עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך י"ז בשבט תשפ"ב 10:32
ממש לא התכוונתי לתקוף אותך, וממש מתנצלת אם זה פגע בך איך שכתבתי. ואם תקפו אותך בפרטי - זה באמת לא לעניין.
ואני חושבת שזה שכתבת את הנהלים שאת מכירה ושאמרו לך כשביררת זה בהחלט חשוב ויש לזה מקום.
אני רוצה להבהיר את הכוונה שלי, אבל באמת לא כביקורת אלייך אלא כהעלאה למודעות של כולנו.
אני חושבת שזה שבפורום יש הזדמנות לדון על דברים שלא תמיד מדברים סתם בשיחת שכנות, זה דבר חיובי שמאפשר לשמוע ולהכיר כיוונים שונים שלא בטוח שהיינו מחפשים אליהם אחרת.
כי בעולם האמיתי לרוב אנשים מדברים עם מי שחושב דומה להם, או שנמנעים מלדבר על נושאים שנויים במחלוקת. ופה יש הזדמנות לשמוע גם גישות אחרות, לפתוח את הראש לכיוונים נוספים (בנוסף לכל היתרונות האחרים שיש פה בפורום).
אבל עם זה, אני חושבת שברגע שמדברים על בחירה של מישהי באופן אישי, באופן שגורם לה להרגיש שהיא צריכה להתגונן ולהצדיק את עצמה, אז זה כבר לא נכון. כי זה כבר גורם להרגשה לא טובה, ומפספס את המטרה (ולרוב גם לא יגרום לה לבחור אחרת).
כמו שבנושאים של הנקה, השכבת ילדים, גמילה וכו' יש פה מגוון של דעות, ויש נשים שחושבות שמה שאחרות עושות זה טעות, אבל כל אחת כותבת את דעתה בלי להגיד לאחרת שהיא פועלת לא נכון. וכל אחת יכולה לקרוא את הדעות של האחרות ולחשוב עם עצמה מה מתאים לה לקחת ומה לסנן, ולהחליט מתי היא מקבלת ומשנה, ומתי היא ממשיכה איך שהיא מאמינה.
איכשהו בנושאים של קורונה הכל יותר רגיש, כי בחירה של אדם אחד משפיעה גם על הסובבים אותו. ויש פה הרבה שמתוסכלות מההתנהלות של אנשים סביבם, וכששומעות על אנשים שפועלים באותה צורה, זה מתסכל שוב וגורם לרצון להעיר ולהסביר למה זה לא נכון.
אבל אני חושבת שצריך מאוד להיזהר מזה.
כמו שכתבתי קודם - כן כדאי ורצוי בעיני לכתוב מה דעתינו, מה ידוע לנו, וכו' (ואני גם עושה את זה הרבה), אבל להגיד למישהי משהו על מה שהיא עושה באופן אישי - זה איפה שאני חושבת שצריך להיזהר ולעצור.
ועכשיו אני חושבת על זה שאני טעיתי בדיוק במה שאני כותבת - כתבתי לך באופן אישי על איך שאת כתבת, במקום לכתוב באופן כללי איך אני חושבת שצריך לכתוב וממה להיזהר.
אז שוב סליחה שנפגעת.
(ובכל זאת באופן אישי - באמת רוב ההודעות שלך היו לגמרי ענייניות - של מידע שהבאת, ולדעתי בהחלט חשוב להיכתב. אני התייחסתי רק למקומות בהם התייחסת באופן אישי - לגישה שלה ביחס לקורונה, להתחשבות שלה באחרים - ששם לדעתי היה עדיף לכתוב ניסוח כללי או לא לכתוב בכלל. כי למרות שברור לי שלא התכוונת לפגוע או להאשים אלא רק להוסיף טוב, בעיני בכתיבה כזאת הנזק גדול מהתועלת).