מה דעתכם על כל הקטע הזה של הפליטים?ישראלית2❤🇮🇱
**הכוונה פליטים לא יהודים כמובן..**

מצד אחד הדבר האחרון שאנחנו רוצים כאן זה עוד גויים,עוד התבוללות, עוד מצוקת דיור ועוד אנשים לדאוג להם חוץ מהעניים היהודים שיש כאן..מצד שני הם ממש מסכנים..אין להם לאן ללכת ואם אנחנו נגרש אותם זה יהיה כמו שעשו לנו,לא?
קיצר מה דעתכם?
---א.י.

הם עוברים קודם במולדובה, פולין וכו' ואז ממשיכים לתוך אירופה. מי שמגיע לכאן זה סוג של פריווילגיה ולכן אני לא בטוחה שאנחנו חייבים לקבל אותם

דעתי בדגש על דעתי ולא שאני יודעת משהו..החיים מאושרים

אבל נראה לי שכן לקבל אותם כי הם באמת מסכנים וגם זה ממש קידוש השם וזה ''מה ששנאו עליך אל תעשה לחברך'' אם לא נקבל אותם.

שוב אני לא באמת מבינה בזה אבל זו דעתי הקטנה שיכולה להשתנות

לדעתיאחי אהוביה
לא צריך לקבל אותם אחרי מה שהם עשו לנו בשואה
אתה יודע שמדובר רק בסבא רבא של חלקם?חושבת בקופסא

אני לא מבינה את האנשים שאומרים דברים כאלו, גם הצאצאים הישרים של משפחתו של היטלר שחיים היום הם לא נאצים, אתה רוצה להאשים אותה במה שהם לא עשו?

אני לא רוצה להכנס לשרשורפלצת, אבל צריך להזכיר -הָיוֹ הָיָה
האמירה שהיא אמרה נובעת מתפיסה נכונה של יחס לאומה, ולא לפרטים.
אם דנים על כל פרט בפני עצמו רלוונטי לדון מה הוא עשה ומה הוא לא עשה, אבל ההסתכלות על האומה רואה את האומה כישות אחת ושלימה, זו שכוללת בתוכה באותה מידה את הפרטים של אתמול, של היום, ושל מחר.
ההסתכלות הזו נמצאת לאורך כל התורה - החל מעמלק, עבור באדום, עמון, מואב ומצרים, וכלה להבדיל בעם ישראל עצמו.
גם החשיבה הבריאה של כל אדם הייתה כך עד שהשתלטה בתרבות המערבית וערכיה על חיינו. הסכמי השילומים עם מערב-גרמניה עוררו התנגדות עצומה למרות שנחתמו עשור אחרי השואה, אחרי שהממשל הנאצי נמחק כאבק דק, שרידיו נרדפו ללא מנוח, משפטי נירנברג חיסלו את כל בכירי השלטון הנאצי, ואלפי נאצים חוסלו, מלבד כל אלו שאבדו במלחמה עצמה. גרמניה היתה מדינה חדשה, נטולת כל צל של רמז של איזכור לנאציזם, רדופת אימה מכל נצנוץ שהזכיר נאציזם ומסורסת המנון. כל זה לא עזר לאנשים שבעיניהם גרמניה היא גרמניה היא גרמניה, נקודה. עשרות שנים אנשים סירבו לקבל את השילומים, לדרוך בגרמניה, להשתמש במוצרים תוצרת גרמניה, וכן הלאה.

כשיבוא לפנינו אוקראיני בודד סובל - נעזור לו, כפרט. אבל לסייע באופן ממוסד לאומה האוקראינית המתפוררת - יש צד גדול שלא.
אינני רואה את עצמי כבר סמכא לגזור בהינף יד, וכמובן אף אחד לא שואל אותי ולכן זה לא משנה. רק שחשוב להזכיר את קיומו של הצד הזה ומשמעותו
רגע, *אתה* לא רוצה להיכנס לשרשורפלצת?חושבת בקופסא

נקודה למחשבה..sweet16

חושבת שאין שום הצדקה לקבל אותם מהסיבה הפשוטה שהם לא פליטים. ההגדרה של פליט עפ"י אמנת האום הוא אך ורק מי שמגיע ישירות מהמדינה ממנה הוא נפלט. כל האנשים שמגיעים לפה כבר נקלטו בפולין, רומניה, הונגריה ושאר שכנותיה של אוקראינה ומרגע הקליטה הם אינם פליטים. בנוסף ישראל היא מדינה כ"כ קטנה ומזערית שזה קצת הזוי שעול של כ"כ הרבה פליטים ייפול עלינו, ושוב אזכיר שהם לא פליטים. בואו נדאג קודם לבעיות שיש אצלנו לפני שאנחנו עוזרים לאחרים עם הבעיות שלהם.

מסכימה לגמריחושבת בקופסא

רק למה הגבת את זה לי?

לא ספציפיתsweet16

נראה לי שאת ניקית יחסית חדשה כאןחושבת בקופסא

סתם כדאי לך לדעת איך משרשרים נכון 

תודה...sweet16

לדעתי צריך לתת להם להיות תקופה פהבת סוד
אבל לא מעבר

אבל תקופה יכולה להפוך לקבע...
רק אם אין אפשרות אחרת. לחריגים בלבד.סוזנה ושות'

כאילו שאין לנו מספיק גויים שכבר הגיעו, או מספיק "זכאי חוק השבות" שאינם יהודים..

כי בואו, הם יישארו פה עוד הרבה זמן. זה לא שהם יעזבו מחר בבוקר..

סעיף הנכד הכי בעייתי. אין להם שום קשר ליהדותא.י.

ורק באים לחזק את ליברמן פוליטית וציבורית

ידוע.. מה שאמרתי היה בציניות כמובןסוזנה ושות'

חד משמעית לא. הם ישארו ותהיה התבוללות מטורפת.תולעת ספריםם

נרא לי התבוללות זה מחיר כבד מידיטונה(לא דג)

אז כניראה שמי שמייצג את העם שלנו בכנסת לא ממש חושב ככהא.י.

אכן. הממשלה שלנו היא לא בדיוק הפנטזיה של מדינה יהודיתטונה(לא דג)

לא יודעתת14
אבל נראליי שלא להכניס אותם..
בשביל מה אנחנו צריכים אותם?
אף אחד לא אומר להכניס כי *אנחנו* צריכים אותם..סוזנה ושות'

זה בעיקר נוגע מ"חמלה" ו"דאגה".. (אם באמת היו לממשלה כאלו, המצב במדינה היה אחר לגמרי..)

בכללי אני חושבת שזה סבבה שרוסיה כובשת את אוקרינה14

תחשבו שמי שרוצה יכבוש את מי שרוצה אז זה גם טוב לנו מבחינת ההתנחליות.

שלא יגידו שכבשנו את זה מהערבים המסכנים..

זה יכו להיות ממש טוב!

מה?חושבת בקופסא

אנשים סובלים ומתים בשם האגו של רודן מטורף ואת חושבת שזה יכול להיות טוב לטיעון שלך?

וזה אגב ממש לא טיעון טוב כי הארץ שלנו בזכות מכל בחינה שהיא, להשוות אותנו לרוסיה זה חתיכת דבר דוחה שלא הייתי מצפה מהפרו מחבלים הקיצוניים ביותר.

צריך להתחיל מזה שא.י.

א. זה ממש טוב שהעולם מבין שאנחנו לא ממש יכולים לגנות את רוסיה אחרת היא תפעיל את חיזבאללה בצפון. (כי רוסיה שיושבת שם די נותנת יד חופשית לצהל)

ב. יש מספיק מקומות אחרים בעולם שממש דומים ליהודה ושומרון (כמו סהרה המערבית)  וזה לא שינה כלום ביחס לישראל ולכן לא הייתי בונה על זה.

אני בכללי גם לא כזה הבנתי למה להיות בצד של אוקרינה.14

כי רוסיה מדינה דיקטטורית עם שיגעון גדלות שמאיימת לכבוש הכלחושבת בקופסא

ואוקרינה רק רוצה לשרוד בזה בלי להצטרף לאותו שלטון, כלכלה ואיכות חיים מזוויעה.

(להזכירכם: שקל אחד שווה כרגע 32 רובל, אין שם עיתונות חופשית, גופות החיילים הרוסים נשרפות מיד כדי לא להוציא שם רע לרוסיה הגדולה והחזקה, ושהמשפחות שלהם ילכו לעזאזל. יש עוד המון דוגמאות לכמה מזוויע שם, אבל נעצור בזה)

וזה בכלל אם ישאר משהו מאוקראינה אחרי כל ה"מבצע הצבאי המיוחד" הזה.

והאוקריינים לא יותר טובים14

הם נאצים שונאי ישראל!

תלמדי קצת לפני שאת קובעת כאלו שטויות חסרות היגיוןחושבת בקופסא

הנאצים האחרונים בעולם הם בני 90+, והמספר שלהם פוחת בכל שנייה.

לפי האידאולוגיה נאצית העמים הסלאבים הם נחותים והמטרה שלהם בעולם היא להיות עבדים ושהמדינות שלהם יכבשו בשביל הארים.

אני מאתגרת אותך למצוא רוסי\ אוקראיני שבאמת מאמין בזה על עצמו ולכן ראוי להיקרא נאצי.

למה לא להיות בצד שלהם?א.י.

בגלל שהסבא רבא שלהם שנא יהודים והרג אותם מבחירה?

אני לא אומרת שזה שעכשיו מפציצים אותם זה סיבה לחבק אותם, אבל אולי זה לא נורא? אולי זה לא נורא שאנחנו עוזרים להם למרות שהם שנאו אותנו? 

רק צריך לראות מה ישראל יכולה להרוויח מכל העסק הזה

ישראל לא קשורה לעסק הזהחושבת בקופסא

פשוט לא יאומן כמה אנשים פה ממשים את התאוריות המגוחכות של הקונספירולוגים האנטישמים והתעמולה הרוסית.

"הנשיא של אוקראינה יהודי ולכן הוא בובה של ישראל\אמריקה\ אנא עראף"

"המלחמה הזאת היא בין היהודים של רוסיה ליהודים של אוקראינה על שליטה עולמית"

"האוקראינים הם נאצים שונאי ישראל ולכן המלחמה מגיעה להם"

"הכלכלה האוקראינית תלויה ביהודים"

קשה לכם לקלוט שלא כל העולם סובב סביכם? אין לסיפור הזה קשר קלוש לישראל, ליהודים או לנאצים.

ברור שאין קשרא.י.

ולכן אני לא מבינה מה הבעיה לשלוח לשם סיוע.

לגבי הזהות היהודית של הפליטים זה משהו שהמדינה יכולה (ונראה שזה לא ממש איכפת לה) למנוע ולהגביל.

אבל סיוע הומניטרי? אין בעיה לשלוח להם.

לא שאני משווה , אבל כשהיינו בשואה היינו מאוד שמחים שמישהו היה מתייחס אלינו ושם בצד את הדעות שלו עלינו (הסרט טיסה אחת בשבילנו)

לא כדאי לקחת את מה שמוצג בסרטים כאמת מוחלטתחושבת בקופסא

לא אומרת שזה אמתא.י.אחרונה

דוגמא למשהו שהיינו שמחים מאוד אם משהו היה עושה בשואה

היום טיפה גיליתי מה דעתנוהחיים מאושרים

ונראה לי שאנחנו יותר נגד...

אבל עדיין לא סגורה על זה...🙈

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך