ובענין תמצית הנקודה הנשית- לא אמרתי שתושב"ע לא שייכת לנשים, כל התורה כולה שייכת להן על כל חלקיה, אבל כמו שיש כהן לוי וישראל כשלכל אחד יש תפקיד וכמו שיש בעמ"י דגלים- דגל מחנה ראובן, יהודה, אפריים, דן ובכל דגל כזה יש ענין, וכמו שיש 12 שבטים כשכל שבט הוא אבן אחרת וענין אחר ומבורך בברכות אחרות- ואף אחד לא יכול לומר שאחד מהם פחות שייך לתורה או לחלקה- אז יש איש ואישה. הם שניהם שייכים ב100% לתורה. הם אחד. בהתפרטות של החובות שלהם, התפקיד של כ"א- אנחנו יודעים שאיש מחוייב במצוות ת"ת ברמה שאסור לו לבטל תורה, וזה תפקיד קשוח שמלווה את כל החיים. אישה- לא. לא אסור לה, אבל היא לא חייבת, זה לא התפקיד שלה. אם היא בכל זאת לומדת תורה מעבר- כן זה מה שקוראים לו אקסטרה, וזה עצום והיא תקבל מזה המון ואשריה ואשרי בעלה וילדיה. טכנית זאת לא הנקודה שהיא מחוייבת בה.
אני ממש מסכימה איתך אגב בזה <<< "מעטות מאוד הנשים היום שיכולות להחזיק יראת שמיים יציבה וטובה בלי ללמוד כלום. לא מוכנה להאמין שזה אפשרי היום בלי."- בטח במצב שבו אישה עושה תואר ראשון ושני הזוי אם היא לא תדע לפתוח ספר לימוד כמו שצריך.. בעיקר בימינו שבהם ידע והשכלה הם דבר כמעט בסיסי- אי ידיעה בתחום התורני מביא לנתק וחוסר איזון בין מה שבאמת חשוב לבין תואר נספח ומשוואות בחמישה נעלמים עם כל הכבוד.
עדיין לימוד תורה אינטנסיבי הוא לא מה שנועדה אישה סטנדרטית אליו- ופה אני אגע במה שאמרת לגבי השכל- אוהו יש לה שכל ולא חסרות גאוניות בעולם, אף אחד לא פטר אותה כי אין לה יכולת שכלית- כי יש לה והיא יכולה לקחת את כל הגברים בכיס האחורי, אבל ההדגשה באישיות שלה היא משהו אחר- ואפשר להבין בקלות מרוח ההלכה לאן התפקיד שלה הולך, והוא מתמקד יותר בחלק אחר. אפשר לקרוא לו אגב בינה... את כל החכמה שבעולם היה ראוי לקחת אל החלק הזה, זה חלק כזה עצום ו50% מהאדם השלם.... חבל להעליב ולהזניח אותו כך כי כמו שהוא ניזון מהחכמה החכמה ניזונה ממנו בענק...
עכשיו אחרי כלללל מה שאמרתי, ויש דברים שאולי אני בהמשך אשלח לך בפרטי- ברור ברור ברור שאישה שנמשכת כולה ללמוד עוד מהכל וזה מחבר אותה לקב"ה- אז חשוב אפילו מאוד שהיא תלמד ותספק לעצמה את החיבור הזה, כמו שאמרתי בתגובה אחרת זה נראלי מה שהיה נקרא בהלכה "אישה חשובה" (לא כי היא יותר חשובה ונכבדת כמובן אלא כי יש בה את המקום הזה ששוחר לימוד- אז כי היא ידעה לקרוא והיום כי היא לומדת יותר)