בס"ד
"אתה תצווה" - בפרשה משה רבינו נקרא בשם אתה ולא בשמו, ישנם שני כיוונים עיקרים מוכרים להסביר זאת:
1. משה ביקש מריבנו של "מחני נא מספרך" ואי אפשר שגזרת צדיק לא תתקיים אז ה' קיים אותה פה.
מסר קטן מפה, "אין תפילה חוזרת ריקם" לא בהכרח שאנחנו נבין ונדע תמיד איך, אבל זה דוגמא לכמה ה' לוקח את הדיבור של האדם ובקשה זו שהייתה אפילו בתנאי כדאי להציל את עם ישראל ה' מקיים בצורה מיוחדת ומתאימה למצב ולכך שאכן המטרה להציל את עם ישראל, וזה מוביל לפירוש השני שלוקח את המילה אתה למעלה בדרגה
2. "אתה" שבחסידות מוזכר כמעלת משה רבינו שהתגלתה בפרשה, על הקרבה שלו כחבר קרוב ואדם שאתה מדבר איתו פנים לפנים, ולא מוזכר השם במהלך השיחה, ואני רוצה לקחת מכאן לעוד כיוון "משה רבינו הוא בחינת כלל ישראל" ונראה אפשר לומר שהעלייה של משה למדרגת אתה, ולדיבור פנים אל פנים, נותנת עוד רובד, רובד הדיבור למשה שהוא לכלל ישראל, למשה שביקש "מחני מספרך" למשה רבינו המנהיג של עם ישראל
3. וממנו ל"אתה" אני אתה ואת, כל אחד מעם ישראל שביחד הם בחינת משה רבינו, ותשאלו מה ה' מבקש מאיתנו?
"וְיִקְחוּ אֵלֶיךָ שֶׁמֶן זַיִת זָךְ כָּתִית לַמָּאוֹר לְהַעֲלֹת נֵר תָּמִיד"
קחו את השמן זית זך -השמן זית , השומן - מסמל את הטוב של האדם, של החיים שמן זך.
ויגידו אנשים אני אין לי מה לתת אני שבור רצוץ "כתית למאור" השמן הזה הוא גם שבור, כן יש קשיים כן זה חלק מהחיים אבל לוקחים אותם "למאור להעלות נר תמיד" להאיר מתוך הקושי ומתוך ההסתר, ולהעלות נר תמיד "נר ה' נשמת אדם חפש כל חדרי בטן" הנשמה שלנו היא הנר של ה' איתו הוא משגיח עלינו תמיד וגם בקשיים שעוברים ובכיתותים בסופו של דבר הנשמה מאירה.
"גם שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים" השיר עלה תוך כדי הכתיבה ברגעים אלה ומבתטא את זה יפה.
לסכם את הדבר כולנו חלק מה"אתה" של כלל ישראל, ולכל אחד יש את האור של הנשמה שלו שהוא יכול להעלות וגם דרך כל קושי והסתרה, להכין את השמן זית הזך והטהור של כל אחד יש את המסלול.
למי שרוצה בונוס קטן, הפרשה יוצאת תמיד בסמוך לפורים או השנה קרוב לפורים קטן, והדברים מתבטאים גם באור פורים
"לך כנוס את כל היהודים" האור של כל יהודי כל אחד מאיתנו הוא חלק מכלל ישראל שעליו משה רבינו נלחם, שעליו מרדכי היהודי לא מוכן להשתחוות לפסל שיש לו אור גדול שתורם,
"ואפילו בהסתרה " של מגילת אסתר שמראה את החושך, וגזרת המן להשמיד את היהודים, ורואה את מות משה רבינו כמוות לכלל ישראל, ועל כן המן שמח שיצא לו באדר, ונהפוכו, פה משה רבינו נולד, פה בתוך הקושי נולד המנהיג פה באדר נולדה הגאולה, פה בבית אחשווראש נולדת גאולה, פה בהסתר ובקושי שלנו נולד גם האור שלנו.
{משה רבינו הפך למנהיג בין היתר מתוך ההכרה בצרות שבני ישראל עברו במצרים}
שנזכה למצוא את האור שלנו כל אחד ממקמו ולהאיר ולהעלות ביחד בבחינת כלל ישראל נר תמיד ואור לשמים.