הייתי היום בטיפת חלב ואמרו לי שהילדה עלתה באחוזון של משקל 97(שוקלת 12 קג וגובה 80 סמ)
התחלתי לתהות באמת איך יכלה להתרחש עליה שכזאת בחצי שנה כי בבית היא אוכלת כמויות רגילות לחלוטין, נדיר מאוד שמבקשת תוספת, אוכלת מגוון של מאכלים, מתוקים זה רק במעון אין בגן וגם לחם זה לרוב רק במעון בארוחות ביניים שלהם, בכלל מבחינת סדר ארוחות אין דבר כזה נשנושים מהצד בין ארוחות הכל מאוד מסודר מבחינה הזאת...
לאחרונה מזה 3,4 חודשים גילתה עצמאות בכל מה שקשור באכילה עצמאית עם כפית/מזלג וניכר שהיא מאוד נהנת מהפעולות אכילה עצמן אולי אפילו יותר מהאוכל...
שאלתי את הגננת במעון לגבי איך היא אוכלת ונאמר לי שהילדה אוכלת הרבה, יכולה לאכול גם 3,4 קציצות אומנם קטנות ולא בגודל של קציצות מבוגרים אבל עדיין, בבית היא בחיים לא תאוכל כמות כזאת מרצונה כאילו בחיים לא אכלה אצלי יותר מקציצה אחת שתיים גג וגם אז משאירה שאריות..התחלתי לחשוש שהיא פשוט נהנת מכל המסביב שכולם יושבים ביחד, היא נהנת מאכילה עצמה הפעולות, בטח מחמיאים לה הגננות כי היא באמת אוכלת יפה מאוד וכיף להסתכל עליה, חוץ מזה שהכנסתי בגן מודעות שאלו לא כמויות רגילות שלה מהבית ושבבית היא לא אוכלת ככה וביקשתי לשים לב מרגישה שאין לי יותר מדי מה לעשות בגזרה בזאת אלה רק לדאוג שבבית יהיה דגש יותר על חלבונים/שומנים פחות פחמימות ריקות וכו למרות ששוב היא לא אוכלת שטויות בבית כלל וכלל..מודה נלחצתי, זאת הילדה הראשונה שלי, אני לא רוצה לגדל ילדה שמנה אך מצד שני אם העליה המירבית היא מהגן מרגישה קצת חסרת אונים בעניין כי אני לא שם לעצור את זה, אשמח לשמוע מאמהות אחרות איך הילדים גדלו נגיד לקראת גיל 2,3 האם נרגעו באוכל? האם העליה המשיכה להיות מהירה כזאת?