אמנם לא ברור לי מדוע אשתך מבקשת זירוז - בד"כ זה דבר שבא מהמלצה של הרופאים. יתכן שכבר ממש קשה לה.
וגם לא ברור לי מה הבעיה ההלכתית שאתה רואה בכך.
אבל בכללי, אכן ההרגשה שלך ניתנת להבנה, כי באת מנקודת מבט של ציפיות מסויימות. סה"כ, גם נענית לרצונה.
על כן, אינני חושב שתגובות של סתם "להוכיח אותך" הן תגובות נכונות. בוודאי לא נכון שתיענה בתגובות של נשים שתשפוכנה את תיסכולן מה"בעצב תלדי בנים" של עצמן - עליך... (לא קראתי. כך שלא מדבר ספציפית על משהו). אתה לא עושה כאן משהו רע במזיד.
אבל, יש מקום להתבונן בכמה דברים, שאני חושב שיוכלו קצת לשנות לך את המבט, וממילא לגרום לתחושה טובה יותר:
א. אתה אבא צעיר. קשה לך עדיין לתפוס שיש אכן נשים שאצלן ההריון עובר בקלות, אבל יש כאלה שלא. והנה - ראית בעצמך: הריון ראשון רובו "מעולה". שני - "פעם עצבנית פעם עיייפה"... (תיאור קלאסי להריון שאינו כ"כ קל - וכנראה עוד יצאת בזול... יש כאלה שמקיאות, בחילות, שוכבות כמעט 9 חודשים וכו' וכו'...).
אז כל אחד מכם יכול לקחת מזה לימוד כלשהו: האשה שהביאה בתור שיקול להריון את זה שתשעה חודשים לא תהיה אסורה.. (כמעט מעלה חיוך..), למדה כנראה שזו לא בדיוק סיבה להריון.. אם כי ניתן להבין אותה.
ואתה יכול לקחת לימוד, שאכן זה יכול להיות כך בזמן הזה. זו לא ממש "בחירה" שלה. הרי היא ציפתה לאחרת. באמת תקופה שיכולה להיות קשה. גם הורמונאלית. גם פיזית. ממילא גם נפשית.
אז ברור שגם אתה בן אדם - וגם אתה רוצה לחוש בטוב. אבל אם תדע שזה דבר שאכן יכול להיות ואכן קשה - אז פשוט תחליט "להיות טוב"... זו הזדמנות לשדרוג מעלת האישית מצידך. הזדמנות לשדרוג היחס. תרחם, תתמוך, תהיה אמפתי. תראה שאתה תגדל מזה - וזה גם יחזור אליך בסוף. כשאחד תומך בשני - אז אם השני בן אדם הוא יזכור לו את זה.
לגבי "חווית הלידה". נכון שאם היית יוצא מהלידה הראשונה בחוויה טובה - זה היה יותר משמח (אגב, לא כ"כ ברור לי. מה ה"חוויה" שציפית? ה"חוויה" העיקרית שיכולה להית לגבר בלידה, היא שהוא תומך באשתו כשיש לה צירים, מעודד, כואב איתה. אח"כ - אחרי שנולד התינוק, לשמוח שנולד. לשמוח יחד עם אשתו. זהו. מה ציפית מעבר לזה?).
אבל באמת, לידה זה דבר כל כל גדול, מבחינה זו שיש לך ילד חדש. שה"חוויה" זה ממש לא הענין.
מצד האמת, אתה צריך מראש לצפות לכך שתפקידך לקראת לידה הוא לעודד בזמן הצירים, לשמוח עם אשתך אח"כ, להקל כמה שאפשר, ולשמוח מאד שנולד תינוק. אם זה מה שתצפה - סביר שזה מה שתקבל.
אם תצפה לכל מיני "חוויות" אחרות - אז זה בערך כמו ציפיה שבדיוק אז יודיעו לך על זכיה בלוטו. אין קשר...
אשתך יולדת, כואב לה, זה בשביל שניכם. ידידי היקר, באמת זה לא הזמן ל"חוויות".... העיר שיש ילד בריא. העיר לשמוח בו. ביחד. העיקר לעזור אח"כ לאשתך. תן לה כמה ימים מנוחה, שאתה עושה בערך הכל - תראה כמה זה גם ישתלם אח"כ, חוץ מזה שזה סתם אמיתי.
לגבי הזירוז. עצתי היא שתניח לה. כבד את רצונה.
תסכמו שאתם שואלים את הרופאים אם זה בסדר ובטוח. אם אומרים שכן - הולכים על מה שהיא רוצה. הרי היא זו שמרגישה מה קשה ומה לא. אם יש לך ספק כלשהו, אתה יכול לשאול במכון פוע"ה כדי להירגע מבחינה הלכתית.
נכון שאתם שותפים, זה חשוב מאד. אבל מבחינת הנטל הפיזי - היא כרגע זו שנושאת בו.
הצלחה רבה חביבי, שנה מבט. תסתכל בעין טובה, תומכת, מפרגנת, אוהבת. תראה שיצא לכם מזה רק טוב.
שיהיה במזל טוב.