי זה בדיוק זה, מי שבקבוצת סיכון לא יכול להרשות לעצמו לא להגיע לבית חולים כדי להגן על עצמו)

לגבי הילדים של הרופאים, ראיתי ידיעה שפתחו שמרטפיות בבתי החולים מקווה שזה נכון , אומנם קצת באיחור אבל עדיף מכלום.
אני מעריצה אותך על הסבלנות מיקי מאוס
ועומדת כמעט מאחורי כל מילה שלך...
איזה מחמאה זה ממךתמיד להודות
כל כך הרבה פעמים שאת מגיבה אני מרגישה שאת מדבררת אותי (בצורה יותר מדויקת ומוסחת היטב )
זה לא הפחדות, זו דעתן ואני ביניהן של חלק מהבנות כאן..אוהבת את השבת
רק דבר קטן..
כמו שהבת שלי אומרת לחברה שלה שהן מתווכחות

מה שאת אומרת זה בסדר מה שאני אומרת זה בסדר וככה נגמר הויכוח

יש פה דעות שונות
כל אחת חושבת שונה וזה מה שכיף בפורום וכיף שאפשר להתבטא להביע את דעתך ולהישאר באווירה נעימה..

כמובן שכותבת את זה אני הקטנה את הרבה יותר ותיקה כאן ופעילה ואני מקווה שזה בסדר שאני כותבת, פשוט הרגשתי שחבל שאפסיק להגיב כאן ובכללי כי התכווצתי מזה...

לי אישית אחרי שקראתי מה שכתבת קצת התכווצתי ולא רציתי יותר להגיב אני לא טובה בהתנצחויות ואני לא אוהבת לדבר בטונים כאלה וגם לא לכתוב...

אני בטוחה שלא התכוונת וכנראה הרגשת שזה בנפשך אבל גם אני וכולנו כותבות את דעתנו כי גם לנו זה תחושה שצריך להגיד את הדברים ויובאו לדעת כולן...

בקיצור
אני חושבת ככה
את חושבת אחרת
שתינו חושבות שצריך לדאוג לחיים ולשמור עליהם וזה מה שחשוב
לא נשכנע אחת את השנייה כנראה
אז בוא נישאר בשיח רגוע כי מבאס שרק בגלל הקורונה תיכנס אווירה פחות נעימה..
אבל לא יודעת יכול להיות שאני סתם מרגישה מותקפת..

בכל מקרה מאוד מעריכה אותך ואת מה שאת כותבת בכל מיני נושאים פה ומעריכה את האכפתיות הגדולה שתמיד משתקפת כשאת כותבת לבנות פה שמתייעצות♡♡♡♡

בהצלחה לכולם כולם כולם כי אין ספק שאיך שלא נסתכל תקופה מאוד מאתגרת....
סליחהמיואשת******
לא התכוונתי לגרום לאף אחד להתכווץ
אבל ההפחדות שרצות פה הם בלי קשר למה שקורה בעולם האמיתי ועברו את ההפחדות של אנשי מערכת הבריאות. וזה חשוב לומר את זה לדעתי, כי להפחדות יש משקל ומשמעות לאיכות החיים של אנשים. ימי שניזונה רק מכמה בנות בפורום תחיה בפחדים גדולים שאם היא סתם תפתח חדשות היא תגלה שאין כזו רמה של הפחדות כרגע ברב האוכלוסיה.
ואני ממש ממש לא חושבת שלכמה שנים אני כותבת בפורום יש קדימות או עדיפות או איזושהי רלוונטיות בכלל דעתך חשובה כדעתי.
רק ביקשתי להסב תשומת לב להלך הרוח באוכלוסיה הכללית לעומת מה שפה בפורום (ויתכן שחלק מזה זה שזה מעגל שמזין את עצמי בתוך הפורום, יש הפחדות כי הופחדו, וכן הלאה)
והמלצתי להיכנס לאתרי חדשות אחרים. ולהתרשם. לאו דווקא להקשיב לי
אני חושבת שהמצב הנפשי של אנשים כרגע בקרשים. ומה שהולך פה בימים האחרונים מזיק לדעתי כי זה כאילו יצא מפרופורציות גם של המחמירים בקורונה בארץ. זה להרגשתי.
ושוב סליחה ממש לא התכוונתי לגרום למישהי להרגיש מותקפת.
ממה שאני קוראתבת 30
הסכנה למערכת הבריאות כתוצאה מהמון אנשי צוות בבידוד היא הרבה יותר מעשית ומוחשית מאשר הסכנה מחולי הקורונה.
זה לא מדוייק, באמת יש הבדל מבחינת המאושפזים לעומת גלים קודמיבארץ אהבתי

הקו הכחול זה מספר המאומתים, לפי הציר השמאלי, הקו הכתום זה מספר החולים קשה, לפי הציר הימני. רואים איך העליה של החולים קשים הפעם הרבה יותר מתונה מאשר בגל הקודם.
וזה בהחלט מעודד, רק שעדיין אין מידע על השלכות לטווח הארוך. ולכן אני באופן אישי משתדלת עדיין להיזהר מאוד, עד כמה שיכולה.

ומצטרפת להמלצה של @אוהבת את השבת על מסכות n95, אני בעבודה רק איתם, לא מורידה בכלל חוץ ממתי שאני לבד בחדר (היו ימים שלא אכלתי כי לא היה לי חדר לבד והיה קר מידי לאכול בחוץ).
והיו כמה פעמים שעבדתי בכיתה שכולם בה נדבקו, ואני ב"ה לא נדבקתי. מאמינה שההקפדה על המסכה זה מה ששמר עלי.
ברור שיש הבדל ובכל העולםתמיד להודות
רואים שהאחוזים של החולים קשה נמוכים יותר מזנים אחרים זה עדיין לא אומר שהחישוב שנעם הציגה נכון
מסכימה איתךבארץ אהבתי
האם ראית גרף דומה שבו לא מכניסים בחישוב מחלימים?מיקי מאוס
כי אחד השינויים המשמעותיים הוא שמחלימים ומחוסנים נדבקים הרבה יותר. והם הרבה פחות מפתחים מחלה קשה זה ידוע
ממה שהבנתי כל המידע על אומיקרון גם מחו"ל לא מבחין בין מחוסנים לכאלה שלא ולכן אין טעם להשוות את האחוזים...

עוד דבר- הזן הזה מדבק בקצב פסיכי, אבל לתחלואה קשה לוקח זמן להתבטא. אין לנו בטחון מה יהיה בשיא הגל, אנחנו רק בתחילתו...
שאלה טובה, המידע הזה בהחלט חסרבארץ אהבתי
מעניין באמת. לא נתקלתי בגרף שמתייחס רק לחולים חדשים, אנסה לראות אם יש על זה מידע.
ומצד שני, בכל זאת יש משמעות לגרף הזהבארץ אהבתי
הסיבה שבוחנים את הגרף הזה, היא בשביל לדעת מה הצפי לעומסים בבתי החולים. ושם זה פחות משנה אם מי שמגיע לאשפוז זה מחוסן, מחלים או לא מחוסן. מה שמשנה זה כמה תפוסה יש.

ועכשיו מצאתי גרפים שמפרידים בחישובים בין מחוסנים, מחוסנים ללא תוקף ולא מחוסנים. (מחלימים לא נכללים, אבל מניחה שמאושפזים ביניהם הם באחוזים זניחים מכדי להיכלל בגרפים. אם כל יום רק כ-10% מהמאומתים הם מחלימים, אחוזי המאושפזים ביניהם הוא אפילו קטן יותר ולא משנה הרבה את התמונה).

בכל אופן, מצרפת כמה גרפים שצילמתי-

בגרף הזה רואים את כמויות מאושפזים הקורונה לאורך כל השנה האחרונה.
רואים פה שרוב החולים הם לא מחוסנים, בכל הגלים וגם בגל הנוכחי. אבל גם כשמסתכלים רק על העליה שלהם לעומת הגלים הקודמים, היא עדיין מתונה יותר.

כשמסתכלים יותר מקרוב, רואים שאם בודקים במספרים מוחלטים, כמות המאושפזים המחוסנים עולה ונראית די זהה לכמות המאושפזים הלא מחוסנים.
אבל עדיין אם משקללים ביחס לגודל שלהם באוכלוסייה, יש הרבה יותר סיכוי ללא מחוסנים להתאשפז, כמו שרואים בגרף הבא-

איזה אלופה את על ההסבר המפורט!!אוהבת את השבת
אני רוצה להעיר לגבי הגרפים שהבאתבת 30
אני בוחנת אותם כבר כמה זמן.
תמיד הגרף שמוצג בדשבורד מציג את הקו התכלת של הלא מחוסנים- למעלה.
אבל, אם משחקים עם הנתונים למעלה- נניח, בוחרים ''כלל האוכלוסייה'' ולא רק עד או מגיל 60, וכד'- אז רוב רובם של הגרפים מציגים את הקו הירוק כהה של כמחוסנים כקו העליון.
כלומר- לפחות בגל הנוכחי, מספרי החולים והחולים קשה מבין המחוסנים הם הגבוהים ביותר.
זה לא מפתיע,אגב, שכן האומיקרון לא מבחין בין מחוסנים, מחלימים, או לא מחוסנים. כולם כולם נדבקים. גם בסביבה שלי מלא מחלימים נדבקים (כולל הבת שלי) והמוני מחוסנים נדבקים.
כך שאם אחוז המחוסנים באוכלוסיה הוא יחסית גדול, אז ברור שגם מבחינה מספרית, הם יהיו ה''נתח'' הגדול ביותר של החולים.
זה באמת חידוש בגל הנוכחיבארץ אהבתי
בגלל שכבר אין הבדל בסיכויי ההדבקה בין מחוסנים ללא מחוסנים, אז כמות החולים המחוסנים היא הרבה יותר גדולה (כי יש יותר מחוסנים באוכלוסייה), ואז למרות שהסיכוי שלהם למחלה קשה הוא נמוך יותר, מספרית יש יותר חולים קשים מחוסנים כרגע.
אבל זה ממש בערך מהשבוע-שבועיים האחרונים.
אפשר לראות פה בגרף (במספרים מוחלטים), אם מסתכלים על כל השנה האחרונה, רק עכשיו יש עליה של הקו הירוק כהה מעל התכלת

אגב, אצל צעירים (עד גיל 60), גם במספרים מוחלטים עדיין יש יותר חולים קשים לא מחוסנים-

אבל באמת מעל גיל 60 יש יותר חולים קשים לא מחוסנים, בערך מהשבוע-שבועיים האחרונים (בגילאים האלו יש גם אחוז הרבה יותר גדול של מחוסנים)-

ועדיין, כשמשקללים לפי גודל הקבוצה (בודקים כמה חולים ל-100,000 איש), בשתי קבוצות הגיל יש פער גדול בין מחוסנים ללא מחוסנים-

הערה לגבי חולים קשיםבת 30
מכמה רופאים ששמעתי וקראתי- גליה רהב, עידית מטות ועוד.
גם החולים קשה'- זה לא ברמה של הדלתא.
חלק ממי שמוגדר שחולה קשה, הוא אכן עם קורונה, אבל חולה קשה במשהו אחר.
פרופ' עידית מטות כותבת שבאיכילוב רוב המאושפזים בקורונה פשוט גילו להם את הקורונה כשהגיעו לבי''ח. לא בגללה הם הגיעו.
ציטוט מהיום לגבי החולים הקשיםמיואשת******
פרופ' פייר אמר: "התמונה באיכילוב דומה למה שמתאר עמיתי משיבא. לנו יש היום 87 מאושפזים, רובם במצב קל. מספר החולים הקשים שלנו הוא 23, והם פחות קשים ממה שראינו בגלי הקורונה הקודמים. אנחנו לא רואים את הפגיעה הריאתית הקשה שהביאה לתמותה משמעותית. לרוב החולים הקשים יש מחלות רקע, שהן הסיבה למחלה הקשה. הקורונה נלווית אליהן. ***הקורונה היא הבעיה המרכזית רק אצל 20% מהחולים***
אכןבת 30אחרונה
כנראה שזה המצב כולם מסכימים על זה..
אלים פחות פי 3, זה עדיין סיכון לא קטן.. זה לא צחוקאוהבת את השבת
1800 כרגע מאושפזים בגלל שפעת. מהם 605 ילדיםנעם85
וואו האמת מלחיץ, צודקת לגמרי שצריך להיזהר משניהם!!!אוהבת את השבת
מזל שזה אותם דרכי התגוננות..

עורכת ..
רק שלא יתחילו לבדוק שפעת ולבודדבת 30
כמו שעושים עם קורונה...
לגבי הסוגריים44444
לדעתי בגלל זה "משחררים" מחוסנים.
המחלה קלה יותר והסיכוי של מי שמתחת גיל 60 להיות חולה קשה אפסי. גם מעל גיל 60 הוא נמוך....

לדעתי בעיקר לוחצים על חיסונים בשביל להוריד את מס' החולים הקשה- שזה מה שהכי חשוב.
אני רק יכולה להגיד לך שיש כ"כ הרבה מאומתים שאיבתי 123
אפשר לברוח מזה
רק אם תסגרי בבית ולא תפגשי אף אחד וגם בעלך לא יפגוש אף אחד.
והוריאנט האומקרון מאמת יותר קל
הלחץ לא יעזור לך, אבל באמת שווה לך לחשוב טוב מה האפשרויותמיקי מאוס
האם את יכולה לשמור מרחק? ללמד רק עם חלון פתוח?
כמובן להקפיד על מסכה תמיד ועדיף 2 מסכות או מסכה אנטי ויראלית
וגם להקפיד על התלמידים בכיתה
ולאכול לגמרי לבד ולא ליד עוד מורים כי באוכל מורידים מסכות

קורונה בהריון זה סיכון.
תנסי לראות איך את ממזערת את הסיכון שלך להידבק כמה שאפשר

את מחוסנת? אם כן אז את יכולה להיות יותר רגועה. החיסון די מגן מפני הסיבוכים.
אם לא- אז זה הצעד הראשון שאני ממליצה לך לעשות כדי להגן על העובר ועליך. כרגע זו ההמלצה הגורפת
אין לדעת. אנחנו עושים את ההשתדלותאביול
שמים מסיכות, מתחתנים, זה מה שאפשר לעשות. וכמובן להתפלל . יהיה בסדר בעזרת ה'
מתחסנים חחח זה ישר תיקן ליאביול
אני בעד להתחתן. למה לא?בת 30
שירבו שמחות בישראל ..
חחח לא מתנגדתאביול
ממה את לחוצה?בת 30
תראי, עד לדלתא, נשים בהריון לא נחשבו לקבוצה בסיכון.
מי אמר שהזן הנוכחי הוא מסוכן לנשים הרות? הרי באופן כללי הוא הרבה הרבה פחות מסוכן.
לא חושבת שנכון להשליך מהדלתא על המצב הנוכחי, מכל כיוון שהוא.
מעבר לזה, לחץ, באופן עקרוני, הוא לא טוב. לא להריון ולא בכלל.
אז עדיף שתהיי רגועה. ותכניסי לך לראש שבע''ה לא תידבקי, אבל גם אם כן, שזה סביר מאוד, כנראה שזה יעבור בלי בעיה מיוחדת.
ובינתיים, קחי ויטמין d באופן קבוע, זה הוכח כמפחית תחלואה קשה.
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

כנראה תלוי בהרבה דבריםטארקו

אנחנו מקפידים על חלק/מהדרין אבל לא על כשרות מסוימת

כמובן שאם מקפידים על כשרויות מסוימות המחירים בהתאם.. 

מחפשת המלצה לבקבוק מים עבורי במחיר שפוימולהבולה

מניקה וחייבת לשתות מלא

כל הבקבוקים שקונה על הפנים

צריכה המלצה לבקבוק איכותי אבל לא יקר אם קיים דבר כזה

אני הזמנתי מסופר פארםאונמר

עלה 30 שקל. הוא לא מהענקיים אבל ממש נח לשתות ממנו.

אני שותה פי מליון מאז שיש לי אותו.

ומחזיק לי כבר חצי שנה. עבר כמה נפילות וכזה ושרד.

לייף בקבוק טריטן פיה כפולה ורוד 600 מ"ל

יש לו גם קש לשתות וגם פתח רגיל לשתות שמרימים, והקש רחב כזה, זה לא שיוצא טיפה ממנו.

התחברתי אליו ממש חח

תודה אבל קטן לי מדימולהבולה

אני בשוק אחד שותה אותו😁

ולפעמים נמצאת במקומות שאין לי איפה למלא

באורבניקה יש מבחרשואלת12
מקסימום יהרס תקני עוד
הם מזעזעים. נשברו לנו תוך שנייה בשימוש רגילואילו פינו
דווקא אצלי לאשואלת12
יש ל2 ילדים כבר שנה. ולי אחד נשבר ויש לי עוד אחד. אז יצא שקניתי 2 בקבוקים לעצמי לשנה..
יצא לי לקנות 4 סוגים שונים . וזאת הייתה החוויה שליואילו פינו
אז רק כדאי שהפותחת תדע... שלא תתבאס
יש לי אחד משם כבר שנים!מסע של החיים

הוא התעקם וקניתי אחרים והם נהרסו וחזרתי אליו..

לא מוצאת קישור באתר כנראה כי כבר לא במלאי.

אנחנו גם מאוד אוהבים את הבקבוקים של uzspace (מה ש @ואני שר שלחה קישור)

לא הכי אטומים בעולם אבל מאוד נוחים לשתיה וחזקים

לנו המתכת החזיקו מעולהתוהה לעצמי
הפלסטיק נשברו באמת תוך דקה
גם לנו יש מישם לאחד מהילדים הקטניםאיך?איך?
מחזיק מעמד ממש יפה כולל אינספור נפילות וזריקות (לעומת הקודם שהיה ממש יקר ונשבר בנפילה הראשונה)
אני קניתי באליאקספרסואני שר

המלצה של יונה המלצות במקור אני חושבת.

ממש אוהבים אותו ויש כמה גדלים אז אפשר לבחור.

יכולה לנסות לחפש את הקישור אם רלוונטי...

אשמח לקישוריםמולהבולה
תודה רבה 💛מולהבולה
זה לא נוזל?אחת כמוני
שלי עכשו קצתואני שר

אחרי שחטף איזו מכה לדעתי...

השאר למיטב ידיעתי לא.

קניתי בקבוק של 1.2 ליטר של קונטיגוואילו פינו

נכנס למדיח ואת הפיה מנקה עם מנקה בקבוקים קטן.

גודל מעולה ממש

עלה בסביבות 120 שח. אבל משמש אותי כבר המון המון זמן

מאיפה הזמנת ? מהאתר שלהם?מולהבולה
דווקא עכשיו רואה שבאורבניקה יש השני ב50 אחוז
באורבניקה יש של קונטיגו?ואילו פינו
הזמנתי מטרמינל איקס כדי לשלם עם הפייטר
לא, סתם בקבוקיםמולהבולה
את יכולה להזמין מאמזון בקבוקי קונטיגומרגולאחרונה
לרוב זה יותר זול מהאופציות של קונטיגו בארץ
קונטיגוואז את תראי
השקעה לפרק זמן ארוך
גם מיונה המלצותמדברה כעדן.
זה באמת שומר על קור חום? איך את מנקה את הפיה?כולנה
אני חושבת שזה רק לשתיה קרהמדברה כעדן.
זה עם קש פלסטיק... וכן, שומר מאודדדד על הקור. ברמת ה24 שעות
יש מנקה קשים.. מוכרים במלא מקומותמדברה כעדן.
קניתי בקבוק פלסטיקעוד מעט פסח

בטו-גו (החנות נעליים).

בנפח של 800 מ''ל.

נראה לי עלה בערך 30.

איתי כבר שנה ואני ממש מרוצה.

זה חייב להיות רב פעמי?המקורית

הייתי קונה נביעות ליטר, עפה עליהם.

קונטיגוDoughnut
אמנם יקר אבל מחזיק הכי טוב. מניסיון עם המון סוגים.
בקבוקים של מים מינרליים124816
בקבוק של מים מינרליים מי עדן/עין גדי/נביעות, בקבוק של 750 או ליטר, מה שיותר נוח לך, אפשר להשתמש שימושים חוזרים וכשמתבלה לקנות חדש בלי יסורי מצפון על המחיר.
כנלאוזן הפיל
ואני גם מקפיאה חצי בקבוק שוכב, ואז ממלאת מים 
לא מתייעצת כי זה כבר קרה, אבל מה דעתכן? מענייןממתקית

לבת שלי ב א' היה אמור להיות מסיבת סידור גדולה בערב, ובדיוק אז היה מצב בטחוני לא יציב..הוחמרו ההגבלות, לא ידעו מה יהיה והמסיבה נדחתה ללא נודע.
בקיצור את המסיבה דחו בסוף לאיזה בוקר והודיעו בקבוצה לאימהות שהן יחגגו מול בנות בית הספר בשעות הלימודים, ללא אימהות!!! (כלומר המסיבה הריקודים, הדקלומים וכו יהיה בבוקר מול כל בית הספר עד כיתה ו'. אימהות לא מגיעות, מבחינת שלא כולן יכולות להגיע כי חלק עובדות וכו)
עכשיו אני לתומי קראתי, הבנתי, ולא יודעת למה חשבתי לעצמי, זה יום שאני בבית, אז נסעתי לבית הספר למסיבת הסידור.
כמובן שנכחו כל בית הספר וללא אימהות אחרות.
המנהלת דיברה דברי פתיחה ואז באה אליי וביקשה שאלך
קצת גיששתי, דיברתי לליבה, אבל לא עזר. ברגעים האלו היו דיבורים בבמה, אבל הבנות הביטו ואולי גם שמעו אותנו.

המנהלת אמרה שלא פייר שיש אימהות שלא באו ורק אני מגיעה, אמרתי לה שאבקש את רשותן בקבוצת הוואטסאפ.
אציין שמאוד הבנתי את המנהלת, היא לא רוצה עכשיו בלאגן מאימהות אחרות, ושבנות יקנאו למה רק אמא של.... באה. (אם כי יכול להיות שזה גם לא היה קורה...)
דיברנו כמה דקות כשהיא דורשת שאצא ואני מנסה בנעימות לבקש להישאר בכל זאת, כי אני כבר פה.
כמובן שבסוף יצאתי, מבינה מאוד את המנהלת
אבל מהירהורים שלי, חשבתי לי איזה "הכנסת אורחים" המנהלת העבירה ושידרה לבנות?
קצת הפריע לי ה"גירוש" הזה למרות שיודעת שלא נהגתי כשורה.
אני לא אשת חינוך ובטח לא מנהלת בית ספר, אבל נראה לי היה מקום לשתף את הבנות שאמא של.... הגיעה מרחוק, והמסיבה ללא אימהות, אבל נארח אותה בשמחה כי היא כבר הגיעה ומה זה הכנסת אורחים אם לא זה. ובפעם הבאה אמא של... תזכור שלא מגיעים... או משהו כזה.

ולא יודעת מה התחושות של הבת שלי שפתאום ראתה את אמא , ואז המנהלת מוציאה אותה.
לא דיברתי עם ביתי על זה...
עברו כמה ימים.
שייך לפתוח בפניה?
תודה למי שקראה

אני חושבת שהיא חששה שבנות אחרות יקנאו ויתעצבואוהבת את השבת

שאמא שלהם לא נמצאת...

לדעתי הגיוני המעשה שלה אבל אולי לא הצלילה לעשות אותו בנעימות...

לבת שלך את יכולה להסביר את הנל..

וקורה לכולנו שלא הבנו את הסיטואציה כמו שצריך ועשינו טעות... לומדים מה שאפשר וממשיכים הלאה...

איך בכלל נתנו לך להכנס לשטח ביה''ס?חילזון 123

אצלינו השומר מכניס הורים רק כשיש אישור מיוחד.

לא יודעת למה זה קשור להכנסת אורחים, לדעתי לא היה כדאי להגיע מלכתחילה אם אמרו שלא

אבל מצד ביה''ס לא מבינה למה לא יכלו לעשות בערב אחר, ולהזמין את ההורים כמתוכנן. ההורים לא כעסו?

נראה לי הם סתם התעצלו...

השומר נתן לי להיכנס...באמת לא יודעת למהממתקית

אולי חשב שאני מצוות ההפקה...

הכנסת אורחים- זה לא רק להזמין לשבת.. אני רואה את זה כדמות שנכנסת לבית הספר, גם אם בטעות, יש 2 אפשרויות:
לגרש- מה שקרה
או להסביר את הסיטואציה בנעימות, ולהזמין בשמחה ובהסבר, למרות שלא מתאים.

וכן... עצלות, ולדעתי אימהות שמחו שכך כי גם הן התעצלו להגיע.
בית ספר מרוחק מהעיר...כרוך בנסיעה, וזה גם זמן ןערב..
לבנות יש הסעה

מצד שני תחשבי על מה שהמנהלתחילזון 123

תצטרך לתרץ אחכ לבנות או לאמהות שגם רצו להגיע ונמנעו בגלל שזה לא הוגדר לאמהות. זה באמת לא פייר.

אולי מהתחלה היה עדיף שהיתה מודיעה שמי שרוצה מוזמנת להגיע ודי.

אבל אולי גם מצידך יש מקום להראות לילדות שכשיש כללים צריך לעמוד בהם ולא להתעקש לעבור עליהם

את נשמעת לי מדהימהשאלה גנים

אישית הייתי מאוד (מאוד!) כועסת אם הייתי במקומך

וואו ככה לגרש אמא???

הלם

איזה באסה!אמאשוני

הבת שלי סיימה ו' השנה, מסיבת הסידור שלה נעשתה תחת מגבלות קורונה, וגם זה הצליחו להשחיל בין סגר לסגר.

נראה לי יש יותר שכבות ביסודי שהשתבשה להם מסיבת הסידור, מאשר שכבות שהתנהל כמתוכנן.

מבאס ממש שהילדים מתכוננים לאירוע והוא לא יוצא לפועל בגלל מגבלות.

אצלנו הפתרון במקרים כאלט, שהבית ספר מזמין הסרטה מקצועית של הטקס, ואז נשמר זמין לכל אחד בכל מקום.

אפשר גם לעשות שידור לייב. אפשר להציע הצעת ייעול לפעמים הבאות.

כרגע אפשר להציע לעשות טקס חוזר, הפעם רק לאמהות.. אולי ביום שישי. חלק מהאמהות לא יוכלו להגיע, תמיד יש כאלו. יום שישי הרבה אמהות יכולות. מי שלא יכולה שתזמין סבתא/ דודה/ אחות גדולה במקומה.

לגבי השאלה שלך, את מכירה בטעות שנעשתה, ממש בתום לב, אבל טעות בשיקול הדעת.

מנהלת ביסודי חייבת להיות קשוחה עם הכללים.

תראי איך המרחב הציבורי נראה כשכולם מפחדים משיימינג.

בית ספר זה לא מתנס שאפשר להגמיש כללים

ואם תלמידות היו יוצאות מפוקוס כי "גם אמא שלי בבית ואני רוצה להתקשר שתבוא"

מי שהייתה נאלצת להתמודד עם הבלאגן זו המנהלת.

גישה של הכנסת אורחים לא רלוונטית לדעתי בסיטואציה הזו

זה כמו שתלמידה שקיבלה השעיה תוכל להיכנס לכתה כי היא "כבר הגיעה"

תלמידות כל הזמן מנסות לבדוק גבולות ולכן מנהלת צריכה ללכת ראש בקיר הרבה פעמים.

אגב שיימינג, לפני כמה שנים "התפוצצה" בתקשורת כתבה על מנהל בית ספר שהשעה תלמידה שלא עמדה בכללי מסיבת בת מצווה שנהוגים בתקנון.

המסיבה נערכה כמובן בשעות שאינן של לימודים, באולם פרטי ולא הייתה קשורה למוסד הלימודים.

גם שם הטענה של האמא הייתה שבהסתכלות פרטנית לא היה צריך להשעות את הילדה.

טענת המנהל הייתה שבהסתכלות כוללת היה צריך להשעות כי הכללים ברורים וידועים וההורים חתומים על התקנון.

אני יכולה להבין את שני הצדדים, אבל אני שמחה שבמוסדות הלימוד של ילדי אוכפים את הכללים של בית הספר לטובת הכלל ולטובת הסדר.

זה נותן המון כח למורות ושומר על רמה גבוהה ולא מיליון התערבויות של הורים שמחלישים את המערכת.

אז נכון שבמקרה שלך אולי לא היה קורה כלום אם היית נשארת בהנחה שהאמהות והתלמידות היו זורמות עם זה,

אבל זה כן משדר שדר כללי יותר, שאפשר "להגמיש" כללים, פשוט להגיע ויהיה בסדר.

נכון היה לפנות אליה מראש ולבקש הגמשה, כשזה לא קרה, אני מבינה את הפעולה למרות שהיא "לוחמנית"

גם הגעה ללא תיאום עלולה להתפרש כך (אם כי ברור שזה לא המקרה, את הגעת בתמימות כדי לשמוח עם הבת שלך)

לגבי הבת שלך שראתה שהגעת ואז שהלכת, אפשר לעשות מהלימון לימונדה,

להסביר:

אמא רצתה להשתתף ולשמוח איתך. ניסיתי. המנהלת לא הרשתה אז הקשבתי למנהלת והלכתי.

המסרים:

1. את חשובה לי, עשיתי השתדלות להשתתף.

2. לא כל מה שרוצים ומנסים, בסוף מקבלים.

3. למנהלת יש סמכות עליונה בזמן ובשטח בית הספר.

לגבי פניה למנהלת, אפשר לפנות אבל לדעתי לא כביקורת על ההחלטה, אלא יישוב ההדורים.

אפשר לכתוב את השתלשלות האירועים ואת הרגשות שלך, ולסיים בכך שאת מכבדת את ההחלטה שלה כמנהלת.

לדעתי זה רק יתן לך נקודות מולה בשנים הבאות וזה הרבה יותר חשוב לתועלת הבת שלך, מאשר לצאת צודקת לגבי האירוע הנוכחי.

וחיבוק על האכזבה!

מדוייקשומשומ
ואי אימלהלפניו ברננה!

חיבוק 💞איזה חוויה מבאסת.

גם לך וגם לילדה.

ברור לדבר איתה.

אני לא חושבת שזה קשור להכנסת אורחיםרוני 1234
וגם אם כן, הערך של טובת בנות בכיתה א' הוא מעל אשה מבוגרת שיכולה להבין את המורכבות (וגם פעלה בניגוד להנחיות … למרות שזה בשוגג).

אבל בית ספר פעל בצורה ממש מבאסת שעשה את המסיבה בבוקר. אצלנו גם דחו את המסיבה מלפני פסח לאחרי פסח אבל ברור שזה צריך להיות עם ההורים!

האמת לא הבנתי מה הביג דילבוקר אור

אולי אני מפספסת..

אבל ברור שלא הוגן שרק אמא אחת תהיה..

מה זה קשור להכנסת אורחים?

לא מנקודת מבט שלי הכנסת אורחים.ממתקית

מנקודת המבט של התלמידות
תמיד מדברים ועוסקים בהכנסת אורחים, דווקא כשקשה, כשלא רוצים...
זו לא הזדמנות להעביר מסר חינוכי מתוך מעשה?
לזה התכוונתי.

זה לא אירוח של ראש העיר בבית הספר, שהתארגנו לכבודו.
דווקא האמא הפשוטה, שעשתה טעות אבל טרחה והגיעה, אולי בכל זאת נזמין אותה? נארח אותה במסיבת הסיום למרות שלא הייתה צריכה להיות נוכחת...

נקודת מבט קצת שונה...

את מבוגר והן ילדות.נעומית

אי אפשר לחנך אותן על חשבון משהו שלא פייר כלפיהן.

בנוסף, כשעושים משהו שהוא לא בסדר (כן, זה לא נורא ואיום אבל לא תואם את הכללים), אין כ'' כ סיבה לצפות ליחס לפנים משורת הדין.

וממש ממש מבאס שלא הזמינו את האמהות! 

בדעה שונה מהתגובות פהקנקן שבור

בעייני ברור לאפשר לך להשתתף

באמת בתום לב, היית האמא היחידה

לא איזה קנוניה מאורגנת מאחורי הגב

מה הביג גיל, אםשר להסביר את זה נורא בקלות לילדות (ולאמהות)

אצלנו במוסד זה ברור היה עובר בטוב ובנעימים גם מצד ההורים וגם מצד הצוות החינוכי

חיבוק על החוויה, כן הייתי מגששת עם הבת שלך איך היה לה החוויה, תשתדלי לא להכניס לה מילים ורגשות לפה, יותר שיח לפי תומו

לי נראה הפוךאיך?איך?

היו כללים ברורים ואת לא הלכת לפיהם אז הם 'עזרו' לך לעמוד בכללים.

לא רואה קשר להכנסת אורחים

ונראה לי שגם אם היו אומרים את זה כמו שהצגת (שבפעם הבאה אמא של.. תזכור לא להגיע) היה יכול מאוד להביך את הבת שלך

האמת שאצלי זה לא היה עובר חלק בגרוןמקרמה

אני שונאת שמיישרים קו למינימום בגלל שלא כולם יכולים...

מסיבת בידור זו חוויה חד פעמית

הורה שהגיע והשקיע לחוות את זה עם הילד שלו זה ראוי להערכה ולא לביזוי

מבינה את ההורים שלא יכולים

אבל אם הייתי מתיישרת לפי היכולות של שאר ההורים אז לא הייתי עושה הרבה שברים

מה השלב הבא?

לחייב את כל הילדים להישאר צהרון כי יש הורים שלא יכולים לאסוף באחת?

מסיבת סידור שמעבירים לבוקר זה העניין מורכב ביותרזמינה

אני נוטה לא להעביר ביקורת על בית הספר בעניין כי אני משערת שהיו להם שיקולים משלהם

ראוי מאוד לכבד הורים שלא יכולים להגיע למאורע המשמעותי הזה

כן, אם ביקשו לא להגיע ראוי לכבד את הבקשה

אני מעריכה את המנהלת על העמידה בעניין

ואני אומרת את זה בתור האמא הפראיירית שהקשיבה לבקשות מעין אלו ואז גילתה שהיו אמהות שהגיעו והן וילדיהן הרוויחו ואני וילדיי הפסדנו

מאז כמה מקרים כאלו למדתי לקח

וזה לא משתווה בכלל להשארת ילד בצהרון..

זה העיקרון...מקרמה

אני מבינה שהיו אילוצים להעביר לבוקר (מלחמה וכו...)

ואני עדין חושבת שגם בנסיבות האלו שהעבירו לבוקר וזה אומר לקחת חופש היה צריך לאפשר להורים שיכולים להגיע

אני מכירה הרבה הורים שהיו עושים מאמץ כי זה באמת אירוע חד פעמי וחשוב

ומי שלא יכול- אני מניחה שרובם היו יכולים למצוא פתרונות יצירתיים כמו סבא סבתא

אבל לישר קו לכולם למסיבה ללא הורים - לא פייר בעיני

ההחלטה מראש לאסור היא הבעיתית בעיני

לא גיבשתי עמדה איך היה צריך להתייס למי שלא כיבד את ההחלטה... (שלא מכבדת בעיני את הילד/ההורה/המעמד... אבל ניחא )

איזו חוויה לא נעימהלומדת כעת
נראה לי כדאי להבין איך הבת ראתה את זה, לא כאישו, אולי כשאלה בהערת אגב איך הייתה לה המסיבה ומתי היא שמה לב שהלכת ואם היא יודעת למה.
לדעתי כן לפתוח בפני הילדהניק חדש2

אבל בעיני עשית טעות שלא שאלת קודם אם אפשר להגיע ופשוט הגעת🤷‍♀️

היית חוסכת לכולם עוגמת נפש.

לא מתייחסת רגע לעניין הזה שהגעתשושנושי

אני רק - איזה באסה זה שלא מצאו דרך כך שגם אמהות יוכלו להגיע.

אני חושבת שזה המעט שמגיע לאימהות, להיות במסיבת סידור של הילד. אירוע מרגש ברמות - מה כואב להם לפרגן את זה לאמהות?

שיתאמצו קצת יותר, גם לילדה וגם לאמא

למרות הקשר המאצגר שהיה לי עם אמא שלי, המסיבת סידור זכורה לי ממש ממש לטובה.  

נכון. אצל הבת שלי דחו 3 פעמיםהמקוריתאחרונה

אבל לא וויתרו על נוכחות האמהות. ב"ה

והיא התרגשה ככ וחיכתה שאגיע. ממש חבל שחא התאמצו יותר

בן ה9 שלי משועמם ומחפש תעסוקה כל היוםכולנה

יש לו פליימוביל שבאמת העסיק אותו הרבה שעות, אבל עכשיו מוציא רק בשבת.

לגו אין לו סבלנות לבנות.

משחקי קופסה גם לא הסגנון.

הוא כן יורד לגינה, אבל רק באזור יותר מאוחר אחרי צהריים, וגם לא כל יום.

הוא לא הטיפוס שמזמין והולך לחברים.

ולא אחד שהיצירתיות יוצאת ממנו כשהוא משועמם, אלא אם להציק לאחים שלו זה יצירתי 🤦‍♀️

לא רוצה להיות אחראית על השעמום שלו, אבל כן רוצה תהיה בבית מספיק תעסוקה שלא יחפש שתגיע השעה ללכת לגינה.

להכין איתו רשימהקדם
של 15 דברים לפחות שאפשר לעשות כשיש זמן פנוי, ולחשוב איתו על רעיונות. מעלה פה כמה שעובדים אצלנו- קיפולי נייר (יש דפים מיוחדים בחנויות יצירה ויש המון סרטונים וספרים שמדריכים), להכין עוגיות בצורות שונות, ספריה ובכלל לקרוא, להכין מצגת בנושא מסוים, להכין בעצמו תשבץ/תפזורת, לקנות חוברות של תשבצים/תפזורות/סודוקו וכאלה, צביעת תמונה לפי מספרים (יש למבוגרים, באלי אקספרס או חנויות יצירה), להכין ארוחת ערב למשפחה, פאזל של 1000 חלקים
הוא לא הטיפוס שיושב עושה עבודותכולנה
גם בלי הרבה סבלנות ללמוד דברים חדשים 
יצירות מכל הסוגיםאיזמרגד1

לקרוא, בניית דגמים, להזמין חברים או ללכת לחברים

לבשל ולעשות דברים בבית

ולדאוג שיהיה לזה קופסה או רשימה שהוא יכיר מראש כי כשמשעמם קשה לעבור למצב רוח פעיל

תחפשי חוגים אונלייןאמאשוני

חוגי תכנות, אומנות, אפילו קורס גיטרה.

עדיף משהו עם התנסות עצמית.

זה גיל שצריך מעבר ליצירות במקסטוק.

גם חוגים שווים דרך המתנס/ תנועת נוער.

אפשר לוודא שיהיה לו זמין:

גולות

קליעה למטרה עם חיצים נדבקים

שק אגרוף אם הוא אוהב

ספרים

טרמפולינה או משהו בסגנון.

כדורגל

מתח

אופניים/סקייטבורד

אוטוטו פליימוביל וגינה פחות ימשכו אותו לדעתי הוא ברף העליון של הגיל שזה עוד מעסיק אותם.

להיפגש עם חברים אחר"צ בפארק זה משהו שהוא יאהב? (זה לא כמו ללכת או להזמין חבר)

מכירה חוגי אונליין מומלצים?כולנה
צריך להיות משהו מאוד מעניין כי הוא לא הטיפוס שיושב ולומד בעצמו

אופניים קורקינט הוא יורד איתם לגינה, אבל הוא נשאר שם רק כשיש חברים וזה  נגיד קורה בערך פעמיים שלוש בשבוע, מאמינה שבחופש יקרה עוד פחות.

מתח ושק אגרוף יכולים בהחלט לעניין אותו

אני מכירה עבור ילדים שאוהבים להתנסות וללמודאמאשוני

אם הוא לא אוהב אז הוא גם לא יעמוד בלהתחבר לשיעור בזמן.

אתם יכולים לבדוק אולי בגלל שזה במחשב כן יעניין אותו?

תבדקי דרך אתר המקפצה, זה בחינם.

יש גם תוכניות לחקר חלל ושל מכון דוידסון.

דברים כמו גיטרה ואומנות לא מכירה באופן אישי,

אבל בטוחה שיש לא מעט.

אבל אם לא מעניין אותו ללמוד דברים בעצמו (ללמוד הכוונה גם ללמוד לנגן למשל נכלל בלא אוהב ללמוד?)

אז פחות הכיוון.

מה עוד?

אמממ מונדיאל?

מנוי לבריכה?

החופש זה באמת בעיה. אולי להגדיר לו שהוא חייב למלא סדר חופש, רוצה או לא רוצה.

הגמישות בתוכן לא בשאלה של העשייה עצמה.

3 פעמים בשבוע להיפגש עם חברים זה אחלה.

מקווה שיחזיקו מעמד גם בחופש.

אולי נגיד עבודה כעוזר מדריך בקייטנות? אולי התנדבות עם חיות? מה שיש לכם בסביבה.

זה תעסוקות לקיץ לא ליומיום.

לקיץ ראיתי שיש קיטנה דיגיטליתואני שר

של "אפשר לחשוב"

אין לי ילדים בגיל אז לא נכנסתי לפרטים אבל אולי תנסי לחפש

ממה שהבנתי זה הפעלות בכל מיני תחומים

שמקבלים כל יום בשעות קבועות

למה בעצם לא חברים...?נחת-רוח

אולי חסר לו בטחון שם ואם תעודדי להזמין הוא יגלה כמה זה נחמד

ואם לא- אז יש גינה?

אפשר דברים של בנים..לבנות מחנה,דברים מעץ.. ניסויים מדעיים ביתיים קלים..

יש לו חברים, אבל פחות נפוץ פה שבאים לבתיםכולנה

ובאמת קובעים בגינה..

גם שמדי פעם מגיעים הם בקושי משחקים עם עצמם.

מחנה הוא עושה כשיש לו מוזה, זה לא משחק של כל יום.

יש לי פה ערמת עצים שהוא אסף ומשחק איתם אבל זה כבר פחות מעניין אותו.

סיפרתי כאן בעברעוד מעט פסחאחרונה

על 'קופסת משעמם לי' שהכינו הילדים שלי.

קופסא עם מגוון פתקים עם רעיונות למשימות שכשמשעמם שולפים ממנה פתק (ויש בה גם דברים כיפיים ומצ'פרים וגם משימות בבית. הכל מהכל).

אם מישהי יודעת לחפש, פירטתי על זה פעם לעומק (ועכשיו אין לי זמן).

הכנות לטבילהמישהי חדשה:)

שלום לכולן! אני חדשה כאן ושמעתי על המקום הזה מחברה. התחתנתי בשנה האחרונה.

רציתי לשאול, איך אתן מסתדרות עם ההכנות לטבילה? עשיתי את זה כבר כמה פעמים וכל פעם מייאש אותי להתחיל יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…

אמרתי לבעלי היום שכל אישה ששומרת טהרה מגיע לה גן עדן מיד בלי שאלות, על כל מה שהיא חווה בתקופה הזאת…🤦‍♀️

יש עצות למישהי? אשמח לשמוע!

בלי נרווים, (בלי עצבים).נעומית

החישוב שלי הוא כזה (לא יודעת האם נכון הלכתית)

מה אישה עשתה לפני 200 שנה?

הלכה לסופר פראם כדי לקנות את הדבר הספציפי להוריד עור קשה מכף הרגל? הקפידה להשתמש בליפה הכי ממרקת בבית? הקפידה לקנות את המקל הארוך לגב?

התקלחה. במקרה הטוב. הלכה לנהר (לא מקנא בה), חזרה הביתה.

היום אני עושה מקלחת טובה. עוברת כדי לראות שהכל בסדר. לוקח לי 30-40 דקות בד''כ. מהרגע שאני נכנסת למקווה עד שאני בחוץ 10-15 דקות כתלות בעומס במקווה

(יש ארגונים שאפשר יום קודם, ציפורניים, לק וכו').

ואי אהבתי את קו המחשבה!טארקו
גם אצלי ככהפרח חדש

מורידה שיערות וגוזרת ציפורניים

אמבטיה של רבע שעה בערך

משפשת את העור של הרגליים שבישיבה של כמה דקות במים מתרכך ויורד בקלות

מקלחת טובה

מסרקת את השיער תוך כדי שלא יהיו קשרים.

צחצוח שיניים וחוט דנטלי

עיון בכל הגוף וזהו

גג 40 דקות

ובמקוה ציק צאק אם אין תור תוך רבע שעה אני בחוץ

עושה את הרוב יום לפניהמקורית

גזיזת ציפורניים, גבות, שפם, הסרת שיער - יום לפני

ביום המקווה מקלחת טובה, ניקוי טבור ואזניים במקלחת עצמה, צחצוח שיניים, עיון

מה מלחיץ אותך? הנוהל די פשוט וברוראלישבע999

אולי קיבלת בהדרכת כלות מנהגים וחומרות שונות?

מסכימהאנונימית בהו"ל

שווה לבדוק את זה

ולהבין את ההלכה כמו שצריך..

אני אישית קיבלתי הדרכה מהכלה של הרב דוב ליאור והיא נירמלה ואיפסה אותי ואת ההתארגנות ממש.

היום )טוב גם נשואה כמה דקות..( מתארגנת בארבעים דקות גג

תלכי ותשאלי

זה לא אמור להיות מורכב בכלל.

יש לי רשימה של מכון פועה שקיבלתי מהמדריכה שלימישהי חדשה:)

דף A4 עם רשימה ארוכה של כל מה שצריך לעשות… אני עוד לא זוכרת הכל בעצמי.

בסוף זה לא באמת לוקח כל כך הרבה זמן, פשוט לראות את כל הרשימה ההיא, זה מלחיץ…

ואתם פוסקים לפי מכון פועה באמת?טארקו

מי הרב שלכם?

אולי בעלך יכול לתת לו את הרשימה שיסמן מדרג-מה חובה, מה רצוי, מה רק אם נשאר זמן וכח?

כי באמת לא הכל זהה וזה חשוב לדעת.

יכול להיות שיש שם גם דבריל שלא רלוונטים אלייךשמעונה
נגיד עדשות מגע, אבל זה עדיין נראה רשימה ארוכה
ואוסיף עוד משהוטארקו

אותי מדריכת הכלות לימדה שצריך פשוט לעבור על כל הגוף מלמעלה למטה מכל הכיוונים

לא צריך שום רשימה בשביל זה

רק לעבור

ראש- לחפוף, לסרק

פנים-מה שאת מקפידה(בגדןל לרוב הדעות שיערות מחוברות הן לא חציצה). לקנח אף, לצחצח שיניים, לבדוק אוזניים ולהוריד עגילים

חזה, בטן(טבור לפעמים צריך לנקות) גב, ידיים ישבן וכו- לסבן, לשטוף, לעשות עיון שאין חציצות..

וזהו פשוט לעבור על הגוף שלך, בעצמך.

אם עברת על כל הגוף את בע"ה מוכנה לטבילה.

אולי תכתבי לעצמך רשימה מתוך הרשימה הזאתשיפור

רק מה שרלוונטי לך, ואולי סתם מפורטים שם דברים שמבחינתך הם חלק מובנה ממקלחת ולא צריך שיהיו מפורטים בכלל.

או שתוותרי על הרשימה ופשוט תעברי לעצמך על הגוף.

תלמדי מה בדיוק צריך,אונמר

וזה מצטמצם פלאים.

אני הייתי גם כמוך בשנים הראשונות, ואחרי שלמדתי הבנתי שזה לגמרי סתם.

יום לפני מורידה שערות וצפרוניים, נשאר רק להתקלח ולעסור על הגוף שאין כלום.

מקלות אוזניים ושפם קצת זה גם יום לפני.

אין באמת הרבה עשיה.

אבל באמת זה מבהיל בהתחלה. לאט לאט ❣️

תודה על ההרגעה🩷מישהי חדשה:)
בנחת!Sheela

כמו שכתבו פה זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן

ולא משהו חריג

בגדול להוריד שערות איפה שאת רגילה, ציפורניים ומקלחת טובה.

אפשר לפצל ליומיים וזה מאד מקל.

לי עוזר אחרי המקלחת לעבור על הגוף מלמעלה עד למטה לוודא שעשיתי הכל- שיער אוזניים עיניים שיניים וכן הלאה.

יש דיון בגמראהשקט הזה

אם אישה שנפלה לנהר נחשב שטבלה או לא. הדיון הוא לגבי האם צריך כוונה בטבילה או לא.

אבל תחשבי שאם יש מקום להגיד שאשה שנפלה, עפ כל הבגדים שלה, בלי לעשות שום הכנה לפני- יכול להיות שנחשב שטבלה אז זה כבר מרגיע קצת.

עכשיו באופן פרקטי- קודם כל ללמוד מחדש את דיני הכנה לטבילה והלכות חציצה. כשלומדים את זה בהדרכת כלות הראש שלנו עסוק בעוד מליון דברים ואנחנו לא עד הסוף קולטות. כשלומדים מחדש פתאום מגלים מה באמת עיקר הדין, מה התווסף וזה מסדר את הראש.

ומצטרפת למה ש @טארקו כתבה.

שימי את הרשימה בצד. תעברי על הגוף מלמעלה למטה.

חפיפה, אוזניים (לנקות את החורים של העגילים אם ככה את נוהגת), פנים נקיות מאיפור. רחיצה של הגוף, הורדת שיערות (אפשר ומומלץ יום לפני.) ציפורניים בידיים וברגליים (גזוזות או נקיות אם את מאריכה).

זהו. לא להשתגע. לא צריך לקחת יותר משעה כולל הכל. רובינו מתקלחות כל יום או כל יומיים. זו לא המציאות שהתקלחו פעם בשבוע אז הצטברו על הגוף לכלוכים שצריך להתאמץ כדי להוריד.

ומציעה גם- לשנות כיוון. אם מתאים לך, אם לא מתחברת- תדפדפי.

את מתכוננת למפגש מחודש עפ בעלך, זמן קצת להשקיע בעצמך.. (אני נגיד בתקופות בלי מקווה מגיעה להורדת שיערות פעם באפעם.. ), אפשר להתפנק באמבטיה כיפית וטובה, אפשר למרוח *אחרי הטבילה* קרמים מפנקים.

במקום צ'ק ליסט מלחיץ- השקעה בעצמי.

במקום לחץ מהיום הזה- ציפייה אליו, ליום שהוא שלי ואני חושבת בו על עצמי ומה עושה לי טוב.

בהצלחה!

חיבוקואני שר

מבינה אותך ממש!

חוץ מעל העצות שנתנו פה לפני,

אני רוצה להגיד לך לנשום אוויר ולדעת שזה הולך ומשתפר.

הניסיון הופך את זה ליותר קל.

זה נהיה יותר מוכר.

ואם הזמן עובר ואת בלחצים גדולים וחרדות, אחרי שהתייעצת עם דמות שתעשה לך סדר מה הכרחי, שתדעי שיש לנשמת תכנית ליווי למי שיש לה חרדות סביב ההלכות...

אבל זה ממש לא חייב להיות המקרה שלך.

זה פשוט סיטואציה שחדשה לך וזה בסדר שלוקח זמן להתרגל.

מזכירה את כל זה גם לעצמי 😅

קודם כל עם הזמן מתרגלים, או נכנסים להריון😄שמעונה
😄וברצינות תעשי רשימה , וחלק מהדברים אפשר לעשות קודם וחלק אפשר באותו יום במקווה...

יש דברים שהם לא עיקר הדין ובעקרון כל ההכנות לא אמורות לקחת כולל הכל שעה....

יש היום מקוואות שיש שם גם רשימה לי זה עושה סדר...   אני חושבת שהגן עדן מגיע על הרצוא ושוב, על המרחק , הקושי, פחות על המקווה עצמו😄תנצלי את הימים האלו , שאת עדיין נשואה טריה. תהני מהמקווה, תקחי לשם איפור ,תתפארי אחרי , תפתיעי את עצמך, תני לעצמך להתפנק ביום כזה ...

עונה לך כבלניתעל הנס

בהתחלה זה ממש כמו הר.

אחר כך זה נהיה הרבה יותר פשוט.

מה שאת רגילה ביום יום זה מה שאת צריכה להקפיד עליו+ כמה דברים כמו גזיזת ציפרניים.

השאר זה לא חובה,עור קשה ברגל זה לא חציצה לא חייבים להוריד,שערות הם לא חציצה לא חייב להוריד,

ראוי להוריד אם את מקפידה להוריד אבל לכתחילה זה לא חציצה.לצחצח צריך אבל לא לחפור מעבר זה ראוי ומהודר אך זה לא חציצה.

וענו לך נכון הכוונה לעבור על כל הגוף ולראות שבעצם הכל נקי,שזה בעצם עיון ולהתכוון שזה עיון.

אפשר לפצל את ההכנות ליום יומיים לפני.

העיקר שזה יהיה בנחת ברוגע.

תורה ניתנה לבני אדם, לא למלאכי השרת. זה מהכתבתנו

שאני אומרת לעצמי כשאני מתחילה להיכנס ללופ של ו'מה אם איך שאני עושה לא מספיק' (אצלי זה קורה סביב ניקיון לפסח).

ברגע שעשית מאמץ סביר (פירטו לך פה בכמה הודעות מה זה נחשב), אין שום סיבה שתצוץ לך חציצה יש מאין שתפסול יותר מאשר אם היית טובלת במים לא צלולים- וזו אופציה קיימת וכשרה.

מזל טוב! 🥳 כלה בשנה ראשונה זה שלב מרגש (וכן, יש בו גם דברים מלחיצים שצריך ללמוד לנהל)🤍

לי מה שממש עוזרהוליק

זה לעבור עם בעלי קודם.. על כל מה שאני עלולה להתקע:

אני מתחילה לפני את ההתארגנויות גוזרת ציפורניים עור יבש וכו

ואז מבקשת שיסתכל על הציפורניים ויגיד לי אצבע אצבע שזה בסדר

ואז על עור יבש

ואם יש פצעים

וכל דבר שאני עלולה להיתקע עליו שעות במקווה אח"כ

. והוא עובר איתי ואומר לי דבר דבר שהוא בסדר.

ואז במקווה אני ממש מחזיקה בראש שעברתי על הכל ועשיתי הכל ואני רק עושה סקירה אחרונה של מעבר רציף על כל הגוף - אני כן מתקלחת שוב אבל זה עניין של מה נח לך.

(ואם ואם פתאום מגלה איזה עוד פעם משהו אני למרות הבושה מצלצלת לבלנית ושואלת אותה אם להתעכב על זה או לא)

אני מרגישה שזה ממש נתן לי עוגן שאני יודעת שזה בסדר ואם לא התחדש שום דבר אז כבר עברנו על זה

דברים אחרים לא עזרו לי וזה ממש כן

אולי יעזור גם לך❤️

וואי נושא מוכרתותינה

נשואים כבר כמה שנים ובהתחלה היה מאוד קשוח, הייתי נלחצת מאוד כל פעם.

מה שעוזר לי זה לדעת את עיקר הדין, (חציצה צריך להיות משהו שמקפידה עליו/מכסה חלק ניכר מהגוף, יתכן ויש דעות אחרות אבל זה מה שאני יודעת והולכת לפיו) ללכת לפי מישהו שמקל בנושא ולא מחמיר. (בכללי אני חושבת שמצוות צריכות להעשות ברוגע ובנעימות, במיוחד אצל נשים, ועצבנות ולחץ בקיום מצוות לא תמיד קשורה רק להלכה)

ומה שעוד עוזר לי זה להפוך את ההתארגנות לחוויה, אצלינו המקווה הוא מאוד נעים, אז הרבה פעמים מתארגנת במקווה עצמו וזה הופך את זה למיוחד ונעים

זוכרתהתלבטות טובהאחרונה

שהלכתי למקווה בערך שנה אחרי החתונה אחרי שקיעה.

אז הייתי שעה בהכנות ואז טבילה.

כשיצאתח מהטבילה הבלנית אמרה לי להתארגן מהר כי יש הרבה שמחכות. נתנה לי תחושה לא טובה. שאלתי אותה מה הביתי אמורה לעשות אחרת, התחלתי הכנות לפני שקיעה אז חייב שעה. היא אמרה שלא חייב שעה.

אז פניתי לרב שאני מתייעצת איתו והוא באמת אמר שיש נוהגים ככה, אבל העיקרון זה לא להתארגן בלחץ. לא חייב שעה על השעון.

מהמקרה הזה למדתי שבדיעבד צריך להתארגן כמו שאת רגילה לנקות ולטפח את עצמך + כמה דברים מעבר. אבל לא להשתגע

תגידו, מוכרים עדיין את המארזים של מיננה?כבת שבעים

פעם היו מוכרים בהרבה חנויות מארז של 2 אוברולים /רגליות/בגדי גוף

יחסית לא יקר

אני כבר לא מוצאת...

וגם באתר שלהם ממש אין מבחר

יש בבזאר שטראוסרקאני
כןרק טוב!
ראיתי בחנויות למוצאי תינוקות
איזה למשל?כבת שבעים
כוכב נולדרק טוב!
חושבת שראיתי בבייביסטאראחת כמוניאחרונה
תקופת הקאות עבדתן רגיל? ויצאתן רגיל?מעיין34

אני לא רוצה שיחשדו בתחילת הריון אז משתדלת לצאת כשיש מפגשים,

מצד שני הפעם זה בשילוב הקאות ואין לדעת אם יפתיע ומתי יפתיע .

כןעדיין טרייה

גם כשהייתי מקיאה קבוע בנסיעות. ותמיד היה לי מוזר שלא עלו עליי לפני שסיפרתי.

בהריונות האחרונים לוקחת בונג'סטה אז מתפקדת רגיל ללא הקאות.

אני כל כך קרובה לקנות, אבל מפחדת מכימי בהריונותמעיין34
למרות שאני יודעת שזה מתאים להריון אבל עדיין, גם אקמול מפחדת לקחת
אקמול באמת עדיף כמה שפחות, אלאאורוש3

אם יש חום ואז זה כן עדיף להוריד.

לגבי הכדורים לבחילות באמת לא חפרתי כי לא הייתי צריכה ב''ה. אבל תבדקי על זה קצת, אולי תופתעי שזה לא דרמטי (שוב, אין לי מושג). וגם לסבל ולהקאות יש משמעות, בסופו של דבר הכל משפיע. תרגישי טוב!! 

למה לקחת אקמול אם יש חום?יהלומה..

זה תגובה נורמלית וטבעית של הגוף

הרופא של הילדים שלנו אומר לתת אקמול רק אם כואב ומתלוננים

אם למשל זה חום והילד לא סובל אז לא לתת

כי חום יכול לפגוע בהתפתחות העוברדרקונית ירוקה
במיוחד בשליש הראשון. זה באמת נכון שבדרך כלל עדיף לא לקחת אם החום לא גבוה, אבל בהריון זה שונה
בחיים לא שמעתי על זהיהלומה..

ואני חושבת שזה לא מדויק להגיד את זה

אבל אני מעדיפה לא להמשיך את הדיון הזה וכל אחת תעשה מה שהיא מבינה ומרגישה

בדקתי שוב כדי לא להטעותדרקונית ירוקהאחרונה

מדובר על חום גבוה וממושך שפוגע, כי הוא פוגע בהתחלקות התאים. לכן בהריון יש המלצה להוריד את החום מהר יותר מבמצב רגיל, אם כי לא חייבים מיד. (בדקתי באתר של כללית ומכבי)

בהריון זה לא טוב לעובראורוש3
תודה רבבה🙏🙏מעיין34
בוודאי שלקחת. זה מציל חייםSheela
זה ממש הבדל בין לא לתפקד לבין התנהלות כמעט רגילה.. אני מאד ממליצה
לא נראה לי שאקמול ובונג'סטה גורמים לכימיממתקית

אני מכירה הרבה שלוקחות.
גם לקחתי בהריונות היפרמאזיס, אבל למזלי לא עזר אז הפסקתי לקחת כי גם אני חוששת מכל הכדורים האלו אז הרגשתך ממש מובנת.

היא התכוונה כנראה לחומרים כימיים. לא להריון כימייעל מהדרום
אוף אני גם לא בקטע של הכדורים. וסובלת.פומלה

כמה שמנסה להעביר תבחילות..

לא מסוגלת לשתות מים ועוד

בנתיים עוזר לי קרח, אבל להקאות לא מצאתימעיין34
ממש מבינה אותך. אני עם היפרמאזיס גםממתקית

נמנעתי מהכדורים
למזלי, באחד ההריונות כשלקחתי לא זוכרת את השם... מה שהיה לפני הבונג'סטה, לא עזר לי. אז לא הייתה לי סיבה לקחת.
לזכור שזו תקופה שעוברת
וללעוס קרח, כמו שכתבו לך פה, כל כמה זמן כדי לא להגיע לעירוי...

אני עובדת ויוצאת כרגילדיאן ד.

אבל האמת שבדר"כ ההקאות לא מפתיעות אותי

אני סוחבת את הבחילה כמה שעות ורק אז מקיאה.

בהריון הראשון שהקאתי בטירוף בלי הפסקה אז לגמרי פגע בעבודה

לא הייתי מסוגלת לצאת לעבוד אחרי שהקאתי את הנשמה על הבוקר.

ובאמת סיפרתי למנהל שלי על ההריון נורא מוקדם.

בול מה שהיה לי בראשוןמעיין34
עכשיו זה לא קורה כל יום וכל היום כמו בהריון הראשון, ב"ה בלי עין הרע ולכן הדילמה
כן. קבוע מקיאה לפני שעולה לרכבת ואחרי שעולה לרכבת.ואז את תראי
בתוך הרכבת מחזיקה שקית ליתר ביטחון 🤭
לפחות לא מול מכריםמעיין34
ואי נשים מה שאנחנו עוברות כדי להביא חיים לעולם

צריכות להדליק משואה

ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

מפנקת ואז כועסתאפונה

שהם לא אחראיים ולא עצמאיים...

אחריות היא לא פונקציה של גיל אלא פרי של הבשלה.

תסתכלי מסביב - האם כל המבוגרים סביבך אחראים?

הילדים שלך בחברה טובה. אבל אם את רוצה לעזור להם להבשיל למבוגרים אחראים, אכפתיים, מתחשבים בזולת וגם בעצמם, אינטגרטיביים -אז יש הרבה מה לעשות!

אבל השלב הראשון עובר בלהניח את הציפיות ולעבוד עם מה שיש. הם לא אחראים, הם לא רואים את התמונה הגדולה, הם לא רואים שקשה לך, הם פשוט מתנהגים כמו ילדים.

את רוצה שהם יהיו כבר מבוגרים. ובכן, זה יקרה בע"ה מהר יוצר ככל שתאיצי בהם פחות (ועוד כמה דברים שמקדמים הבשלה).

אולי יעניין אותך