אני ממש אשמח שתעזרו לי.
--בןחורין
אני ממש אשמח שתעזרו לי.
למה אתה לא מאמין?מנ-דוס
הלוואי עליי שהייתי מספיק חזק כדי להיות חרדי.
חרדיות זה לא משהו שקשור לחוזק באמונה.בןחורין
אני מקפיד מאד על מצוות, אבל אני רואה מול העיניים שלי שהאג'נדה החרדית פשוט לא נכונה, שלא לומר נגד התורה.
וזה לא נכון מה שאתה כותבאלפיניסטית
השיטה החרדית מורכבת קצת יותר ממה שאתה מנסה לצמצם. חבל.
פעם חרדים היו משהו שמסמל יהדות ברמה גבוההבןחורין
זה בתוספת קיום מצוות מינימלי יוצר חרדי בסיסי.
כמובן שיש עוד. יש גם את העיניין של הסמארטפונים והצבא, אבל יש כל מיני מודרנים שלא שמים על זה קצוץ, אז בגלל זה בחרתי את שלושת הערכים האלה.
את האמת?אלפיניסטית
לא נשמע שאתה/היית חרדי. אתה לא מדבר כמו חרדי, אתה מדבר כמו דת"ל שקרא מאמר של דת"ל על ההבדלים בין החרדים לדת"ל.
אני מתקשה להאמין שיש מאמר דת"לי שזה מה שעלה ממנו....הָיוֹ הָיָה
ובכן, מאמר יפה, ושונה מאוד במיקוד שלו ממה שכתב הפותחהָיוֹ הָיָה
אני חושבת שזה לא שונהאלפיניסטית
חוץ מהערך השני שבןחורין כתב, הדברים והרוח הנושבת מהתגובה שלו ומהמאמר הנ"ל זהים כמו שתי טיפות רוק
טוב, אז יש לך מה להעמיק כנראה...הָיוֹ הָיָה
החיים מפתיעים, לא?בןחורין
בהחלט!אלפיניסטית
מצטער, לוקח את הדברים שלי בחזרה, סליחה אם פגעתי.מנ-דוס
עצוב אבל יש בזה משהו14
אתה רציני?פלונטר19
אתה מצמצם נורא את החרדיות וזה חבל.
אתה חושב שאי אפשר להיות דתי לאומי ומושחת?
מושחתים יש בכול מקום. זה שיש אדם חרדי מושחת לא פוסל את הדרך החרדית.
מה האג'נדה החרדית שאתה טוען שהיא לא נכונה? אולי אין בכלל אג'נדה כזאת ואתה סתם רושם..
אין אג'נדה חרדית?
אז מה זו חרדיות לדעתך? מתכון לאוכל?הָיוֹ הָיָה
התכוונתי שאולי הוא לא הבין מה האג'נדה החרדית ולכן הוא חושבפלונטר19
הוא גדל שם, סמכי עליו...הָיוֹ הָיָה
זה הקטע, שהיא חושבת שהיא יודעת יותר מאנשים שגדלו בחברה הזושפרינצא בוזגלו
ובפועל מסתובבים בה הרבה יותר ממנה גם כיום...
הזוי כמה המוסדות השורפים מצליחים לשטוף את המח...הָיוֹ הָיָה
אחרי? בעיקר לפני.שפרינצא בוזגלו
בעל ליגה ת'...
כי כמובן לא ראוי לחרדי טהור גזע וכו'...
מה בסדר?פלונטר19
זה נכון שהאג'נדה החרדית לא נכונה?-אתה דתי לאומי אין סיבה שתחשוב אחרת..
כנראה לא קראת את דבריו טוב, קראי שובהָיוֹ הָיָה
הנה תראה מה רשם עכשיו היום הוא היוםפלונטר19
דווקא ההורים שלי די ליברלים בעיניין הזהבןחורין
2.אפשר להיות דתי לאומי ומושחת.
3.האג'נדה החרדית טוענת שאין שום משהו שקשור לגאולה במדינת ישראל. במקרה הטוב זה פשוט מנוחה לעם ישראל מצרות קשות, במקרה הרע זה אסון לתורה. לא מסכים עם זה שאין שום דבר שקשור לגאולה במדינה. אני לא מסכים עם זה שצריך לשבת ולחכות שהמשיח יבוא ופתאום יפול בית מקדש, (יכול להיות גם מקרח, שהרי לפי אברהם פריד בית המקדש בנוי מדמעות) לחם יצמח על העצים וכל המחלות יעלמו. (בשביל למנוע ספיקות: אני כן מאמין שהמשיח יבוא, אבל אני לא חושב שבשנייה שהוא יבוא יגמרו הצרות ולא יהיו לנו מלחמות. גם בתקופת דוד המלך היה מלחמות)
וזה רק האג'נדה. שלא נדבר על זה שבישבות של חרדים מטיפים שמי שלא אברך הוא סוג ב' של יהודי.לא היה אף פעם אברכים כמו שיש היום. חוץ מזה שיש המון אברכים בכוללים פשוטים שרק עושים כל הזמן תה וקפה ואם היו יוצאים לעבוד גם הלימוד תורה שלהם היה נראה אחרת.
זה רמב"ם מפורש "לעתיד לבוא עולם כמנהגו נוהג"חי תורה
יש גם ציטוטים סותרים לזהאלפיניסטית
בכל מקרה א"א לדעת כלום..יבוא תשבי ויתרץ קושיות..
חרדי זה לא בהכרח הכי חזק.תולעת ספריםם
למה אתה חושב שחרדי זה יותר חזק?הָיוֹ הָיָה
זו ממש טעות. חרדיות לא מתבטאת ביותר יראת שמיים, אלא בעמדות מסויימות, שעמדתנו היא שהן לא תואמות את עמדת התורה.
מצחיקאלפיניסטית
זה לא עובד כמו רצף שבצד אחד, הצדיק והיר"ש, נמצאים החרדים ובצד השני הדת"ל. זה פשוט צורת התבוננות שונה לחלוטין, אג'נדות שונות, שיטות שונות בעבודת ה'.
היייו0י
קודם כל, יש להדגיש שמכל מקום של קדושה יש המון מה ללמוד, ולא משנה המגזר. אפשר להתעניין בהשקפות שונות גם בנועם.
בקשר לספרים- מאוד תלוי מה הרמה הכללית והרקע שלך, וגם אם אתה מחפש חקירה או הסברה.
ספרים מונגשים יותר- קמעא קמעא של הרב דרוקמן, קומי אורי של הרב בן פורת, זה היום עשה ה' של הרב ישראלי, עורי ארץ אהבתי של הרב שרבף ועוד.
ספרים להעמקה יותר- אורות, אם הבנים שמחה, מי מרום בעיקר חלק ו, נחלת יעקב, כתבי הרב אלקלעי, דרישת ציון, קול התור ועוד.
וחוץ מזה, יש ביוטיוב ובמכון מאיר מלא שיעורים, ממלא ישיבות, בנושאים האלה.
ואתה גם יכול להגיע לישיבה קרובה לבית שלך ולהתעניין בספריה, הספרים בנושא הזה בדר"כ מרוכזים ביחד, לשבת ללמוד שם ואולי גם לדבר עם חבר'ה.
בהצלחה רבה!
תודה רבה!בןחורין
אחרי התגובה שליו0י
@מי האיש? הח"ח! , קלטתי שאולי לא הבנתי כ"כ את כוונתך.
חשבתי שאתה מחפש לחקור על השיבה לציון והקמת המדינה, אם כן אז הגבתי לך כבר..
אבל אם חיפשת להכיר את רוחם ודרכם של תלמידי הראי"ה זצ"ל, אז מובן שהם ספוגים ומשתלשלים בעיקר מתורתו של הרב זצ"ל, ואפשר למצוא את זה בכתביו ובכתבי תלמידיו.
יש סדרה מאירת עיניים ובהירה של הרב לונדין על הרבה מכתבי הרב קוק.
יש לרב אבינר פירושים והרחבות.
(לדעתי יהיה מונגש יותר להתחיל באורות התורה\אורות התשובה\עין אי"ה)
יש כל מיני ספרי שיעורים שתומללו משיעורי הרב צבי יהודה.
כתבי הרב חרל"פ.
וספרי בני דורנו זה.
יוטיוב גדוש גם בכתבי הרב קוק. תחפש שיעורים של ישיבה שקורצת לך.
גם וגםבןחורין
לענ"דאני הנני כאינני
בעיקר זה מתחיל מ"לנתיבות ישראל" של הרב צבי יהודה. מי מרום חלק ו' של הרב חרל"פ יכול "להיות כשר" גם בעין חרדית, והוא לא יורד לעומק ההשקפה.
לא עונה על החלק של הספרים (בכל זאת אני בת) אבל אני יענההחיים מאושרים
קיצור אני חושבת ככה:
בסופו של דבר יש מצוות הלכות וכו... ובשום מקום לא כתוב שצריך ללכת רק עם בגדים: שחורים, לבנים, מגבעת...
העיקר זה היראת שמים, אהבת ה' (וכמובן שדרך ארץ מצוות וכו...)
בקיצור אני גם לא ממש מבינה תקטע של כולם אותו דבר אני זוכרת שפעם אמרו לי שזה כאילו כי כולם חיילים של ה' אז זה המדים שלנו... או משהו כזה
קיצור יש לי עוד דברים להגיד על זה אבל אין לי כוח
אבל המסכנה זה שאני מסכימה איתך בחלק הזה...
את הקטע של הבגדים אני יכול להביןבןחורין
אני מסכימהמגיבה אחרת
אין "עקרונות" הכרחיים ומחייבים יותר מאשר אצל החרדים.מי האיש? הח"ח!
אמונה ושמירת תורה ומצוות שייכות באותו האופן בכל המגזרים האמורים.
אך אמת היא שמבחינה קהילתית וחברתית קיימת הכלה והבנה רבה במגזר הדתי לאומי, כולל כלפי חברים חרדיים, בניגוד חד למתקיים בקהילות החרדיות.
אם אינך מחזיק מההשתייכות המגזרית החרדית, אתה תמיד יכול לשנות את הסממנים הקהילתיים (לבוש, כיסוי הראש, חומרות ונהלי כשרות, כל עוד זה בגדר ההלכה) שבוודאי בקהילות חרדיות הם מחייבים, ולמצוא עצמך מתקבל בברכה בקהילה דתית לאומית.
אין כל צורך ללמוד ספר "חוקים" או "טקסט כניסה" למגזר הזה, שהוא בעצם עמך ישראל עם כיפה לראשו, תפילין בידו, ציצית בבגדו, מסכת מן התלמוד תחת שכמו ומסורת אבותיו בידיו, אך דינמי בהשתייכויותיו האינדיווידואליות מבחינת קהילות ואגודות (שלא לומר "חצרות").
איש גם לא יבחן אותך מבחינת יחידות תעודת בגרות - אם בכלל הוצאת כזו או לא - או ישפוט אותך בשאלה חיצונית ובלתי עניינית (לשאלת השייכות בחברה, בקהילה ובמסגרת) של ידע כללי, היכרות עם תרבות לא-יהודית, שירות בצבא, או להבדיל לימודים ישיבתיים ומסגרותיהם.
אני רוצה לבחון את ההשקפהבןחורין
לפני שאני עושה צעדים קיצוניים כמו להמשיך לישיבה גדולה כמו מרכז הרב.
חרדיות זה מסגרתשביט
אני רואה את החרדיות ככלי לעבודת ה',
יש כאלו שאצלם הכלי הזה אכן עוזר ומתאים
ויש שצריכים כלים אחרים,
אבל חרדיות זה ממש לא רק רבנים / ארץ ישראל /הדת שלי מול הקב"ה
קודם בציבור הדתי לאומי , כפי שהוא מתקרא בציבור החרדי
יש המון המון זרמים וגוונים, חלקם יותר בקטע ליברלי ועיגול פינות הלכתיות
ובקצה השני אתה יכול למצוא חרדליו"ת עם יראת שמים וצדיקות ואשריהם,
עכשיו גם בתוך החרדיות , אתה יכול למצוא גוונים עמוקים של עבודת ה', וממש לא רק המסגרת החיצונית, לדוגמא לפי תורתו של ר' משה שפירא זצ"ל ועוד. או אפילו ברסלב חב"ד וכו'..
יכול להיות שאתה גדלת בסביבה שיש בה פחות את הגוונים האלו שנשמתך מחפשת, ולפעמים לא צריך לעבור מגזר כדי להגיע לזה , ואפשר בפשוט למצוא רב , או חבורת עובדי ה' שאולי שונים ממה שהינך היום אבל גם הם מתקראים חרדים בכלליות.
גם לגבי ההשקפה על מדינת ישראל בתוך הציבור הדת"ל , בשנים אלו שלאחר גרוש גוש קטיף יצרה חילוקים שונים.
אתה יכול לראות גדול כמו הרב מרדכי אליהו זצ"ל, שתחת קהילתו מצאת עובדי ה' מזרמים שונים חרדים וחרדלים ודתים לאומים, כדי להבין שהמסגרת זה הכלי ואתה בוחר איזה תוכן אתה רוצה להביא לעבודת ה' שלך.
אני בהחלט חושבת שלצערי יש צדדים בציבור החרדי(כמובן לא כולם) , שמי שלא מספיק עמוק בעבודת ה' שלו , יכול ליפול למסביב בלי להתעסק בעיקר , שזה הקשר להקב"ה.
מצד שני בציבור אפילו החרדל"י החזק , שבד"כ כבר לא כל כך ציונים, ויש הרבה מה ללמוד מעבודת ה' שלהם, אחד הדברים שקשה לקבל שם, זה שהרבה מהם מעורבים בתוך האולפנות והמוסדות הדתים הלאומים האחרים ונשענים עליהם ולכן יש צביון אוכלוסיה לפעמים רחב יותר ומבלבל במיוחד לנוער וילדים.
מה שאני באה להניח פה, זה שבכל מגזר שצועד לפי ההלכה כמובן, יש את הכלים שלהם לעבודת ה' , ויש חסרונות ויש יתרונות וצריך לבדוק.
וכן הדבר היחיד שאני רואה כהבדל בציבור עובדי ה' על גווניו השונים, זה יותר בעניין של ארץ ישראל
ולזה כדי ללמוד גם את ההשקפה הדת"ל וגם את ההשקפה הסטמארית ואז יותר להבין על מה באמת המחלוקת ומהם השיטות השונות .
(ובכלל יש שיטה כמו של הרב עובדיה זצ"ל, שלא אומרים תחנון ביום העצמאות כי יש פה נס שב"ה עם ישראל בארצו , אבל מנגד לא שמחים על מדינה שלא הולכת בדרך ה' , מה שבטוח זה ,שבשמים לא בודקים מה הכיפה שלך, אלא איפה הלב שלך והמעשים שלך נמצאים)
תשובה יפהפלונטר19
משהו ראה את סליחה על השאלה חרדים-ילדים?14
אני ממש ממש לא אהבתי את התגובות של הילדים שמה14
כנללהחיים מאושרים
הם ענו כזה האהא כאילו לא וואווו וענו כאילו רואים שהם לא מאמינים במה שהם אומרים והם עושים מה שההורים שלהם אמרו לנו והם אורמים דתיים הם פחות קיצור זה ממש עצבן אותי...
אני רוצה לאחל לך בהצלחה, וממליצה לך להיזהר.שפרינצא בוזגלו
אם אכן תחליט לברר את הנושאים ההשקפתיים הללו לעומק- צפוי לך תהליך ארוך, מיגע ומבלבל.
בעיקר מבלבל, גם הציבור הדתי לאומי מתחלק לכ"כ הרבה תתי מגזרים וקהילות שונות ולכן חשוב שתדע לאן אתה נכנס ואיך אתה מצפה לצאת, כלומר תקבע גבולות שעליהם אתה לא עובר בשביל שלא משנה מה יעבור עלייך ומה יכנס לך לראש תמיד תזכור שהמטרה הסופית היא לעבוד את ה'. תזכור תמיד שלא נכנסת מפשרנות ושלא את זה אתה מחפש, לעיתים זה יהיה קשה לשמור על מסגרת מסודרת, אבל תמצא לך אחת כזו שתייצב אותך, ואם יש לך אופציה למצוא מישהו ירא שמים שידריך אותך ויהיה שם בשביל לענות על כל שאלה, הן רוחנית הן תורנית והן השקפתית. מישהו שילמד אותך להסתכל על החיים בחיוביות.
בהצלחה!
לדעתי הספר הכי מוצלחחי תורה
הוא הספר נתיבי אמונה של מו"ר הרב זלמן מלמד שליט"א, כמובן שהוא מציג את שיטת ישיבת בית אל (שלדעתי צודקת), אבל עם היסודות של הדברים בוודאי כולם מסכימים.
ניתן לרכוש את הספר כאן: נתיבי אמונה / הרב זלמן ברוך מלמד - מכון הר ברכה
מה נחשב מה שהוא מייצג?כיפת ברזל-סרוגה
בכ''מכיפת ברזל-סרוגה
זה מדבר על הדרך (האידיאלית) של בני עקיבא ע''פ תורת הרב קוק
בתור קטין הוא לא יכול להחליף לבגדים צבעונים בלי לעולל מהומותשפרינצא בוזגלו
לא שאם הוא יחליט להיות דת"ל יהיו פחות מהומות.
צריך הורים מיוחדים בשביל לעבור תהליך כזה באופן בריא בלי שום אקט של מרידה בהם.
זה לא כזה ביג דיל, רוב החרדים הולכים בלי כובע ברוב הזמן.שפרינצא בוזגלו
חליפה זה כבר סיפור אחר כאמור.
תנסה איילת השחר של הרב יעקב פילברהיום הוא היום
לגבי מה שאמרת על החרדיות, אני מכיר קצת את העולם הזה. הגיוני מאד שזה המסר החברתי או התרבותי של המקום שהיית וגם בעוד מקומות חרדיים אבל זו לא ההשקפה החרדית האמיתית. ההשקפה החרדית היא איך שגדולי הרבנים החרדים מתנהגים ואומרים.
כך גם בציונות הדתית, יש חסרונות אצל היחידים וגם בכמה התנהגויות של ציבורים מתוך הציונות הדתית. זו לא הציונות הדתית אלא החסרון של פרטים וקבוצות מתוכה (גם אם הקבוצות האלה גדולות).
זה חשוב כי תמיד יש פער בין ההשקפה להתנהגות
מסילת ישרים או ספרים אחרים של הרב קוק לדעתיישראלית2❤🇮🇱
יש לי חברות שלא מסתדרות עם ההשקפה הזאת אבל אין להם אומץ לנסות משהו אחר..בהצלחה ממש
ממליצה מאוד על כתבי הרב קוק ועל הספרים של הרב ראובן פיירמןנעה ונדהאחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...