בית של חסד. מקווה שאני בפורום הנכון.משתמשת חדשה123
אשמח לרעיונות!

מחפשים רעיונות שדרכם ביתנו יוגדר כבית של חסד..אפילו סוג של פרויקטים משפחתיים (ילדים קטנים..כיתה ב' ומטה)

כמה הגבלות:
*גרים בישוב שבו אין אוכלוסיה במצוקה
*מתאים לימינו- עם הגבלות הקורונה..

אבל רשמח לשמוע גם רעיונות לימים נורמטיבים ללא קורונה, בעז"ה!

תודה מראש צדיקות!
בישול ליולדותבימבה אדומה
ואז ללכת עם הילדים לחלק
לתת את הבית לשבת
לעזור להוציא ילדים מהמעון/גן למי שזה תופר לו כמה דקות...

ובעיקרון ללמוד על זה אנחנו, לראות איך אנחנו נהייה יותר בעלי חסד וזה יעבור לילדים באוטומט
גמ"ח כלשהו, שכל בני הבית יודעים את מיקום הדבריםמתואמת
ואת כללי ההשאלה.
למשל:
גמ"ח מוצרי תינוקות
גמ"ח כלי עבודה
גמ"ח דברים לברית
גמ"ח כלי מטבח מיוחדים
גמ"ח כיסאות
וכו'.
אפשר גם ספרייה ביתית לילדים, אבל זה באמת מתאים יותר לימים שבהם אין קורונה...
אשריכם על הרעיון!!
אשריכם ישראל!אנונימית באהב"ה
הכנסת אורחים-
אנחנו גרים בעיר,לכן באמת לא דומה ליישוב כמוכם,
אבל את יכולה כן ליישם חלק גם ביישוב.
אפרט-
לחשוב על הזדמנויות שבהן יש אנשים בודדים ולהזמין אותם,לסעודות שבת/ חג,להדלקת נרות חנוכה.
לנו זה שכנים בודדים,
אבל זוכים לארח הרבה- מכל הסוגים-
חיילים שהגיעו לבית כנסת - להזמין לקידוש ועוגה.

גם ביישוב יש אנשים גרושים/אלמנים.

ממכון מאיר/ מדרשות יש ביקוש מאד גדול למשפחות מארחות.
אנחנו איכשהו הגענו גם לא דרך גוף כלשהו,פגשנו נערים שעלו לארץ לבד לשנה, חבר מביא חבר...

בעלי תשובה שמחפשים מקום יותר תורני מהבית לחגים.

יש המון המון המון חברים רווקים לי ולבעלי, מזמינים אותם הרבה לסעודה/ שבת שלמה- זה מאד משמח אותם שלא שכחו אותם. תנסו לחשוב על חבר/ה מהישיבה/ אולפנה שעוד לא הקימו בית ולהזמין לשבת.

משתפים את כל המשפחה בעניין-
חשוב לדבר על זה-לדוג' אני מקלפת 11 תפוחי אדמה ולא 10 כדי שאם יבואו אורחים ברגע האחרון שיהיה לנו מספיק לכולם.
נותנים להם לבחור לרצות לפנות את החדר שלהם כי זה זכות שבאים אורחים.
לבחור איפה ישב האורח ולהוסיף לכבודו צלחת וכסא.
.

חשוב מאד- פעם אורח שאלה אותנו אם הוא נחשב מסכן כי מסביב לשולחן בסעודת שבת היו גרוש וגרים,לכן הוא שאל אם הזמינו אותו כי רצינו לחגוג יחד או כי הוא מסכן שצריך חסד.
מאז אנחנו מקפידים לעצמנו- וגם בדיבור עם הילדים- שהארוח יהיה מאהבה אמיתית ולא ממקום של אני הנותן .צריך תפילות לסייעתא דשמיא כדי לשדר את ההרגשה הנכונה ושהם ירגישו אותה , ב"ה לאחרונה אמר לנו חבר רווק שהוא אוהב לבוא אלינו לשבת כי אצלנו זה מחברות ולא מחסד- אז הרגשתי "תשובת המשקל".

בגלל הקורונה פחתו הארוחים, ואנחנו מארחים רק מי שמחוסן,

אז מי שאנחנו לא מארחים-שולחים לו משהו לכבוד שבת.
זה כבר נהיה טקס- אופים עוגות כפולות ושולחים להם- זה התפקיד של הילדים להביא צלחות יפות ולהגיד- אמא תשימי כאן לגברת... וזה לאדון... בשבילי זה ממש לא טירחה ולילדים זה התעסקות גדולה.

מרגישה מאד את "מצווה גוררת מצווה" צריך סייעתא דשמיא כדי למצוא אורחים,וה' ממש שולח לנו במיוחד בדרכים מעניינות עוד אורחים.

תודה ממש על השיתוף!!!!!בימבה אדומה
אשריכם!!!!!
כל כך מקסים. אשריכם. אהבתי במיוחד את המקוםאורין

של ארוח באהבה ולא ממקום של ירידה אל העם. וזה ממש אמיתי - שני הצדדים נהנים.

התכוונתי בכותרת לכתוב- אשריכם ישראל לפותחת שאלואנונימית באהב"ה
השאיפות שלכם. שאלה ממש גדולה!!!

לא יצא לי הכותרת שרציתי,
ועכשיו אני לא מצליחה לערוך🙄

@בימבה אדומה ו@אורין תודה שהגבתן.
כיף לדעת שמישהו קורא מה שכותבים.
אבל באמת אני חושבת שזה לא אשרינו, אלא שזכינו לבית.וקבלנו מה' מתנה שזה לא מובן בכלל,אז זה מתבקש לתת לאחרים.( הרבה פעמים אני חושבת על חברות רווקות,שהן הרבה יותר טובות ממני. אין לי הסבר למה אני זכיתי ולא הן... )
בעה הן יזכו גםאורין

אשריכם!מאוהבת בילדי

מחמם את הלב לדעת שיש בעמ"י כאלו אנשים וכאלה משפחות שמלאות בנתינה מאהבה...

שתמיד תהיו מהנותנים!

תודה רבה על השיתוף וזה מקסים!אם_שמחה_הללויה
תודה רבה לכולכןמשתמשת חדשה123
אתן ממש השראה
וממש משמח לשמוע שיש כמוכם!ב"ה זכות גדולה
שנזכה לעשות ואף מעט ממה שאתם עושים!
בית קלט או אומנהאורוש3
יש הרבה דברים שאפשר לעשות5+
אפשר להכין עוגות וללכת לחלק לחיילים באיזור.
אם אתם נוסעים לאנשהו להחזיק דברים באותו לחלק לחיילים בדרך.
להחזיק בבית גמ"ח של משהו.
כשמוציאים משהו מהבית למשל משחקים/ בגדים שכבר לא בשימוש, אפשר להראות לילדים שלוקחים את זה לנקודת איסוף לנזקקים.
ללכת לבי"ח חולים לחלק הפתעות לילדים חולים.
לעשות בבית תהילים/שיעור לילדים עם פרסים לרפואת חולים.
לעזור ליולדות מסביב, להכין אוכל/חלות/עוגה ולשלוח את הילדים להביא את זה. להזמין את הילדים שלה אליכם כדי שתוכל לנוח.
ישר כח
לדעתי פשוט להיות אנשי חסדבאר מרים
הרבה תשובו. כאן עסקו ב "להראות" לילדים כמה שאנחנו עושים חסדים. אנילא מזלזלת חחילה בכל הרעיוןנות שהועלו, אבל חסד נמצא בכל מקום ולא רק במה ש"מראים"

למדתי לפני הרבה שנים מהרב צחי להמן שחסד הוא בכח מקון שבו אני מרחיבה את הגבוחות של ה"אני" שלי:
נותנת משהו גם כשלא הג
כי נח ומתאים לי..
מקפיצים טרמפיסט עד הבית ולא מורידים בצומת או בכניסה לישוב
משאילים משהו לשכנים גם כשזה קצת קשה
מתגיסים לשמור על הילדים של השכנה גם כשזה יוצר עומס..

ובעיקר:
בית של חסד הוא בית שבו בני הבית גומחים חסדים אלו עם אלו: עוזרים אחד לשני, הילדין רואים איך אמא עושה חסד עם אבא ואבא עם אמא, עושים חסד עם הקרובים והסבים - בדברים היומיומיים והשגרתיים.

לדוגמא: צורם לי כש"מראים" לילדים ששולחים אוכל לשכנים או שמוסרים בגדים. גם אצלי עושים את זה אבל כחלקצמהתנהלות הבית וזומלדעתי הדרך הנכונה. אני לא "מחנכת את הילדים שלי לבית של חסד" אלא חיה בעצמי חיים של נתינה וחסד..
לדעתי ילד מרגיש שזה נעשה כדי "לחנך" אותו או האם זו פשוט השגרה המשפחתית ואז מופנם ונהיה חלק ממנו
בדיוק כך!משמעת עצמית
דוגמה אישית ואווירה שחסד הוא חלק מהחיים
משפיעים הרבה יותר מחינוך אקטיבי ודיבור על זה.
התחברתי ונכוןפרצוף כרית

וואו. תודה על הדברים. הגדרת ממש טובתהילה 4
תודה לך! מסכימה מאודמשתמשת חדשה123
ברור שמשתדלים לעשות ביומיום מעשי חסד עם השכנים והסובבים..בשגרה..
רק שאלתי היתה איך אפשר להוסיף לחסד היומיומי- משהו מוסדי יותר. קהילתי כללי.
ואכן קיבלתי כאן תשובות חשובות.
תודה לכולן
שנזכה להפיץ אור וטוב בעולם בעז"ה בכל רמה שהיא
תודה לפותחת על השרשור החשוב!אם_שמחה_הללויה
שנזכה להרבות חסדים!!
ואשרייך על הרצון הטוב שלך!❤❤❤
אם לא מלמדים ילדים איך הם ידעו?אנונימית באהב"ה
כתבת מאד יפה.נהנתי לקרוא.

אבל ---ראיתי הרבה משפחות שההורים בעלי חסד מאד גדולים והילדים הקימו בית הפוך ב180° מההורים.
לא ערכתי מחקר מדעי,אבל שאלתי כמה בנים למשפחות כאלו,והם אמרו שההורים בחרו לעשות חסד- אשריהם,אבל זה לא קשור אליהם.

וודאי שאם ההורים לא גומלי חסדים בעצמם לא תהיה לילדים דוגמא,ודוגמא אישית זה העיקר.

אבל הרבה פעמים אנחנו חושבים בטעות שבנוגע לחינוך לדברים רוחניים- הילד "יספוג" לבד ממה שסביבו.
כמו שתלמדי את הילד דברים אחרים- ( הגיינה,התנהגות בחברה,כללים בבית) למה בנושאים כאלו לא ללמד את הילד?
אני לא חושבת שהיא התכוונה למה שמסביב רקהמקורית
אלא לכך שהחסד והעזרה לזולת נלמדים קודם כל מתוך הנעשה בבית, וכדי להנחיל את זה לא חייב לצאת עם החוצה.
ילדים קולטים וסופגים בלי שיגידו מילהרוצה טוב!!!!!
אבל לפעמים ההורים כל-כך עסוקים בחסד שהם לא שמים לב שזה גם בא על חשבון הילדים.. ואח"כ כשהילדים גדלים הם מקימים בית הפוך ב180...
מתחברת מאוד!לפניו ברננה!
חשבתי על השאלה הזאת ופתאום אני רואה שבסוף לא הגבתי...
רציתי לומר דברים דומים למה שכתבת, ולהוסיף שחשוב מאוד לתמלל את זה ולהגיד לילד - אנחנו עכשיו עושים חסד.
עשית חסד עם האח הקטן שלך שויתרת לו.
נתנו אוכל לשכנה שילדה - גמלנו איתה חסד
לקחנו חבר מהגן - הכנסת אורחים, זה סוג של חסד, בוא ניתן לו גם לאכול ולשתות וכו'..
הבנתי את זה השבוע כשלקחנו את אחיינית שלי מהמעון והבן שלי (4.5) אומר לי:. אמא נכון אנחנו עושים עכשיו מצווה? איזה מצווה זאת?
למה חשוב לומר שזה חסד?טל..
בעיני זה יהיה יותר טבעי וזורם אם לא נדגיש ונאמר שזה חסד, אלא איזה כיף לנו לעזור ובשמחה,
או אנחנו אוהבים את האחיינית אז רוצים שתבוא אלינו.
כשיגדלו הילדים אולי יבינו שזה נקרא מעשי חסד שלא בהכרח ברורים מאליהם,
אבל כן יגדלו עם זה שזה חלק מהשגרת יומיום הטבעית (ללא כותרת מרשימה של מצוה מסויימת).
אשמח לשמוע מה את חושבת...
לא התכוונתי שצריך כל היום לחפור שמה שעושים זה חסדלפניו ברננה!
אבל כן מדי פעם להזכיר את זה, כי פשוט לא ברור לילדים מה זה חסד.
זאת מצווה קצת "ערטילאית" ואני רוצה שיתחילו לעשות חסד בתוך הבית לפני שהם גדלים, ובשביל זה הם צריכים לדעת מה זה.
חוץ מזה בשביל עצמנו אני חושבת שטוב להרגיל את עצמנו לקרוא לדברים שאנחנו עושים בשם גדול. זה עושה לנו חשק להמשיך במעשים האלו וגם גורם לנו להבין של מעשים קטנים יש משמעות. לחיות ב"תודעת חסד". זה בעצם גםעוסר לנו לפתוח את העיניים לצורך של אחר.

התשובה הזאת הייתה בנוגע לשאלת הפותחת איך להפוך את הבית שלהם לבית של חסד. אם מדגישים לילדים שבעצם המון מעשים שאנחנו עושים הם חסד ממילא הבית יהפוך לבית של חסד.

לגבי האחיינית - זה היה ביום שהייתי חולה (במשהו מאובחן שהוא לא קורונה 😜) ונטו חסד בשביל אחותי שילדה. בכל יום אחר לא הייתי לוקחת אותה כמו שהרגשתי אז..

כתבתי קצת מבולגן, כזה בליל של מחשבות..מקווה שעניתי לך קצת.
מסכימה ממש.כל מילה.המקורית
ילדים לא יבינו מעצמם שזה חסד כשהם קטנים אלא אם כן ונאמר להם. צריך לקרוא לילד בשמו ולהכניס את זה לתודעה כמעשה של חסד ולהסביר כמה זו מצווה חשובה ואהובה על השם, וכמה אנחנו נתרמים מזה כשאנחנו נותנים וגם כשעושים חסד איתנו. זה יכול ללמד גם הרבה על הכרת הטוב
תודה ❤️ ותודה על התוספת של הכרת הטוב 😊לפניו ברננה!
לדעתי חסד זה בדיוק הפוך..באר מרים
אם אני אוהבת את האחייניצ שלי ולוקחת אותה אלי כי כייף לי - זה ודאי מעשה טוב אבח חא חבץסד.

חסד זה כשאני מרחיבה את הגבוחות של העצמי שלי

אם תכננתי לנוח אחרי הצהריים טהבית הפוך ויש חי מחא כביסה לקפל ובכל סאת אני מצגייסת לקחת את האחיינית שחץלי כי אני מבינה שכרגע זה נצרך - זה חסד.

והילדים רואים את זה!
את המוכנות חבטל את התכניתצהמקורית שלי בשביח הזוחת.

לצאת מהמיטה לתינוק בוכה גם כשאני גמורה מעייםות..
להתגייס לבשל ליולדת גם אם תכננתי לעשות שבת קטנה..
להקפיץ את הטרמפיסט עד הבית גם כשממש עייפים מהנסיעה..

כאן החסד!
במקון שבו אני מוכנה לגדול. להרחיב את הגבול שלי ולעשות משהו מעבק.

ומנסיון - ילדים שמים לב חזה ושואלים.
וכשהם שואלים, אני דווקא לא משתמשת במילה חסד, כי לדעתי זה מקטין..
אם אני עושה "כי זה חסד" זה דוקא מנתק מהמקום שח הבנין הםנימי.
אני מסבירה להם שיש לי את הרצון האישי שלי, אבל יש גם את הרצון והצרכים של הזולת. וכשאני מבינה שהרצון שלי והמימוש שחו הם לא הדבר הכי חשוב, אלא ה' רותה לפעמים שאשים אותו בצד בשביל דברים גדולים יותר.. (לעזור לאחותי שחולה עם האחיינית יותר חשוב ממבצע הקיפול כביסה, לחסוך לטרמפיסט חצי שעה הליכה בלילה בקור יותר חשוב מחמש דקות פחות נסיעה..) - זאת בעצם המהות הםנימית של החסד ולזה אני רוצה לחנך!

לגדל לילדים להיות אנשי חסד זה לגדל אותם לראות את הזולם ולשפוט את המציאות בעיניים יותר רחבות מהצרכים והרצונות האישיים שלהם, ולא ללמד אותם לסמן וי ברשימת מכולת של מצוות..
ואוו דייקת וריגשת.לפניו ברננה!
אבל אני לא לגמרי מסכימה איתך שאם הדברים באים בקלות הם לא חסד
הם חסד אבל אולי לא חסד שמגדיל אותנו או מוציא את עצמנו מהסתכלות על עצמנו בלבד.
שימי לב שאת גם לא קוראת למעשים כאלו חסד...

ובסיטאציות כמו שאת מתארת - צריך ללמוד ללמד אותם גם לומר את ה"לא". בתור ילדה שתמיד הייתה אומרת כן.. נשארת אחרי הלימודים לנקות את הכיתה באופן קבוע וכל מיני כזה.. לצאת מגדרי זה חשוב מאוד אבל לפעמים החסד האמיתי הוא לדעת לומר לא. (לדוגמה ההקפצה של הטרמפ- אם בעלך מחכה בבית עם תינוק בוכה כבר חצי שעה, החסד שאת צריכה לעשות זה חסד עם התינוק שלך ולא חסד עם הטרמפיסט... למרות שלכאורה גם את רק רוצה להגיע הביתה..)
זה ענין של מינוח.באר מרים
יש את מידת החסד ויש את מידת הגבורה.
את צודקת, לפעמים צריך להשתמש במידת הגבורה ולהגיד לא.
ואז זה לא חסד..וזה בסדר גמור ואפילו הדבר הנכון!
לא צריך תמיד לנהוג בחסד.
אבל להגיד לא זה לא חסד.

ולא כל מעשה טוב שעוזר לאחרים הוא חסד.
חסד זה קנין פנימי של מידה שלי. ויכוח חהיות שמעשה מש
סויים הוא סחד ענק בשבילה והוא בכלל לא חסד למישהו אחר.

כשמבינין שחסד זו מידה ולא מעשה המבט משתנה..
התכוונתי דווקא לסיטואציה שבה את צריכה לבחור חסד מסויים על פנלפניו ברננה!
חסד אחר.
אני עוד חושבת על מה שכתבת.
את בהחלט צודקת שחסד זה מידה ולא מעשה.
אבל כשחסד יוצא יותר מדי מגבולות היכולת זה כבר הופך לגבורה - צריך להתגבר כדי לעשות את החסד הזה.. לא?
אם זה יוצא מגבוחות החסד זה חסד שלילי.באר מרים
התורה מכנה גילוי עריות בביטוי "חסד הוא" כי זה חסד במקום לא נכון!
הבנתי, תודה על זה!לפניו ברננה!
מסכימה עם ההתחלה לא מסכימה עם ההמשךרותי7
מסכימה שבית של חסד זה בית שפשוט עושים בו חסדים.
אבל עם הגדרת החסד שלך אני לא מסכימה.
חסד לדעתי - זה לעזור למישהו אחר. גם אם זה קל לי לעשות ובנוח לי ולא לחוץ לי.
ואני לא חושבת שאם אני לא מרגישה טוב - אני צריכה לעשות חסד עם השכנה ולהכין לה ארוחה אחרי לידה - כי אני לא מקשיבה לעצמי, למה שנכון לי, וכן לדעתי ה' לא ביקש מאיתנו לבטל את עצמנו.
כדאי להרחיב את גבולות החסד שלי ולעשות גם יותר ממה שנוח לי, אבל רק אם זה נעשה בשמחה ובהרגשה טובה ולא הרגשה של ניצול, או שאחרי זה אני שפוכה ואין לי סבלנות לילדים.

ועדיין, תמיד נהנית לקרוא אותך💓
אני לגמרי מסכימה איתך..באר מרים
לא תמיד צריך לעשות חסד.

הגדרת החסד היא עדין הרחבת הגבולות שלי.
לבשל לשכנה אחרי לידה במקרה הזה זה חסד.
אבל יכול מאוד להיות שלא נכון לעשות כרגע חסד.
זה בסדר. אין חיוב תמידי לעשות חסד..
ההפך!

יש מצבים בהם אסור לעשות חסד!
גילוי עריות מוגדר בתורה כ"חסד"..

יש לנו שני כוחות מנוגדים שמשלימים זה את זה: חסד וגבורה.
חסד הוא היכולת לפרוץ את הגבולות, להתרחב, לתת ולהשפיע עוד ועוד.
גבורה היא היכולת להציב גבולות, לעצור, לקבל ולהתמלא.

לא נכון תמיד לפעול רק עם אחד ולא עם השני.
האיזון האמיתי הוא להתקדם איתם במקביל.

משל יפה בנושא שגם אותו שמעתי מהרב צחי להמן:
החסד והגבורה משולים לשתי רגליים:
כדי ללכת ולהתקדם - פעם נשענים חזק עם רגל אחת ומתקדמים עם השניה, ואחר כך נשענים חזק על השניה ומקדמים את הראשונה.

לפתוח גמחאביולאחרונה
בגדים, תרופות, טיטולים , שמחות... מה שמתאים לכם
אשריכם!
מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

אולי יעניין אותך