עבר זמן מפטירת הרב קנייבסקי והופתעתי שלא נפתח אף שרשור בנושאנעה ונדה

הרב היה סמל לידיעת התורה. כאילו השיר של החזון אי"ש נכתב עליו: "ואמנם האיש הזוכה לידיעת התורה, הוא הולך בין אנשים ונדמה כבן אדם, אבל באמת הוא מלאך הגר עם בני תמותה, הוא חי חיי אצילות ומרומם על כל תהילה".

בתקופה האחרונה היו שזלזלו בהוראות שלו בטענה שהוא מנוהל ע"י הנכד שלו יענקי ושאר העסקנים. מודה ומתוודה שהייתי ביניהם. אבל כמו תמיד, רק אחרי שבן אדם נפטר אנחנו זוכים להבין מי הוא היה באמת. הרב קנייבסקי היה גאון עצום ולא פסק כלום בלי להבין את המשמעות ובלי לבדוק את הפרטים הקטנים. מדהים איך שהגאונות הזאת השתלבה עם ענווה גדולה לא פחות, כך שהוא לא פחד לחזור בו כשהיה בכך צורך.

מהממת , ממש יפה. תודה נעהאמרלד
זה שאני חושבת שניהלו אותו לא הופך אותו לפחות צדיק או ת"חשפרינצא בוזגלו

זה פשוט מציאות כואבת שבה אנשים מסויימים מנצלים אנשים זקנים חסרי ישע לאינטרסים שלהם.

צודקתפלונטר19
זהו, שהוא לא היה זקן חסר ישענעה ונדה

זה מה שניסיתי להסביר. הוא היה גאון עצום שהבין טוב מאוד מה קורה סביבו והיה יכול ממש לקרוא אנשים (כך לפי עדויות). זה חלק מהאמונה שלנו בגדלות האנשים ששקועים בתורה, שהם מבינים מעבר למה שאנחנו מסוגלים להבין.

לא! זה לא חלק מהאמונה שלנו!! זו עבודה זרה!הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ב באדר ב תשפ"ב 13:58
לכן כל כך חשוב לי להסביר שאת טועה.

כמה לבלרים חרדים מלפני שלושים שנה הצליחו לשבש לעם שלם את השכל, ולהאמין בעבודה זרה.

פשוט הפוך. כשאת מדברת על *שקועים* בתורה תחשבי על משמעות המילה "שקועים".
האמירה שמי שלומד בהכרח יודע הכל היא סיסמא מטופשת שהופכת אנשים למטומטמים שמאמינים באמונות תפלות שאין להן שום קשר ליהדות. כואב הלב.

@חושבת בקופסא, יש לי חשק שתתני גם את השנקל שלך
..נעה ונדה

מה זה "מי שלומד בהכרח יודע הכל", אני מתכוונת לגדולי דור יחידי סגולה ש(לדעתי לפחות) לא קיימים עוד.

זה העניין של השיר שהבאתי בהתחלה מדבריו של החזון אי"ש, מי שזוכה לידיעת התורה מרמה מסוימת הוא כבר לא אדם רגיל כמוני וכמוך, הוא משהו קצת מעבר. אתה חולק על החזון אי"ש? אתה כמובן יכול לחלוק עליו, בשמם של הרבנים שלך, אבל לא לטעון שזו ע"ז.

כן, אבל מה המקור התורני לכך שהיחידי סגולה הם כאלוהָיוֹ הָיָה
יתד נאמן?
המודיע?

איך לעזאזל הוצאת מהחזון איש את הטיעון הזה והפכת אותי לחולק עליו?
החזון איש כותב שגדוייילים יודעים הכל??
נכון. מי שזוכה לרמה הזו הוא לא כמוני וכמוך אלא מעבר, אפילו הרבה מעבר. אבל מי אמר שהמעבר מתבטא דווקא בפרט הזה? החזון איש כותב? לא, המצאה שלך!
אולי נגיד שמהחזון איש הזה מוכח שר' חיים ידע לעוף כמו ציפור ולשוט כמו דג. ואם לא תאמיני נגיד שאת חולקת על החזון איש?

ברצינות, נעה, רמת הטיעונים הזו לא מתאימה לך. את הרבה יותר חכמה.
אז איך אתה מבין את הדברים של החזון אי"ש?נעה ונדה

באיזה מובן מי שזוכה לידיעת התורה הוא דומה למלאך ומרומם על כל תהילה?

אני פירשתי את זה כרוח הקודש, קצת שונה וקצת יותר ריאלי מיכולת תעופה או נשימה במים.

היה לי דיון על זה עם חברה לא מזמן, עד כמה אפשר או צריך ללכת בעיניים עצומות אחרי רבנים. הגענו למסקנה שקודם כל צריך לבדוק את הרב האם הוא גדול מספיק בתורה, לא סותר את עיקרי התורה ובעל מידות, ואחרי זה להקשיב לפסיקות הנקודתיות שלו בלי לבדוק אותן בשכל שלנו.

מה אתה אומר? אני פתוחה לגמרי לשמוע את דעתך ולשנות את שלי אם תצליח לשכנע אותי, אז קדימה.

קדוש, טהור, עליון, נשגב, חסר?הָיוֹ הָיָה
החזון איש לא אמר שהוא יודע הכל. אל תכניסי לו מילים לפה.
זה באמת הזיה מה שעשית כאן...
בדיוק היה לי דיון על זה עם מישהי בעולם האמיתיחושבת בקופסא

הסתיים בצעקות "תפללי ש-ה' יסלח לך". נראה שהיא נפגעה אישית הרבה יותר מריבונו של עולם מהאמירה הפשוטה שלימוד תורה לא נותן לך ידע קסום בשאר הנושאים שבעולם.

יש תלמידי חכמים גדולים שיש להם גם מומחיות בתחומים אחרים. הרמב"ם היה גם רופא ואסטרולוג ופילוסוף, ויש גם בדור שלנו הרבה רבנים שמבינים בנוסף לתורה גם ברפואה, פסיכולוגיה, או אפילו נדל"ן.

אבל זה ממש לא אומר שלימוד סוגיה במסכת קידושין הקנתה להם באורח קסם את הידע בשוק הדירות, זה בא בנפרד.

לבוא לרב גדול חכם בתורה בשאלה על נושא שאין לו ידע עליו ולהאמין שבגלל שהוא יודע תורה הוא ידע על הנושא המדובר זה חסר כל הגיון. בדור שלנו עדיין אין נבואה וניסים גלויים, אז אין לו דרך להבין בנושא כלשהו בלי ללמוד אותו.

וכל האמונות האלו נשענות על סיפורי סבתא שהעיקר בהם הוא הדרמטיות וההפתעה. גם היה למקרה גרעין אמיתי הוא עוות ועבר דרמטיזציה, נקודת קלימקס, מבנה שלוש המערכות וכל הדברים שיש בכתיבה בדיונית. אלו לא עדויות קבילות בשום מדד. לא צריך לקחת כל מה שכתוב באיזה עלון כאמת מוחלטת.

כבוד לתלמידי לחכמים זה ממש לא אומר לכבות את השכל שלנו, כמו שנשמה כללית אומר, זאת לא דרכה של היהדות.

רב גדול באמת לא יפסוק בנחרצות דבר שהוא יודע שהוא לא מבין בונעה ונדה

ואם הוא חושב שהוא מבין כי הוא מאמין בכנות לנכד שלו?הָיוֹ הָיָה
זה ידוע שלא פוסקים כששומעים רק צד אחדנעה ונדה

הוא בטח היה מודע לזה

אוקיי, אז הוא שאל שני נכדים...הָיוֹ הָיָה
טוב עדיף שאני לא אענה כי אני כבר מתחילה לחזור על עצמינעה ונדה

..בייניש אנונימי
קודם כל- תפילה שה- יסלח תמיד צריכה להיות. גן
ם בלי קשר לדיון הזה.
אבל לעניין הזה- יש דבר כזה אמונת חכמים, לא רק בדורות האחרונים. אני לא יודע להגיד פה את המקור הראשון שבו זה מופיע, אבל במידה מסויימת זה מופיע במשפט 'כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק' ודברים דומים- כי אנחנו מאמינים שמי שלמד את התורה יש לו שכל ובהירות מחשבה שאין לרוב האנשים. זה לא בהכרח אומר לזרוק את השכל שלנו לכל הרוחות, אבל יש סיבה למה רק תלמידי חכמים סמוכים ישבו בבתי דין. יש להם משהו שאין לכולם.

חז"ל אמרו ש'חכם עדיף מנביא'. נביא לא יודע לדמות דברים, ללמוד מאחד לשני- הוא אומר מה שה' אמר לו להגיד. חכם יודע מתוך דבר אחד להגיד דבר אחר. וחכם אמיתי בנושא שבו הוא באמת לא יודע כלום- לא יגיד כלום. ורוב תלמידי החכמים לא יגידו לאכול שווקא מתוך צלחת כזו או אחרת, כי זה לא עניין שלהם. אבל איפה לקנות דירה, זה נושא שמורכב הרבה יותר- כי הוא נוגע לעתיד של ההורים, הילדים, הסביבה... וזה רק ביחס לדוגמה קטנה אחת.

יש משפט מפורסם, 'מי שמאמין לסיפורי צדיקים הוא פתי ומי שלא הוא כופר'. המהות שלו- לא בהכרח כל סיפור היה באמת, אבל לזלזל בסיפורי צדיקים זה דבר נורא.
למה? בעיניי כי גרעין של אמת יש בכל סיפור, והתעלמות ממנו היא על גבול הטיפשות והכפירה- עצימת עיניים מכוונת בלי סיבה הגיונית.

יש לא מעט שיגידו שהתבטלות לצדיקי הדור היא דרכה של היהדות. לא חייבים להסכים איתם, אבל לזלזל בהם? ח"ו.
סלח לי, אתה מוציא דברים מהקשרם.שפרינצא בוזגלו

דבר ראשון, הכוונה הפשוטה של 'כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק' היא שבמקום שיש ספק הלכתי, ורוצים לסמוך על דעת יחיד- בשעת הדחק כדאי הוא ר"ש לסמוך עליו. אגב, זה לא התנא היחידי שכתוב עליו את זה,
@ת"חים לפה

דבר שני- אמונת חכמים זה לא דבר כזה פשוט, ויש לנו שכל בשביל שנחשוב מתי אנחנו מתיעצים ומקבלים את דעתו של הרב ומתי לא. אחרת יש הרבה מוחות מיותרים בעולם הזה. 

דבר שלישי- לא כל מה שרב אומר לאחד נכון לאחר, ומשכך, מה שר' חיים אמר בפומבי/אמרו בשמו וכל הוויריאציות של דבריו הפומביים לא תקפות לכל אחד, צריך ללכת אל הרב, לשאול אותו בפרטיות מה נכון לך. 

כל שאר הדברים שאמרת הם פרשנויות מוטעות לדברי אלוקים חיים. חבל.
לא צריך להתבטל לרב בחיים. צריך להתייעץ ולשקלל את העצה שלו במכלול הנתונים ולבסוף לגבש דרכי פעולה ודעה. 

את צודקתהָיוֹ הָיָה
@בייניש אנונימי, כדאי הוא ר"ש זו מימרא בגמ' על מחלוקת בהלכות שבת.
והרי לנו דוגמה נוספת שמוכיחה עד כמה רעה חולה היא להיסמך על סיסמאות מונפצות שמוציאות לחלוטין את דברי חז"ל מהקשרן ומעוותות אותן.

אותו דבר גם לגבי הסיסמא "אמונת חכמים" - מה מקורה? מה כוונתה? מתי היא רלוונטית? במה היא תלויה? - ישבת פעם לברר את כל השאלות האלו או שפשוט זרמת עם הסיסמא כי היא מרגישה לך "דוסית"?

וכמובן, אותו דבר גם ביחס לציטוט השלישי שהבאת - חכם עדיף מנביא. שמתייחס ליכלתו של חכם לדון דבר מתוך דבר ולחדש, בעוד שלנביא אין אלא מה שנאמר לו במפורש, וגם בזה אינו רשאי לחדש בתורה המסורה לנו. ממש לא קשור להמצאה שגדול דור יודע אוטומטית כל חדשה בעולם ואת כל נבכי הפוליטיקה.

ולגבי האמירה על סיפורי צדיקים, אז ראשית - ערבך ערבא צריך... מי אמרה בכלל. ושנית - הפרשנות היא שלך בלבד. ממש לאבכל סיפור יש גרעין של אמת, אלא שבד"כ מי שלא מאמין - לא חושב כך מצד בירור העובדות אלא מצד זלזול בצדיקים...

אז הנה, הראיתי ציטוט אחר ציטוט כיצד הציטוטים שהבאת לא מועילים כלום, ומוצאים מהקשרם. מה שמלמד אותנו לימוד חשוב לחיים על ההכרח בבירור יסודי ולא להיסמך על סיסמאות שרצות מפה לאוזן מתובלות בשברי משפטים מחז"ל.
@שפרינצא בוזגלו, @חושבת בקופסא, בתיאבון.
הדבר היחיד שזלזלתי בו זה כוח קסם לדעת דברים בלי ללמוד אותםחושבת בקופסא
ברור שלחכמים יש סמכות וידע יותר מאנשים אחרים- לפסוק, לשפוט ולהדריך בתחומים שבהם הם מומחים. מה שמשונה וחסר הגיון הוא ההנחה שהידע התורני מוליד באורח קסם ידע בתחומים אחרים בלי ללמוד אותם. ברור שלרבנים יכול להיות ידע בתחומים אחרים, הם יכולים להיות אפילו יותר מומחים מאנשי המקצוע העוסקים בתחום. אבל זה לא מגיע כ1+1 מלימוד תורה, זה בא בנפרד.

"רב חכם לא יענה על נושא שהוא לא מבין בו" יכול להתקיים רק אם אנשים לא מטעים אותו כאילו כל המידע שהם הציגו בפניו הוא כל מה שיש לדעת על הנושא.
במיוחד אצל גדולים כמו הרב קיינבסקי שמה שקורה בעולם לא מעניין אותו, והוא סומך על הנכד/ עסקן לספק לו בקצרה את מה שחשוב לדעת. ואותם אנשים מנצלים את האמון הזה כדי להכניס לו מילים לפה. העובדה הבלתי מעורערת שהוא תלמיד חכם גדול לא עומדת בשום סתירה לכך שהוא לא חסין להטעיות מצד אנשים.

(לגבי התפילה ש-ה' יסלח-
כנראה שלא הבנת שציינתי את זה בתור הדרגשה כמה אנשים תופסים את זה כמחויבות האישית שלהם להפגע רגשית לכאורה בשם ה' או תלמידי חכמים, במקום לדון בצורה ענינית. לומר שזה דבר טוב בהקשר הזה זה בעצם להצטרף לנושא מתוך הגישה הזאת)
אכן לא היה זקן חסר ישע אלא דעתןארלט

ולא עסקנים וגם לא עשירי עולם - לא הזיזו אותו מדעתו ודעת תורה

את מדברת על דבר אחר לחלוטיןהָיוֹ הָיָה
עשירי עולם הזיזו או לא הזיזו נוגע לנגיעות. אין חולק שלא היו לו נגיעות ושום דבר לא הזיז אותו ממה שהוא חושב.
השאלה היא - את מה שהוא חשב, הוא חשב על סמך נתונים מדוייקים שהוצגו לפניו? התשובה היא לא. בא' רבתי.

ובלי אאוטינג, אבל אני מבטיח לכם שיותר ממקרה אחד הייתי בעניינים... והוא לחלוטין לא היה חשוף למידע שלם כראוי.
מה גורם לך לחשוב שהוא לא היה חסר ישע?שפרינצא בוזגלו

זה שהוא לא התנגד בקול? 

חמדתי, הוא רצה שקט. הוא רצה שיעזבו אותו ושהוא יוכל ללמוד תורה.
אבל לא עזבו אותו, וכל יום היו נכנסים אליו מאות אנשים ומציקים לו עם שאלות.
אנשים אומרים שבו"ה זה בגלל שהוא לא רצה לבטל תורה, והם צודקים, בו"ה זה 'קחו מה שאתם רוצים ותעזבו אותי'
ככה זה גם ההחלטות בנוגע לקורונה, וכל ההחלטות הקודמות והבאות.
הוא לא באמת הבין מה קורה סביבו, אמרו לו שהוא צריך להחליט, הוא לא באמת הבין את חשיבות הדברים, הוא הרי לא מסתובב ברחובות בני ברק ורואה את הפשקווילים ששמו חתום עליהם, אני חושבת שהוא בכלל לא ידע שההחלטות שלו הן ככ הרות גורל, זה לא נראה שהוא מחליט כמו בנאדם שיודע כמה אחריות יש לו על הכתפיים, וזה מאד מסתדר עם כל מה שקרה שם, עם כל ההתנהלות העסקנית שהייתה סביבו כל הזמן, הם רצו משו, חפרו לו באמצע לימוד התורה, הוא רצה ללמוד אז הוא זרק איזו תשובה, לא באמת נראה שזה מה שעניין אותו, ובצדק, העלימו ממנו ככ הרבה מידע, גרמו לו לביטול ככ הרבה תורה, פשוט השתלטו לו על הבית והחליטו בשבילו מתי ללמוד וכמה, זה לא נראה לך התעללות בזקן חסר ישע? לחסום לו ערוצי מידע ולשלוט במה שהוא עושה, לכפות עליו לעשות דברים שהוא לא רוצה, זו לא נשמעת לך התעללות?

יפה מאוד, תודהאלפיניסטית

תכננתי באמת לכתוב עליו ולא הספקתיהָיוֹ הָיָה
אבל חובה קדושה להדגיש, גם, ודווקא, עכשיו: הוא אכן הוטעה רבות בידי סובביו. ואין לזה שום קשר לגאונתו.

כואב לי לשמוע שזה שעד היום היית בין אלו שחושבים כך - היה מפני שחשבת שהוא לא גאון עצום... ושרק אחרי שהוא נפטר הבנת מי הוא היה.
האמת היא שכמובן הוא היה בהחלט גאון עצום וקדוש עליון, וידענו את זה גם בחייו. אבל דווקא שקיעותו הרבה בלימוד התורה שכ"כ אהב, הובילה לכך שאנשי ביתו יכלו להטעותו.

חלילה וחלילה שעכשיו מרוב התרגשות מהסיפורים עליו נתמלא במצפון ונתחיל לספר לעצמינו שבעצם באמת כל מה שיצא מהבית שלו היה הוראה שלו. זה פשוט שקר, וחילול ה' גדול, וייצור נזקים בעתיד.
..נעה ונדה

אני לא מסכימה עם הקביעה הזאת. מקסימום אפשר להגיד שהרבה ממה שהופץ בשמו הוא לא באמת אמר.

למה? כי הוא נפטר ואת מתחלחלת? מה קרה להיגיון?הָיוֹ הָיָה
בואי תספרי מה השתנה אצלך בחשיבה. מה גילית שלא ידעת קודם.
סרטונים, עדויותנעה ונדה

הוא פשוט לא היה מה שנוטים לחשוב אליו (או לפחות מה שאני נטיתי לחשוב). הוא בפירוש לא היה זקן תמים וחסר ישע. אני לא אתפלא אם יתברר שהייתה לו רוח הקודש.

היתה לו..מגובלת-

סרטונים ועדויות ש-מה?הָיוֹ הָיָה
נורא עצוב לי שנטית לחשוב ככה.
ומזל שלמדת שהוא לא היה כזה.

אני, בשונה ממך, מעולם לא נטיתי לחשוב ככה.
תמיד ידעתי והכרתי שהוא היה ענק וגאון וחכם.
ואין לזה קשר לעובדה שלדעתי הטעו אותו בכל מיני נושאים.

אגב, גם מי שיש לו רוח הקודש אפשר להטעות אותו. רוח הקודש זה לא מה שחושבים בגנון...
אז אולי תגדיר בשבילנו מה זה רוח הקודש?נעה ונדה

תלמדי שערי קדושה של רבי חיים ויטאל..הָיוֹ הָיָה
עצם המחשבה שאפשר בתגובונת בפורום להסביר מושג כזה, נובעת מהתפיסה הילדותית בעניינו.
נשמע קצת קבלה.. בסדר לא נכנס לזהנעה ונדה

תגדירי רוח הקודשאלפיניסטית

אף אחד לא הטעה אותו...מגובלת-

מישהו כנראה הטעה אותך שהטעו אותו...
ואל תגיד דבר כזה על בן אדם כזה. 
ומסכימה עם מה שאמרה @נעה ונדה.

ותתייג אותי אם תכתוב עליו.  טנקס 🙏

מה שתגידיהָיוֹ הָיָה
תמיד?מגובלת-

את חמודהה!! ואני קצת מזדהה איתך מגובלת-

אפשר לעניין אותכם בסרטון חשאי ושובר לבבות?הָיוֹ הָיָה
איזה מזעזע! באלי לבכות!!!שפרינצא בוזגלו

כ"כ כואב לי על הנצלנות הזו שיש לקבוצה מסויימת של אנשים, להתעלל בזקן! אין להם גבול!!
וכ"כ כואב לי על התמימות של ציבור שלם שחושב שכל מה שהוא עשה ואמר ו'פסק' היה מרצונו החופשי ושבכלל צריך להקשיב לזה. מי שקבע את הדברים האלו היו אותה קבוצה של אנשים שרוצים להרוויח משהו. לא הוא! הוא רק רוצה ללמוד! 
והוא אמר את זה כ"כ הרבה פעמים ולא הקשיבו לו, אז הוא הפטיר לסירוגין 'כן', 'לא', 'מותר', 'אסור', העיקר שיעזבו אותו..
וכמובן שהאינטרסנטים השיגו מה שהם רצו, הרי הייתה להם בעלות על זקן חסר ישע, מתי שהם רצו הם טירטרו אותו וקיבלו את התשובה שהם רצו. ככה כופים איש זקן. ככה כופים ציבור שלם להישאר כמו שהוא ולא להתקדם. ככה כופים בורות.

אני לא חושב שהוא הפטיר סתם מותר ואסור, בואי אל תגזימי גם אתהָיוֹ הָיָה
אני חושבת שכשיושבים לך על הראש ואני מתכוונת פשוטו כמשמעושפרינצא בוזגלו

לפעמים עושים הכל בשביל שירדו לך מהצוואר.
וזה שהוא אמר כן או לא לא מוריד ממנו בתור גאון אדיר צדיק טהור וכו', זה הופך את אותם אנשים ליותר נפשעים.

לפחות אתה ממתן את העסק..מגובלת-

תרגיעו...

וואו, מזל שקיבלתי מחמאה ממךהָיוֹ הָיָה
בואי, עדיף עשרת מונים להגזים כמוה ולא לחיות באשליות העבודה זרה שלך ושל הדומים לך
מתי קבלת מחמאה?מגובלת-

מי הדומים לי?

אשליה של עבודה זרה , זה עבודה זרה?

בכל מקרה, אני לא במצב רח לזה כעת...

אם את לא במצב רוח פשוט תלכי. מוחלים לך.הָיוֹ הָיָה
חן חןמגובלת-

אני לא רגועה! את קוראת להתעללות בזקן חסר ישע דבר קדוששפרינצא בוזגלו

איך אני ארגע?

מתי קראתי לזה דבר קדוש?מגובלת-

ממתי שמה שקורה שם זו לא התעללות.שפרינצא בוזגלו

איזה קדושה יש בלא התעללות? נוו באמתתמגובלת-

אם לא היו מתעללים בר' חיים והכל היה מרצון חופשי- גם אנישפרינצא בוזגלו

הייתי חושבת שכל מה שהוא אומר קדוש.

את מערבבת דברים וממציאה...מגובלת-

גם את היית חושבת שכל מה שרב חיים אומר קדוש? 

גם?

זאת אומרת שגם אני לכאורה חושבת כך? 

מממ,

מתי אמרתי גם את זאת?

עזבי, את סתם מכאיבה לי, בואי לא נדון על זה.שפרינצא בוזגלו

זה סרטון מוכר..מגובלת-

הוא לא נראה חסר ישע

כן, נראה שממש כיף לו, והכל נעשה על פי רצונו...הָיוֹ הָיָה
סלחי לי, אם על גדולי הדור שלך את ככה מתאכזרת, אולי את מערב רב בכלל.. כי יהודים רחמנים.
אז איך נראה זקן חסר ישע? בנאדם עם חננה באף?שפרינצא בוזגלו

תגידי מה יש לך? עומדים סביבו עשרות אנשים, חונקים אותו כמעט, ומכריחים בנאדם בן 90 ומשו לבוא איתם לסיבוב בכל הארץ.
למותר לציין שהם הצליחו. זו ההוכחה שהוא לא יצא מיוזמתו לאותו סיבוב מתיש שעלה לו בבריאות.
לאף אחד לא היה אכפת שהוא אמר להם לעוף. הם נשארו שם עד שלא הייתה לט ברירה. גררו אותו כמו שק תפו"א בכל הארץ.
בושה וחרפה!!!!!!!!!! בושה וחרפה להם! ובושה וחרפה לך!!! תתביישי.

נו, וזה מחזק את הטענה שלינעה ונדה

שהוא ממש לא היה חותמת גומי של העסקנים

לא, זה לא חותמת. את צריכה לבדוק מה קרה בסוף.שפרינצא בוזגלו

כשהוא אמר 'לא' הקשיבו לו? אני אגלה לך בסוד, לא הקשיבו לו. גררו אותו במשך שבועיים לפני הבחירות כמו שק תפוא בכל הארץ בניגוד לרצונו.

נו, ולכן אני מחלקת בין מה שהפיצו בשמונעה ונדה

לבין מה שהוא באמת חשב ואמר

מה שחשב ואמר לא התפרסם.שפרינצא בוזגלו

מה שהתפרסם זה מה שהם אמרו וחשבו בשמו.

אוקי, אז בעצם אין ויכוח ביננו?נעה ונדה

כל עוד את מבינה שמה שקורה שם ומה שאומרים שהוא אמר זה לא תמידשפרינצא בוזגלו

הוא ושהעסק שם מאד מורכב - אז כנראה שאין יותר וויכוח.

מצויןנעה ונדה

אבל נראה ש@נשמה כללית עדיין חולק עלי לפחות, לגבי הפסקים שהוא כן פסק (מרצונו, בשבילך).

בתחום הזה אני עדיין חולקת עלייך גם.שפרינצא בוזגלו

מה שהוא כתב בספרים- בטוח שהוא חשב ככה, כל השאר ממש לא בטוח.
גם מה שהוא אמר בתקופה שאחרי פטירת הרב שטיינמן שביקשו ממנו לפסוק בנושאים שהוא לא הבין בהם בכלל והציגו לו חלקי מידע ולא את התמונה המלאה- זו נקראת הטעיה ולכן הפסק שהוא נתן בעקבות כך לא באמת רלוונטי.

טובנעה ונדה

כנראה טעיתי כשחיוויתי דעה בעניין, אין לי מספיק מידע

בכל אופן, נשמה כללית חולק עלי מכיוון אחרנעה ונדה

^^הָיוֹ הָיָה
מסקנה חשובה...
והדימוי של "שק תפוא" מיותר לחלוטין. די כבר עם הפרשנויות המיוארלט

המיותרות

לא מיותר בכלל. לגרור ככה זקן זה מצמרר כמו שזה נשמע.שפרינצא בוזגלו

די נו למה זה תורם הוויכוח הזהאלפיניסטית

ולא מדברת על הודעת הפתיחה. 

השרשור הזה מלא אמוציות (מוצדקות) מכל הצדדים, וחבל, לא נראה לי שהרב היה רוצה בהתנצחות הזו, שבאמת לא רלוונטית עכשיו.

תודה לך....מגובלת-

היא רלוונטית. לעתיד, לתפיסה היהודית.הָיוֹ הָיָה
שקט אתהמגובלת-

נכון. אבל לא חייבים לדבר על מקרים ספציפייםאלפיניסטית

אפשר לפתוח שרשור בנושא כללי על משמעות ת"ח ועל מה זו רוח הקודש (שלפי התורה היא ממש לא לדעת כל מה שקורה או לקרוא מחשבות, זה כוח על יותר בכיוון מארוול או להבדיל אלף הבדלות לקב"ה, הבוחן כליות ולב) ועל שליטה היררכיה וכוח בציבורים שונים

זה יהיה פתטי, הרי זה לא שיש מאה דוגמאות אפשריותהָיוֹ הָיָה
אה באמת.אלפיניסטית
עבר עריכה על ידי אלפיניסטית בתאריך כ"ד באדר ב תשפ"ב 00:32

פתטי מבחינתי זה לא לכבד בנאדם שברור לי לא היה מעוניין במריבה כזאת.

נ.ב. דווקא זו לא בעיה נקודתית, ומקרים כאלו הם בכלל לא נדירים. ואם זה כן היה יוצא דופן באמת היה עוד פחות צורך להקדיש לזה ויכוח- מקרה אחד לא ישפיע על התפיסה היהודית

את צריכה לשנן דחוף את המילון.הָיוֹ הָיָה
ולא הבנתי מה את רוצה (חוץ מלהיות מגינת הציבור החרדי)
אתה הראשון שהכניס את זה בקונטקסט לא נכון.אלפיניסטית

ולא הגנתי פה על אף אחד. להפך, אם היית טורח לנסות לקלוט היית מבין שאני דווקא מסכימה עם טענות שעלו פה.

אבל זה עדיין לא סותר שאני חושבת ששיח על מקרים ספציפיים הוא פסול (במיוחד במקרה זה.)

אם היית לומדת את המילון היית מגלה שאת טועה...הָיוֹ הָיָה
את מסכימה עם הטענות? אוהה...

זה שהרגש הנשי שלך לא עומד לך להתדיין, לא אומר שזה פסול. וד"ל
חושבת שמיצינו את הויכוח על פתטיאלפיניסטית

כן. מפתיע, אה?

מה קשור הרגש הנשי שלי ומה זה אומר שהוא לא עומד לי? ולא, ד"ל לא פותר אותך מהסבר הגיוני

מיצינו בכללי...הָיוֹ הָיָה
הסברתי הסבר הגיוני שלוש פעמים.
אבל את רגשנית, ומרגישה "אויויוי" להגיד שהטעו את ר' חיים. וזה מה שקשור, שבמקום לדון בשכל את עסוקה בלהתבכיין געוואלד
באופן כללי-בייניש אנונימי
דיון על אדם ספציפי שאין לו (לדיון) השלכות למעשה הוא קצת לא מתאים. בטח לא כשיכול להיות מעורב בו גם ביזוי תלמידי חכמים.
כמו שאמרו לפני- דיון על אמונת חכמים, או איך שתרצה לקרוא לזה, הוא הגיוני ומועיל, לא על רב ספציפי ובטח שלא אחרי פטירתו, בטח ובטח כל כך קצת זמן אחרי שהוא נפטר.
וגם אם כדבריך הטעו אותו- מה זה שייך? הגתורה שלמד והפרישות שלו היו עיקר חייו, או בעינינו הגאונות שלו, ולא בהכרח כל הקריאות משמו בשנים האחרונות
תודה. הסברת יפהאלפיניסטית

צודק... יפה אמרת, מצטרפת לדברים...מגובלת-

תתחילו לחשוב בשכל ולא ברגש, זה הכלהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ד באדר ב תשפ"ב 02:15
ותצאו מהסרט האוילי והדבילי הזה שחושב שיש "ביזוי" לר' חיים בלהגיד ששיגעו לו את השכל. ומהפחדנות הילדותית של "רק עכשיו הוא מת"...

ולגבי השורות האחרונות שלך - אם היית מטריח את עצמך לקרוא היית רואה שזה בדיוק מה שאני אומר, ובדיוק לכן זה לא ביזוי.

ולכן, הרישא והסיפא שלך סותרות. מה שמראה שאתה לא ממש חושב בשכל, אלא משמש צינור להעברת סיסמאות מטופשות שהכניסו לך.
מדהים שגם @אלפיניסטית ו@מגובלת- ממהרות לחזק את דבריך, בעוד שזה בכלל הפוך מהטענות שלהן עד עכשיו. מה שמראה בפעם הרביעית - אף אחד פה לא חושב בשכל, אלא רק קופצים על סיסמאות מפה ומשם, כל עוד שהסיסמא תומכת בהסתרת המציאות העגומה שהייתה שם.
לכולם הכניסו ססמאות מטופשות...מגובלת-

רק אתה חכם...

יש הבדל בין להגיד ששגעו לו את השכל לבין לומר שהטעו אותו ...ועוד שלל דברים.

בכל מקרה הדיון הזה כ"כ מיותר.

אז אני אשמח אם תפסיקו אותו.

לא לכולם, רק למאמינים של היתד...הָיוֹ הָיָה
כמוך, לדוגמה.

מפריע לך הדיון? לכי!
...מגובלת-

איך קשור יתד ומאמיניו?
בכל מקרה אני לא מאמיני יתד... ולא מקוראיו.

(ויפה שלמדת איך לומר 😅)

אני אלך לי.....

קשור, כי רק בגללו אתם מאמינים בעבודה זרה הזוהָיוֹ הָיָה
את משום מה עושה רושם של מישי שממש מממש ממאמיני יתד
אתם?מגובלת-

תפסיק להכליל עולם שלם...

לא יודעת איך הגעת למסקנה הזאת.

אתה זה שכל היום מתענין ביתד..... אצלינו הוא לא נכנס לבית ואינלי מושג מה כותבים שם..

וגם לא מידי מענין אותי

אתם.הָיוֹ הָיָה
לא יודע אם הוא נכנס, אבל בפועל חינכו אותך להאמין בכל ההבלים שכתובים בו. ואז את מנסה לשכנע בהבלים האלו גם את שוכני הפורום...
איזה הבלים כתובים בו?מגובלת-

על רגל אחת - כל מה שכתבת בשרשור הזה 😅הָיוֹ הָיָה
אם אתה אומר...מגובלת-

...בייניש אנונימי
וכיוון שלרוב האנשים כאן נמאס מהדיון, אשתדל לא להגיב כאן יותר. מה שאני ממליץ גם לך
מה יקרה אם תתנסח באופן פחות בוטה?בייניש אנונימי
לא הבנתי לגמרי מה אתה רוצה לומר, לא אמרתי שאתה מבזה אלא שבדיון ספציפי עלול להיות ביזוי.
הרישא והסיפא שלי הם שני צדדים למטבע מקסימום, לא תרתי דסתרי, כי לא אמרתי שום דבר ספציפי עליך. אם תתחיל להבהיר את עצמך קצת יותר זה יעזור לי להגיב קונקרטית יותר, אבל איך שרתה רוצה...
לא עלול להיות ביזוי, תשתחררו כבר מהסיסמא המנותקת הזוהָיוֹ הָיָה
הם לגמרי תרתי דסתרי, כי זה בדיוק הענין: גדלותו של הגר"ח היא בתורתו, לא בפוליטיקאיותו.
ולכן, ביזוי זה מי שיבזה את תורתו, לא את הפוליטיקה.
והוא היה ענק בתורה, שלא הכיר את הפוליטיקה, זה הכל.
וזה מה שמבין כל מי שמשתמש בשכל. ולא בבהלות רגשיות של ילדות ששמעו מהגננת שלהן מסרים של יתד נאמן
...אמרלד
@אלפיניסטית
מסכימה איתך. לגמרי
לא מבינה למה תורם, איך אנשים מרשים לעצמם לכתוב ולהיכנס לדברים כאלה ומה זה נותן להם..
ותמיד אחרי שאני קוראת תגובות ושרשורים מהסוג הזה
אני מתחרטת עלזה.
שמחה שלפחות נתקלתי בתגובה שלך
רק אומרת, מהנסיון שלי פה שזה לא מפסיק כל כך מהר
ותמיד יש את האנשים האלו.
שמחה שזו לא אני.

זה שאת לא מבינה למה זה תורם, לא אומר שזה לא תורם...הָיוֹ הָיָה
ודבר אחד ברור: מי שחושב/ת שהדיבור על זה הוא כדי ללעוג ולהנות, ילדותי להחריד.

זהו, תעשי את המחשבות שלך.
ואגב, בעיניי-בייניש אנונימי
האמירה ילדותי למישהו מיותרת ומעליבה בכל מקום, ולא ראוי בעיניי להשתמש בה מאחורי מקלדת בשום צורה.
קהל קדוש, תבינו את גודל ההזיה, מוזמנים לצפות:הָיוֹ הָיָה
..אלפיניסטית

ראשית זה חסום לי.

שנית, לגמרי פספסת את הנקודה. לרגע לא אמרתי שלא הייתה הטעיה או מניפולציה. אתה מוזמן לקרוא עוד פעם את תגובותיי

חבל שחסום לך, ככה עובדים עלייךהָיוֹ הָיָה
הסרטה שמראה שלא היה לו בכלל מושג על הקורונה
"לא שמעתי על שום מגייפע. איזו מגייפע?"
סליחה. אבל גם אני לא שגיתי בדמיונות.פלונטר19אחרונה
תודה.

אתה אומר דברים חשובים ונכונים אולי תחשוב על להגיד אותם בצורה יפה בלי לזלזל? דברי חכמים בנחת נשמעים..
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך