לחלופין - אם יש לכן רעיונות לתמריצים אחרים שעובדים מיד (בלי שאצטרך להוציא את הגרון) - אשמח לשמוע... (חוץ מממתקים ופרסים - עושה את זה, אבל המאגר מוגבל...)
מחפשת המלצות לסרטונים קצרים (אפשר סדרה) לילדים דוסיםמתואמת
לחלופין - אם יש לכן רעיונות לתמריצים אחרים שעובדים מיד (בלי שאצטרך להוציא את הגרון) - אשמח לשמוע... (חוץ מממתקים ופרסים - עושה את זה, אבל המאגר מוגבל...)
טבלת מדבקות למשהו גדול בסוך?מיואשת******
או טיול יום שישי עם אבא
או כל השבוע ממלאים מדבקות וחמישי בערב מקבלים עשר שח לגביע גלידה ויוצאים כל הילדים ביחד לקנות אותי בחנות , חוויה בפני עצמה.
סרטים בכל אופן מכירה רק באנגלית 🙈
תודה! עשינו לא מעט פעמים טבלות מבצעים כאלהמתואמת
סרטונים ופרסים מידיים זה יותר מדבר אליהם. (עדיין דורש מאמץ... אבל פחות)
יש את ניצוצות של קדושה זה מיוחד לדוסים ...רויטל.
זה עם תשלום, יש ביוטיוב כמה סרטונים שלהם.
תודה! יש לנו כמה דיסקים שלהםמתואמת
ואם תגבלי אותם הכוונה כל יום רק חלק ומחר ההמשך?רויטל.
הם יתעצבנו...מתואמת
נראה שהם יתרגלו אמא אמרה וזהו ככה הם מתרגליםרויטל.
הלוואי... אבל זה לא בכוחי עכשיו להנחיל את זה...מתואמת
יש משהו מאוד חמוד- אתר פני מלךפנסאי
בעצם יש להם גם סידרה של טבע וגם משהו עם מדעים. והכל תכנים תורניים.
פני מלך לילדים - סדרות וסרטים חינוכיים ואנימציה לילדים
יש להם כמה חינמיים שתוכלי להתרשם, אני ממש ממליצה לעשות מנוי…
ממש תודה! נראה ממש חמוד!מתואמת
ערוץ מאיראחת פשוטה
ריעותי.
שלומי וסתם.
ערוץ מאיר אני פחות מעדיפה שיראו הרבה (לא מספיק "דוס")מתואמת
ריעותי - מעדיפה בלי שחקניות נשים מרכזיות (כדי שיתאים לבנים הגדולים).
שלומי וסתם - יש הרבה סרטונים? זכור לי רק אחד.
תודה רבה!
נתחיל מהסוףאחת פשוטה
ריעותי -בני כמה הבנים שלך? לא יודעת מה לאמר לך קצת נשגב מהבנתי, קטונתי.
הידברות יש הרבה ביוטיוב בחינם.
ערוץ מאיר- תני לי לנחש שאת מהמגזר החרדי? אחרת באמת באמת לא רואה איך ערוץ כל כך תורני יכול להחשב כ"לא מספיק דוס" שוב . נשגב מהבנתי. מכבדת . .
אולי תנסי להשיג סרטי גרובייס וכאלו או מלכהלי ויש עוד אבל כמדומני זה מגיע בדיסקים בתשלום.
אנחנו לא חרדים, אבל דתיים לאומיים מאוד תורנייםמתואמת
הרעיון של ערוץ מאיר כשלעצמו הוא מצוין, אך כיוון שהם פונים לציבור מגוון - הם יזכירו דברים כמו משחקי כדורגל וגיבורי על וכו'. אז אני לא שוללת לגמרי, אבל מעדיפה למעט בזה.
הבנים שלי בני עשר ושלוש-עשרה. בגיל הזה אנחנו מעדיפים שלא יצפו בנשים מציגות לאורך זמן.
סרטים של גרובייס ושל ניצוצות של קדושה וכו' יש לנו לא מעט, אבל הם ארוכים מדי בשביל צפייה בערב...
מה עם קליפים של שירים שהם אוהבים?מיואשת******
יש גם קליפים של עקיבא וחנן בן ארי שלדעתי הם ממש סבבה גם אם מופיעות נשים הן לא מציגות הן אולי קהל וכאלו
וזה קצר 😁
נכון, גם על זה חשבתי
מתואמת
זמרים חרדים? מה הבעיה בזה?מיואשת******
לפעמים יש כל מיני תחכומים כאלה שלא מתאימים לילדיםמתואמת
אשמח להמלצות מבתך

אה אוקיאחת פשוטה
לגיל הזה מכירה פחות האמת ... .
בהצלחוש
תודה! באמת הייתי צריכה לכתוב גילאים בהודעה הראשונה...מתואמת
אפשר לומר משהו אחר בכלל?מיואשת******
יש אבא
הוא לא צריך להיות בבית בשביל להפעיל אותם
הוא צריך לפני שהוא יוצא לחלק לכולם תפקידים ולומר להם שהוא מצפה לחזור (או להתקשר כשמבינים) ושהכל יהיה עשוי.
ואם לא אז עונש כלשהו
ואם כן אז פרס
לא משנה, הכל עליו.
אפשר מצוין להפעיל ילדים מרחוק
והם בהחלט מצייתים יותר לאבא החלטי וחזק מאשר לאמא עייפה ומותשת אחרי לידה.
זה כמו בקניות שהוא מבצע אבל את אחראית לומר מה ומצי לקנות?
האחריות מול הילדים עליו, לא עלייך . וגם הדאגה לביצוע.
את יכולה לומר לו איזה תפקידים כל אחד צריך לעשות אבל הוא צריך להיות מול הילדים בהוראות עבלדאוג שזה בוצע
וזה באמת באמת עובד
זו דעתי
בהצלחה בכל מקרה ❣️
איך הוא יכול לתת להם הוראות מהבוקר (הלחוץ) לערב?מתואמת
הבת שלי דווקא הציעה לי שאכנס לנוח בחדר, אבל רציתי שהיא תכין אוכל לשבת, וידעתי שהיא לא תצליח לעשות גם את זה וגם להשתלט עליהם. שלא לדבר על כל העניינים האישיים שלה...
תכל'ס באמת יוצא שיום חמישי הוא הכי מאתגר, כי בעלי לא נמצא בבית מרבע לשמונה בבוקר ועד עשר בלילה... ואם נוסיף לזה שביום הזה צריך גם להכין אוכל לשבת וגם להתחיל לארגן את הבית לקראת שבת - זה מתכון גרוע לעצבנות ולעייפות ולחוסר שליטה...
בה יש טלפון
מיואשת******
זה באמת לא בעיה
זה רק מיינדסט, מחשבה, תכנון מראש וכמה שיחות טלפון.
אתה עושה כך ואתה עושה כך, אני מתקשר עוד שעה ואתם אומרים לי שסיימתם.
ואוכל לשבת תקני יקירתי , את ממש לא במצב להכין ואם את צריכה להכין עם בבת שלך זה עדיין להכין.
הוא לומד בשעות האלו... בקושי להתכתב איתי הוא יכולמתואמת
לגבי האוכל לשבת - אנחנו לא אוהבים קנוי... כן הכנו כמה שיותר פשוט בשבועות האלו, אבל הילדים רגילים למרק ולחמין הקבועים...
הבוקר דווקא הרגשתי שאני מסוגלת להכין אוכל, אבל הקטנטונת סברה אחרת
ואחר הצהריים-ערב כבר אני לא הייתי בכושר מספיק לזה...❤️מיואשת******
אני חודשיים הייתי צריכה את בעלי בבית בערב אחרי ניתוח וכל שאר העיסוקים שלו מלבד עבודה חובה היו מושעים לגמרי
לא אומרת את זה כדי להטיף חס ושלום אלא רק שתדעי שזה נורמלי וקיים ולגיטימי מאד שקשה לך
בהצלחה 💕💕
באמת יש לבעלי יותר מדי עיסוקיםמתואמת
תודה על הנרמול! וגם על העצות הטובות ♥️
❣️❣️❣️מיואשת******
אם ככה אז תפקידים קבועיםלפניו ברננה!
והוא מוודא שזה מבוצע..
הלוואי שהיה לנו כוח לזה עכשיו...מתואמת
פשוט כי לא היה לי כוח להתעקש איתם...)ואם תוותרי להםoo
ברור... זה לא מפריע להם להיות מלוכלכים...מתואמת
ניסית פעם בפועל לעשות את זה?oo
לא יותר משלושה ימים...מתואמת

אולי כשיהיה חופש - ואז לפחות הם לא יפיצו ריח רע לחברים שלהם

אצלי בחורף אני מרשה מלכתחילה יום כן יום לא..באר מרים
גם אצלנו זה תמיד יום כן יום לאמתואמת
חחח תתני להם לבחור בין מקלחת לכלים 😂לפניו ברננה!
להדיח כלים הם דווקא ישמחו
מתואמת
)לא הייתי הולכת על תמריציםoo
לצערי אני לא מצליחה... גם להסביר ולדבר דורש ממני מאמץ.מתואמת
(וגם לומר את זה היה לי קשה, וזה לא היה יעיל מול כולם...)כשאת אומרתoo
כשאת מאיימת, את מחלישה את עצמך מולם.
אם את מתכוונת לממש את האיום, פשוט תממשי אותו בלי לאיים.
אגב, גם תמריצים לפעולות יומיומיות, גורמות לאי תמריץ, כי אם ילד מרגיש שצריך לשכנע אותו על פעולה, סימן שלא כדאי לעשות אותה.
אני אומרת: "תיכנס בבקשה למקלחת."מתואמת
בכל אופן, זה לא הזמן בשבילי לסדרת חינוך, כשאני חמישה שבועות אחרי קיסרי ועם תינוקת דורשת... בע"ה בעתיד...

בחירה יכולה לעזורלפניו ברננה!
לפני או אחרי האוכל?
אתם רוצים סיפור או משהו טעים אחרי שנגמר לסדר פה מהר?
וכו'...
הלוואי שהייתי זוכרת ליישם בזמן אמת
תודה! באמת אנסה ליישם את זה גם...מתואמת
)סמכות הורית זה מעגל שמזין את עצמוoo
בזמנים שאין לי כוח לפעול בסמכות הורית, אני מעבירה את השרביט לבעלי, ואם הוא לא בשטח או עסוק, אני לרוב מוותרת, כי הסמכות ההורית שלי יותר חשובה מרוב הדברים.
אם אוותר - אז הם פשוט לא ילכו לישון...מתואמת
נשמע מתיש ממש
oo
רצים למשנה, אצל אחים שלי זה בדיוק לתפקיד שאמרתשמש בשמיים
תודה! כמה הנשים שם מציגות תפקיד מרכזי?מתואמת
אז רצים למשנה לא בשבילךמהלכת בדרכה
תודה רבה! אנסה לצפות בזה בעצמי ואז להחליט...מתואמת
יש כמה עונות של רצים למשנה 🙂קמה ש.
המשניות האבודות - *נראה לי* בלי בנות.
החותם - יש סבתא מצחיקה חמודה בתפקיד משני ובפרק האחרון אמא במשך כמה דקות (עם כיסוי ראש חלקי אם אני זוכרת נכון)
מגילת הנחושת - זאת משפחה עם 4 נפשות, כשכולם עם תפקידים מרכזיים, כולל האמא והבת (לבושות בצניעות כמו שמהלכת בדרכה כתבה)
סוד השמיטה - כנ״ל + עוד כמה ילדות בתפקיד מאד משני. ועוד אשה רשעה בתפקיד די מרכזי.
סדרה מקסימה בכללי...
תודה רבה על הפירוט! ממש עזרת לי!מתואמת
גם אצלנו שיא הדוסים, ורצים למשנה זה הדבר היחיד שאני מרשה..באר מרים
ולפחות הם לומדים קצת משנה על הדרך..
והשיר פתיחה ממש חמוד בעיני!
אצלנו זה הפרס אם (בעיקר בקיץ..)באר מרים
תודה רבה! שמחה לשמוע את חוות דעתך
מתואמת
אולי סיפור?וגם המלצה לסדרהאם מאושרת
אמא שלי,אם היינו מספיקים בזמן מסויים להיות מאורגנים סיפרה לנו אגדות חז"ל על התנ"ך.
סיפורים מרתקים.
אהבנו את זה גם בגיל גדול , כי זה היה כמה ספרים והיה לנו אתגר לסיים את כולם.
ואפשר אולי שהגדולים יותר יקריאו לקטנים?
וסדרה חמודה- " מצוות התלויות בארצנו הקדושה" של מכון התורה והארץ.
10 סרטונים קצרים. מוצלח מאד מאד!
תודה רבה!מתואמת

אבל אולי יש סיכוי שחלק מהגדולים ייהנו מהרעיון להקריא לקטנים. אם הקטנים ייהנו מזה... (כי לא כולם מקריאים יפה וברור...)
(ובעצם קשה לי לדבר לאורך זמן... אני גם קצת צרודה עכשיו, וזה גם מאמץ לי את הבטן...)
אבדוק את הסדרה שהצעת, תודה!
יש ביוטיוב "רחלי הקטנה"עוד תשובה
אצלנו הם רואים את זה שוב ושוב כי אוהבים ממש.
בערוץ מאיר (מסכימה לגבי התוכן המגוון שמכיל עוד קצוות) יש גם דברים שיכולים להתאים- אפשר לבחור סדרות ספיציפיות- פרשיהו- 2-3 דקות מצויר על פרשת השבוע.
אבות לילדים- אסי וטוביה על פרקי אבות. (אולי יש גם תלמוד ישראלי עם אסי וטוביה, אולי גם יתאים. לא אסי ויהונתן, זה לא עונה על הדרישות שלך)
אדון הסליחות- סיפורי "חסידים" ירושלמים..
יש גם סדרות טבע ומדע (סוכני המדע, מגזו, מגלים עולם, לפעמים מוצלחות יותר ולפעמים פחות, בלי שחקניות, אבל אולי יש מדריכות. לא יודעת).
בהצלחה רבה רבה וגם חיבוק♥♥
מאד מאד מאתגר אחרי לידה.
טיפ קטן שעזר לנו בהקשר אחר- אני מפעילה שיר מסוים, ועד שהוא נגמר (או שניים שלושה שירים, בהתאם לגודל המשימה) צריך לסיים את המשימה. עד סוף השיר לסיים להתקלח, לסיים התארגנות בוקר, לסיים לאסוף x פריטים או משחק וכו. זה מכניס גם קצב וגם ענין למשימה, ומאד עזר לנו עם ילד שההתארגנות שלו איטית מאד (יש לו טבלת נקודות, כל 10 פרס קטן, 50 פרס גדול). אולי יעזור גם לך כדי לתחום את המשימות ואת הזמן עד לפרס.
וגם😘 תשמרי על עצמך ועל הכוחות שלך. את יותר חשובה ממקלחת פעם ביומיים או בשלושה ימים♥♥
תודה רבה על הפירוט המצוין והעזרה המכילה!מתואמת
חבל שאין יותר סרטונים...תודה גם על הפירוט של הסרטונים בערוץ מאיר! מתלבטת אם מתאים לנו לעשות מינוי בשביל זה... ואם זה לא יגרום להם לרצות לראות גם את הדברים האחרים... אבל בכל אופן, ממש עזרת לי למקד מה מתאים!
ותודה גם על הרעיון של השיר! עושה את זה לפעמים בשביל מטלות סדר, אבל זה רעיון גם לנסות את זה בשביל מקלחת. יעזור לרחפנים שבין הילדים להזדרז במקלחת

עוד כמה רעיונותבארץ אהבתי
* ניידת החלומות - של ערוך מאיר אבל ביוטיוב (אין צורך במנוי). יהונתן כל פעם מגשים חלום לילד אחר. יש פרקים כמעט או בכלל בלי בנות. גם בין 15 ל-20 דקות (רובם יותר לכיוון ה-20). אם את רוצה אני יכולה לכוון אותך לפרקים שיש בהם רק או בעיקר בנים. השאלה אם זה לא יגרום להם לבקש גם את הפרקים האחרים...
תודה!!מתואמת

לא הבנתי מה זה מגלים את אסתר - זה שמע? איפה מוצאים את זה? (אולי באמת לשמוע דברים מעניינים זה מספיק יפתה אותם
)עונה לךבארץ אהבתי
מקסים!!לפניו ברננה!
הבן שלי לא היה מסוגל לחכות ליום אחר לשמוע את ההמשך..
וגם אני מאוד נהניתי
תודה רבה! אבדוק. זה באמת עדיף לי על פני סרטון...מתואמת
ועוד רעיון מסוג קצת אחרבארץ אהבתי
למשל משהו כזה:
תודה רבה! באמת אני מראה להם לפעמים סרטונים להדרכת ציורמתואמת
אבל זה באמת פרס טו

ממה שאני ראיתיבארץ אהבתי
למשל בסרטון של הקישור הקודם אין שום תמונה של הציירת.
אולי כדאי בכל זאת שתסתכלי על מה שעולה ממש בסוף הסרטון, לוודא שזה בסדר מצדך (ואם לא, אולי הילדים שלך יכולים לעצור רגע לפני הסוף, אם התמונה הסופית לא לרוחך. יש מספיק זמן להבין שהגענו לסוף - מראים את התמונה המוגמרת עם כל הציוד ואז שוב אותה לבד).
אם זה מתאים, אז יש עוד המון סרטונים באותו סגנון בדף הזה-
https://youtube.com/c/GraceJArt
גם פה למשל יש דף של ציירת מוצלחת עם המון תמונות שמצולמות בסגנון הנ"ל (גם פה כדאי שתסתכלי בתמונה שמופיעה בסוף הסרטון, כי כן רואים של תמונת סטיל של הציירת ממש בסיום, בחלק מהסרטונים בלבוש צנוע לגמרי, ובחלק עם שרוולים טיפה קצרים. אבל גם פה אם זה לא מתאים אפשר לעצור לפני, כשמראים את התמונה המוגמרת).
https://youtube.com/c/JayArtPainting
תודה רבה רבה על כל ההשקעה!מתואמת
מציעה בזהירות.. כי ממש אין לי ניסיון בגילאים האלה..אוהבת את השבת
דווקא בגלל שאת אחרי לידה ואין כוח לשכנע כל ערב בדרך יצירתית איך לגרום להם לעשות את הדברים צריך טיפול שורש שהדברים יבואו מהם ויהיה לך פחות התכתשויות איתם כל ערב....
ואז נגיד לקבוע עם הקטנים שבסוף הסדר של הדברים שהם אמורים לעשות הם שומעים אמיתי המספר ב"שבע וחצי במיטה.
והגדולים משהו אחר במכשיר אחר..
וגם לשלב בסדר של הגדולים עזרה עם הקטנים ואז כשזה מוסדר ומוגדר זה יותר כיף לעזור וגם לך ממש יקל..
ולכולם יותר כיף כשיש תיאום ציפיות ויש תחושה ששומעים אותי ורואים אותי..
בהצלחה ממש בכל מקרה!!!
אכן, את צודקת שזו הדרך הכי טובהמתואמת
(הבן הגדול חוזר רק בשש וחצי בערב, לבת הגדולה יש שלל עיסוקים, וכו')אבל אולי אצליח בסוף.
אם כי עכשיו פסח יושב לי על הראש... אולי צריך ישיבת עבודה גם בשביל זה

אז אם כל אחד רבע שעה בנפרד. זה נראלי יכול לחסוך נרבה אנרגיותאוהבת את השבת
להגדיר מה הם מתקדמים כל שבוע בהתאם לקצב שאת רוצה בו
זה רעיון!! גם ככה אנחנו צריכים לחזור לזמנים האישיים איתםמתואמת

בע"ה שנצליח...
בע"ה!! נלא בהצלחה!אוהבת את השבת
תודה רבה!מתואמת
נגיד לא למיין בגדים כמו שכתבת בשרשור אחרלפניו ברננה!
לנקות חמץ ולא אבק
אנסה להסביר:מתואמת
ופה נתקעתי... לא עבודה פיזית בכלל, אבל עדיין המוח שלי מסרב לשתף איתה פעולה...
(אבל אולי באמת אני צריכה רק לחפש את הבגדים שמיועדים לעונה הבאה לילדים הנוכחיים, ואת כל השאר אסגור בשקיות במחסן איכשהו...)
וואי לגמרי מה שכתבת בסוגריים!אוהבת את השבת
מה שלא בכוחות כנראה שלא צריך באמת..
תודה רבה!מתואמת

מעולה!!❤אוהבת את השבת
לגמרי!!לפניו ברננה!
זה ממש מה שאני מרגישה עכשיו!מתואמת

אצלי זה תמיד מרגיש כאילו זה לעולם לא יחזור..לפניו ברננה!

מתי זה חוזר לך? תעודדי אותי קצת
מתואמת
חחח חלק ממה שנמחק זה מתי חוזרלפניו ברננה!
כשהיא הייתה בת חודשיים השתגעתי ממצב הארונות פה ועשיתי כל יום מדף אחד
עכשיואחרי 4 חודשים מרגישה שמתחיל לחזור לנורמליות אבל מבחינת זה שכל פעם צריכה להפסיק לתינוקת או לאחד הילדים האחרים זה גם מוריד לי כוח ומוטיבציה, ומבלבל..
כן, ההפרעות המזדמנות לגמרי מכבות את בדל המוטיבציה שכן עלה...מתואמת
וואי מהזה מוכרת לי התחושהאוהבת את השבת
ומצד שני יודעת שאני צריכה ללמוד לזרום עם מה שהגוף והנפש מבקשים.. ותמיד אחרי לידה הם רק רוצים להתאושש לא לאט לאטטטטט..
כותבת כמובן את תחושתי האישית, לא מכלילה שכולן כך..
האמת שאהי גם בכללי לא טיפוס תקתקן ושהכול בשליטה אצלומתואמת
גם אני לא ..אוהבת את השבת
והכל יחסי בכלל, כי אם בכללי הבית לא כזה מתוקתק פתאום אחרי לידה יכול להגיע לזוועות עולם.. ועדיין אני צריכה ללמוד לשחרר יותר.. ובעיקר מה שבעל אומר לי תמיד- סדרי עדיפויות!
לא לשכוח שמה שלא דחוף פשוט לא!..
כן, גם אצלנו אני יותר מבעלי (במובן מסוים)מתואמת
בפסח זה שונה - בעלי דווקא יותר פרפקציוניסט ממני, כי הוא מחמיר בעניין "בל יראה ובל יימצא"...
אז אין מה לעשות שהשנה הןא יהיה אחראי גם על הביצוע..אוהבת את השבת
מכירה צוות בחורי ישיבה בתשלום שמנקים בתים בירושלים אם תרצי..
אשמח...באמת התחלנו לחפשמתואמת
(ובעלי עמוס נורא... ואני מטילה עליו עומס עוד מעבר לניקיונות הפסח...)
שולחת לך בפרטי..אוהבת את השבתאחרונה
לגמרי.. לדעתי זה פשוט חוסר פניות נפשית ורגשיתאוהבת את השבת
רעיון למתנה לגיל שנה? שאלו אותנו מה אנחנו רוציםאנמונימי
אשמח לרעיונות
מזל טוב!! תשאלי בפורום הריון ולידהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
לשם מתאימות שאלות על הגיל הזה.
פורום אמהות מיועד לגילאי בית ספר ומעלה.
מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית
וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו 
אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-
שעשינו פעילות גופנית
שאכלנו בהתאם לרצוי
נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו
וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.
משתדלתשימושית
מה איתך היום?
שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון
נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)
אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.
כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?
ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?
אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27
והלכנו בערב המאוחר לכותל....
אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..
היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.
לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...
למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה
לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו
ומשם לקחת רכבת
לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)
מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.
בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת
אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.
אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי
כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת
שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)
מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית
אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת
הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.
אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.
מקווה שמובן...
נשמע רעיון יפה!שימושית
המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות
כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת
כמובן, הבאנו לה מילה קלה...
התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.
אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה
נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת
זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף
(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)
רעיון ממש מוצלחשימושית
אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.
בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם
נשמע מקסים!אר
אשמח גם אם מתאים לך
שולחת לך.מתואמת
גם אני אשמחguest
תודה
שולחת לך.מתואמת
אני אשמח גם, נשמע ממש מעניין.ד' הוא האלוקים
שולחת לך.מתואמתאחרונה
באלול העומס מתחיל רק בערברקאני
מהבחינה הזאת תהיי רגועה
האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב
אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא
יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות
אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה
לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת
מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן
לא רכבאנוני.מית
להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.
טקס בת מצווהגלי מטר
שלום לכן!
אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.
עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.
הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.
אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.
אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.
אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.
תודה מראש!
אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי
למשל שרה-
ש- שלום
ר- ראיית הטוב
ה- התמדה
ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.
ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.
תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך
אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית
זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר
יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...
תודה על ההצעה!
אשמח לשמוע עוד רעיונות
אפשר עם שם המשפחה..טארקו
הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית
שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'
לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים
וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.
כיוון מעניין, תודה!גלי מטר
לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.
אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות
היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית
עם התוכן היא תסתדרגלי מטר
היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה
אולי אפשרעוד מעט פסח
שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?
עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית
אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)
ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)
איזה מושקעגלי מטר
נשמע מאוד חמוד, תודה
עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא
אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.
זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.
דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?
מסכימהגלי מטר
בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים
אולי ליצור מזה סרטון?יעל...
כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..
נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר
באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.
איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!
מה שאנחנו עשינופלספנית
בעזהי"ת
בסרטון.
עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).
את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.
בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.
רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר
אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון
כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי
בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח
ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.
ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.
אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...
הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24אחרונה
4 זה מספר מעולה.
והרעיון הזה מקסים!!!
(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)
מקווה וילדים גדוליםשימושית
שלום,
אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.
השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'
בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.
אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.
(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)
תודה.
הרגלתי אותם שלפעמים אני יוצאת בערבפרח חדש
לסידורים אישיים שלי
לפעמים זה ארוע
לפעמים התעמלות
לפעמים קניות
ולפעמים מקווה
ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי
שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30
הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך
אשמח לרעיונות!
תודה לכן
איזה שלב מרגש!יראת גאולה
אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,
בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...
איזה מרגשנברשת
בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)
כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע
חלוק מגבת
קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.
תלוי באופי של הילדה וההרגלים.
אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות
או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות
או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול
בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123
שקית כביסה עם תמונה
קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו
כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'
אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון
קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.
עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה
הי לך 🙂oo
טוב לראות אותך
אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים
כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי
לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים
לבנות אפשר גם
או תכשיט / תיק
היי, ברוכה השבה!מתואמת
אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈
ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".
אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...
יופי, תודה לכן!!בת 30
שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)
משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה
כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו
הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27
מתכוונת לשולחן קינוחים,
לא שולחן ממתקים..
תודה מראש
מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום
בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה
מתכונים ותמונות
חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות
מזל טוב ובהצלחה!
רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754
שלום
מקווה שזו במה מתאימה..
אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב
) לבית..
דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'
ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.
תודה רבה לכולם
שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום
לק"י
אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.
ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.
מזל טוב!
מנסהטארקואחרונה
בגדול כל דבר אפשר לקשר
אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..
אבל בכל זאת כמה רעיונות-
כלי לסבון
ספלים
מחבת
תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה
סמרטוט מגב דלי וכו
מגבות, מצעים
שלט שאפשר לעשות לדלת
צידנית קטנה
מחצלת
משחקי קופסא