מה עושים עם פורים?חסוי מאוד
מה זאת אומרת?רק בשמחה.
----חסוי מאוד
מבחינתי, אחרי הישיבה הרבה דברים לא יכולים לחזור ולהיות כשהיו. והדבר שהכי קשה לי איתו אחרי הישיבה זה פורים/
כמובן, מדובר בחוויה אישית שמורכבת מכל מיני גורמים – איך פורים היה בבית שלי, איך פורים היה בישיבה, מה מבנה הנפש שלי, איזה "סוגי פורים" עומדים השנה על הפרק וכו'. בכל מקרה, פורים מכניס אותי ללחץ. החוויה שלו מורכבת מהמון בחינות – השתייה, החברים, וכו'. זה חג שיכול להיות בבחינת "איגרא רמא" ובבחינת "בירא עמיקתא", ואני מרגיש כמו אדם שעומד על פסי רכבת והרכבת צופרת באזהרה שהיא מתקרבת ואני נכנס למצב "פְרִיז" והלם ואני לא יודע מה לעשות.
כמובן, כל זה זוהי הסתכלות מעט ילדותית. גם אם יהיה פורים גרוע, מה קרה? הרי זה לא סוף העולם. אבל משום מה הציפיות שלי מפורים הם גבוהות מאוד. יש לי רצון "להשתחרר" (ולשתות) ואני לא רוצה שזה ילך לאיבוד. (כרגע החשש הוא לא מאיבוד שליטה, אלא מאיפוק יתר). אני לא רוצה להתיימר ולדבר על "חוויה רוחנית" . אבל החוויה של פורים היא חזקה מאוד ומשמעותית לי מאוד.
יש לי קצת מחשבה להרפות מהחוויה ולנסות ליצור "כלים" שיגרמו לי להרגיש את החג באופן משמעותי, כמו התבודדות (היו שנים שכך נהגתי בישיבה) או לימוד תורה. שהרגשת המשמעות תנבע מתוך הבנה שׂכלית.
אגב, מתברר שאני לא יחיד בחוויה הזו. מוזמנים לחפש בגוגל "פורום איך חוגגים פורים מחוץ לישיבה".
לכן אני מפחד מפורים של עוד שנתיים שלושהר ומדבר
ומשבועות
דיה לצרה בשעתהחסוי מאוד
חוץ מזה, לא כולם לוקחים את זה קשה כמוני
מבין אותך לגמרי, איך היה בסוף?רק בשמחה.
היה בסדר גמורחסוי מאוד
מתברר שיש גם יתרונות בהתבגרות...
ב"הרק בשמחה.אחרונה
לא יוצאים מהמיטהרוח סערה
מישהו המליץ לי לנהוג כדברי האגדהחסוי מאוד
אבל חוץ מזה שאני לא באמת חושב שזה נכון, זה לא הפתרון שאני מחפש...
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות