משבר בזוגיות אחרי לידהניקלפריקה
קוראת פה הרבה ואשמח לפרוק
אנחנו כמעט שלושה חודשים אחרי לידה ראשונה וטראומטית עבורי. לקח לי זמן להתאושש פיזית (ועדיין מתאוששת) ובטח נפשית. ההריון הגיע אחרי טיפולים ארוכים וכואבים כך שהכל מתגמד.
מהרגע שחזרנו לבית, אני מרגישה שבעלי לא עשה עדיין את המעבר מנשוי ללא ילדים לאבא. הוא לא עוזר, רוצה "שישרתו אותי" (ציטוט), כשהתינוקי בוכה, הוא מרים אותו רק אם אני מבקשת שוב ושוב ושוב ואז עושה פרצופים ורוטן. יצא כמה פעמים שהוא אמר שאין לו כוח לילד, חבל שאין טיפות שינה לילדים ויצא שאפילו צעק עליו שישתוק.
אני לא שותקת לו על זה ובכל פעם שהוא מתעצבן על התינוק או מתנהג אליי כמו אפנדי, יש מריבה שאחריה הוא אומר שהןא מבין שטעה אבל.. המילים שלו ריקות מתוכן.
אתמול הגיע השיא. הוא חזר מהעבודה מאוד מאוחר, התינוק כבר היה אחרי מקלחת ובאמצע הבקבוק. הוא לא טרח לגשת לתינוק או אליי ולומר שלום אלא ישר הלך למקרר וזאת למרות שאמרתי לו שיש סיר על הגז ושיחכה בסבלנות שהתינוק יגמור לאכול ואתפנה לסיים את הבישול (כמובן שהשייח חא מבשל כי הוא לא יודע ומתעצל ללמוד). בינתיים הוא עשה רעש למרוץ שביקשתי שלא ושהוא יודע לא להרעיש בזמן ההרדמה והתינוק התעורר. אחרי כמה נשימות עמוקות, הצלחתי להרדים אותן והכנתי לשייח אוכל (שאחריו, ממש כמו תינוק, נרדם על הספה). בקושי הספקתי למזוג לי אוכל והתינוק התעורר. הרמתי אותו וביקשתי מבעלי שיחזיק אותו בזמן שאתן לו מנה קטנה של אוכל. הוא התחיל לרטון, אמר שלא רוצה להרים, הוא רוצה לישון ונמאס לו. כבר התפוצצתי. זאת אני שלא ישנה, לא אוכלת ולא מתפקדת ודואגת לשמור לו על הבית והוא רוצה לישון. בקיצור, רבנו שוב והגעתי למסקנה שאני לא יכולה להיות איתו יותר. די, נמאס. היינו בטיפול זוגי ממש בתחילת הנישואים כדי לקבל כלים והכוונה והיה טוב. בגדול, הזוגיות שלנו טובה עד הלידה. מעבר לכך, מרגישה כמו שני שותפים. כבר כמה חודשים לא קיימנו יחסים (סבלתי מבחילות יהקאות בהריון אז היה קשה ועדיין לא התחלנו במניעה אחרי הלידה) ואין איזשהו מגע של חיבה.
נמאס לי, ממש. מרגישה שלבד יהיה לי יותר קל ומעבר לזה, התינוקי לא אמור להרגיש ולגדול עם אבא כזה. כשאמרתי לו את זה, התגובה שלו הייתה "אבל הוא לא מבין עברית".
טיפול מבחינתי כרגע לא על הפרק. לא מרגישה שיש לי פרטנר...
רגע רגע רגע....רקלרגעכאן
חכייי מממש ממש לא לברוח לאופציית הגרושים
בכנות מה שתיארת בכלללל לא סיבה להתגרש

זה סיבה ללמוד לתקשר נכון
וזה מתנה עבורכם
בלי קשר לנסיבות
נכון לפני הלידה היה אחרת כי עוד לא פגשתם אתגרים שמלמדים אותנו איך להתנהל בזוגיות כשיש עוד מורכבויות ואתגרים במקביל

אחרי לידה הזוגיות מקהלת פנים חדשות
וזה דורש לימוד
וסבלנות
וידע איך לתקשר נכון

את באמת תיארת מצב שבו את פגועה ,לא מקבלת עזרה ויחס נעים..וזה באמת פוגע! מאוד.
אבל יש לך בחירה
אם רק להעמיק את הרגשות השליליים ולהעצים אותם
או לבחור
לבנות מחדש את הקשר

בטח שיש סכוי!!! מלא זוגות חווים איזה משבר כזה או אחר אחרי לידה

איך?
א. בעיני ייעוץ זוגי פה יכל לעזור מלאאא וחבל שאת מתעקשתשלא. בייעוץ מקבלים כלים ספציפיים לעבודה ..זה יכל להציל לכם את הקשר לגמרי
לבד קשה לנו לשנות דפוסי חשיבה והתנהלות

ב. יש הבנה בסיסית שבכל קשר יש שניים
לכל אחד יש צרכים ורגשות ודברים להם הוא זקוק
אף אחד לא רע
או סתם מתנהג לא יפה

כשלומדים להתחבר לעצמך -ךשאול את עצמך למה את זקוקה. מה יכל לעזור לך...פיזית ונפשית..
ולשתף אותו בזה- בלי ביקורת ושיפוטיות והאשמה

לא לומר-
אתה לא עוזר
אתה חושב רק על עצמך
וכו וכו

אלא
אני מרגישה שאנחנו צריכים להתקרב בחזרה
אחד לשני
שנינו עברנו שינוי גדול
וצריכים ללמוד את עצמינו מחדש
אני מרגישה ש....ואני אשמח ל...ואני זקוקה ממך ל...

והכי חשוב
לשמוע גם אותו
לתת לו במה אמיתית וקשובה
לשמוע מה הוא מרגיש מאז הלידה
מה קשה לו
למה הוא זקוק
מה את יכולה לעשות עבורו

עם דיבור נכון
ובחירה לא לשקוע רק בכעסים ובמריבות

אתם תוכלו לקום מזה
לצמוח ורק להעצים את הזוגיות שלכם
אל תחכו שהחיים יפתרו לכם את הבעיות
תפתרו אותן בעצמיכם.ואז תראו איך החיים אחרים לגמרי
אולי לא הבהרתי את עצמי טובניקלפריקה
מאז הלידה, הוא לא עושה כלום בבית! כלום! אני אחרי ניתוח קשה וצריכה להתחנן אליו לדברים הקטנים ואחר כך כמובן שיש תלונות על למה אני לא מספיקה. מעבר לזה, וזה מה שמפריע לי ועל זה אני מוכנה לפרק את החבילה, זה היחס שלו לתינוק. אומר שהתינוק מבזבז לו את הזמן, הוא נטל ועוד מילים יפות כאלה שאני לא מסוגלת לשמוע.
לא יכולה לגדל ילד באווירה כזאת. פשוט לא
וואי אוף, זה נשמע ממש ממש מתסכל!רחפת..
ברור שאת לא מוכנה זה באמת ממש קשה ומכאיברקלרגעכאן
ולכן

יעוץ זוגי. ודחוף...

לא פוגשים קושי ומתגרשים
אף פעם למעט אלימות וכדומה

הרבה גברים חווים משבר בלידה
לא מתחברים לתינוק
אםילו מקנאים בו כביכל על תשומת הלב שמקבל
לא מעכלים מה זה דורש מהם

זוגיות יכולה לצלוח משברים!! אתם יכולים לצמוח מזה

להתגרש צריך להיות המוצא האחרון
אל תטעי שזה יציל אותך מקושי זה רק יביא יפ קשיים חדשים

כשיש קושי הולכים לטיפול
וזה זכות ומתנה
לא עונש
לגמרי לא לברוח לגירושין!מכחול
כמעט לכל זוג יש משבר משמעותי אחרי לידת הילד הראשון. זה ממש קשה.
אני ממליצה לך ממש לקרוא את "לדעת להכנע" (אם את דוברת אנגלית שוטף יש פודקאסט). השם של הספר ממש גרוע, ונשמע שאת צריכה להכנע לבעלך, וזאת ממש לא הכוונה. אבל חוץ מזה הוא מעולה!

ומתייגת לך את @נגמרו לי השמות האלופה!
יש לי את הספר בבית.איך הצלחת ממש לשנות את עצמךקידום צירים
איתו?אהבתי את התיאוריה אבל קשה ליישם ולזכור בראש כל הזמן
אני בתהליךמכחול
האמת שלא קראתי את הספר, אבל שומעת את הפודקאסט שלה וקוראת ספר אחר שלה.
פשוט לפי מה שידוע לי "לדעת להכנע" הוא היחיד שתורגם לעברית.

אולי הוא בדיכאון?רחפת..
את אומרת שההתנהגות הזו לא הייתה לפני הלידה?

איך הוא היה במהלך ההיריון? הוא רצה אותו?
הוא לא בדיכאוןניקלפריקה
לא אשת מקצוע אבל לגמרי יכולה לקבוע זאת. ההריון היה מאוד רצוי ושמח בו מאוד. הוא פשוט לא מבין שהחיים השתנו לחלוטין ושהוא לא יכול לעשות מה שהיא רוצה עכשיו כי יש תינוק קטן שתלוי בו. הוא גם לא מוכן להבין זאת
יקירהרחפת..
נשמע שהוא נמצא במקום של ילד קטן ושזו גם המשבצת שנמצאת עבורו בבית.

לפעמים יש דפוס שגורר את ההתנהלות ואולי אם תעשי שינוי תצליחי לעשות שינוי גם אצלו.

לדוג' לעבור לתגובות מכילות, ליזום חיבוק אוהב, לתת לו את המקום של האבא והגבר בבית. זו עבודה לא פשוטה אבל שווה את זה. בעיניי שווה לנסות לפני גירושין..
טיפול/ייעוץ זוגי....מיקי מאוס
האמת- לא נראה לי שהוא לא מבין שהוא אבא או מה את רוצה. אלא שהוא מאוד מאוד מתוסכל או מאוכזב.
הגיוני שציפה למשהו אחר
אם ההריון היה רצוי אני מניחה שהוא תכנן לטפל גם בתינוק ולהנות ממנו.
אבל- משהו בדרך השתבש (כמו בד"כ בחיים, המציאות לא פסטורלית) ואין לו כלים להתמודד עם זה או לבטא את זה נכון כדי לגייס אותך להבין אותו ולתמוך בו
(קשה לנו לשמוע דבר כזה אחרי לידה כי המח שלנו מחווט לגמרי אחרת אבל זה שעוד אין לך מניעה ואתם לא בכיוון בכלל לאינטימיות מבחינת גבר זה ממש "לזרוק" אותו. הגיע התינוק והוא כבר לא מעניין ולא שווה כלום והזוגיות לא חשובה לך יותר. אני כאישה כמובן מבינה אותך אחרת.. אבל לגבר מאוד קשה להבין את זה. ולא כי הוא רוצה ממך רק יחסים לא כזה רדוד, אלא כי זה טבעי ובסיסי שהוא יחווה בזה ביטוי של דחיה. וזה הכי משבלל אותם בעולם, אולי אפילובלי להיות מודע לזה)
וכמובן שגם את עכשיו בתקופה מאוד קשה, גם לך המציאות טופחת על הפרצוף עם המעבר להורות וההחלמה מהלידה, וברור שגם את מאוד פגועה ומתוסכלת מההתנהגות שלו

שניכם נורמלים, בטוחה ששניכם רוצים משפחה שמחה וזוגיות נעימה, ושניכם יכולים להתנהג אחרת כדי שתהיו יחד באתגר הזה ולא אחד נגד השני, אבל זה בהחלט לא דבר שקל ליישם תוך יום ועוד יותר - לא דבר שקל לדעת לבד מה בכלל נכון לעשות ומאיפה שואבים כח. שניכם שקועים רגשית עד מעל הראש (וזה נורמלי!!!!) ואין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים

מציעה לכם מאוד להשקיע את הזמן והכסף הזה בייעוץ, המלצה חמה שלי- ייעוץ בשיטת המובחנות.
אין השקעה טובה יותר מטיפול שבאמת מצליח, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.
קשה ממש להתחיל! אתם שניכם עמוסים מאוד, אבל לכן אפילו עם התינוק ועל חשבון העבודה- אין דבר חשוב מזה כרגע לדעתי...

ואם בעלך כרגע לא מוכן לטיפול - לכי לבד. גם שינוי אצלך יכול להפוך את כל הסיטואציה על הראש. וממש לא כי את אשמה במצב או הוא. ממש לא.
אבל כל דינמיקה זוגית מורכבת משניים וכשאחד משתנה בכיוון הנכון אין לשני ברירה אלא להתקדם גם. ככה זה ב"ה
הי יקרהוהרי החדשה
קודם כל
נשמע ממש ממש מתסכל
מעלה כעסים והרגשה שלא רואה אותך ולא אכפת לו ממך

לפני הלידה הוא גם לא עשה כלום בבית?
כתבת שהזוגיות היתה טובה עד הלידה ולכן אני רוצה להעלות כמה השערות ומחשבות, כמובן שאין לי דרך לדעת כי אני לא מכירה אבל פותחת לך קצת כיוונים לחשיבה.

זה פחות מדובר אבל גם גברים יכולים לחוות דיכאון אחרי לידה, וזה יכול להתבטא בכעס על התינוק, בחוסר תפקוד ועוד
הרי עד עכשיו את היית רק שלו, פתאום הגיע יצור קטן ותפס לו את כל המקום
אפילו את הגוף שלך שעד עכשיו היתה לו גישה אליו, ועכשיו את כל כולך מעניקה לתינוק
ופתאום הבעל נדחק לפינה ולא תמיד יודע מה לעשות עם עצמו ועם החיבור החדש שנוצר בין אהובתו לתינוק החדש
אז גם אם זה לא דכאון זאת עדיין יכולה להיות טלטלה מאוד גדולה
הרבה גברים מצליחים להבין את זה ולהתגבר אבל חלק לא מודעים למה שקורה להם ומשתבללים עוד יותר
כמובן שזה לא מצדיק או אמור להימשך ככה
אבל
זה יכול להיות מעודד שזה פתיר, וזה יכול לעבור

שבי איתו לשיחה בזמן שהקטן ישן, תגידי לו שאת רוצה לשתף אותו בקושי ותשמחי שהוא ישתף אותך. נסי לא לשפוט ולבקר אלא לשתף מה עובר עליך ולמה את זקוקה
ואם את מרגישה שהשיחות האלו מזמנות פיצוצים אולי כדאי ללכת לטיפול. אמרת שזה עזר לכם בתחילת הנישואים. נראה לי שכדאי לנסות שוב..
הכעס שלך לגמרי מובן ומוצדקשוקולד פרה.

אבל באמת.

הבעיה היא שאת רואה בו שני דברים שליליים מאוד-מאוד:

1. הוא אפנדי\שייח' 

2. הוא אבא גרוע

האם יש בו עוד משהו חוץ משני הדברים השחורים האלה?

אולי יכול להיות שקצת התרגלת לטוב שבו, אז הוא נראה לך מובן מאליו?

אולי הוא מפייס אותך כשאת עצבנית? יש מלא גברים שלא עושים את זה..

אולי הוא מפרנס את הבית בצורה הכי טובה שאפשר? 

אולי הוא מתעניין בך ודואג לך?

כי את מתארת פה אדם שלחלוטין מרוכז בעצמו. האם רק זו המציאות? האם אין בו גם חסד אלייך, גם מילים טובות וחמות, גם רצון שיהיה לך טוב?

להיות גרושה עם תינוק אולי נראה יותר קל,

אבל זה לא.

אחרי כמה זמן תשאלי את עצמך למה לא נתתי עוד צ'אנס? למה לא חיכיתי קצת? אולי הוא היה מגלה יחס אחר אחרי כמה זמן.. אולי משהו בו היה מתרכך\משתנה..

הכאב לב של להיות לבד+תינוק במסע החיים הוא כאב לב עצום. זה לא משחק. 

בוודאי יש בו כמה דברים טובים שיכולים (אפילו בקצת) לאזן את השחור הזה... 

מגיבהניקלפריקה
אני לא רואה אותו כאבא גרוע, לא רואה אותו כאבא בכלל. אבא שאומר לתינוק שלו שהוא נטל ושהוא מבזבז לו את הזמן מבחינתי לא ראוי להיות אבא. בעיקר אחרי כל הסבל שעברנו יחד כדי להביא אותו לעולם.
כמובן שיש בו דברים טובים, כמובן שאני אוהבת אותו. כרגע קשה לי מאוד לראות מעבר לדברים השליליים כי הם צובעים את הכל. פשוט קשה
רק אגיב לשורה האחרונה- טיפול אפ שר וגם כדאי לעשות לבדמיואשת******
את מתארת מצב ממש קשה ולא הגיוני בעליל.
אבל להתגרש זה ממש לא פיקניק
ממליצה מאד ללכת לטיפול לבד, לקבל כלים להתמודד איתו, לקבל תובנות מה את
יכולה לשנות, המציאות היא של שניים. את אומרת שהוא לא מוכן לקבל מציאות שהשתנתה אחרי הלידה אבל את מתארת שהוא שיח. באמת לפני הלידה עשית בשבילו הכל בכל מכל? בישלת ניקית כיבדת והיית שפחה לשיח? כי אם כן אז הבעיה התחילה הרבה קודם. למה הסכמת להתנהג ככה? נקודה מצוינת לטיפול.
את לא אמורה לקבל תלונות ולעשות דברים (במקומך לא הייתי מבשלת לו למשל, לא מאד בוגר מצידי אבל זו אני, מתלונן תתלונן לקיר ותבשל לבד או תאכל לחם)
בכל מקרה טיפול זה מקום טוב וחשוב להתחיל בו בשביל לקבל יכולות להתמודד ולבנות ולהציב גבולות ולהבין מה את רוצה באמת לעשות.
בהצלחה רבה!
מסכימה ממששוקולד פרה.

ואני לחלוטין הייתי אומרת לבעלי שאני לא יכולה לבשל ושאני מצטערת.

כאילו, גברים לגמרי מצפים מנשים שיעשו הכל, אבל ה-כ-ל!

אז זהו שלא..

אני לא הייתי אומרת שאני מצטערת🤣מיואשת******
אני הייתי אומרת הרבה דברים עד שהוא היה מצטער על הרגע שביקש 🙈🙈🙈
כנלחגהבגה
אין כמוך מיואשת
לשלטון
דווקא אני מסכימה עם הלא לבשלרחפת..
כדי להוציא אותו מהפינה של הילד.. אבל אני לא מכירה את הדינמיקה הזוגית שלהם. הרבה פעמים יחסים ואוכל הם דברים שבתת מודע נקשרים להאם וכמה אני אהוב.

מה שבטוח זה שצריך שינוי ולהתחיל מהיום. לא לסחוב את המצב הזה..
גם אני לא מסכימה. זה יכול רק להחריף את המצבאחתפלוס
מגיבהניקלפריקה
לפני הלידה ממש לא עשיתי בשבילו הכל מהכל. להפך. ההריון היה בסיכון, הייתי תקופה בשמירה והוא עשה הכל בבית (חוץ מלבשל) ועשה באהבה ובשמחה. לפני ההריון התחלקנו במטלות הבית כך שגם היה עושה אך עם הלידה, משהו השתבש והוא מצפה שאעשה הכל. מבחינתו הוא עובד, חוזר מאוחר ומצפה לנוח ולשקט. ואני לא עובדת עם התינוק? מעבר לכך שאני עובדת בעבודה השניה שלי מרחוק אז משתדלת לאזן כמה שיותר. מרגישה שהוא לא מבין את זה. חושב שאם אני בבית, אז יושבת רגל על רגל ועושה שנ"צים
זה נשמע ממש משבר קלאסי אחרי לידהמיואשת******
אתם באמת צריכים יעוץ דחוף
אבל גירושין זה ממש לא הכיוון. אפ הוא היה כזה בעל טוב לפני זה ועכשיו משהו השתבש אז עובדים על לתקן את זה. לא זורקים הכל.
תתחילי לבד יעוץ. דבר ראשון.
דבר שני תעשי מה שעשית בבית קודם, ולא יותר מזה. אל תנסי לרצות להתנצל או להספיק. כל דבר מעבר חמה שנראה לך הגיוני שתספיקי תגידי יפה שאם הוא ישמור על התינוק את יכולה לעשות, או שהוא יעשה לבד.
מומלץ מאד שתשאירי אותו עם התינוק לבד לשעה מדי פעם ותצאו קצת, לא יזיק לו להבין מה זה להיות עם תינוק.
יש גברים שלוקח להם זמן לניעור להתאפס על החיים שלהם
הוא לא בסדר זה וודאי
אבל זה ממש לא משבר נדיר, באמת.
חיבוק על מה שאת עוברת זה מעצבן כל כך❤️❤️
אז את מתארת איש טוב, שעברתם המון יחדרקלתשוהנ
שתמך בך המון, וברצון ובשמחה, בתקופה של קושי.
שחיכה מאד להיריון הזה ושמח בו מאד.

ואז אחרי הלידה הפך את עורו לחלוטין- לא תומך, לא נוכח, לא שמח בתינוק, חסר סבלנות...

זה ברור שיש פה משבר שנובע מהלידה. זה ברור שצריך לטפל בזה, אבל אני לא חושבת שזה קשור לגירושין בכלל.
את אחרי לידה, שזה טלטלה מטורפת פיזית ונפשית.
גם בעלך אחרי לידה, ונראה שזה מטלטל אותו מאד.
אתם צריכים למצוא דרך לעבור את זה יחד ולהתחזק מזה, משבר בזוגיות אחרי לידה זה כמעט בילד אין, בטח אחרי לידה ראשונה.

תיזכרי באיש שלך מלפני הלידה, ובשביל לגלות אותו שוב תמצאי כוחות לעשות את הצעד ראשונה, עם כל זה שהכל עלייך טכנית ונפשית.
אם לא טיפול לשניכם, טיפול לך. לא כי את אשמה, אלא כי זה יכול לעזור (העידו פה כמה שעזר להן)
בהחלט!ניקלפריקה
בדיוק מה שחשבתי היום בבוקר! לא מתכוונת להרים מזלג, לא לבשל ולא כלום. הוא ילד גדול
יקרה, אין לי עצות. את זה באמת כדאי שהחכמות יתנואחתפלוס
אבל כשקראתי אותך חשבתי על זה שלא קיימתם יחסים הרבה זמן.
לגבר זה אמור להיות מאד קשה(גם לאשה כמובן-אבל אחרי לידה זה פחות עומד בראש)
אולי זה מפריע לו והוא חושב שלך זה לא מפריע ואז התסכול יוצא על דברים אחרים?
אם זה לא נכון אל תתייחסי לתגובה שלי.
אבל נראה לך שיש משהו בזה-אז בבקשה תעשו משהו עם המניעה.
היום!
אל תתמהמהו.
זה הבסיס של הזוגיות.
קודם לסדר את זה-אח''כ להמשיך
עם היחס שלו אני בכלל לא בכיוון...ניקלפריקה
אין אפילן את המגע הבסיסי של חיבה, כלום. אפילו חיבוק בסוף יום. יצא שלפעמים אני מניחה עליו את הראש והוא מתעלם וממשיך לישון. מעבר לזה שזה פוגע, זאת לא זוגיות
כי הוא צריך את הקיום יחסים. אדם שלא קיים יחסים כמה חודשיםאחתפלוס
חיבוק יכול לעשות לו פחות טוב.
אני לא יודעת מה מצב הפתיחות ביניכם. אבל אם הוא משתגע מיזה וחושב שלך זה לא מפריע. אז אין לו חשק גם לתת חיבוק.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב.
אני נשמעת עם איזה דעה מיושנת אבל חושבת שזה הבסיס.
בהריון לא יכלת וזה הכי מובן בעולם. אבל חבל על הזמן שעכשיו אפשר
אני מבינה מה את אומרת אבל רוצה להסביר שיש אמצעמיואשת******
אשה לא אמורה ולא יכולה הרבה פעמים לקיים יחסים כמו מכונה כשיש בעל עם יחס מזלזל
מצד שני באמת הקטע של יחסים מעכיר וגורם הרבה לתקליטם מתחת לפני השטח.
בעיני הפתרון הוא לדבר דוגרי
תשמע חסר לי היחסים ביננו, אני רוצה להתחיל מניעה, אבל קשה לי כשמצב הזוגיות ביננו ככה
במצב הזה הגבר יודע שאשתו נמשכת ורוצה, אבל גם מבין שהיא לא מכונה ואי אפשר לקיים בלי רגש וחייבים לעבוד על זוגיות.
הסברת אותי טוב. תודהאחתפלוס
רק אוסיף שברור שאשה לא אמורה לקיים יחסים כמו מכונה. אף פעם.
זה גרוע אם זה קורה.
אבל לפעמים אחרי כזו תקופה ארוכה יכול להיות שאשה כן צריכה לקיים פעם אחת!! לא עם הכי הרבה חשק.
אבל עם רצון לעשות לבעלה טוב.
ולפעמים הפעם האחת הזו כבר תחזיר את החשק והרצון האמיתי
מבינה מה שאת אומרתניקלפריקה
קשה לי עם המשפט של לקיים בלי הרבה חשק מתוך רצון לעשות לו טוב. מרגיש לי מכני, טכני ועם כל הכבוד, אני לא כלי לסיפוק צרכיו המיניים. גם לא לפעם אחת
ברור. אבל אולי כדאי לצאת רגע מהמחשבה -אני לא כליאחתפלוס
לסיפוק.
ולחשוב מעבר-עלייך!
האם יכול להיות שפעם אחת בשבילו תגרום להרבה פעמים בשבילך?
זה לא יפה בכלל איך שהוא מתנהג. שלא יהיה ספק.
אבל חשבתי שאולי זה מגיע ממצוקה וזאת המצוקה.
כמובן שרק את יודעת ומכירה את הדינמיקה ביניכם.
רק רציתי להעלות נקודה
קחי בחשבון שהצורך המיני שלורחפת..
הוא כמו הצורך הרגשי שלך.

זה לא אומר שאת צריכה להכריח את עצמך, זה אומר שאם את אוהבת אותו אז את תתני מעצמך גם אם זה לא המצב האידיאלי שלכם.
רק רוצה להבהירניקלפריקה
לא התחלתי מניעה כי אני עושה לו "דווקא" או בתור נשק אלא כי פשוט לא הספקנו לקנות. אני משתמשת בגלולות, לא רוצה במצב התחלואה הנוכחי לצאת מהבית עם הקטן (כבר הספקנו להיות בבידוד) והוא חוזר מאוחר מהעבודה יכאמור, רוצה לנוח אז מסרב ללכת לבית המרקחת ולקנות
ברור שלא עשית דווקא. אין לי ספקאחתפלוס
אם הוא מסרב ללכת לקנות זה כבר נשמע אחרת לגמרי.
וואלה לא יודעת מה לאמר
זה נשמע מאד מאד מוזר…רינת 23
הוא עובד גם בימי שישי? במוצש?
למה לא קניתם לפני חודש, כשהגל הנוכחי עוד לא התחיל?

אולי יש פה בעיה עמוקה יותר וההתעלמות מהתינוק היא רק סימפטום או תוצאה של משהו אחר? ברור שלא מקיימים יחסים בכוח אבל יש השתדלות בסיסית שאפשר לעשות (לפחות מבחינתו).
זה נשמע קצת ביקורתיניקלפריקה
לא קנינו כי לא יכולתי להיטהר עדיין ולא נבדקתי אצל רופאת הנשים לפני חודש אז לא.. זה לא מוזר
צודקת, סליחהרינת 23
אני לא מצליחה להתנסח בעדינות…
מאד מבינה את התסכול שלך מההתנהגות הזאת.
יש משפט כזה שיחסים הם הדבק של הקשר… הלוואי שזה ירכך אותו.
אפשר לקנות באינטרנט תרופות במרשםמיקי מאוס
לפחות בחלק מקופות החולים. תבדקי....

ויכול להיות שחייבים לפתור קודם קצת מהברוך הרגשי שלכם, ואז גם תמצאו את הפתרון למניעה יותר בקלות. הרי ברור שהקושי פה לא רק טכני..כשיש רצון ומוטיבציה מוצאים פתרונות - ואני לא מאשימה לא אותך ולא אותו ח"ו! זה המצב כרגע

אז לא בהכרח זה הצעד הראשון (בטח אם רגשית את בכלל לא בכיוון למיניות, וזה הכי בסדר)
אבל כן זה צעד ממש חשוב גם בגלל שייקח לו שבועיים להשפיע
ברור שאסור לקיים יחסים כמו מכונה רק בשבילומיקי מאוס
אבל אם מבינים שלא לקיים יחסים מזין את הלופ הזה של :

פגיעה בגבר- חוסר יכולת להעניק לאישה את מה שהיא צריכה- פגיעה באישה- עוד פחות חשק אצל האישה- פגיעה יותר בגבר...
שכמובן כל זה חודר עמוק, כי זה זוגיות וזה הקשר הכי קרוב וחשוב לנו וזה משפיע על דימוי עצמי ועל מצב רוח

(לא תמיד זה גבר ואישה, לפעמים זה דווקא הפוך, ולא תמיד מדובר בקיום יחסים אלא כל צורך בסיסי אחר שמפריע, אבל זו דוגמא קלאסית)

אז מבינים שזה מקום שצריך לקבל השקעה.
קודם כל- לדאוג טכנית למניעה . זה בסיסי וקל יחסית לעומת שאר הדברים. זה לא "בשבילו" אלא בשביל הזוגיות התקינה

לדבר על זה. לשמוע ולהשמיע... ולא לטאטא את זה הצידה

לחשוב יחד איך אפשר להביא את עצמנו למקום שמקיימים יחסים ברצון ושמחה. גם לפני שפתרנו את כל הבעיות

אם זה לצאת לצימר ולעשות דייט שיענה על הצורך הרגשי, אם זה סתם לפנות ערב, אם זה לדאוג ליומיים שבהם מעלים הילוך בלדאוג לדברים הקריטיים ולהמנע ממריבות כדי לאפשר למשהו להתפתח נעים (כן, מותר להזיז הצידה ביקורת וקשיים ולטפל בהם אחר כך)

ואם קשה לקיים יחסים מלאים, כי לאישה הרבה פעמים זה קשה בתוך לופ כזה (וזה הכי נורמלי שיש וזה בסדר והיא לא אשמה)- אז למצוא פתרונות מהעולם ההלכתי וגם מעולם הייעוץ המיני (וד"ל) איך שניהם מגיעים להנאה וסיפוק מהמפגש הזה בלי להתנגד לרצון הפנימי האישי של כל אחד

וכמובן- קשה לעשות את זה לבד (יש כאלה שכבר רכשו להם הרבה כלים ב"ה וזה מדהים אבל בד"כ הכלים הזוגיים טובים לפני שנכנסים לכזה פלונטר כדי למנוע אותו)..... זה טעון רגשית כל כך! קשה למצוא כוחות להיות זה שעושה את הצעד הראשון.
אני ממש מאמינה שבמצבים כאלה חייבים מישהו חיצוני שיעזור לגשר על הפערים והתסכולים ולהגיע להבנות
כל מילהרקלתשוהנ
מבינה ככעזה כמוות אהבה
רק אגיד שאתם לא היחידים, ככ הרבה זוגות עוברים משברים כאלה ואחרים אחרי לידה.
הגבר שעד עכשיו רגיל שהאישה שלו איתו, נאמנה רק לו פתאום נעלמת לתינוק קטן ודרשן.
בשביל זוגיות טובה או רעה צריך 2 אנשים. הייתי מציעה לך לחשוב מה את יכולה לעשות בשביל לשפר את הסיטואציה. אל תצפי ממנו לכלום- תתחילי את את האנרגיות הטובות, לחשוב איך אפשר לשפר ולשמח. זה לא קל בכלל.
נשמע שיש לך בעל מדהים ועוזר, שפשוט צריך עזרה בלחזור לעצמו.
לפעמים כגודל הכאב והציפיה כך גודל האכזבה- אולי זה מה שיסביר את ההתנהגות שלו. שהוא לא יודע לתת ביטוי ומילים לתחושות העמוקות.
יכול להיות שגם אחרי שתבואי בגישה טובה הוא עדיין ימשיך להתעלם, כי הוא צריך לראות ולהרגיש שזה דפוס וזה דבר קבוע ויציב אצלך, לא כי לא אכפת לו .
בהצלחה, בטוחה שיהיה בשורות טובות וזוגיות מדהימה♥️
ככל הנראה בעלך חווה קושי עצום של אחרי לידה וכן יש גםטליה כ
גברים שסובלים מדכאון אחרי לידה. במיוחד שזו לידה שהגיעה אחרי טיפולים- כגודל הציפיה כך גודל האכזבה. תינוק כמובן זו לא אכזבה אבל יש קושי גדול, רעידת אדמה לזוגיות במיוחד שזה תינוק ראשון
עכשיו מה עושים? הכי חשוב שתמצאי דרך לחבר אותו לתינוק! את סחבת את התינוק 9 חודשים, מטפלת בו, אולי גם מניקה ואוטומטית מתחברת לתינוק, בעלך הוא כאילו מהצד, זר וזו ממש סיטואציה מורכבת עבורו. התינוק כאילו לקח לו את אשתו
כשהוא מגיע הביתה מהעבודה את יכולה לומר לתינוק "הנה אבא שלנו הגיבור הגיע" או כל משפט אחר שיחבר אותו אליכם
ןלאט לאו הכל ירגע. אני מבטיחה לך! לרוב הזוגות יש משבר אחרי לידה ראשונה. רק תני לזה זמן והכל יבוא על מקומו
חיבוק
איך שנשמע ליפלונית5

ששניכם זקוקים לקצת חופש ורוגע , עמוסים מאוד מאוד

את עמוסה עם התינוק ובטיפול ובהתאוששות מלידה (טראומטית לדברייך) 

והוא עמוס בעבודה (כתבת שחזר מאוד מאוחר.. משמע התאמץ וטרח להביא פרנסה לבית)

ושניכם צריכים איזה מסעדה טובה או לשים את התינוק ליום אחד אצל ההורים לבקש עזרה, ככה נשמע לי , קצת להאט את המירוץ של החיים...

ואם זה לא מעשי? אז איכשהוא לנסות להרגיע את הבית.... זה לא יפה איך שהוא מתנהג אליך וזה ממש תינוקי , אבל נשמע שהוא כאילו "מתפוצץ" שלא מקבל את הצרכים שלו - אולי צומי ממך חסר לו והוא מתבייש לומר (כי את עסוקה בתינוק - את 100% עושה כמיטב יכולתך כמובן..)? זה ממש לא שעשית משהו לא בסדר, אבל מבחינתו הוא מרגיש שינוי וקשה לו..

לא לבשל, אפשר, אולי להתעלם מההערות שלו ולנסות להיות בטוב עם עצמך עם חברות או סתם תחביבים, (לדעתי אם אל תעני לתלונות שלו ותתעלמי מזה כאילו לא קרה כלום ותהיי בטוב עם עצמך, הוא מעצמו מיוזמתו יבקש סליחה על האמירות שלו, ככה נשמע לי , יבוא אליך את תהיי בהלם מופתעת איך הוא בוגר פתאום)

בקיצור לא לפתח את המריבות, לעצור אותן ואז מהספייס הזה הוא יחשוב עם עצמו ויבוא לבקש סליחה ממך ולעזור לך וכו' .. פשוט לא להתפתות להסחף למריבה שהוא פותח איתך כביכול, אמירות כמו "אבל הוא לא מבין עברית" - הוא סתם מנסה כביכול "לעצבן" אותך , כי לא נעים לו לשמוע שאת אומרת שהוא לא מספיק אבא טוב, הוא מרגיש אשמה לדעתי, וגם התלונות על האוכל והתנהגות של שייח - ברור שזה ממש תינוקי מצידו, אם לא תשתפי פעולה עם האמירות התינוקיות שלו ולא תתיחסי אליהן ברצינות - זה יתפוגג כי הוא יראה ש"אין לו קהל" והוא יפסיק עם זה , כי אם את לא מגיבה אין לו בשביל מה להגיד את זה, כל המטרה שלו זה כביכול לקבל "צומי" שלילי ממך, והוא במקום לבקש את זה בדרך חיובית עושה זאת בדרך שלילית, כך נשמע לי בכל אופן אולי אני טועה...

וואו יקרה!נגמרו לי השמותאחרונה

@ניקלפריקה

מצטערת שרק עכשיו רואה,

ותודה לך @מכחול יקרה על התיוג 🙏

יקרה, כמה עברת! וכמה אתם עוברים!

לידה ראשונה. זה כבר חתיכת אתגר ושינוי משמעותי מאוד מאוד.

וכתבת שהיא עוד הייתה *טראומתית*!

ואת עדיין בהתאוששות פיזית ונפשית ממנה,

ובינתיים יש את התינוק המתוק, שכמה שהוא מדהים, הוא לא בדיוק מאפשר מנוחה והתאוששות - אלא טיפול ודאגה סביב השעון, בלי הפסקה ובלי חופשת מחלה...

הריון שגם הוא הגיע אחרי טיפולים

טיפולים ארוכים

טיפולים כואבים (!)

ובתוך כל זה יש גם אתגר בזוגיות.

ומריבות.

ותחושות קשות של כעס, של ריחוק, של תסכול, של אשמה, של אכזבה, של חוסר אונים

וקושי ובלבול גם סביב יחסי האישות, וגם שם ריחוק נפשי וגופני כאחד

וזה קשה מאוד יקרה לחוות ולהרגיש את כל הדברים האלו יחד, ועוד במצב שהגוף ככה מפורק מהלידה ומשווע להתאושש אבל כל יום, כל רגע בעצם, יש לו אחריות ליצור קטן וחסר אונים ומתוק אבל גם מאוד מאוד דורש.

קשה לעשות סדר בחיים במצב שאנחנו עצמנו רק רוצים לאגור טיפה כוחות.

אז יקרה, קודם כל תנשמי ותדעי שהמצב שאת מתארת הוא מאוד מאוד נפוץ וטבעי ונורמלי!

כל לידה, ובעיקר לידה ראשונה, יכולה להיות טלטלה רצינית לזוגיות, ובעצם לחיים בכלל.

זהו מעבר חד מאוד ומופלא מאוד, וגם קשוח מאוד ללהיות הורים. וכל מה שיש בתוך זה.

ורק ההגעה לשם, אחרי דרך מפרכת כ"כ שעברת, שגם גמרה את הכוחות - אז רק התחלת את המסע הזה להורות בעצם ב"מינוס",

וצריך לאט לאט להיטען ולהטעין בך כוחות חדשים

ולאט לאט המציאות כולה תתבהר.

גם הזוגיות

גם האישות

לאט לאט

ודבר דבר.

לא הכל בבת אחת.

קודם תתחזקי.

תמצאי איך את מתמלאת

איך טוב *לך*

איפה את יכולה להיעזר

איך החיים מתחילים אט אט לקבל מסלול שיש בתוכו איזון

אח"כ ב"ה עבודה זוגית

ורק אח"כ עבודה בפן של הקירבה הגופנית (שהיא כמובן נגזרת גם ובעיקר מהפן הרגשי...)

נסי בתוך כל זה לזכור ולראות את בעלך,

בעלך שאמרת שעד הלידה היה שותף מלא ועשה המון

בעלך שאמרת שעד הלידה הייתה לכם זוגיות טובה ב"ה

בעלך שכבר בעבר כאשר הייתם בטיפול זוגי אמרת שזה עזר

בעלך שבעבר כן היה שם בשבילך

ובעלך שאולי כעת עובר גם משבר כלשהו.

זה לא חייב להיות דיכאון אחרי לידה (למרות שגם לגברים הוא יכול להופיע, וכן, אחרי הלידה)

זה יכול להיות קושי שלו למשל במעבר להיות אבא.

שמתווסף לקושי הזה גם דאגה לך, כן כן לך, אשתו האהובה, שהוא כן אוהב וכן ראה כמה ייסורים היא עברה עוד מלפני ההריון כדי להשיג אותו, דרך ההריון הקשה שהשבית אותה לגמרי, דרך הלידה - מתישהו אולי הנפש שלו כבר לא יכלה כאילו להכיל את כל הדאגה הזו לשלומך שהוא פשוט "התנתק" - נסגר, התרחק,

כי קרוב מדי זה כואב מדי. (זה לרוב בכלל בתת מודע קורה).

ואולי מאוד מאוד מאוד קשה לו.

שהוא גם אבא פעם ראשונה

גם דואג לך מאוד ואפילו אולי לא יכול להסביר את זה לעצמו (לנו הנשים לפחות יש את יכולת הדיבור, השיתוף, הלגיטימציה לבכות, לפרוק, לדבר,

לגברים בימינו לצערי אין את הלגיטימציה הזו בתפיסה התרבותית מאז שהם ילדים, וזה מחלחל אליהם והם לפעמים מרגישים ממש חסומים מלשחרר את כל הכאב או מרגישים שאם קשה להם אז הם "לא גבר" ופשוט נאטמים ונסגרים עוד יותר...)

גם עובד קשה כדי להביא פרנסה

גם נמצא בגעגוע עמוק לקירבה גם נפשית וגם גופנית עם אשתו האהובה

וגם נמצא בהמון שינויים שמתרחשים בחייו בו זמנית.

אז יכול להיות שהוא לא יודע או אין לו כלים איך להתנהל נכון, אבל זה ממש לא חייב להיות מכוונה רעה חלילה או כי לא אכפת לו ממך חלילה, אלא שהוא פשוט חסר אונים וחסר ידע וכלים למצב החדש.

אני חושבת שאם תמצאו ליווי שיתן לשניכם את הכלים האלה, את התמיכה הזו, את מקום הזה - זה יכול לעזור לשניכם מאוד ב"ה.

מצרפת לך בנוסף הודעה שכתבתי לפני זמן מה שגם היא עסקה בזוגיות אחרי לידה, 

כאן:

חיבוק גדול גדול יקרה ❤ - הריון ולידה

ומאחלת לך את כל ההצלחה והברכה שיש,

ב"ה שתזכו לגדול מכך עוד יותר ותראו רק אור וטוב תמיד 🙏❤🙏

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤אחרונה

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אוראחרונה
והיה מעולה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמיםאחרונה

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

אולי יעניין אותך