הריוןאבי130
טוב אז הסיפור שלי קצת ארוך
התחתנו לפני 3 שנים, החלטנו שנמתין קצת עם ילדים
לאחר שנה החלטנו שמתאים לני להכנס להריון, נכנסנו בכיף, תקופת ההריון היתה מורכבת ולעיתים כך ולעיתים כך, אבל אפשר להגיד שברובה היתה מעולה, כל זה עד ללידה עצמה, בשבוע 41, לאחר שלא הלך בצורה טבעית, היא רצה לעשות זירוז, אני התנגדתי, גם מבחינה הלכתית וגם רפואית, לא היתה כלל המלצה,
אני יכול לומר שהלידה היתה בשבילי חוויה לא נעימה
אין ספק באושר לראות את הילד גדל, אבל עדיין בלידה ציפיתי ליותר הרגשה שאני שותף
כמה חודשים לאחר הלידה אישתי רצתה עוד הריון בטענה כי היא רוצה גם הריון וגם זה כיף שיש יחסי מין באופן מלא במשך 9 חודשים,
מה שקרה בפועל, זה תקופת הריון לא טובה מבחינת היחסים ביננו, יחסים על בסיס שבועי בערך, פעם כי היא סתם עצבנית פעם כי היא עייפה
כרגע אנחנו בשבוע 40 ושוב מתחילים זמירות של זירוז, שמבחינתי זה נורא מאכזב:
א. הלכתית
ב. השותפות שלי
ג. היכן טובת הילד? שהסיכויים לסיכונים בהריון
ד. אוקיי, אז תגידו לי היא יולדת לא אתה, אני אשאל את נכנסת להריון כדי לעשות קיצורי דרך והקלות?
מה נראה לכם?
אני חושב שבזמן הריון אנחנו צריכים להעריץ, לתמוך ולפנקפשוט אני..
גם בכל שאר הזמן כמובן, אבל בהריון זה חשוב עוד יותר מהרגיל.

יחסים פעם בשבוע? מעולה, אצל הרבה הריוניות זה 0. שילוב של הורמונים+כאבים+לא נוח בגוף+אלף דברים אחרים, אנחנו לעולם לא נבין.

לגבי זירוז,
ברור שהרופאים מתחשבים ברצון היולדת ברמה זו או אחרת, אבל אף רופא לא ייתן לה זירוז אם לדעתו זה יסכן אותה או את העובר. טובת הילד היא להיוולד בריא ושלם, להורים אוהבים שיש להם המון כוח וסבלנות עליו.

תהיה שותף בלתמוך בה ולחזק אותה, תבין שמאוד קשה לה ההריון, ובעיקר תראה לה כמה אתה אוהב אותה.
למה אתה לא יכול להיות שותף כשיש זירוז?כלכלן

נהפוך הוא, אתה צריך ממש להיות שותף עם יש זירוז. אל תיקח את זה כמשהו נגדך. ובעניין ההלכה, לך תתייעץ עם רב שמכיר את התחום, אולי הרב בורשטיין. תגיד לו מדוע הרופאים אומרים שאפשר/כדאי ומה אשתך רוצה. נראה לי שירגיעו אותך..

וזירוז לידה זה לא קיצור דרך או הקלות.

ביום שאתה תסחב תינוק 9 חודשיםLia

וגם תלד אותו, תחליט מה לעשות!

בינתיים תנשק לה תרגליים שהיא מביאה לך ילד... ממש מסכן שלא "מתחשבים" בך. 

8 חודשים אבל שיהיה ..בסדר גמור
מה הכוונה?רקלתשוהנ
שיהיה גם שבוע. אותו דברLia
מתחנן אליךהולך לאיבוד
שתמצאי ביטוי נוח יותר מלנשק לה את הרגליים...
גם במועדוני סאדו כבר הפסיקו להשתמש בביטוי הזה להערצה נשית
סליחה, אבל נראה שאתה מערבב פה קצת דברים לא קשוריםחצילוש
1. אתה לעולם כנראה לא תבין את התסכול של אישה שנמצאת בסוף ההריון, סובלת בצורה איומה, ומתה כבר ללדת. לא תבין. אז אם לא תבין, תנסה להפנים שזה קשה, מאוד מאוד מאוד, ולהעריך. רפואית, ממליצים לאישה על זירוז לידה כבר משבוע 41+3, כל אישה. בלי סיבה רפואית ספציפית (מצוקה עוברית/סכרת/מיעוט או ריבוי מי שפיר וכו' סיבות קלאסיות לזירוז לידה) למה? כיוון שהשליה כבר מזדקנת, ורפואית סוברים שעדיף לתינוק להיות כבר בחוץ, כי הוא בשל ומוכן. הלכתית כמובן, אין שום בעיה לזרז בשבוע 41. מוזמן להתייעץ עם מכון פוע"ה גם, שהם המומחים. כמובן שאישה שהכל תקין ומגיעה למעקבים יכולה לבחור שלא לזרז.

2. הלידה לא אמורה להיות חוויה נעימה בשבילך, היא סובלת בשביל להגדיל את המשפחה שלכם ולהביא חיים משותפים לעולם, והיא במרכז. אתה על תקן התומך. ככל שתתמוך יותר- ככה תהיה יותר שותף. ואם לתמוך בשבילה זה לתת ספייס- אז זה מה שתעשה. ואם לתמוך זה שאמא שלה תהיה-כנ"ל. ואם לתמוך זה להיות קרוב, להחזיק לה את היד כשמותרים ולהקל בצירים- כנ"ל. רק מה שטוב לה. זה נקרא להיות חלק.

3. להיות מותרים 9 חודשים, זה לא סיבה או שיקול להביא ילד לעולם. זה אולי נחמד, אבל לא פרמטר. ואם לאחד מבני הזוג כרגע עדיין אין אפשרות להתקדם לעוד ילד- לא מתקדמים לשם. צריך רצון והסכמה הדדית, ויכולת הדדית לשאת בעול של עוד ילד.

4. פעם בשבוע זה מאוד מכובד לאישה בהריון. להיות בהריון זה קשה. ההורמונים משבשים, הכאבים, הכבדות, הבחילות, הצרבות, ההקאות, ורידים בולטים, בצקות.. קיצור, הבנת. לא פיקניק. יש נשים שבכלל לא מסוגלות להתקרב לאף אחד, כולל הבעל.. חודשים. פעם בשבוע זה מדהים. אני לא יכולתי 4 חודשים להריח אף אחד ברדיוס של מטר ממני. לא יכולתי. ברמה קיומית אני אומרת לך.

5. זה לא "זמירות" של זירוז. זה קושי. וההלכה מתחשבת מאוד גם במצבה של האישה ובמסוגלות שלה. ממליצה לך לפנות למכון פוע"ה ולהתייעץ על זה.

זהו. באמת אני קוראת אותך, ומרגישה קצת אטימות כלפי אשתך. תנסה יותר לראות אותה, ולהכיל את הקושי שלה, ולהבין את הצער העצום של "בעצב תלדי בנים", כמה קושי, כמה כאב וייסורים, ופשוט תעריך את הדבר הקדוש הזה. אישה בהריון מגדלת בתוכה חיים, תחשוב איך כל מערכות הגוף שלה עובדות מסביב לשעון. פעימות הלב, הנשימות, הכל נהיה פי 2. תנסה להסתכל עליה בחמלה, להכיל ולהעניק. ופשוט להיות שם. אל תיתפס על זוטות, הזוגיות והאחווה ביניכם צריכים להיות מעל הכל. בע"ה מאחלת לכם לידה קלה וטובה בידיים מלאות, שמחה ואושר יחדיו.
תגובה ממש נכונהזוזיק העכבר
תגובה טובה !קפה הפוך

ממש ככה. כל מילהאביול
הוצאת לי את המילים מהפה רק בצורה יותר יפה...אמ פי 5אחרונה

אני לא מבינה את צורת ההסתכלות שלך על כל הענייןרקלתשוהנ
מה הבעיה לעשות זירוז? שבוע 41 זה הרבה פעמים המלצה רפואית.
מה הבעיה להיות נוכח בלידה כשיש זירוז? טכנית אני לא מבינה מה המסקנה הזאת ומאיפה היא מגיעה.
וכמו שכתבה חצילוש, להיות נוכח ושותף בלידה זה סך הכל אומר לתמוך באשתך. הרי היא יולדת. יש לך כוח עצום לתת לה כוח, ביטחון, שותפות. תוציא את עצמך לחלוטין מהסיפור, אתה לא במרכז. היא יולדת, אתה תומך, היא סובלת ועובדת ומתאמצת, אתה איתה. זה הכל.
אם תצליח להיות איתה בצורה הזאת, זה יכול לתת לה המון כוחות, וככה גם יהיה לך את הרווח של להרגיש שותף.
אבל הרווח הזה שלך הוא רק פלוס מהצד...
מטרת הלידה היא תינוק בריא בעזרת השם, יולדת בריאה. וזה הכל.

לגבי ההיריון והיחסים
כל היריון זה שונה, לכל היריון יש תופעות אחרות.
לא ממש מבינה את השיקול של להיכנס להיריון בשביל להיות מותרים...
אבל מעכשיו תוכלו לדעת שהיריון זה לא הבטחה ליחסים צפופים. ממש לא...יש שלל תופעות לא נחמדות בכלל שיכולות להפריע ליחסים, ככה שבאופן טבעי יכולה להיות ירידה בתדירות. לא חייבת, אבל הגיוני שתהיה.
בכל אופן פערים ביחסים זה דבר שצריך לדבר עליו, זה מאד קשה כשיש פער ברצון, בטח כשהיתה מראש ציפיה משותפת שתהיה תדירות גבוהה...

וגם לא הבנתי מה הכוונה שהיא נכנסת להיריון בשביל קיצורים והקלות? לא הבנתי איזה הקלה בדיוק יש בלהיות בהיריון.

לסיכום
אני לא מצליחה להבין את צורת ההסתכלות שלך, כאילו כל הדברים הצדדיים במרכז במקום המהות עצמה...
יש לכם מעט זמן עד הלידה, כדאי לנסות להגיע לזה יחד, מנקודה משותפת, מריבות על זירוז ממש לא מומלצות עכשיו. אם אתה רוצה להיות שותף ולהרגיש שותף - זה בדיוק הזמן שלך לעשות סוויצ'

כמה אטימות רגשית...שם פשוט
אמרת הרבה דברים לא קשורים.
אין הבדל בתפקיד הגבר בלידה עם זירוז או בלידה בלי זירוז.
הגבת לי בכוונה?רקלתשוהנ
ממש לא. זה בטעות.שם פשוט
הגבתי לאבי ולא יודעת איך זה קרה...
סליחה.
בשליפההעני ממעש
אתם ילדים. תקחו צד ג שיסייע לכם.

ב. תרגיע לגבי הלידה וזירוז תוריד הילוך.
אני אומרת שאתה צריך להתבגר. ממש ממש אבלקופצת רגע
הרבה פעמים אני חושבת את זה לגבי שרשורים שנפתחים כאן, אבל לא נראה לי שכתבתי את זה ממש ככה למישהו. אבל אצלך זה ממש ממש נצרך.

( האם בעצם אתה כותב כאן שהסיבה היחידה ש'הסכמת' להריון היא כדי לקיים יחסים במשך תשעה חודשים? אתה רציני? כשאתה קורא את זה מהצד, זה כשלעצמו לא רומז לך שאתה צריך להתבגר דחוף???)
אני מבינה אותךסוסה אדומה
במקום הזה שאתה רוצה להרגיש שותף. כאילו אתה רוצה להרגיש שלמרות שאישתך בפועל עוברת את ההריון, גם לך יש איזשהו סיי כאבא של הילד.

לצד זה, אתה חייב בינך לבין עצמך קודם כל לתת לאישתך את הקרדיט.
באמת באמת להבין שאתה לעולם לא תבין את הקושי הפיזי והנפשי שהיא נתונה בו במיוחד בשלב הזה של ההריון.
וכשאתה דן איתה על הדבר הנכון לעשות, אתה חייב לקחת ולהראות לה שאתה לוקח בתוך השיקולים שלך בחשבון, גם (או קודם כל!) את הקשיים הפיזיים שלה, את החרדות שלה בנושא.
לא סתם ממליצים על זירוז.
אתה צודק שעדיין יש את הפן ההלכתי והסיכונים הבריאותיים בזה, אבל זה משהו שצריך לשקול.
וכן צריכה להיות לך שם אמירה והרגשה שאתה שותף ושאתם מקבלים יחד את ההחלטות.

מציעה לך להיות קשוב. לא רק להלכה ולדעות שלך, אלא גם לאישתך (למצבה, לרגשותיה) ולדעות שלה.
ומתוך זה לדבר על הצורך שלך להיות שותף.

כי יתכן שאמרת את הדברים בצורה כל כך לא מתחשבת, שהיא נאלצה להעמיד אותך במקומך כביכול ולבחור את מה שנכון עבודה מבלי שהגעתם להסכמה בנושא, ומשם התגלגל שיצאת עם תחושה כאילו לא סופרים אותך כאבא. וזה לא נעים.
בקיצור, לתקן את זה. תדברו על הנושא על החלק שלך ועל הבקשה שלך ממנה.
ולזכור כמובן, שגם אם בסוף תחליטו לעשות מה שאישתך בחרה, זה לא הופך אותך ללא שותף כל עוד דנתם בזה והגעתם להחלטה משותפת. גם לכבד אותה בהחלטה שלה זו שותפות.
ועדיין יש מקום לבקש ממנה לדון איתך בדברים האלה.

לגבי תדירות קיום היחסים,
אני לא מבינה את התלונה שלך כל כך...
מפריע לך שהיא עשתה את זה בשביל היחסים?
מפריע לך שהיא "עבדה עליך"?
מפריע לך שהתדירות שלכם נמוכה בעינך?
בינתיים מה שיש לי לענות על זה-
זה שהסכמת על זה בשביל יחסים, זו תלונה שצריכה לבוא גם כלפיך.
היא לא עבדה עליך. אף אישה לא יכולה לצפות את הכוחות שלה במהלך ההריון.
פעם בשבוע בהריון זה מהמם. הלוואי שהיא לא עושה את זה ממקום של "טובה" בשבילך. זה לא בריא לשניכם.
לידה זה חוויה קודם כל ובעיקר של האישה. איך שלא תסתכל על זהמיקי מאוס
זה יפה ומדהים שבני זוג הפכו לחלק מהתהליך אבל עד לפני כמה עשורים הם קיבלו תינוק ליד. במקרה הטוב ישבו ליד חדר הלידה ושמעו משהו , וזה לא סתם.... זה מאורע נשי, עוצמתי, ובכלל לא פשוט
אז יש לזה יתרונות אדירים, אני לגמרי בעד, אבל זה בכלל לא ברור מאליו וזה משהו שצריך לקרות בזהירות...
זה נכון שהתינוק של שניכם אבל מה לעשות הקב"ה בחר שכל התהליך קורה בגוף של האישה. אז ההריון והלידה הם באוטוריטה שלה.
תפקידך להיות שותף שעוזר, שנותן תמיכה, שמתעניין בפרטים- כמה שטוב לשניכם ואיך שטוב לשניכם
אבל לזכור שכרגע התהליך בגוף שלה. זה לא נותן לך זכות להתערב לה בגוף!
לא איזה בדיקות היא תעשה או לא תעשה, לא איך היא תלד, לא אם היא תיקח אפידורל או לידה במים, וכמובן לא אם היא תעשה זירוז או לא. זה לא עניינך! בחרת בה לשאת את הילד שלך ושם נגמרה השליטה שלך
כמובן שיש לך מילה - ראוי וטוב שתדברו על ה-כל, ראוי וטוב שתביע את דעתך, שתבטא את התחושות שלך ותגיד כל מה שאתה מרגיש וחושב כמו שראוי בזוגיות
אבל- לא מתוך מחשבה שבהכרח דעתך תתקבל
אתם עדיין שני אנשים שונים, וכמו שהיא לא יכולה להחליט עבורך אם תעשן או לא (והיא לא!) למרות שיש לזה השלכה ישירה על הבריאות שלה ושל הילדים ועל הפוריות שלך, ככה אתה לא יכול להחליט עבורה על שום תהליך בגוף שלה, אפילו שיש לו השלכה ישירה על הילד שנמצא בבטן שלה
כל דבר ראוי לנסות לפתור יחד, להגיע להבנות, לקבל החלטות שמוסכמות על שניכם מתוך שיח והידברות אבל אם לא תצא מנקודת מוצא שדעתך יכולה גם לא להתקבל וזה בסדר יהיה קשה מאוד להגיע לזוגיות יציבה

והערה אחרונה- אין בעיה הלכתית עם זירוז. כל עוד הרופאים מלווים את התהליך זה אומר שאין בזה סיכון (ובשבוע 40 כבר יש ממש סיכון שווה להשאיר בבטן, זה סוגיה מורכבת ולא חד משמעית) ולכן זה שאלה לרופא ולא לרב. הדיון ה"הלכתי" הוא קבלי. אתה לא יכול לצפות ממנה להתחשב בשיקולים קבליים אם היא לא מתחברת אליהם, זה לא הלכה
לא מסכימה חלקיתפליונקה
מצד אחד מסכימה שבעל לא יכול להגיד אל תעשי זירוז, אל תעשי בדיקה. מצד שני אם בעל רואה שאשתו מתכוונת לעשות לידת סולו באמבטיה הוא כן צריך לעשות משהו. אומנם גוף שלה אבל בריאות של הילד לא שייכת לה וגם הוא יצטרך להתמודד עם השלכות.
הבאת דוגמא מאוד קיצונית של סיכוןמיקי מאוס
ועדיין - הוא לא אמור "לעשות משהו". מה?? לגרור אותה בניידת לבית חולים?

הוא יכול להזמין רופא פרטי או אמבולנס שיחכה בחוץ... (סתם זורמת עם הדוגמא שלך)

אני הדגשתי- זה לא שהוא צריך לשתוק. הם בזוגיות וראוי וצריך שיביע את דעתו ואפשר לנסות לשכנע. אבל להבין - שבסוף הם לא עיסה דביקה, הם שני אנשים בוגרים וכל אחד מהם עדיין אחראי על גופו במאה אחוז
(זה בעיקר בעיקר בתפיסה שמשפיעה על השיח והשדר וכו. ברור שהוא בפועל לא עושה כלום נגדה ולא מכריח אותה בכח, אבל כל עוד הוא מצפה שהיא בהכרח תקבל את דעתו הם יישארו בלופ של מרמור מריבות וכעסים וזה לא ייגמר טוב)
פרקטית - קח אבטיח בינוני, קשור לבטן. לא להוריד גם בלילהמיואשת******
גם בשירותים. תסתובב, תישן, לך לשירותים ככה עד שאשתך יולדת.
מניחה שתבקש זירוז אחרי 24 שעות ובא לציון גואל (ועל יחסים אני לא אדבר בכלל!)
גדול די שרוט
האבטיח לא בועט בצלעותרקלתשוהנ
בעייתי :-/
ועדיין לפני ההרייון זה בערךיהודה224
יואו כמה אני רוצה הריון יואווו אוף
נווווו באלי הריון...
יאוו אני מרגישה בועות בבטן
יאוו הוא בגודל אפון.
היום הוא גדל להיות שעועית
יאוו היום תות
ואווו הוא כבר תפוז...
ובסוף מגיע האבטיח והמכות רצח
אמת 😁רקלתשוהנ
חנקת שם פשוט
אבטיח זה עוד כלום...יצא בזול.
נראה לי שאתה צריך את הניעור הזה שקיבלת פהשוקולד פרה.

א. הלכתית- ההלכה לא אוסרת על זירוז

ב. השותפות שללך- נראה שאתה בהחלט *צריך להיות יותר שותף*
ג. טובת הילד? לגמרי לטובתו. השלייה כבר מזדקנת ויש הרבה יותר סיכונים אם אשתך תמשיך בהריון עוד ועוד

ד. איזה קיצורי דרך ואיזה הקלות??  אתה מבין מה זה להיות בהריון?? 

לך עכשיו ותקנה לה הפתעה+ממתק+מכתב יפה.

זה מה שהיא צריכה!

לא ביקורת שלך על "הזמירות" לגבי הזירוז!!

ואתה חושב שהפרצוף החמוץ שלך עוזר במשהו?

ואתה חושב שללדת זה קל? או להיות אחרי לידה זה קל??

אתה מזה לא מחמיא לעצמך בהודעה הזו.

טוב מניסיון זירוז זה הדבר הכי כואב בעולםהודו להשם
לידה ראשונה שלי הייתה ללא אפידורל הגעתי לבית חולים וישר ילדתי
לידה שניה ההריון היה ארוך מהרגיל הקושי עם ילד בבית היחסים שלי ושל בעלי באותה תקופה לא היו וואו ממש שרדתי והגעתי למצב שלא רציתי לראות את בעלי היו לי צירים שיכולתי לשרוד בבית אבל הקושי לראות את בעלי מולי לא תומך לא מםרגן היה קשה מנשוא שהחלטתי ללכת ולעשות זירוז שגם ככה 3 רופאים המליצו לעשות בגלל מיעוט מי שפיר והכל ביחד ללא תמיכה היה טו מאץ
אז תהיי איתה תפרגן לה תנסה להבין למה היא עושה את זה מבטיחה לך שתמצא תשובה שתזדה איתה
תראה...ד.

אמנם לא ברור לי מדוע אשתך מבקשת זירוז - בד"כ זה דבר שבא מהמלצה של הרופאים. יתכן שכבר ממש קשה לה.

וגם לא ברור לי מה הבעיה ההלכתית שאתה רואה בכך.

אבל בכללי, אכן ההרגשה שלך ניתנת להבנה, כי באת מנקודת מבט של ציפיות מסויימות. סה"כ, גם נענית לרצונה.

על כן, אינני חושב שתגובות של סתם "להוכיח אותך" הן תגובות נכונות. בוודאי לא נכון שתיענה בתגובות של נשים שתשפוכנה את תיסכולן מה"בעצב  תלדי בנים" של עצמן - עליך... (לא קראתי. כך שלא מדבר ספציפית על משהו). אתה לא עושה כאן משהו רע במזיד.

אבל, יש מקום להתבונן בכמה דברים, שאני חושב שיוכלו קצת לשנות לך את המבט, וממילא לגרום לתחושה טובה יותר:

א. אתה אבא צעיר. קשה לך עדיין לתפוס שיש אכן נשים שאצלן ההריון עובר בקלות, אבל יש כאלה שלא. והנה - ראית בעצמך: הריון ראשון רובו "מעולה". שני - "פעם עצבנית פעם עיייפה"... (תיאור קלאסי להריון שאינו כ"כ קל - וכנראה עוד יצאת בזול... יש כאלה שמקיאות, בחילות, שוכבות כמעט 9 חודשים וכו' וכו'...).

אז כל אחד מכם יכול לקחת מזה לימוד כלשהו: האשה שהביאה בתור שיקול להריון את זה שתשעה חודשים לא תהיה אסורה.. (כמעט מעלה חיוך..), למדה כנראה שזו לא בדיוק סיבה להריון.. אם כי ניתן להבין אותה.

ואתה יכול לקחת לימוד, שאכן זה יכול להיות כך בזמן הזה. זו לא ממש "בחירה" שלה. הרי היא ציפתה לאחרת. באמת תקופה שיכולה להיות קשה. גם הורמונאלית. גם פיזית. ממילא גם נפשית.

אז ברור שגם אתה בן אדם - וגם אתה רוצה לחוש בטוב. אבל אם תדע שזה דבר שאכן יכול להיות ואכן קשה - אז פשוט תחליט "להיות טוב"... זו הזדמנות לשדרוג מעלת האישית מצידך. הזדמנות לשדרוג היחס. תרחם, תתמוך, תהיה אמפתי. תראה שאתה תגדל מזה - וזה גם יחזור אליך בסוף. כשאחד תומך בשני - אז אם השני בן אדם הוא יזכור לו את זה.

לגבי "חווית הלידה". נכון שאם היית יוצא מהלידה הראשונה בחוויה טובה - זה היה יותר משמח (אגב, לא כ"כ ברור לי. מה ה"חוויה" שציפית? ה"חוויה" העיקרית שיכולה להית לגבר בלידה, היא שהוא תומך באשתו כשיש לה צירים, מעודד, כואב איתה. אח"כ - אחרי שנולד התינוק, לשמוח שנולד. לשמוח יחד עם אשתו. זהו. מה ציפית מעבר לזה?).

אבל באמת, לידה זה דבר כל כל גדול, מבחינה זו שיש לך ילד חדש. שה"חוויה" זה ממש לא הענין.

מצד האמת, אתה צריך מראש לצפות לכך שתפקידך לקראת לידה הוא לעודד בזמן הצירים, לשמוח עם אשתך אח"כ, להקל כמה שאפשר, ולשמוח מאד שנולד תינוק. אם זה מה שתצפה - סביר שזה מה שתקבל.

אם תצפה לכל מיני "חוויות" אחרות - אז זה בערך כמו ציפיה שבדיוק אז יודיעו לך על זכיה בלוטו. אין קשר...

אשתך יולדת, כואב לה, זה בשביל שניכם. ידידי היקר, באמת זה לא הזמן ל"חוויות".... העיר שיש ילד בריא. העיר לשמוח בו. ביחד. העיקר לעזור אח"כ לאשתך. תן לה כמה ימים מנוחה, שאתה עושה בערך הכל - תראה כמה זה גם ישתלם אח"כ, חוץ מזה שזה סתם אמיתי.

לגבי הזירוז. עצתי היא שתניח לה. כבד את רצונה. 

תסכמו שאתם שואלים את הרופאים אם זה בסדר ובטוח. אם אומרים שכן - הולכים על מה שהיא רוצה. הרי היא זו שמרגישה מה קשה ומה לא. אם יש לך ספק כלשהו, אתה יכול לשאול במכון פוע"ה כדי להירגע מבחינה הלכתית.

נכון שאתם שותפים, זה חשוב מאד. אבל מבחינת הנטל הפיזי - היא כרגע זו שנושאת בו.

הצלחה רבה חביבי, שנה מבט. תסתכל בעין טובה, תומכת, מפרגנת, אוהבת. תראה שיצא לכם מזה רק טוב.

שיהיה במזל טוב.

תוריד את הטיעון ההלכתיים...

שזה לא נכון ועדיף לפנות לרב שיסביר לך.

הסחיבה בסוף היא נוראית ובאופן כללי לא טוב למשוך הריון מעבר לזמן ולכן כשהתאריך עובר עושים מעקב להריון עודף ומעבר לזמן מסוים ההנחייה היא ליילד.

בלידה כך או כך אתה שותף. אני רגילה לשמוע מהצד הנשי על חווית הלידה הרצויה והרבה שמתבאסות על שהלך שונה ממה שציפו. והנה מגיע הצד הגברי של זה. אין מה לעשות, בחיים קורים דברים לא צפויים ובמיוחד לידה יכולה להיות לא צפוייה וצריך ללמוד לקבל ולהכיל. (כמו הודעה באמצע הלילה "הורים יקרים" וכל המעון בבידוד...). בסופו של דבר הלידה היא אירוע קיצוני וספציפי מאוד שעובר והחיים הם בהתנהלות השותפת. 

רק לגבי ההלכתית, שאלת רב לפני שהתנגדת?פה לקצת
אני שאלתי רב והייתי בטוחה שיגיד לי לא לזרז אם הכל בסדר והרב פשוט אמר לי 'להקשיב לרופא'
אז הרופא אמר לזרז כי אין למה להמשיך לסחןב (הסיבה היחידה) והלכתית זה מה שהיה נכון למרות שאני חשבתי אחרת
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך