יש פה אנשים עם *משתמש פעיל* בויקיפדיה?עברי אנכי

הכוונה עם מעל ל100 עריכות

אם כן,

https://www.inn.co.il/news/537444

ותצביעו פה:

ויקיפדיה:רשימת מועמדים למחיקה/:נפילת בראל שמואלי – ויקיפדיה

אני מפרסם כי זה פשוט נראה בעיני דבר נורא חשוב שלא למחוק ערך על חלל צה"ל לא משנה מאיזו סיבה

(ונכון שזו לא טענה.. אבל אין לי כוח לדון)

ו.. בנתיים יש רוב למחוק..

ח"ו שיהיה לי משתמש בויקיפדיהJewice
יש לי משתמש פעיל בהמכלול ושם ב"ה אין שום נסיון להסיר את הערך הזה.

נפילת בראל שמואלי – המכלול

שיחה:נפילת בראל שמואלי – המכלול
חח המכלול...בנות רבות עלי
תסלח לי אבל אחרי שקראתי שם ערך אחד הספיק לי. כל הערכים אמורים להיות נטרלים ללא נגיעה של דעה כזו או אחרת גם אם היא מסתדרת עם רוח הכותב, לצערי כבר נתקלתי בשינוי עובדה בכדי שתתאים לרוח הכותב או הציבור שקורא שם. זו לא אנציקלופדיה זה מאמרי דעה..
לאיודע על מה מדובר, ובעיקרון אתה צודקעברי אנכי

אבל יש דברים שאי אפשר להיות נטרלי

לשאלה האם יש בורא לעולם

אם אתה מדבר "ניטרלי" אתה בעצם מדבר כמו מי שאומר שאין בורא לעולם

אולי הדוגמא לא משהו, אבל יש דברים שאי אפשר להיות בהם ממש ניטרלי.. אין מה לעשות

לאיודע אם זה קשור לדוג' שיש לך..

בדוגמא שלי הם שינו ועיוותו שם היסטוריבנות רבות עלי
והדביקו לו כינוי אחר. ואני בטוח שאם זה כך, אז חזקה על שאר הערכים שלא ניתן לסמוך עליהם במאת האחוזים.

המטרה של אנציקלופדיה חופשית היא העברת מידע אמין כמות שהוא בלי להערבב מושגים, כשאתה משנה ומעוות לפי תפיסת עולמך אתה פוגם במרקם העובדתי וזה מאבד את האיכות.

וזה לפני שהתחלתי לבקר את הרמה עצמה,
תראה לדוגמא איך מתואר המפץ הגדול בהשוואה:

ויקיפדיה: המפץ הגדול (באנגלית: The Big Bang) הוא תאוריה פיזיקלית שמתארת את היווצרות היקום. על פי תאוריה זו, היקום התפשט מנקודה בודדת הקרויה "סינגולריות כבידתית" שבה הכבידה, הצפיפות והחום הם אינסופיים. חוקי הפיזיקה המוכרים אינם יכולים לתאר נקודה זו ורק כעבור זמן פלאנק (10-43 של שנייה בערך) ניתן להחילם. לפי התיאוריה החלקיקים הראשונים נוצרו בגלל תנודות קוונטיות (אנ'). עד כאן מויקיפדיה.

בהמכלול, ניכר שהכותב מנסה לשכנע את הקורא לצדד בדעת תורה מאשר מנגיש לו את העובדות:

המפץ הגדול (באנגלית: (The Big Bang הוא שמה של תאוריה פיזיקלית שנראית מתיישבת עם כל ממצאי היקום הנוכחיים, ואשר באה ליישב ממצאים שונים, באמצעות הנחה שהיקום נוצר מנקודה אחת מרוכזת, וממנה הוא מתפשט כל העת. התאוריה על גרסאותיה משלבת השערות וביאורים קוונטיים ומנסה לתאר תהליכים שונים במהלך ההתפשטות.

מהדוגמא של המפץ לא מורגש כל כך ההתערבות של הדעה של הכותב, אבל אם אתה מכיר את הרקע של האתר אתה מבין לבד למה הוא בחר במילים כמו ״שנראת מתיישבת״ וכו׳. פשוט לא כיף לקרוא ככה ערכים.

בעוד שבויקיפדיה נותנים הסבר מפורטת ומרשים, במכלול אין מידע מקצועי, זה נראה כאילו הכותב כתב את הערך רק בכדי להוכיח שהכל השערות לא מבוססות.
אז אתה מבין שמי שכתב את הערך בויקיפדיה מאמין בזה,עברי אנכי

כי זה ממש צועק

ומי שכתב במכלול לא מאמין בזה

כי זה ממש צועק

נו נו מי ישמע

לא ידידי ממש לא.בנות רבות עלי
יש הבדל בין לכתוב בויקיפדיה, ואני מצטט :
״ על פי תאוריה זו, היקום התפשט מנקודה בודדת הקרויה ...״

לבין המכלול: ״ המפץ הגדול הוא שמה של תאוריה פיזיקלית שנראית מתיישבת ...״

בויקיפדיה כותבים ישר ולעניין, תכלס מה התאוריה גורסת. במכלול לעומת זאת כותבים רק באופן כללי. זה לא מקצועי. שלא לדבר ששם מורגש מאוד דעת הכותב , בויקיפדיה לא הרגשתי התערבות (אלא אם כן עצם הערך נחשב בעיניך לקידום אג׳נדה)

גם אם נשים לרגע בצד את ההתערבות של הדעה, עדין הערכים שם לא מקצועיים בעיני.
עצם מחיקת הערך של נפילת בראל זה מאוד מאודעברי אנכי

נחשב בעיני ככלי לקידום אג'נדה, ואז מתרפדים את זה בעוד כל מיני חוקים של ויקיפדיה שזה יהיה מתאים

אם זה היה ככ ברור בחוקים - אז לא הייתה מחלוקת בזה

האמת שרק עכשיובנות רבות עלי
התוודעתי לעניין של מחיקת הערך של בראל . קראתי קצת מה שכותבים שם בדיון, בריפרוף קצר אני נוטה להסכים איתם.

כלי לקידום אג׳נדה? יש מצב.. אבל בשביל זה יש הצבעה שתמנע את זה (מחיקת ערך לגיטימי)
אבל בגלל שכולם בויקיפדיה שמאלנים.. עברי אנכי

אז צריך להפיץ את זה

ברור לי שיש לכולם אג׳נדה מסוימתבנות רבות עלי
שהם מנסים להעביר דרך הערכים. אבל בויקיפדיה לפחות יש ביקורת על הכותבים, שינוי וביקורת תמידיים.

ב״המכלול״ לעומת זאת, זה הקו הכללי של האתר, וזה פוגם מאוד .
אממארוממך ה'

אפשר להאשים רק את עצמנו🤷‍♂️ אין שום מניעה לכך שימנים ודתיים יכתבו ויערכו שם ערכים(כל עוד הם כתובים בצורה המתאימה, מקורות וכו'), כל הרוצה לבוא ולכתוב מוזמן.

ובניגוד למה שנכתב בקישורים שהפנת אליהם אין בויקיפדיה "מנהלים" שקובעים מה מותר ומה אסור, יש נהלים ברורים וניטרליים שעל פיהם עובדים ובמקרי מחלוקות נעשות הצבעות מסודרות(כפי שאתה רואה בערך שנדון עכשיו, אם יהיה רוב שירצה להשאיר את הערך, כמה ותיקים ומנוסים שיהיו אלו המתנגדים לכך הערך ישאר🤷‍♂️)

בהחלט...ניק כמעט בלי ראשאחרונה

ויקיפדיה מאד מוטה שמאלה, אבל זאת רק אשמתו של הציבור הדתי והימני, שאין לו הרבה עורכים בויקיפדיה.

לכן חשוב מאד שיצטרפו לויקיפדיה כמה שיותר עורכים דתיים וימניים.

יש לי זכות הצבעה, אבל מתלבט אם להצביע..ניק כמעט בלי ראש

ויקיפדיה היא אינציקלופדיה, ואני לא בטוח שיש לזה חשיבות אינציקלופדית.

המעברי אנכי

קודם כל יש על זה שם דיון כי השתנו נהלי הנשק וכו' כמו שכתוב שם

בכל מקרה אבל..

אתה לא חושב שיש הבדל בין לא לקבוע ערך (שזה בסדר..) לבין למחוק ערך קיים? אתה לא חושב שזה ביזיון לחייל? ועוד יותר מזה - למשפחה של החייל..?

לא קראתי את כל הטענות ל2 הצדדים, מודה. ואני מבין מה שאתה אומר..

אבל..

בסוף זה מרגיש כאילו באו לקדם אג'נדה שמאלנית ואז חיפשו לתרץ את זה בתירוץ שזה לא אנציקלופדי וכו'..

כמובן החלטה שלך

כמה תשובותארוממך ה'

א. כמו שדנו די במפורט שם, השינוי(שבכלל לא ברור מהותו) לא מספיק מהותי, ואם כן אז יותר הגיוני להרחיב בערך על נהלי נשק ולעשות הפניה לאתר יזכור של בראל הי"ד

ב. אין הבדל בין לא לקבוע ערך לבין מחיקת ערך קיים, ככה ויקיפדיה מתנהלת, מעטים מאוד המקרים שמתנהל דיון לפני יצירת ערך.

ג. זה אכן גורם לביזיון, אבל האשמים פה הם האהבלים שעשו מזה טררם שלם בתקשורת, דיוני מחיקה וחשיבות של ערכים כאלו ואחרים מתנהלים על ימין ועל שמאל בצורה דמוקרטית לגמרי בויקיפדיה בלי לעורר שום מהומות, מה גם שהתקשורת עיוותה לחלוטין והוציא מפרופורציות את הדיון שהלך שם, מדבריו של אחד העורכים שם שכתב שהוא מצטער שהערך נכתב וזה מהווה פגיעה בזכרונם של שאר חללי צהל לקחו רק את התחלת המשפט שבו הוא מצטער על כתיבת הערך...

ד. יכול להיות שזה נובע מאג'נדה של חלק מהכותבים(לדעתי לא, מנסיוני זה צורת התנסחות די רגילה בדיוני מחיקה ואין כאן אג'נדה מוסוות), אבל אי הכי נמי, אין לי בעיה עם זה בתנאי שהדיון מתבצע בצורה שמאפשרת לשתי הצדדים להביע את דעתם ולבסוף מתבצעת הצבעה, וזה מה שבפועל קורה, זה לא שונה מהותית מההתנהלות בכנסת 

אכן, נהלי הנשק השתנו בעקבות האירועניק כמעט בלי ראש

ולכן אני מתלבט.

אני לא חושב שזה ביזיון לבראל הי"ד או למשפחתו. ההצבעה היא לא נגדו, אלא נגד האירוע, שהוא באמת נורא, אבל לא בטוח שיש לו חשיבות באינציקלופדיה. 

כמו שכתבתי, אני עדיין מתלבט, וייתכן שבסופו של דבר אצביע בעד חשיבות.

אכן, וזה מה שמרגיז בסיפורארוממך ה'

גם המתנגדים הגדולים שם לא טענו/זלזלו במותו של בראל ז"ל, הם פשוט טענו שהערך איננו אנציקלופדי, הפרסום בתקשורת הוא זה שהפך את זה ל"ניסיון הנדסת תודעה ומחיקת היסטוריה שמאלני קיצוני"

ואגב, מה בדיוק השינוי בנהלי הפתיחה באש שהשתנה?ארוממך ה'

מתוך הערך:ניק כמעט בלי ראש

"בדצמבר 2021 שונתה מדיניות הפתיחה באש, ובמסגרת שינוי מדיניות הפתיחה באש הותר ירי חי לעבר מיידי אבנים או בקבוקי תבערה ובמקרים מסוימים גם לאחר היידוי."

מעניין תודה!ארוממך ה'
הארוע של בראל היה בעייתי וגרם לשינוי הזה -לדעתי זו הסיבהאורין

שצריך להשאיר את הערך עליו עם תיאור ההתנהלות הכואבת ותוצאותיה

ברור שיש לזה חשיבות,ממלא כל עלמין

אתה תמחק את יוני נתניהו כי הוא נפל במערכה כמו רבים?

הם נותנים נימוק טיפה מקושקש....

והאירוע של שמואלי הוא לא סתם נפילה, הוא קשור לכל המורכבות סביב הגדר... לא קשור לימין ושמאל

יוני נתניהו הוא אח של מי שלימים הפך לראש הממשלהבנות רבות עלי
ברור שיהיה עליו ערך,

הוא גם נפל במבצע לשיחרור חטופים וזה יוצא דופן.
גם אני חשבתי על זהממלא כל עלמין

אבל צריך לבדוק קודם כל מתי כתבו עליו את הערך (לפני עידן ביבי או אחריו)

וגם בראל שמואלי נפל במהומות על הגדר שהן סוגיה ככ משמעותית ומורכבת בישראל עד שיש עליה ערך בויקיפדיה העימותים בגבול ישראל–רצועת עזה (2018–2021) – ויקיפדיה

אתה לא חושב שבאירוע כאוב שבו לוחם שנפל גרם ללקחים חמורים בצה"ל עד לבדק בית ושינוי הוראות הפתיחה בירי, יש גם כן משהו הסטורי? על הגדר עצמה יש ערך, על בראל הי"ד לא?

זה בדיוק הענייןארוממך ה'
אני חושב שראוי להוסיף פסקה על זה בערך על העימותים, לא ערך נפרד
כמו פהממלא כל עלמין

עלה בדעתי לחפש את איציק סעידיאן וישר מצאתי: הצתה עצמית – ויקיפדיה

וכאן מחאת נכי צה"ל (2021) – ויקיפדיה

אבל זה בדיוק הענייןארוממך ה'
אם מדובר בערך על בראל הי"ד עצמו הרי שהוא לא עומד בקריטריונים לערכים אנציקלופדיה לחללי צהל.
ואם מדובר על המחאה שהתעוררה סביב הרי 'לא ברור שהשינוי משמעותי כ"כ ברמה של ערך בפני עצמו ולא אזכור בערך על המהומות
השינוי משמעותי ויציל חיי אדם בע"ה וגם ההתנהלות שהיתה שםאורין

בעייתית ומשמעותית לחיינו

חדמש גם פתרוןממלא כל עלמין

אבל לא נכון למחוק לגמרי. 

זה באמת הועלה כהצעהארוממך ה'
ולגבי תאריך היצירה של הערךארוממך ה'
אי אפשר ממש להשוות ל"עלייתו של נתניהו" היות וויקיפדיה צעירה יותר.
וגיליתי שהוא עוטר בעיטור המופת, זה עילה בפני עצמה לערך(ובאמת הציעו בדיונים על הדף המדובר שאם הוא יעוטר במשהו הרי שהערך ישוחזר)
אני לא חושב שזמן הכתיבה רלוונטיבנות רבות עלי
יוני נתניהו היה גם מפקד סיירת מטכ״ל, אי אפשר להשוות את זה למקרה של חייל רגיל.

שימי לב שצריך לעשות הבדלה בין האדם לבין הסיטואציה שבה הוא נפל, אני חושב שצריך לציין את שמו בתוך ערך רלוונטי לסיטואציה שבה הוא נפל. אחרת על כל לוחם שנהרג יפתחו ערך, כי בעקבות נפילתו קרה א׳ ב׳ ג׳.. זה מאוד נתון לפרשנות.

וכמו שאומרים אין עשן בלי אש, הוויכוח על זה הוא וויכוח עקר. בסופו של דבר כולם מבינים שזה לא שייך לפתוח ערך נפרד. אבל הפוזיציה ..
זה שונהארוממך ה'
יוני נתניהו הוא אחיו של ראש הממשלה הנוכחי, והוא חלל צהל היחיד ממבצע די הירואי שעליו פיקד
לי ישארוממך ה'

אבל לדעתי צריך למחוק. ויקיפדיה לא מהווה אתר הנצחה לחללי מערכות ישראל הי"ד (את זה עושה אתר יזכור בצורה מצויינת) אלא אנציקלופדיה, ערך על מותו של בראל הי"ד הוא לא ערך אנציקלופדי עם כל הכאב שבכך

..עברי אנכי

המ - צעירים מעל עשרים

כמובן זכותך המלאה לחשוב כך

טוב זה פחות רלוונטי לסיפורממלא כל עלמין

כי מי שיש לו זכות הצבעה זה רק חבר מעל חודש ו100 הערות עריכה

100 עריכות ב-90 ימים האחרוניםניק כמעט בלי ראש

עוד יותר גרוע...ממלא כל עלמין

בעצם זה לא משנה לא?ממלא כל עלמין

אם אדם ערך בחודש האחרון 100 עריכות והוא מנוי חודש זה לא נחשב?

נראה לי שזה בסדרארוממך ה'
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלתאחרונה

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך