להיות מתבגר זה לעמוד מול המראה ולגלות כל יום מישהו אחר. זה לקלוט שהבגדים ששפכת עליהם המון כסף רק לפני חודש נעשו קטנים והנעליים ממש לוחצות.
להיות מתבגר זה לנהל עם ההורים שיחות קצרצרות ולענות לרוב השאלות שלהם במילה אחת: "בסדר", "כלום" ו"סבבה". אם ההורים עדיין לא יורדים ממך להפעיל עליהם את הג'וקר: "חאלס אמא, תפסיקי לחפור".
ולמרות כל זאת לרצות שימשיכו לאהוב אותך ולהתעניין בך, ולדעת שלא יוותרו עליך בשום מצב גם אם תהיה ממש מעצבן ותעשה שטויות איומות.
להיות מתבגר זה למצוא את עצמך שוב ושוב במריבות מטופשות עם אבא ואמא ולגלות בתוכך דחף מוזר להגיד ההפך מהם גם כשאתה חושב בול כמותם.
להיות מתבגר זה להרגיש בתוכך התעניינות אדירה כלפי המין השני. לתפוס את עצמך בוהה במישהי חמודה וחש רצון עז להכיר אותה יותר.
להיות מתבגר זה להרגיש דחף חזק לגלות דברים חדשים. לנסות. לחוות. לטעום. להתלהב. לחפש אחר 'מים גנובים' ולהציץ בסקרנות אל מה שמעבר לגדר.
להיות מתבגר דתי זה בכלל דבר מסובך. לחיות במקביל בשני עולמות - קודש וחול, ולגלות שפעמים רבות הם מתנגשים. שדברים שמוצגים בעולם אחד כטעם החיים ופסגת השאיפות, נחשבים בשני כפסולים ואסורים.
להיות מתבגר זה להזיע שעה שלימה בסחיבת ארגזים בסוּפֶּר ובסידור קופסאות שימורים🥵 ולקבל עליה בסוף רק 22 ₪. זה להתנחמד ללקוחות שאתה אורז להם את המוצרים בתקווה שיהיו נחמדים בחזרה וישאירו לך 5 ₪ טיפ.
להיות מתבגר זה לשבת אחרי יום עבודה מתיש ולגלות שכל מה שעשית מהבוקר מספיק לממן לך רק שיעור נהיגה אחד. 40 דקות. 150 ₪.
להיות מתבגר זה לשאול המון שאלות. זה לבחון מחדש את כל הדברים שהורגלת אליהם ועשית אותם בפשטות כי כך לימדו אותך בתור ילד ההורים והגננת.
להיות מתבגר זה להיבהל כשפתאום עולה לך בראש מחשבה מפחידה:
ומה אם כל מה שאמרו לי עד עכשיו לא נכון?! ומה אם אין אלוהים והתורה אינה אמת?!
להיות מתבגר זה להכריז לפני ההורים: "לכ-ו-ל-ם מרשים לחזור אחרי שתים-עשרה / להחזיק אייפון / לנסוע לשבוע טיול ברמת הגולן, ורק אתם...", ולדעת שהמציאות היא לא בדיוק כזו. שיש עוד הרבה חבר'ה שלהורים שלהם יש גבולות וכללים שלא שונים בהרבה מאשר ההורים שלך.
להיות מתבגר זה להירתע כשאבא מניח יד על כתפך ואמא מנסה לחבק אותך, ובכל זאת להיות צמא לחום, אהבה ויחס אישי. בעולם הווירטואלי שאתה משוטט בו יש המון דיבורים על אהבה וקשר אבל מעט מאוד מהדבר האמיתי.
להיות מתבגר זה לשמוע הרבה תלונות ש"הנוער של היום" עצלן ואנוכי ו"כל היום רובץ מול המסך", ואז לצאת ולהדריך בתנועת נוער, להתנדב במד"א וללכת בקביעות בימי שישי לשמח ילדים חולי סרטן.
להיות מתבגר זה לפמפם לעצמך: "אני בחיים לא אהיה כמו ההורים שלי", "אני אחיה את החיים שלי אחרת לגמרי", ויום אחד להסתכל על עצמך ולגלות שאשכרה אתה מאוד דומה להם וזה אפילו די נחמד.