אנו רגילים לחשוב, שכאשר אנו אוהבים מישהו, אנו נותנים לו. זהו דבר טבעי והגיוני, שלזה שאנו אוהבים – אנו נותנים. אך, יש אהבה ברמה גבוהה הרבה יותר.
כאשר אתה נותן, אתה אוהב! כלומר, בעקבות הנתינה באה האהבה, וזו אהבה ברמה רוחנית!
אהבה ברמה הנפשית היא כאשר אתה נותן למי שאתה אוהב.
--- השני מצא חן בעיניך, ובעקבות זאת אתה נותן לו. במקרה כזה הנתינה תלויה באהבה. ברגע שכבר לא תהיה מציאת חן, לא תהיה נתינה. אך אהבה רוחנית נובעת ממקור פנימי טהור. נקודת המוצא של הרעיון היא לתת משלך לזולתך, ובכך תחוש את חלקך נמצא בתוככי זולתך. אותו חלק שלך שאתה אוהב אותו, אתה נותן לחברך. והתוצאה היא שאתה אוהב אותו כמוך!
ג. "השלמות"- שתרגיש שלם איתה. שבאמת מצאת את החצי השני, תרגיש "אהבה".
ז"א?
כאשר יש את את ויש אני אני- יש בעיה. אך כאשר אנחנו ביחד- נדע לפתור את הבעיה ביחד! כי אנחנו אחד.
לדוג', יד שמאל בחיים לא תפגע ביד ימין כי הם גוף אחד. אותו דבר גם הזוג שאוהב, הם צריכים לפעול יחד בלי פגיעה, כי הם שלמים ביחד, הם אחד, זאת אהבה.
אהבה נמדדת באכפתיות, רגישות לסביבה, להתעניין ברגשות השני, להיות שותף אמיתי אליו, להיות מחובר.
כשאני אוהב את חבר שלי, אני שמח כשטוב שלו, ועצוב כשרע לו. להיות שותף אליו, להיות חלק ממנו, זו אהבה.
מקווה שקצת עשיתי לך סדר עם המושג "אהבה" ו"התאהבות",
ועכשיו ל"מה אתה עושה עם המקרה שהצגת?"
זה שהיא לא רוצה לדבר איתך, מראה עד כמה היא פגועה.
המצב אצלה נורא רגיש ואתה צריך להתחשב בה.
איך תעשה את זה?
תתן לה שבוע-שבועיים בלי לדבר איתה, שתרגע קצת.
אח"כ או במכתב או בפנים מול פנים/טלפון תדבר איתה, ותסביר לה בצורה עדינה את האמת.
כמובן שאני סומך עליך שתעשה את זה בצורה טובה ולא בבוטות.
היא תקבל את זה, זה יהיה בהתחלה קשה אבל היא תדע להסתדר עם זה במיוחד אם תדע להסביר לה את זה טוב.
ואם לא? תדע שעשית את שלך אחי, לפעמים "הזמן עושה את שלו" ולפעמים בנות לא מדברות עם בנים כי קשה להם..
כי הם רוצות לשכוח, ואם זה מה שיקרה, תדע שהכל מלמעלה..
ב"הצלחה אחי!