להיות נחמד לכל אדם זה דבר טוב ויפה.
כשאנחנו נפגשים עם מישהו, אז יש בעצם שני רבדים.
ברובד אחד זה אדם, כמו אדם שיתיישב לידך באוטובוס או יחכה איתך בתור לרופא או יהיה לקוח שלך בעבודה.
ברובד השני זה פוטנציאל חתונה.
כשאני יוצאת עם מישהו, אני מצפה שיהיה הרובד הראשון - שהוא יהיה נחמד. אם אני לא מצליחה לראות בו את הרובד הזה, לא אסתכל בכלל על הרובד השני.
כשאני יוצאת עם מישהו, אני מקווה שיהיה בו את הרובד השני. לרוב, זה לא קורה, והקשר מסתיים די מהר - בין אם זה מצידי ובין אם זה מצידו.
אם ראיתי שחסר הרובד הראשון, כנראה שאתבאס. לשבת כמה שעות עם אדם לא נחמד, זה לא נעים בכלל, וגרם לי לחזור הביתה עם תחושה קשה. במילים אחרות - מי שישר על ההתחלה שידר שזה לא יילך, אז כן, היה לי ברור שהוא לא בעניין, אבל הוא עשה את זה בצורה כל כך מגעילה שאני לא אנסה להכיר אותו לאף אחד מהחברות שלי.
אם ראיתי שחסר הרובד השני (או הצד השני ראה שחסר בי) - זה מבאס ופוגע. אם זה לא היה מבאס ופוגע, זה כנראה לא היה פוטנציאלי באמת. אם אנחנו באים לדייט מתוך נקודת הנחה שהפעם זה זה - אז בהחלט נכון לבכות את החורבן של הפוטנציאל הזה.
אני לא חושבת שאת מטעה מישהו. כללי המשחק ברורים לכל הצדדים. האלטרנטיבה של לא להיות נחמד לא קבילה בעיני.
את יכולה לשתף את מי שאת יוצאת איתו בדיוק בתחושות האלה שתיארת בהודעה - לא כמושא, אלא כעוד נקודת מבט.
בתהליך הזה דברים שאנחנו עושים יפגעו בצד השני. אנחנו אנשים שונים עם רצונות שונים. כל מה שיש לנו לעשות זה להגיע בגישה נחמדה, לנסות לרכך את הפגיעה - אבל לא ניתן למנוע אותה. לדוגמה, כשאת נפרדת ממישהו, את יכולה לשקף לו כמה תכונות טובות בו שהתרשמת ממנו. זה מראה שאת בכנות היית שם, הקשבת, התבוננת, התלבטת, וקיבלת החלטה.
(ובהערה: אם מדובר על קשר יותר מתקדם, זה ממש לא אמור לבוא בהפתעה. אמור להיות שיח של איפה אנחנו נמצאים בקשר, מרחב שבו אפשר לדבר על ההתלבטויות וכו', וזה ממש לא צריך לבוא בבום).