שיתוף חוויה של החזרת עוברים בצל הקורונה (טיפולי פוריות)הריון ולידה
אני נמצאת בתקופה הזויה בתור בעלת תפקיד עזרה בקהילה. ובתקופה הזו התפקיד עמוס.
אני חושבת שהגעתי למסקנה שהגעתי לשימוש בכל האנרגיה הרגשית שלי. עוד מאומת ועוד בידודים ועוד משפחה ועוד משפחה וכל זה בנוסף לב"ה בישולים ליולדות במקביל ועוד מקרים כאלה ואחרים שזקוקים לתשומת הלב שלהם... מבחינה טכנית אני עמוסה. מבחינה נפשית.... אני כנראה עמוסה מאודדדדד.

היטם התעוררתי מאוחר. יום החזרת עוברים... (סבב מוקפאים למי שמכירה)
והיו לי משימות כאלה ואחרות שקשורות לתפקיד ובנוסף בגן לא בדיוק היו אנשי צוות כך שהיו לי בבית 2 ילדים בלי גן🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
בקיצור הכל סובב סביב המציאות ההזויה..
באמצע ההתארגנויות.... פתאום טלפון ממכון פוע"ה. נופל. לי. הלב.
אמאל'הההההההה שכחתי לקבוע עם המשגיחה!!!!!!!
אני עונה בהיסטריה לטלפון, מחכה לשמוע מה יהיה גורלי....
ואז עונה לי הבחור מהפיקוח ההלכתי (מי שלא יודעת, צריך בכל תהליכי הפוריות פיקוח של שליח חיצוני שלי בתוך המעבדה לוודא שחלילה אין טעויות) ושואל אם יש לי היום החזרה, עניתי שכן ומצטערת ששכחתי לעדכן אתכם! ענה לי ישר שהכל בסדר ושהתקשרו אליהם מהמעבדה ושהם ישר שלחו משגיחה. לא ידעתי את ליבי מרוב הקלה והודיה לבחור הזה. אמרתי לו מלא פעמים תודה רבה ושאני ממש מעריכה ולא יודעת מה עוד אמרתי😅 רק יודעת שהרגשתי שזכיתי בלוטו, באמת. בסוף הוא הוסיף שזה לא קרה להם פעם ראשונה והם יודעים לטפל במקרים כאלה מהר.... (עדין לא ממליצה לאך אחת לחוות את השניות שחוויתי שכבר היו סרטים שאין החזרה היום!!!!)
ב"ה מלא פעמים....
המשכתי להתארגן....

מפה לשם -

יצאנו מהבית בשעה המתוכננת. 13:00.
זה לא היה מצליח בלי העזרה והתמיכה של בעלי.
אשריו. ממש זכיתי בבעל חרוץ!
כבר בדרך לאוטו הרגשתי שאני מתחילה להיות רעבה והמחשבה שמי יודע מתי ייכנס לפי אוכל רק הרעיבה אותי יותר ככל שהדקות עברו.
התחלתי לחשוב ולברר על להזמין אוכל מבחוץ, אבל זה לא באמת הסתדר מבחינת הלו"ז.
אז חשבתי להזמין איזשהו סלט מאיזור הבי"ח אבל הם לא ענו לטלפון.
התייאשתי מזה קצת.
ובדרך לבי"ח (הלא ארוכה מדי) התפללתי ואמרתי את ההתחייבויות שלי... ובהמשך דיברתי עם בעלי על המועקה שיש לי. לא עזר עדין.

הגענו לבי"ח, בעלי הוריד אותי והלך לחפש חניה.
הגעתי לקבלה ואז אני רואה שלטים שהחל מיומיים קודם, אין כניסת מלווים לחדר התאוששות בגלל הקורונה.
מה שאומר בעצם שבעלי יחכה לי במשך כלללל הפרוצדורה בחוץ, ליד הקבלה. המועקה התרחבה בקצב עכשיו.

חיכיתי לתורי. בלחץ ומתח.
הכרוז אמר את המס' שלי. התיישבתי מול המזכירה. התחילה לטפל בי, וכל דקה ודקה שעוברת, אני מרגישה שהמועקה מאיימת להתפרץ וחשבתי שאני לא אעמוד בזה.
ובאמת זה פשוט קרה... ככה מול המזכירה.... הדמעות התחילו לזלוג ללא שליטה. אבל יחד עם זאת היו מאופקות. כאילו ידעו מה המינון הנכון עכשיו לרדת. והקול שלי גם היה בשליטה ולא שברירי מדי.
אני חושבת שהמזכירה שמה לב אבל היתה רגישה מספיק בשביל להתעלם.
היא כן אמרה שאולי בעמדת האחיות יאשרו כניסת מלווה אז שאשאל אותן. ניסתה לשדר אופטימיות.
משהו התחיל להירגע.
הודתי למזכירה מאוד על הכל. הרגשתי שכלום לא מובן מאליו. כל המצב הזה שאני יושבת בקבלת המחלקה והעולם בטירוף (לא באמת באמת, אבל כך זה נראה לנו כלפי חוץ, לעין סתמית, כי ברור שה' מנהיג את העולם הצורה מסויימת שלא ברורה לנו כעת) היה נראה לי פלאי ולא מובן מאליו. אשכרה זכיתי שתהיינה נשות צוות המזכירות לטפל בי ובכמותי שבאנו לטיפול הזה! הרצון לשגרה ולעסוק בקידום החיים עומד לנגד עיניי. לא יכולתי שלא להודות לה מקרב לב.

כשסיימתי איתה את ענייני הקבלה, בדיוק בעלי הגיע. אמרתי לו שאין מלווה ושננסה את מזלנו אצל האחיות. הייתי עדין עצובה...

חיכינו עוד כמה דקות שבהן התחלתי לעכל שאכנס לבד (זו לא הפעם הראשונה... אבל הפעם הייתי זקוקה לו יותר נפשית).
הגיע תורנו, תורי. נכנסתי ודי מהר אחרי ששאלו לשמי שאלתי במילים אלו: "אני יכולה להתחנן על נפשי שבעלי ייכנס איתי רק להמתנה מאחורי הוילון???🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻"
הן ענו ישר, לא.
אנחנו לא יכולות.
התאמצתי עוד ושאלתי (בחוצפה כלשהי כי הרגשתי שאני *חייבת* אותו נפשית)
"אבל רק בוילון, הוא לא יצא לשום מקום!"
זה לא קשור לזה בכלל. ענתה לי האחות.
ואז... אמרתי לעצמי, ****, יש עוד שיקולים בעולם. לא הכל ידוע לי. לא הכל מובן לי. יש עוד דברים שקורים ושצריך להתחשב בהם.
ואז.... התגובה הבאה שלי היתה....
"כל הכבוד לכן שאתן באות לעבוד בטירוף הזה. לא מובן מאליו. תודה!"
ואז האחות שענתה לי ראשונה 'לא' גם חייכה ובמקביל העיניים שלה אמרו "עכשיו את מדברת לעניין"
הרגשתי שוב ברת מזל שיש לי צוות שמטפל בי ומקבל אותי. ועוזר לי לזכות להרות ולהיות אמא לעוד אוצר בנוסף לשפע שזכיתי ושיש לי בבית....

הגעתי לוילון המיוחל, עשיתי כדבריהן והורדתי את החלק התחתון והתכסתי עם עוד חלוק... חיכיתי מלאאאא זמן איזה 40 דקות... והתחיל לי לחץ של מתי אוציא את הקטן מהמעון... אבל המנהלת של המעון המהממת הסכימה שיישאר בקבוצה של השעה המאוחרת... איזה אלופה. כמה ניסים וכמה יש להעריך מה שקורה!!!!

פתאום, היה לי מוזר.
המועקה שהיתה עד לא מזמן - לא היתה. הרגשתי שמישהו הכניס את ידו ופינה את המועקה מהחזה ואת המחנק מהגרון.
חזרתי להיות עצמי, והרחמים העצמיים והדיכדוך פשוט לא היו שם.

נכנסתי טובת לב לטיפול. תמיד אני שמחה לראות את הרופא שלי. הוא ממש מיוחד ושליח ענק....

יחד עם זאת, עדין המחשבות על המציאות ההזויה היו בראשי. הזכיר לי כאילו אנחנו במלחמה כזאת מהבחינה שאין אנשי צוות והורידו את המלווים....

הרופא שלי התותח (באמת!) התחשב בי והתייחס לכאב כלשהו שהיה במהלך הפרוצדורה... ובסוף ביקשתי ממנו שישחרר אותי מהר בגלל המעון של הקטן... והאלוף שיחרר (אצל בעלי) עוד לפני שחזרתי מלהתרוקן בשירותים!!!!!!!
יצאתי *אני* מבית החולים... דיברתי עם בעלי סתם על דברים. כן חיפשתי משהו לאכול בדרך אבל ידעתי שמתוק לא יתן לי מה שאני מחפשת... אלא פשוט לתת לרגשות שלי להיות....

הגענו הביתה שמחים ורעבים

תודה למי שהיתה דותפה איתי וקראה איתי את החוויה. עוזר לי לעבד!
את פשוט מדהימה!!!Pandi99
וואו. אין לי מיליםמחי
כתבת כל כך מרתק, הרגשתי שהייתי שם איתך. עצרתי את הנשימה מרוב מתח ודאגה לשלומך...
את מדהימה עם הכרת הטוב שלך בכל תחנה בסיפור! כל שלב הניב תודה מיוחדת וכל כך לא מובנת מאליה. איזה אדם מיוחד את שבתוך תהליך כל כך רגיש ומלחיץ, ובתוך כל הלחצים המשמעותיים שעברת עם כל המצבים הבלתי אפשריים שעמדת בהם את עוד מצליחה לראות עוד אנשים חוץ ממך ולהודות להם!! פשוט ללמוד ממך.
נותר רק לאחל שיהיו בשורות טובות ומשמחות!!!
ואוו. מה שמחי כתבה. כל מילה.שלומצ'
כמה כוחות יש לך! מדהים!⚘❤
פשוט אלופה !!! כל כך לא מובן מאליו איך שהתייחסת לסיטואציהanonimit48
לא בטוחה שאני הייתי מצליחה !
בשורות טובות בעזרת ה׳. ❤️
מרגשת ומעוררת השראה!עזה כמוות אהבה
שיהיה בשורות טובות בע"ה❤️❤️
תקשיבי את אלופהנפש חיה.
מדהימה והשראה. תודה ששיתפת. בשורות טובות טובות בעז"הקווין אמאן

וואו תודה רבה רבה על השיתוףףףדפני11
איזה מדהימה את! שנלמד ממך......
ויאללה, הלוואי אמן בשורות טובות!
כל הכבוד לך על העין הטובה!אן אליוט
והרבה בהצלחה בטיפולים!
אימלה ריגשת!!!לפניו ברננה!
איך את כשאין לך כלים רגשיים לעצמך עוד היית מסוגלת לפרגן לאחרים?
את פשוט מדהימה!!
באופן כללי את מדהימה מעצם היותך היה נשמע שהיה לך יום טירוף אתמול ובשילוב עם הטיפולים אז בכלל!!
מאחלת לך תינוק בריא ומתוק ❤️😘
איזה מהממת את!!מצטרפת למועדון
רגשת!
הסתכלות כל כך חיובית על דברים שבקלות אפשר היה להתעצבן עליהם...
אמן שההחזרה תעבוד ויתפתח הריון תקין בעז"ה!
וואי תקשיבישושנושי
אני לא יודעת מה עובר עליי
אבל אני מוצאת עץאת עצמי עכשיו בוכה.
את פשוט כתבת אותי. את הלחץ שיש ביום הזה. ההתרגשות. כל דבר קטן שמלחיץל שאולי הפעם לא תהיה החזרה (היה לי את זה שהגענו לבית חולים ורק אז נודע לנו שהבייבי לא שרד את ההפשרה)
ובכל שלב שלך, כמה הודיה לבורא עולם.
תקישיבי: את מרגשת ברמות אחרות.
תודה לבורא עולם על הכל!
ריגשת אותי עד דמעות. לזכור להודות בתוך כל התהליך הזה.אחתפלוס
הלוואי ותתבשרי בבשורות טובות מהר❤
וואו! מצטרםת למה שכולן כתבו כאן את מדהימה!מטילדה
וואווו את מהממת!!חיכיתי חיכיתי
תודה רבה על השיתוף.
מדהימה אותי הכרת הטוב שלך.
שבעז"ה תזכי להריון תקין, קל ומשעמם שיסתיים בידיים מלאות בעז"ה
את מדהימה!באר מרים
כמה הרבה אפשר ללמוד ממך על עין טובה ועל קבלת המציאות שה' שם אותנו בתוכה בצורה הטובה ביותר
ואווווווווו (הפותחת)הריון ולידה
אני באמת באמת מופתעת ממש מההודעות שלכן!!!!! איזה מרגשות אתן!!!!!
באמת לא ציפיתי שכ"כ הרבה יקראו ועוד יגיבו ועוד איזה תגובות🥰🥰🥰🥰

תודה רבה יקרות שפיניתן מזמנכן וקראתן את המחשבות והרגשות שלי...
באמת מדהים ולא מובן בכלל מאליו שיש פה את המקום לפרוק ולשתף... גם הפלטפורמה עצמה של הפורומים, אבל זה בעיקר איכות האנשים שנמצאים פה.... אשריכן נשות ישראל!!!!!!!

מאחלת לכולנו שנזכה לראות ולהעצים את הטוב שסביבנו... יש הרבה, באמת!

בשורות טובות לכולנו 🤗🤗🤗
אני רק להגיד שגם לנו קרה העניין הזה עם ההשגחה 😌אולי בקרוב
רק עם בוני עולם. אחרי שהייתה לנו בעיה עם פוע"ה, העוברים שלנו אצל בוני עולם.. כמעט תמיד הטיפולים שלנו יוצאים בימי שישי/ערב חג או יום ראשון, כשיודעים על הטיפול רק בשישי בצהריים ואז כבר אין עם מי לדבר 🤦🏽‍♀️ זה סיוט! אז קרה לנו פעם ששכחנו להזמין השגחה אז מאסותא התקשרו לבוני עולם, שיבואו, והן התקשרו אלינו.. איזה לא נעים זה היה.. 🥴 יאללה, הלוואי שזה יהיה הטיפול המנצח שלך!
היי חזרתי לעדכן... (פריקה)הריון ולידה
אז לצערי מחר הבטא שלי אבל כבר התחיל מחזור מיום חמישי.... התחיל בהכתמה קלה בניגוב והמשיך בשישי...

זה התחיל ביום חמישי... בשירותים לפני שבאתי לצאת מהעבודה.... כשקלטתי את הורדרדות בטישו (אחרי ששמתי באסלה)..... חשבתי שאני חולמת.... אבל כבר התחיל האסימון ליפול....
איכשהו יצאתי מהעבודה והלכתי לאט לאט... התקשרתי לבעלי ואיכשהו אמרתי לו. ופשוט התחלתי למרר בבכי... והוא הקשיב לי. בכיתי ובכיתי והוא הקשיב. כל הדרך לרכב בכיתי וייבבתי את התחושות...
מה עשיתי למען ה' שאני צריכה לעבור את הסבל הזה????? הזריקות הכואבות כאב אסטרונומי!!!!!! כשרוב הזמן זה לפני הטבילה ואנחנו אסורים!!!!!!! וכמויות הבדיקות והזמן שנעדרים מהעבודה!!!!!!! וכמות ההורמונים שאני מפציצה את עצמי!!!!!!! ובינתיים הזמן עובר ומי יודע לכמה ילדים אזכה????? כבר השעון מתקתק ואני לא בגיל הצעיר שהייתי פעם שהרגשתי שכל החיים שלי לפניי...
וגם בעלי המסכן שבטח מרגיש גרוע עם הכל (אנחנו על רקע בעיות זרע)!!!! מה הוא אשם שהוא צריך אישה שככה בוכה????

זה ממש תפס אותי וממש נתתי לעצמי רק להרגיש את האבל והכאב והתיסכול.... שלא תחשבו.... כל רגע נכנסו המחשבות הקבועות, השכליות... כמו שה' יביא לי בעיתו ובזמנו והכל מתוכנן... ויש אנשים עם מצבים פי מאה יותר גרועים משלי.... ונשים שטרם זכו לילדים בכלל אז על מה אני מתלוננת.....
ומה אני חושבת שאני מנהלת את העולם ושזה יקרה לפי בקשתי???

אבל כל פעם שמחשבה כזו נכנסה, מיד הדפתי אותה והמשכתי לבכות ולהתבכיין ולתת לכל הרגשות שעלו לי פשוט להיות שם. לתת להן את הכבוד הראוי שלהן. הרגע גיליתי!! זה לא שאני ככה חודשים ושנים! אז מותר לי עכשיו להרגיש...

לאחרונה אני עובדת על הלו"זים שלי.... ובזכות שהיה לי תיכנון מתאים מתי לצאת מהעבודה, היתה לי יכולת תמרון של הזמן והיה לי אופציה לשבת ברכב ולבכות עד שנרגעתי (יחסית)
ממש ממש תודה שזכיתי זמן הזה של לשבת ולבכות....

ברור שאני מבואסת עדין. אבל בחמישי כשחזרתי היו לי המון מטלות שלא יכולתי לבטל. והרגשתי לפני שנכנסתי למיטה שיהיה בסדר כזה. מעודדת קצת. אז אני בטוחה שזה בזכות שנתתי לרגשות את מקומן.

לי אישית זה דבר גדול. תמיד נתתי לשכלתניות לשלוט...

אז ב"ה....

עוד דבר אחר שממש היה משמח- ההכתמה לא אסרה אותנו... אז כשהגעתי הביתה זכיתי לחיבוק מהבעל.... שזה מתנה עצומה.... כי בדכ זה לקבל שלילי + להיאסר ביחד....

תודה ענקית לה'!!!!

ומחר במקום ללכת לבדיקת בטא, במקרה התפנה תור אצל הרופא שלי אז אראה אותו בבוקר...
להתחיל סבב חדש (נגמרו המוקפאים)

תודה למי שהקשיבה.. בשורות טובות לכולן!!!
יקרה... כמה שאת מדהימה...חדקרן
קראתי בזמנו את ההודעה שפותחת את השרשור, וממש התפעמתי. כמה עוצמות נפש, כמה אמונה, וכמה הזכרת לי עד כמה חשוב להודות ולהעריך את הדברים הטובים שיש לנו, את האנשים הטובים שבדרך. לקחתי מההודעה שלך המון.
ויחד עם זה... חשוב לתת מקום גם לרגשות הקשים. לכאב, לתסכול, לעצב, לכעס ולפחד. הם לא סותרים את הכרת הטוב!
מעולה שהרשית לעצמך את הפריקה הזו ברכב. הבכי כלכך מנקה לפעמים... ואם את עדיין מרגישה שהם שם, תני להם ביטוי, אל תדחיקי. תרשי לעצמך לכאוב אם צריך.
את גיבורה, והלוואי שהקב"ה יעשה לכם קפיצת הדרך. שישלח מהר, בקלות, בשמחה, ושמהתהליך הזה יוולד ילד, וגם עוד קומה בנפש.
שולחת לך ים של חיזוקים וכוחות!
וואו איזה קשה!!דיליה

כל הכבוד שנתת מקום לרגשות ולאכזבה.

אני נדהמת מהכוחות שלך להתחיל שוב את הסבב הלא פשוט הזה.

מקווה שתעדכני אותנו בבשורות נהדרות בקרוב ממש..

גם בהודעה הזו ממש בולטת הראיה החיובית שלך!אם מאושרת
בורכת בעין טובה! אשריך!!!

בדיוק בפעם האחרונה שקיבלנו תשובה שלילית היתה לי תובנה שתשובה שלילית זה יכול להיות היום הראשון של ההריון,
כי הרי הרופאים סופרים הריון מהיום הראשון של המחזור האחרון... וב"ה באמת זכינו שכך היה! ומהיום העצוב הזה זכינו לאוצר גדול!!!

( גם בצומח זה כך- הזרע נרקב באדמה לפני שהצמח צומח)

בעז"ה שהאכזבה הזו תהפוך להיות יום מאושר בחייכם!!! ותזכו לראות בעיני בשר ודם איך הכל מתהפך לטובה!

יואו אהובה,חיבוק ענק ומכווץ'תוהה ליאחרונה
את כולך לב, פשוט מדהימה בתובנות.שלך וביכולת.שלך לשתף ולנכוח, מאחלת לך שזה יהיה הסבב האחרון בעזה, שהכל ילד בקלות,בטוב, שתשתפי אותנו בשורות טובות🧡❤💛💚💙💜
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

נכון, כתבתי כתגובההבוקר יעלה

למי שכתבה שמרחמת על משפחה קטנה, להראות את הצד השני.

לא יודעת אפילו למה זה כזה הפעיל אותי, כשאני חושבת לעומק, אולי כי תמיד רציתי משפחה גדולה יותר(נגיד אולי שישה)אבל בפועל בגלל הריונות קשים ויתרתי על כך. וגם בעלי פחות בעניין

פשוט אין מה לרחם כי אי אפשר לדעת מה הסיפור של כל אחד. 

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
🤣🤣🤣יהלומה..
מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

תודה ניקזמני

לגבי המייפל והדבש וכו' לא רוצה להגביל את עצמי יותר מדי בהנקה... אבל בהחלט גם מבחינה קלורית עדיף להתנזר לגמרי

המלצה למשהו מעניין לצפות בו?ytrewq
לבטטה בחודש תשיעי שרובצת כל היום עם הטלפון 🤦🏾‍♀️

סיימתי עכשיו לראות המירוץ למיליון, ממש אהבתי! לא חייב להיות בסגנון. מה שכן, אהבתי שקללות צונזרו, לא היו יותר מדי יחסים בין גבר לאישה (וגם אם כן זה היה ממש שולי ולא חלק מהתוכן) והלבוש של הנשים היה נסבל יחסית...

אני לא מצליחה לראות עונות ישנות יותר, אם מישהי יודעת איך אפשר לראות, אשמח! 

תכף יש דה ווייס אם את בקטעכנה שנטעה

רוצה לפרט מה הסגנון שאת אוהבת? אולי ידייק יותר.

ועוקבת לבטטה בחודש שביעי שמחפשת משו מרגיע כשהקטן נרדם.

לא מעניין אותי שירה...ytrewq
מקפיצהytrewq
ווארט ראית? יש שתי עונות.מתואמת
כןytrewq
פאוור קאפל, מעניין (לא יודעת כמה מתאים מבחינת לבושסטודנטית אלופה
ותוכן)
מה זה?ytrewq
קונספט דומה, אבל הזוגות הם באמת זוגותמרגול

ונשארים באותו מיקום

אבל יש משימות כל פעם וכזה…

יש סוטאז שמתאים ליותר מעלות.. (לנו יש של פוד אפיל)בת מלך =)
טעית בשרשור 🙃ytrewq
תכונת ריצוי שבי כלפי חמותי, שהפכה לאנטיהדרים

אז אני וחמותי בדרכ מסתדרות פלוס פלוס ברמת שיתופים התייעצויות וכו, בשנה האחרונה מאז שלא חזרנו לצפון לאחר "סיום" המלחמה, חמותי נעשתה עוקצנית מהרגיל- תמיד הייתה זורקת הערות אבל מאחרי המלחמה ובייחוד מאז שהבן שלה לא חזר צפונה אלא נשארנו במרכז.

סה"כ היא אישה עם לב טוב מאוד, אמא וסבתא מדהימה, אבל מתערבת יותר מדי ומרשה לעצמה לשאול הכל, כנל לגבי חרדת נטישה שלה ורצון תמיד להיות מעורבת והסבתא הכי טובה (אוי ואבוי אם לאחד הנכדים כיף יותר בצד השני), גם כשהיינו גרים לידה בצפון היה לה קשה אם היינו מספר ימים ברצף אצל המשפחה שלי (שהיו רואים אותנו אז אחת לכמה חודשים).

כתוצאה מהמלחמה המשפחה שלי יותר נתראה איתנו ופחות הם בגלל המרחק, אנחנו לא גרים ליד שום צד אבל הצד שלי יותר קרוב עדיין אז יוצא שפעם בשבועיים נגיד אחותי באה לישון פה מביאה מתנות לילדים וכו וזה פשוט צורם לה .

היה יומולדת לבת שלי השבוע וזה היה בתאריך של בעלי , לא הזמנתי אותה ליומולדת של הבת שלי , זה היה בעיקר עם חברות, ואמא שלי ואחותי הגיעו ע"מ לעזור לי , נודע לה על זה (דרך בעלי לאחר שחקרה אותו למרות שביקשתי שלא יגיד ע"מ לא לצער אותה, מה גם שלא הזמנתי את אמא שלי מראש והיא באמת הגיעה לעזור לי כי אני בשבוע מטורף של ארגון שני ימי הולדת פלוס תינוק שמוציא שיניים), וגם הסיבה העיקרית שלא הזמנתי כי אם הם היו באים מהצפון הם היו נשארים לישון ולא התאים לי לארח (אציין שבכל מהלך המלחמה החלפנו את תפקיד חמי וחמותי ואירחנו אותם ואת אחים של בעלי כמעט בכל החגים כל שנה כי שכרנו דירות בתור מפונים והם היו במלונות ). בקיצור עשתה סרט לבעלי למה לא הוזמנו אנחנו גם סבתא וסבא, וכל זה בידיעה שהיא על רמקול כדי שאשמע , ואח"כ שאלה אם אמא שלי עוד אצלנו - כאילו מה אכפת לך ???

גרמה לבעלי ריב איתי ערב יום ההולדת שלו שאמא שלו צודקת ושאני אנטי אליה בזמן האחרון - (אצלו אנטי זה לא להתייחס אליה כמו אמא שלי בול, למרות שאני כל יומיים מחייגת אליה, יש וידאו קבוע עם הנכדים, ועוד), ולי נמאס לרצות אותה היא אישה שמפחדת שהנכדים והילדים לא יעניקו לה מספיק תשומת לב כמו שהיא רוצה וזה כבר משפיע לי על החיים גם מרחוק תמיד צריך ללכת בתפר הדק בין שלום בית לבין ריצוי שלה .

אני ובעלי רבנו לצערי מול הילדים במקום לחגוג לו בסוף יצא מעפן יצאנו איתם לאיזה נשנוש ביישוב וחזרנו בלי לשיר יומולדת ובלי כלום, הכל בגלל העקיצות שלה . ואכן שנים שלמות שגרתי שם ריציתי אותה והיום אני מגיעה למצב שמצד אחד מרחמת עליה כי. בינה שזה ממקום של חוסר הרצון לעודף יחס הזה, מצד שני לא מסוגלת יותר לסבול שיחות ממנה וכל הערה הכי קטנה שפעם הייתה עוברת לידי, היום גורמת לי לכעס ולרצון להתרחק ממנה .

דוגמא מלפני כמה שבועות - אמרה לבן שלי קניתי לך מלא הפתעות אבל תקבל אותן רק אם בכל פעם שאתה מתקשר לסבתא השנייה תתקשר גם אליי. אשכרה ילד בן 4 מניפולציה רגשית . ובעלי מאוד דומה לה באופי (רק מעודן יותר ברוך השם) אז מלא פיצולים שלנו שהוא מבין אותה לפני שהוא מבין אותי , היום כעס על הבן שלנו שלא רצה לדבר איתה אמרתי לו אתה לא יכול להכריח אותו לדבר עם סבתא אם הוא לא רוצה (כמובן רק אחרי שהיא ניתקה), ובטח שלא לכעוס על ילד אלא לכבד את רצונו

דוגמא נוספת בחג מסוים הודענו כשבועיים לפני החגהדרים
שבסוף לא נגיע, והגענו שבת לאחר מכן לא דיברה איתי כל השבת החמיצה פנים אמרה הילדים שלכם יחזירו לכם כשיגדלו, ואחכ אחרי שבוע שלא התקשרתי אליה תקפה אותי שחבל מאוד וככה מתחיל נתק משפחתי, וגם כשאמרתי לה שתפסתי מרחק כי היא כעסה אז היא אמרה אוקיי אבל שהגזמתי (כלומר היא עושה מעשים שגורמים לאנטי ואז נהיית הקורבן)
וואי, אחותי... זה נשמע ממש ממש מאתגריעל...

באמת מניפולציות והתנהגויות לא הגיוניות,

שבמקום לקרב רק מרחיקות וממש ברור התחושות שלך.

השאלה הגדולה היא איך את ובעלך נמצאים יחד באותו הצד ושהוא מבין אותך.

כי כרגע- הוא בעצם נתון בין 2 נשים שהוא אוהב וזה ממשלא קל עבורו.

את צריכה לחשוב בחכמה איך הוא מגיע להבנה של התחושות שלך ומצליח לשים לאמא שלו את הקו האדום, ברגישות אבל באופן ברור

נשמע קשוחכולנה
אם את בקטע להבין את הצד שלה אז מניחה שהיא נכנסה ללחץ לאבד את הקשר עם הנכדים, אם היא מבוגרת יש גם עניין של הקצנה שבאה עם הגיל. כמובן שלא צריך להסכים לכל גחמה שלה, אבל אם היה פעם קשר טוב בינכן אולי את יכולה לראות איך את נותנת לה את היחס ותשומת הלב שהם עדיין חשובים למרות המרחק, לפני שהיא דורשת אותם.

אוינעמי28אחרונה

באמת נשמע קשר מעיק ומניפולטיבי.

אני חושבת שמה שחשוב הוא שאת ובעלך תהיו באותו ראש מולה. להבין ולזהות את המניפולציות ולקבוע כללים איך להתנהל מולם.

משפטים או התנהגויות מסוימות שלא יזינו שוב ושוב את השרשרת הזאת.

נשמע שזה מפעיל אותו יותר מאשר אותך ואת יודעת לזהות את המניפולציה.

הייתי אפילו מתייעצת נקודתית עם איש מקצוע כי אלה דפוסים ידועים ויש ממש כללים איך להתנהל מולם.

התקנת התקןניקזמני

מחייב דימום? ז"א אם אני אחרי מקווה אז בהכרח אאסר?

תלוי בפסיק. כלומר לרוב יש דימומים קלים אבל אם אתרק לרגע 1
אחרי טבילה. לפי הפסיקה אצלנו זה לא אוסר
לא בהכרח. אבל אין לדעת מתי יתחיל לך דימום הסתגלות.עניינית
ההמלצה להתקין בימי הוסת כי כך יותר קל להתקין.
לא מחייב, אבל ממה שהבנתי בדר"כ כןסטודנטית אלופה

לי היו כמה ימים של כתמים, התקן לא הורמונלי.

לא בהכרח, לפי הפסיקה שלנו זה לא אוסר.

תבררי מה הפסיקה אצלכם

לא מחייב דימום. אבל יש פסיקות שעצם ההתקנהפרח חדשאחרונה

של ההתקן אוסרת

אז תבררי מה הפסיקה שלכם. 

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי

אולי יעניין אותך