השלום וברכה חברי פורום שה״ט ולמנהלי הפורום הנכבדים
דבר ראשון, ברכות על הפורום הפעיל. בשנה האחרונה עושה רושם שהצלחתם ממש ״להחיות מתים״ וזה משמח ביותר לראות תנועה ערה כאן.
הנושא שאבקש להעלות לדיון בשרשור זה הוא : ״פנינו לאן״. או, אם תרצו, מהי פונקציית המטרה אותה הפורום המכובד מנסה למקסם.
לעניות הבנתי, המטרה של פורום כזה היא משולשת:
א. להפיץ את היופי והעומק בסדרת שר הטבעות ובכתבי טולקין בכלל.
ב. להוות מצע להכרת חברים אמיתיים בעלי תחומי עניין בספרות הפנטזיה (ומעבר לה)
ג. להוות תחליף שמרני לקבוצת הפייסבוק של שה״ט שעיקר עניניה הוא להעלות תמונות משעשעות ותו לא.
עושה רושם שהפורום מצליח בצורה נפלאה במטרה השלישית ונכשל כשלון חרוץ בשתי המטרות הראשונות.
אפשר כמובן להתווכח האם שתי המטרות שהצעתי אכן מקובלות פה על חברי הפורום וההנהלה אבל מבחינתי, הרעיון של ״להגדיל תורה ולהאדירה״ בהקשרי טולקין הוא הוא הרעיון החשוב והוא מה שעמד בבסיס עבודתיהם של הרב״ז, אתר נומינור והכתיבה של דני אורבך.
בצורה גורפת (למעט יוצאי דופן נדירים), אני לא רואה שמתפתח פה דיון רציני (לא להגיד אקדמאי) העוסק בסוגיות עומק בשה״ט. ולא שחסר. רפרוף קצר על רשימת וכמות המאמרים בנומינור יכול להסביר את כוונתי - הפורום הזה יכול (וצריך) להיות יותר ממחסן למם היומי.
לגבי הסעיף השני של הכרת החברים, יצא לי לבקר עם מנ-דוס בכנס מיטופתיה האחרון (כנס שכולם ידעו בפורום עליו מכיוון שמנ-דוס חזר והזכיר).
יתרה מזו, מנ-דוס אפילו הגיע עם חולצת ״אני שונא את פיטר ג׳קסון למרות שבציפורן רגלו השמאלית הוא עשה יותר ממה שאי-פעם אעשה להגדלת שמו ויצירתו של טולקין״.
אבל אף אחד מחברי הפורום לא הגיע.
דווקא בעולם של מסכים (אני מניח שחלק הארי של הכותבים פה שייך לדור ה-y וה-Z), חבל שהפורום לא מצליח להתרומם למשהו בו יש קשר אישי ויצירת חברויות המבוססות (גם) על נושאי עניין משותפים.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
בלמו.