אין מגייסים בנות דתיות לצהל?! ועוד יש רבנים שדוחפים לזה?!
(מבחינה הלכתית...)
ועוד כתוב במפורש בספר דברים פרק כ"ב פס' ה': "לא יהיה כלי גבר על אישה"
למישהו יש רעיון?
אין מגייסים בנות דתיות לצהל?! ועוד יש רבנים שדוחפים לזה?!
(מבחינה הלכתית...)
ועוד כתוב במפורש בספר דברים פרק כ"ב פס' ה': "לא יהיה כלי גבר על אישה"
למישהו יש רעיון?
תולעת ספריםםבצבא לא צריך אותה, ולכן שוב נכנס המימד של האיסור.
הוא לא צריך גם הרבה ג'ובניקים משועממים, אבל זה נושא אחר.
פנה"ל העם והארץ, ד, יב: יב – נשים בצבא – פניני הלכה
"אבל הנשים משתתפות בקיום המצווה בזה שהן מעודדות את הגברים להתגייס לצבא ומקיימות את החיים האזרחיים בעורף, ובשעת הצורך מסייעות לצבא בתפקידים עורפיים [בסוף ההלכה]"
"אמנם יש רבנים ועמם מחנכים ומחנכות שמתוך היכרות קרובה עם בנות החוג שלהם (כעין מודרן אורתודוכס) שסבורים שעם הכנה וליווי, ביחידות מתאימות, אין חשש שיינזקו. ובנות השייכות לאותן הקהילות שרוצות להתגייס על פי הדרכתם ולאחר ייעוץ אישי, ליחידות שבהן ניתן לשמור יחסית על כללי הצניעות – יש להן על מה לסמוך, שכן ההדרכה התורנית תלויה גם בקהילה ובאדם. אבל לכתחילה עדיף לנהוג כדעת רוב ככל הרבנים ולא להתגייס. [מתוך ההערה שם]"
כשכתוב בימפורש שאסור?
מצטט: עוד יש איסור לאשה ללבוש כלי גבר, ובכלל זה כלי נשק. ולכן יעל הרגה את סיסרא ביתד ולא בחרב (נזיר נט, א). אולם נראה פשוט, שאם לא היתה לה יתד, היתה צריכה להורגו בחרב, שפיקוח נפש דוחה איסור זה. וכפי שלמדנו שלשם הצלת ישראל, יעל עשתה עבירה לשמה, כמבואר בנזיר כג, ב. וכן באג”מ או”ח ד, עה, התיר לנשים בשעת סכנה להצטייד בכלי נשק. ועי’ בדברי הרצי”ה ב’לנתיבות ישראל’ ח”א עמ’ קסו (הוצאת בית אל) בהערה, ועמדתו היתה שגם נשים שייכות למצווה. ועי’ ב’לאור ההלכה’ לרב זווין, עמ’ כד-כז (הוצאת קול מבשר), ובתחומין ד’ עמ’ 79 מאמר מהרב שביב. ונלענ”ד שאכן נשים חייבות במלחמת מצווה להצלת ישראל, וכפי שמשמע מפשט המשנה, וכדברי החינוך במצווה תכה, הנוגעת לכיבוש הארץ. אלא שבפועל הן פטורות משתי סיבות:.... [עיינו שם...]
וגם יש מי יתגייס זה ל שאנחנו במרד הגדול
יש כאן גלישה פזיזה מדי לקראות (היינו דרכי לימוד התורה של הקראים).
בכל דור ודור עומדים עלינו ללמדנו בדרכים קראיות, והקדוש ברוך הוא מחזירנו לכלל לימוד תורה מחכמי ישראל ומסורותינו בידיהם, ובדרכים שהתורה נדרשת בהן.
חצילושאו יותר נכון ה'רבנים' שלהם טענו שלחז"ל שלנו גאוותנים.
אחרת הם היו פורקים עול בלי יותר מידי נסיונות לשנות את היהדות.
הם לא סתם פרקו עול, הם היו יותר חכמים מחז"ל, מה', והחליטו לשנות הכל, כי הם יודעים יותר טוב מכוווולם.
חצילושזה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים