ילדי הרחוב של הישוביםזמן אם
שלום לכולם
יש תופעה שנורא מפריעה לי, היא קיימת בעיקר ביישובים וגם קצת בשכונות דתיות בערים. קוראים לה ילדי הרחוב של הישובים.  ילדים שנמצאים שעות על גבי שעות בחוץ. בעיקר בשבת אבל גם ביום חול.  בעיר זה לא קורה כי הורים לא יכולים שהילד שלהם לא יהיה בבית הרבה זמן בלילדעת איפו הוא אבל בישוב 'מה כבר יכול להיות'? וכך הילד מגיע באחת שתיים מבית ספר, אוכל משהו, ויוצא החוצה לשחק עד הערב..
אותי זה מחרפן. יש הורים שעובדים עד ארבע חמש, והילד שמגיע באחת או שתים? שיסתדר בינתיים, ילך לחברים.  העיקר שיתייצב בשבע (או שמונה) לארוחת ערב.
הורים יקרים, גם אם לא נשקפת סכנה מהרחוב, הילדים שלכם הם ילדי רחוב!  הם צריכים שתשבו איתם, תכינו איתם שיעורים, תשחקו איתם, תדברו איתם. הם גם צריכים לבצע מטלות בבית, וסתם להיות בבית ולא בחוץ או מעמסה על בתי החברים שלהם!
אני כותבת את זה פשוט כי זה כואב לי..
מסכימה מאד מאד ומחזקת את דבריך!אמא קטנה
לי מאד מפריע הקטע הזה,בעיקר שהם הופכים למעמסה על השכנים,או בתי החברים...
זאת הבעיהשל הישוביםבוזי נוזי
ממש שמחתי לראות שיש עוד אנשים שהדבר הזה בולט להם לעין ומפריע. ודעו לכם שההתנהגות הזאת פוגעת גם במשמעת הכללית של הילדים וגם במשמעת בכיתות.
אני0 שגדלתי בעיר מאוד מפחדת מהתופעה הזו והילד שלי בן 5.5 אמר לי השבוע שאמא של x מרשה לו להסתובב חופשי ברחוב. אז אמרתי לו שאני לא מרשה את זה אז הוא אמר לי : אני יודע!!!

גם כשאנחנו חיים בישוב, אסור לנו לתת לרחוב, לסביבה, לחברים לחנך את הילדים שלנו. ועוד דבר: גם בישובים זה עלול להיות מסוכן- ביטחונית, וגם חולי מין לא חסר בשום מקום, ל"ע.
למה להסתכל לצלחות של אחרים??אנונימי (פותח)
למה זה מפריע לך??
אולי אני לא מספיק מכירה את התופעה אבל למה זה כל כךבוער בך? את תחנכי את ילדייך עם יתרונות החינוך שלך והם עם יתרונות החינוך שלהם (עצמאות וכו')
אם זה מפריע כי הם נטל עלייך אז תגידי להם בעדינות "לא היום" או "אפשר עוד שעתיים"
מה החינוך הקיבוצי הזה??
(וסליחהאם לא הבנת את ההשלכות הישירות עלייך)
היי חבר'ה רילקס, זה רק שכנים ולא תפקידנו להטיף להם מה החינוך האידיאלי .
לדעתי.
מתחברת לגם וגםיהודית פוגל
באמת ילדים שהם עזובים לנפשם כל היום לא נשמע טוב. אח"כ מתברר שהם סבלו מבדידות ועזובה וגם מהרבה בלבול בנושא של מי אני ולאן אני רוצה להגיע. מצד שני הלואי שנצליח לחנך את ילדינו שלנו...
הלוואי שנצליח לחנך את ילדינואורה*
בנחת ובשמחה בבריאות ואהבה!!!

גם לי קשה עם התופעה הנ"ל-וגם שמחה שהעלו את זה כאן!!
אולי זה יעזור ויחזק אמהות !!

בכלל המציאות הזו שאמהות עובדות כ"כ הרבה ומה שיוצא בהרבה מקרים כשחוזרים הביתה בצהריים : ילדים ואמהות עייפפפפפפים וגם אין את הכח והסבלנות והערנות שיש בתחילת היום.

אווווי

בהצלחה לכל הבתים בעם ישראל!!!
מה קורה לילדים אחריאורה*
שאמא ישנה שעה וחצי בשבת. והם משחקים לבד...

כל הכבוד להם!!!
ואח"כ דרוש איפוס...
בהערכה וכו' כי סה"כ אני ישנתי...
אני מאד מרגישה את מה שאת אומרתקרנלהאור
הגיע שלב שהרגשתי שהאמהות שלי מסתכמת בלהגיד בוקר טוב ולתת כריך בבוקר, ובבתיאבון ולילה טוב בערב.
 היינו נפגשים לדקות ספורות בין חוג לבין חבר, בקושי מצליחה להגניב "הי, מה נשמע, לא התראנו כל היום, התגעגעתי..." וכבר לא הייתה לו סבלנות לשמוע מה הלאה כי חייב לטוס לחבר...
הדבר העיקרי שעשינו בנידון (בצירוף של עוד כמה סיבות אחרות), זה להוציא את הילדים מבתי הספר לחינוך ביתי.
חוץ מזה, בזמנים שהם יוצאים להפגש עם חברים, אנחנו מאד משתדלים להקפיד לקבוע שעת חזרה ריאלית הביתה.
אני לא מרשה ללכת לחברים לפני 16:00. אפילו שהאמא של החבר לא בבית וכו'.... הם שואלים אותי: "נו, אז מה אני אעשה עכשיו בבית? במילא עוד X דק' כבר ארבע...?" אני עונה: "פשוט תהייה, תחיה". להיות בבית, לחיות את הבית.
לפני כן, הרגשתי שהילדים שלי הולכים ומאבדים כיוון, ולא זוכים לליווי מבוגר איכפתי בחייהם, אלא חיים בג'ונגל של החברה', שבו מי ש"קול" שולט, וצריך להיות "מגניב" כזה... ולמעשה אין מרחב לפתח את השונות של כל אחד.
ילדים לא יכולים לגדל ילדים. מבוגרים צריכים לעשות את זה.

לבנות שענו לפותחת בשירשור שהיא מחליטה/קובעת על החינוך של אחרים, ממש לא הבנתי את הקושי שלכן?
היא כתבה את הדברים מתוך דאגה אמיתית להתפתחות של הדור שלנו.
היא רואה דברים מול עיניה וכואב לה. היא לא אמרה לאף אחד מה לעשות. וגם אתן לא יכולות להגיד לה מה לעשות.
בשביל זה יש פורום, לא?

כל טוב
קרןs83אחרונה
אהבתי את התגובה שלך אבל לא הבנתי מה זה קשור לחינוך ביתי?
אפשר לשלוח את הילד לביה"ס רגיל ועם זאת להציב לו גבולות בעניין השהייה בבית.
ובכל זאת אנחנו בחרנו בהם ומחובתנו לחנך אותם ולהשקיע בהם!
שנזכה לדור ישרים מבורך!!!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך