אוףףף נמאס ליייי הוא כל כך לא מתחשבLana423
אני מכינה לעצמי כל ערב פינה בסלון עם כל מה שאצטרך להנקה בלילה -
מים, טישו, מגבת קטנה, הפלאפון שלי.
אז הוא על הספה עוד אחריי, אז נגיד שסבבה שבדיוק ליד הפינה שלי זרוקים דברים שלו - כרבולית, מכנס.. ואני צריכה להזיז את זה עם הילדה על הידיים בוכה באמצע הלילה. נגיד.
אבל עכשיו קלטתי שהוא שותה מהמים שאני מכינה לי.. מסיים אותם לגמרי.
חשבתי שאני סנילית ו שסיימתי את המים בעצמי ולא מילאתי. אבל עכשיו בוודאות הבנתי את זה - כל לילה אני מתיישבת להניק ב1 בלילה, באה לשתות מהמים שהכנתי לי מראש - ואין מים. ועד 3 ומשהו לא שותה כי לא רוצה להניח לרגע את הילדה שלא תבכה כדי שהוא לא יתעורר כי הוא עובד מחר.

נמאס לי נמאס לי נמאס לי.
כלום לא עוזר. כל שיחה שאני פותחת את זה גורמת לזה שהוא יעשה דבר אחד פעם אחת וזהו, יחזור לחוסר התחשבות.

נמאס לי שהוא מזלזל בקושי של להיות בבית עם הילדה, נמאס לי שכל הבית עליי בלי התחשבות מינימליתתתת, נמאס לי שזה החינוך שהוא קיבל בבית ואני לט מוכנה שהילדים שלי יתחנכו ככה! אבא הוא לא שייח!
אצלי בבית אבא מנקה את הבית אם צריך! אף אחד לא משרת אותו אלא אם אמא שלי רוצה לפנק אותו. וזה הדדי!

הוא לא מוכן ללכת לטיפול.
אני מרגישה שאני מגזימה ואני גם יודעת שכשאדבר איתו על זה הוא יגיד לי - כולה מים. אבל זה לא כולה מים. אני דאגתי לעצמי כי אין פה אף אחד שידאג לי - הכנתי לי מים מראש.. והוא - במקום לדאוג לי קצת, פשוט סיים אותם! זה פשוט השתקפות של כל היחס שלו אליי.

אני פשוט רוצה לעוף מפה עם הילדה. עד שהוא יבין שאי אפשר להתנהג ככה. די כבר. אני לא יכולה יותר נפשית.
הוא לא מבין!!!!! הוא חושב שכל דבר כזה זה בקטנה. וזה לא!!!
נמאס לי!
אני רוצה שירצו לעשות לי טוב, לא שלא יחשבו עליי בכלל!!!! לשתות לי את כל המים זה כמו להגיד שפשוט לא אכפת ממני ושאני לא חשובה.

אוף
אוי באמת לא קל לך אבל..רויטל.

תנסו ללמוד ביחד על עניין זוגיות ושלום בית כמובן רק בשמחה ולא על מנת להתנצח,

יש ספרים שמיועדים לאיש ויש לאישה,אולי מעט דרשות שמדברים על שלום בית וויתור,

בינתיים בקשר למים אולי תשימי כמות גדולה כמו בקבוק גדול,

נ.ב ספר עמודיה שבעה ממש מומלץ לבעל  של הרב אברהם גנחובסקי זצוק"ל

זה בקבוק של ליטר וחצי 😫Lana423
אולי תשימי 2 בקבוקים?:מאוהבת בילדי

תגידי לו שראית שגם הוא צמא באמצע הלילה, אז חשבת עליו...

אוף, אבל זה באמת מעצבן וחסר התחשבות.!!

ממש מבאס, קחי איתך פלאפון ותתקשרי אליו שיביא לך מיםרק קוראת פה
מצטערת כן, את לא יכולה להתחשב ולא לזוז שהילדה לא תבכה שהוא לא יקום ובינתיים מהצד שלו זה ההפך הגמור.
אם הוא רוצה לישון רצוף בלילה, מינימום שלא יגע במים ובדברים שאת מכינה *כדי לא להעיר אותו* .
אז תעירי אותו עד שיפסיק כי יבין שזה לא משתלם לו.
מצטערת אם התגובה לא במקום, אני קיראת את השרשורים שלך, אני עם תינוק בן 5 חודשים ובעלי עובד ואני לא, אבל שצריך הוא מתעורר, אני לא רובוט 247, אז קל וחומר אצלך שאת משתדלת מעל ומעבר ועושה הכל שלא תרעישו, ומצידו...
24/7 תיקון..רק קוראת פה
באמת אוף!המקורית
בינתיים שולחת לך חיבוק❤️ אגיב לך יותר מאוחר
טוב ככההמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ב באדר ב תשפ"ב 08:53
את נשמעת ממש נסערת
והתחושות שלך שהוא לא רואה אותך ולא מתחשב איכשהו 'מסתדרות' עם המציאות כמו שתיארת אבל אני לא מאמינה שכך באמת הוא חושב
אני בטוחה שבעלך אוהב אותך ורוצה בטובתך, רק נקלעתם לסיטואציה בעייתית שיושבת על תקשורת גרועה וחוסר תיאום ציפיות בצירוף של תקופה רגישה ממילא של אחרי לידה והסתגלות למארג משפחתי חדש.
קודם כל, אני רוצה לומר שטבעי לך לרצות שגבר ינקה והכל הדדי, זה מה שראית בבית הורייך ואת באמת גם צריכה עזרה.
כדי להתאים ציפיות למציאות כנראה צריך לעבור תהליך של תיקון ואיחוי הקרע.
אם בעלך לא מוכן ללכת לייעוץ, לכי את לבד קודם. זה לא יכול להזיק בטוח.
דבר שני, מצטרפת למה ש@מתואמת כתבה, שצריך להבהיר בפירוש שהספה בלילה זה השטח שלך ושזה מפריע. שאת רוצה שיפנה את הדברים אחריו כי אחרת הילדה בוכה ואת רוצה לאפשר לו לישון כי הוא עובד. אמרת לו את זה? או שזה רק בראש שלך הנתינה הזו?
זה לא בטוח יקרה בפעם הראשונה, אבל גם אם הוא יתעורר מהבכי - אל תעשי את החשבונות שלו. תעשי את החשבונות שלך. הוא לא לקח אחריות על החלק שלו - אולי הוא יתעורר מהרעש. את לא עושה בכוונה.
ואם תרשי לי עצה קטנה - הייתי מניחה את הבקבוק על הספה ושמה מדבקה 'לא לגעת! מיועד לשעת הנקה לילית'. ומוסיפה עוד בקבוק אחד ליד בשבילו
אני יכולה לומר לך על עצמי שהרבה פעמים פירשתי דברים שבעלי עושה כחוסר היענות לצורך שלי או לחוסר התחשבות או לחוסר אהבה, כשהדברים ישבו על זה שהוא בכלל לא שם לב כמה זה חשוב לי.
רק שאלת הבהרה: הוא יודע שאלה דברים שהכנת לעצמך בשבילמתואמת
ההנקה הלילית?
אם הוא לא ממש יודע - אז צריך לומר לו בפירוש. ולהוסיף במילים ברורות שתשמחי שהוא ישאיר את כל הפינה הזו מסודרת ופנויה מחפצים.
אם הוא יודע ובכל זאת נוהג ככה - אז זה באמת ממש לא בסדר.
יקרה, מכל השרשורים שלך לאחרונה, נשמע שאתם ממש זקוקים לייעוץ זוגי. כי הגיוני שאחרי לידה ראשונה ישתנו דברים במערך הזוגי, אבל אולי אצלכם זה כבר קצת יותר מדי, ונשמע שלבד אתם לא מצליחים לצאת מזה.
את מסוגלת להתחיל לברר על הכיוון הזה בהקדם?
ובינתיים - חיבוק והרבה כוח...
אמרתי לו לפחות 10 פעמים שזה מקשה עליי שהוא משאיר דברים עלLana423
הספה כי אני צריכה להזיז אותם באמצע הלילה כשהיא על הידיים שלי ואני חצי ישנה.

בהתחלה השארתי מגבת פרוסה על הספה כדי לתחום את האזור שלי.. והסברתי לו את זה והוא יודע כי גם ביום אני מניקה בדיוק באותו מקום..

אם אלך לבד לטיפול, זה יכול לעזור?
תמיד אומרים פה שכדאי ללכת אפילו לטיפול לבד אם הבעל לא מוכןמתואמת
אז תתחילי לבד, ובהמשך תקבלי טיפים מהמטפלת איך לצרף אותו אלייך...
מבאס ברמות!! שולחת חיבוק גדול!קופצת רגע
ולגבי בעלך, אם את אומרת לי שזה מפריע לך הוא לא ישים לב?
אולי תסכימו מראש על טקטיקה שתמנע בעיות, כמו שהוא ישב במקום אחר? כך לא יצטרך לזכור מה לעשות ומה לא לעשות וכו'

אגב, לא רוצה לחרחר ריב, אבל בגדול, נראה לי שאת צריכה קצת לשנות את סדר העדיפויות ורמת ההשקעה שלך. אולי זה כבר פחות הגיוני כרגע לשים במקום הראשון את הצרכים של בעלך? יש מישהו אצלכם בסביבה /המשפחה שיכול קצת לקחת אותו לשיחה ולהסביר לו שאישה ב' חופשת' לידה ממש ממש לא בחופש?
ההורים שלו תומכים באיך שהוא מתנהגLana423
אמא שלי מזדעזעת ממנו אבל היא לא רוצה להתערב כדי לא להזיק ליחסים שלנו.. אבל אני כבר לא יודעת מה עדיף
אמא שלך בהחלט צודקת, זה לא התפקיד שלה להתערב ולחנך את בעלךקופצת רגע
חבל שזו הגישה של ההורים שלו, אבל זה מה יש.
כשאמרתי 'מישהו' התכוונתי למשהו קצת יותר ניטרלי, רב, חברותא מבוגר יותר, גיס אולי וכו'...
אנסה… צודקתLana423
חיבוק יקרה ואהובה!פרצוף כרית

1) הוא באמת מעצבן, את צודקת לחלוטין מליון אחוז, מה זה שאמרת לו 10 פעמים והוא לא מקשיב!

ברור שאישה בחופשת לידה והנקה - זה חתיכת קושי ומעייף, לא חופשה זה המון עבודה ....

2) במציאות, זה די נפוץ, גברים יש להם קטע שהם מעצבנים לפעמים בחוסר אכפתיות ובחוסר רגישות (כל אחד בווריאציה שלו - אצלך זה עם המים... גבר אחר בצורה אחרת  - נגיד בעלי מחפף כשאני מבקשת ממנו לעזור בבית וזה מעצבן שצריך לעבור אחריו....)

אני חושבת שפשוט זו תופעה די נפוצה

גברים לא שמים לב ולא תמיד שמים את הצרכים שלך בעדיפות ראשונה 

וברור שאת מצפה לאהבה ואפילו טיפת אכפתיות את לא מקבלת

3) מה אפשר לעשות עם זה? שאלה גדולה, כי להעביר את החיים בעצבים על החוסר אכפתיות שלו, כשלגברים זו תכונה מובנית + "הוא לא נגדך הוא רק בעד עצמו"

להשלים עם העובדה שהחיים לא מושלמים, ובעלך לא תמיד יתחשב בך 

כמו שאבא שלי אמר לי על משהו שהתעצבנתי שבעלי עשה לא בצדק - "את צודקת אבל אני מרחם עליך שכל החיים תהיי ממורמרת" - זה קשה להפנים את זה, אבל לאט לאט כשמתרגלים לזה, יותר קל בחיים  -להשלים עם זה שהבעל מעצבן ויעצבן פעמים רבות ולא לצפות שתמיד הוא יהיה כזה נחמד לפי כל הכללים וכו'  (כל עוד שזה לא משהו חלילה נוראי כמו אלימות וכדו' )

4) נקודה אחרת מכיוון אחר - נשמע שהוא כן קלט וזכר שבקבוק המים נועד רק עבורך, רק שהוא עושה את זה "דווקא" ובכוונה (וממבוכה תמיד אומר שזה בטעות ושכח)

נשמע שהוא רוצה צומי, אולי את מקדישה תשומת לב לתינוק יותר מאשר אליו, והדרך שלו לגרום לך להעיר לו היא רצון "לסחוט ממך צומי" בדרך השלילית הזו? אם לא, אל תקשיבי , אבל תחשבי אם זה נכון אצלך, ואם כן - אולי לתת לו קצת יחס - ימנע את התופעה הזו שהוא שותה לך את המים באופן קבוע?

5) למעשה, מצאי פתרון חלופי  עקיף - כמו לשים 2 בקבוקים או לשים את הבקבוק במקום נסתר סודי שלך ולא על הספה , ככה זה רוב החיים - אין פתרונות ישירים אלא פתרונות עקיפים, א"א באמת לסדר הכל לטובת כל הצדדים....

במקום לבזבז את החיים על עצבים שגם ככה לא מתקבלים על הצד השני (= בעלך לא מפנים וממשיך להתנהג ככה) עדיף להיות חכמה מאשר צודקת....

6) ועוד טיפ קצת "מעצבן"- - לחשוב איזה דברים טובים הוא כן עושה , (לעומת גברים אחרים שלא עושים)  ולהרגיש שמחה בו על זה  - שזכית בו , יש בו המון דברים טובים גם אם הוא לא מושלם בדיוק 

חיבוק על הקושי

תודה רבה ❤️ אני ממש מתחברת למה שאת אומרתLana423
גם לגבי זה שהוא עושה את זה אולי בכוונה - ממש חשבתי על זה.. כי לא ייתכן שהוא שוכח… אולי אנסה יותר להתייחס אליו.. למרות שמהצד שלי אני נותנת לו המון.. אולי הוא לא מרגיש ככה.

וגם לגבי הלהסתכל על מה הוא כן עושה - אז הוא נגיד אחראי לכל מה שקשור ללקלח את התינוקת. אני לא מתערבת בזה וזה לגמרי עליו והוא עושה את זה כל ערב, ועושה את זה טוב.

את צודקת.. אי אפשר להיות ממורמרים כל החיים..
וואו, הוא מקלח את התינוקת?מתואמת
שתדעי לך שמעטים הגברים שמוכנים לעשות את זה...
נכון זה באמת דבר ענקפרצוף כרית

גם בעלי למשל עוזר לקלח אבל בנקיון לא.. ..לכל גבר (וגם אישה) יש את הדברים שעושה טוב ועוזר מעבר, ודברים שלא מסוגל לעזור בהם.... אז להסתכל על הטוב..

ממש...^^^אמא לאוצר❤
בעלי אחלה, ועושה המון..
אבל מקלחת רק לאחרונה הוא הסכים להתחיל לעזור קצת..
והיא כבר בת יותר מתשעה חודשים😅🙈
בעלי מעולם לא קילח ילדכן אני
ויש לנו 3.
טוב זה סתם פינוק.. כן?יערת דבש

כמו שיש כאלה שאני מכירה שלא מחתלים ילד מעולם

זה לא תורה מסיני ומי שרוצה להיות שותף פעיל ילמד את כל זה במוקדם או במאוחר

גם אני לא ידעתי לחתל ולקלח

למדתי

וגם הוא למדקורץ

למה?? אני דוקא לא חושבת כך. ההפך. אצלנו רבים הגברים שעושיםיערת דבש

את זה!שטן

למשל אחרי לידות 

בעלי הוא זה שמקלח בהתחלה

אני לא מעזה.. 

וגם אצל אחותי היה ככה.

אמא שלי לימדה אותו אחרי הלידה ראשונה והוא למד ומאז זה תקפידו כל עוד הם פצפונים ממשקורץ

בקיצור זה לא כזה נדיר..

ולפותחת-כדי שהוא יפסיק להיות שיח קודם כל צריך שתפסיקי להתייחס אליו כשיח.

וכן הוא גמר את המים אז לגמרי להתקשר להעיר אותו ושיביא לך מים

ולהאכיל את התינוקת בחדר. גם לא מילה גסה.

נשמע שבמקום שההתחשבות בצרכים שלך ושל התינוק יהיו במקום ראשון זה ההפך ואת משתפת עם זה פעולה לגמרי. חבל.

וטיפול זוגי..אתמול

בעלי גם יודע לקלח תינוקות קטנים, אבל אבא שלי למשל לאמתואמת
הוא בעל ואבא מקסים, כן? הכי מתחשב שיש. אבל להחזיק תינוק זעיר, ועוד במקלחת, זה מפחיד אותו... ואני מניחה שיש ושמעתי על עוד גברים כאלו.
אז לבעל של הפותחת יש עוד מה ללמוד, אבל לפחות דבר אחד הוא עושה טוב
ויש מלא נשים שמפחדות כמוני.יערת דבש

ואני אמא מקסימה וטובה כן? (

(כלומר מקווה מאוד שכן! קורץבוכה/צוחק)

(אגב לא פוסלת שיום אחד אני כן אעשה את זה.. אני אתגבר אם יהיה צורך גדול..אבל כרגע שהוא מוכן וקל לו יותר אז אין עניןחצי חיוך)

ומכירה עוד..

כשהם פצפונים ממש זה פחד ממש עבורי

ובעלי פחות..

אז מה שבאתי לומר

שיש גם נשים כאלה

וגברים אלופים שכן מקלחים

ושאין פה הכללה בין גברים ונשים

כמו בעוד הרבה דבריםחיוך גדול

(אני יודעת שיש הרבה גברים וגם נשים שעושים מלא הכללות כמו למשל גבר שלא מחתל ילדים לא מלביש לא מנקה לא וואטאבר. יעני לאישה זה טבעי ולהם לא. אז אני לא בדעה הזו. ולא היחידה.. בעייני זה שובינזם טהור וענין של הרגל ולמידה ומודעות ומנטליות ולא גזרת גורל. והנה למשל אני שונאת לנקות והייתי צריכה ללמוד את זה בזיעת אפיים. כמו בעלימסמיק-מוציא-לשון ואגב הוא עד היום חרוץ ממני וטוב ממני לא פחות בשטיפת רצפות ותינוקות ולא רקשטן)

זה פשוט כי האישה בדרך כלל חייבת להרים את התינוק מההתחלהמתואמת
בשביל להיניק אותו - אז גם יש יותר סיכוי שהיא תעז לקלח אותו.
אבל באמת מקלחת לתינוקות זה מפחיד
(בכל אופן, המטרה הייתה לעזור לפותחת לראות נקודות חיוביות בבעלה )
באמת אבא טוב!!יערת דבש

אגב אבא שלי גם לא קילח מעולם תינוקות

וגם ילדים כמעט ולאכאילו מוציא לשון

בכלל העז להחזיק תינוק לראשונה לא לפני שמלאו לו חודש. אגב 2-עם הנכדים הוא השתפר בזהחיוך

אבל באמת היו להם חלוקת תפקידים מסורתית ביותר.

אגב לא באשמת אבי בלבד

אמא שלי מאמינה שגברים ממש מנווטים אחרת

אפילו ביכולתם לעשות דברים פשוטים כמו לטאטא או לשטוף כלים היא מפקפקתשטן

כתבתי מלא אגב. אגב אני מאשימה בזה את פורים שנכנס לא מזמןיערת דבש

אבא שלי לפחות בהחלט ניקה ומנקה בבית מתואמת
רק תינוקות זעירים היו מחוץ לתחום שלו...
גם אני ממש מפחדת לרחוץ אותם כשהם קטניםאן אליוט
ובהתחלה גם ככה פיזית קשה לי בגלל הניתוחים אז לא יכולה להתכופף ולרחטץ ולהרין
איזה כיף, שמחה שעזרתי, שהוא יחזור לעצמו במהרה!פרצוף כרית

אולי כדאי להסב את תשומת ליבו שאת נותנת בשבילולפניו ברננה!
אני משקיעה מאוד כדי לא להעיר אותך בלילה שיהיה לך כוח לעבודה מחר. ולכן יש לי צורך במים זמינים. אני סך הכל מבקשת שלא תשתמש בהם.
כי ככה זה ברור לו מאליו...
מסכימהרקלתשוהנ
ואז במקום לתת בכיף ושהוא יקבל בשמחה ובהערכה, את נותנת כבר ממקום כועס ו"מנוצל" והוא אפילו לא יודע שהוא קיבל...
רק רוצה להוסיף משהו מהצד שלי שראיציאמא אבא ותינוק
יש לי בעל סופר מתחשב ומסור, וגם אדם עם בגרות
ובכל זאת תמיד אבל תמיד אחרי לידות הוא צריך אקסטרה יחס... לפעמים בדרכים ממש מוזרות...
אז אני פשוט נותנת לו את זה וזה עוזר, יש כזאת תופעה שהם מרגישים קצת נטושים אחרי לידה
יקרה, הגעתי רק כדי לחבק ולהגיד שאת נשמעת אמא מדהימההרבנית הקדושה
לק"י

ובטוח שגם אישה ורעיה מקסימה!
והלוואי שתמצאו יחד פתרונות
ותזכו אהבה ואחווה, שלום ורעות להרבות!

כתבו לך ממש יפהאוהבת את השבת
רק משהו קטן אבל קריטי
זה ממש מתיש ללכת להניק בסלון
הכי טוב לשינה שלך זה להניק במיטה
בלי להתיש את עצמך ללכת לספה

ואז זה אומר שתמיד תהיי עייפה
וככה ממש קשה לנהל חיים וזוגיות תקינה

הייתי מתרכזת בשיפור השינה שלך
ומכאן המפתח למהפך

אולי שבעלך יישן עם אטמים?
או שתשימו רעש לבן או כאלה דברים?

אפילו שישן בסלון או בחדר אחר
אבל על השינה שלך אסור לוותר

♡♡♡
מסכימה ממש! לא העזתי להעלות את זה...מתואמת
מצטרפת, גם אני תהיתי למה את קמה להניק בסלוןקופצת רגע
בעיני זה לא הגיוני כסידור קבוע.
אלא אם לך יותר נוח להניק בסלון, ללא קשר להתחשבות בבעלך.
תודה שאתם מחזקותאוהבת את השבת
לא היה נעים לי כהמלצה גורפת
כי יש על זה דעות לכאן ולכאן

אבל להניק בשכיבה
תוך כדי שינה
זה ממש הצלה

כמובן לעשות סביבה בטיחותית
ולראות שמתאים לגיל ומשקל
ולקרוא איך עושים את זה נכון
כי יכול להיות עם זה סיכון..

אין חרוזים אל תחפשו..
חחחחחח הצחקת אותי ממש אני חייבת לצייןשירה_11

בייחוד שאני כעוסה במיוחד....

אני כל כך מחפשת חרוזים בכל מקום קוראת הכל בחרוזים וכשאני כותבת מנסה לשנות לחרוזים...

ברמה שזה מתחיל להיות מעצבן

ועכשיו כשכתבת ניסיץתי להבין איפה החרוז כי כן היה פה שמץ של חרוזחחחחח

וההערה שלך הייתה כל כך במקוםםם

טוב שלךךךך תודה מוותתקקק

תודה ❤️פחות נוח לי בשכיבה. אני כנראה מוזרה 🤪Lana423
משהו לא מסתדר לי עם היד בהנקה בשכיבה חחח, היא תמיד נרדמת לי או נתפס הצוואר. יועצת הנקה ראתה איך אני מניקה בשכיבה ואמרה שאני עושה נכון 🤷‍♀️ ובכל זאת לא נוח לי חח
גם לי לא נוח להניק בשכיבה אבל אני מניקה במיטהשחרית*
קניתי כרית ענקית (כרית טלויזיה) והיא ממש נוחה לי להנקה.
טיפEBM
שימי את המרפק (יד מקופלת) מתחת לראש אבל בין הראש למרפק את שימי הפינה של הכרית. תראי ישועות.
אני מניקה בישיבהאביול
ועדיין במיטה ולא בספה. להניק בשכיבה נשמע לי מאוד מסוכן
למה את הולכת להניק בסלון?כמהכמה
נשמע נורא!
למה את לא מניקה במיטה וחוזרת לישון?
מהממת שאתסליל
קראתי את מה שכתבו לך כאן, מצד אחד יש קולות שאומרים שההתנהלות שלו לא בסדר, מצד שני קולות שאומרים שבזוגיות צריך להבין שאין מושלם ואין הכל וצריך לנסות להסתכל על הטוב.

אני חושבת שיש משהו בשתי האמירות האלו.
אבל לפני כן, אני חושבת שאת צריכה להתסכל על עצמך. מה הכוחות שלך בסיטואציה הזו.
אני מאוד בעד לשחרר בזוגיות, להבין שבן הזוג שלנו הוא אדם עם ראייה שונה, שלא נצליח לשנות אותו ולכן כדאי ללמוד להסתכל על הטוב.
אבל, וזה אבל ממש חשוב. את חייבת קודם לבדוק מה זה עושה לך.
אם את משחררת בצורה שבריאה לך וטובה לך, ובסוף זה גורם לזוגיות שלכם להיות חזקה יותר ולהיבנות מזה, זה בסדר גמור.
אבל אם את משחררת במובן של ביטול עצמך, וויתור לגמרי על הרצונות שלך, זה לא טוב.

אף אחת לא יכולה להגיד לך כמה מתאים לך לשחרר.
יש זוגות שבהם האישה עושה הכל בבית, והם חיים באהבה גדולה. כי זה מה שמתאים **להם**. ויש זוגות שחלוקה כזו תהיה הרסנית להם. וזה בסדר גמור.
אני באמת מאמינה שאין דרך אחת לזוגיות טובה. הדרך היחידה הנכונה, היא דרך שבה שני בני הזוג מרגישים אהובים, רצויים, בעלי ערך ולא מרגישים שדורכים עליהם.

רק את יכולה לענות לשאלה הזו. מה את מרגישה כרגע.
אם את עושה את הדברים בשמחה, זה מקסים.
אם זה חונק אותך ומעיק עלייך, צריך לחשב מסלול מחדש.
כל וויתור צריך להגיע מהשלמה אמיתית, אחרת באמת קשה להמשיך לחיות ביחד באהבה ושמחה.

אחרי שהבנת עם עצמך מה את מרגישה ביחס לוויתור הזה, אפשר להמשיך הלאה לכל מיני דברים אחרים.
אבל בעיניי התחושה שלך והמקום שממנו מה שאת עושה מגיע, זה הבסיס.

איזו תגובה יפה! ומושקעת!מאוהבת בילדי

כל מילהנגמרו לי השמות

תגובה מדהימה

בנות אתן מדהימות, תודה לכולכן אחת אחתLana423
גרמתן לי באמת להפסיק לכעוס. כעס ועצבים לא יובילו לשום מקום ואי אפשר לחיות בכעס, אתן צודקות.
גם לא יעזור לי להתמרמר. אני צריכה לדבר איתו ממקום נקי ולא עצבני ולהסביר את הצד שלי, הוא כנראה באמת לא מבין. וכנראה גם שחסרים לו דברים מהצד שלי.
בעזרת השם היום בערב נפתח את זה ברוגע.. ומקווה שאצליח להבהיר את עצמי ואת הצרכים שלי

תודה לכולכן ❤️
איזו אישה מדהימה את! כל הכבוד לך ממשנגמרו לי השמות

איך אתם עכשיו?

רק עכשיו ראיתי את השרשור (ותודה לך @רויטל. היקרה ששלחת לי אותו 🙏) וראיתי שענו לך כ"כ יפה ובחוכמה ואז קראתי את הודעתך זו ושמחתי מאוד.

שיהיה לכם את כל הטוב יקרה ❤

תודה רבה 🙏Lana423
עכשיו עדיין בתהליך עם עצמי אבל יותר טוב. מצאתי מישהי שתעזור לי - היה לי חשוב לתת לה את הדגש הזה שאני רוצה לעבוד על לא לכעוס, כי הפחד שלי בללכת לטיפול זה שעוד יותר יציתו את הכעס. אז אני ממש בהתחלה.. אבל באמת באמת מאמינה שכמו שאמרו לי פה - השינוי צריך לבוא קודם כל ממני.
איזה יופי לשמוע, בהצלחה רבה רבה 🌷נגמרו לי השמותאחרונה
אפשר להתמקד בסיטואציה הזו ולנסות לפתור אותהמיקי מאוס
אבל זה לא הודעה ראשונה שלך בנושא...
כשהכל מתוח, כשהחוויה הכללית הוא שלא אכפת לו או שאתם לא משדרים על אותו גל זה פשוט יצוץ ממקום אחר...
אתם חייבים לפתור את מה שיושב בעומק

אם הוא לא מוכן ללכת לטיפול
ואת לא מרגישה שיש התקדמות בנושא (וזה באמת קשה לגשר לבד על כאלה פערים...אתם בסדר גמור)
לכי לבד לייעוץ/טיפול.

אינטראקציה זוגית זה ריקוד של שניים
ברגע שאת תשני את הצעדים לא תהיה לו ברירה אלא להגיב לך, ובעז"ה שיהיה בכיוון הנכון
בהתחלה בטח יהיו התנגדויות
אל תיבהלי אם יהיה קצת יותר קשה לתקופה קצרה בתחילת הטיפול, כי אף אחד לא אוהב שמשנים לו את המערכת
אבל בעז"ה בטיפול טוב תצליחי להביא את עצמך למקום שאת מאושרת ומוערכת יותר בזוגיות

אני בטוחה וקוראת ממך שהוא רוצה לשמח אותך ב"ה. זה לא שאין שום בסיס, אבל יש פערים שצריך ללמוד איך להתנהל איתם ולתווך אותם
ברור שגם הוא יכול לעבור תהליך מדהים בטיפול, זה לא שהוא מושלם ואת דפוקה חלילה, אבל את לא יכולה להכריח אותו לבוא איתך ואם כן זה יהיה חסר תועלת או מזיק
את כן יכולה לקחת אחריות על האושר שלך וללכת לדאוג שהצד שלך באינטראקציה יהיה יותר מדויק *לצרכים שלך*

אני ממש לא אומרת שאת לא בסדר! ברור שאת רוצה ומנסה לעשות את הטוב ביותר. אבל אם יש תסכול ומרמור אז ברור שאיפשהו משהו התפספס וחבל! מגיע לך להיות מאושרת וזה בידיים שלך לשנות את זה לפחות בקצת
וואו יקרהאביול
נשמע באמת לא קל. וכל הכבוד לך שאת מכינה לך הכל מראש.
למה את צריכה לקום לסלון? את לא יכולה להניק במיטה?
כולן שואלות את זה 😅 מה אני מפספסת פה? לא נוח לי במיטהLana423
אנסה שוב!
גם אם לא בשכיבה - יותר נוח במיטהבארץ אהבתי
עם הגדולה שלי גם לא היה לי נוח להניק בשכיבה בהתחלה.
אבל ממש לא חשבתי ללכת לסלון כדי להניק.
היתה לי כרית גדולה ליד המיטה, כשהתינוקת התעוררה שמתי את הכרית מאחורי, נשענתי עליה והנקתי. כשסייימתי החזרתי אותה למיטה וחזרתי לישון.
כשהיא היתה גדולה יותר וזה עייף אותי, החלטתי לנסות שוב להניק בשכיבה (אז היה יותר קשה גם כי היא אהבה דווקא עם הכרית, אבל בכל זאת הצלחנו בסוף. היום אני מניקה רק בשכיבה בלילה...)
הבעיה שהמפונקת שלי יונקת רק עם פטמת סיליקוןLana423
אז צריך לשים את זה ואחכ לשטוף (יש לי כמה אז לא דחוף לשטוף בלילה) אבל לא נוח לחבר אותה בכל תנוחה כי זה לפעמים נופל או זז, אבל האמת המון זמן לא ניסיתי.. אנסה הלילה בעזרת השם
וואי בהצלחה! אולי תצליחי לעבוד איתה על זה במהלך היוםאוהבת את השבת
בזמן רגוע? אולי להתייעץ עם יועצת הנקה? נשמע מתיש חודשיים פלוס עדיין להשתמש בזה..
אבל אני לא מנוסה ויכול להיות שאין ברירה.. אין לי מושג..

ולקום לסלון זה חותך והורס את השנת לילה.. אז ברור שתהיי עייפה ועצבנית אחרי לילה כזה בטח כשזה כל לילה.. זה מאוד לא בריא לדעתי..
הלוואי שהיה זמן במהלך היום שבו היא רגועה 😅😅😅Lana423
התייעצתי עם יועצת הנקה ובאמת יום אחרי זה היא ינקה בלי וזה היה מושלם!!! הרגשתי מדהים כל כך
ואז היא לא הסכימה פתאום, וויתרתי לה.. החזרתי את הסיליקון
וניסיתי מדי פעם בלי והיא הסכימה עד שלא הסכימה יותר, או שהסכימה ועשתה לא טוב והכאיבה לי..

אני באמת צריכה להתעקש איתה כי בסוף זה בשבילה ככל שיהיה לי יותר קל ונוח, אניק אותה יותר זמן
וואי נשמע מאתגראוהבת את השבת
אבל לגמרי הייתי שמה על זה דגש שבוע ונפטרת מהם לנצח!
יש תינוקות שמתחילים עם העדפת בקבוק, ורוב המקרים זה עניין של התמדה כדי להחזיר אותם להנקה מלאה.. לא תמיד כמובן אני בלי ניסיון..
אבל קחי שבוע לגמול רוצה ואותך מזה , תתייעצי מלא עם יועצת הנקה ותסיימו עם זה ויהיה לכם הרבה יותרררר קל!
זה שכבר הצלחת כמה פעמים זה ממש מעודד!! גם עניין של התמדה וגם להתייעץ הרבה!!
בהצלחה!!!
הבנתי, זה באמת מאתגר יותרבארץ אהבתי
אבל כמו שכתבתי - לשבת אפשר גם במיטה, עם כרית גדולה מאחורי הגב. לדעתי זה הרבה יותר נוח מאשר לעבור לסלון. (כמובן תעשי מה שהכי נוח לך, רק מציעה לך כדי לפתוח את הראש לעוד אפשרויות).

ולגבי הפטמות סיליקון - אני לא יועצת הנקה ובלי ניסיון בפטמות סיליקון, אבל כן הייתי בודקת אם היא יש סיכוי שהיא תלמד גם לינוק בלי.
לא יודעת מה הרקע. אבל הרבה פעמים ההתחלה של ההנקה יותר קשה, בעיקר עם הילד הראשון כי זה חדש גם לאמא, אבל גם בילדים הבאים ההתחלה לפעמים יותר מורכבת כי גם התינוק צריך ללמוד איך לינוק. אבל אחרי שהוא כבר יודע, זה הרבה יותר פשוט. אז אולי יש סיכוי שהפטמות סיליקון היו כדי לעזור לתינוקת בהתחלה, אבל הן לא נצרכות לתמיד?
לצערי זה גרם לה לא לפתוח את הפה כשהיא יונקתLana423
פותחת ממש קצת, כמעט כמו בבקבוק..
לפעמים (בעיקר מתוך שינה) היא מתחברת מושלםםם וזה כל כך מבאס אותי שהיא מחוברת מושלם עם הסיליקון הזה חח

אבל אם אני מנסה בלי היא ממש נגעלת! אני באמת צריכה לעבוד איתה על זה. ניסיתי לפני כמה שבועות וזה הצליח והפסקתי כי היא בוכה מזה לפעמים 🙈 אבל באמת זה עדיף לשתינו שהיא תדע לינוק בלי הסיליקון
אוף, ממש מאתגרבארץ אהבתי
אין לי ניסיון במצב כזה.
אבל אולי תעזור לך גישת ההנקה האינסטינקטיבית. את יכולה לקרוא על זה פה - הנקה אינסטינקטיבית - באופן טבעי
(זהירות - תמונות רק לנשים!)
או מפגש נוסף עם יועצת הנקה שתתן לכם הדרכה איך להיגמל מהפטמת סיליקון?
נשמע שזה מקשה עלייך, אז אולי שווה להשקיע בזה...
בהצלחה!
אני הנקתי את הבכורה עם פטמות סיליקון עד גיל 4חודשיםאחתפלוס
ואז הצלחתי להפסיק עם זה והצליחה לינוק עוד הרבה זמן אח''כ.
שווה ממש.אל תתייאשי לנסות מידי פעם בלי
גם אני בול ככהאביול
אני הנקתי עם פטמת סיליקון עד גיל שנה ושלוש...אמא טובה---דיה!

מקובע הילד שלי...

אני גם הצלחתי לגמוללפניו ברננה!
וזה היה ממש דומה למה שאת מתארת אבל בכל צעיר יותר
בילדים הבאים כבר לא הייתי צריכה אם זה מעודד 🙂
גם לי זה היהאביול
אז שמתי את הפטמה בשידה לידי. אפשר להניח בשידה צלחת חדפ ששם תהיה הפטמה
אני מסדרת לעצמי כרית להישען עליה בישיבהאביול
זה הרבה יותר נוח מאשר לקום לספה
ככה גם אני עושהכן אני
גם הבן שלי ינק עם פטמת סיליקון בהתחלהכמהכמה
אילתרתי שידה בין המטחברת לקיר, ושמתי שם קערה עם הפטמה, מים בשבילי וכל מה שצריך, וישנתי עם כרית הנקה נוחה וכשהנקתי - הנקתי איתה.

בעזרת יועצת הנקה גם גמלתי מהסיליקון - היה ניג׳וס אבל משתלם לטווח הארוך.

נשמע לי הזיה שאת קמה כל לילה להניק בסלון! את צריכה לנוח! מה יש בספה שאין במיטה עם כרית הנקה?
איך הצלחת לגמול מהסיליקון?Lana423
לא חשבתי להניק במיטה עד שכולכן כתבתן פה 😅
סחטתי טיפה עם היד שיהיה חלב על הפטמהכמהכמה
ואז ההתחלה יותר מפתה.
והחזקתי בתנוחה משונה שהיועצת הראתה לי לתינוקות שלא יודעים לתפוס טוב, שאני חצי יושבת חצי שוכבת והוא שוכב עלי בטן לבטן מאונך ולא על הצד. זה מובן?
כן, ככה הצלחתי בפעם הקודמתLana423
תוך כדי צרחות 😅
אני מניקה במיטה בישיבה עם כרית הנקהאמא טובה---דיה!

מוצר פלאחיוך גדול

כרית הנקה זה מה שאת נשענת עליו?Lana423
לי יש כרית הריון גדולה כזאת שכדי שיהיה לי נוח להניק איתה אני צריכה עוד שתי כריות רגילות מתחת.. ולבנות את כל המגדל הזה מתוך שינה יקח לי נצח.
איזו כרית הנקה יש לך?
חיבוק. זה קשוח ממש ומתסכל בטירוףDove
רעיון קצת אחר להתמודדות הספציפית הזאת - להפוך אותו לזה שאחראי שיהיה לך מים ופינת הנקה מאורגנת, שזה יהיה התפקיד שלו - כמובן לדבר על זה מראש.
חשבתי על עוד משהואביול
קראתי אותך והיה נראה לי שגם אני אולי הייתי עושה בטעות לבעלי. כי בעלי הוא אדם כזה מתוכנן והכל מוקפד מראש, ואני בדיוק ההפך. אז יש מצב שאם הייתי רואה כוסות מים הייתי שותה מבלי לשים לב ולחשוב על זה יוצר מדי. לא בקטע רע, פשוט אני פחות חושבת על דברים מראש.
מנסה להאיר לך את הצד השני כדי שתביני שבלי דיבור מפורש וברור לא בטוח שהוא מודע בכלל למה שהוא עושה.
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

כנראה תלוי בהרבה דבריםטארקו

אנחנו מקפידים על חלק/מהדרין אבל לא על כשרות מסוימת

כמובן שאם מקפידים על כשרויות מסוימות המחירים בהתאם.. 

מחפשת המלצה לבקבוק מים עבורי במחיר שפוימולהבולה

מניקה וחייבת לשתות מלא

כל הבקבוקים שקונה על הפנים

צריכה המלצה לבקבוק איכותי אבל לא יקר אם קיים דבר כזה

אני הזמנתי מסופר פארםאונמר

עלה 30 שקל. הוא לא מהענקיים אבל ממש נח לשתות ממנו.

אני שותה פי מליון מאז שיש לי אותו.

ומחזיק לי כבר חצי שנה. עבר כמה נפילות וכזה ושרד.

לייף בקבוק טריטן פיה כפולה ורוד 600 מ"ל

יש לו גם קש לשתות וגם פתח רגיל לשתות שמרימים, והקש רחב כזה, זה לא שיוצא טיפה ממנו.

התחברתי אליו ממש חח

תודה אבל קטן לי מדימולהבולה

אני בשוק אחד שותה אותו😁

ולפעמים נמצאת במקומות שאין לי איפה למלא

באורבניקה יש מבחרשואלת12
מקסימום יהרס תקני עוד
הם מזעזעים. נשברו לנו תוך שנייה בשימוש רגילואילו פינו
דווקא אצלי לאשואלת12
יש ל2 ילדים כבר שנה. ולי אחד נשבר ויש לי עוד אחד. אז יצא שקניתי 2 בקבוקים לעצמי לשנה..
יצא לי לקנות 4 סוגים שונים . וזאת הייתה החוויה שליואילו פינו
אז רק כדאי שהפותחת תדע... שלא תתבאס
יש לי אחד משם כבר שנים!מסע של החיים

הוא התעקם וקניתי אחרים והם נהרסו וחזרתי אליו..

לא מוצאת קישור באתר כנראה כי כבר לא במלאי.

אנחנו גם מאוד אוהבים את הבקבוקים של uzspace (מה ש @ואני שר שלחה קישור)

לא הכי אטומים בעולם אבל מאוד נוחים לשתיה וחזקים

לנו המתכת החזיקו מעולהתוהה לעצמי
הפלסטיק נשברו באמת תוך דקה
גם לנו יש מישם לאחד מהילדים הקטניםאיך?איך?
מחזיק מעמד ממש יפה כולל אינספור נפילות וזריקות (לעומת הקודם שהיה ממש יקר ונשבר בנפילה הראשונה)
אני קניתי באליאקספרסואני שר

המלצה של יונה המלצות במקור אני חושבת.

ממש אוהבים אותו ויש כמה גדלים אז אפשר לבחור.

יכולה לנסות לחפש את הקישור אם רלוונטי...

אשמח לקישוריםמולהבולה
תודה רבה 💛מולהבולה
זה לא נוזל?אחת כמוני
שלי עכשו קצתואני שר

אחרי שחטף איזו מכה לדעתי...

השאר למיטב ידיעתי לא.

קניתי בקבוק של 1.2 ליטר של קונטיגוואילו פינו

נכנס למדיח ואת הפיה מנקה עם מנקה בקבוקים קטן.

גודל מעולה ממש

עלה בסביבות 120 שח. אבל משמש אותי כבר המון המון זמן

מאיפה הזמנת ? מהאתר שלהם?מולהבולה
דווקא עכשיו רואה שבאורבניקה יש השני ב50 אחוז
באורבניקה יש של קונטיגו?ואילו פינו
הזמנתי מטרמינל איקס כדי לשלם עם הפייטר
לא, סתם בקבוקיםמולהבולה
את יכולה להזמין מאמזון בקבוקי קונטיגומרגול
לרוב זה יותר זול מהאופציות של קונטיגו בארץ
קונטיגוואז את תראי
השקעה לפרק זמן ארוך
גם מיונה המלצותמדברה כעדן.
זה באמת שומר על קור חום? איך את מנקה את הפיה?כולנה
אני חושבת שזה רק לשתיה קרהמדברה כעדן.
זה עם קש פלסטיק... וכן, שומר מאודדדד על הקור. ברמת ה24 שעות
יש מנקה קשים.. מוכרים במלא מקומותמדברה כעדן.
קניתי בקבוק פלסטיקעוד מעט פסח

בטו-גו (החנות נעליים).

בנפח של 800 מ''ל.

נראה לי עלה בערך 30.

איתי כבר שנה ואני ממש מרוצה.

זה חייב להיות רב פעמי?המקורית

הייתי קונה נביעות ליטר, עפה עליהם.

קונטיגוDoughnut
אמנם יקר אבל מחזיק הכי טוב. מניסיון עם המון סוגים.
בקבוקים של מים מינרליים124816
בקבוק של מים מינרליים מי עדן/עין גדי/נביעות, בקבוק של 750 או ליטר, מה שיותר נוח לך, אפשר להשתמש שימושים חוזרים וכשמתבלה לקנות חדש בלי יסורי מצפון על המחיר.
כנלאוזן הפיל
ואני גם מקפיאה חצי בקבוק שוכב, ואז ממלאת מים 
לא הלך לי עם החדפ... הם נהרסים בשנייה 😣מולהבולהאחרונה
לא מתייעצת כי זה כבר קרה, אבל מה דעתכן? מענייןממתקית

לבת שלי ב א' היה אמור להיות מסיבת סידור גדולה בערב, ובדיוק אז היה מצב בטחוני לא יציב..הוחמרו ההגבלות, לא ידעו מה יהיה והמסיבה נדחתה ללא נודע.
בקיצור את המסיבה דחו בסוף לאיזה בוקר והודיעו בקבוצה לאימהות שהן יחגגו מול בנות בית הספר בשעות הלימודים, ללא אימהות!!! (כלומר המסיבה הריקודים, הדקלומים וכו יהיה בבוקר מול כל בית הספר עד כיתה ו'. אימהות לא מגיעות, מבחינת שלא כולן יכולות להגיע כי חלק עובדות וכו)
עכשיו אני לתומי קראתי, הבנתי, ולא יודעת למה חשבתי לעצמי, זה יום שאני בבית, אז נסעתי לבית הספר למסיבת הסידור.
כמובן שנכחו כל בית הספר וללא אימהות אחרות.
המנהלת דיברה דברי פתיחה ואז באה אליי וביקשה שאלך
קצת גיששתי, דיברתי לליבה, אבל לא עזר. ברגעים האלו היו דיבורים בבמה, אבל הבנות הביטו ואולי גם שמעו אותנו.

המנהלת אמרה שלא פייר שיש אימהות שלא באו ורק אני מגיעה, אמרתי לה שאבקש את רשותן בקבוצת הוואטסאפ.
אציין שמאוד הבנתי את המנהלת, היא לא רוצה עכשיו בלאגן מאימהות אחרות, ושבנות יקנאו למה רק אמא של.... באה. (אם כי יכול להיות שזה גם לא היה קורה...)
דיברנו כמה דקות כשהיא דורשת שאצא ואני מנסה בנעימות לבקש להישאר בכל זאת, כי אני כבר פה.
כמובן שבסוף יצאתי, מבינה מאוד את המנהלת
אבל מהירהורים שלי, חשבתי לי איזה "הכנסת אורחים" המנהלת העבירה ושידרה לבנות?
קצת הפריע לי ה"גירוש" הזה למרות שיודעת שלא נהגתי כשורה.
אני לא אשת חינוך ובטח לא מנהלת בית ספר, אבל נראה לי היה מקום לשתף את הבנות שאמא של.... הגיעה מרחוק, והמסיבה ללא אימהות, אבל נארח אותה בשמחה כי היא כבר הגיעה ומה זה הכנסת אורחים אם לא זה. ובפעם הבאה אמא של... תזכור שלא מגיעים... או משהו כזה.

ולא יודעת מה התחושות של הבת שלי שפתאום ראתה את אמא , ואז המנהלת מוציאה אותה.
לא דיברתי עם ביתי על זה...
עברו כמה ימים.
שייך לפתוח בפניה?
תודה למי שקראה

אני חושבת שהיא חששה שבנות אחרות יקנאו ויתעצבואוהבת את השבת

שאמא שלהם לא נמצאת...

לדעתי הגיוני המעשה שלה אבל אולי לא הצלילה לעשות אותו בנעימות...

לבת שלך את יכולה להסביר את הנל..

וקורה לכולנו שלא הבנו את הסיטואציה כמו שצריך ועשינו טעות... לומדים מה שאפשר וממשיכים הלאה...

איך בכלל נתנו לך להכנס לשטח ביה''ס?חילזון 123

אצלינו השומר מכניס הורים רק כשיש אישור מיוחד.

לא יודעת למה זה קשור להכנסת אורחים, לדעתי לא היה כדאי להגיע מלכתחילה אם אמרו שלא

אבל מצד ביה''ס לא מבינה למה לא יכלו לעשות בערב אחר, ולהזמין את ההורים כמתוכנן. ההורים לא כעסו?

נראה לי הם סתם התעצלו...

השומר נתן לי להיכנס...באמת לא יודעת למהממתקית

אולי חשב שאני מצוות ההפקה...

הכנסת אורחים- זה לא רק להזמין לשבת.. אני רואה את זה כדמות שנכנסת לבית הספר, גם אם בטעות, יש 2 אפשרויות:
לגרש- מה שקרה
או להסביר את הסיטואציה בנעימות, ולהזמין בשמחה ובהסבר, למרות שלא מתאים.

וכן... עצלות, ולדעתי אימהות שמחו שכך כי גם הן התעצלו להגיע.
בית ספר מרוחק מהעיר...כרוך בנסיעה, וזה גם זמן ןערב..
לבנות יש הסעה

מצד שני תחשבי על מה שהמנהלתחילזון 123

תצטרך לתרץ אחכ לבנות או לאמהות שגם רצו להגיע ונמנעו בגלל שזה לא הוגדר לאמהות. זה באמת לא פייר.

אולי מהתחלה היה עדיף שהיתה מודיעה שמי שרוצה מוזמנת להגיע ודי.

אבל אולי גם מצידך יש מקום להראות לילדות שכשיש כללים צריך לעמוד בהם ולא להתעקש לעבור עליהם

את נשמעת לי מדהימהשאלה גנים

אישית הייתי מאוד (מאוד!) כועסת אם הייתי במקומך

וואו ככה לגרש אמא???

הלם

איזה באסה!אמאשוני

הבת שלי סיימה ו' השנה, מסיבת הסידור שלה נעשתה תחת מגבלות קורונה, וגם זה הצליחו להשחיל בין סגר לסגר.

נראה לי יש יותר שכבות ביסודי שהשתבשה להם מסיבת הסידור, מאשר שכבות שהתנהל כמתוכנן.

מבאס ממש שהילדים מתכוננים לאירוע והוא לא יוצא לפועל בגלל מגבלות.

אצלנו הפתרון במקרים כאלט, שהבית ספר מזמין הסרטה מקצועית של הטקס, ואז נשמר זמין לכל אחד בכל מקום.

אפשר גם לעשות שידור לייב. אפשר להציע הצעת ייעול לפעמים הבאות.

כרגע אפשר להציע לעשות טקס חוזר, הפעם רק לאמהות.. אולי ביום שישי. חלק מהאמהות לא יוכלו להגיע, תמיד יש כאלו. יום שישי הרבה אמהות יכולות. מי שלא יכולה שתזמין סבתא/ דודה/ אחות גדולה במקומה.

לגבי השאלה שלך, את מכירה בטעות שנעשתה, ממש בתום לב, אבל טעות בשיקול הדעת.

מנהלת ביסודי חייבת להיות קשוחה עם הכללים.

תראי איך המרחב הציבורי נראה כשכולם מפחדים משיימינג.

בית ספר זה לא מתנס שאפשר להגמיש כללים

ואם תלמידות היו יוצאות מפוקוס כי "גם אמא שלי בבית ואני רוצה להתקשר שתבוא"

מי שהייתה נאלצת להתמודד עם הבלאגן זו המנהלת.

גישה של הכנסת אורחים לא רלוונטית לדעתי בסיטואציה הזו

זה כמו שתלמידה שקיבלה השעיה תוכל להיכנס לכתה כי היא "כבר הגיעה"

תלמידות כל הזמן מנסות לבדוק גבולות ולכן מנהלת צריכה ללכת ראש בקיר הרבה פעמים.

אגב שיימינג, לפני כמה שנים "התפוצצה" בתקשורת כתבה על מנהל בית ספר שהשעה תלמידה שלא עמדה בכללי מסיבת בת מצווה שנהוגים בתקנון.

המסיבה נערכה כמובן בשעות שאינן של לימודים, באולם פרטי ולא הייתה קשורה למוסד הלימודים.

גם שם הטענה של האמא הייתה שבהסתכלות פרטנית לא היה צריך להשעות את הילדה.

טענת המנהל הייתה שבהסתכלות כוללת היה צריך להשעות כי הכללים ברורים וידועים וההורים חתומים על התקנון.

אני יכולה להבין את שני הצדדים, אבל אני שמחה שבמוסדות הלימוד של ילדי אוכפים את הכללים של בית הספר לטובת הכלל ולטובת הסדר.

זה נותן המון כח למורות ושומר על רמה גבוהה ולא מיליון התערבויות של הורים שמחלישים את המערכת.

אז נכון שבמקרה שלך אולי לא היה קורה כלום אם היית נשארת בהנחה שהאמהות והתלמידות היו זורמות עם זה,

אבל זה כן משדר שדר כללי יותר, שאפשר "להגמיש" כללים, פשוט להגיע ויהיה בסדר.

נכון היה לפנות אליה מראש ולבקש הגמשה, כשזה לא קרה, אני מבינה את הפעולה למרות שהיא "לוחמנית"

גם הגעה ללא תיאום עלולה להתפרש כך (אם כי ברור שזה לא המקרה, את הגעת בתמימות כדי לשמוח עם הבת שלך)

לגבי הבת שלך שראתה שהגעת ואז שהלכת, אפשר לעשות מהלימון לימונדה,

להסביר:

אמא רצתה להשתתף ולשמוח איתך. ניסיתי. המנהלת לא הרשתה אז הקשבתי למנהלת והלכתי.

המסרים:

1. את חשובה לי, עשיתי השתדלות להשתתף.

2. לא כל מה שרוצים ומנסים, בסוף מקבלים.

3. למנהלת יש סמכות עליונה בזמן ובשטח בית הספר.

לגבי פניה למנהלת, אפשר לפנות אבל לדעתי לא כביקורת על ההחלטה, אלא יישוב ההדורים.

אפשר לכתוב את השתלשלות האירועים ואת הרגשות שלך, ולסיים בכך שאת מכבדת את ההחלטה שלה כמנהלת.

לדעתי זה רק יתן לך נקודות מולה בשנים הבאות וזה הרבה יותר חשוב לתועלת הבת שלך, מאשר לצאת צודקת לגבי האירוע הנוכחי.

וחיבוק על האכזבה!

מדוייקשומשומ
ואי אימלהלפניו ברננה!

חיבוק 💞איזה חוויה מבאסת.

גם לך וגם לילדה.

ברור לדבר איתה.

אני לא חושבת שזה קשור להכנסת אורחיםרוני 1234
וגם אם כן, הערך של טובת בנות בכיתה א' הוא מעל אשה מבוגרת שיכולה להבין את המורכבות (וגם פעלה בניגוד להנחיות … למרות שזה בשוגג).

אבל בית ספר פעל בצורה ממש מבאסת שעשה את המסיבה בבוקר. אצלנו גם דחו את המסיבה מלפני פסח לאחרי פסח אבל ברור שזה צריך להיות עם ההורים!

האמת לא הבנתי מה הביג דילבוקר אור

אולי אני מפספסת..

אבל ברור שלא הוגן שרק אמא אחת תהיה..

מה זה קשור להכנסת אורחים?

לא מנקודת מבט שלי הכנסת אורחים.ממתקית

מנקודת המבט של התלמידות
תמיד מדברים ועוסקים בהכנסת אורחים, דווקא כשקשה, כשלא רוצים...
זו לא הזדמנות להעביר מסר חינוכי מתוך מעשה?
לזה התכוונתי.

זה לא אירוח של ראש העיר בבית הספר, שהתארגנו לכבודו.
דווקא האמא הפשוטה, שעשתה טעות אבל טרחה והגיעה, אולי בכל זאת נזמין אותה? נארח אותה במסיבת הסיום למרות שלא הייתה צריכה להיות נוכחת...

נקודת מבט קצת שונה...

את מבוגר והן ילדות.נעומית

אי אפשר לחנך אותן על חשבון משהו שלא פייר כלפיהן.

בנוסף, כשעושים משהו שהוא לא בסדר (כן, זה לא נורא ואיום אבל לא תואם את הכללים), אין כ'' כ סיבה לצפות ליחס לפנים משורת הדין.

וממש ממש מבאס שלא הזמינו את האמהות! 

בדעה שונה מהתגובות פהקנקן שבור

בעייני ברור לאפשר לך להשתתף

באמת בתום לב, היית האמא היחידה

לא איזה קנוניה מאורגנת מאחורי הגב

מה הביג גיל, אםשר להסביר את זה נורא בקלות לילדות (ולאמהות)

אצלנו במוסד זה ברור היה עובר בטוב ובנעימים גם מצד ההורים וגם מצד הצוות החינוכי

חיבוק על החוויה, כן הייתי מגששת עם הבת שלך איך היה לה החוויה, תשתדלי לא להכניס לה מילים ורגשות לפה, יותר שיח לפי תומו

לי נראה הפוךאיך?איך?

היו כללים ברורים ואת לא הלכת לפיהם אז הם 'עזרו' לך לעמוד בכללים.

לא רואה קשר להכנסת אורחים

ונראה לי שגם אם היו אומרים את זה כמו שהצגת (שבפעם הבאה אמא של.. תזכור לא להגיע) היה יכול מאוד להביך את הבת שלך

האמת שאצלי זה לא היה עובר חלק בגרוןמקרמה

אני שונאת שמיישרים קו למינימום בגלל שלא כולם יכולים...

מסיבת בידור זו חוויה חד פעמית

הורה שהגיע והשקיע לחוות את זה עם הילד שלו זה ראוי להערכה ולא לביזוי

מבינה את ההורים שלא יכולים

אבל אם הייתי מתיישרת לפי היכולות של שאר ההורים אז לא הייתי עושה הרבה שברים

מה השלב הבא?

לחייב את כל הילדים להישאר צהרון כי יש הורים שלא יכולים לאסוף באחת?

מסיבת סידור שמעבירים לבוקר זה העניין מורכב ביותרזמינה

אני נוטה לא להעביר ביקורת על בית הספר בעניין כי אני משערת שהיו להם שיקולים משלהם

ראוי מאוד לכבד הורים שלא יכולים להגיע למאורע המשמעותי הזה

כן, אם ביקשו לא להגיע ראוי לכבד את הבקשה

אני מעריכה את המנהלת על העמידה בעניין

ואני אומרת את זה בתור האמא הפראיירית שהקשיבה לבקשות מעין אלו ואז גילתה שהיו אמהות שהגיעו והן וילדיהן הרוויחו ואני וילדיי הפסדנו

מאז כמה מקרים כאלו למדתי לקח

וזה לא משתווה בכלל להשארת ילד בצהרון..

זה העיקרון...מקרמה

אני מבינה שהיו אילוצים להעביר לבוקר (מלחמה וכו...)

ואני עדין חושבת שגם בנסיבות האלו שהעבירו לבוקר וזה אומר לקחת חופש היה צריך לאפשר להורים שיכולים להגיע

אני מכירה הרבה הורים שהיו עושים מאמץ כי זה באמת אירוע חד פעמי וחשוב

ומי שלא יכול- אני מניחה שרובם היו יכולים למצוא פתרונות יצירתיים כמו סבא סבתא

אבל לישר קו לכולם למסיבה ללא הורים - לא פייר בעיני

ההחלטה מראש לאסור היא הבעיתית בעיני

לא גיבשתי עמדה איך היה צריך להתייס למי שלא כיבד את ההחלטה... (שלא מכבדת בעיני את הילד/ההורה/המעמד... אבל ניחא )

איזו חוויה לא נעימהלומדת כעת
נראה לי כדאי להבין איך הבת ראתה את זה, לא כאישו, אולי כשאלה בהערת אגב איך הייתה לה המסיבה ומתי היא שמה לב שהלכת ואם היא יודעת למה.
לדעתי כן לפתוח בפני הילדהניק חדש2

אבל בעיני עשית טעות שלא שאלת קודם אם אפשר להגיע ופשוט הגעת🤷‍♀️

היית חוסכת לכולם עוגמת נפש.

לא מתייחסת רגע לעניין הזה שהגעתשושנושי

אני רק - איזה באסה זה שלא מצאו דרך כך שגם אמהות יוכלו להגיע.

אני חושבת שזה המעט שמגיע לאימהות, להיות במסיבת סידור של הילד. אירוע מרגש ברמות - מה כואב להם לפרגן את זה לאמהות?

שיתאמצו קצת יותר, גם לילדה וגם לאמא

למרות הקשר המאצגר שהיה לי עם אמא שלי, המסיבת סידור זכורה לי ממש ממש לטובה.  

נכון. אצל הבת שלי דחו 3 פעמיםהמקוריתאחרונה

אבל לא וויתרו על נוכחות האמהות. ב"ה

והיא התרגשה ככ וחיכתה שאגיע. ממש חבל שחא התאמצו יותר

תגידו, מוכרים עדיין את המארזים של מיננה?כבת שבעים

פעם היו מוכרים בהרבה חנויות מארז של 2 אוברולים /רגליות/בגדי גוף

יחסית לא יקר

אני כבר לא מוצאת...

וגם באתר שלהם ממש אין מבחר

יש בבזאר שטראוסרקאני
כןרק טוב!
ראיתי בחנויות למוצאי תינוקות
איזה למשל?כבת שבעים
כוכב נולדרק טוב!
חושבת שראיתי בבייביסטאראחת כמוני
מנצלשת לעצמי, כי לא בא לי לפתוח עוד שרשור...כבת שבעיםאחרונה

לא מצליחה להירדם...

נרדמתי לכמה דקות בשעה סבירה והתעוררתי. התהפכתי במיטה שעה עד שנרדמתי שוב וגם זה רק לכמה דקות ותעוררתי שוב ועד עכשיו אני ערה...

מה אכלתי? קורנפלקס (לא חריג) עם משקה קפוצ'ינו, שאמנם אני לא שותה קפה אף פעם, אבל יש בו כמות קפאין מזערית שאפילו בקוביית שוקולד (שאותה אני אוכלת לא מעט 😁) יש יותר קפאין.

וגם מרחתי משחה מאלחשת בפעם ראשונה, אבל אין בה שום תופעות לוואי שקשורות לשינה. רק תופעות לוואי של אלרגיה מקומית, שאין ב"ה.

אז מה נסגר??

טוב, לפחות נקפל כביסה בינתיים... 

בן ה9 שלי משועמם ומחפש תעסוקה כל היוםכולנה

יש לו פליימוביל שבאמת העסיק אותו הרבה שעות, אבל עכשיו מוציא רק בשבת.

לגו אין לו סבלנות לבנות.

משחקי קופסה גם לא הסגנון.

הוא כן יורד לגינה, אבל רק באזור יותר מאוחר אחרי צהריים, וגם לא כל יום.

הוא לא הטיפוס שמזמין והולך לחברים.

ולא אחד שהיצירתיות יוצאת ממנו כשהוא משועמם, אלא אם להציק לאחים שלו זה יצירתי 🤦‍♀️

לא רוצה להיות אחראית על השעמום שלו, אבל כן רוצה תהיה בבית מספיק תעסוקה שלא יחפש שתגיע השעה ללכת לגינה.

להכין איתו רשימהקדם
של 15 דברים לפחות שאפשר לעשות כשיש זמן פנוי, ולחשוב איתו על רעיונות. מעלה פה כמה שעובדים אצלנו- קיפולי נייר (יש דפים מיוחדים בחנויות יצירה ויש המון סרטונים וספרים שמדריכים), להכין עוגיות בצורות שונות, ספריה ובכלל לקרוא, להכין מצגת בנושא מסוים, להכין בעצמו תשבץ/תפזורת, לקנות חוברות של תשבצים/תפזורות/סודוקו וכאלה, צביעת תמונה לפי מספרים (יש למבוגרים, באלי אקספרס או חנויות יצירה), להכין ארוחת ערב למשפחה, פאזל של 1000 חלקים
הוא לא הטיפוס שיושב עושה עבודותכולנה
גם בלי הרבה סבלנות ללמוד דברים חדשים 
יצירות מכל הסוגיםאיזמרגד1

לקרוא, בניית דגמים, להזמין חברים או ללכת לחברים

לבשל ולעשות דברים בבית

ולדאוג שיהיה לזה קופסה או רשימה שהוא יכיר מראש כי כשמשעמם קשה לעבור למצב רוח פעיל

תחפשי חוגים אונלייןאמאשוני

חוגי תכנות, אומנות, אפילו קורס גיטרה.

עדיף משהו עם התנסות עצמית.

זה גיל שצריך מעבר ליצירות במקסטוק.

גם חוגים שווים דרך המתנס/ תנועת נוער.

אפשר לוודא שיהיה לו זמין:

גולות

קליעה למטרה עם חיצים נדבקים

שק אגרוף אם הוא אוהב

ספרים

טרמפולינה או משהו בסגנון.

כדורגל

מתח

אופניים/סקייטבורד

אוטוטו פליימוביל וגינה פחות ימשכו אותו לדעתי הוא ברף העליון של הגיל שזה עוד מעסיק אותם.

להיפגש עם חברים אחר"צ בפארק זה משהו שהוא יאהב? (זה לא כמו ללכת או להזמין חבר)

מכירה חוגי אונליין מומלצים?כולנה
צריך להיות משהו מאוד מעניין כי הוא לא הטיפוס שיושב ולומד בעצמו

אופניים קורקינט הוא יורד איתם לגינה, אבל הוא נשאר שם רק כשיש חברים וזה  נגיד קורה בערך פעמיים שלוש בשבוע, מאמינה שבחופש יקרה עוד פחות.

מתח ושק אגרוף יכולים בהחלט לעניין אותו

אני מכירה עבור ילדים שאוהבים להתנסות וללמודאמאשוני

אם הוא לא אוהב אז הוא גם לא יעמוד בלהתחבר לשיעור בזמן.

אתם יכולים לבדוק אולי בגלל שזה במחשב כן יעניין אותו?

תבדקי דרך אתר המקפצה, זה בחינם.

יש גם תוכניות לחקר חלל ושל מכון דוידסון.

דברים כמו גיטרה ואומנות לא מכירה באופן אישי,

אבל בטוחה שיש לא מעט.

אבל אם לא מעניין אותו ללמוד דברים בעצמו (ללמוד הכוונה גם ללמוד לנגן למשל נכלל בלא אוהב ללמוד?)

אז פחות הכיוון.

מה עוד?

אמממ מונדיאל?

מנוי לבריכה?

החופש זה באמת בעיה. אולי להגדיר לו שהוא חייב למלא סדר חופש, רוצה או לא רוצה.

הגמישות בתוכן לא בשאלה של העשייה עצמה.

3 פעמים בשבוע להיפגש עם חברים זה אחלה.

מקווה שיחזיקו מעמד גם בחופש.

אולי נגיד עבודה כעוזר מדריך בקייטנות? אולי התנדבות עם חיות? מה שיש לכם בסביבה.

זה תעסוקות לקיץ לא ליומיום.

לקיץ ראיתי שיש קיטנה דיגיטליתואני שר

של "אפשר לחשוב"

אין לי ילדים בגיל אז לא נכנסתי לפרטים אבל אולי תנסי לחפש

ממה שהבנתי זה הפעלות בכל מיני תחומים

שמקבלים כל יום בשעות קבועות

למה בעצם לא חברים...?נחת-רוח

אולי חסר לו בטחון שם ואם תעודדי להזמין הוא יגלה כמה זה נחמד

ואם לא- אז יש גינה?

אפשר דברים של בנים..לבנות מחנה,דברים מעץ.. ניסויים מדעיים ביתיים קלים..

יש לו חברים, אבל פחות נפוץ פה שבאים לבתיםכולנה

ובאמת קובעים בגינה..

גם שמדי פעם מגיעים הם בקושי משחקים עם עצמם.

מחנה הוא עושה כשיש לו מוזה, זה לא משחק של כל יום.

יש לי פה ערמת עצים שהוא אסף ומשחק איתם אבל זה כבר פחות מעניין אותו.

סיפרתי כאן בעברעוד מעט פסחאחרונה

על 'קופסת משעמם לי' שהכינו הילדים שלי.

קופסא עם מגוון פתקים עם רעיונות למשימות שכשמשעמם שולפים ממנה פתק (ויש בה גם דברים כיפיים ומצ'פרים וגם משימות בבית. הכל מהכל).

אם מישהי יודעת לחפש, פירטתי על זה פעם לעומק (ועכשיו אין לי זמן).

הכנות לטבילהמישהי חדשה:)

שלום לכולן! אני חדשה כאן ושמעתי על המקום הזה מחברה. התחתנתי בשנה האחרונה.

רציתי לשאול, איך אתן מסתדרות עם ההכנות לטבילה? עשיתי את זה כבר כמה פעמים וכל פעם מייאש אותי להתחיל יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…

אמרתי לבעלי היום שכל אישה ששומרת טהרה מגיע לה גן עדן מיד בלי שאלות, על כל מה שהיא חווה בתקופה הזאת…🤦‍♀️

יש עצות למישהי? אשמח לשמוע!

בלי נרווים, (בלי עצבים).נעומית

החישוב שלי הוא כזה (לא יודעת האם נכון הלכתית)

מה אישה עשתה לפני 200 שנה?

הלכה לסופר פראם כדי לקנות את הדבר הספציפי להוריד עור קשה מכף הרגל? הקפידה להשתמש בליפה הכי ממרקת בבית? הקפידה לקנות את המקל הארוך לגב?

התקלחה. במקרה הטוב. הלכה לנהר (לא מקנא בה), חזרה הביתה.

היום אני עושה מקלחת טובה. עוברת כדי לראות שהכל בסדר. לוקח לי 30-40 דקות בד''כ. מהרגע שאני נכנסת למקווה עד שאני בחוץ 10-15 דקות כתלות בעומס במקווה

(יש ארגונים שאפשר יום קודם, ציפורניים, לק וכו').

ואי אהבתי את קו המחשבה!טארקו
גם אצלי ככהפרח חדש

מורידה שיערות וגוזרת ציפורניים

אמבטיה של רבע שעה בערך

משפשת את העור של הרגליים שבישיבה של כמה דקות במים מתרכך ויורד בקלות

מקלחת טובה

מסרקת את השיער תוך כדי שלא יהיו קשרים.

צחצוח שיניים וחוט דנטלי

עיון בכל הגוף וזהו

גג 40 דקות

ובמקוה ציק צאק אם אין תור תוך רבע שעה אני בחוץ

עושה את הרוב יום לפניהמקורית

גזיזת ציפורניים, גבות, שפם, הסרת שיער - יום לפני

ביום המקווה מקלחת טובה, ניקוי טבור ואזניים במקלחת עצמה, צחצוח שיניים, עיון

מה מלחיץ אותך? הנוהל די פשוט וברוראלישבע999

אולי קיבלת בהדרכת כלות מנהגים וחומרות שונות?

מסכימהאנונימית בהו"ל

שווה לבדוק את זה

ולהבין את ההלכה כמו שצריך..

אני אישית קיבלתי הדרכה מהכלה של הרב דוב ליאור והיא נירמלה ואיפסה אותי ואת ההתארגנות ממש.

היום )טוב גם נשואה כמה דקות..( מתארגנת בארבעים דקות גג

תלכי ותשאלי

זה לא אמור להיות מורכב בכלל.

יש לי רשימה של מכון פועה שקיבלתי מהמדריכה שלימישהי חדשה:)

דף A4 עם רשימה ארוכה של כל מה שצריך לעשות… אני עוד לא זוכרת הכל בעצמי.

בסוף זה לא באמת לוקח כל כך הרבה זמן, פשוט לראות את כל הרשימה ההיא, זה מלחיץ…

ואתם פוסקים לפי מכון פועה באמת?טארקו

מי הרב שלכם?

אולי בעלך יכול לתת לו את הרשימה שיסמן מדרג-מה חובה, מה רצוי, מה רק אם נשאר זמן וכח?

כי באמת לא הכל זהה וזה חשוב לדעת.

יכול להיות שיש שם גם דבריל שלא רלוונטים אלייךשמעונה
נגיד עדשות מגע, אבל זה עדיין נראה רשימה ארוכה
ואוסיף עוד משהוטארקו

אותי מדריכת הכלות לימדה שצריך פשוט לעבור על כל הגוף מלמעלה למטה מכל הכיוונים

לא צריך שום רשימה בשביל זה

רק לעבור

ראש- לחפוף, לסרק

פנים-מה שאת מקפידה(בגדןל לרוב הדעות שיערות מחוברות הן לא חציצה). לקנח אף, לצחצח שיניים, לבדוק אוזניים ולהוריד עגילים

חזה, בטן(טבור לפעמים צריך לנקות) גב, ידיים ישבן וכו- לסבן, לשטוף, לעשות עיון שאין חציצות..

וזהו פשוט לעבור על הגוף שלך, בעצמך.

אם עברת על כל הגוף את בע"ה מוכנה לטבילה.

אולי תכתבי לעצמך רשימה מתוך הרשימה הזאתשיפור

רק מה שרלוונטי לך, ואולי סתם מפורטים שם דברים שמבחינתך הם חלק מובנה ממקלחת ולא צריך שיהיו מפורטים בכלל.

או שתוותרי על הרשימה ופשוט תעברי לעצמך על הגוף.

תלמדי מה בדיוק צריך,אונמר

וזה מצטמצם פלאים.

אני הייתי גם כמוך בשנים הראשונות, ואחרי שלמדתי הבנתי שזה לגמרי סתם.

יום לפני מורידה שערות וצפרוניים, נשאר רק להתקלח ולעסור על הגוף שאין כלום.

מקלות אוזניים ושפם קצת זה גם יום לפני.

אין באמת הרבה עשיה.

אבל באמת זה מבהיל בהתחלה. לאט לאט ❣️

תודה על ההרגעה🩷מישהי חדשה:)
בנחת!Sheela

כמו שכתבו פה זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן

ולא משהו חריג

בגדול להוריד שערות איפה שאת רגילה, ציפורניים ומקלחת טובה.

אפשר לפצל ליומיים וזה מאד מקל.

לי עוזר אחרי המקלחת לעבור על הגוף מלמעלה עד למטה לוודא שעשיתי הכל- שיער אוזניים עיניים שיניים וכן הלאה.

יש דיון בגמראהשקט הזה

אם אישה שנפלה לנהר נחשב שטבלה או לא. הדיון הוא לגבי האם צריך כוונה בטבילה או לא.

אבל תחשבי שאם יש מקום להגיד שאשה שנפלה, עפ כל הבגדים שלה, בלי לעשות שום הכנה לפני- יכול להיות שנחשב שטבלה אז זה כבר מרגיע קצת.

עכשיו באופן פרקטי- קודם כל ללמוד מחדש את דיני הכנה לטבילה והלכות חציצה. כשלומדים את זה בהדרכת כלות הראש שלנו עסוק בעוד מליון דברים ואנחנו לא עד הסוף קולטות. כשלומדים מחדש פתאום מגלים מה באמת עיקר הדין, מה התווסף וזה מסדר את הראש.

ומצטרפת למה ש @טארקו כתבה.

שימי את הרשימה בצד. תעברי על הגוף מלמעלה למטה.

חפיפה, אוזניים (לנקות את החורים של העגילים אם ככה את נוהגת), פנים נקיות מאיפור. רחיצה של הגוף, הורדת שיערות (אפשר ומומלץ יום לפני.) ציפורניים בידיים וברגליים (גזוזות או נקיות אם את מאריכה).

זהו. לא להשתגע. לא צריך לקחת יותר משעה כולל הכל. רובינו מתקלחות כל יום או כל יומיים. זו לא המציאות שהתקלחו פעם בשבוע אז הצטברו על הגוף לכלוכים שצריך להתאמץ כדי להוריד.

ומציעה גם- לשנות כיוון. אם מתאים לך, אם לא מתחברת- תדפדפי.

את מתכוננת למפגש מחודש עפ בעלך, זמן קצת להשקיע בעצמך.. (אני נגיד בתקופות בלי מקווה מגיעה להורדת שיערות פעם באפעם.. ), אפשר להתפנק באמבטיה כיפית וטובה, אפשר למרוח *אחרי הטבילה* קרמים מפנקים.

במקום צ'ק ליסט מלחיץ- השקעה בעצמי.

במקום לחץ מהיום הזה- ציפייה אליו, ליום שהוא שלי ואני חושבת בו על עצמי ומה עושה לי טוב.

בהצלחה!

חיבוקואני שר

מבינה אותך ממש!

חוץ מעל העצות שנתנו פה לפני,

אני רוצה להגיד לך לנשום אוויר ולדעת שזה הולך ומשתפר.

הניסיון הופך את זה ליותר קל.

זה נהיה יותר מוכר.

ואם הזמן עובר ואת בלחצים גדולים וחרדות, אחרי שהתייעצת עם דמות שתעשה לך סדר מה הכרחי, שתדעי שיש לנשמת תכנית ליווי למי שיש לה חרדות סביב ההלכות...

אבל זה ממש לא חייב להיות המקרה שלך.

זה פשוט סיטואציה שחדשה לך וזה בסדר שלוקח זמן להתרגל.

מזכירה את כל זה גם לעצמי 😅

קודם כל עם הזמן מתרגלים, או נכנסים להריון😄שמעונה
😄וברצינות תעשי רשימה , וחלק מהדברים אפשר לעשות קודם וחלק אפשר באותו יום במקווה...

יש דברים שהם לא עיקר הדין ובעקרון כל ההכנות לא אמורות לקחת כולל הכל שעה....

יש היום מקוואות שיש שם גם רשימה לי זה עושה סדר...   אני חושבת שהגן עדן מגיע על הרצוא ושוב, על המרחק , הקושי, פחות על המקווה עצמו😄תנצלי את הימים האלו , שאת עדיין נשואה טריה. תהני מהמקווה, תקחי לשם איפור ,תתפארי אחרי , תפתיעי את עצמך, תני לעצמך להתפנק ביום כזה ...

עונה לך כבלניתעל הנס

בהתחלה זה ממש כמו הר.

אחר כך זה נהיה הרבה יותר פשוט.

מה שאת רגילה ביום יום זה מה שאת צריכה להקפיד עליו+ כמה דברים כמו גזיזת ציפרניים.

השאר זה לא חובה,עור קשה ברגל זה לא חציצה לא חייבים להוריד,שערות הם לא חציצה לא חייב להוריד,

ראוי להוריד אם את מקפידה להוריד אבל לכתחילה זה לא חציצה.לצחצח צריך אבל לא לחפור מעבר זה ראוי ומהודר אך זה לא חציצה.

וענו לך נכון הכוונה לעבור על כל הגוף ולראות שבעצם הכל נקי,שזה בעצם עיון ולהתכוון שזה עיון.

אפשר לפצל את ההכנות ליום יומיים לפני.

העיקר שזה יהיה בנחת ברוגע.

תורה ניתנה לבני אדם, לא למלאכי השרת. זה מהכתבתנו

שאני אומרת לעצמי כשאני מתחילה להיכנס ללופ של ו'מה אם איך שאני עושה לא מספיק' (אצלי זה קורה סביב ניקיון לפסח).

ברגע שעשית מאמץ סביר (פירטו לך פה בכמה הודעות מה זה נחשב), אין שום סיבה שתצוץ לך חציצה יש מאין שתפסול יותר מאשר אם היית טובלת במים לא צלולים- וזו אופציה קיימת וכשרה.

מזל טוב! 🥳 כלה בשנה ראשונה זה שלב מרגש (וכן, יש בו גם דברים מלחיצים שצריך ללמוד לנהל)🤍

לי מה שממש עוזרהוליק

זה לעבור עם בעלי קודם.. על כל מה שאני עלולה להתקע:

אני מתחילה לפני את ההתארגנויות גוזרת ציפורניים עור יבש וכו

ואז מבקשת שיסתכל על הציפורניים ויגיד לי אצבע אצבע שזה בסדר

ואז על עור יבש

ואם יש פצעים

וכל דבר שאני עלולה להיתקע עליו שעות במקווה אח"כ

. והוא עובר איתי ואומר לי דבר דבר שהוא בסדר.

ואז במקווה אני ממש מחזיקה בראש שעברתי על הכל ועשיתי הכל ואני רק עושה סקירה אחרונה של מעבר רציף על כל הגוף - אני כן מתקלחת שוב אבל זה עניין של מה נח לך.

(ואם ואם פתאום מגלה איזה עוד פעם משהו אני למרות הבושה מצלצלת לבלנית ושואלת אותה אם להתעכב על זה או לא)

אני מרגישה שזה ממש נתן לי עוגן שאני יודעת שזה בסדר ואם לא התחדש שום דבר אז כבר עברנו על זה

דברים אחרים לא עזרו לי וזה ממש כן

אולי יעזור גם לך❤️

וואי נושא מוכרתותינה

נשואים כבר כמה שנים ובהתחלה היה מאוד קשוח, הייתי נלחצת מאוד כל פעם.

מה שעוזר לי זה לדעת את עיקר הדין, (חציצה צריך להיות משהו שמקפידה עליו/מכסה חלק ניכר מהגוף, יתכן ויש דעות אחרות אבל זה מה שאני יודעת והולכת לפיו) ללכת לפי מישהו שמקל בנושא ולא מחמיר. (בכללי אני חושבת שמצוות צריכות להעשות ברוגע ובנעימות, במיוחד אצל נשים, ועצבנות ולחץ בקיום מצוות לא תמיד קשורה רק להלכה)

ומה שעוד עוזר לי זה להפוך את ההתארגנות לחוויה, אצלינו המקווה הוא מאוד נעים, אז הרבה פעמים מתארגנת במקווה עצמו וזה הופך את זה למיוחד ונעים

זוכרתהתלבטות טובהאחרונה

שהלכתי למקווה בערך שנה אחרי החתונה אחרי שקיעה.

אז הייתי שעה בהכנות ואז טבילה.

כשיצאתח מהטבילה הבלנית אמרה לי להתארגן מהר כי יש הרבה שמחכות. נתנה לי תחושה לא טובה. שאלתי אותה מה הביתי אמורה לעשות אחרת, התחלתי הכנות לפני שקיעה אז חייב שעה. היא אמרה שלא חייב שעה.

אז פניתי לרב שאני מתייעצת איתו והוא באמת אמר שיש נוהגים ככה, אבל העיקרון זה לא להתארגן בלחץ. לא חייב שעה על השעון.

מהמקרה הזה למדתי שבדיעבד צריך להתארגן כמו שאת רגילה לנקות ולטפח את עצמך + כמה דברים מעבר. אבל לא להשתגע

ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

לא מדויקפילה

הם כן אחראיים לגילם. נגיד בזמן אזעקה מאוד מאוד עוזרים. גם לקחת את קטנים למקלט , גם לשמח אותם שם.

איך להסביר את זה. כמו ישראלים. בחירום מתגייסים , בשגרה לא מרוצים . כולל נאומים ארוכים בנושא מערכת החינוך ותפקוד העירייה ומה הם מקבלים בבית...

תקופת הקאות עבדתן רגיל? ויצאתן רגיל?מעיין34

אני לא רוצה שיחשדו בתחילת הריון אז משתדלת לצאת כשיש מפגשים,

מצד שני הפעם זה בשילוב הקאות ואין לדעת אם יפתיע ומתי יפתיע .

כןעדיין טרייה

גם כשהייתי מקיאה קבוע בנסיעות. ותמיד היה לי מוזר שלא עלו עליי לפני שסיפרתי.

בהריונות האחרונים לוקחת בונג'סטה אז מתפקדת רגיל ללא הקאות.

אני כל כך קרובה לקנות, אבל מפחדת מכימי בהריונותמעיין34
למרות שאני יודעת שזה מתאים להריון אבל עדיין, גם אקמול מפחדת לקחת
אקמול באמת עדיף כמה שפחות, אלאאורוש3

אם יש חום ואז זה כן עדיף להוריד.

לגבי הכדורים לבחילות באמת לא חפרתי כי לא הייתי צריכה ב''ה. אבל תבדקי על זה קצת, אולי תופתעי שזה לא דרמטי (שוב, אין לי מושג). וגם לסבל ולהקאות יש משמעות, בסופו של דבר הכל משפיע. תרגישי טוב!! 

למה לקחת אקמול אם יש חום?יהלומה..

זה תגובה נורמלית וטבעית של הגוף

הרופא של הילדים שלנו אומר לתת אקמול רק אם כואב ומתלוננים

אם למשל זה חום והילד לא סובל אז לא לתת

כי חום יכול לפגוע בהתפתחות העוברדרקונית ירוקה
במיוחד בשליש הראשון. זה באמת נכון שבדרך כלל עדיף לא לקחת אם החום לא גבוה, אבל בהריון זה שונה
בחיים לא שמעתי על זהיהלומה..

ואני חושבת שזה לא מדויק להגיד את זה

אבל אני מעדיפה לא להמשיך את הדיון הזה וכל אחת תעשה מה שהיא מבינה ומרגישה

בדקתי שוב כדי לא להטעותדרקונית ירוקהאחרונה

מדובר על חום גבוה וממושך שפוגע, כי הוא פוגע בהתחלקות התאים. לכן בהריון יש המלצה להוריד את החום מהר יותר מבמצב רגיל, אם כי לא חייבים מיד. (בדקתי באתר של כללית ומכבי)

בהריון זה לא טוב לעובראורוש3
תודה רבבה🙏🙏מעיין34
בוודאי שלקחת. זה מציל חייםSheela
זה ממש הבדל בין לא לתפקד לבין התנהלות כמעט רגילה.. אני מאד ממליצה
לא נראה לי שאקמול ובונג'סטה גורמים לכימיממתקית

אני מכירה הרבה שלוקחות.
גם לקחתי בהריונות היפרמאזיס, אבל למזלי לא עזר אז הפסקתי לקחת כי גם אני חוששת מכל הכדורים האלו אז הרגשתך ממש מובנת.

היא התכוונה כנראה לחומרים כימיים. לא להריון כימייעל מהדרום
אוף אני גם לא בקטע של הכדורים. וסובלת.פומלה

כמה שמנסה להעביר תבחילות..

לא מסוגלת לשתות מים ועוד

בנתיים עוזר לי קרח, אבל להקאות לא מצאתימעיין34
ממש מבינה אותך. אני עם היפרמאזיס גםממתקית

נמנעתי מהכדורים
למזלי, באחד ההריונות כשלקחתי לא זוכרת את השם... מה שהיה לפני הבונג'סטה, לא עזר לי. אז לא הייתה לי סיבה לקחת.
לזכור שזו תקופה שעוברת
וללעוס קרח, כמו שכתבו לך פה, כל כמה זמן כדי לא להגיע לעירוי...

אני עובדת ויוצאת כרגילדיאן ד.

אבל האמת שבדר"כ ההקאות לא מפתיעות אותי

אני סוחבת את הבחילה כמה שעות ורק אז מקיאה.

בהריון הראשון שהקאתי בטירוף בלי הפסקה אז לגמרי פגע בעבודה

לא הייתי מסוגלת לצאת לעבוד אחרי שהקאתי את הנשמה על הבוקר.

ובאמת סיפרתי למנהל שלי על ההריון נורא מוקדם.

בול מה שהיה לי בראשוןמעיין34
עכשיו זה לא קורה כל יום וכל היום כמו בהריון הראשון, ב"ה בלי עין הרע ולכן הדילמה
כן. קבוע מקיאה לפני שעולה לרכבת ואחרי שעולה לרכבת.ואז את תראי
בתוך הרכבת מחזיקה שקית ליתר ביטחון 🤭
לפחות לא מול מכריםמעיין34
ואי נשים מה שאנחנו עוברות כדי להביא חיים לעולם

צריכות להדליק משואה

אולי יעניין אותך