מאז ששמעתי 2 מקרים של פגיעות בתוך המשפחה, מזעזעים.
ועכשיו עם כל הפרשיות החדשות שוב נזכרתי בזה
אנחנו כל כך הרבה מלמדים ילדים על מוגנות ומקומות פרטיים וכו
אבל מרגיש לי
שכשזה מגיע מאדם שהוא מאוד קרוב ויומיומי (אבא, אח לא עלינו!!) זה יכול להיות מורכב יותר לילדים לזהות שיש משהו בעייתי. בטח אם למשל זה קורה מגיל קטן..
אני פשוט זוכרת את עצמי בסיטואציה מסויימת בכיתה ג (גיל גדול לכל הדעות) שבה חברות שלי שיחקו איתי איזה משחק (אחת מהן הביאה את הרעיון), שהיום אני יודעת שזה ממש ממש לא מתאים!
אבל הייתי כל כך תמימה. וגם הן... ומצד שני כל המשחק הזה היה קורה בחדר שלי כשאמא שלי הייתה בבית! היא פשוט לא שמה לב (והיא היתה אמא הכי רגישה ומעורבת שיש, בקטע טוב).
ואני לא חשבתי לספר לה..... אומנם הרגשתי שמה שקורה כאן זה מביך לדבר על זה אבל גם לא בקטע שמשהו שם הציק לי או היה לא טוב...
הן לא פגעו בי, רק שהסיטואציה היתה לא נעימה (היו מורידות בגדים כחלק מהמשחק)
מבינות?
וכשאני חושבת על זה,
אני חושבת על פגיעות אפורות או אפילו אמיתיות שקורות בתוך הבית ולא שמים לב....
והרי אחים נשארים לפעמים בלי הורים בבית, בטח ובטח שמשאירים ילדה עם אבא...
וגם עוד נקודה, שבאופי המקצוע שלי אני לא תמיד נמצאת בבית בזמנים כאלו (אני אחות, עובדת גם לילות וערבים). למרות שהנה, מהסיפור שלי אני יודעת שיכולים לקרות דברים גם מתחת לאף של האמא.... ותכלס לא באמת נוכל תמיד להגן על הילדים.... (או שכן...?)
ובקיצור מרגישה שהמחשבות האלה מצד אחד גורמות לי לחשוב על זה ואיך אני יכולה למנוע את זה אצלי בבית (האמת? אין לי מושג) ומצד שני גם גורמות לי לחוסר אמון בבעלי כי המשפחות האלו שהיתה אצלם פגיעה מצד האבא שאני מכירה, בחיים בחיים בחיים לא הייתי חושדת בו במשהו כזה.... אדם כזה נחמד, וסבבה לגמרי...
וזה משהו שאני מרגישה שלא יכולה לדבר עליו עם בעלי כי בעצם זה מראה חוסר אמון וזה מזעזע עצם המחשבות.....
מבינות מה אני אומרת?
קצת כתבתי מסובך.
אני בעצמי נבוכה מהמחשבות האלה.... אבל מה אני יעשה שזה מפחיד אותי עם הסיפורים האלו. ותכלס אני רוצה גם לנסות למנוע מה שביכולתי..
מה אתן אומרות?
בסוף מה שאני הכי רוצה זה לשמור על הילדים שלי שלא יקרו להם כאלה דברים... וגם לא רוצה לחשוד בבעלי...