אנשים ..שאלה חשובה..!thing
יש לי בעיה ממש קשה..
ק"כ אני רוצה תשובה סופית ממישהו , שיסביר לי מה זה אהבה כי אני כבר ממש מתחיל להתבלבל..
אחרי זה אני רוצה להעלות משהו שקרה לי לפני לא הרבה זמן..   הייתה מישהי שהייתי ממש בטוח שאני אוהב אותה..הייתי אפילו חבר שלה לזמן קצר(כמובן ששמרתי נגיעה..) ,תוך כדי כנראה איכשהו הבנתי שאני לא באמת אוהב אותה.. ואז גם היא הבינה את זה..עכשיו זה לא שאם אני לא אוהב אותה היא לא חשובה לי ואני לא רוצה אותה וכו'.. אז קיצור אחרי כל זה..שהיא הבינה היא כבר לא רוצה לדבר איתי והיא ממש אוהבת אותי..! ואני פשוט לא יכול לחיות עם העובדה שכ"כ פגעתי בה !!! מה אני עושה עם זה !??!? בבקשה .. זה אוכל אותי מבפנים !
תודה אנשים !
אמ...לא שאני מבינה בזה כל כך..אבל...ד"ר אריק
בס"ד
ניראה לי שבגיל ההתבגרות אין אהבה יש התאהבות...אתה לא באמת מאוהב, אתה סתם משלה את עצמך...פשוט לא להביא את עצמך למקרים כאלה...
ד"ר אריק-ב.ש.
בגדול את צודקת ממש. אבל שתדעי שיש זוגות חריגים שאצלם זו אהבה אמיתית. אמנם זה לא בא מיד אלא לוקח זמן אבל יש דבר כזה. 
ב.ש.-ד"ר אריק
בס"ד
בכל דבר יש יוצא דופן...אפילו באנגלית...אבל הרוב? אז עדיף להגיד בגדול, ולא להכנס לכל הזוגות האלה שהם יוצאי דופן...והם כל כך מעט, שזה לא משנה כל כך...
ווואי קרה לי משהו דומה..שני-ציפורה
בס"ד

תשמע, אם זאת היא אז אתה תדע. נקודה.
אבל ברגע שאתה מחליט שזאת לא היא ואתה לא אוהב אותה אז מפה אתה
פשוט צריך להלחם ביצר שמנסה לשכנע אותך להשאר איתה בשביל התאוות... וזה מתבטא בעובדה שאתה כל הזמן רק חושב איך פגעת בה...
ואם בא לך הנסיון הזה זתומרת שאתה יכול לעמוד בזה..

אתה יכול להסביר לה יפה ולהגיד לה שכנראה אתה לא האחד בשבילה ושהוא בע"ה יגיע..
אבל אל תתקע על זה יותר מדי..

זאת עצתי.. ב"הצלחה.
אוקיי...רייייינוש
תקשיב שניה ותחשוב על זה..אתה באמת אוהב אותה?!? היא חשובה לך כול כך !?! למה "נפרדת"ממנה אם היא חשובה לך?!?

1.אם אתה באמת אוהב אותה והיא חשובה לך אז תשאר להיות חבר שלה ותתמוך בה..
2.אם אתה לא אוהב אותה והיא חשובה לך אז תגיד לה את זה תגיד לה שהיא מאוד חשובה לך..ושכנראה אתה לא האחד בשבילה ושהוא בע"ה יגיע..

מקסימום תבוא ותגיד לה שלא אכפת לך שתשארו ידידים אוו משהו כדי לשמור על הקשר..
---(=טליה=)
קודם כל-כל הכבוד! עצם זה שאיכפת לך שהיא לא תיפגע זה מראה על רגישות ואכפתיות לשני,וזה מעולה! אבל תכונה זו לפעמים גורמת לפגוע בעצמך,לאכול את עצמך מבפנים,ובעצם לא להיות שלם עם ההחלטה שהחלטת. (כי בעצם תמיד תחשוב מה זה גורם לה,ואתה תרגיש לא טוב בזה שההחלטה שלך גרמה לפגיעה בה..) בקיצר, אתה צריך עכשיו להחליט מה טוב בשבילך (וזה בעצם יגרום גם לה טוב,כי אם תמשיך קשר שכזה שאין לו שום סיכוי,אז אתה סתם מורח אותה ונותן בה אשליות שווא...) תהיה שלם ובטוח בהחלטה שלך! היא אמנם תיפגע,אבל לאט לאט היא תגיע להבנה שזה היה הכי טוב בשבילה,ושבסה"כ רק רצית את טובתה.והיא עוד תעריך אותך על זה.. (אתה יכול גם להסביר לה את זה באיזה צורה שתרצה,ותצפה לפגיעה.זה יבוא ובטוח.אבל זה יעבור.הזמן יעשה את שלו..)
בהצלחה!
אם אתה אוהב באמת- אתה תדע אתזה לבד. זה טבעי.Tamar Golan
לא הזכרת משו- בן כמה אתה?תהילה=]...
גיל הרבה פעמים משנה את הדעה...
לענ"ד, תעזוב את זה עכשיו...
שבוע שבועיים- חודש היא תרגע.....
ולדעתי אתה לא צריך לחשוב עליה אלא על עצמך- בקטעים האלו צריך לחשוב מה יותר טוב לך?איך אתה יותר תתפתח ותגדל בצורה הכי בריאה שיש?!
תסביר לה יפה ובנחמדות שזה לא נראלך מתאים  והיא חשובה לך וזהו!
ד"ר אריק- בבהחלט יש מקרים בהם זה באמת אהבה, אבל תלוי מהו סוג הקשר- פוזות/קשר נפשי ועמוק...
ואת ממש צודקת במה שאמרת- שאין בגיל הזה אהבה אלא התאהבות- ומדוייק יותר- התאהבות במצב הרגעי....אבל עדיין זה ממש לא כוללני.
גמרתי לנאום!
.
תהילה-ב.ש.
מה זאת הנקודה הזאת ששמת בסוף התגובה?
רעיון גאוני!
נראה לי גם אני אתחיל לשים אותה.
.
ב.ש.-תהילה=]...
מענין ממי למדתי אותה.?!?!?!?!
תנחש
התאהבתי או אהבתי? מעניין..אנונימי (פותח)
בס"ד, לק"י
אחי, שמעתי סיפור שקרה, שמישו אהב מישי כ"כ, הוא סיפר עד כמה היא מדהימה, מיוחדת..
הוא ממש התעניין בה, והיא אמרה לו את אותו הדבר, שהיא אוהבת אותו, גם!
הוא היה מאושר, שניהם חשים "אהבה" אחד לשני, הם אוהבים!!
לאחר כמה זמן פתאום, ההתרגשות שלו קצת ירדה..והוא מרגיש ש-וואלה אחי, זה לא זה.
איך זה הגיוני? לפני כמה רגעים הוא אהב אותה. א-ה-ב. מה הולך פה?!
      *              *           *
[אם תקרא שוב את מה שכתבת, אתה מזכיר את המקרה הנ"ל]

"אהבה? התאהבות?" מה זה אהבה? 
בוא נבין קודם מהי "התאהבות" ואח"כ נבין מהי אהבה.
משה נכנס למסעדה. ניגש אליו מלצר ושאל אותו מה הוא רוצה לאכול.
משה ענה שהוא אוהב דגים לכן הוא ביקש דגים. יוסף שישב לידו, 
הבין שאם משה אוהב דגים, בוודאי יביאו לו אקווריום ובו דגי זהב, והוא ישב ויתבונן בהם, 
יחליף את מימיהם, ויאכיל אותם. 
אך לתדהמתו הגישו למשה דג צלוי ומתובל, טעים ועסיסי!
ומה משה עשה? 
הוא פצע את הדג בסכין ובמזלג ואכל אותו
קם יוסף ואמר למשה: "טועה אתה, צריך היית לומר אחרת: 
אני אוהב את עצמי דרך הדגים! אינך אוהב את הדגים, 
אתה שונא דגים! עובדה שאתה אוכל אותם!!!" 

משל זה בעצם משקף את ה"התאהבות". שבאמת, אתה לא אוהב אותה, אתה אוהב את עצמך על ידה.
היא סוג של מספקת לך הנאה, אתה מן הצד חושב שככל שהקשר מרגש אותך, יש אהבה.
אין זה נכון. אתה אוהב את עצמך וחברה שלך היא הגורם שמספק לך הנאה.
היא גורמת לך להרגיש טוב, להרגיש כיף.
בסופו של דבר, מתרגלים..מיצית את האהבה שבקשר- ו"נגמר האהבה!" 

אז איך מזהים באמת "אהבה"? אחי, וואלה, שאלה. 
א. "על כל הפשעים תכסה האהבה"- כן. כשאוהבים מישו, לא רואים בו את החסרונות כדבר רע,
האהבה מכסה את החסרונות. כשאוהבים מחפשים ורוצים למצוא רק את הטוב באדם.

ב. נתינה יוצרת אהבה- כולם מכירים את המשפט הזה, אבל תכלס, מה זה אומר?
אנו רגילים לחשוב, שכאשר אנו אוהבים מישהו, אנו נותנים לו. זהו דבר טבעי והגיוני, שלזה שאנו אוהבים – אנו נותנים. אך, יש אהבה ברמה גבוהה הרבה יותר.
כאשר אתה נותן, אתה אוהב! כלומר, בעקבות הנתינה באה האהבה, וזו אהבה ברמה רוחנית! 
אהבה ברמה הנפשית היא כאשר אתה נותן למי שאתה אוהב.
--- השני מצא חן בעיניך, ובעקבות זאת אתה נותן לו. במקרה כזה הנתינה תלויה באהבה. ברגע שכבר לא תהיה מציאת חן, לא תהיה נתינה. אך אהבה רוחנית נובעת ממקור פנימי טהור. נקודת המוצא של הרעיון היא לתת משלך לזולתך, ובכך תחוש את חלקך נמצא בתוככי זולתך. אותו חלק שלך שאתה אוהב אותו, אתה נותן לחברך. והתוצאה היא שאתה אוהב אותו כמוך!

ג. "השלמות"- שתרגיש שלם איתה. שבאמת מצאת את החצי השני, תרגיש "אהבה".
ז"א?
כאשר יש את את ויש אני אני- יש בעיה. אך כאשר אנחנו ביחד- נדע לפתור את הבעיה ביחד! כי אנחנו אחד.
לדוג', יד שמאל בחיים לא תפגע ביד ימין כי הם גוף אחד. אותו דבר גם הזוג שאוהב, הם צריכים לפעול יחד בלי פגיעה, כי הם שלמים ביחד, הם אחד, זאת אהבה.
אהבה נמדדת באכפתיות, רגישות לסביבה, להתעניין ברגשות השני, להיות שותף אמיתי אליו, להיות מחובר.

כשאני אוהב את חבר שלי, אני שמח כשטוב שלו, ועצוב כשרע לו. להיות שותף אליו, להיות חלק ממנו, זו אהבה.

מקווה שקצת עשיתי לך סדר עם המושג "אהבה" ו"התאהבות",
ועכשיו ל"מה אתה עושה עם המקרה שהצגת?"
זה שהיא לא רוצה לדבר איתך, מראה עד כמה היא פגועה.
המצב אצלה נורא רגיש ואתה צריך להתחשב בה.
איך תעשה את זה?
תתן לה שבוע-שבועיים בלי לדבר איתה, שתרגע קצת.
אח"כ או במכתב או בפנים מול פנים/טלפון תדבר איתה, ותסביר לה בצורה עדינה את האמת.
כמובן שאני סומך עליך שתעשה את זה בצורה טובה ולא בבוטות. 
היא תקבל את זה, זה יהיה בהתחלה קשה אבל היא תדע להסתדר עם זה במיוחד אם תדע להסביר לה את זה טוב.
ואם לא? תדע שעשית את שלך אחי, לפעמים "הזמן עושה את שלו" ולפעמים בנות לא מדברות עם בנים כי קשה להם..
כי הם רוצות לשכוח, ואם זה מה שיקרה, תדע שהכל מלמעלה..

ב"הצלחה אחי!

*טו-אוב!הסנה-בוער
וואלה אנשים באמת תודה ..thing
רק יש לי כמה בעיות עם כל זה..
היא לא רוצה לדבר איתי..כי היא הבינה שחבל לה על כל זה..ואני לא אוהב אותה ..ואני בן 16 בקרוב..
פשוט כואב לי עליה ..על מה שגרמתי לה להרגיש..
אני יודע שפגעתי בה..וכואב לי עם זה ...וחוץ מזה היא חשובה לי בתור ידידה ואני רוצה את הקשר הזה! פשוט היא לא רוצה ..וניסיתי מה שאמרתם פה..זה לא עזר..
המצפון שלי אוכל אותי !!!
תודה רבה לכם !
...... בהצלחה!!!!!!!!!!ה!2ה 2!2ה
ממש טוב!.. מומלץ לכולם.<אריאל>
תודה לכם..thingאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך