שאלה בעיקר לבנותהיום הוא היום
איזה הרגלי הגיינה של בחורים הייתן רוצים לבקש שישתפרו בהם בדייטים.

אני בעזרת השם אעביר במרוכז את הדברים לכמות מכובדת של בחורים.

תודה מראש
אז ככה - אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני. החשיבות לחיצוניות.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"א באדר ב תשפ"ב 10:33
כמובן במידה נכונה אבל לענד חשוב שהבחורים יבינו את נחיצות העניין.

* טיפוח (להתקלח ורצוי להתבשם זה גם מרענן וגם יוצר רושם חיובי )

* לשים לב לביגוד - ממש לא להגיע עם הבגדים של העבודה והסירחון הנלווה
או עם ג'ינס משופשף או מוכתם וטישרט מהוה וסנדלים/נעליים מלוכלכות (קרה לי).

כדאי לעבוד על התאמת בגדים -
איזה צבע מתאים עם מה, מה נראה מכובד ומה נראה מגוחך - גם לגזרות של מכנס או חולצה (סקיני צמוד לא צנוע אבל גם מכנסיים ללא חגורה זה לא לעניין. לשים לב למכפלת המכנס שלא מפרסמת או נוטה לברוח מהמכנס בעת ההליכה ולחולצה - אם מכניסים או מוציאים אותה. כנ"ל ציצית. בכלל, להסתפר, להתגלח אם צריך ולהקפיד על לבוש נקי ומסודר שלא להיראות מגוחך ו"שלומפר").
לשים לב להגיע בצורה מכובדת (אבל לא חגיגי אובר, זה לא חתונה אלא פגישה שאחת המטרות שלה הוא ליצור רושם חיובי שישפיעו על הרצון והעניין בפגישה ומכאן חשיבות הניראות)

* להתחשב. לא לאכול בפני הבחורה בצורה בהמית ולהתעלם ממנה, כשכן אוכלים יחד, לא להביא דברים מתפוררים/ גדולים או שנתקעים בין השיניים (קרואסון ענק מבצק עלים של קפה ומאפה? ביסלי במבה? אז בסגנון כזה...) כי כשאין אפשרות להסתדר זה לא נעים להיתקע עם אוכל בשיניים שבולט כשמדברים.

* ממש לא לשתות מהבקבוק (הן חצי ליטר הן ליטר וחצי) ישירות, ובטח לא להציע לבחורה מייד אחרי כן מאותו הבקבוק!!
זה לא מסע כומתה ואין פה משמעת מים, וזה לא מנומס, מעורר גועל ומרתיע מאד.

זה מה שעלה לי כרגע, אשתדל לחשוב על עוד דברים
יישר כח גדול.
חשוב מאד !!!
חחחחחחחחחחחחחחחפרצוף כרית

חנקת

מה לעשות שזה נסיון חיים שעבר על רווקוֹת ...נפש חיה.
נפגשתי גםפרצוף כרית

עם לא מעט בחורים

והיו כאלו שהתלבשו פחות מכובד 

אבל בכאלו דוגמאות ב"ה לא נתקלתי........ זה באמת לא לענין אם הם לא מבינים את זה לבד ככה זה גברים , חלקם  צריכים שיסבירו להם דברים כאלה מצחיק 

וגם לנו הנשים יש מה ללמוד מגברים.... כמובן..

להרבה גברים אין מודעות לניראות שלהם , לטיפול ולכללי נימוסנפש חיה.
כשהם חיים בפנימייה מגיל צעיר ההתחספסות קורית באופן טבעי עם הזמן
הצרה היא שלפעמים הם בטוחים שחברה או בחורה מאורסת או אישה צעירה היא כמו חבר לחיים מהצבא או מהישיבה.
כביניש אני יכול להגיד לך שיש המון מודעות וזה גם חשוב לנוכלי פשוט
אז אולי אני נפגשתי עם בינישיים מאד מסויימיםנפש חיה.
בהרבה מקרים הנראות החיצונית כן השפיעה. עליי לפחות.

לא סותר מציאת חן פנימית.
אני יכול לשתף אולי כיוון,כלי פשוט
לי הוא עלה פעם עם עצמי ועברתי תהליך כלשהו.
יש איזה מחשבה שאם אני לא אשקיע כ"כ בבגדים, זה יעזור יותר לראות הפנימיות שלי. יעזור לבחורה לראות כמה אני אדם פנימי ולא מוחצן, ועל המידות שלי, ואולי משהו בזה גם נלקח לכיוון של יראת שמים.

חשוב לי לכתוב את זה, כי אם יש כאן ביניש שקורא וחושב ככה, אני מאוד ממליץ לו לעשות תהליך עם עצמו לגבי היחס שלו לחיצוניות:
א. מבחינה תורנית זאת טעות גדולה. המטרה של הבגדים ובכללי של ההופעה החיצונית שלנו היא לא להעלים את הפנימיות, אלא להראות אותה. להראות אותה בצורה נכונה ומכובדת.
תלמידי חכמים בארץ ישראל אמנם צריכים פחות להתהדר בלבושיהם מת"ח בבבל כדי שדבריהם יישמעו, אבל מצד שני מי שנמצא רבב על בגדו חייב מיתה.
ללבוש בגדים לא נקיים או להיות עם ריח לא נעים זה לא לכבד את הצלם אלוקים שלנו. חלק מעבודת ה' זה ההופעה החיצונית ואני ממש מבקש בכל לשון של בקשה: תלמד את הנושא, תעמיק בו עד שהרצון למידת הנקיות יבוא ממך.

ב. זה לא עובד ככה במציאות. בחורה שתראה אותך עם ניראות מוזנחת לא תחשוב הרבה. כנראה לא יהיה דייט המשך. לגבי הריח - תתכונן להצטרך לבקש משדכניות להיפגש רק עם תתרניות.
ההופעה החיצונית המוזנחת לא רק שלא תגלה את הפנימיות - היא תשדר פנימיות לא טובה. היא תכסה על הפנימיות.
אם אתה רוצה להראות את הפנימיות שלך בצורה טובה - תשקיע בחיצוניות, ותעשה את זה בצורה שתהיה התאמה ביניהם, שיהיה שיקוף. אם אתה אדם עדין - תלבש בגדים עדינים שמבטאים את העדינות שלך. אדם צנוע - אז בגדים צנועים, אבל מכובדים (!). אם אתה אדם סקרן - בגדים מסקרנים. אדם מאוד מאוד מסודר - חולצה שמבטאת סדר (מכופתרת או מה שבא לך). מה שמתאים *לך*.
וברור שהעיקר זה הפנימיות, אבל פנימיות בלי חיצוניות זה כמו נשמה בלי גוף. אף אחד לא רואה שזה קיים בכלל
בהצלחה
אני שמעתי פעם על בחורנפש חיה.
שהגיע עם נעליים קרועות / מוזנחות לפגישה.
בסוף התברר שהוא התכונן לפגישה וכו' אבל ממש לפני שיצא עזר באיזה עניין ובגלל זה נקרעו לו הנעליים.

זה יפה וטוב להיות אדם אמיתי ועם מידות טובות
אבל בעולם שלנו יש עניין גם לחיצוניות .
זה דבר טוב ביסודו (אפילו בית המקדש היה עם כלים מזהב, בגדי כהונה היו מאד מפוארים)
מתי היא בעיה?
כשהיא הופכת לעיקר.
אולי בגלל זה יש הרבה אמירות של יחס לחיצוניות כדבר שלילי- "תרבות יוון"
"תרבות המערב" וכו' .

וממילא אולי היום בתור אנשים דתיים שמעמיקים בדבר ה' ובהשקפת התורה על החיים היחס לחיצוניות מוטעה.
בדיוק. נושא חשוב חשוב חשובכלי פשוט
מסכימה איתךברוקולי

רק יש הבדל בין חדפ והסבר למשהו מתמשך
--- ---רב שמואל
כתבתי תשובה חשובה מאוד.

מחקתי אותה - בגלל שהרשעים מפריעים לי לכתוב.

אני יודע שכל הפורצי הטלפונים, אלו שבלי רשות בכלל - ואלו שחושבים שיש להם רשות - למרות שכל דרכיהם מרמה ומזימה שתלטנות ושנאה -

הם כולם חושבים ש"זה בסדר, והם ישתמשו במה שאני כתבתי והם ראו - הם לדעתם ישתמשו בזה בחוכמה ובמקומות הנכונים.

והם חושבים שהם בכלל בני אדם בגלל שהם "יש להם שלטון". - אלו אנשים רשעים. - וכל מי שניזון או נעזר אי פעם בדבר כזה אפילו קטן כדי מולקולה - עתיד ליתן את הדין. - במלואו.

ראו הוזהרתם. על דעת אלוהים וכל צבאותיו.

יפה מאוד כתבתאלפיניסטית

תודה רבהכלי פשוט
תגיע כמו שאתהפשוט עייף

בצורה מסודרת. אל תהיה מה שאתה לא.

אם אתה לא מסתובב עם חולצה לבנה ביום-יום, אל תגיע ככה.

כמובן גם לכיוון ההפוך - אל תבוא בלבוש פשוט אם אתה הולך בצורה יותר רצינית.

העיקר לא להגיע בצורה מוזנחת. לא צריך להגזים.

נכון מאוד. זה בדיוק מה שכתבתי.כלי פשוט
תשנה (לא אתה ספציפית) את הלבוש ביום יום שלך, וכדי שזה יקרה אתה חייב לשנות את ההסתכלות שלך על החיצוניות ועל היחס בינה לפנימיות.
התוצאה בקצה תהיה בדייטים, אבל זה לא מתחיל ולא נגמר שם. זה הרבה יותר מהותי ומקיף.
לא סתם כתבתי דווקא לבינישים.
תשכחי מ"התאמת בגדים"פשוט עייף

בחור נורמלי יגיע מכובד אבל ממש רחוק ממה שאת כותבת. אם את מצפה לזה - פשוט חבל.

כבר לא מצפהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"א באדר ב תשפ"ב 13:26
אבל מינימום של להיראות סביר/ טוב בעיני אחרים.

כל מה שכתבתי היה לא כדי לעורר ציפייה אלא כדי להראות זווית של - כדאי להשקיע בניראות הבסיסית בצורה נעימה ומכובדת (אולי לא באותה רמה כמו של בנות אבל עדיין. )

התכוונתי להקצין כדי להראות איך זה נראה מהצד השני.

היה לי פעם בחור שביקש ממני לפני דייט ראשון "תגיעי נשית"

(בפועל- הגעתי בצורה טובה וזה נפל מסיבה אחרת).
מה זה מכפלת המכנס?רואה אור
לכל מכנסיים יש מכפלת- הקיפול התפור בסוף. לפעמים הוא לא תפורנפש חיה.
ואז הוא נפתח וזה נראה לא יפה...
אהה, חסרה שם נקודהרואה אור
לא הבנתי איזו מכפלת נמצאת ליד החולצה
כל הדברים שכתבת מובנים מאליהם, כולל התאמת הבגדים.כלי פשוט
אוסיף גם גיהוץ, סידור זקן וגזירת ציפורניים.
טוב לשמוענפש חיה.
לא לכולם זה מאוד ברור.
וואו קשוח הסעיף על השתיהאלפיניסטית

גם לא מבקבוק של חצי ליטר? נראה לי יצחיק אותי אם מישהו ישפוך לכוס מים מבקבוק אישי..

זה יותר מנומס, ואפשר להביא שני בקבוקים אישייםנפש חיה.
יכולה לומר שבדייט הראשון עם בעלי הוא הביא שני בקבוקים קטנים + כוסות.

היה יותר נעים ומתורבת לשתות ככה
פשייי אבל אני אומר לך את האמתממלא כל עלמין

רוב הדברים כאן לא עוברים לי בעין וגם לא למרבית הבנות לפי הבנתי...

--- ---רב שמואל
את מדברת שטויות בגלל ששוטים שכנעו אותך שאת צריכה בפורום להיות נחמדה כדי שאנשים שאינם מקפידים לא ייעלבו.

בנוסף לכך, את אומרת בשפה שמתאימה לגברים בלבד - שהדברים האלו - בתרגום גברי ('להסתפר, להתגלח' - בתרגום נשי זה אומר 'לבוא עם שיערות מסודרות. בתרגום גברי זה אומר 'לעבור תספורת ותגלחת') ואת החלטת לערבב הכל, כי בא לך ואת לא חושבת שאת צריכה לברר מי אמר מה ולמי. (כנ"ל הטיפשים שבעקבותיי יבואו ויגידו: אנחנו למדנו בעקבותיו, 'מנהיגות גברית מחזיקה ולא נשית - והנה ראיה שהוא בעצמו אמר שזה הלכה למעשה.'. אני לא אמרתי, אלא אנשים שוטים שאוהבים להידבק להתעלק ולבלבל את המוח. תחשבו בשכל, תדברו בשכל, ויהיה לכם סיכוי לעשות פחות טעויות)
אז יש כאן ציפיה מהגבר להבין במשהו שלא חלק מהחיים שלו עדייןכלי פשוט

לא הבנתי מה באת לומר בזהממלא כל עלמין

שאין באמת שום סיבה לשפוט על זה בחוריםכלי פשוט

על הדברים שלא עוברים בעין לרוב הבנות (כמו שכתבת)כלי פשוט

זה שזה לא עובר לי בעין לא אומר שאסור למישהי שזה יפריע להממלא כל עלמין

גם לי יש דברים שהעין שלי מתקשה לסבול ולאחרות הם לא יזיזו... פשוט דברים קצת אחרים שפחות נוגעים בנראות..

נגיד חברה שלי יצאה עם מישהו שגם אני יצאתי איתו והיא לא הצליחה לסבול את החולצה שהוא לבש פעמיים רצוף (לשרות הציבור מדובר בחולצת גלופה) וטענה שזה לא מכבד ולא ראוי... ואני לא שמתי לב לזה ואפילו התלבטתי כשהיא אמרה לי אם זה קרה.. מצד שני אותי חרפנה צורת הדיבור שלו שהרבה יותר תפסה אותי והיה קשה לי להתעלם ממנה.. והיא לא הבינה על מה אני מדברת

אגב אם לחשוב על סיבה אפשרית- אני מגיעה ממחוזות קצת יותר פשוטים שמעריכים אותנטיות, ובמשפחה שלה יש גם צורת דיבור דרמטית והיא מכירה אתזה. מש"ל. סתם

וגם לא הבנתי את המילה לשפוט...

אם בחור או סגנון מסוים לא מתאים לי זה לשפוט??

אולי לומר על מישהו/י שבחר/ה לסיים קשר מסיבה כזאת או אחרת שזה לא סיבה תקינה לחתוך- זה אולי לשפוט..?

כן. לא מתאים לי זה סוג של שיפוטיות.כלי פשוט
ההסתכלות שלנו על העולם, ההערכה שלנו כלפיו זה שיפוט.
האם שיפוט זה דבר רע? אני לא חושב ככה. לא אמרתי שזה רע. זאת מציאות נתונה.
יש כאן שני צדדים - את והבחור. גם אם השיפוט הוא מדבר עליך, יש לו משמעות שיפוטית עליו.
אבל כן, כבני אדם אנחנו שופטים של המציאות.
גם אם אנחנו קובעים שלאחרים זה אולי יוכל להתאים, הרי זה לא מתאים לנו בגלל סיבות מסוימות שברורות לנו. ביחס אליהם - שפטנו אותו. דירגנו. הוא לא מספיק *בשבילנו* מבחינות מסוימות. אבל זה בדיוק נקרא שיפוט, חוות דעת.
נראה לי שהטרמינולוגיה שלנו מאוד שונהממלא כל עלמין

בכל מקרה בעולמנו כשאומרים על אדם מסוים שהוא "שיפוטי" או מתנהג ב"שיפוטיות" לא מתכוונים להגדרה שתיארת עכשיו

למרות שטכנית אם היית יוצר את השפה בעצמך הטיעון שלך היה יכול להתקבל יפה.

במקום להתייחס מבחינה מהותית את הולכת לטרמינולוגיהכלי פשוט
לא מעניין אותי למה מתכוונים רוב העולם במילה שיפוטי (שזה סימפטום פוסטמודרני לא מאוזן אגב אבל נעזוב את זה).
דיברתי לגמרי מבחינת המשמעות של המעשה.
משמעות זה לא משחק מילים, זה אמת קצת יותר פנימית. חיים קצת יותר אמיתיים מחיים כלפי חוץ..
גם אם תקראי לענן שמש - הוא עדיין יהיה ענן. גם אם תרבותנו המערבית ידידתנו פחות אוהבת את זה, המציאות לא נקבעת ע"פ השיווק שלה.
למעשה כשאת מחליטה שלא ילך ביניכם בגלל x y z- את שופטת אותו באותה מידה, גם אם לא תקראי לזה שיפוטיות בגלל הפחד מכך שתיחשבי כשופטת כלפי אחרים
אתה יכול לקרוא לאדם חלאה ברחוב ואז לטעוןממלא כל עלמין

שבכלל במקורות חלאה זה שם שמבטא יופי. מה שנקרא לך בכוחך זה אבל בוא נאמר שגם לא חכם וגם לא נכון. הקריאה הזאת תפגע היום באנשים כי יש לה משמעות שלטת אחרת וזה מה שמעניין. וכן בעניינים שבין אדם לחברו העולם כן קובע ולהתעלם מאיך שהעולם מדבר גובל בחוסר רגישות וסכנת נפילה בבין אדם לחברו.

את שוב מתעלמת מהמשמעות. עזבי שניה מה הביטוי המילולי,כלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך כ"ב באדר ב תשפ"ב 03:01
תתייחסי לתוכן. זה הנושא. אין שום משמעות לבחירה שלך עליו? היא לא אומרת לו ועליו כלום? הוא יגיד רק "אה, לא התאים לה פשוט" וזהו, שום דבר מעבר?
קודם כל למה זה נכון? וגם מה את משיגה מהאמירה הזאת?
אתה באמת רוצה שאני אתייחס לתוכן?ממלא כל עלמין
עבר עריכה על ידי ממלא כל עלמין בתאריך כ"ב באדר ב תשפ"ב 04:07
עבר עריכה על ידי ממלא כל עלמין בתאריך כ"ב באדר ב תשפ"ב 04:04

אני אשתדל בעדינות 

נכון, בעולם קיים מושג המשפט, אבל כיהודיה מאמינה משתדלת לחיות ולהפנים שהשופט העליון הוא הקב"ה. וכשאני ניגשת להקשר של לנ"ו לכאורה אני או הוא מחליטים יחסינו לאן וכו, אבל בפועל המרקם האישיותי שלי ושלו והמטען הגנטי והסוציולוגי שלי ושלו מכווננים, והקב"ה לגמרי בתמונה כאן, ובכל מה שקשור לחוויה וההחלטה לבסוף האם אנחנו יכולים להתאים ולהיות אחד בשביל השני לנצח.

התפקיד שלנו בכלל לא בוחן או שופט או עומד מלמעלה וצופה עד להכרעה, אלא מקשיב.

כן שנינו עם כל הכבוד לנו כאנשים לכאורה בוגרים, רוצים ואמורים בסה"כ להקשיב ולהרגיש אם הדבר הזה בריא לנו- וכשהנפש מרגישה שיש כאן משהו הרמוני, היא משדרת את זה. אם היא מרגישה שמשהו כאן עקום- היא צורחת את זה. 

מי החליט בפועל ופיזית הוציא לעולם את המילים כן/לא? לכאו' אני/הוא. מי באמת "השופט"? הקב"ה שבראש ובראשונה הביא אותנו לכאן עם הרבה דיוק וחמלה ואיתותים נסתרים-גלויים שמציירים לנו מפה מפותלת שבלי להבין אפילו בונה לנו את התהליך המוגמר כמו גם את השבילים שאין לנו מושג איך אבל לא הגענו אליהם ומשהו מרחיק אותנו מהם תודעתית. 

יש כאן 2 צדדים להקשבה, וחלק מהלימוד הוא גם לדעת להקשיב יחד למה שקורה בינינו ולדעת לקבל את האינטואיציה של השני וגם לתת בה אמון. הוא בסה"כ מקשיב ג"כ כמוני וזאת ההבנה שלו.

זה גם לדעת לתת אמון בהקשבה שלי וברצון הכן שלי להגיע לרצון ה' בהאזנה שלי ובמסקנה שלי,

זה גם לדעת שלפעמים אחד קיבל מהלב תובנה שאמנם הפוכה או רחוקה קצת מהשני, אבל לא רק שיכול להיות שהוא צודק וזכה בסה"כ להקשיב יותר טוב בשביל שנינו (ויום אחד יתכן שהשני ימצא את עצמו בהסכמה מלאה ובהתפעמות מהאבחנה המדהימה שלו), אלא גם יכול להיות שהוא טועה ומותר לו, ומדויק לו עכשיו לטעות. חלק מסוים מהמפה שלו מעביר אותו מסע שיש בו גם טעויות שהוא יהיה חייב לדשדש בהן, ובשבילו ולמען התהליך הזה שיקר גם לצד השני כיהודי- של נעליך מעל רגליך. הוא הקשיב וזאת הבחירה שלו ובין אם היא טעות ובין אם לאו הריני מקבל עלי עול מלכות שמיים ויודע שמותר לו, אולי אפילו מוכרח לו, וזה התהליך שלו, זה המצפן שלו ואני מאמין במצפן הזה גם אם לי יש אלפי איתותים בשבילו שמספרים אחרת.

בעולם של לנ"ו אין טוב או לא טוב, יותר או פחות. כמה שאתה מכוון מטרה אתה מתכנס במה שקורה שם בינינו- בלי ציונים וגם בלי השוואות,

כדאי לשכוח מהמושג חסרונות ויתרונות, סרגל היררכי או מתמטיקה חישובית, ולהתמקד במה שאנחנו בונים ועשויים לבנות יחד. האם זה כוח מחבר ומגדל או מחליש? והתשובה מסתמכת על תשובות שמכירות ומחפשות לדייק את המכלול כולו של עצמנו, יחד עם מה שאנחנו פוגשים בצד השני ולהיפך. לא בציונים ודרגות. 

כן אני חושבת שבסיטואציה כזאת אין שפיטה. גם לא שוק ומסחרה.... אלא הרבה הקשבה עם הכנעה וענווה כלפי שמיא ומתוך כך כבוד גדול לחוויה של שנינו בתוך התהליך, כל "שנינו" שלא יהיה.

קראתי בעיוןכלי פשוט

בסה"כ כתבת יפה.
ואלה בדיוק הבעיות שאני מדבר עליהן.
עבודת ה' בדייטים הצטמצמה רק להקשבה עצמית.
אנחנו מתעניינים אך ורק בעצמנו, אנחנו במוקד העניינים,
והגורם לכל הטעויות שלנו זה הקב"ה.

אצלי הרף להקשבה גבוה יותר,

וזה אומר להקשיב לשני הרבה יותר ממה שאני מקשיב לעצמי.

לא כי לא חשוב להקשיב לעצמי,
אלא כי בדור שלנו זה מוגזם מידי.

לא משנה עם כמה ניסוחים "רוחניים" ו"אמוניים" נעטוף את זה.

כשכל אחד מקשיב בעיקר לעצמו לא יוצא קשר. אני מצטער לבשר.
קשר נוצר מהקשבה בעיקר של האחד לשני והפוך.

תודה, זכותך לא להסכיםממלא כל עלמין

לא בטוחה שהבנת מה אמרתי כי הסיכום שלך לא מתקרב לכוונה שלי בדברים

ואי אחותי הגזמתהפי
ועוד אני סופר נשית
אם הוא רוצה לאכול שווארמה לבריאות נשמה רק שלא ירצה שגם אני יאכל כמוהו..

ואם קרה שנתקע ובא אחרי עבודה אני אבין
ואם יש לו ח"ו פתאום כתם בחולצה זה אנושי

ויאלה לנשום

תראי אני מעריכה מאוד סטיילינג טיפוח וכו' אבל מזה מסדר?
אני רוצה שהוא ירגיש בנוח זה הכי חשוב לי
נראה לי שאין ביניכן סתירה אמיתית..kaparalay
עניין האוכל בפגישות הראשונות הוא סוג של אישיו (כן נעים/לא נעים, כן אכלה/לא אכלה, כן הביא/לא הביא), אז לא בטוח שיש עניין לערב גם שווארמה בסיפור(;

ולגבי הבגדים וההגעה מהעבודה-
אם קרה ש.. זאת לא מגמתיות, ונראה לי ש @נפש חיה. כיוונה יותר לשם..
כשקורה משהו חד''פ רוב האנשים יכולים לגלות הבנה ולהניח בצד, לא?

וזה מגיע מהבחורה הכי לא סטייליסטית שבעולם, שלא מבינה בזה כלום ושומדבר.
(מזכיר לי שפעם בחור חביב התנצל באחת הפגישות על הכיפה שהוא בא איתה, כי זאת הכיפה של הצבא או משהו בסגנון, וזאת הייתה הפעם הראשונה ששמתי לב לכיפה שלו😅)
באמת לא באתי מהצד כנגדנפש חיה.
פשוט כדי להצליח את הפגישה יש דברים טכניים שמאד כדאי לשים אליהם לב.

כמו שאצל בנות יש סטייליסטית שמתאימה בגדים והתפקיד שלה זה לתת טיפים כדי שהבת תיראה יותר טוב וממילא תרגיש יותר טוב עם עצמה

אני חושבת שגם לבנים צריך לעזור בעניין ובשביל זה זה טוב מאד שנותנים להם את הטיפים כדי שיהיה להם לתועלת.

וסתם נתפסתי לעניין הביגוד, זה ממש לא משנה אבל כן יש רושם גם מהבגד ולא סתם חזל אמרו "הדר אדם-לבושו" כבוד של האדם לעצמו ולסביבתו מתבטא גם בניראות החיצונית שלו.

@היום הוא היום
כמה כבר בנות הולכות לסטייליסית?הפי
תאמיני לי אם היה ביקוש מזמן הייתי עושה הסבה

וזה לא פשוט בכלל לשנות לבוש של בן אדם צריך הרבה עדינות
לא ביקשתי לשנות לבוש!!!!! לא הבנת אותי כנראהנפש חיה.
אני אומרת שיש דברים שיכולים לעזור להגדיל לבנאדם את הסיכוי להיפגש בצורה רצינית כדי שייתחתן.

זה ממש לא בא לשנות לבוש או טבע של בנאדם או הרגלים

אלא זה ט י פ י ם לשדרוג חיים ועל הדרך זה עוזר בזוגיות.

מי שרוצה תפאדל
מי שלא- לא חייב אבל שיידע שיש השלכות להתנהלות כזו.
כן זה הכי מצחיק. לא דורשים ממך כלום! אבל מתנהלים מאוד ע"פ זהכלי פשוט

מה לעשות שזה משפיע (אולי אני היחידה שזה קרה לה)נפש חיה.
מעצמי אני יודעת שחלק נכבד מההחלטה להמשיך לפגישה שנייה עם בחורים היה גם (לא רק!) על בסיס המראה החיצוני שהיה מסודר וכו' .
אז אפשר לזרום עם ההשפעה ואפשר לעבוד על מידת ההכלה, הסבלנותכלי פשוט

והעין העמוקה הטובה.
ולבחור להיות משפיע ולא מושפע

הרבה דברים בדייטים שיכלו להשפיע עלי השתדלתי לשים בצד עד שיתבהרו הפרופורציות האמיתיות כדי להכיר באמת את האדם. זה עובד.

זה נכון , לא נראה לי שזה סותרנפש חיה.
אפשר לא להתייחס למראה בכלל .
בגלל
לרוב המראה הוא הדבר הראשוני שמתרשמים ממנו , ובגלל זה יש השפעה (אפילו קטנה אבל השפעה) על ההמשך.
זה סותר כי מקבלים את הנתון כמשהו שלא צריך או ניתן לשנותכלי פשוט

אתה צודק ובגדול זה אם תשים לבנפש חיה.
הפותח @היום הוא היום ביקש איזה דברים בהגיינה כדאי לשפר בפגישות כדי שהן תהיינה יותר מוצלחות.
הוא לא ביקש לשנות שום דבר בבסיס הראשוני
אלא מה ?
אני חושבת ש הבסיס הראשוני של טבעו קיים כבר אצלו, ממילא לבת אין שום הבנה מי היה הבחור קודם או איך הוא מתלבש או מה ההרגלים שלו באכילה בהגיינה ובפנאי שלו בבית וממילא לשנות אותו זה לא אופציה בכלל.

אני באה אומרת שאם אדם יכול לשפר את הבסיס שלו , הוא מגדיל את סיכויי ההצלחה שלו.

כמו שאם תשנה מילימטר במטווח אתה תגיע רחוק יותר, או תפגע מדוייק יותר (אני לא כל-כך מבינה איך זה עובד ביריות)
אם מתייחסים לזה כמשהו שנמצא בעולם, והוא לא טוב- סבבהכלי פשוט

ומן הסתם היום הוא היום לא פתח בשביל עצמו אלא בשביל להציג לבחורים נתונים מה הציפיות של בחורות מהם בהופעה חיצונית.

זה מחרפן שמתייחסים לזה כבעיה של הגברים וכדרישה הגיונית לגמרי של הבחורות. כמו כל הדרישות שמגיעות מהצד הנשי

אז נראה לי שהכי נכון זה להתייחס לזה כאל משו כללינפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב באדר ב תשפ"ב 13:04
קצת כמו שיש קוד לבוש (שלא מקובל בכל מקום אבל כן משדר משהו)
וכמו שיש כללי נימוס (לא כולם עושים אותם אבל הנימוס משדר משהו )
אז העניין של לבוש , הגיינה וכו' זה איזשהו משהו שהוא לא כלל במובן היבש של המילה אלא פשוט
המלצה שיכולה להועיל.

ונראה לי שהמציאות שצריכה להיות היא שכולם מתייחסים לכולם בנעימות בלי ציפייה או מטען רגשי אלא פשוט בצורה יפה ומכובדת (פשוט כאדם אל אדם, לא שייך לכלום. )
אני לא מסכימה עם הטיפים האלההפי
מכנסיים עם חגורה לא לעניין ..
מי אמר?
אני לא מסכימה עם זה בעליל
את נתפסת לקטנות וזה ממש לא הדגשנפש חיה.
טעם אישי של כל אחד זה עניין אחד
וסדר וניקיון והגיינה זה דבר אחר

סלט תורכי עשיתם כבר.

כל אחד יעשה כמנהגו
במקרה של ספק כדאי לשאול רב

זהו, די
מה מסובך פה לא הבנתי.
בסדר ענית הסכמתי שלא להסכים ונגמרהפי
אני לא יודעת זה נראה לי להתעסק בדבריםהפי
זוטרים ..
חוץ מזה שרוב הדברים די ברורים .. ואם קרה שמישהו פיספס סבבה
אני לא מצפה לדוגמן מדוגם .. מבחינתי כל עוד הוא חמוד שיבוא גם בטי שירט לפעמים.

אז זהו בתור בחורה שאוהבת מאוד סטייל וכו' מבינה לי זה כן אמור להיות חשוב כלומר אם יצא מצב שהוא בעתיד יהיה בעלי אנחנו נשנה את הלבוש שלו (; אם הוא יסכים לי (מי שואל אותו
אבל מבחינתי יש בהחלט עוד צ'אנס לרושם ריאשוני זה נשמע כמו מסדר של מלכת אנגליה ואני לא רוצה שהוא ירגיש ככה
ובכל זאתkaparalay
תראי שכבר יש כאן 2 או 3 שכתבו בהסתמך על ניסיון אישי שלהן או של חברות שלהן..

וגם, שימי לב שאת חוזרת לעניין ה'קרה ש.. ' או 'פעם ב.. '.
זתומרת, נראה שגם לך היה מפריע אם זה משהו מתמשך, אבל אם זה חד''פ זה אחרת. ונראה לי שהשיח כאן כיוון יותר לעניין הדברים המתמשכים.

אני תוהה למה את מתכוונת כשאת אומרת שאלו דברים זוטרים.
שאני ממש לא יפסול אותו על זההפי
בתנאי שהוא חמוד😉kaparalay
בגדול גם לי לא יצא לפסול בחור על לבוש או על נהלי היגיינה כאלו ואחרים.

אבל נראה לי שבאמת יכולים להיות דברים שייצרו איזושהי תחושת חוסר נעימות בצד השני, ושכן יש לזה מקום (במידה, וממש לא להפוך את זה לעיקר, ובכ''ז..).
במיוחד כש'ברור' של בחורה הוא לא תמיד 'ברור' של בחור (היי יצא לי חרוז צולע) ולהיפך
כגברmelon

אני חושב שהשאלה הנכונה היא אילו הרגלי היגיינה חשוב לנשים שנשתפר בהם *בחיים* ולא רק *בדייטים*, בסוף יש חיים שלמים ביחד אחרי הדייטים. בחורה שהתחתנה עם בחור שבאופי שלו פחות מסודר, ובחיים עצמם לא יקפיד על היגיינה, לא תתנחם בזה שהבחור הגיע מסודר מקולח ומבושם לדייט אחרי שקיבל הדרכה בנושא.

ברור שמותר וכדאי להשקיע ולעשות רושם טוב בדייטים גם בפן הזה, וכולם גם יודעים שזה ככה.. אבל חשוב לשים לב שהפער לא קיצוני, ולא גונבים את הדעת של הצד שכנגד.

יש הדרכת חתנים ... ממה שהבנתי מעלים את זה שם.נפש חיה.
נראה לי באופן כללי
שאמורים לדעת שבדייטים יש סוג של "הצגה כללית" של הצדדים הטובים שלנו כדי שיירצו להתחתן איתנו, וצדדים פחות מוצלחים מתגלים או ייתגלו במשך הזמן. בעבודה משותפת נכונה (או בעבודתו מידות יחידות) אפשר להתגבר ולשפר.

יחד עם זאת יש ולפעמים לאט לאט מתפתחת מודעות לשני ורצון להיראות ולנהוג בצורה מסודרת.

כל שינוי בחיים צריך להיות אמיתי ופנימי ולא על דעת זה שהניראות החיצונית תרשים,
כי אז הוא ממש לא מחזיק הרבה ולאורך זמן.
הגיוני שמעליםmelon

אבל הרגלים קשה לשנות, זה לא זבנג וגמרנו, זו עבודה לחיים.

בוודאינפש חיה.

כל הרגל קשה לשנות
לכן בעבודה נכונה וסובלנות מהצד שכנגד,
אפשר להגיע לתוצאות יפות.
סבבהmelon

אם זה מתאים לך.

לא לכל הבנות מתאים להעביר את הבעלים הטריים שלהן תהליכי מודעות להיגיינה בעבודה נכונה וסובלנית, וגם אין שום הבטחה להגיע לתוצאות יפות. ככלל, אני ממליץ לא *לבנות* על שינויים עתידיים.

זה נכוןנפש חיה.
אבל כל הנושא של טיפים לניראות עלה
בשביל לייצר למישהם הזדמנות להיראות בצורה אמיתית וטובה, כזאת שמעוררת רצון להיפגש זה יכול להיות כדאי. כמובן שסדר וניקיון זה הרגל טוב לחיים, לא רק בשביל למנוע פגישות "נקסט" כשהבחור לא מבין למה פוסלים אותו פעם אחר פעם
ולא תמיד נעים לומר (אפילו דרך השדכן) שזאת הסיבה שפשוט גורמת חוסר רצון להמשיך.

אז לא בונים על שינויים עתידיים
אבל אם אפשר לשנות את המציאות וליצור סיכוי להתחתן, למה לא??
חושב שאנחנו מסכימיםmelon
לשנות את המציאות מהשורש זה מעולה, רק לא אוהב שמייפים אותה (בצורה מוקצנת..) לשעתיים של הדייט.

המטרה היא להתחתן ולחיות בטוב, לא לצלוח דייטים.
זה ברור. ובשביל זה באים הטיפים כדי לעזור לקצר תתקופהנפש חיה.
חידוד חשובהיום הוא היום
חשוב שהשאלה לא תיהפך למריבה בין בנים לבנות. כולם בבקשה להשתדל לדבר בעדינות וכבוד.

תודה
דווקא כולם היו ממש סבבההפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"א באדר ב תשפ"ב 13:31
חוץ מאחד שהיתה לו את הבעיה ההפוכה טו מאץ ריח היה לו ריח של שמפו של פינוק (לא זוכרת את הצבע אולי הוניל) שאני לא יכולה לסבול.. את האחד הספציפי הזה השאר סבבה
אבל זה לא שלא היה לו ריח טכנית היה לו
ואחד בא מהצבא ואמר אני מבקש סליחה שלא הספקתי להתארגן אבל לא יודעת לא הפריע לי בכלל
...יאללהמשיח

בגדים נקיים בכל כתמים/ קרעים

מראה אסטתי ומסודר- לא מרושל

ריח נעים- לא חייב בושם אבל גם לא מסריח מזיעה 

בגד שמותאם למבנה גוף- שמישהו מלא לא ילבש חולצה צמודה ולהפך

סהכ זה בסיסי ביותר.. רוב הבחורים אני מאמינה שאין להם בעיה בזה

..אלפיניסטית

בגדים במידה הנכונה נקיים ומגוהצים

מראה כללי נקי - ציפורניים שיער וכו'

ריח נעים- אסורים בתכלית האיסור ריח סיגריות וריח מדי חזק של דאורדורנט מסוים 

איך בא לי שמישהי תפתח שרשורultracrepidam

"שאלה לבנים - איזה עקרונות [אי-]היגיינה אתם רוצים שבנות יקבלו ויפסיקו להציק בקשר אליהם?"

אני יכול להבין את השאלה הזאת, אבל רק בניסוח כזה -

"בנות, אם בחור רוצה לשפר את הסיכויים שלו בדייט הבא, מה ההרגלים שהוא צריך לסגל, ועל אילו הרגלים לוותר?"

לדעתי בחור לא מחויב מוסרית וערכית בפגישה לשום דבר יותר ממה שהנורמה מחייבת, ואת זה הוא יכול לשמוע מחברים, הוא לא צריך "בנות" בשביל זה.

הוא יכול להתייעץ וזה בסדר, אבל אם בחורה נפגעת מזה שבאתי עם צבע חולצה לא תואם לגרביים - זה לגמרי בעיה שלה

מסכים במידה רבהכלי פשוט
אזkaparalay
איזה עקרונות (אי-) היגיינה אתם רוצים שבנות יקבלו ויפסיקו להציק בקשר אליהם? (:

והאמת שלא הבנתי מה כ''כ גרוע בהחלטה לפנות עם השאלה לבנות.. היה נראה לי דיי הגיוני בהתחשב בעובדה שלפעמים יש הרגלים שונים (עם כל האינדיבידואליזם שבדבר), או שעיקר תשומת הלב נמצאת במקומות שונים.
כנ''ל לגבי הניסוח.. מצאתי אותו דיי מעודן ומחושב.

ותהיה-
איך הבחורה יודעת שהגרביים שלך באותו הצבע כמו של החולצה? 🧐
כי סנדלים וגרביים לגמרי עלולים להעיד על בעיה שלך(;
הפריע לי הרושם שיש לבנות אמירה בעניין, ולא רק המלצהultracrepidam

גם כאן בחלק מהתגובות הדיון נסב סביב זה, וגם באופן כללי אני יודע שלפעמים זה היחס

נכון, השאלה כשלעצמה היא בסדר, כשהכוונה שלה כמו הניסוח שאני כתבתי.

כשהכוונה שיש תביעה מצד בנות שבנים ילבשו משהו מסוים - קודם שאותה בחורה תסכים להתחתן איתי, ואז (אולי) אתייחס לציפיות שלה כמשהו שאני צריך להתחשב בו. עד אז, היא לכל היותר יכולה לקוות.

ולגבי צבע הגרביים - אולי הגעתי עם מכנסיים קצרים?

אז עולה השאלהkaparalay
האם מכנסיים קצרים הם כלל היגיינה שבנים צריכים ליישם אותו או כלל אי היגיינה שבנות צריכות להרפות ממנו(;

ותוהה (עכשיו ברצינות) - יכול להיות מצב שהתביעה תהיה בגבולות לגיטימיים?
זתומרת. היו דברים שנכתבו כאן שבאמת נראו מינימליים, ברמה של כבוד בסיסי לסיטואציה..
לכן כתבתי שיש דברים שהנורמה מחייבתultracrepidam

לדוגמה - עבור בחור חרדי, הוא נדרש להגיע עם עניבה. אם לא, זה אומר שהוא לא מכבד את הסיטואציה. (לא מכיר את כל הכללים ויש כאן בקיאים ממני...)

לא לאחר, ואם יש איחור אז להודיע

העקרון הוא - יש לי מחויבות עצמית להתנהג כמו בן אדם

יש דברים שאטרקטיביים לגבי בחורה, וכדאי לי לעשות אותם

אבל אין לי חובה כלפיה בדברים האלה

נכון, לפעמים יש דברים שהם תלויי תרבות (סנדלים וגרביים?) אבל אז הייתי מצפה מהבחורה לקבל את זה שלבחור יש תרבות שונה משלה.

לסיכום -

אם איחרתי לפגישה

אם לא הצעתי לשלם

אם דיברתי בצורה שלא מכבדת

אני אשם

אבל

אם התנהגתי בצורה שהייתי מתנהג מול אדם מבוגר ממני שאני מכבד אותו (=התנהגתי כמו בן אדם)

ומילאתי אחרי ההוראות

אז אין לה שום תביעה כלפי.

היא יכולה לבחור אם היא רוצה אותי או לא.

היא יכולה לשאול "אכפת לך לוותר על הסנדלים וגרביים? זה החסרון היחיד שלך"

אבל זה אצלה ושלה, ולי אין מחויבות לזה

(דוגמאות נוספות? צניעות, שגיאות כתיב/דיבור, כיסוי ראש, ועוד מיליון שרשורים נפיצים שהיו כאן)

האמתkaparalay
שלא עברתי כאן תגובה-תגובה, אבל היה נראה לי שלפחות חלק מהתגובות כאן עוסקות בלהתנהג כמו בן אדם ולא בדברים שאין לך מחוייבות אליהם (הסנדלים והגרביים היו ממש בדיחה, כנראה לא מוצלחת.. מחילה)
נכון,ultracrepidam

אבל "להתנהג כמו בן אדם" לא דורש חוות דעת של בנות. כל אחד אמור לדעת את זה.

חוות דעת של בנות היא רלוונטית כשאני מנסה להבין מה יגרום להן לרצות אותי יותר, אבל זה רצון שלהן ולא מחויבות שלי.

והנה, בסגנון קצת יותר ישיר.. וואו איזה מגזימות - לקראת נישואין וזוגיות

(אני נועל רק נעליים ולא סנדלים. בכל מקרה לא לקחתי אישי. הבנתי שזאת היתה בדיחה וכך התייחסתי לזה)

--- ---רב שמואל
אתה טועה, כי אתה מניח שחוות דעת של השני ניתנת לך כדי שתשתמש בה לטובת עצמך.

אם אתה מקבל חוות דעת מהשני - גם אם יש לך רשות להשתמש בה לטובת עצמך - אתה לא יכול להפוך אותה לדבר שהוא 'ברשותך' ואיננו מתחשב במה שהמשמעות של זה בשביל השני. החוות דעת הזו היא לא שלך - היא שלו. אתה רק קיבלת אותה אפשר לקרוא לזה 'בהשאלה', ב'משא ומתן', 'כל האומנים שומרי חינם או שומרי שכר'. - בכל מקרה זה לא שלך, אלא ככל שזה ניתן לך על מנת שתנהג עם זה באופן ראוי. חוות דעת על רצון של השני שעשויה לעזור לך - היא בהחלט גוררת גם שאתה תבין את המחוייבות שלך.
הכל פה המלצה, לא חשבתי שזה רשימת דרישותאלפיניסטית

רק כתבתי מה יכול להיות נחמד אם יקויים, על אותה הדרך אתה יכול לפתוח מה היה נחמד אם בנות היו מקפידות עליו (רק אל תאשים אותי אם יזרקו עלייך עגבניות)

בסה"כ כמובן שאין פה דרישה מעבר על ביגוד ספציפי אלא בקשה לבוא בצורה אנושית ומכובדת, כמו שבחור לא רוצה לפגוש בחורה עם חולצה לא מגוהצת או מלוכלכת..

--- ---רב שמואל
אתה מניח שלנשים אין 'נורמה' בפני עצמן.
אתה טועה.
(אין אף אדם שמכיר מערכת חברתית שחולק על העובדה שיש)
אתה צודק, בתנאי שהוא מתאם עם שדכן, שדכנית, או מישהו אחר שממלרב שמואל
את מקומם
כמה דברים שנתקלתי בהם באופן אישי\שמעתי מחברותלגיטימי?

(ובכנות, נראה שעוד נתקלו כאן באותן הבעיות).

1. ריח. אני מבינה אם קרה משהו חד פעמי (עיין "עשר הפדיחות הגדולות של עולם הדייטים" - לקראת נישואין וזוגיות, שם חבל שהוא לא תיקשר עם המדוייטת, ואכמל), אבל כשאתה מגיע מסריח כל פגישה, זה לא נעים. יש ציר בין להתבשם בהגזמה לריח של קומזיץ, ולא צריך להיות בקצה. יכול להיות שאתה לא מודע לריח הגוף שלך (בעיקר בימים חמים) - תשאל! 

2. בגדים. נקיים, לא קרועים ולא מוטלאים. ואם נפגשנו ביום א ולבשת חולצה X שהיתה מוטלאת, וביום ג אתה לובש אותה חולצה שניכר שהיא לא כובסה, יחד עם סעיף 1 - המצב קשה. בגדים שמכבדים את המעמד (חולצת סוף מסלול בעיניי לא מתאימה). לא יודע מה עונה על ההגדרה הזאת? לשאול! לפתוח את העיניים ולראות איך האנשים בסביבה מתלבשים (כמה הולכים עם חולצה כהה ומכנסיים כהים יחד?)

3. נראות כללית. לכו לדבר עם מישהי שמבינה עניין. יכול להיות שזו קרובת משפחה, אשתו של אברך מהישיבה, שכנה או מישהי אחרת שאתה מעריך ומקבל את דעתה (ואפשר לקבל יותר מחוות דעת אחת). תבקש ממנה להחוות את דעתה על הנראות הכללית שלך. האם היא מכבדת אותך ואת הסיטואציה. וקונקרטית לפני פגישה - כדאי להעיף מבט על עצמך - האם נתקע לי משהו בשיניים? האם הרוכסן במכנסיים סגור? נעליים קשורות?

4. שירותים. כדאי לתכנן דייטים (במיוחד כאלה שמערבים מזון\שתייה) לאיזור שיש בו גישה לשירותים - ולהתפנות ברשות הרבים לא תמיד נתפס טוב. ראו כאן: אם נפגשים במרחב פתוח אז - לקראת נישואין וזוגיות

5. התנהגות. יש דברים שלא מקובל לעשות בציבור. לדוגמה: גרעפסים. לדאוג לכסות את הפה כשמשתעלים. לא לכסוס ציפורניים. לא להכניס לפה שיער (פנים, ראש, פיאות). חיטוט באף.

נו באמתהפי
השרשור הזה מגוחך בעיקר התגובות
כאילו בנים לא יודעים
לי יש טיפים שהם לגמרי בגדר המלצותהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ב באדר ב תשפ"ב 11:31
למי שבא להתלבש טיפה יותר יפה לפעמים ..

1. שורש? עדיף להשאיר בבית , טימברלנד בלנסטון יפה
מנגד אדידס נותן מראה קצת ערסי. (כן במיוחד הלבן עם השורות של השחור לבן .. וכן במיוחד הנעל השמנה )
מה עוד? ונס חמוד מאוד .. צריך לדעת לשלב אותו שלא יראה ילדותי.

2. בושם - אחי לא צריך או לא מידי טיפונת

3. חולצות : תלוי לאן הולכים .. אם הולכים לאזור של הים / סתם מטיילים חולצת וי חלקה מי שמוצא מהבד הנעים הזה עוד יותר מגניב אני לא מצאתי.. https://www.delta.co.il/men/shirts/lnm2385_lm04y

מי שלא הולך עם טי שרט וי .. אפשר לגמרי פולו ..
חולצת פולו לגברים NAUTICA

משבצות- אין על משבצות אבל צריך לדעת איזה .. חלק יכולות להיות מעלפות וחלק ה' ישמור (כמה חלק מהמבוגרים הזקנים שלבשו אותם בצורה מוזרה (סגרו עד חנק לקחו צבעים לא ברורים חולצה בלי גזרה )

https://www.nautica.co.il/%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%A6%D7%AA-%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A6%D7%AA-slim-fit

יש אפילו עוד יותר יפות אבל הבנתם..

מה לא בחולצות?

לא מקושקשות זה מוזר

חולצות - מתאים ל: גברים - Myst

ולא ללבוש צמוד זה נותן מראה ערסי ומתאמץ

כיפה - טוב אתם מבינים בזה

הצלחה
😂😂😂kaparalay
מה את צוחקת גברתהפי
זה שונה ממה שכתבתם
אני רשמתי תגובה שלמי שבא להשקיע ידע איך (:
ולא בתור חובה של" א. תתקלחו . ב. תשימו בושם ג. לא לבוא עם כתם.."
זה שונה שמיים וארץ
חח סליחה הפושkaparalay
מקווה שלא נפגעת באמת.

א'. אני באופן אישי לא כתבתי כלום לגבי איך כן להגיע/לא להגיע.
אף פעם לא בדקתי אם בחור התקלח/שם בושם/שם שמיר בין השיניים, וגם אם קלטתי תו''כ פגישה שאחד מהדברים האלו קרה- לא דרשתי כלום ולא פעלתי כלום.
רק אמרתי שאני יכולה להבין למה זה מפריע למישהי אם חלק מהדברים כאן מתקיימים..
ב. כן קרה לי שהבנתי בדיעבד שדברים כאלו יכולים לשדר משהו ברמת הכבוד המינימלי שאתה מייחס לפגישה.

ג. הצחוק הוא פשוט כי כתבת לי בסיני, והאמת שגם בגלל הקישורים לאתרים של החנויות😅
חחח לא איזה נפגעתיהפי
רשמתי לך מאהבההה ומצחוק
וואו איזה מגזימותכלי פשוט

בנים לא אומרים לבחורות איך להגיע לפגישה. אז תכלס הן מגיעות איך שבא להן,

אבל כן מכתיבות לבחור איך להגיע. שחררו.

וגם יש פה המון דברים שמובנים מאליהם.

בואו, גם אנחנו נפגשנו עם 'יצורות' בסדר?

אנחנו לא אומרים אבל שבגלל זה כל הבנות הן יצורות.

אז במחילה, נפגשתן עם בחורים שלא יודעים להתלבש או לכבד אתכן ברמה מינימלית;

זה לא הממוצע בסדר?

כולנו נפגשים עם אנשים פחות מודעים. סתם מגזימות, תחביב כזה. הבעיה שההגזמה גולשת לחיים האמיתיים.

מוזמנת לכתובכלי פשוט
אני רשמתי את מה שרשמתיהפי
לגמרי בגדר המלצה
מי שלא יבוא ככה בהחלט עדיין אצא איתו(:

וכבר הזכרתי בשרשור אלף פעמים שזה באמת מוגזם מה שרשמו
עד כמה אנשים מוזרים שהם צריכים רשימת המלצות להיגיינה?arixon
מה נסגר?! חח
תתפלא כמה קיבלו ממניברוקולי

משני המינים
האמת שזה באמת מפליא אותי, מזל להם שיש אותך..arixon
ייתכן מאוד שגם אותם זה מפליא למפרעכלי פשוט
מזל שיש אותם/ן שמוכנים לקבל ממני 🌸🌷ברוקולי
בכללי מזל שיש אותה, לכולם 😉הָיוֹ הָיָה
מה שעולה ליתפוחית 1אחרונה
שתיה - אם מביאים, עדיף בקבוק שברור שהוא חדש ושלא שתו מהפיה שלו.
בגדים- שיהיו במידה ולא ענקיים מידי, וגם נקיים ושלמים (כנל נעליים)
נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמניאחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

אולי יעניין אותך