סיפורי חמות, שרשור בקשת עזרה...בת 30
טוב, התלבטתי הרבה אם לכתוב או לא, וגם התלבטתי אם באנונימי או לא, מכיוון שמעולם לא השתמשתי באנונימי.
התלבטות היא בעיקר כי אני לא רוצה שמי שפה שמכירה אותי, תחשוב דברים לא טובים על חמותי...
ולכן אקדים ואומר, שחמותי היא אישה טובה באמת, עם לב טוב ואכפתיות אמיתית, והרבה נסיון חיים היא עברה חיים לא פשוטים וגם חיה בעולם ובתרבות מאוד שונה מהעולם שלי, בהרבה מובנים. ואני מעריכה אותה מאוד מאוד על מי שהיא ועל ההתמודדות שלה ועל כל מה שהיא נתנה ונותנת לנו ולילדים שלנו.
אז מה הענין?
יש איזה קטע, שמלווה אותי מאז שהתחתנו. בהתחלה נפגעתי ממנו מאוד, אח''כ נהייתי אדישה כלפיו ועכשיו אני שוב מוצאת את עצמי מתוסכלת ונפגעת ממנו.
ולכן אני מבקשת את עזרתכן, מועצת חכמות הדור- שתעזרו לי לא להיפגע יותר ממנה בענין הזה.
הענין הוא, שמאיזושהיא סיבה, שעדיין לא הבנתי, היא לא אוכלת אוכל שאני מכינה. כבר כמעט 15 שנה שאנחנו נשואים ושום דבר לא השתנה. לא רק היא. גם חלק מהילדים שלה.
אם באה לשבת, תמיד, במסווה של ''עזרה'' היא תכין ותביא בדיוק את מה שהיא צריכה כדי להיות ''מסודרת'' וגם לא תמיד תיידע אותי מראש. נניח, השבת, אמרה מראש שתביא חמין (למרות שמבחינתי לא תביא כלום, כן?) אז לפי זה תכננתי בישולים. והנה ביום שישי הגיעה עם סיר קובה לליל שבת. עכשיו, עקרונית, זה יכול להיות סבבה. קובה זה אחלה...אבל למה לא להגיד מראש? כבר למדתי מזמן את הענין. היא הביאה קובה כדי שיהיה לה מה לאכול בליל שבת. היא לא תאכל מה שאני הכנתי. גם לא טחינה או כמעט אף סלט אחר. רק חומוס קנוי, וכמובן, חלות לבנות קנויות. היא אפילו לא תטעם מהחלות שאפיתי.
פעם ביקשה שאכין פשטידת תפו''א לסעודה שלישית כשבאנו אליה. לא היה לי קל..עם תינוק קטן ואריזה וכו' ..אבל הכנתי. בעיקר כדי לגלות שיש כבר במקרר פשטידה שגם היא הכינה.

לפני שנה, היתה לנו ברית בשבת. היתה לנו מחשבה, הגיונית, להזמין קייטרינג לשתי סעודות. אבל היא, באווירת נדיבות ועזרה אמרה שתעזור ותבשל. ביום רביעי בררתי איתה מה היא מתכוונת לבשל וכמה, ואז הבנתי בדיוק את הסיפור. היא הכינה הרבה, זה נכון. אבל בדיוק מה שהיא ושני הבנים שלה שהגיעו לשבת אוהבים לאכול, בכמויות תואמות...
מה שאומר שאנחנו היינו צריכים לבשל בעצמנו די הרבה (שבוע אחרי לידה...). ב''ה חברים עזרו המון מכל הלב ועדיין, מצאתי את עצמי ביום שישי בצהריים מבשלת דברים אחרונים, כאילו אני לא אמורה בכלל להיות במיטה. ובליל שבת גיסתי מוציאה מהפלטה עוד משהו ומפזרת בין השולחנות ''הילדים שלי אוהבים אז הכנתי''. רציתי לצרוח עליה.
פעם היתה איזו התכנסות משפחתית, וכל משפחה היתה צריכה להביא פשטידה. את הכל אכלו, חוץ מאת שלנו, שבכוונה הכנתי משהו פשוט ואכיל גם לאניני טעם...
ועוד גיסה אחת התהדרה בפשטידה בריאה שהיא הכינה וידעתי שאם אני הייתי מביאה כזאת היא היתה נשארת שלימה. כולה פשטידת קישואים...
לפני חמש שנים בערך, היינו כולם ביחד באיזה חג ושם נשברתי, ברמה שבעלי אח''כ ניהל שיחה לא נעימה עם אמא שלו. היא הכחישה , אבל גמגמה...והוא הודיע לה שאנחנו יותר לא מביאים שום אוכל מבושל לשום דבר, ושאם היא רוצה לבוא אלינו היא באה בלי אף סיר.
אז החלק הראשון אכן מתקיים. אני לא משקיעה דקה בהכנת אוכל לאירועים משפחתיים. אנחנו תמיד מביאים את הדברים הקנויים- שתיה, וכד'.
החלק השני לא החזיק מעמד...והיא באה תמיד עם סירים. (ומליון דברים לא בריאים לילדים, אבל זה פרק אחר בעלילה...)
היתה תקופה שנהייתי אדישה לזה. אמרתי- סבבה. אנחנו נאכל את שלנו והיא תאכל את שלה. אבל בזמן האחרון זה שום פוגע בי.
גם עצם הענין שהיא לא אוכלת, אבל גם הדרך שבה זה נעשה. הייתי מעדיפה שהיא תגיד במפורש- אני אוהבת לאכול אוכל שאני מכינה ולכן אני מביאה, ולא שכל פעם זה יהיה ב'כאילו'' כזה של עזרה. ואני לא סובלת שתמיד היא מביאה עוד משהו מעבר למה שאמרה, רק כדי לסגור לעצמה את הפינה.
וגם, למה? מה הסיפור שלך? ניקיון? נכון שהבית שלי לא נקי כמו שלך..אבל בכל זאת יש לי פה ילדים קטנים... והבית מתנקה לעיתים די קרובות...הכיריים מתנקות היטב פעם בשבוע או שבועיים, הכיורים והשיש מקבלים את מנת האקונומיקה שלהם פעם בשבוע. אז המקרר לא נקי כמו בפסח כל הזמן. אוקיי ..בגלל זה לא לאכול?
פעם היא באה ללילה ואנחנו יצאנו למלון ללילה אחד, אח''כ הגדולה שלי סיפרה לי שהיא שטפה עם אקונומיקה את כל צלחות הפלסטיק של הילדים...(חוויה קצת מעליבה עבור הבת שלי, אבל עברנו את זה ..)
מה עוד יכולה להיות הסיבה? דבקות עיקשת בסגנון האוכל המוכר והידוע שלה? (גיסתי מקבלת שבחים על הבישול שלה, פשוט כי היא מכינה אחד לאחד את מה שחמותי מכינה...)אני בטוחה שכשהיא בבית מלון היא טועמת עוד סגנונות.
איזו עוד סיבה יכולה להיות? שולחן שבת עם חלות יפות וטעימות מקמח מלא, שפע סלטים יפים וטעימים, דג, בשר, מרק. מה כבר יכול להיות כ''כ נורא באוכל שאני מכינה?
אני מבינה שהבעיה היא לא בי...
אבל עדיין, כל פעם מחדש, אני מגלה שזה צובט לי את הלב ומעכיר לי את השבת.
אז אנא, חכמות הדור-, תעזרו לי בבקשה לא להיפגע ממנה יותר ושיתקיים בי בענין הזה ''נפשי כעפר לכל תהיה''...
וואי איזה באסההמקורית
האמת שמבינה שאת מתבאסת
די ברור שהיא גורמת לך להרגשה של אי נעימות, ונשמע לי שבאמת זה עניין שקשור לנקיון, משו שריטה שלה כנראה, אבל בעיניי - לנסות לשחרר.
אם את מוכנה לארח אותה (וכל הכבוד לך על זה), אז שחררי ושתביא לעצמה את האוכל.
אולי לארח אותה פחות? רק בזמנים שיש לל יותר אורך רוח לכך?
תחשבי שהיא לא רוצה אולי לפגוע ולהגיד למה, אז היא מתרצת, אבל בכל מקרה חשוב לה לבוא אז היא באה ודואגת לעצמה על הדרך
בעיניי זה אפילו מקל שאת יכולה להכין מה שהילדים רגילים לאכול ושהיא תדאג לעצמה,בלי להתאמץ יותר מדי בשביל האירוח שלה, אבל צריך ראש ממש פתוח כדי להחזיק את הרעיון והרבה הבנה לכך שזה ממש משו אצלה כדי לא להתבאס על זה

במאמר מוסגר - לחמתי יש קטע דומה, רק עם שרותים.לא נכנסה אליי לשרותים אף פעם בבית.. אף פעם.

תודהבת 30
ברור שאני מוכנה לארח אותה, מה זאת אומרת .
היא חמותי והיא אישה טובה.
התדירות לא קבועה אבל מכיוון שהיא גרה לבד אז ברור שהצורך גדול יותר מאשר אם היתה נשואה.
הנקודה שאולי זה מקל עלי, מבחינת הכנת אוכל רגיל לילדים, זו נקודה טובה...בהחלט יש בה אמת.
ו...מה חמותך עושה? מתאפקת שבת שלימה????
מקסימה שאת ! אשרייךהמקורית
היא לא באה שבתות
למזלי אנחנו גרות קרוב אז אף אחת לא מוותרת על הבית שלה (גם אני שונאת להתארח עם לינה)
היא אוכלת אצלי אולי פעם בשנה

פעם הצעתי לה לבוא לערב שבת לאכול כי הם עשו לבד היא כזה: לאלא, מהפתאום לא מתאים חחח כמעט התעלפה
קטעיםבת 30
דווקא ליל שבת השירותים הכי נקיים בטח
חחחח משתדלת שלא 😂המקורית
אבל זה מבוגרים כאלה שאוהבים את הבית ומתעצלים לצאת
לכל אחד יותר נח בבית שלו, ככה זה
גם חמותי לא נכנסת לשירותים אצלנו...מתואמת
הם באים רק לביקורים קצרים, בחיים לא לשבת.
(עוד כמה חודשים יש לנו בר מצווה, ובשביל השבת הזו נשכור דירה נקייה ומצוחצחת בשבילם...)
אני רואה בזה רק דברים טובים המקורית
כמו מה למשל? שלא צריך לנקות את השירותים לפני שהיא באהמתואמת
כי גם ככה היא לא נכנסת לשם?
חחחחחהמקורית
דווקא משתדלת שתמיד יהיה נקי
התכוונתי לזה שהביקורים קצרים ושאני לא צריכה לארח עם לינה. זה ממש קשה לי
וואי זה באמת מקצר ביקורים. גדול😅מיואשת******
אכןהמקורית
וזה שהיא לא רוצה להתארח בשבתות וחגים גם מעולה
כשאנחנו רוצים לסעוד יחד, כל הטרחה עליה, והיא אפילו מעסיקה לי את הילדים
הכי הרבה מוסיפה סלטים שאנחנו אוהבים במסווה של עזרה והרי לכן win win
כן, זה באמת מקל...מתואמת
אם כי המפגשים הארוכים חסרים להעמקת הקשר בין הסבים והנכדים... (לפני הקורונה היינו באים אליהם לשבתות, וזה היה מצוין לכל הצדדים...)
טוב אז אולי הנסיבות שונותהמקורית
כי אנחנו גרים קרוב לחמתי
אז הקשר לא מסתכם בסופשים ובחגים
היא כנראה איסטניסטית ברמות עלפנסאי
וזה לא קשור אליך בכלל. אמא שלי גם כזו לדעתי…

לא הולכת כמעט לאף אחד מהילדים מאותה סיבה. לאחים מסויימים יזה ממש יותר בולט שהיא לא רוצה ללכת. גם את הכרית שלה היא לוקחת איתה… זה קושי אישי פנימי.
(אני גרה בחו״ל אז היא לא נדרשת לסוגיה )

אם היא מחליטה שהיא כן צריכה ללכת לאחותי או אחי שהיא מתקשה ללכת בגלל הסגנון השונה של האוכל והכל, (בכוונה לא כותבת רמת נקיון כי זה לא בהכרח נכון. זה סוג של פרשנות מסויימת לדעתי) אז היא מכינה את עצמה נפשית ולפעמים תביא איתה אוכל.

במקרה שלך- כדי להיפגע פחות הייתי פשוט מציעה לה כשאת מזמינה אותה להביא איתה אוכל שהיא אוהבת כי את יודעת שהיא לא אוהבת את האוכל שלך.

ככה את שמה את זה על השולחן פתוח וזהו. לפחות זה לא מקבל מסווה אחר- שזה לכאורה עושה את זה פוגע יותר.
גם אם היא תגיד לא, וזה ופה ושם- או שהיא תעיז לטעום לשם שינוי, או שהיא פשוט תקבל את ההצעה וזהו…

בהצלחה ענקית כי זה באמת תחושה לא נעימה!
מצטרפתמכחול
קודם כל חיבוק, נראה לי מעליב ממש 🙁
אבל ברור לגמרי שזה שלה ולא שלך.

כנראה שהכי טוב לשים את זה על השולחן, יהיה יותר קל לשתיכן.
אפילו להגיד לה "אני מכינה לליל שבת דג, מרק כתום, עוף עם אורז, אם תרצי תוכלי להביא לך דברים דומים"
נראה לי שגם לך יהיה יותר קל אם הכל יהיה ידוע, לא תופתעי מכמות האוכל שהיא מכינה, תדעי מה לחמם וכמה מקום להשאיר במקרר (אולי לפנות לה מראש חצי מדף, וגם לנקות אותו היטב? לא כי מלוכלך אצלך, אלא בשביל להרוויח עוד קצת כיבוד הורים בכמה דקות עבודה).
והיא תדע שהיא יכולה להביא מה שהיא רוצה בלי להסתיר ובלי להתנצל.

ולדעתי בראש תחשבי על זה כסוג של הגבלה תזונתית שלה (סכרת/צליאק/אלרגיה) להבדיל, ואז זה פחות מעליב.

בהצלחה! את מדהימה!
תודה!!בת 30
באמת לחשוב על זה בתור סוג של מגבלת אוכל🙂.
תודהבת 30
זה רעיון, מה שהצעת. אני צריכה להפוך בו קצת במחשבה לראות אם ואיך אני אוכל לעשות את זה בלי שהיא איכשהו תיכנס לאי נעימות
איזה חמודה את שאת רואה אותה בעל זאת בעין טובה ככ...חילזון 123
האמת נשמע מבאס ממש
הכי מעצבן שהיא לא אומרת ישירות אז נראה לי כדאי לפתור דווקא את העניין הזה...
פשוט אולי להגיד כל פעם שאת יודעת שהיא לא אוכלת אצלך ולכן שתביא לעצמה משהו
וגם כשהיא אצלך כאילו להגיד שהיא בטח רוצה את האוכל שלה וכו'

תכלס את ממש צודקת שאת מתבאסת...🙈
תודהבת 30
אני רואה שכולן אומרות לפתוח את זה איכשהו מולה. אני צריכה לראות אם יש לי אומץ
חח קל להציע מהצד....🙈חילזון 123
חחחבת 30
אבל זה בדיוק מה שעוזר לפתוח את הראש...
דווקא אני לא רואה סיבה לומר את זההמקורית
מה זה משנה אם אומרים במפורש או פשוט 'מחליקים' את העניין?
זה יכול מאוד להביך אותה אם היא משתדלת כבר ככ הרבה זמן לא לדבר על זה
בעיניי זה לא נכון
א. כי זה מביך את כלתה וגם מאד מעליב אותהחילזון 123
למה המבוכה שלה עדיפה?
ההחלקה הזאת המטרה שלה זה לא להעליב את הכלה... אבל בפועל זה דווקא מאד מעליב...
ב. כשמסתירים דברים זה יוצר הרבה בעיות שגוררות אחת את השניה שאפשר להמנע מהן מראש.
יהיה לשתיהן יותר קל כשזה יהיה ברור ולא יהיה צריך לעשות שמיניות באויר כדי להחליק דברים
אני לא חושבת שיש ענייןהמקורית
ב- או אני אובך, או היא
זה קצת קטנוני בעיניי
ולגבי סעיף ב- אפשר פשוט לשאול אם היא מתכוונת להביא איתה משו כי אני זוכרת שפעם קודמת הבאת ואני רוצה להיערך מבחינת מקום במקרר
נראה לי ברור שצריך לעשות את זה ככהמכחול
בפשטות, כאילו זה מובן מאליו שהיא לפעמים מביאה.
גם אני לא התכוונתי שצריך לעמת אותה עם הסיבות.
נכון, מסכימההמקורית
אבל נראה לי שאת ו@חילזון 123 לא התכוונתן לאותו דבר.או שכן, רק בדרך שונה..
לא יודעת, קראתי את זה שונה
אבל מה שאת מציגה בב' זה המצב כבר כרגעחילזון 123
ובת 30 לא מרוצה מהמצב
וגם חמותה צריכה להחליק ולג'נגל כל הזמן

טוב אין לי מה להתווכח יותר מדי...
לדעתי זה לא מצב נח לאף אחד, וזה הדעה שהצגתי.
אם לך מתאים צורת הסתרה כזאת זכותך...
אין פה שום וויכוח, רק חילוקי דעותהמקורית
והעניין הוא שזה כבר לא מוסתר, מאחר וזה דפוס שחוזר על עצמו
אז במקום להגיד לה - את לא אוהבת לאכול פה ומביאה אוכל
אפשר להגיד: ראיתי כמה פעמים שהבאת איתך אוכל,אם את מביאה גם עכשיו תגידי לי כדי שאפנה מקום במקרר. זהו.
בעיניי זה ההבדל בין שיח שגורם למבוכה ואי נעימות לשיח מכבד שנותן מקום לחמות ומאפשר לבת 30 להיערך, שהרי זה העניין בסוף.
מודה שלא חשבתי על ניקיוןרינת 23
חשבתי אולי עניין של כשרות או טעם באוכל (במיוחד אם היא מעדה שונה).
מעליב ממש
וואי זה ממש מעליבמיואשת******
אולי קודם את צריכה לקבל את זה שמותר לך להיעלב ושזה באמת מעליב . זה לא את. זה מעליב. תיעלבי.
אחר כך לחשוב מה את רוצה לעשות עם זה
אולי לפתוח את זה מולה ולשים על השולחן - תגידי לי מה את מביאה לך כי איי יודעת שאת לא אוכלת את שלי, או משהו כזה.
זה באמת עבודה עצמית קשה
למרות שזה לגמרי לגמרי שלה
(מודה שהייתי מתפתה פעם ״לשכוח״ לחמם את האוכל שלה , אבל זה סתם כי אני מרשעת לפעמים 🙈)
אני ממש ממש מעריכה אותך.
על הרצון ובעבודה ושאת שורדת עם זה הרבה שנים ושאת יודעת לראות את הטוב בה
זה ממש לא מובן מאליו
כל הכבוד לך
תודה יקירתי🙂בת 30
ואני מוכנה לבוא לאכול את האוכל שלך מתי שתרצי😍מיואשת******
יאללהבת 30
מכינה לך קטוגני
נשמה ❣️❣️❣️מיואשת******
גם אני רציתי להגיד את זה!מכחול
תשמרי לי בצד את מה שהיא לא אוכלת...
ההורים של היו אומריםבת 30
כשאחד מאיתנו לא רצה לאכול משהו: more for us!!
אז זאת אכן הגישה...לנו יש יותר🙂
חח גם אצלנו היו אומרים את זה!הרקולסיתאחרונה
😂😂😂😂דבורית
לא הפסקתי לצחוק מהרעיון "המרושע" כביכול
כנראה שהיא ממש-ממש איסטינסיטית...מתואמת
גם חמותי כזו והיא גם תעדיף לא לאכול משהו שאנחנו הכנו (אבל כן יצא שטעמה ממה שהכנו כדי לא לפגוע בנו, וראיתי שזה קשה לה...)
מה לעשות, חמותי גידלה הרבה פחות ילדים ממני ועם עוזרת צמודה, אז כמה שננקה ונכין בסטירליות את האוכל - זה לא יהיה בסטנדרטים שלה...
והאמת, אחרי שבשנים האחרונות גם אני הפכתי לקצת איסטיניסטית, אני מבינה אותה... אני, למשל, לא אוכל כנראה משהו שהילדים שלי הכינו, רק מהבישולים של הגדולה, שאני יודעת ששומרת על הגיינה...
אז מבינה אותך ממש, אבל תזכרי שזה שלה ושזו היא, היא זו שמגזימה ואת הגיונית לגמרי... (בואי נגיד שאת יותר נקייה אפילו ממני... הכיריים אצלנו זוכות לניקוי פעם בכמה חודשים במקרה הטוב, למשל...)
תודה רבהבת 30
וואי הסיפור של הברית ככ מבאס!או ר
ובכללי אתם מביאים משהו? תגידו שאני אדע להיערך לזה, להכין מקום במקרר, להכין משהו אחר, להכין פחות... גם כשזה מכוונה טובה של לעזור, לא תמיד אפשר להקפיא עודפים ופשוט חבל על העבודה והאוכל....

בכל אופן לגבי הלא להיעלב. שמעתי שיטה של רחל בולטון, למחוא כפיים ולהגיד "אז מה?!". אז מה שהשקעתי ולא טועמים, אז מה שחושבים שלא נקי אצלי, אז מה שמעולם הם לא אכלו מה שהכנתי וכו. ממש ככה למחוא כפיים ולהגיד אז מה. אצלי זה עבד. חחח
זה באמת בעיה שלהם, הפסד שלה, חלה לבנה קנויה וחומוס?! במקום חלה ביתית וסלט לא תעשייתי?! לא לגוון ולחדש?! בעיה שלה!!!!!!
ואתם זוכים ללמד את הילדים שלכם על כיבוד הורים והכנסת אורחים, כנראה שהאורחים שלכם ממש מרגישים בנוח ולא מכריחים את עצמם לאכול. אשריכם.
מענין. ננסהבת 30
מחיאת כפיים ממתיקה את הדינים לפי ר' נחמן
מועצת חכמות הדור חחחחחפרצוף כרית

לא ככה?בת 30
לגמרי! יש פה פורום יועצות חחחחחחחפרצוף כרית

וואי....איזה קשה זהמיקי מאוס
אבל זה באמת בעיה שלה! ואיזה נס שהיא לא העבירה את זה לבן שלה כי נשמע שלאחרים כן🤭

מותר לך להעלב, זה בסדר להפגע כי זה באמת התנהגות ממש לא יפה לא לדבר דוגרי וגם לא להתפשר. אבל את לא תצליחי לשנות אותה בגילה..ויפה שהם בכלל מסכימים לבוא שבתות ככה (למרות שזה לא נח לך, אבל זה יפה שהקשר חשוב להם)

מסכימה שכדאי להעלות לשקיפות את מה שחשוב לך ולא לדבר איתה על המניעים שיסרבלו אותה, משהו כמו- אני רוצה שכל אורח ירגיש בנח אצלי בבית.מה את רוצה שאקנה? מה את רוצה להביא איתך? אם כבר טרחת ובישלת אני לא אטרח לבשל גם.

אם בעז"ה יהיה שוב ארוע תבהירו שאתם מזמינים קייטרינג בשביל שאר האורחים ושאם היא רוצה לבשל שתעדכן בדיוק מה ואיזה כמויות

אני ממש לא איסטניסטית אבל חשובה לי הבריאות אז כשאני מתארחת ואפילו לשבת משפחתית אני משתדלת לאפות חלות מהקמח שאני אוהבת. ומצד שני כשאני מארחת משפחות עם ילדים אני קונה חלה לבנה
אני תמיד מתאמת מראש ,ואם זה ארוע אז כמובן מכינה המון שיהיה לכל מי שזה קורץ לו. מקווה שאני לא מפספסת אבל די ברור לי שאף אחד לא נעלב ממני גם מי שקונה חלות לבנות לגיבוי..

אז כמובן שבריאות זה שונה והרבה יותר מובן מאיסטניסטיות אבל זה עדיין לגיטימי לו רק היתה מתנהלת בצורה שקופה שנעימה גם לך. אז תנסי לגרום לשיח להיות יותר שקוף כמה שאת מצליחה וזה לפחות יוריד ממך את הקושי העיקרי בסיפור הזה (למרות שגם החשש שלה מעליב. אפילו שאת יודעת שזה שלה וזה לא ש*את* מלוכלכת יותר מהנורמלי)
תודה רבהבת 30
ב''ה הבן שלה, כלומר בעלי, באופן כללי לא באותו ראש של המשפחה שלו...כנראה שלכן הוא התחתן איתי.
היא אוהבת לבוא אלינו לשבת. מרגיע אותה. כל החיים נמצאת באיזור המרכז. לחץ , רעש, בלגן. אצלינו רגוע, נחת, טבע, דיבורים אחרים.
תמיד עושה לה טוב. (זה רק היא. היא אלמנה כבר יותר מ20 שנה)
ובאמת אני שמחה שהיא באה.
אולי באמת אני אנסה להגיד משהו כזה בפשטות. נראה אם אני לא אסתבך עם זה.
מה שבטוח, אם יהיה עוד ארוע, אני גם אקח הלוואה לקייטרינג אם צריך ולא אחזור על מה שקרה בברית...
אמרו לך דברים יפיםכתבתנו
זה באמת ניסיון לא פשוט בכלל, משפיל כמעט.
בעיני קצת רחמנות עליה שהיא לא מסוגלת להתגמש לסטנדרטים שלך (שהם בהחלט מספיק גבוהים *לרוב* הדעות🙃), ואפילו לא להבין עד כמה זו התנהגות פוגעת.
אצל רבים ורבות מאיתנו יש איזה ג'וק. אם עוזר לך, תסמני את זה כג'וק המופרע שלה, שברור שהיגיון אין בו, ואם בגלל הבדידות או וואטאבר זה מה שמניח איכשהו את דעתה באיזה עניין- תסתכלי על זה כזכות שהתגלגלה לידייך לתת לה את המקום הזה המתקטנן, ושזה לא יהיה על חשבון אחרים בדרכים משונות יותר. (ועדיין, ברור שזה לא נעים ושמותר לך להיפגע..)
אני כן בעד להגיד את זה על השולחן פעם אחת במילים ברורות, גם אם לא ישנה את ההתנהגות שלה לפחות לא תהיה העמדת הפנים הלא מדוברת הזו.
ואני לא בעד לנסות לגשש מה היא תביא כל פעם. כי לפי התיאור שלך תמיד יש איזה שינוי נוסף. ועל עצמי אני יודעת שהייתי מתחרפנת אם אני מנסה לחשב מה יש לי ולעולם לא מצליחה באמת לדעת מה יש ומה אין, בקיצור בעיני לא להכניס לחשבון את מה שהיא מביאה. את דואגת לאוכל "שלכם" וכמובן שברור שיש גם לה אם תרצה פתאום לנסות, ומה שהיא תביא יהיה הפתעה נעימה- אבל לא לבנות על זה לכתחילה. שוב, על עצמי הייתי מעדיפה לא לקחת את זה בחשבון- ולהיות סגורה מה יש לי בטוח, ולא כל פעם להרגיש חוסר שליטה ותסכול ממה שאמור היה להיות לפי התכנון ובסוף החליף צורה. ואם לך זה פחות מפריע, תתעלמי מהעצה הזו.
וזהו, את עצמך טובה טובה טובה, כאשה, כאמא, ככלה, אני תמיד נהנית לקרוא אותך!💫
תודה רבה!!!בת 30
חיזקת אותי!
מתחברת ממש, לכל מילהדפני11
כתבת את מה שאני מרגעשה, כולל הסוף. @בת 30 את פשוט מדהימה! וואו. ללמוד ממך כל כך.....
תודה!!בת 30
זה באמת מאוד מעליבמחכה_ומצפה
ואת נעלבת בצדק.
יכול להיות באמת שיש לה שריטה מסויימת. אצל אחרים (לא מהמשפחה) היא כן אוכלת?
אין לי עצות חכמות, אני כנראה לא הייתי מתאפקת ומשחררת איזו הערה עוקצנית.

מה שלי הכי הפריע כאן זה שאת אומרת שגם הילדים שלה לא אוכלים אצלך? כלומר, היא אמרה להם משהו שגרם לזה שגם הם לא יאכלו אצלך?
כי אם כן, אז זה כבר באמת ממממששש מעליב (ואין לי עצות, רק אומרת שמותר לך להיעלב )
המממ...בת 30
לא נראה לי שהיא אמרה להם. זה פשוט קטע של מנטליות כזה, נראה לי.
בכל אופן הם באים אלינו פעם בעשור בערך אז זה פחות אכפת לי.
לא יודעת, זה ממש מוזרמחכה_ומצפה
לבוא להתארח ולא לאכול מהאוכל שהמארחת הכינה... ולהביא אוכל לעצמם (לא בקטע של לעזור, אלא בקטע של לא לאכול ממה שהמארחת הכינה).
באמת שזה לא ברור לי. מילא החמות, כנראה יש לה איזו בעיה לא ברורה, אבל כל המשפחה ככה? ממש מוזר.

חיבוק. זה באמת מעליב (וממש לא ברור).
נכוןבת 30
היתה תקופה שזה היה לי הרבה יותר מוזר ממעליב. פתאום העלבון חזר קצת...
את כל כך מקסימה שרואה את האישיות השלמהאורין

באמת התפעלתי. ללמוד ממך. והאמת, השתכנעתי שחמותך אשה טובה ופשוט יש לה סריטה והיא מנסה להתפתל מסביבה ואיכשהו ברור שזה יוצא מעליב. הגישה שלך בריאה - הסריטה היא שלה ולא בגללה תהרסי את היחסים ויש לך זכות ענקית. חשוב גם בשביל בעלך והילדים. לדעתי תרפי, תזרמי עם הסריטה ותתמקדי בטוב, כי יש לך עין טובה - אשרייך!

תודה רבה!!בת 30
אולי קטע של כשרות?אביול
זה הרבה פעמים כככה. אולי היא אוכלת כשרות מסוימת או מקפידה על משהו?
או שזה בקטע של ניקיון... בכל אופן באמת מאוד קשה...
אין לי הרבה עצות, רק אולי תזכרי את זה שזה ככה ואל תיפגעי על פעם מחדש... נשמע שכל פעם את כאילו מגלה את זה ונפגעת... תנסי להבין שככה זה ולכן אל תיעלבי יותר...
לא לא, בטוח לא כשרותבת 30
תודה!
הסיומת שלךדבורית
שבה לי את הלב
איזה נשים צדיקות יש בעולם הזה
ה' תראה את הדבר הזה!!! לא שווה גאולה עכשיו???
מצטרפת-כתבת בדיוק מה שרציתי לכתובאם מאושרת
@בת 30 אשריך!!!
את ממש אלופה!
איך את יודעת לדייק לך את התחושות ולשמור על כבודה של חמותך.
ממש מרגש לקרוא...

תודה רבה...בת 30
איזה חמודה אתבת 30
טוב, אנ'לא כזאת צדיקה...
כולן כתבו לך רעיונות יפים, ומוסיפה מהצד האיסטניסטאם ל3+
אני גם כזו איסטניסטית, קשה לי לאכול מאחרים
עבדתי על עצמי ממש כדי לאכול אצל חמי וחמותי, ועדיין כל פעם שמגיעים אליהם אני עושה לעצמי הכנה "לבלוע" את מה שיהיה ושזה לשבת אחת וזהו.
(אבל מחברות/שכנות אני כמעט לא אוכלת, רק ממי שאני מכירה טוב אותה ואת הרגלי העבודה שלה במטבח. עזבי זה שריטה לא הגיונית)
אבל זה קשה!
וחמותך בטוח מבוגרת ממני, ובגיל כזה קשה להשתנות...
מאמינה שהיא לא רוצה לפגוע בך ולא יודעת איך לתווח את הקושי שלה לאכול מאחרים.
לכן אני מתחברת לעצה שנתנו לך שבדרך אגב כשאת מזמינה אותה לשבת
לפתוח את העניין ולהגיד שתכין לעצמה את מה שהיא אוהבת.
או אולי לזרוק כשהיא מגיעה- אני ממש שמחה שאת מרגישה בנח להביא לעצמך את האוכל, ככה אני יכולה לארח ותל בנחת ולדעת שאת מרגישה בבית. (תנסחי את הז איך שנח לך, העיקר שיהיה משהו קצת ומכיל, שהיא לא תרגיש ביקורת)

ובקשר לשאר המשפחה- הם גדלו במציאות כזו, אז אולי בגלל הז קשה להם? או שהם אמרו משהו אחר בפעם שפתחתם את זה מולם?
אהבתי תגובה זופרצוף כרית
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך ו' באדר תשפ"ב 10:37

לפותחת -

סתכלי על זה כשריטה של חמותך.... יש לה בעיה

ברור שזה מעליב,( לא קראתי ממש את כל הסיפורים, ההודעה מאוד ארוכה ,אבל הבנתי את רוח הדברים..)

לא קל להרגיש כך, שמוציאים אותך מחוץ לענינים וכו' 

זכותך להרגיש לא נעים, ותחשבי עליה איזו מסכנה שככה היא מתנהגת ואיזה שריטות יש לה....

עזבי, חפשי חברות אחרות יותר נחמדות, פחות סנוביות וקפדניות

תגיעי למפגשים משפחתיים "על פרופיל נמוך" אבל תדעי שהחברות הכי קרובות שלך הן לא הן...( אם כן תתפתח חברות עמוקה ביניכן - בונוס, אבל אל תבני על זה..)

באופן אישי, לפעמים אני מנסה להתחבר ורואה שמשהו לא הולך... אז באמת עדיף פשוט לעזוב - החברה לא בענין, מסיבותיה היא, לא נעים להרגיש - אבל עדיף להשלים עם המציאות ו"לחפש חברים אחרים" במקום להעלב שלא נתנו לך את היחס הרצוי מבחינתך...

לפעמים זה סיבות טכניות  - עיפים, טרודים,  ולפעמים נובע באמת מסיבות של ענין - אנשים מסוימים רוצים להתחבר לסגנון אנשים מסוימים, ואנשים מסגנון אחר יותר משעממים/פחות-מענינים עבורם כחברות... 

לא כ''כ הבנתי מה כתבתבת 30
לגבי חברות.
יש לי חברות, אבל איך זה קשור?
מדובר על חמותי ועל המשפחה.
מעבר לזה, כן, זה די ברור שזה ענין שלה וכל הקשור הזה מחזק אותי לא להיפגע מזה
התכוונתיפרצוף כרית

שאל תצפי לפתח קשר נעים/כיפי (של חברות קרובה מאוד)  מדי עם החמות או הגיסות/מי שפירטת בשרשור

(כי הן לא בענין,  באופן מוזר ביותר ולא באשמתך בכלל!) 

אלא תגיעי כי חיבת להגיע, להיות נחמדה במינימום, אבל לא להצמד אליהם או לנסות לפתח שיחה מדי במאמץ

אני באופן כללי, מנסה להתחבר לכולם - אבל התחלתי לאחרונה "לקחת צעד אחורה" עם אנשים (חברות/משפחה)  מסוימים..... שפשוט ככל הנראה אינם מעונינות..... כי חבל על המאמץ ועל הצער שלי... 

לא בטוח שהן לא בעניין חברי. לדעתי השריטה בעיקר בעניין האוכלאורין

חוץ מהקטע של האוכלבת 30
אין לי בעיה עם אף אחד...
כלומר, אנחנו שונים מהם בהרבה מובנים, ולכן לא תמיד אני אגיד את דעתי או אספר דברים מסוימים. אבל בסך הכל יש קשר טוב בין כולם, ב''ה. הגיסות לא החברות הכי טובות שלי, אבל כשנפגשים כיף לשבת ולדבר.
אפשר שאלה? זה קצת לא פוליטקלי קורקט.לא מחוברת
את אשכנזיה? ומבשלת בריא?
פשוט אצלנו היה אותו סיפור הפוך, בעלי בא מבית ספרי מלאאא תבלינים. מלאאאא מלח. טעים טעים אבל לא בריא בכלל.
ואמא שלי שתיהיה בריאה מבשלת מזהה בריא, תבלינים אורגנים, מכניסה סובין לשייקים. קמח כוסמין וזה.
בעלי לא ידע את נפשו. היה מגיע אלינו מתעלף. כל פעם הייתי צריכה ״לעזור״ לאמא שלי ולהכין איזה מאכל .
אבל בגלל שהוא צעיר, הוא למד ולא היה לו ברירה
ואני אגלה לך בסוד שיש אפילו אוכל שהוא מאוד אוהב שם, ומחכה שיכינו.
הבעיה אצלך שחמותך כנראה לא תשתנה.
ואני מבינה זה פוגע ברמות!!! אבל אולי היא פשוט מבוגרת ועקשנית.
עוד עניין שעלה לי.
זה שאני מארחת אני ממש אוהבת לארח מכל הלב, להכין אוכל טעים ומיוחד, שאני יודעת שיאהבו.
אז ממש יכולה להבין את הפגיעה.
האמתבת 30
שאני אשכנזיה, רובי לפחות , אבל גדלתי בבית עם המון אוכל מאוד לא אשכנזי ואני גם לא מכינה אשכנזי...רוב מתכוני הדגים שלי הם או מרוקאים או מחמותי.. כנ''ל מתכוני קציצות, בשר וכד'. כך שזה לא הענין כנראה...
אולי הבריאות, קצת, למרות שבשבת בסה''כ מרגישים הבדל בזה שהמאפים מקמח מלא והחצילים אפויים ולא מטוגנים...
יקרה שלנו...רויטל.

יתכן מאוד שיש לה בעיה לאכול אצל אחרים או אצל מישהי מסיומת,

אני מכירה אנשים כאלה,לכן לדעתי אל תיקחי את זה אישי,אם העניין 

הוא רק בעיית אוכל.אז בטח תבליגי ותקדמי הלאה,את מצדך כן תכבדי אותה,

ותהיי טובה איתה, גם לכי תדעי כשאת תהיי חמה אולי גם את לא תסדרי עם נושא

האוכל עם הכלה שלך,לכן יקרה תנסי לא לחשוב על העניין תשמחי עם שאת, ואין

ספק שבסוף את תהיי הגיבורה שוויתרת ולא עושה מיזה עניין,בהצלחה לך בכל התחומים אמן.

רוצה להודות לכולןבת 30
הצלחתן לעזור...
בזכותכן אני מרגישה , כמו שפעם כבר הרגשתי, שאני גדולה מכל הקטעים הקטנים האלה, ושאני לא רוצה לבזבז אנרגיות נפשיות על הענין הזה יותר
אז באמת תודה!!
אממממ אולי זה גם קטע של אגו או כבוד.כי לעולם חסדו
היא לא צריכה ממך שומדבר, היא יכולה לבשל לעצמה.
את לא עושה לה טובה עד כדי כך 😏

מכירה את זה (אמנם לא מחמותי) מקרובת משפחה שכשהיא מגיעה (לעיתים מממממש רחוקות) אז היא מביאה איתה הכל. ברמת הכרית ושמיכה.
פוגע אבל שלה לגמרי. אם זה לא עוזר לך שהיא מבשלת קצת ואין את העניין שהנכדים יטעמו מהמאכלים שלה ומהמסורת (שבעיניי זה דבר ענק) אז הייתי מציעה שבעלך ידבר איתה שוב ותעמדו על זה שהיא לא מביאה שומדבר.
תודה אבל לאבת 30
אין אגו בכלל בסיפור, ב''ה
ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך