מה אתן יודעות לספר לי על דייזי?חגהבגה
אני פשוט המומה.
המומה מזה שבשנת 2022 למניין עכו"ם
אין
מניעה
נורמלית
!
אשה צריכה לבחור באיזו דרך היא מעוניינת לאבד את השפיות שלה, אין משהו שבאמת טוב!
ז"א זה די ניסוי וטעייה, וכל הזמן הזה זה סבל!
אז, אשמח לכל פיסת מידע שיש לכם על מכשיר הדייזע, איך זה עובד, כמה אחוזי הצלחה, וכו'
קפיצושחגהבגה
זה מכשיר שאמור לזהות מתי הביוץ. לסמוך עליו בתור מניעה לאPandi99
נראה לי שייך אם את מחפשת מניעה ב99 אחוז
את בעצם מודדת לך חום כל יום עם זה
אולי יותר שיטת המודעות לפוריות אם את בעניין של לזהות מתי ביוץ
את זה אני יודעת.חגהבגה
אני גם יודעת לזנות מתי יש לי ביוץ, אבל לא יודעת לזהות לפני
הבנתי שהמכשיר הזה יודע לומר מהם הימים שבטוח בטוחים, ומה ימים חצי קלאץ' ומתי ממש ביוץ
אם זה היה סתם ביוץ הוא לא היה עולה כל כך הרבה 😅
אה כן תראי תמונהPandi99

אה יפהחגהבגה
אשמח ממש לעוד תגובות ובמיוחד אם יש מישהי שהתנסתהחגהבגה
דבר ראשון זה לא אמצעי מניעהבתי 123
באותה מידה את יכולה למדוד חום ויש מלא אפליקציות ואתרים שמחשבים את הימים הפוריים בחינם.
אז בדביל מה זה נועד?חגהבגה
לזהות ביוץ על מנת להיכנס להריון?
זה נועד בשביל להעשיר את הממציאים. זה סך הכל גג'טבתי 123
חבל על הכסף
קפץ.. המשך..בתי 123
האפליקציה משאירה מעט ימים בטוחים ובטח שבעייתית למי ששומרת טהרה
זה כן טוב למי שמשלבת אמצעי מניעה מקומיים ואז היא יודעת באילו ימים היא לא חייבת להשתמש בהם
בקיצור, גם זה לא?חגהבגה
וואי זה מחרפן אותי.
או לסבול דימומים בין וסתיים,לפחות כמה חודשים (התקנים לסוגיהם) רוב הסיכויים,
או לסבול תופעות לוואי
או להשתמש באמצעים שלא בטוח ימנעו
נכון😥 היה לך ג'ניפיקס? הוא פחות גורם לדימומים האלובתי 123
לא, לא ניסיתיחגהבגה
אבל אני לא רוצה למנוע להרבה זמן
ויש לו יותר סיכון להינעל הבנתי...
וזה הבאסה
שהכל צריך לנסות ולנסות הרבה זמן, כמה חודשים!
סיכוי להנעל? לא הבנתי.. בקשר להרבה זמן לדעתיבתי 123
מחצי שנה ומעלה שווה
להחנעץחגהבגה
להיפך...בתי 123
הג'ניפיקס ננעץ עם פונפון פצפון בקצה וזהו. ברגע שהוא שם אין לו חוזק משל עצמו הוא לא יכול להתקדם לשום מקום ואם קורה והוא כן יוצא הוא יוצא החוצה לנרתיק.
התקן רגיל יכול לזוז לחדור את הרחם ולהעלם בחלל הרחם. ואז מוציאים בהרדמה כללים
לא כך הסבירו לי..חגהבגה
אני לא יודעת ממי קיבלת את המידע אבלבתי 123
זה ממש לא נכון.
קחי בחשבון שאפילו רופאות נשים לא תמיד מבינות בהתקנים החדשים.
ובזמן ההתקנה יש סכנה בשני סוגי ההתקנים לכן אני בעד ללכת לרופא מומחה גם בהתקן רגיל
חשבת על דיאפרגמה? לי התירו רבנים אולטרה חרדיםהמקורית
ולא יודעת להגיד לך כמה זה נח, אבל העדפתי את זה על פני דייזי. זה מוריד מימים שמותר
כן שקלתי..חגהבגה
החלטות טובות יקירה ❤️המקורית
ממליצה על התקןדרשתי קרבתךך
אני שמתי. לא הורמונלי והגוף שלי דווקא מסתגל טוב ב"ה .. מאוד מוזר לי להתרגל לשבועיים לשבועיים , אבל חוץ מזה ב"ה . פעם. אחת ביום הטבילה הופיע לי דם וזה היה נפצע(די בהתחלה) וברוך השם טבלתי כרגיל ..
אז אולי כן שווה לך לנסות כי כל אחת מגיבה אחרת
הרופאה לא המליצה ליחגהבגה
לפי הנתונים שלי. אמרה שעדיף הורמונאלי
אם את סובלת מווסתות כבדותהמקורית
אז יכולה לומר לך שגם אמי אבל היה לי ממש סביר עם ההתקן, ולא זכרתי שהיה לי מחזור סדיר כי הייתי עם גלולות תקופה ארוכה ולפני זה הריונות וכו'
אז אם את לא מעונינת בדיאפרגמה או בהורמונים על שלל סוגיהם, שווה לנסות
מצטרפת לשוק והבעסה שאין מניעה נורמלית !אחת פשוטה
לי היה הכי טוב עד עכשיו זה ההתקן הלא הורמונלי.. הכי מבעס בו זה שיש ווסת תכלס מידי חודש בחודשו, אבל בתכלס זה המציאות הנורמלית והטבעית של הגוף.. זה סתם בעסה כי כבר התרגלתי לגלולות והריונות ככה שאף פעם מאז החתונה לא התרגלתח באמת למחזוריות הטבעית של הגוף..

שאר המינוסים שלו ממש פתירים לטעמי והגיוניים.
אני מכירה הרבה שנכנסו להריון עם התקן, זה לא מרגיש לי בטוח.שם פשוט
לא מוצאת פתרון בטוח שהוא לא הורמונים
הן הלכו כל חצי שנה לביקורת לראות שההתקן במקום?אחת פשוטה
סטטיסטית אם ההתקן במקום זה 97 אחוז מניעה..
אז יכול להיות שאת מכירה את ה3 ממאה האלו שזה לא עבד להן..
לא הייתי פוסלת את המניעה הזו בגלל טיעון כזה..

מה גם שחוץ מבאמת הורמונים שמשבשים את הגוף אין באמת מניעה עם יותר אחוזי הצלחה
אני לא יודעת בוודאותשם פשוט
אבל מדובר בנשים אחראיות.
יותר ממני...
אני חושבתסליל
שאנחנו שומעים בעיקר את הסיפורים האלו, ולא את מי שההתקן היה לה טוב.
בסוף זה אמצעי מניעה עם אחוזים גבוהים, והרבה נשים בוחרות להשתמש בו.
אני בחרתי לנסות אותו
אם בסוף אכנס איתו להריון, זה בהחלט יהיה קשה. אבל אני אדע שאני עשיתי את כל מה שאני יכולה ולה' יש תוכניות אחרות
וואי. תודה❤שם פשוט
זה היה תזכורת חשובה
❤️❤️סליל
רשמתי פה כמה פעמים את ההסבר לזה.בתי 123
אחוז המניעה הוא שנתי כלומר אם התקן הוא 98 אחוז אז 2 נשים עם התקן מכל מאה נשים בשנה יכנסו להריון (סטטיסטית כמובן)
לרוב נשים משתמשות בהתקן לתקופות ארוכות יותר מאשר גלולות ובשנים הפוריות שלהן ולכן את רואה יותר נשים כאלו.
אין אף אמצעי מניעה של מאה אחוז.
כדי להגדיל את אחוז המניעה אפשר לשלב שני אמצעים שונים. למשל להוסיף קוטל זרע להתקן או לגלולות
אני לא מסתדרת עם תזמון של קוטל.שם פשוט
אני לא מבינה איך אפשר ככה. זה פשוט לא מתאים לי.
זה מודד חום השחר ומחשב לך לפי זה מתי ביוץ. זה ממש יקר ביחסחצי שני
למה שזה...
זה לא כל כך נכוןתוהה לי
עם שמפ ודיאפרגמה החיים לגמרי שפויים מבחינתי
^^^oo
אבל סה מצריך עשיה והתעסקות כל הסמן.חגהבגה
לעקוב, לבדוק לראות
דיאפגרמה- כל הזמן להכניס, להוציא
בכלל זה רק מי שמתיר
אבל לא חייב אותה כל החודשהמקורית
וזה יתרון שיש בה

ממש לא בחוויה שליתוהה לי
אני מביצת לרוב ביום הטבילה או יום אחרי, כמו רוב השנים שיש להן מזחור סדיר, בד"כ נמצאת עם הדיאפרגמה פעם אחת בחודש. קרי, הכנסה אחת, הוצאה אחת. סה טו. ואם רב מעדיף שאשה תחווה אבדן שפיות כפי שתיארת, על פני פתרון נקודתי, לרוב זמני, שיש לו מקום בהלכה, אז כדאי לשאול רב אחר או יועצת הלכה.
ודרך אגב, אם את מבייצת בערך ביום הטבילה ולא הרבה אחרי..באר מרים
אפשר פשוט לדחות יחסים ביומיים שלושה..
ואז לא נכנסים לשאלה ההלכתית של דיאפרגמה.. @חגהבגה

אנחנו עשינו את זה תקופות די ארוכות..

ודוקא יש משהו נחמד בהפרדה בין ההכנות חמקוה והיציאה לטבילה והעומס שזה יוצר לבין ה"ליל טבילה" שנמצאים ביחד..
זה דווקא איפשר לנו להשקיע הרבה יותר בזוגיות.

זה נכון במיוחד כשיש תינוק קטן וכל ה"מבצע" של המקווה בין ההנקות והקימות נהיה די מסובך -
אז להפריד את זה מלהיות ביחד דוקא די עוזר..

אבל שוב, זה מתאים רק כשהביוץ ממש ממש סמוך לטבילה והדחיה לא ממש גדולה (או כשהביוץ כ10 ימים אחרי הטבילה - היתה לי תקופה כזאת והיה מעולה! יכלנו להיות ביחד בליל טבילה ואולי עוד פעם או פעמיים ואז שבוע וקצת של הפסקה ושוב שבוע וחצי מותרים.. )
כמובן שזה מצריך הסכמה זוגית ומיומנות טובה בשמ"פ..
יש לי כמה דברים לומר על כך תוהה לי
קודם כל שיתפת בעבר שנולדו לך 3 ילדים למרות זאת.. אז זה לא נשע מספיק יעיל כמניעה.
ואני בגישה שלא אמורים לדחות יחסים כדי למנוע הריון. יש שתי סיבות לקיום יחסים: פריון וחיבור זוגי. וגם כשלא רוצים פריון יש משמעות כל כך גדולה ליחסים בשביל החיבור הזוגי. ואם מותרים רק שבןעיים בחודש, אז כל יום כזה ש" אסור" לקיים בו יחסים, זה יכול להיות כל כך משמעותי לזוגיות. והרעיון הזה מרגיש לי מאד לא יהודי, כי זה לא שאין פתרונות שלא מזיקים לאשה, יש. רק צריך למצוא גורם הלכתי/גישה הלכתית שטובת האשה וטובת הזוג לנגד עיניו.
וגם לקיים יחסים אחרי 48 שעות מהביוץ, זה לגמרי להפרד מהאופציה של קיום יחסים לפי המנגנון הפיזולוגי של אשה מבייצת זו אשה שהחשק המיני שלה בשיאו.
מתוך שלושת אלה שנולדו ליבאר מרים
עבר עריכה על ידי באר מרים בתאריך י"ב באדר תשפ"ב 01:21
2 נולדו מתוך חיפוף מודע של שמפ בתקופות שלא היה לי קריטי למנוע ואחד אכן נולד מיחסים 6 ימים לפ י הביוץ כשעוד לא היו סימני פוריות.
אבל אם הטמפרטורה עולה ומחכים באמת יומיים אחכ - קשה לא להאמין שצפויים פספוסים..

ולגבי השאר - מבחינתי היכולת לא להשתמש באמצעי שהוא מאוד מורכב מבחינה הלכתית.
(אני לא יודעת האם למדת את הסוגיה ההלכתית לגבי דיאפרגמה. אם את לומדת אותה ומבינה את המצב את מבינה שאכן יש כאן קושי הלכתי גדול!! מבחינתי חשוב לי לא רק למצוא רב שמתיר, אלא לכוון את המעשים שלי בצורה הראויה ביותר ואני ממש לא רואה בדיאפרגמה מציאות רצויה מבחינה תורנית כי ממש יש כאן בעייתיות גדולה וזה לא סתם שרוב הפוסקים אוסרים אותה - אכן יש כאן פעולה של חציצה שמונעת מהזרע להיכנס לגוף האישה - וזה בעייתי.. הדעות שמתירות הן די דחוקות מבחינה הלכתית..)

ולגבי דחיית יחסים - לדעתי זה ממש תלוי במערכת היחסים הזוגית..
אנחנו, למשל, לא זוג שהקשר האינטימי תכוף אצלנו גם ככה.. גם בתקופות שהיינו מותרים ברצף (בהריונות וקצת בהנקות) יכלנו לא להיות ביחד שבוע ואפילו יותר - אז בשבילנו זה רק אמר לא להיות ספונטנים אלא מתוכננים יותר ביחסים..
כמו, למשל, שיש הרבה נשים שטובלות אחרי לידה גם אם הן לא מוכנות עדיין ליחסים..

ולגבי הביוץ:
נכון, יש מחיר להליכה כנגד המנגנון הטבעי של הגוף!
כשם שהתשוקה המינית היא הכי גבוהה בזמן הביוץ, כך גם הפריון הוא חלק מהותי מתקופה זו.

הרצון "לשלוט" בפריון מבחינתי כרוך במחיר של ויתור על יחסים בימים הפוריים,
והזרימה עם הימים של שיא התשוקה מבחינתי כרוכים בתוצאה אפשרית של פריון.

אני מודעת לזה שיש מי שבוחרות לנתק בין השניים - ומשלמות מחיר במישור אחר.. (של הורמונים, דוחק הלכתי או כל מחיר אחר..)

כנראה שאין מושלם בעולם..

ודרך אגב, תקופות רבות מאוד בחיי יכלתי בהחלט להנות משני העולמות! אם לא מנסים לנהל את הפריון אלא זורמים איתו, מרוויחים יחסים טבעיים וזורמים, ובאופן "מפתיע" זה לאו דוקא נגמר כל חודש בהריון..
לדעתי לאורך השנים לקח לי בממוצע כ8-6 חודשים להיקלט בין הלידות בלי שום נסיון לרווח, כך שבמצטבר לאורך 20 שנות נישואין היו עשרות חודשים בהם לא היה שום צורך לפעול כנגד הגוף..

השאלה היא אם באמת עדיף לא לקיים יחסיםהמקורית
על פני שימוש בדיאפרגמה
ואני בטוחה שזה תלוי גם בסיבה שבגללה הדיאפרגמה נצרכת אבל לא יודעת כמה זה אידאלי. כי רוב הנשים כן יכולות להשתמש באמצעים אחרים כמו התקן למשל, אז מי שלא משתמשת באמצעים אחרים - מעניין מה התשובה על זה.
יקרה, את כזו אשה מעניינת ומרתקתתוהה לי
עם הסתכלות ייחודית על כל נושא הפריון, ובחרת בחירות שהן מתאימות לך ולכם כזוג, וזה מהמם. אבל לצייר את השימוש בדיאפרגמה כאופציה שרוב הפוסקים אוסרים אותה זה פשוט לא נכון. זה לא שחור לבן, הפסיקה אמורה להתייחס לרגשות האשה, צרכיה, יכולותיה, מגבלותיה, ואז מתוך כך נקבעת הפסיקה. זה לא שמראש ניתן לומר שרוב הפוסקים אוסרים. זה מאד תלוי מקרה..
סליחהמשמעת עצמית
אבל מאוד צורם לי המשפט:
"רק צריך למצוא גורם הלכתי/גישה הלכתית שטובת האשה וטובת הזוג לנגד עיניו"

מה זה בכלל אומר?
שרבנים שלא מתירים שימוש בפתרון הזה טובת האישה או הזוג לא לנגד עיניהם??
זו ממש הגזמה!

רבנים פוסקים לפי ההלכה. לא לפי מה שנראה לנו הכי אידיאלי. והם מכוונים לאמת האלוקית.
והאמת הזו היא לוקחת בחשבון הכל! בטח את טובת הזוג והאישה. היא תורת חיים.
נכון. לא תמיד זה קל וכיף ופה נכנסת האמונה!

אי אפשר לקחת את התסכול של קושי במניעה (והוא אכן קיים) ובשמו להתיר דברים שדורות שלמים מסרו את הנפש עליהם.
ובטח מי שלא למד את הנושאים הללו לעומק.
מה זה "מרגיש לי מאד לא יהודי"? הלכה לא נפסקת לפי רגשות.
ועוד משהו, יש כאן אמירה רווחת של: תחפשי רב שיתיר לך. זה לא ככ פשוט.
צריך כתפיים רחבות כדי לפסוק בעניינים הללו, ולא מחליפים רב כל דקה כי לא נח עם הפסיקה שלו. זו לא דמוקרטיה.

שכל אחת תעשה מה שפסקו לה, ואני לרגע לא נכנסת לרמה הפרקטית של מה כל אחת נוהגת.
אבל לכתוב כאן פעם אחר פעם בנוסח כזה, על נושא שהוא מאוד שנוי במחלוקת, וכביכול טוען על גישות הלכתיות - מפריע לי מאוד.

השתדלתי לא לכתוב אישית
אבל הרגשתי חובה קצת לאזן...
מסכימה ממשחגהבגה
אני לא הולכת לחפש איפה קל לי. מי אמר שצריך להיות קל?
עושים מה שצריך כי צריך נקודה.
יש לי רב שלפי דרך הפסיקה שלו אני מנהלת את חיי, ותאמיני לי שהוא מאוד מאוד קשוב. לחלק הוא מתיר דיאפגרמה-, אבל למה להיכנס למקום בעייתי כל כך מבחינה הלכתית?
סתם מתבאסת על הרעיון שאין משהו נורמאלי
אני בטוחה שאת עושה כךמשמעת עצמית
הגבתי למישהי אחרת...
והבאסה כל כך מובנת, גמני חלק ממנה.

אני בטח לא באה לתת ציונים לרבנים.
מה שצרם לי זו הגישה
ואני יודעת שאת מבינה למה התכוונתי...🤗
לא לא, אולי לא הבנת נכוןחגהבגה
רק חיזקתי את דבריך 😅
בעצם גם הגבתי ל @תוהה לי
מה קשור קל?אפונה
אני לא הולכת על דיאפרגמה כי זה הפתרון הקל.
כל שימוש באמצעי מניעה יוצר בעיות *הלכתיות*:
שימוש בהורמונים שפוגע בבריאות האשה נפשית ופיזית, באופן שמשתנה מאשה לאשה, וכן פוגע באפשרות לקיים מצוות עונה בין אם בגלל דימומים ובין אם בגלל חוסר חשק.
התקן - גם כן עלול לפגוע (פגיעה מינורית יחסית לגלולות) בבריאות האשה בעקבות סיכונים (נדירים יחסית) של זיהום בחלל הרחם, היריונות חוץ רחמים או ניקוב דופן הרחם. חוץ מזה גם בהתקן יש הרבה פעמים פגיעה במצוות עונה בעקבות ריבוי דימומים.
בדיאפרגמה יש בעיה הלכתית של חציצה אבל אין פגיעה בבריאות האשה ולא במצוות עונה (להוציא נשים שהתעסקות של חצי דקה לפני היחסים פוגעת להן בחשק).

עכשיח השאלה מה קודם למה היא שאלה הלכתית, וכן אני אתייעץ עם רב שרואה איתי עין בעין את ההשלכות של אמצעי המניעה השונים, ושלא מקטין בערך ההשלכות שציינתי לעיל.
אני אגיד לך מה נראה ליהמקורית
זה לא שממעיטים בת. הלוואי, לפחות ממה שאני חוויתי, זה שבאמת האמצעים האלה להרבה נשים כן יכולים להתאים והם הרבה פחות בעייתיים הלכתית מאשר חציצה כנראה.
כתמים לרוב יקבלו מענה הלכתי וגם לחוסר חשק אפשר לעזור. פחות לת. לוואי כמו מצבי רוח וכו, כמו שהיו אצלי למשל שזה היה ממש חריג על סף הפרעה נפשית כבר. ולכן אני מאמינה שרק למי שבאמת צריכה יינתן המענה הזה בצורה פרטנית, כמו שיש הרבה מענים פרטניים לגבי נושא הטהרה אבל לא כמשהו גורף, שמא אולי ירצו להתיר חציצות אחרות שאסורות כמעט לכל הדעות או ינהגו היתר במקרים בהם אין צורך. אני מסכימה איתך שלפעמים עוברים ויה דלורוזה עד שמבינים מה מתאים, בדיוק בגלל שלכל אחת יש תגובה אחרת לאמצעים השונים, אבל צריך לזכור שקיום מצות עונה לא יכולה לבוא על חשבון דברים אחרים, ולכן אני מניחה שזה החשבון שעושים (מהיכרותי הלא מעמיקה עם הדברים, כן? ומנסיוני בלבד)
ואכן, יש כאלו שיבחרו מראש ללכת בדעה הזו כי יש מי שמתירים אבל צריך לזכור שזה עניין זוגי והשקפתי גם, ולא כולם הולכים על הפתרון ההלכתי המקל ביותר, במיוחד אם הוא שנוי במחלוקת. זה בסדר שבחרת כך, גם אני במקום הזה ללא אופציה אחרת כרגע, והייתי מעדיפה להסתדר עם ההתקן במקום או פשוט לקחת גלולות כדי לא להצטרך להיתר הזה האמת, כי זה גם לא הכי נח ההתעסקות הזו עבורי (אולי בהמשך אחשוב אחרת) אבל זה לא אומר שהממסד הרבני לא קשוב, אלא שיש איזונים שצריך לעשות. ובסופו של דבר מי שרוצה לקבל היתר תקבל, זה עניין של בחירה למי לפנות ואם לפנות
אניסליל
חושבת שזה עניין של פסיקה.

אני יודעת שהרב רבינוביץ היה אומר שדיאפרגמה אפילו עדיפה על אמצעים אחרים. אני לא יודעת בדיוק למה כי לא למדתי את העניין.

אבל אני חושבת שלא הוגן להציג את דיאפרגמה כגישה מקלה. זו מחלוקת הלכתית אמיתית. אז יש שפוסקים ככה ויש שפוסקים אחרת, מכל מיני סיבות. וכל אחת יכולה ללכת לפי רבותיה, זה לא מקל או מחמיר, אלו פשוט גישות שונות.

כשאנחנו שאלנו את הרב שלנו, נאמר לנו שדיאפרגמה עדיף שלא. לכן אני עכשיו עם התקן.
אבל אם נראה שהתקן לא מתאים לי (וגלולות אני לא יכולה), אנחנו לא נהסס לרגע ונחזור *לאותו* הרב. מאמינה שבמקרה כזה יתירו לנו דיאפרגמה, או פתרון אחר. אבל במצב כזה אני לא חושבת לרגע שדיאפרגמה היא פתרון דחוק, כי אם אישה לא יכולה להשתמש באמצעי מניעה מסויימים, והרב שלה התיר לה שימוש בדיאפרגמה, זו לא הקלה, ולא חיפוף בהלכה, אלא זאת ההלכה עבורה.

התגובה לא מכוונת רק אלייך, אלא באופן כללי לגבי הדיון כאן.
@חגהבגה@תוהה לי
ברור, מסכימה איתךהמקורית
גם אני קיבלתי היתר על סמך אי התאמה ולא מרגישה לרגע שזה בעייתי.
הענין הוא לא זה,אלא האם צריך לנסות אמצעים אחרים לפני או ישר ללכת על הדיאפרגמה, ועל זה כתבתי. כי מי שמתיר מתיר וזו גישתו, אבל הרבה מאיתנו פה כנראה ממה שאני קוראת לא מתייעצות עם רבנים שפוסקים כך לכתחילה ועל זה דיברתי
למה שלא יהיה לי קל סתם ככה?קופצת
כשלי קל, טוב וכיף - גם ה' שמח יותר🙂

זו האמונה שלי.
מסכימה ממשחגהבגה
אני לא הולכת לחפש איפה קל לי. מי אמר שצריך להיות קל?
עושים מה שצריך כי צריך נקודה.
יש לי רב שלפי דרך הפסיקה שלו אני מנהלת את חיי, ותאמיני לי שהוא מאוד מאוד קשוב. לחלק הוא מתיר דיאפגרמה-, אבל למה להיכנס למקום בעייתי כל כך מבחינה הלכתית?
סתם מתבאסת על הרעיון שאין משהו נורמאלי
התקן לא הורמונלי הוא ממש נורמלי אגבהמקורית
ולא מצריך הסתגלות מטורפת. ככה אצלי לפחות נהניתי ממנו ממש
אבל יכולים לביות כתמין ודימומים בין ווסתיים גם כמה חודשיםחגהבגה
ויכול להיות שלאהמקורית
לי לא היו כתמים שהפריעו לטהרה או מנעו מאיתנו לקיים אישות. היה לי אותו 7 חודשים. ויש הנחיות הלכתיות שממש מקלות את ההתמודדות
וממה שאני יודעת זה נפוץ יותר בהורמונלי.
את כמובן זו שתחליט מה לעשות ואת מכירה את הגוף שלך ויודע איך הוא מגיב להורמונים וכו, אני גם יודעת שהתקן הורמונלי זה הכי פחות גרוע מבחינת ת. לוואי.ובהנחה שאת רוצה למנוע הרמטית ולא רוצה דיאפרגמה - זה מה שנשאר🤷
יש לך פייסבוק?סליל
אם כן, ממליצה לך ממש להיכנס לקבוצה עניינים על התקנים. קבוצה לנשים שמשתפות ושואלות לגבי התקנים.
אפשר למצוא שם הרבה מידע לגבי כל מיני סוגים של התקנים. זה אומנם לא מחקר, כי בסוף אלו מקרים של נשים ספציפיות, אבל כן אפשר לקבל משם רושם כללי לגבי התקן.

אני אישית עכשיו עם נובה טי, כרגע דווקא התקצר לי איתו המחזור ואני ממש מרוצה. אי אפשר בכלל להשוות את התחושה של חשק עם הורמונים לבלי הורמונים. הבדל עצום. והיה לי חשק עם הגלולות. ועדיין הפער גדול. מבחינתי זה שווה הכל.
(אבל אני איתו חודשיים בערך, אז כמובן עוד יכולים להיות שינויים. זה הרושם שלי כרגע. שזה אמצעי מניעה ששווה ניסיון)
אין לי...חגהבגה
קודם כל היסטוריתתוהה לי
נשים השתמשו במגוון אמצעי מניעה במשל הדורות, היו דיאפרגמות פרימיטיביות, קוטלי זרע טבעיים ועוד שיטות. גלולות זה משהו חדש, כנח התקנים, בעבר תמותת תינוקות וילדים היתה עצומה,אז חא הבנתי למה התכוונת שדורות קודמים מסרו את הנפש. מה הכוונה? דורות קודמים ילדו ילדים בלי הגבלה? כיום יותר מתמיד תכנון ילודה הוא קריטי למשפחות רבות בגלל תוחלת החיים הגבוהה, בגלל שיש מודעות גבוהה לצרכי הנפש, הרגש, הגוף. ואמצעי מניעה נמצאים אצל רוב הנשים במשך שנים רבות מתוך חיי הפוריות שלהן ולכן ההתאמה לאשה היא קריטית. כי אם יש נזק כלשהו, הוא נזק שנוכח במשך תקופות כה ארוכות.
ועכשיו אתייחס למה שכתבת שרבנים פוסקים לפי ההלכה, האמת האלוקית ואם אנחנו מאמינים, אז עלינו לקיים. אז קודם כל יש בתורה שלנו 70 פנים, ופרשנויות שונות בהלכה. יש גם מנעד הלכתי. ויש גם ידע קליני לגבי הורמונים ולגבי התקנים שלא כל רב למד לעומק. יש כאלו שכן ויש כאלו שלא. וגם בעוחם הרפואה עצמה יש שימוש כל כך נרחב בהורמונים בלי למצמץ לרגע. תחשבי על כך שאף גבר בעולם הזה חא היה מסכים לקחת גלולה שפוגעת לו בחשק המיני, שגורמת לאי ספיגה של ויטאמינים, שגומרת לתנודות במשקל, בעיקר כלפי מעלה, תנודות במצב הרוח, פוטנציאל לנזק למי שיש קרישיות יתר שבכלל לא נבדקת אצל נוטלות גלולות. ולגבי התקנים לא הורמונלים, זו פעולה חודרנית, שגורמת ברוב המקרים לדימום מוגבר, הארכת הימים האסורים, ייתכנו מגוון תופעות לוואי נוספות. עכשיו שיש לנו את כל המידע הזה על גלולות ועל התקנים, הגיע הזמן שנשים יתחילו לקחת אחריות על החיים שלהן. על הבריאות הפיזית, הנפשית. שיש לה המון המון מקום בהלכה.
וגם לכתוב פה פעם אחר פעם על גישות רווחות בהלכה כיום (!) שזה ממש לא בסדר לכתוב ככה, אז גם לזה יש מחירים ופוטנציאל לפגוע הנשים רבות.
והכי כואב חי שבפורום כאן יש נשים עם דיכאון שלוקחות גלולות, יש נשים ששופכות את הסבל שלהן העצום על מניעה הורמונלית, התקנים, שניסו את כל הסוגים וסבלו עוד ועוד, ואיזה מחיר זוגי ונפשי ובריאותי זה גבה מהן, ועדיין כשאני מציגה גישה שקיימת בהחלט ויכולה למנוע את כל הסבל הזה, צריך לבטל את דבריי ולהקצין את ההלכה.
^^^lizi
תודה שהיטבת לבטא מה שאני לא מצליחה
באהבה🤗 ותודה שכתבתתוהה לי
המחזורים שלי לא סדירים בכללחגהבגה
וה ביוץ יכול להיות הרבה אחרי אבל לא יכולה לדעת בדיוק מתי, מבחינת ימים
רק אומרתאפונה
שדחיית יחסים באופן קבוע גם היא שאלה הלכתית. יש כאן ביטול מצוות עונה ובכלל לא ברור לי שזה עדיף (מניחה שיש דעות לכאן ולכאן).
גם אם זה היה התעסקותאפונה
זה עדיף בעיני על פני שימוש בהורמונים או אמצעים התרבותיים אחרים.
שנית, כמו שכתבו מעלי, נשים שיש להן מחזור סדיר יחסית ושעוקבות אחר סימני פוריות (שזה דבר שמומלץ להכניס לשגרה של כל אשה) מדובר בימים בודדים בחודש.
ההתעסקות ממש מינימלית.
וכן כמו שכתבו מעלי אנחנו עברנו לפסיקה ששמה את בריאות האשה במקום גבוה יותר בסדר העדיפויות ההלכתי.
הרב ליאורבת 30
כששאלתי אותו לפני שנים. בשיחה טלפונית איתו, הוא ''שטף'' אותי בכמה גלולות הן מזיקות.
אני מודה, שכן לקחתי כמה פעמים, ואז הבנתי שהוא לגמרי צדק. לצערי.
אני לא חושבת שזה ענין של קל יותר או קשה יותר. אבל אני חושבת שהרבה ליאור, למשל, שם מאוד גבוה בסדר העדיפויות שלו את ענין הבריאות הגופנית והנפשית של האישה ולכן מתיר דיאפרגמה מלכתחילה.
לא שרבנים אחרים הם נגד בריאות...אבל עדיין, אם ההמלצה הגורפת היא ''גלולות'' , כשידוע כמה נזקים הן עושות, אז זה מראה על סדר עדיפויות מסוים.
איך מתחילים ללמוד שר"פ?נעמי_
קניתי את הספר "שיטת המודעות לפוריות".
האם הוא יספיק בשביל להכין אותי?
כמה זמן לקח לך ללמוד לזהות את ימי הביוץ?
כמה את בטוחה בזיהוי נכון?
אני מאד רוצה לנסות את הכיוון, לפני שהולכת על התקן לא הורמונלי
שמ"פ איננה שיטה למניעת היריוןאפונה
אפשר להיעזר בה בשתי דרכים:
1. בשילוב עם אמצעי מניעה מקומי בימים הפוריים (ולקחת בחשבון שזה מוריד את היעילות של כל אחת מהשיטות)
2. ע"י התנזרות בימים הפוריים.
כן כן אני מבינה את זהנעמי_
בדייזיבשורות משמחות
לא התנסיתי וגם אני לא מאמינה ביעילות שלו
באופן כללי הוא כמו שמ"פ, ולדעתי עדיף ללמוד שמפ
זו שיטה להיכרות עם הגוף שלך ספציפית!
ככה שאת תזהי מתי הימים הפוריים ע'י סימנים מסויימים שתואמים את הגוף שלך.
צריך להשתמש באמצעי מניעה מקומי ולדעת איך להכניס אותו לנרתיק ביעילות על מנת שהמניעה תהיה הכי גבוהה שאפשר. אני לא מסכימה שצריך להתנזר בימים הפוריים, כן צריך דעת את הגוף ולהסתכל על המצב בראייה חיובית וההתעסקות עם אמצעי המניעה המקומיים לא תהיה ביג דיל.
באופן כללי לאהוב את הנרתיק והרחם ולא לפחד או להתבייש באיבר הזה וההתעסקות מסביבו כי זה נכון ומשפיע על כל ההתעסרות מסביבו בלי קשר למניעה אלא גם בהריונות ולידות ואישות וכו', לדעתי זה ממש יותר טוב מהתעסקות עם כל אמצעי המניעה ההורמונליים מכל הבחינות.
אני מתה על הנרתיק והרחם שלי (נשמע זוועה)חגהבגה
ועדיין לקנות נרות במחיר מופקע, להכניס 20 דר' לפני, הורג את כל הספונטניות, שגם ככה בקושי קיימת, וכל הקושי סביב אישות עם תינוק קטן, אחרי לידה וכו'. וזה גם רק 70 אחוז מניעה בערך...
אמצעי מקומי זה גם דיאפרגמההרקולסית

כן, ראיתי שכבר דנו פה
אבל רק רציתי להגיד שאחת ההפתעות שלי עם דיאפרגמה היה שלא צריך לחכות אחרי ההכנסה
גם, הרבה פעמים אני משאירה אותה בפנים כמה ימים, עם הוצאה ושטיפה במקלחת פעם ביום. ואז היא פשוט שם למקרה שאצטרך. במקרה כזה כנראה יורדת קצת היעילות כי זה בלי קוטל זרע.

במקרה כזה ההנחיה היא להזריק קוטל לתוך עומק הנרתיקתוהה לי
שישב על הדיאפרגמה מבחוץ
נכון אבל אין לי כח הרקולסית
בדרך כלל אני עושה את זה בשבוע השני אחרי המקווה כשאני די בטוחה שכבר בייצתי
מבינה אותךתוהה לי
ואם המחזורים שלך סדירים אז באמת קל יותר לדעת שכבר בייצת
לא בטוחה שטובבת 30
שהדיאפרגמה תהיה בפנים ככה הרבה זמן. הרי יש הפרשות טבעיות שצריכות להמשיך הלאה...
יש מצב שאת צודקתהרקולסית
בכל מקרה חושבת לעבור לשיטה של תוהה לי ולהתחיל להשתמש רק קרוב לטבילה
עזבי אותך לכי על התקןאחת פשוטה
שגר ושכח
זכותך לראות את זה ככהבשורות משמחות
הכל מתחיל בראש
כל התיסכולים נובעים מחוויות שצריך לעבד אותם
אני דווקא לא מסכימה עם התיאור שנתת על האמצעי מניעה הזה
לאהוב?בת 30
אני בעד להכיר ולא להיגעל וכד', אבל לאהוב נראה לי רחוק...
אני לא אוהבת את הזרת שלי ולא את האזניים וגם לא את הכתפיים.
איך שאתבשורות משמחות
מרגישה
יש כאלה שאומרים לאהוב את עצמך איך שאת
ויש שיגידו לא להיגעל מעצמך (להיגעל דווקא לא זורם לי טוב אז אני לא משתמשת בתיאור הזה)
אבל זה אותו עיקרון.
אני מסתכלת במראה ואוהבת את מה שאני רואה!
מצטרפת ל-כ-ל מילהאמאנאם

במיוחד בהנקה ):

אוף אוף אוף

ולא עוזר שבעלי החמוד ממש נגד גלולות (כן כן אני יודעת שזה החלטה שלי, וזה גם מה שהוא אומר לי - זה הגוף שלך ולך המנדט להחליט מה שאת רוצה לעשות איתו - אבל זה אומר שאת האחריות על הדימום ביום ה-7 בגלל סרזט הייתי צריכה לקחת על עצמי וזה לא עזר למצב)

גמני ברוב ייאוש חשבתי ללכת על דייזי

אבל לא נשמע שיש מישו שממליץ...

אז מה!??!

התקן רגיל מכירה אישית כמה נשים שהאריך את המחזור וגרם לאין סוף דימומים. לא בא לי - זה יקר וא"א להחליף בקלות אם זה דפוק

התקן הורמונלי - 50 50 שגורם או לדימומי הסתגלות או סבבה וגם א"א לנסות ואז להחליף זה מינימום כמה חודשים

גלולות הנקה - יש אופציה יחידה (מה זה אמור להביע!?) והיא נוראית!

אז אני מונעת עם שקפים ובחרדות להכנס להריון.

זה המצב

ואולי תפלי על הצד של הרוב בסטטיסטיקה?אחת פשוטה
והתקן יהיה לך פצצה? אם לא מנסים לא יודעים.. חבל.. ולגבי המחיר- אם תעשי חישוב אז שימוש בטבעת נוברינג או בשקפים בשימוש ממושך עולה הרבה הרבה הרבה יותר מהתקן...
ככה שגם אם תנסי התקן ותוציאו אותו כעבור חצי שנה מחוסר התאמה, עדיין המחיר ששילמת על השקפים בחצי שנה כמעט משתווה להתקן
נכוןאמאנאם

אבל לנסות למשך 6 חודשים של הסתגלויות ובעיות לא מלבב במיוחד.

מה שכן אחרי ההנקה רוצה לחזור לגלולות שמתאימות לי אבל לא להנקה 

כמה נורא זה לקחת גלולות שלא להנקה ב-6 חודשים להנקה?

גלולות משולבותאפונה
עלולות לחסל לך את ההנקה.
התקן רגיל דווקא לא יקרדרשתי קרבתךך
אני גם סוג של נאלצתי לנסות , בגלל שגלולות הורמונים עושים לי רע וממש לא רציתי להסתמך על שיטות שלא בטוחות או התעסקות עם דיאפרגמה (גם הלכתית) אז הפעם ניסיתי התקן וברוך השם זה טוב .. (כבר שני מחזורים מאז)
וגם אם זה לא טוב חלילה .. זה עלה לי פחות מ200 סה״כ אז נראלי כן שווה.
אחרי כמה שנים שאו שהייתי בהריון או שיניתי עם גלולות ובקושי קיבלתי מחזור זה כן די שוק אבל בסוף אני רואה שזה כן עושה לנו טוב לזוגיות וכמה מדהים שיש את ההתחדשות הזו כל חודש ולא פעם בשנה ... למרות הקושי הטכני והרגשי לפעמים להתרחק, להיות כל הזמן על הבדיקות .. לשלוח לרב לפחות פעם אחת ועוד חחחחח
עם ההורמונים וההריון פשוט היה לי מסך שחסם את כל החשק ופתאום זה נפתח .. כןכן גם קצת אחרי לידה ..
איך כל כל זול?חגהבגה
מה שהציעו לי הכל סביב 700₪ פלוס מינוס, התקן והתקנה
אין לי מושג ..דרשתי קרבתךךאחרונה
בעיקרון קבעתי תור רגיל לרופאת נשים שלי , והייתי צריכה לקנות את ההתקן נראלי עלה סביבות 180 , לא שילמתי מעבר
אני הלאומית אם זה משנה 😅
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקהאחרונה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדוללאחרונה
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

פוסטינור בהנקהתהילנה

יצא למישהי לקחת ומוכנה לשתף?

האם לצפות לתופעות לוואי מיוחדות? (יש לי היכרות עם הגלולה, אבל לא בהנקה)

ממליצה לשאול את המכון הטטרולוגי אם בכלל מותר בהנקהאמהלה

מותרתהילנה

וכבר לקחתי...

השאלה שלי בעיקר מה מצפה לי מבחינת דימומים ומחזור

הבנתי. לא חושבת שאמור להיות שונה... בהצלחהאמהלה
תודה לך!תהילנה
רק חשוב לי לכתובשלומית.
שאחוזי המניעה של הגלולה הזו לא מאוד גבוהים וככל שמתרחקים מזמן קיום היחסים היעילות פוחתת 
תודהתהילנהאחרונה

זה מה שיש לצערי. מתפללת...

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח לשמוע

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחיאחרונה

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

אולי יעניין אותך