כמה עוד אפשר השם? ![]()
עד מתי עבדים ימשלו בנו
למה המנהיגים שלנו כאלו פחדנים
כמה עוד סבל ודם יבוא בגלל הטמטום שלהם
כמה עוד אפשר השם? ![]()
עד מתי עבדים ימשלו בנו
למה המנהיגים שלנו כאלו פחדנים
כמה עוד סבל ודם יבוא בגלל הטמטום שלהם
לקראת הרעמדן. עלוב נפש. במפלתו ובהשפלתו יראו עינינו וישמח ליבנו בקרוב.
ואל תלך איתי לדוגמאות של אנשים שתוכם לא היה כברם, או אנשים שנראים כלפי חוץ X אבל הם באמת Y
יהודי שהוא עד הסוף הולך עם הקב"ה, ויש לו ערכי תורה אמיתיים- יש לנו דוגמאות כאלה אבל בוא תבדוק אם מישהו מעניק להם עמדת כוח?
ספוילר- אין
בעז"ה דווקא מתוך המציאות עכשיו קורה מהפך בציבור הערכי באמת שמתחיל להבין שהוא יכול וראוי להוביל את עצמו יחד עם ההנהגה של כל המדינה כולה... לזה יקח טיפה זמן אבל עמ"י צריך אותנו ועם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה
אז אל דאגה סלחתי
ויש עולם מסוים שתופס כך, וכמה שכבר הוכח שזה לא נכון כי ההסטוריה מדווחת על תהליכים שקורים "בדבר השנוא ומקולקל מראש"... מי שמתעקש להמשיך בתפיסה וההנהגה האלו אז מצער מאוד אבל גם שם ב"ה קורים דברים.. גם כן קמעא קמעא
על הסיכוי לשנות... אז סבבה לא מסכימה איתך.
74 שנה הוכיחו אחרת, שקורים תהליכים, ועמ"י נבנה פה ומתגבשת לה לאט לאט מציאות חדשה שנוגעת בזהות היהודית.
אם אי אז הוקמה מדינה כדי להיות "בית לפליטים" ופתרון לסכנת חיים ממשית שהעם היהודי היה מצוי בה, ואם אי אז בקום המדינה אנשים לא האמינו שתהיה מציאות שיהיה רוב מסורתי כאן בארץ ויותר מזה- אז על זה נאמר "השמיים הם הגבול"
כי היום כבר שנים שלא רודפים אותנו ואנחנו לא ממש מכירים מציאות חיים אמיתית של יהודי שהוא עלה נידף כפשוטו ונלחם על חייו בהשרדות יומיומית- וראה זה פלא דווקא היום (ולא אז) מתפתח כאן רוב יהודי אמיתי שמתעקש באמת על הזהות היהודית של המדינה, שבאמת אכפת לו כי זה מדבר אליו, כי יש לו פתאום זמן לחשוב על הדברים ולפגוש את הנקודה היהודית בו, ואת הבערה שלו ליהדות.
זה מה שקורה כאן היום. לא מכירה "צביון חילוני" במדינה הזאת, אני כן מכירה מיעוט שהפולמוס הזה סביב הזהות היהודית גומר אותו והוא בסה"כ רוצה לנוח ולקבל שקט כמו כל מדינה נורמטיבית. מחרפן אותו שכאן אי אפשר ליישם פתרונות רגילים, כואב לו להיות חלק ממשהו שהוא מכיר כחשוך ונרדף וחסר קידמה וגם תוחלת חיים.
בסה"כ גם הם יכירו יום אחד את הקב"ה האמיתי, וזה יכול להיות בקרוב ממש... אנחנו בסה"כ צריכים להיות נגישים להם ולדעת שכרגע אין מה לצפות או לשפוט ואנחנו המבוגר האחראי כאן...
אתה יכול לא להסכים אבל זה בערך מה שכתוב כאן "כך היא גאולתן של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת" (תלמוד ירושלמי, ברכות). "
יש לי מגילת העצמאות תלויה בבית ואני מכירה אותה כמעט ישר והפוך... אז תעזור לי אם תתנסח טיפה יותר מדויק למה אתה מתכוון,
ולא אנחנו לא מדברים על אותו תהליך. מה שאני מדברת עליו הכוונה בו לרוח חיים מחודשת ורצון לחיות כעם יהודי בארצו, ומתוך כך מגיע אור לגויים, מלכות ישראל ומקדש. זה הכי תמציתי שאני יכולה לומר עכשיו אבל זה הרבה מעבר לזה.
ההתעוררות הזאת שהיא מפעימה כי זה כמעט חזון העצמות היבשות- זה הצביון שמתגלם עם הזמן במדינה הזאת. מה שקורה כאן, בלי לדבר על הניסים ברמה הפיזית- הוא מטורף. וזאת בעצם גאולה, כך נוצר לאט לאט הכלי המחודש לקבל שכינה.
ועזוב את כל השטויות שמוצגות פה ושם ופה. אם איזה פוליטיקאי נמצא במשכן לעת עתה אז זהו? זה תמצית הכל? אם הילד עוד לא נגמל ועדיין צריך להחליף לו ולנקות אחריו- זהו נשלח אותו לזימבבואה?
לפני 80 שנה היינו במצב של כמעט כיליון.
ואיפה אנחנו היום?
מעצמה עולמית, אבל זה כמובן לא מזיז לך ובצדק(הייחודיות שלנו בעולם היא לא חומרית)
אלא גם מבחינה תורנית אנחנו במצב מצויין ביחס להמון דורות, מי כמוך יודע תנ"ך שמבין על מה אני מדבר.
ולא, גם בתקופת חז"ל המצב לא היה מי יודע מה.. אז נכון היו גדולים בשפע, אבל מה המצב של העם?
אז נרצחו 4 יהודים (שזה מזעזע כאמור) ואתה משווה את זה למה שהיה בשואה ובאותה נשימה שואל מה השתנה?
ולהזכרתך הרעיון של דמוקרטיה מקורו לא ביוון.
ראינו המון דוגמאות בתורה בעיקר בספר שמואל, שאם העם לא מעוניינים במנהיג מסוים, אז פשוט אין לו תוקף להיות מלך.
המשיח לא יפול מהשמים
הוא יהיה אדם שאנשים יאהבו אותו
והוא יעשה שינויים בשמם
עריכה
מסוגלת להגן על עצמה טוב מאוד
הבעיה שהמנהיגים לא עושים מספיק בישביל ליישם ביטחון בשטח.
ואם יעמוד מלך מבית דוד, הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף בה כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות יי – הרי זה בחזקת שהוא משיח. אם עשה והצליח, ונצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל – הרי זה משיח בוודאי.
לא חייב כאן שהכוונה מלך כפשוטו, אלא מנהיג. ומנהיג נבחר ע"י העם בצורה כזאת או אחרת.
הרמב"ם לומד את ההלכה הזאת מבר כוכבא שלא היה מלך כידוע.
לא מבין איך הפסוק שהבאת אמור להקשות?
כבר הזכרתי שלמלך אין תוקף כל עוד העם לא מעוניין בו, אם דוד זה חל פעמיים גם בתקופה שהוא מלך בחברון עם כל הסיפור של אביגיל ונבל, וגם כאשר בנו גירש אותו "ויגנוב את לב העם"
"אבל לא כולם דוגלים בשיטה של הרמב"ם"
שליש מהשו"ע זה הוא עד שמדובר במשהו שקשור להשקופה הופ הופ הופ... עד כאן זה קו אדום זה כבר הלכה שהיא לא באמת כמו שאתה חושב... ותראה קשה להבין את הרמבם.. ואלף ואחד תירוצים הזויים
"אבל היסוד עצמו הוא שהמלך הראשוני נבחר ע״י ה׳"
כמובן שיד השם בכל דבר לא רק ברצון לגבי מלך.
אבל כבר הראתי לך 2 הוכחות לגבי דוד, תקרא שמואל פרק ט זה אותו סיפור לגבי שאול.
כל עוד העם לא היה איתו, לא היה לו דין של מלך.
לימוד קבלה מעשית
דברים שברומו של עולם שרק יחיד בדור יודע..
בוא תסביר לי איך לפי הרמב״ם אפשר לדעת אם המלך הוא מבית דוד או לא?
-תשובה לפי מסורת של אילן יוחסין
איך לדעתך רבי עקיבא ידע שבר כוכבא צאצא של דוד המלך עשה לו רנטגן נשמתי?
לא.
לא צריך אילן יוחסין כיום עד דוד המלך..
מספיק אילן יוחסין עד רב מסוים שמיוחס לדוד המלך
כגון הגאון מוילנא, הרבי של חבד וכו
ואת זה יש היום בשפע, אגב סתם שתדע אפילו ביבי מיוחס לדוד המלך.. לא סתם אוהבים אותו
"אנחנו אפילו לא יודעים מאיזה שבט רוב העם היהודי שנמצא כאן בארץ"
- אנחנו כן יודעים ואני תמה על השאלה הזאת, הלא אנו נקראים יהודים, דהיינו מיוחסים לשבט יהודה.
אתה נכנס לנושא אחר, האם המשיח צריך לעשות אותות ומופתים והרמב"ם דן על הנושא הזה רבות, בשמונה פרקים,באיגרת תימן שממנה ציטט, וכמובן ביד החזקה, שזה בדיוק הסעיף הקודם של הסעיף שציטטתי לך בתגובה הקודמת. אז מן הנדרש שדווקא את זה אצטט לך:
"אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחיה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטפשים אומרים. אין הדבר כן, שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו זה. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת"
הרמב"ם לא סותר את טענתי, כי אין לי בכלל טענה אני רק מצטט לך את הרמב"ם עצמו שאומר דברים במפורש, אז יש לך כמה אופציות:
א)אתה יכול לומר שהרמב"ם סותר את עצמו כביכול
ב)אתה יכול לומר שהרמב"ם שינה את דעתו
ג)אתה יכול לומר שמה שאתה חושב שהבנת, לא הבנת.
אני חושב, שפשוט שהרמב"ם כאן התבטא בלשון גוזמא כי לא ייתכן שיאמר הפך פסקיו.
יש גם אנשים שמבינים מההלכות שציטטתי שהמשיח לא יעשה אותות ומופתים בכלל.
וכמובן שגם זה לא נכון, אלא הרמב"ם אומר שזה לא התנאי שעל פיו ידעו אם הוא משיח או לא, הוא לא צריך לעשות אותות ומופתים, אבל זה לא שהוא לא יכול, פשוט לא צריך.
ואם יעשה אז זה יהיה כמובן רק על מנת לעורר את הגוים ולא על מנת "לאמת את יחוסו" חלילה..
"וכן הדבר בנו אנחנו עדת ישראל ידענו אמתות משה רבינו לפי שראינוהו במעמד הר סיני בשעת הדבור לא מפני המופת, אבל עשה כל מה שעשה מן המופתים לפי הצורך כמו שהתבאר מפסוקי התורה"
באמת נראה לך שהוא היה סותר את עצמו..?נו באמת..
כבר תירצתי שמה שהוא אמר שם זה היה דרך הלצה
הוא מזכיר את העניין עם המופתים עשרות פעמים בכל כתביו, וגם באגרת תימן עצמה הוא מזכיר את זה כמה פעמים אז לא יעלה על הדעת שהוא ישכח את מה שהוא כתב לפני רגע..
"איך יכול היה לומר שהמשיח לא יעשה מופתים? אם לא נדע איך יהיו עד שיהיו."
חח מצחיק שאתה אומר את זה בעוד שהזהרתי לקראת סוף התגובה הקודמת שלי
שיש שהשתבשו והבינו מכאן שכביכול הרמב"ם אומר שהמשיח לא יעשה אותות ומופתים.
וזה ממש לא נכון כאמור..
הוא פסק שהמשיח לא צריך לעשות אותות ומופתים, הוא לא פסק שהמשיח לא יעשה.
וזה הבדל עצום.
ולמה נתת דווקא את הדוגמא עם האתיופים?
יש לך עשרות אלפי אנשים בארץ שמיוחסים לשבט לוי.
אנחנו צאצאים של ממלכת יהודה שטכנית הייתה מורכבת מ2 וחצי שבטים, יהודה בנימין ושמעון.
בספר דברי הימים מתואר שבימי רחבעם מלך יהודה הצתרפו לשבט יהודה המון יהודים מעשרת השבטים בגלל הכפיה של המלך ירבעם.
וכנ"ל בימי המלך חזקיהו עלו לירושלים כמה פליטים מחורבן שומרון.
אז טכנית טכנית בממלכת יהודה היו את כל השבטים.
אבל הרוב היו שבט יהודה כל השאר נספחים וכביכול בטלים ב60הנה פרש"י המפורסם לאיש יהודי היה בשושן הבירה:
"איש יהודי- על שגלה עם גלות יהודה כל אותן שגלו עם מלכי יהודה היו קרויים יהודים בין הגוים ואפילו משבט אחר הם"
"ואם לומר את האמת, אם הרמב״ם כותב שלא ידע אדם איך יהיו הדברים עד שיהיו כיצד היה יכול להגיד את סדר הפעולות שהמשיח יעשה בכדי שנדע שזה המשיח"
תשובה: במדויק אף אחד לא יודע מה יהיה עד שיהיה ולזה התכוון הרמב"ם
עממה הוא כן נתן לנו את עיקרי הדברים כדי שנדע בערך איך לזהות אותו
לא כמו שיש מתבלבלים שחושבים "אה אבל בסוף הרמב"ם אמר שבתכלס לא נדע עד שזה יקרה אז כל מה שהוא אמר בטל..
ח"ו לחשוב ככה.. שכביכול הרמב"ם עשה צחוק מעצמו וסתם פסק את הדברים הללו..
רוח חיים מחודשת- כעם הכוונה למציאות שבה הוא מתעורר להקים ישות משלו, ברמה הפנימית יותר- שכבוד עם ה' מתעורר בו.
במציאות שלנו היום כבר עברנו מזמן את הנקודה שהעם רצה רק לקום מהשברים ולהיות מדינה ללא עולו של עם זר בארצו, אלא כבר נוצר פה פתאום רוב מאמין שדוחף למדינה יהודית, דוחף לחינוך יהודי וגם לאהבת הארץ. לא מתוך אין ברירה כי כביכול היום דווקא יש ברירה וזה מה שיפה כאן. אם אפשר לומר בעשרות שנים האחרונות בדיוק בזמן שנולד שמאל שהופך בסוגיה הזאת בהיסטריה כי השאלה סביב הזהות היהודית היא הנקודה הכי כואבת ליהודי רחוק שנרדף אחריה- דווקא שם אפשר לגלות בעצם שההיסטריה נולדה מרוב מאמין שפתאום משתלט על הזירה והנקודה היהודית שהתעוררה בו מבעיתה את מי שעוד לא שם. ומי שעוד לא שם בחקר מנדטים פשוט נקרא מיעוט.
עכשיו עובדות יבשות שאולי אתה יודע ואולי לא- הידעת שכשכהנא דיבר במליאה כל חברי הכנסת יצאו? אתה יודע על מה הוא דיבר? על עם יהודי גאה בארצו. על משהו שמזכיר מלכות ישראל ומדינת הלכה ואור לגויים. בבקשה לא להתעכב על הדמות ששנויה במחלוקת ואולי הצורה שהוא בחר לא היתה במקומה, אבל בפועל היום יש במשכן הכנסת הרבה מעבר לח"כ 1 שמדבר על אור לגויים, אפילו על מדינת הלכה... ווואלה נראה שהדברים נשמעים הרבה יותר יפה בעיני הרוב ואנשים לא יוצאים בשאט נפש מהמליאה.
עוד משהו- ידעת שבזמנו הרב חנן פורת עלה עם קמצוץ כביכול לבנות את יוש, היו עימותים ופינויים ואני לא אלאה אותך בהסטוריה אבל היום קרוב למליון יהודים גרים מעבר לקו הירוק, והרבה יותר ממליון תומכים ומחוברים אבל נבצר מהם לבוא פיזית..
עכשיו בענין הצבא- מישהו זוכר שפעם לא היה אפשרי להתקבל ליחידות מובחרות עם כיפה? מי שרצה לעבור גיבוש היה צריך בערך להוריד אותה... היום יש כמויות של קצינים עם פאות לומדי תורה בתוך תוכו של הצבא...
אגב ידעת שמדינת ישראל היא הגוף המחזיק העיקרי של לומדי תורה בא"י? וזאת תורה הרבה יותר גדולה מתורת וולוזין שעם כל הכבוד היתה באדמות פולין. זה לימוד תורה בא"י לעמ"י בארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה מראשית שנה ועד אחרית שנה..
שיש לך תפיסה מסויימת לאיך הגאולה אמורה להיראות, שזו התפיסה שרוב העם אימצו (יש אומרים שמקורה מהנצרות אבל לא חשוב)
אנחנו רואים את הגאולה בצורה אחרת לגמרי.
ולמה זה? כי זה מה שאנחנו מכירים עד עכשיו.
כמה זמן עד שנבנה בית ראשון? קרוב ל400 שנה מהכניסה לארץ.
מאות שנים העם היו עובדי אלילים תראה ספר שופטים מה הולך שם.
היית מגיע לנביא שואל אותו בדיוק את מה ששאלת כאן "איך אתה רואה במצב כזה בית מקדש מוקם"?
אז הוא היה אומר לך חכה חביבי.. עם ישראל לא מפחד מדרך ארוכה.(בתקווה שאותו נביא היה קוקניק כמובן)
זה לאן שהאידיאולוגיה שלנו מובילה, לשינויים קטנים ורציפים שמובילים לגאולה השלימה.
אני מבין שלא הייתי מספיק ברור
לא התכוונתי לומר שח"ו רעיון הגאולה שאוב מהנצרות.
אלא רעיון הגאולה הרוחנית.
גאולה לפי היהדות זה בייחוד בפן החומרי שלה קרי יציאה מעבדות לחירות
אני יכול להביא לך הוכחות למכביר בעניין הזה.
הדוגמא שלי משופטים רלוונטי גם רלוונטי.
כי זה דוגמא לדור שאין דין ואין דיין ואפילו אין מנהיג(רוב הזמן)
ועם זאת רואים שאחרי כמה מאות שנה התחילה מלכות בישראל הקימו בית מקדש וההמשך ידוע.
האידיאל של עם ישראל זה להתקדם מחיל אל חיל כמו בסולם אל עבר התשובה.
וי"א שזו הסיבה שבעל תשובה גדול מצדיק גדול, כי הוא כל הזמן בתנועה אל השלימות, בשונה מהצדיק הגמור שהוא כבר שם ובמצב סטטי.
ויש לי הוכחה לעניין מהכתוב: "וְלֹא שָׁמְעוּ וְלֹא הִטּוּ אֶת אָזְנָם וַיֵּלְכוּ בְּמֹעֵצוֹת בִּשְׁרִרוּת לִבָּם הָרָע וַיִּהְיוּ לְאָחוֹר וְלֹא לְפָנִים." (ירמיה ז,כד)
מלבים: "ר"ל שהכונה האלהית היתה שילכו העם בשלמותם ממדרגה למדרגה לפנים עד שישרה שכינתו עליהם בתמידות ויהיה להם לאלהים, אבל הם היו לאחור ששבו לאחוריהם ממדרגה שהיו ממלכת כהנים וגוי קדוש עד המדרגה השפלה שירדו ממדרגת המין האנושי ונמשלו כבהמות"
זה מצב שהוא יוצא דופן והוא נגד התוכנית האלוהית, ולכן זה חלק מהתוכחות של ירמיהו.
הנביאים כשלו במשימתם להחזיר את העם בתשובה.
לכן חכם עדיף מנביא.
לפי הגישה "הרוחנית" היית אומר שדווקא נביא אמור להביא יותר תועלת מאשר חכם שאין לו נבואה.
כי נביא קשור הרבה יותר לאמת האלוהית מאשר חכם.
אם כך למה דווקא חז"ל הביאו יותר תועלת מהנביאים?
בגלל שבזכות חז"ל כל צעד ושעל בחיים שלנו הם התורה.
ההלכות גורמות לנו במודע או שלא במודע לחיות את התורה.
בשונה מנביא שמגיע פעם בכמה ימים לתת דברי מוסר ישירות מאלוהים לעם.
אתה שואל איך במציאות המורכבת של היום אנחנו רואים גאולה שלימה?
פשוט(בישבלנו) כי אנחנו מזהים כל תמורה טובה בעם ישראל, כל צעד קטן הוא לכיוון המיוחל.
עד לפני 30 שנה לא היה ידוע בכלל מזה בעל תשובה, תראה היום אין משפחה שלא חלק מהתופעה הזאת.
עד לפני 80 שנה היינו ממש קרובים להיעלם מדפי ההיסטוריה.
והיום אנחנו בחוד החנית של ההיסטוריה, אין מדינה כמו ישראל שנהייתה מעצמה בפרק זמן כ"כ קצר ובמעבר חד ממוות -לשגשוג.
בקום המדינה רוב בעם היו חילונים גמורים, היום רוב העם מסורתי.
וגם מי שלא מסורתי, גם לו יש חלק גדול בבניית האומה וזו זכות עצומה.
מה שהרב קוק מכנה "בית יוסף" אנשים שיש להם אמנם אנטי לרוחניות, אבל זיקה לחומריות, דווקא בעזרתם אפשר לשכלל את המדינה, משום שלבית דוד יש פחות נטייה לחומר.
בישביל להקים סנהדרין, ובית מקדש אתה צריך קודם כל שתהיה לך תשתית טובה.
אתה לא יכול לבוא פתאום out of no where ולהחליט שאתה מקים בית מקדש.
אתה לא מכיר את המושגים האלה בגלל זה נדמה לך כרגע כאילו אנחנו מדברים סינית.
אבל שתדע שהרב קוק לא חידש כלום, זו התורה הגואלת פשוט אחרי 2000 שנות גלות הצטבר הרבה יותר מדיי אבק עד שזה נשכח, ועם ישראל אימץ תכנים נוצריים ופינטז על גאולה דמיונית.
זו הסיבה שהחרדים מתנגדים למדינה, כי כל חלום הגאולה התפוצץ להם בפרצוף והם לא מוכנים לקבל את זה.
אנחנו ממש לא אומרים שלא יהיו ניסים גלויים בגאולה שלימה.
אלו פסוקים מפורשים.
אנחנו רק אומרים שעד אותה מדרגה, יהיו המון מדרגות.
לדוגמא חזרת הנבואה, כפי שמתואר ביואל ג, תהיה הדרגתית וזה יהיה תהליך של שנים (שיקרה לפני המשיח)
הקמת בית המקדש, חזרת מלכות בית דוד הכל תהליכים הדרגתיים ואיטים שיקחו זמן.
אחרי שהמשיח יתגלה ויבנה את בית המקדש כמובן שכל הפסוקים על הגאולה שמגמדים את יציאת מצרים התגשמו. והשם ילחם לנו כביום קרב וכו וכו
אבל עד אז יהיו תהליכים שאנחנו נעשה בע"ה
רוח חיים מחודשת- כעם הכוונה למציאות שבה הוא מתעורר להקים ישות משלו, ברמה הפנימית יותר- שכבוד עם ה' מתעורר בו.
במציאות שלנו היום כבר עברנו מזמן את הנקודה שהעם רצה רק לקום מהשברים ולהיות מדינה ללא עולו של עם זר בארצו, אלא כבר נוצר פה פתאום רוב מאמין שדוחף למדינה יהודית, דוחף לחינוך יהודי וגם לאהבת הארץ. לא מתוך אין ברירה כי כביכול היום דווקא יש ברירה וזה מה שיפה כאן. אם אפשר לומר בעשרות שנים האחרונות בדיוק בזמן שנולד שמאל שהופך בסוגיה הזאת בהיסטריה כי השאלה סביב הזהות היהודית היא הנקודה הכי כואבת ליהודי רחוק שנרדף אחריה- דווקא שם אפשר לגלות בעצם שההיסטריה נולדה מרוב מאמין שפתאום משתלט על הזירה והנקודה היהודית שהתעוררה בו מבעיתה את מי שעוד לא שם. ומי שעוד לא שם בחקר מנדטים פשוט נקרא מיעוט.
עכשיו עובדות יבשות שאולי אתה יודע ואולי לא- הידעת שכשכהנא דיבר במליאה כל חברי הכנסת יצאו? אתה יודע על מה הוא דיבר? על עם יהודי גאה בארצו. על משהו שמזכיר מלכות ישראל ומדינת הלכה ואור לגויים. בבקשה לא להתעכב על הדמות ששנויה במחלוקת ואולי הצורה שהוא בחר לא היתה במקומה, אבל בפועל היום יש במשכן הכנסת הרבה מעבר לח"כ 1 שמדבר על אור לגויים, אפילו על מדינת הלכה... ווואלה נראה שהדברים נשמעים הרבה יותר יפה בעיני הרוב ואנשים לא יוצאים בשאט נפש מהמליאה.
עוד משהו- ידעת שבזמנו הרב חנן פורת עלה עם קמצוץ כביכול לבנות את יוש, היו עימותים ופינויים ואני לא אלאה אותך בהסטוריה אבל היום קרוב למליון יהודים גרים מעבר לקו הירוק, והרבה יותר ממליון תומכים ומחוברים אבל נבצר מהם לבוא פיזית..
עכשיו בענין הצבא- מישהו זוכר שפעם לא היה אפשרי להתקבל ליחידות מובחרות עם כיפה? מי שרצה לעבור גיבוש היה צריך בערך להוריד אותה... היום יש כמויות של קצינים עם פאות לומדי תורה בתוך תוכו של הצבא...
ועוד היד נטויה.
אגב משנת הרב קוק היא באמת הנקודה פה, היא באמת משנה חיים בכל התחומים הרבה מעבר לצורת הסתכלות על המציאות... אבל איך שאתה מתאר את זה זה ממש לא מה שהוא אומר, זה לא פעולה בסניף איך להסתכל על חצי הכוס המלאה.
אפשר לומר שהראי"ה הצביע על ניצנים שבזמנו עוד לא נראו בשטח אפילו ואמר- זה הזמן. חוץ מזה הוא נתן הרבה הדרכות על איך. כולל מפת הסתכלות.
ואיפה שלא תציץ הוא ניבא וכנראה ידע היטב מה ניבא
לעמוד בתנאים מסוימים. וביבי לא כופר זה טכני לגמרי.
איך בן אדם יכול לכפור במה שהוא לא יודע?
איכהכי הם לא לוקחים בחשבון את האופציה שאמרת
מבחינתם זה "לא הומני"
לכן מאוד שייך העניין הפוליטי
הענישה בפורעים בלוד ובכל הארץ בתשפ"א, בעקבות כך, לא פלא שיש ערבים שמרביצים ברחוב ומשפילים חרדים - הם יודעים שלא יעשו להם כלום וזה מגיע גם לפיגועים כאלה ורציחות. אם היו יודעים שרוב הסיכויים שלא ינוטרלו אלא יהרגו, שמשפחותיהם יגורשו מביתן - מן הסתם חלקם יחשבו פעמיים.
גם להחליט להרתיע דווקא את הצדיקים... אם יהיה לו אינטרס כזה
זה משהו אחר - ברור שהלואי שיהיה כבר עכשו במקום שחיתות הדמוקרטיה.
והוא יהיה גם מלוכני וגם דמוקרטי במקביל בהתאם לתנאי הסף שהתורה קבעה.
הנה פסוק שנתקלתי בו היום
"לָ֠כֵן כֹּֽה־אָמַ֨ר ה' אֱלֹהֵ֣י יִשְׂרָאֵ֗ל עַֽל־הָרֹעִים֮ הָֽרֹעִ֣ים אֶת־עַמִּי֒ אַתֶּ֞ם הֲפִֽצֹתֶ֤ם אֶת־צֹאנִי֙ וַתַּדִּח֔וּם וְלֹ֥א פְקַדְתֶּ֖ם אֹתָ֑ם הִנְנִ֨י פֹקֵ֧ד עֲלֵיכֶ֛ם אֶת־רֹ֥עַ מַֽעַלְלֵיכֶ֖ם נְאֻם־ה' "
אין חדש תחת ישראל.. רוב הזמן המנהיגים שלנו על הפנים
בהמשך השם אומר לירמיהו לבקש ממלכי יהודה
שהוא לא מצפה מהם להיות סופרמן
אלא רק לעשות משפט צדק
לא ביקש מהם להיות מושלמים
אחרי שעשית מה שאתה יכול לעשות, תפסיק להתלונן ותתחיל לעשות מצוות, לחזור בתשובה, ולהתפלל
אתה חיי בסרט אם אתה חושב שהפתרון להכל הוא תפילות ותפילין.
אתה מומזן לקרוא מישהו קיצוני עוד יותר ממני עוד פיגוע מזעזע.. - צעירים מעל עשרים
אם יש לך מה לעשות שעוזר בדרך הטבע זה מצוין, וזאת חובתך.
ברגע שסיימת את זה, התפקיד שלך הוא לבקש את עזרת הקב"ה, וזה נעשה בשלש דרכים -
1 להתפלל ולבקש ממנו
2 לעשות מצוות ולהיות ראוי יותר
3 להבין שאם קרה לי משהו שלא רציתי, זה עלול להיות עונש על משהו, וולכן כדאי לחזור בתשובה ולשנות את המצב.
השינוי אמור להגיע מרצון של כולם לקום ולעשות
לא משנה כמה שינויים אני יעשה זה לא ישנה משהו כל עוד העם לא זז.
כנ"ל לגבי תפילות כמובן שזה עוזר אבל לא עם זה פותרים בעיות.
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
איך את מגדירה את זה?
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
מה שלא הורג אותך - מחשל אותך.
מה שהורג אותך - מחשל את אמא שלך.
מה שהורג את אמא שלך - נותן לך שבוע "מיוחדת"...
נ.ב. הומור שחור זה מנגנון הישרדות אנושי.
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.
אני? לכתחילה? הייתי מוותר.
אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!
אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.
מסופר כי לאחר מאסרו המפורסם בשנת תרפ"ז (שלזכרו נקבע חג הגאולה יב-יג תמוז), שאלו את הרבי הריי"ץ לתחושתו לאחר כל מסכת הייסורים שעברו עליו, והשיב:
"אם יציע לי מישהו למכור לי במיליארד, רגע אחד של ייסורים בעתיד – לא אקנה. ואם ירצה מישהו לקנות אצלי עבור מיליארד, רגע מייסוריי בעבר – לא אמכור".
אני חושבת שהקשיים הפכו אותי לאישה טובה יותר, עם יותר איכפתיות ותשומת לב לאחרים ולקשיים שלהם.
אבל, אני חייבת לציין שהקשיים שלי לא היו קשים כמו שהיו יכולים להיות בנסיבות אחרות, והייתי עם הרבה תמיכה מסביב.
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו