היום זה הגיע למצב שכל פעם שהוא ממש רוצה משהו זה בא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם מטורפות. הוא פשוט לא מצליח להרגע. אני תמיד מכילה. לפעמים עד סוף הסיטואציה. לרוב כועסת בסוף. לפעמים ממש מתפוצצת.
אנחנו ברשימת המתנה לאינטייק לטיפול. רוצים משהו בשילוב הדרכת הורים כי שנינו כבר לא יודעים איך לעזור לו
כי אני מותשת. פשוט מותשת. כמה אפשר להכיל? וגם מאד מודאגת. ואכולת רגשות אשמה. בקיצור, חגיגה
דוגמא טריה מהבוקר. יש לו מנורה שהוא ביקש שנתקן הרבה זמן. תיקנו אותה. בלילה, כשהייתי במיטה, רציתי לשמח אותו וקמתי במיוחד לתלות לו אותה, לשמח אותו.
זה באמת שימח אותו. אבל אז הוא החליט שצריך לחזק שם משהות והוא ננעל על זה שצריך, עכשיו (!!) לעשות את זה. שיהיה ברור, השעה 7:50 בבוקר והילד עוד בפיג'מה.
ואמרתי שלא. אין זמן. נעשה זאת כשנחזור מבית הספר. יש זמן לכל דבר
ואז התחיל הראש בראש. התעקשות הדדית. הוא מתחצף, מצווה עלי:"אז עושים את זה במקום שיעורי בית היום!!". שמבחינתי זו חוצפה, טורק דלתות, לא מפסיק לצרוח. אמרתי לו שאם הוא לא ירגע אני דוחה את התליה עד הלילה. ואז זה הדרדר לדחיה לבוקר. כשהמשיך איימתי שאזרוק את המנורה לפח
ואני משתדלת נורא לשמור על קור רוח עד שכבר לא יכולתי יותר. אפילו סחבתי אותו למקלחת ושטפתי לו פנים. אולי זה יעזור. אבל זה לא היה בנעימות. כעסתי. והוא הרגיש את זה.
צרחתי עליו. כשהמשיך ליילל הרגשתי שאני כבר לא יכולה יותר וצעקתי אפילו:"שתוק!!" ואמרתי לו עוד כמה דברים שאני לא זוכרת את המלל רק שבערתי מכעס ותסכול וצרחתי.
נכנסתי לחדר שלנו בטריקת דלת. בעלי רק התעורר. אמרתי לו בבכי שאני מרגישה שאני לא יכולה לסבול אותו. פשוט ככה.
לפני שהלך לבית הספר ישבתי איתו על המדרכה וחיבקתי אותו. שאלתי אותו מה קרה? איך זה הגיע למצב הזה?? אמרתי לו שכואב לי שזה הגיע למצב הזה. שאנחנו רבים ככה. כי אני כל כך כל כך אוהבת אותו. הוא לא הסתכל לי בעיניים. ממש החזרתי אותו להביט בי.
אמרתי לו שזה ממש קשה שבגלל שהוא צריך לחכות הוא משתולל ומתחצף. הןא לא יכול לעשות את זה ואמי לא הייתי צריכה לצעוק כל כך.
הוא התחיל מאד לבכות. בכי של כאב (לא של כעס וחירפון כמו בבית). אמר שהוא רוצה לבוא איתי הביתה. אמרתי לו שאי אפשר ויהיה לו יום טוב וכייף היום.
נורא ניסיתי לנחם אבל בסוף עזבתי אותו בוכה
אחר כך גם לקטן היה מאד קשה להפרד בגן. ראיתי שהוא עומד מהצד ולוקח קשה את כל הסיטואציה.
שלחתי הןדעה למורה של הגדול לשאול איך הוא מרהיש והוא אמר שהוא אחלה
לא מפסיקה לבכות מאז שפיזרתי אותם. מרגישה נורא נורא וחסרת אונים. כי זו ממש לא פעם ראשונה.
לא יודעת למה כתבתי. אולי כדי לפרוק, אולי לקבל אמפטיה והאם יש סיכויש אני לא האמא הכי גרועה בעולם?? בסיטואציות כאלה מרגישה שהילדים שלי פשוט מסכנים