הגננת תפסה לי את הידייםציפיפיצי

בת ה5 שלי הגיעה מהגן אתמול וסיפרה שהיא והחברות השתוללו טיפה

והגננת המחליפה "תפסה לה את שתי הידיים חזק. אז הלכתי למטבח של הגן, בכיתי ונרגעתי וחזרתי לשחק"

שאלתי אותה אם הגננת התעניינה בה, אמרה שלא.

יש לציין שעל הבת הזו ספציפית אני יכולה לומר במאה אחוז שהיא דוברת אמת וגם ילדה מאוד טובה ועדינה

מה הייתן עושות (שניה אחרי שהתעצבנתי נורא)?

יכולה לומר שבתור גננת גם אני כשילד היה ממש משתוללפה לקצת
והיה באטרף של להשתולל ולא עזרו הדיבורים אז הייתי תופסת אותו ומחכה שינשום עמוק ויירגע.
(אם היה בוכה כמובן שהייתי מתייחסת אליו)

רק אומרת את זה כי היום מפחיד להיות גננת בגלל זה.
כל נגיעה בילד כבר מנפחים לאלימות וזוועות.

לא יודעת מה היה עם הבת שלך באמת ולא הייתי מתעלמת וכן בודקת.
יכול להיות שזה היה לא תקין אבל גם יכול להיות שזה היה תקין לחלוטין אבל בחוויה של הבת שלך זה היה לא נעים.
מחזקת את דברייך!אם ל3+
ו @ציפיפיצי תשאלי את הגננת בצורה נעימה מה קרה. את יכולה לשתף שהבת סיפרה כך וכך, לשאול מה הילדה עשתה בדיוק ומה היתה התגובה.

לכאורה מהסיפור של הילדה ומהרקע שלי כגננת, זה נשמע משהו תקין ונורמלי.
גננת יכולה לראות שילד נרגע וחוזר לעצמו גם בלי להתעניין,
ואם הבכי היה בעקבות החרטה על המעשה שעשתה, אז בכלל טוב שהגננת לא חפרה על זה ונתנה לילדה את המקום והמרחב להרגע ולחזור לשגרת הגן.
בעיני נורמלי לגמרי, בגיל קטן ילד שמשתולל צריך לאפס פיזיתמיקי מאוס
לא באלימות כמובן
אבל לתפוס ידיים זה בעיני נורמלי.

אם לתפיסתך זה מוגזם אפשר לדבר עם הגננת, להגיד שאת מעריכה אותה מאוד ונראה שהילדה נהנית או כל מחמאה אמיתית אחרת ואז לספר מה שהילדה אמרה, לשמוע אם זה נכון, ואם כן אז להגיד שאת סומכת עליה אבל זה רחוק מהתפיסה החינוכית *שלך* ואת לא חושבת שזה נכון לילדה שלך ותגבשו יחד מה כן לעשות פעם הבאה שהיא משתוללת

חשוב להעביר מסר שאת לא מחנכת אותה אלא מנסה לדאוג לילדה שלך בהיבט החינוכי.
אולי חסר ההתעניינות אבל רק תפיסה של הידיים להרגעה לא בעייתיתמיואשת******
כמובן כשזה רק לדקה עד שמתאפסים וכדי להבהיר גבולות
בעיני פחות לגיטימיסופי123
תפיסה פיזית אמורה להיות מוצא אחרון ורק כדי להגן על ילדים מהתנהגות מסוכנת. במצב של ילדה משתוללת אמור להיות לגננת ארגז כלים אחר לגמרי לטיפול.
בחוויה של הילדה קרה משהו מוגזם ולא תקין ואני הייתי מאמינה לה. אם זו גננת מחליפה שבאה כל יום לגן אחר למילוי מקום והילדה לא תפגוש אותה שוב כנראה שהייתי משחררת. אם זו גננת רוטציה שהילדה פוגשת פעם בשבוע הייתי מבררת איתה ומבקשת להפעיל כח על הילדה רק במקרי חירום.
לדעתי זה גם די מה שהחוק דורש מגננת.
מן הסתםתהילה 3>
מה שסיפרה נכון, השאלה אם קלטה והעבירה את מלוא הסיטואציה.
בכל מקרה הייתי ניגשת לגננת ומבררת;
הבנתי שהתה איזשהי תקרית עם בתי, ולשמוע מה היא מספרת מצידה.
במידת הצורך לספר על מה שקרה לבת והחויה שלה, או לבקש שתתעניין בה אם קורה דבר כזה או אחר...
מעדכנתציפיפיצי

דיברתי איתה והיא הודתה כמובן שעשתה את זה והבהירה שזה לא היה בעצבים.

בגדול- נשמע שהיא לא ממש אוהבת את הבת שלי ואמרה שחשבה שהיא הלכה לבכות בצד

בגלל הכבוד שלה (של הבת שלי) מול החברות בגן. הזויה.

בכל אופן, אני שמחה שהתקשרתי וביררתי וגם גיליתי כמה דברים נוספים בדרך

תודה לכולן על המענה, בהחלט החכמתי!

למה הזויה?פה לקצת
באמת יש ילדים כאלה שלא לכבוד שלהם שחברים יראו אותם בוכים או ברגע של חולשה והם מחזיקים את הבכי או הולכים לצד שלא יראו...

וחיבוק על התחושה שהגננת לא מחבבת את הבת שלך, לא נעים להרגיש ככה!
לדעתי זה קצת הזוי להגיד על ילדה בת 4ציפיפיצי

"לא בכבוד שלה"

את צריכה לשמוע איך היא אמרה את זה. 

אולי ההתבטאות לא נכונה אבל הרעיון לדעתי הגיוני גם בגיל כזהפה לקצת
לי יש תחושה שאת לא מחבבת את הגננת. וחבל.תהילה 4
א. את צודקת. לפי הנוהל אסור לאנשי חינוך לגעת בילדים. בכלל. בשום אופן. האם זה לטובת הילדים? ממש ממש לא. זה כלל שמקבע בשביל לכסתח את המערכת ולא להיכנס לפרשנויות מסובכות. אבל ילדים ובטח שילדים בגיל גן צריכים את המגע, החיבוק וגם- הגבולות. ולכן אם תיכנסי למקום הזה הבת שלך תזכה ליחס קר וחבל. חבל ממש.
ב. לטעמי חלק מהרווח שיש לילד בגן הוא היכולת להסתדר עם גבולות וכללים ששונים מהבית. וודאי שיש שיתוף פעולה אבל גם יש שוני ובגן הגננת מחליטה. וגם- יש שוני בין איך שילד מתנהג בבית לבין איך שהוא מתנהג בגן וכן, יכול להיות שיש לילדה שלך מעמד בגן שהיא "לא בוכה" או משהו כזה ולכן היא הלכה לצד.

אני לא מכירה את הגננת אבל כבר הרבה כתבו לך שזה לא ככ נורא. ונראה שקשה לך לשחרר ולדון לכף זכות.

ושאלה דוגרית לסיום: מעולם לא יצא לך להחזיק בכח את היד של הבת שלך? כדי שלא תרוץ לכביש? כדי שלא תרביץ לאח אחר? נראה לי שהדרישות מאנשי החינוך מוגזמות.

ואת יודעת מה? גילוי נאות- נכוותי ברותחין ממצב כזה שבו לא הופעלה כל אלימות אבל עצם המגע בתלמידה. הכניס אותי לצרות. אני אמישך הלאה אבל התלמידה הזו- אף אחד לא יעיז להתעסק איתה. ואך אחד לא יעיז לחנך אותה. אז תיזהרי. ממש כך.
היי דווקא לא נכוןציפיפיצי

לא מכירה אותה בכלל

היא חדשה ומחליפה רק פעם בשבוע את הגננת המקסימה שלה

הלחצת עם הסוףבונים מגדל
אני מסכימה שמתבקש שהיא תלך לבדוק מה שלום הילדהמיואשת******
אבל מניחה שהיא גם בן אדם ואולי היא פוחדת ממך בגלל שנגעה בילדה ולכאורה זה לא פוליטיקלי קורקט אז אולי היא ענתה לך בהתגוננות ולא הכי לענין…
מעשית מה שהייתי אומרת לה זה שהילדה מאד אוהבת אותה ונפגעה מזה שהיא לא באה לבדוק מה שלומה דוקא בגלל שהיא כל כך אוהבת ומעריכה את הגננת
וזהו
אני...ציפיפיצי

מצידי רק רציתי שהיא תשמע שיש מישהו שעומד מאחורי הילדה ושהילדה

מספרת לי הכל.

דיברתי איתה כ"כ יפה ואפילו אמרתי שהיא צודקת אם לילדה עברה גבול  להציב גבולות. אבל....

לא ירדתי עליה

אני לגמרי רגישה לנושא הזה כי יש לי בן שהתברר שהגננת הייתה מענישה אותו בעונשים של פעם

אם אתן יודעות למה הכוונה. כמו למשל משיכות באוזן, נועלת אותו בחדר כדי שיצרח עד שירגע ועוד ועוד....

משהו חשוב שיצא מזה לדעתי זה שהגננת לגמרי הבינה שאני לא באה להתלונן אלא להבין מה קרה.

אם חס ושלום זה היה חמור יותר, כמובן שהתגובה הייתה אחרת.

מוסיפה בענייני אלימות גננות-אם ל3+
המקרים שפורסמו לאחרונה על מקרי אלימות של "גננות"
לא היו על גננות עם הכשרה
מטפלות פרטיות לגיל הרך
שאין לי מושג על מה ולמה קוראים להן גננות
מוציאות שם רע על בעלות המקצוע.
ואז נוצר שיח כזה שלילי על גננות.

אני חייבת לציין שפה הייתי מופתעת לטובה מהראיה החיובית והחינוכית בתגובות.
בחיים האמיתיים וגם פה לפעמים, ממש רואים את ההשפעה של הנ"ל על השיח.
אני האמת לא מבינה את הסובלנות פה למגע לא נעים ולא נצרךסופי123
של הגננת
בעיני זה לא סבבה בכלל, ובטח לא קשור לחינוך בשום צורה. סתם חוסר אונים ועצבים של הגננת. מסכימה שזה לא מקרה לתלונה במשטרה אבל בטח לא מעיד על ראיה חינוכית דגולה
אבל כתבו שזה היה נצרך. הילדה השתוללה.תהילה 4
לגננת אמורים להיות כלים להתמודד עם ילדה משתוללתסופי123
לפני שהיא תופסת אותה פיזית בצורה שלא נעימה לה. ואם לא אז היא לא גננת טובה וזה בטח לא מעשה חינוכי. כל פעם שהילדים שלך משתוללים את מגיבה בצורה פיזית?
לפעמים אין ברירה אלא להגיב בצורה פיזיתקורדיליה

כשיש מסוכנות של הילד כן, לא כשילד סתם רץ ולא מקשיבסופי123
מאיפה את יודעת שזה מה שהיה שם? שהיא רק רצה ולא הקשיבה?פה לקצת
ככה הבנתי. אולי טועהסופי123
יש לך מושג מה היה שם שאת מחליטה שהיא לא ניסתה בכלים אחרים?פה לקצת
היית פעם גננת?
לפעמים לטובת הילד שמשתולל ולטובת הילדים האחרים עדיף לא לתת עוד זמן להשתוללות בניסיון להרגיע את הרוחות בדרך לא פיזית אלא עדיף שנייה לתפוס את הילד ואז הוא מתאפס.
כן, הייתיסופי123
ואף פעם לא היית צריכה לתפוס ילד? תמיד הצלחת להשתמש בכליםפה לקצת
אחרים?
כן.סופי123אחרונה
מותר להשתמש בכח פיזי אך ורק במצבים שילד מסכן את עצמו או את סביבתו.
לא כך הבנתי את המקרה שהפותחת תיארה אבל כאמור, אולי אני טועה
היית גננת פעם? עבדת עם ילדים?תהילה 4
כי נדמה לי שלא.
בתור אמא לא תפסת אף פעם את הילד שלך שלא ירות לכביש או לא ירבית לאח שלו?
כי לדעתי "אמור להיות לך ארגז הכלים ואם לא את אמא לא טובה" וכמובן שזה בציניות. אין לי ביקורת על האימהות שלך. אני לא מכירה אותך. אני פשוט בטוחה שכל אמא עושה את זה ואני מצפה גם מגננת להציב גבוחות ברורים לילדים שלי.
למותר לציין שמגע הוא הרבה יותר בליבה של חיבוק ועיטוף אבל כשאוסרים על הכל קושרים את הידיים של הגננות פשוט כך.
כן, הייתי גננת, כתבתי.סופי123
לפני שנות דור, אבל הייתי ועבדתי. ולא, לא תפסתי ילדים בצורה שתוארה. זה אסור גם, לא חוקי לדעתי אלא במצבי סיכון.
גם בתור אמא אני ממעטת מאד להשתמש בכלים פיזיים עם הילדים שלי. לא מאמינה בזה. ליד כביש נותנת יד, משגיחה ודואגת שלא יהיה מצב שירוצו בגילים המועדים, ואין השוואה בעיני למקרה שתואר לבין לתפוס ילד שרץ לכביש (כאמור, גורם הסיכון).

זה לא קשור להכשרה... זה קשור לאנשים עצמםמיקי מאוס
היו סיפורים גם עם גננות שיש להם תואר והכל לצערנו.

פשוט בגנים ב"ה הילדים יודעים לספר ודברים נתפסים מוקדם ולכן זה הרבה הרבה יותר נדיר. ב"ה
וגם יש פחות תלות בין אנשי הצוות-רוטציות,סייעות,מפקחת והניהול יותר מלמעלה אז יותר קל לדווח ולעשות משהו

גם צריך להבחין בין המקרים השונים שמגיעים לתקשורת- יש מקרים מחרידים של אלימות בלי פרופורציה, יש מקרים של טיפול לקוי (בעיקר בתינוקות) ויש מקרים שמתפרסמים עם המון זעזוע אבל לא נבעו מרוע אלא מתפיסה שונה של חינוך הילדים. ולפעמים זה סתם יותר מדי צעקות ואווירה לא נעימה

ברור שיש מקום למגר כל אחד מהדברים, אמא צריכה לדעת שהיא שולחת את הילד/ה למקום שיעשה טוב. אבל גם חשוב הדיוק והשיח הנכון אחרת זה סתם עליהום שלא מוביל לשום מקום

ובלי קשר להודעת הפתיחה.... ב"ה זה מקרה נקודתי לא דרמטי ברמה חברתית אלא רק של גננת-אמא-ילדה והטיפול הוא גם ברמה הזו
אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

מה אתםחושבות על הנקה?אליה דבורובסקי

אני חושבת להפסיק להניק ולעבור למטרנה מה אתם חשובות על זה?

זאת שאלה שמתאימההשם שליאחרונה

לפורום הריון ולידה.

זה פורום שעוסק האימהות לגילאים גדולים יותר, וגם הוא פחות פעיל.

זה מאוד משתנה בין אחת לאחת, וגם בתינוק וההנקה הספציפיים.

לא כתבת באיזה גיל התינוק.

תעשי מה שטוב לך, בלי קשר למה אחרים חושבים.

אולי יעניין אותך