תגידו - ובכינות...הדריכני
יש פה מישהו שבאמת מאמין שיש אהבה בעולם חוץ מיחסים של הורים וילדים, ויחסי בני זוג?
אני מתכוונת חברה טובה וכזה - אז בבקשה אל תיסטו לנושאים אחרים!..

תודה מראש
כן בריבוע, חברה לחברה...לפעמים יותר מאחים בקטנה
כן .צופיה[=
אהבת דוד ויונתן ..
כשבאמת רוצים בטובת השני ,ומבטלים את עצמך לפניו,והוא במרכז מבחינתך ,-אם זה הדדי, אני חושבת שזה נקרא חבר טוב ואמיתי .שיודע להקשיב ,ולא רק לדבר .
וברור שצריך להתאמץ ולעבוד על זה זה לא בא בקלות בכלל.
אממ...נדנדה כתומה.
אני חושבת שכן...
אבל זה תלוי בכמהדברים...
אני למשל- מאד-מאד אוהבת את המדריכה לשעבר שלי, ואאל"ט זה הדדי>> וכן, זו אהבה! ועכשיו אני לא פגשתי אותה המון-המון זמן, ואני מתגעגעת אליה...

וגם בין חברות יכוליהיות רגש ממש חזק של אהבה>> לא אהבה של נישואין, אולי יותר דומה לאהבה של הורים לילדים... אבל זה ממש תלוי איזו חברות זו.. ולפעמים יש מצב שאחת ממש אוהבת את החברה שלה, והשניה לא ממש מתה(בלשון עדינה) על החברה שלה, ואז היא מפתחת ריב> שבעצם נועד להוציא אותה מהחברות הזו, והפצע אצל השניה הרבה יותר גדול וכואב!
ואני לא סתם אומרת.. יש לי לצערי נסיון גדול מאד... אני מאמינה שהיא בטח כמעט לא זוכרת את זה, אבל אני לפחות פעם בשבוע נזכרת, וזה כואב!!

בקיצור, כן, יכול להיות רגש אמיתי לחלוטין של אהבה בין חברות...

א-בל, חשוב לזכור: כגודל האהבה, כך גודל השנאה במקרה של מריבה!! היום אני כבר יכולה קצת לדון אותה לכף זכות, אבל כשזה קרה פשוט נפגעתי, ולא הייתי מסוגלת לחשוב על זה חיובי בכלל...

יש גם הרבה יותר חזקה מזה.הסנה-בוער
בס"ד
גם באהבה בין בני זוג יש הנאות אנטרסנטיות לפעמים. אין הורים לילדים כמות האהבה היא כן חד צדדית במובן מסויים [אנחנו אוהבים את ההורים שלנו אבל ממש לא כמו שהם אותנו].
יש אהבה שהיא הרבה מעל לזה- למשל דוד ויהונתן.
אין=ביןהסנה-בוער
כן!!מאוד!!*חזרזיר*
כן, בטח!!לולה=]
אהבה זה הרבה יותר מהורים וילדים ובני זוג.. הרבה יותר...

(תקראו הארי פוטר ותבינו על מה אני מדברת)
כן ברור! ולולה הצחקת אותי=]שירס
נראלי שרוב האנשים  לא אוהבים סתם.Tamar Golan
ברור שכן!!~אעירה שחר~
ברור שכן!קינמון
אבל פחות רואים את זה בגיל הההתבגרות...
גם בין חברות- אהבה של נתינה בלי ציפיה לקבל, נתינה אמיתית מהמקום שאני פשוט רוצה שיהיה לה טוב... או לקבל את החברה כמו שהיא בלי לשפוט או לבקר אותה ולא משנה מה היא תעשה..
ועוד משהו שאני רואה אצלי- אהבה לחניכות.. הייתי מדריכה באולפנה ואני פשוט אוהבת את חניכות שלי! מין אהבה של הורים לילדים בקטן.. אני מוכנה לתת להן ת'נשמה רק בשביל החיוך שלהן
 רק היום אני יכולה לראות עד כמה החברות שלי בגיל ההתבגרות היתה תלויה ולא אמיתית. (שוב, אני מדברת על עצמי.. יכול להיות שאצל אנשים אחרים זה שונה..) ועד כמה חברות זה לא תלוי בשום דבר, אני יכולה לא לדבר עם חברה שלי חצי שנה ויותר וזה לא משנה כלום.. אנחנו פשוט נמשיך מאיפה שהיינו לפני חצי שנה...
אז אולי מישו יכול לייעץ ולומר לי ----הדריכני
למה לי זה לא קורה???
כי זה קורה,אבל זה לא אומר שזה ח-י-י-ב לקרות...ואחת עם חצאית
אצל כל בנאדם זה מתבטא בצורה שונה..וזה לא מחייב שתהיה לך את החברה הזאת שתרגישי שאת מסוגלת לעשות הכל בשבילה או שאכפת לך ממנה יותר מעצמך וכו'..
זה כמו שיש הרבה פעמים שבני זוג מתחתנים מאינטרסים משותפים ולווא דווקא מהאהבה מלכתחילה ואז האהבה והאכפתיות הזאת נבנית ומתעצמת..אל תחפשי את הרגש המדהים הזה מלכתחילה-תבני אותו.
(כמובן אם ישלך חברה כזאת שאת מרגישה שאיתה את יכולה לבנות את זה..)

לכ-ו-ל-ם פה בפורום זה קורה וזה לא חייב? :Sהדריכני
היו לי.. אבל זה בדיוק מה שאני באה לומר - לא מאמינה בזה! כולם עזבו כשזה נהייה להם לא נוח באמת. גם כאלה שהסכימו לוותר המון כשלא היה להם נוח ועל חשבון עצמם במקרים אחרים.. אבל כשהחברות עצמה נהייתה לא נוחה - אפס! זאת כוונתי - למה לי זה לא קורה?...
ו.. אני מאמינה שלהרבה עוברת מחשבה כזו בראש - אז לא, עד כמה שאני יכולה להעיד על עצמי - אני הייתי בסדר.
מי אמר שלכולם פה בפורום זה קורה?ואחת עם חצאית
ואולי בגלל שאת כ"כ מחפשת את הקטע הספציפי הזה זה מונע ממך להמשיך להיות בקשר כזה עם חברות?
כן.שיראל.
וזה שאנחנו עונים כן לא מחייב שזה היה לנו.
ברור שכן.אביה...
לא! זה פשוט לא קיים!שלבוקית
בטח שכן!אורושקוש
יאפנצח לנצח!!!
נמאס לי מ"כן"
שלבוקית - את אמרת לא, נתפסת על חם הדריכני
נמק, פרט והסבר!
אין אף אחד שמזדהה??? |מיואשת|
אני גם חושבת שלא!...(=א.ש=)
לדעתי ,בחיים של היום.. כל אחד חי לעצמו!! כל הדברים של ה-"מתה עליך".. "אוהבת אותך באמת!!" וכו'..,זה סתם הצגות!!!!!!! אולי יש כמה בודדים שבאמת אוהבים מישהו ודואגים לו, אכפת להם ממנו וכל זה!!! ולא רק חיצוני!, גם בשעות אמת.. לענ"ד אין הרבה כאלה..
יש לי שאלה ותענו באמת..רייייינוש
אני אישית חוושבת שיש אבל...
באמת היית מוסרת את החיים שלך למשהו שאת אוהבת??!?
יש באמת דבר כזה ..
אני באמת חוושבת שכן אבל שזה מגיע אלייך, אל החיים שלך אז כבר לא ,וכן ולא
נוו תעשו טובה אם כמה שאתם אוהבים משהו לא הייתם מביאים ת'חיים שלכם בתמורה!!
אני אישית אם היו שואלים אותי אם את רוצה לתת את החיים שלך למשהו אז זהו רק למשפחה!!!
לא לחברות ידידות חברים לאפחד!!!
תגובה^^דוסית גאה!
בדיוק היום קראתי בעלון "מח יהודי" סיפור על חייל שבשעת המלחמה בדרום לבנון הוא קפץ מהטנק להציל את חברו שנפל מבטנק בטעות...
כן!! ברור שלמסור ת'חיים!!דניאל91
על מה את חושבת צה"ל בנוי??חיילים מחרפים את נפשם במבצעים ומלחמות להציל את חיי חבריהם שנפצעו או נקלעו למארב.
כל הפעילות שלהם השגרתית היא למסור את חייהם אם יצטרכו כדי שמחבלים לא יפגעו בנו.
והם עושים את זה לחבריהם שהם מכירים "כולה" מספר חודשים וגם אנשים שבדיעותיהם הם לא מסכימים איתם.

א"א לאהוב חבר/ה טובים??.....זה מה שאתם אומרים??....כמובן שזה לא אותה אהבה בדיוק...אבל כן.
חבר/ה שאתם מעריכים מאוד ומכירים אותם כבר שנים וכו'.....כן.....אפשר לומר שאוהבים-באמת!!- אותם.
רגע..רייייינוש
עכשיו כול מי שאמר כן...אתם תבואו ותתנו את החיים לחבר\ה  שלכם?? עכשיו?!?
תלוי למי.דוסית גאה!
ותלוי מזה נקרא להציל ת'חיים.
כן!זלמן לוי
לשתי השאלות...
אם זה מישהו שאני אוהב אותו? אז ברור שאני אתן את הכול בשבילו.
מה קרה? הוא חבר שלך רק כשא\ה בצרות? כשהוא בצרות, זהו? זה נגמר? אני ההיתי מוען לתת את הכול בשביל מי שאני אוהב.
אהבה זה לא מחייב למסור את החיים!פעימה
בס"ד

אדם שלא מקריב את החיים שלו בשביל חבר שלו- לא אומר שזאת לא אהבה אמיתית.
זה לא חייב 'להיבדק' עפ"י מסירת החיים. אלא עפ"י מהלך החיים.. 
אם במהלך החיים הוא משקיע בשבילו, מוותר, אכפת לו וכו'- זאת האהבה..

לא הכל זה חיים ומוות.
לא.. אני לא אפרט פה.. כל השכבה שלי פה...שלבוקית
כן, ולפעמים הם יכולים לשבור אותך יותר מבת הזוג.איציק הג'ינג'י
ברור!?!!!מתו"ש
אוקיי אתם צודקיים..באמת אם אתה חבר של משהו אז -רייייינוש
ברגע שאתה חבר שלו אתה תעשה הכול בשבילו ..
אבל לא כול אחד יכול לעשות את זה..
אני מממממש מממש לא מאמינה באהבה. איייייייין כזה דבאנונימי (פותח)
דבר. הכל בולשיטים שגדלנו עליהם. שטיויות אין כזה דבר ומי שאומר לך שהוא אוהב מישו באמת עובד על עצמו בעניים.
זה לא נכוןלולה=]
יש כזה דבר אהבה, רק שלאחרונה, הפכו אותה למשהו חיצוני, שכולו תאווה, או ל'נשיקה של אהבת אמת'
זה הבולשיט פה.

בטח שיש אהבה אמיתית!! אהבה בין בי זוג, בין אחים, בין חברים קורבים, זו אהבה, וזה דבר חזק ואמיתי!!
גם אם אני לא מנשקת את אחותי כל רבע שעה, זה לא אומר שאני לא אוהבת אותה!! למרות שאני מציקה לה בלי סוף, זה לא אומר כלום, אני אוהבת אותה באמת.

ואני לא עובדת על עצמי בעניים. את עובדת על עצמך בעניים, תראי כמה אנשים ענו פה 'כן'. הרוב קובע..

מה ההגדרה של אהבה?אלישע בן אבויה
בס"ד

שאכפת לי ממישהו? אני מאמין שאין לאף אחד ספק שזה קיים. (אני מרחם על הכלב של אח שלי אם מישהו דורך עליו בטעות, זה לא היה ממש תהליך ארוך ומייגע להגיע לשלב כזה רציני במערכת היחסים שלנו)

אני מניח שההגדרה שונה. אני מניח שגם לא אקבל תשובה חד משמעית לשאלה, אבל לפחות העברתי עוד שתי דקות משעממות בארבע בלילה (אם לא עלה השחר זה לילה!)
שאלה באמת קצת מסובכת...הדריכני
לפי וויקיפדיה:
אהבה היא קבוצת רגשות וחוויות הקשורות לתחושה של חיבה עזה ו/או אחדות עמוקה כלפי אדם אחר, בעל-חיים או חפץ כלשהו. במקרה של אהבה לחפץ קיים עניין הבעלות, שבאהבה בין בני אדם פחות אפשרי. אהבה מאופיינת בגעגועים, חיפוש אחר קרבת הנאהב, דאגה לו ובקשת טובתו. כאשר האהבה אינה ממומשת, היא יכולה להיות גם מכאיבה ולא נעימה, וטרגדיות רבות עוסקות באהבות בלתי ממומשות ותוצאותיהן. הפסיכולוג ויקטור פרנקל ראה באהבה פן של תופעה אנושית ייחודית והיא, היכולת של האדם להתעלות מעבר לעצמו ולהתכוונן למשהו מחוצה לו.

תראה, עכשיו באמת - בלי לסתות לנושאים אחרים בכלל..
הוא מביא בהמשך שלושה מרכיבים לאהבה:
אינטמיות - מידת הקרבה והקשר לאחר. הרצון להחשף לגמרי לפניו.
מחויבות - מידת הנאמנות לקשר. הרגשת החובה להיות בקשר ולהישאר נאמן.
תשוקה

תסכים איתי שלכלב של אח שלך אתה לא מרגיש שום מחוייבות נכון?

עכשיו אני שואלת - האם בקשר בין חברות יש את אותה מחויבות שיש בקשר של בני זוג, של הורים??
זה קיים?
מבחינתי אני עוזבת את שאר המרכיבים.

למה לא?שיראל.
תקראי את התגובה של באמצע השרשור...הדריכני
הרסו לי את האמון הזה.
באופן כללי, רוב ההגדרה היא משהו שעובד גם בקופיםאלישע בן אבויה
בס"ד

ראיתי פעם קופה שהבן שלה נמצא על הגב שלה וקוף אחר דחף אותה והוא כמעט נפל. היא התחילה פשוט לצרוח על הקוף ההוא ('אאההההההה!!! אאאהההההההה!!!').
תשוקה - מי מטיל כסות בין לביא ללבייא בשעה שנזקקין זה לזה?
מחוייבות - פחות קיים. אבל גם אצל בני אדם זה בקושי קיים.

מסקנה - רוב בני האדם הם קופים עם מעט שער. מיעוט מהם הם פשוט קופים, ויש כמה שהם כבני אדם.
בהחלט יש !thing
אלישע - אתה באמת חושב שזה היה קשור? |לא ציני!|הדריכניאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך