שאלה...אנונימי (פותח)
[בעקבות התגובות של אנשים פה בשרשור על זה שהשחקן של רון וויזלי מת..]
יש לי שאלה, סתם מתוך סקרנות גרידא, לכלל שונאי הארי פוטר:

האם קראתם את הספרים שאתם כ"כ שונאים אותם? או שאתם סתם אוהבים להיות אנטי? סתם בשביל להיות ההפך ולהגיד "איכס" על מה שהרבה אנשים אוהבים?
בקיצור- ממה נובעת השנאה הזאת??

הם גויים!!שיקצה!!!!!!!!!!!אסור לקרוא ספרות גויים!!מתו"ש
בס"ד

ונורא מיזה-הם חוגגים את חג המולד!!!בושה וכלימה
(נכון חג המולד נראה נחמד??!!כל המתנות וזה...אולי נעשה גם חג כזה אצלנו?!??(אהה..לא, לא לגמרי רציני..))

מה שאני באמת לא מבינה,-אם מישו אנטי הארי פוטר אז הוא ממש שונא אותו כאילו וזה, ותכלס-זה רק ספר!!!!!!! למה הם ככ מתלהטים נגד ספר אומלל?!?? לא מוצא חן בעיניכם הסיגנון, אל תקראו, למה להתעצבן ולהתחרפן??...

לא נכון,הארי פוטר יהודי כדת משה וישראל.זה אני היועץ
דניאל רידקליף,שכחת?!
??????????????????????????????????????????????????מתו"ש
דניאל רידקליף,השחקן,יהודיזה אני היועץ
טוב,יצאתי לא מצחיקה בעליל.
ממש כדת וכדין חחח..אנונימי (פותח)
נראה לי די פשוט.אנונימי (פותח)
ספר שכולו מלא בניאוף וע"ז לא ראוי שיהודי יקרא בו.
את יכולה להצביעאנונימי (פותח)
על איזה ניאוף וע"ז בדיוק את מדברת??

חלק גדול מהספראנונימי (פותח)
השישי למשל עוסק ביצרי עריות
בכל ספר יש את הקטע של חג המולד וכו'
אין לי כח להאריך ולפרט אבל זו דעתי בעניין
וחוץ מזה תמצא לי רב אחד שיתיר לך לקרוא את הספרים האלה
לצערי גם אני קראתי את כל הספרים האלה אבל תמיד אפשר לחזור בתשובה.
ובכן..אני חוזרת על מה שכתבתי שם-שיראל.
זה לא שאני לא סובלת ת'ספר עצמו,אלא אני לא סובלת ת'סגידה לספר.יהיה יפה ככל שיהיה-זה כולה ספר..
אה,וקראתי ת'ספר הראשון.שיראל.
אוי מזה אין לי כח לויכוח הזהאנונימי (פותח)
הספר השישי בכלל לא עוסק ביצרי עריות. ניסוח יותר טוב יהיה- ישנם כמה שורות שמדברים על אהבה.
אהבה =/= ניאוף.
(ואהבה זה לא מילה גסה).
כן, יכול להיות שיש שם כמה תיאורים בעייתיים בני שורה אחת גג.
לדעתי: זה לא כזה מזעזע, אפשר לדלג על כמה שורות במשך שבעה ספרים. חוץ מזה, זה ספר נקי לגמרי.

ובנוגע לע"ז: אם את חושבת שאסור לקרוא ספר שמוזכרים בו אנשים שחוגגים את חג המולד- בלי שום אזכור אפילו על מה החג מדבר או משהו כזה, זה מגוחך. זה ממש לא ע"ז- במיוחד שהם אפילו לא נוצרים דתיים או משהו כזה, הם סתם חוגגים אותו בתור חופשה כמו כל העולם.

בקשר לרבנים: אף פעם לא שאלתי, אבל אין לי ספק שיש רבנים שיגידו שאין בעיה לקרוא את הספר הזה. אני גם לא שמעתי על אף רב שיצא בהכרזה שאסור לקרוא את הספר הזה (אבל יש מצב שסתם פספסתי את ההכרזה).
לתפילה... אני ראיתי פעם ששאלו בעולם קטן והרב אמרהודי'ה
שאין בעיה וזה רק בזבוז זמן.

תפילה.. היקרה.חיים מנחם
אז מה את מציעה שנקרא?
ספרי הילד החרדי שגיורא(השבכני"כ) חטף אותו וניצר אותו בכוח!!
א. בהארי פוטר אין ע"ז, וכל הקטע של החגים זה רק בגלל המתנות.
הארי לא הלך לכנסיה והניף צלב גדול ואמר לכולם "יהודים עזבו את דתכם"...
אני מסכים שיש פה ושם נשיקות, אבל בכללי הספר נקי.
תחפשי ולא תמצאי קללה אחת..
מלא בניאוף?!?או שאת לא יודעת מזה ניאוף או ש-מתו"ש
בס"ד

את לא קוראת ספרים...הארי פוטר וניאוף!נו באמת!!
אה-הספר השישי......מתו"ש
בס"ד

נחמד לדעת שנשיקה זה ניאוף...וואלה
זה פשוט ספר מלא בדיונות!!~אעירה שחר~
כמה אפשר לקרוא שהוא ריחף באויר, ואז הוא הושיט את היד...
טוב, זה לא בדיוק ככה, אבל זה כ"כ תינוקי ומשעמם!!לדעתי..
וכן, ניסינו!
וחוץ מזה שלדעתי הוא לא הספר הכי טוב בעולם...אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו!!,
מתוקה שכזאת...-ב.ש.
בואי נראה מה נסית לומר בתגובה הזאת:
א. הודית לו שזה דבר ממש לא ראוי כמו ניאוף.
ב. זילזלת בדבריו ובזה ביקשת להעניק לדבר לגיטימציה מלאה תוך הבאת מסר סמוי. (המסר הסמוי: גם אתם תודו שזה ממש לא כמו ניאוף ולכן אין בעיה בלעשות דבר כזה.)
ב.ש.גולי =]
לדעתי היא אמרה את זה בציניות.... והיא התכוונה שלדעתה נשיקה זה לא ניאוף
ב.ש.אנונימי (פותח)
לא נראה לי ש"מתוקה שכזאת" התכוונה להגיד שנשיקה זה דבר ראוי או לתת לזה לגיטימציה. נראה לי שהיא פשוט התכוונה להגיד שטכנית, ניאוף הוא קיום יחסים בין גבר לאשת איש, ונשיקה בין הארי לג'יני, שני נערים בני 15, אינה נחשבת ניאוף. אתה מתנגד לאמירה הזאת?
אני פשוט שונאת ספרי דמיון.דוסית גאה!
ל-768 ול-גוליב.ש.
לא היתה פה תגובה של "נכון שזה ממש אסור ואין היתר לזה אבל עדין זה עוד לא כמו ניאוף ממש".
היתה פה תגובה שהביעה ציניות בלבד מה שהראה זילזול גמור בדברים שנאמרו. וממבט מהצד הדבר נראה ממש כנתינת לגיטימציה.
ל-דוסית גאהב.ש.
זה פחות ספר דמיון אבל זה יותר נראה כמו ספר שיצא זה עתה מהרבנות. בכל עמוד צצים עוד מאה זוגות...
ב.ש. לא הבנתי מה אתה אומרמתו"ש
בס"ד

יש הבדל עצום בין נשיקה לניאוף, וכן, אני לא רואה בעיה כ"כ בלהתנשק. תכלס, גם ב"לנאוף" לא. לא ניראלי שהייתם רוצים אבל לפתוח את זה פה לדיון. ואם אתה רוצה לשפוט אותי אז קודם תלמד בכיתה שרובה לא בתולה וניראה אם זה עדיין יזעזע אותך ויראה לך "מחריד"...
אפשר לדעתב.ש.
למה את לומדת בכיתה שרובה לא בתולה?
אין לך רצונות משלך?
מה הקשר רצונות משלי?!מתו"ש

והאפשר לדעת הזה נשמע כאילו אני חיבת לך משומתו"ש
בס"ד

לא, אתה לא יכול לדעת
ב.ש. ומתוקה שכזאת:אנונימי (פותח)
מתוקה- זה שרוב הבנות בכיתה שלך לא בתולות וזה רגיל מבחינתך, לא עושה את זה מותר. תאמיני לי שגם אני ראיתי דברים בחיים, אבל זה עדיין אסור ונורא מבחינתי. 
את לא רואה את הבעייתיות בניאוף? לא היה אכפת לך אם בעלך היה בוגד בך עם אישה אחרת? אפילו לפי המוסר הכללי של העולם, זה אסור ודוחה.
נשיקה היא אסורה, אמנם לא ברמה של ניאוף אבל היא אסורה בתכלית, ולכן- כן, זה בעיה.
מצד שני- הארי פוטר וגם ג'יני וויזלי הם גויים, ולכן בעיקרון (אם אני לא טועה), אין להם שום איסור להתנשק. תקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי "גילוי עריות" שאסור עליהם בשבע מצוות בני נוח כולל רק את כל האיסורים של אחות, בת אשת איש (=ניאוף) וכד' ולא איסורי נגיעה (לדוג', נשיקה). 
ולכן- אולי זה לא ראוי ליהודים כשרים לקרוא על זה, אבל הארי וג'יני היו בסדר מבחינתם, וגם ג'יי קיי רולינג. היא ממש לא עברה קוים אדומים.
אני הוספתי שם-מתו"ש
בס"ד

שאין לדעתי בעיה בניאוף כל עוד זה לא בגידה, אלא אם כן ניאוף זה רק בגידה אז התכוונתי ל(לכתוב תמילה? לא ניראלי), אבל מחקתי כי לא ניראלי ראוי לפתוח פה תנושא הזה.
ולא אכפתלי מה מותר תכלס, אני שומרת רק מה שבא לי (אם בא לי...)
טוב, זה עניינך האישיאנונימי (פותח)
וזה לא מתפקידי לשכנע אותך או משהו,
אבל נראה לי שההגדרה של ניאוף היא בגידה. אולי אני טועה.
בכל מקרה ממש גלשנו מהנושא..

אני עדיין מחכה לתשובות של כל החבר'ה מהשרשור הקודם!
ותשובות כמו "זה דמיוני ואני לא אוהב/ת דמיוני" זה אחלה- אז אל תקראו! אבל למה אתם שונאים את זה? למה אתם כותבים הודעות כמו "אני שונא את הארי פוטר"?? אל תקרא וזהו, מה אכפת לך אם אחרים אוהבים או לא...
מתוקה שכזאת-תהילה=]...
זאת אומרת שאת עושה לעצמך תורה משלך?
אולי לא מבינים את כל הענין בדיוק כמו שזה נראה אך אם בודקים את הכל לעומק זה ברור לגמרי.
אני בעד שתלמדי לעניין ולעומק מה התורה- תאמיני לי- את תביני את חומרת העניין...
או שפשוט תבקשי ממישו שיסביר לך.

ל-768ב.ש.
בתורה לא כתוב שצריך לשמור נגיעה וגם לא כתוב שאסור להתנשק. כתוב שאסור להתקרב (לבוא על) נידה שזה בכלל עריות. וכבר ביארו חכמים שכלל זה כולל בתוכו גם נגיעה בנידה. (חוץ ממקומות שבהם התירה התורה)... ואפילו היה דיון בפוסקים אם מותר או אסור להציל חיי אדם כאשר זה כרוך בנגיעה. להלכה, איסור זה כולל בתוכו דיני כרת. הדברים שנאמרו כאן שמעתים באוזניי מפוסק (אורתודוקסי, לכל הקשקשנים למיניהם).   
אתה צודק,אנונימי (פותח)
הדברים האלה ידועים לי. (מאיפה הבנת אותי אחרת?)
השאלה היא האם זה נוגע גם לגויים- כלומר האם זה כלול ב"גילוי עריות" של 7 מצוות בני נוח או לא? 
(לא נכנס לפרטים, אבל לא נראה לי שענייני נידה נוגעים לגויים...) לי אין מושג, אמרתי מה שנראה לי. אם מישהו יודע אחרת, הוא מוזמן לתקן. 
ל- 768ב.ש.
איסור ביאה על נידה נכל בתוך איסור עריות. נידה היא גם אחת מאותם שאסור לבוא עליהם.
שוב- אצל יהודים, נכון.אנונימי (פותח)
אצל גויים- לא ברור לי.
אם יש לך מקור בנוגע לזה שמוכיח את טענתך, אני אשמח לשמוע. אני אחפש בנתיים גם. 
טוב, הנה מה שמצאתיאנונימי (פותח)
רמב"ם הלכות איסורי ביאה י"ד, י':
"העכו"ם אין אסורים עליהם משום ערוה אלא אמו ואשת אביו ואחותו מאמו ואשת איש וזכר ובהמה כמו שיתבאר בהלכות מלכים ומלחמותיהן אבל שאר עריות מותרין להן"
הרועה
מפחיד אותי לחשוב אבל יש מצב שהכיתה שלי עונה על ההגדרה.
מתוקה שכזאת...-ב.ש.
הרחק משכן רע זו הלכה. הטעם לא מסובך להבין... עצם זה שמסביבה כזאת ניאוף לא מרגש אותך... 
יש סיבותאנונימי (פותח)
למה אנשים ילמדו בכיתה כזאת.
לא צריך מיד לשפוט- יכול להיות שזה מאילוץ, ויכול להיות שזה גם מבחירה. למשל- גרעינים תורניים, של"פים וכד'.. כל אחד עושה את השיקולים שלו. 
אז אני חתרחק ממך. תהילה-מתו"ש
בס"ד

אנלא עושה לי תורה משל עצמי. אני מסתכלת על זה כאילו אנלא שומרת כלום, ככה שאם אני שומרת שבת פעם אחת זה התקדמות ולא להפך. סתכלי על זה ככה

סבבהתהילה=]...
בכל מקרה- לא באתי בכלל להתקיף אותך אלא רק להציע לך שאם את לא מבינה פשוט תבדקי אתזה-..
הצגת את זה ככה שאת עושה תורה לעצמך זהו.

ספרי חובה בכל בית(יהודי)...חיים מנחם
אפשר ללמוד מר' אלבוס מידות טובות..
ומגברת וויזלי על הכנסת אורחים..
סתם בצחוק..
ספרים חובה מצווה לקרוא!!!
אני לא קראתי את הספררבקה...
אבל אני שונאת אותו מסיבה אחת פשוטה- אני לא אוהבת מדע בדיוני. וחוץ מזה שאנשים פשוט מעריצים את זה וזה נראה לי קצת דבילי להעריץ ספר
קראתי, וראיתי גם מה קרה לאנשים שקראואביה =)
טוב, אני לא מכלילה,אביה =)אחרונה
אבל זה דמיוני ומוזר מאאאאאאאאאאד!!!
אח שלי קרא את זה, ואז הוא התחיל לספר לי קטעים מהספר (אתם מכירים את זה, כש אוהבים ספר אז מספרים לכל העולם) : "סחיריטאר אמר לכהגעם שלכהיכאן כואב הראש, אז נכגנח עשה הוקוס פוקוס לכח
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך