בתקשורת או בהבנה חברתית, ולכן הילדה לא משתלבת טוב?
מדובר בילדה בת עשר. היא שכנה שלנו ובגיל של הבת שלי. היא נראית ומתנהגת כילדה צעירה יותר, מאז שהיתה קטנה היתה נראית לי קצת חריגה, אבל לא משהו שאפשר לשים עליו את האצבע. היא לומדת בכיתה עם הבת שלי ואני יודעת שמקבלת הרבה שיעורים פרטניים וכו', למדה לקרוא באיחור וכדו'. לי אין בעיה עם זה, אבל הבת שלי לרוב לא אוהבת לשחק איתה ואני לגמרי מבינה את זה. זה כמו שהבת שלי לא מעוניינת לשחק עם ילדות מכיתה א'-ב'. היא יכולה לומר דברים לא קשורים, לצחוק מבדיחות שכבר לא מצחיקות את הבנות בגיל הזה, היא כאילו לא מבינה את הדינמיקה. אגב אני כן רואה אותה משחקת עם ילדים צעירים יותר לפעמים.
הבת שלי בדרך כלל סבלנית ונעימה ואני שומעת עליה מחמאות, בעבר למשל המורה אמרה לה לשבת ליד הילדה הזו, ולהיות בת זוג שלה בעבודה בזוגות, כדי לעזור לה, וגם היתה תקופה שהבת שלי הזמינה אותה להצטרף למשחק קבוצתי בהפסקות.
אבל בזמן האחרון הבת שלי פחות ופחות רוצה איזשהו קשר איתה. ואמא שלה כתבה לי לא מזמן שלדעתה הכיתה לא מגובשת ויש קבוצות בכיתה, ויש ילדות שאמרו לבת שלה שהיא לא יכולה לשחק איתן. והיא חושבת שצריך לעשות פעילויות גיבוש לילדות.
עכשיו, אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני מבינה שזה כואב לילדה לא למצוא חברות בנות גילה בכיתה, וכמובן כואב לאמא. אבל מה אני אמורה לעשות בתור אמא לילדה באותו גיל שגרה קרוב? אני כמובן כל הזמן אומרת לבת שלי שחושב לשים לב למי אין עם מי לשחק, וחשוב מאוד לא להעליב ולפגוע. אבל בתכל'ס נשמע לי לגיטימי שהבת שלי בוחרת חברות שיש לה איתן יותר במשותף.
האמא מנסה להשקיע ולהזמין בנות לפעילויות שוות, כשיש עוד בנות שבאות הבת שלי גם שמחה להצטרף. אבל לא יודעת כמה זה עוזר כי היא לא מעוניינת להמשיך לשחק איתה אחר כך לבד.
אני חושבת שאולי כדאי לנסות לקדם את הילדה מבחינה חברתית, אולי קבוצה חברתית, אני באמת לא יודעת. אבל תוהה האם יש טעם לדחוף לזמן משותף כשבאמת נראה שבבסיס הן פחות מתאימות?
מה אני אמורה לעשות?
בנוסף, נראה שהילדה מטופלת, מניחה שכבר היתה באבחונים שונים( למרות שלא שאלתי ישירות), יש טעם לומר משהו בכיוון לאמא? או שהיא ממילא יודעת כבר...