עוד פיגוע מזעזע..ekselion

כמה עוד אפשר השם? עצוב

עד מתי עבדים ימשלו בנו

למה המנהיגים שלנו כאלו פחדנים

כמה עוד סבל ודם יבוא בגלל הטמטום שלהם

נוראנוגע, לא נוגע
מהתיאור של מה שקרה שם נראה שהיה לנו נס גדול שלא נהרגו ונפצעו הרבה יותר
העיקר הבנדיט בהצהרה משותפת לפיה יש למנוע אלימות מתנחליםבן מערבא

לקראת הרעמדן. עלוב נפש. במפלתו ובהשפלתו יראו עינינו וישמח ליבנו בקרוב. 

אמןekselion

אמן! אכן עיוותי המחשבה הללו כל כך מקוממים.ארלט

דתיים לייט בעמדות כח הם האנשים הכי מסוכנים שישנוגע, לא נוגע
לא רק שאין להם באמת אלהים, הם גם משתמשים בו כדי להשיג את האינטרסים שלהם, שליטה כבוד וכסף. הם משתמשים בה' וזורקים אותו כשלא נוח להם, בדיוק כמו שעושה עכשיו הנבל הנרקיסיסט מרעננה.

אם יעירו את ניר אורבך באמצע הלילה וישאלו אותו מי האלהים שלו, הוא לא יענה ה' הוא יענה בנט.
כי דתיים חזקים מאוד בעמדות כוח הם לא מסוכניםדי שרוט
כל הדתיים החזקים הפועלים בשם השם המבורך הם צדיקים וטהורים.
אמת חזק וברוךekselion

דמגוגיה אין לוגיקה אאוטנוגע, לא נוגע
להלן הערך "דמגוגיה" מן הויקיפדיהדי שרוט
דמגוגיה – ויקיפדיה

תאמר לי עכשיו, האם לא ניתן להדביק מתוך הערך המצוטט אחד לאחד לתוך מה שאתה אמרת?
כנראה אתה בעצמך לא קראת. ואגב, גם התגובה הזאת שלךנוגע, לא נוגע
אינה ממין העניין.
אוקיידי שרוט
תראה... איזה דתי אידאולוג אמיתי נמצא כרגע בעמדת כוח?ממלא כל עלמין

ואל תלך איתי לדוגמאות של אנשים שתוכם לא היה כברם, או אנשים שנראים כלפי חוץ X אבל הם באמת Y

יהודי שהוא עד הסוף הולך עם הקב"ה, ויש לו ערכי תורה אמיתיים- יש לנו דוגמאות כאלה אבל בוא תבדוק אם מישהו מעניק להם עמדת כוח?

ספוילר- אין

בעז"ה דווקא מתוך המציאות עכשיו קורה מהפך בציבור הערכי באמת שמתחיל להבין שהוא יכול וראוי להוביל את עצמו יחד עם ההנהגה של כל המדינה כולה... לזה יקח טיפה זמן אבל עמ"י צריך אותנו ועם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה

תסלחי ליבנות רבות עלי
למרות שאני סולד מעצם הוויכוח שניטש כאן בשרשור, אני אגיב למה שכתבת. כשתפסיקו לחפש מושיעים בתחום הציביון החילוני של המדינה , וזה לא משנה מי האדם, עצם המדינה וצביונה ממגר כל אפשרות ללכת ולבצע את הרעיון האידיאולוגי של כל דתי אמיתי באשר הוא. אז אולי תתקפחו מהחלום שלכם ותפסיקו לדבר כאן על פתרונות ועל מושיעים שיכנסו לעמדת כח.
לא מובן מדבריך שום דבר בערך... חוץ מתסלחי ליממלא כל עלמין

אז אל דאגה סלחתי

מה לא הבנת?בנות רבות עלי
אני אתמצת לך את זה: כל עוד תמשיכו לחלום ולשגות באשליה שהמושיעים שלכם יבואו במסגרת המדינה החילונית, וזה לא משנה אם זה יהיה אדם דתי שיעלה לשלטון או וואטאבר, שורה תחתונה היסוד שעליו אתם בונים את הבניין הוא שגוי . ואל תספרו לי שאין ברירה כי זו המציאות כרגע וצריך להתנהל במסגרת שלה ולהצביע בבחירות וכולי, בשורה התחתונה אתם מנסים לתקן משהו שהוא מקולקל מראש.
זה אתה אמרתממלא כל עלמין

ויש עולם מסוים שתופס כך, וכמה שכבר הוכח שזה לא נכון כי ההסטוריה מדווחת על תהליכים שקורים "בדבר השנוא ומקולקל מראש"... מי שמתעקש להמשיך בתפיסה וההנהגה האלו אז מצער מאוד אבל גם שם ב"ה קורים דברים.. גם כן קמעא קמעא

סבבה תנסי להבנות מתוך החושךבנות רבות עלי
70 ומשהו שנה וכלום לא השתנה. בואי תגידי לי מה השתנה?

האם משהו מהותי השתנה? לא.
יש לך את זה ביותר חרדי?ekselion

עכשיו אני מבינה שאתה מדברממלא כל עלמין

על הסיכוי לשנות... אז סבבה לא מסכימה איתך.

74 שנה הוכיחו אחרת, שקורים תהליכים, ועמ"י נבנה פה ומתגבשת לה לאט לאט מציאות חדשה שנוגעת בזהות היהודית.

אם אי אז הוקמה מדינה כדי להיות "בית לפליטים" ופתרון לסכנת חיים ממשית שהעם היהודי היה מצוי בה, ואם אי אז בקום המדינה אנשים לא האמינו שתהיה מציאות שיהיה רוב מסורתי כאן בארץ ויותר מזה- אז על זה נאמר "השמיים הם הגבול"

כי היום כבר שנים שלא רודפים אותנו ואנחנו לא ממש מכירים מציאות חיים אמיתית של יהודי שהוא עלה נידף כפשוטו ונלחם על חייו בהשרדות יומיומית- וראה זה פלא דווקא היום (ולא אז) מתפתח כאן רוב יהודי אמיתי שמתעקש באמת על הזהות היהודית של המדינה, שבאמת אכפת לו כי זה מדבר אליו, כי יש לו פתאום זמן לחשוב על הדברים ולפגוש את הנקודה היהודית בו, ואת הבערה שלו ליהדות.

זה מה שקורה כאן היום. לא מכירה "צביון חילוני" במדינה הזאת, אני כן מכירה מיעוט שהפולמוס הזה סביב הזהות היהודית גומר אותו והוא בסה"כ רוצה לנוח ולקבל שקט כמו כל מדינה נורמטיבית. מחרפן אותו שכאן אי אפשר ליישם פתרונות רגילים, כואב לו להיות חלק ממשהו שהוא מכיר כחשוך ונרדף וחסר קידמה וגם תוחלת חיים.

בסה"כ גם הם יכירו יום אחד את הקב"ה האמיתי, וזה יכול להיות בקרוב ממש... אנחנו בסה"כ צריכים להיות נגישים להם ולדעת שכרגע אין מה לצפות או לשפוט ואנחנו המבוגר האחראי כאן... 

אתה יכול לא להסכים אבל זה בערך מה שכתוב כאן "כך היא גאולתן של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת" (תלמוד ירושלמי, ברכות). "

אין ספק שיש תהליך של התקפחותבנות רבות עלי
וגם התקדמות לאידאל בקרב הציבור הרחוק וגם הקרוב לתורה . אבל אני מדבר על התמיכה והתדלוק של הרעיון שעומד בבסיס המדינה והוא הציביון החילוני* . לא מדובר באנשים עצמם, אלא כדרך חיים כללית והתנהלות של ״ככל הגויים״ . אז יש לי וויכוח איתכם האם להצביע בבחירות או לא- אבל אני מנסה לומר שגם אם אתם נאלצים* להיות שותפים בכל זה, לפחות תפסיקו להתווכח על זה כאן כאילו זה משאת חייכם וכאילו אין שום רצון לעבור שלב ולהתקדם לעבר משהו אידאלי יותר. מציק לראות את ההתעסקות הזו בפוליטיקה שכל מהותה הוא הפרד ומשול, בלי שום מהות תורנית. ההשתוקקות הזו שלכם, לקבל מושיע שיעמוד בראשות ממשלת ישראל ואז יבוא לציון גואל היא פשוט מביכה. זה מה שאני מרגיש 🤷🏼‍♂️
על איזה צביון חילוני אתה מדבר?ממלא כל עלמין

יש לי מגילת העצמאות תלויה בבית ואני מכירה אותה כמעט ישר והפוך... אז תעזור לי אם תתנסח טיפה יותר מדויק למה אתה מתכוון, 

ולא אנחנו לא מדברים על אותו תהליך. מה שאני מדברת עליו הכוונה בו לרוח חיים מחודשת ורצון לחיות כעם יהודי בארצו, ומתוך כך מגיע אור לגויים, מלכות ישראל ומקדש. זה הכי תמציתי שאני יכולה לומר עכשיו אבל זה הרבה מעבר לזה.

ההתעוררות הזאת שהיא מפעימה כי זה כמעט חזון העצמות היבשות- זה הצביון שמתגלם עם הזמן במדינה הזאת. מה שקורה כאן, בלי לדבר על הניסים ברמה הפיזית- הוא מטורף. וזאת בעצם גאולה, כך נוצר לאט לאט הכלי המחודש לקבל שכינה.

ועזוב את כל השטויות שמוצגות פה ושם ופה. אם איזה פוליטיקאי נמצא במשכן לעת עתה אז זהו? זה תמצית הכל? אם הילד עוד לא נגמל ועדיין צריך להחליף לו ולנקות אחריו- זהו נשלח אותו לזימבבואה?

את שוב ושובבנות רבות עלי
משתמשת בסיסמאות ובלי לשים לב הן מכהות את העיניים שלך. מזה- ״ רוח חיים מחודשת״ ? להזכירך אנחנו התחלנו את המפץ הזה לפני 70 שנה, ואיפה אנחנו היום? נכון, מדברים בשרשור שמדבר על פיגוע עם 4 נרצחים שהלכו ברחובות ההתחדשות של ״רוח החיים המחודשת״ . בתכלס- מה השתפר בעקבות הגישה שלך? שום דבר.

הצטערתי גם לשמוע שיש לך מגילת העצמאות תלויה בבית. זה אומר שאת שקועה בזה יותר ממה שחשבתי..

לגבי הפוליטיקאי, לא, זה שהוא יושב בכנסת זה לא תמצית הכל. אבל ההכנסות שלכם לתוך הרעיון הזה כמשהו שממנו אפשר לבנות משהו אחר וטהור, היא בעייתית.
...ברגוע
תשווה את מספר היהודים שחיים כאן היום ביחס למה שהיה לפני 70 שנה.
זאת לא התקדמות ענקית בגאולה?
וכי אמרתי שעצם ההימצאות שלנו כאןבנות רבות עלי
היא לא מביאה גאולה לעמ״י? אני לא בקטע של אנטי ציונות ואנטי כל דבר שהוא לא נטו תורה. מה שאני מנסה לומר הוא- שכואב מאוד לראות את ההיסחפות שלכם אחרי ההבל של הפוליטיקה. ועוד מגדילים לעשות וחושבים שמשם תצמח הישועה לפיגועים כאלה או אחרים. האם זו המחשבה שצריכה להיות לאנשים שיודעים תורה? המחשבה צריכה להיות איך להגיע למצב שנצא מהמערבולת הבלתי נגמרת הזו של השלטון החילוני.
ככה היה נשמע..ברגוע
בטווח הארוך ברור ששואפים לחזרת מלכות דוד, הקמת הסנהדרין וכו'
אבל צריך לפעול בכלים שיש היום עד שנוכל להגיע למצב הזה. אז פועלים גם דרך הפוליטיקה, אבל ממש לא רק- ממשיכים להקים עוד ועוד ישובים, מנסים להתחבר לכל עמ"י ולהראות להם את הטוב שבתורה, מכשירים את הלבבות לעליה להר הבית והקמת המקדש וכו וכו
בדרך הזאת הקמנו (הדת"ל) את כל יהודה ושומרון לדוג'

ד"א הפוליטיקאי היחיד שדיבר על שאיפה לסנהדרין זה סמוטריץ', לא ח"כ חרדי..
סבבה לגמריבנות רבות עלי
חותם על כל מילה שלך. פשוט לקחת את זה בפרופורציות נכונות זה הכל..
איפה את היוםםםםם |דמיין אותי מסלסל את זה| תשובה:ekselion

לפני 80 שנה היינו במצב של כמעט כיליון.

ואיפה אנחנו היום? 

מעצמה עולמית, אבל זה כמובן לא מזיז לך ובצדק(הייחודיות שלנו בעולם היא לא חומרית)

אלא גם מבחינה תורנית אנחנו במצב מצויין ביחס להמון דורות, מי כמוך יודע תנ"ך שמבין על מה אני מדבר.

ולא, גם בתקופת חז"ל המצב לא היה מי יודע מה.. אז נכון היו גדולים בשפע, אבל מה המצב של העם?

אז נרצחו 4 יהודים (שזה מזעזע כאמור) ואתה משווה את זה למה שהיה בשואה ובאותה נשימה שואל מה השתנה?

ולהזכרתך הרעיון של דמוקרטיה מקורו לא ביוון.

ראינו המון דוגמאות בתורה בעיקר בספר שמואל, שאם העם לא מעוניינים במנהיג מסוים, אז פשוט אין לו תוקף להיות מלך.

האברבנאל מדבר על צורה מדינית שמזכירה דמוקרטיהממלא כל עלמין

מעצמה עולמית שלא מסוגלת להגן על עצמה..בנות רבות עלי
שהאויב הגוי חי עמוק בקרבה.

כמו שאמרתי- המצב היום טוב מאוד בהמון המון תחומים במיוחד כמו שציינת מבחינת לימוד תורה שאין את הפריץ שיציק לנו . זה ברור לי..

לגבי דמוקרטיה- אני מדבר על הדמוקרטיה המודרנית, קרי בחירות מפלגות וכל המסתעף, ככה שהדוגמא שלך משמואל לא רלוונטית ידידי ..
רלוונטית כי זה אותו רעיוןekselion

המשיח לא יפול מהשמים

הוא יהיה אדם שאנשים יאהבו אותו 

והוא יעשה שינויים בשמם

עריכה

מסוגלת להגן על עצמה טוב מאוד

הבעיה שהמנהיגים לא עושים מספיק בישביל ליישם ביטחון בשטח.

כן? בורא עולם ישאל את העם הזהבנות רבות עלי
אם הוא רוצה את מי שהוא בחר להיות המשיח? או שיכפה עליהם הר כגיגית?

מִן הַיּוֹם אֲשֶׁר הוֹצֵאתִי אֶת עַמִּי אֶת יִשְׂרָאֵל מִמִּצְרַיִם לֹא בָחַרְתִּי בְעִיר מִכֹּל שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל לִבְנוֹת בַּיִת לִהְיוֹת שְׁמִי שָׁם וָאֶבְחַר בְּדָוִד לִהְיוֹת עַל עַמִּי יִשְׂרָאֵל.
כן.ekselion

ואם יעמוד מלך מבית דוד, הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף בה כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות יי – הרי זה בחזקת שהוא משיח. אם עשה והצליח, ונצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל – הרי זה משיח בוודאי.

לא חייב כאן שהכוונה מלך כפשוטו, אלא מנהיג. ומנהיג נבחר ע"י העם בצורה כזאת או אחרת.

הרמב"ם לומד את ההלכה הזאת מבר כוכבא שלא היה מלך כידוע.

לא מבין איך הפסוק שהבאת אמור להקשות?

כבר הזכרתי שלמלך אין תוקף כל עוד העם לא מעוניין בו, אם דוד זה חל פעמיים גם בתקופה שהוא מלך בחברון עם כל הסיפור של אביגיל ונבל, וגם כאשר בנו גירש אותו "ויגנוב את לב העם"

אז למדת רמב״םבנות רבות עלי
אבל זה עדין לא מוכיח כלום, כי לא כולם דוגלים בשיטת הרמב״ם לגבי איך הדברים יתרחשו בפועל. מצד שני גם הרמב״ם עצמו כותב שלא נדע איך יהיו הדברים עד שיהיו. אז יש קושיה איך יכול היה להגיד את כל מה שנתת בתחילת התגובה שלך? קושיה.

מדובר באופן כללי, ברור שצריך איזה תמיכה של העם, אבל היסוד עצמו הוא שהמלך הראשוני נבחר ע״י ה׳, וככה אני מסיק שלגבי המשיח, יהיה תהליך דומה ומחודש . אם היתה שושלת מלוכה שממשיכה מאז היה כמו שאתה אומר ... ובכלל, המשיח זה לא מלך רגיל.. ככה שלא בטוח שכל הדיון הזה רלוונטי אליו.
חחח אין לך מושג כמה פעמים שמעתיekselion

"אבל לא כולם דוגלים בשיטה של הרמב"ם"

שליש מהשו"ע זה הוא עד שמדובר במשהו שקשור להשקופה הופ הופ הופ... עד כאן זה קו אדום זה כבר הלכה שהיא לא באמת כמו שאתה חושב... ותראה קשה להבין את הרמבם.. ואלף ואחד תירוצים הזויים

"אבל היסוד עצמו הוא שהמלך הראשוני נבחר ע״י ה׳"

כמובן שיד השם בכל דבר לא רק ברצון לגבי מלך.

אבל כבר הראתי לך 2 הוכחות לגבי דוד, תקרא שמואל פרק ט זה אותו סיפור לגבי שאול.

כל עוד העם לא היה איתו, לא היה לו דין של מלך.

אתה מבין את הרמב״ם?בנות רבות עלי
בוא תסביר לי איך לפי הרמב״ם אפשר לדעת אם המלך הוא מבית דוד או לא. נתחיל בזה אחרי זה נפרק את שאר טענותיך.

לשון הרמב״ם: "ומכלל יסוד זה שאין מלך לישראל אלא מבית דוד ומזרע שלמה בלבד"

איך נדע מי מזרע שלמה בדווקא?. אם אמרנו שהכל תהליך טבעי ויקום מלך כדרך הקמים בעולם הטבע (אפרופו שיטת הדת״ל) אז איך נברר את המציאות של שושלת המשיח?
חחח מצחיק אותי שאנשים שמתייחסים ליד החזקה כאילו זהekselion

לימוד קבלה מעשית 

דברים שברומו של עולם שרק יחיד בדור יודע..

בוא תסביר לי איך לפי הרמב״ם אפשר לדעת אם המלך הוא מבית דוד או לא?

-תשובה לפי מסורת של אילן יוחסין

איך לדעתך רבי עקיבא ידע שבר כוכבא צאצא של דוד המלך עשה לו רנטגן נשמתי?

לא.

תשובתך שגויהבנות רבות עלי
בימינו אני לא חושב שיש לאנשים אילני יוחסין עד דוד המלך ובטח שלא ברמה של לדעת אם הוא צאצא משלמה בדווקא. מי שמר על זה עד ימינו? משפחות של רבני גדולי עולם?? די בחייך אתה יודע שזה תלוש מהמציאות מה שאתה אומר.

אנחנו אפילו לא יודעים מאיזה שבט רוב העם היהודי שנמצא כאן בארץ. תצרף לזה שהמשיח יהיה אדם לא מוכר, ״שלא נודע קודם הראותו״ כלשון הרמב״ם .

וזה לשונו: ״ אבל איכות עמידתו דע שלא תדע עמידתו קודם היותה עד שיאמר עליו שהוא בן פלוני וממשפחה פלונית אבל יעמוד איש שלא נודע קודם הראותו והאותות והמופתים שיראו על ידו הן הן הראיות על אמתת יחוסו״

אופס... הרמב״ם סובר שהאותות שיראו על ידו יהיו ראייה על אמיתות יחוסו, ולא אילן יוחסין...

סורי .. הרמב״ם סותר את טענתך.
הבנתך משובשתekselion

לא צריך אילן יוחסין כיום עד דוד המלך..

מספיק אילן יוחסין עד רב מסוים שמיוחס לדוד המלך

כגון הגאון מוילנא, הרבי של חבד וכו

ואת זה יש היום בשפע, אגב סתם שתדע אפילו ביבי מיוחס לדוד המלך.. לא סתם אוהבים אותו

"אנחנו אפילו לא יודעים מאיזה שבט רוב העם היהודי שנמצא כאן בארץ"

- אנחנו כן יודעים ואני תמה על השאלה הזאת, הלא אנו נקראים יהודים, דהיינו מיוחסים לשבט יהודה.

אתה נכנס לנושא אחר, האם המשיח צריך לעשות אותות ומופתים והרמב"ם דן על הנושא הזה רבות, בשמונה פרקים,באיגרת תימן שממנה ציטט, וכמובן ביד החזקה, שזה בדיוק הסעיף הקודם של הסעיף שציטטתי לך בתגובה הקודמת. אז מן הנדרש שדווקא את זה אצטט לך:

"אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחיה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטפשים אומרים. אין הדבר כן, שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו זה. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת"

הרמב"ם לא סותר את טענתי, כי אין לי בכלל טענה אני רק מצטט לך את הרמב"ם עצמו שאומר דברים במפורש, אז יש לך כמה אופציות:

א)אתה יכול לומר שהרמב"ם סותר את עצמו כביכול

ב)אתה יכול לומר שהרמב"ם שינה את דעתו

ג)אתה יכול לומר שמה שאתה חושב שהבנת, לא הבנת.

אני חושב, שפשוט שהרמב"ם כאן התבטא בלשון גוזמא כי לא ייתכן שיאמר הפך פסקיו.

יש גם אנשים שמבינים מההלכות שציטטתי שהמשיח לא יעשה אותות ומופתים בכלל.

וכמובן שגם זה לא נכון, אלא הרמב"ם אומר שזה לא התנאי שעל פיו ידעו אם הוא משיח או לא, הוא לא צריך לעשות אותות ומופתים, אבל זה לא שהוא לא יכול, פשוט לא צריך.

ואם יעשה אז זה יהיה כמובן רק על מנת לעורר את הגוים ולא על מנת "לאמת את יחוסו" חלילה..

"וכן הדבר בנו אנחנו עדת ישראל ידענו אמתות משה רבינו לפי שראינוהו במעמד הר סיני בשעת הדבור לא מפני המופת, אבל עשה כל מה שעשה מן המופתים לפי הצורך כמו שהתבאר מפסוקי התורה"

אתיופים מיוחסים לשבט דןבנות רבות עלי
אז קוראים להם דניים? כולנו כאן צאצאי השבטים ואנחנו נקראים יהודים באופן כללי.

יש קושיה על הרמב״ם שמצד אחד כותב שהמשיח לא צריך לעשות מופתים ומצד שני כותב שהמופתים שיעשו על ידו הן הראייה על אמיתות יחוסו. בוא תסביר לי את הסתירה הזו.

אי אפשר להגיד שהבנת את הרמב״ם ולטעון טענות על בסיס דברים שכתב ולא להתייחס ברצינות לסתירות.

ואם לומר את האמת, אם הרמב״ם כותב שלא ידע אדם איך יהיו הדברים עד שיהיו כיצד היה יכול להגיד את סדר הפעולות שהמשיח יעשה בכדי שנדע שזה המשיח?

איך יכול היה לומר שהמשיח לא יעשה מופתים? אם לא נדע איך יהיו עד שיהיו.
..משבצת ‏‎
(הודים מיוחסים לשבט מנשה וקוראים להם בני מנשה)
כן..בנות רבות עלי
אבל זה לא אומר שאנחנו יודעים לאיזה שבט משתייך כל אדם שנקרא בימינו יהודי.

יש קבוצות כמו האתיופים וההודים שמיחסים את עצמם לשבטים מסוימים וגם יש פוסקים שמסכימים עם זה. אבל זה עדין קבוצות שמגדירות את היחוס שלהם באופן כללי, על האדם הפרטי שחי כאן אין לנו באמת יכולת לאשש מאיזה שבט הוא..
בבקשה תסכים אתי שהרמב"ם לא סנילי..ekselion

באמת נראה לך שהוא היה סותר את עצמו..?נו באמת..

כבר תירצתי שמה שהוא אמר שם זה היה דרך הלצה 

הוא מזכיר את העניין עם המופתים עשרות פעמים בכל כתביו, וגם באגרת תימן עצמה הוא מזכיר את זה כמה פעמים אז לא יעלה על הדעת שהוא ישכח את מה שהוא כתב לפני רגע..

"איך יכול היה לומר שהמשיח לא יעשה מופתים? אם לא נדע איך יהיו עד שיהיו."

חח מצחיק שאתה אומר את זה בעוד שהזהרתי לקראת סוף התגובה הקודמת שלי 

שיש שהשתבשו והבינו מכאן שכביכול הרמב"ם אומר שהמשיח לא יעשה אותות ומופתים.

וזה ממש לא נכון כאמור.. 

הוא פסק שהמשיח לא צריך לעשות אותות ומופתים, הוא לא פסק שהמשיח לא יעשה.

וזה הבדל עצום.

ולמה נתת דווקא את הדוגמא עם האתיופים?

יש לך עשרות אלפי אנשים בארץ שמיוחסים לשבט לוי.

אנחנו צאצאים של ממלכת יהודה שטכנית הייתה מורכבת מ2 וחצי שבטים, יהודה בנימין ושמעון.

בספר דברי הימים מתואר שבימי רחבעם מלך יהודה הצתרפו לשבט יהודה המון יהודים מעשרת השבטים בגלל הכפיה של המלך ירבעם.

וכנ"ל בימי המלך חזקיהו עלו לירושלים כמה פליטים מחורבן שומרון.

אז טכנית טכנית בממלכת יהודה היו את כל השבטים.

אבל הרוב היו שבט יהודה כל השאר נספחים וכביכול בטלים ב60הנה פרש"י המפורסם לאיש יהודי היה בשושן הבירה:

"איש יהודי- על שגלה עם גלות יהודה כל אותן שגלו עם מלכי יהודה היו קרויים יהודים בין הגוים ואפילו משבט אחר הם"

"ואם לומר את האמת, אם הרמב״ם כותב שלא ידע אדם איך יהיו הדברים עד שיהיו כיצד היה יכול להגיד את סדר הפעולות שהמשיח יעשה בכדי שנדע שזה המשיח"

תשובה: במדויק אף אחד לא יודע מה יהיה עד שיהיה ולזה התכוון הרמב"ם

עממה הוא כן נתן לנו את עיקרי הדברים כדי שנדע בערך איך לזהות אותו

לא כמו שיש מתבלבלים שחושבים "אה אבל בסוף הרמב"ם אמר שבתכלס לא נדע עד שזה יקרה אז כל מה שהוא אמר בטל.. 

ח"ו לחשוב ככה.. שכביכול הרמב"ם עשה צחוק מעצמו וסתם פסק את הדברים הללו..

שמע..בנות רבות עלי
אתה עשית פה חתיכת פיגוע .. אני אפילו לא זוכר על איזו נקודה אנחנו מתווכחים..
עוד לא הגדרת מה זה צביון חילוניממלא כל עלמין

רוח חיים מחודשת- כעם הכוונה למציאות שבה הוא מתעורר להקים ישות משלו, ברמה הפנימית יותר- שכבוד עם ה' מתעורר בו.

במציאות שלנו היום כבר עברנו מזמן את הנקודה שהעם רצה רק לקום מהשברים ולהיות מדינה ללא עולו של עם זר בארצו, אלא כבר נוצר פה פתאום רוב מאמין שדוחף למדינה יהודית, דוחף לחינוך יהודי וגם לאהבת הארץ. לא מתוך אין ברירה כי כביכול היום דווקא יש ברירה וזה מה שיפה כאן. אם אפשר לומר בעשרות שנים האחרונות בדיוק בזמן שנולד שמאל שהופך בסוגיה הזאת בהיסטריה כי השאלה סביב הזהות היהודית היא הנקודה הכי כואבת ליהודי רחוק שנרדף אחריה- דווקא שם אפשר לגלות בעצם שההיסטריה נולדה מרוב מאמין שפתאום משתלט על הזירה והנקודה היהודית שהתעוררה בו מבעיתה את מי שעוד לא שם. ומי שעוד לא שם בחקר מנדטים פשוט נקרא מיעוט.

עכשיו עובדות יבשות שאולי אתה יודע ואולי לא- הידעת שכשכהנא דיבר במליאה כל חברי הכנסת יצאו? אתה יודע על מה הוא דיבר? על עם יהודי גאה בארצו. על משהו שמזכיר מלכות ישראל ומדינת הלכה ואור לגויים. בבקשה לא להתעכב על הדמות ששנויה במחלוקת ואולי הצורה שהוא בחר לא היתה במקומה, אבל בפועל היום יש במשכן הכנסת הרבה מעבר לח"כ 1 שמדבר על אור לגויים, אפילו על מדינת הלכה... ווואלה נראה שהדברים נשמעים הרבה יותר יפה בעיני הרוב ואנשים לא יוצאים בשאט נפש מהמליאה.

עוד משהו- ידעת שבזמנו הרב חנן פורת עלה עם קמצוץ כביכול לבנות את יוש, היו עימותים ופינויים ואני לא אלאה אותך בהסטוריה אבל היום קרוב למליון יהודים גרים מעבר לקו הירוק, והרבה יותר ממליון תומכים ומחוברים אבל נבצר מהם לבוא פיזית..

עכשיו בענין הצבא- מישהו זוכר שפעם לא היה אפשרי להתקבל ליחידות מובחרות עם כיפה? מי שרצה לעבור גיבוש היה צריך בערך להוריד אותה... היום יש כמויות של קצינים עם פאות לומדי תורה בתוך תוכו של הצבא...

אגב ידעת שמדינת ישראל היא הגוף המחזיק העיקרי של לומדי תורה בא"י? וזאת תורה הרבה יותר גדולה מתורת וולוזין שעם כל הכבוד היתה באדמות פולין. זה לימוד תורה בא"י לעמ"י בארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה מראשית שנה ועד אחרית שנה..

בקריאה ....בנות רבות עלי
כתבת יפה מאודבנות רבות עלי
ואי אפשר שלא להתחבר לדברים האלה, אני מודה. אבל בואי תנסי להסביר לי , איך אחרי כל הדברים החיוביים שכתבת כאן, איך אחרי כל זה את רואה את האידאל לפי התורה מתקיים בתוך המדינה? איך?

איך את רואה במצב כזה בית מקדש מוקם? את באמת מאמינה שזה אפשרי בתוך תהליך טבעי של התעוררות? וכי אין עוד מניעות? את רואה איך מקימים סנהדרין כמו שאמר ׳ברגוע׳ למעלה כשיש לך מלא אנשים שפוחדים רק מהיום שידונו על פי דין תורה?

במילים אחרות- לאן האידיאולוגיה שלכם מובילה את העם הזה?
כל הויכוח הזה נובע מהסיבהekselion

שיש לך תפיסה מסויימת לאיך הגאולה אמורה להיראות, שזו התפיסה שרוב העם אימצו (יש אומרים שמקורה מהנצרות אבל לא חשוב)

אנחנו רואים את הגאולה בצורה אחרת לגמרי. 

ולמה זה? כי זה מה שאנחנו מכירים עד עכשיו.

כמה זמן עד שנבנה בית ראשון? קרוב ל400 שנה מהכניסה לארץ.

מאות שנים העם היו עובדי אלילים תראה ספר שופטים מה הולך שם.

היית מגיע לנביא שואל אותו בדיוק את מה ששאלת כאן "איך אתה רואה במצב כזה בית מקדש מוקם"?

אז הוא היה אומר לך חכה חביבי.. עם ישראל לא מפחד מדרך ארוכה.(בתקווה שאותו נביא היה קוקניק כמובן)

זה לאן שהאידיאולוגיה שלנו מובילה, לשינויים קטנים ורציפים שמובילים לגאולה השלימה.

סליחה אבל לא ענית לי על השאלהבנות רבות עלי
קודם כל, בוא לא נכנס למי מאיתנו יש יותר ידע בנצרות אוקי? .. סתם.

מה שאמרת שרעיון הגאולה שאוב מהנצרות זה לא נכון. הנוצרים האמינו במה שהפרושים האמינו.. (ביאת אליהו לפני וכו וכו׳) אין פה מוקדם ומאוחר.

מה שהבאת על זמן השופטים לא רלוונטי, כי זה לא מסביר את הדרך שלכם. אם אני שואל- איך במציאות המורכבת של היום אתם רואים גאולה שלמה, ובניין המקדש, והתשובה שלכם היא ״היה זמנים קשים וארוכים שהסתיימו בחג״ זו לא תשובה.

אני גם הבנתי, בין השורות, שאתה לא חסיד של גאולה ניסית. (מעניין מי לדעתך אמור למשוח ולהעיד על המשיח במקרה כזה זה באמת מעניין, כלומר מלך מבית דוד, מי יעיד שהוא בכלל מבית דוד? מזרע שלמה בדווקא! ) ואם אתה לא חסיד של גאולה ניסית, יתכבד כבודו, ויסביר לי מה התוכנית שלכם, הציבור הדתי לאומי. (לי אין הגדרה אני אדם לא מוגדר)
חלילהekselion

אני מבין שלא הייתי מספיק ברור

לא התכוונתי לומר שח"ו רעיון הגאולה שאוב מהנצרות.

אלא רעיון הגאולה הרוחנית.

גאולה לפי היהדות זה בייחוד בפן החומרי שלה קרי יציאה מעבדות לחירות

אני יכול להביא לך הוכחות למכביר בעניין הזה.

הדוגמא שלי משופטים רלוונטי גם רלוונטי.

כי זה דוגמא לדור שאין דין ואין דיין ואפילו אין מנהיג(רוב הזמן)

ועם זאת רואים שאחרי כמה מאות שנה התחילה מלכות בישראל הקימו בית מקדש וההמשך ידוע.

האידיאל של עם ישראל זה להתקדם מחיל אל חיל כמו בסולם אל עבר התשובה.

וי"א שזו הסיבה שבעל תשובה גדול מצדיק גדול, כי הוא כל הזמן בתנועה אל השלימות, בשונה מהצדיק הגמור שהוא כבר שם ובמצב סטטי.

ויש לי הוכחה לעניין מהכתוב: "וְלֹא שָׁמְעוּ וְלֹא הִטּוּ אֶת אָזְנָם וַיֵּלְכוּ בְּמֹעֵצוֹת בִּשְׁרִרוּת לִבָּם הָרָע וַיִּהְיוּ לְאָחוֹר וְלֹא לְפָנִים." (ירמיה ז,כד)

מלבים: "ר"ל שהכונה האלהית היתה שילכו העם בשלמותם ממדרגה למדרגה לפנים עד שישרה שכינתו עליהם בתמידות ויהיה להם לאלהים, אבל הם היו לאחור ששבו לאחוריהם ממדרגה שהיו ממלכת כהנים וגוי קדוש עד המדרגה השפלה שירדו ממדרגת המין האנושי ונמשלו כבהמות"

זה מצב שהוא יוצא דופן והוא נגד התוכנית האלוהית, ולכן זה חלק מהתוכחות של ירמיהו.

הנביאים כשלו במשימתם להחזיר את העם בתשובה.

לכן חכם עדיף מנביא.

לפי הגישה "הרוחנית" היית אומר שדווקא נביא אמור להביא יותר תועלת מאשר חכם שאין לו נבואה.

כי נביא קשור הרבה יותר לאמת האלוהית מאשר חכם.

אם כך למה דווקא חז"ל הביאו יותר תועלת מהנביאים?

בגלל שבזכות חז"ל כל צעד ושעל בחיים שלנו הם התורה. 

ההלכות גורמות לנו במודע או שלא במודע לחיות את התורה.

בשונה מנביא שמגיע פעם בכמה ימים לתת דברי מוסר ישירות מאלוהים לעם.

אתה שואל איך במציאות המורכבת של היום אנחנו רואים גאולה שלימה?

פשוט(בישבלנו) כי אנחנו מזהים כל תמורה טובה בעם ישראל, כל צעד קטן הוא לכיוון המיוחל.

עד לפני 30 שנה לא היה ידוע בכלל מזה בעל תשובה, תראה היום אין משפחה שלא חלק מהתופעה הזאת.

עד לפני 80 שנה היינו ממש קרובים להיעלם מדפי ההיסטוריה.

והיום אנחנו בחוד החנית של ההיסטוריה, אין מדינה כמו ישראל שנהייתה מעצמה בפרק זמן כ"כ קצר ובמעבר חד ממוות -לשגשוג. 

בקום המדינה רוב בעם היו חילונים גמורים, היום רוב העם מסורתי.

וגם מי שלא מסורתי, גם לו יש חלק גדול בבניית האומה וזו זכות עצומה.

מה שהרב קוק מכנה "בית יוסף" אנשים שיש להם אמנם אנטי לרוחניות, אבל זיקה לחומריות, דווקא בעזרתם אפשר לשכלל את המדינה, משום שלבית דוד יש פחות נטייה לחומר.

בישביל להקים סנהדרין, ובית מקדש אתה צריך קודם כל שתהיה לך תשתית טובה.

אתה לא יכול לבוא פתאום out of no where  ולהחליט שאתה מקים בית מקדש.

אתה לא מכיר את המושגים האלה בגלל זה נדמה לך כרגע כאילו אנחנו מדברים סינית.

אבל שתדע שהרב קוק לא חידש כלום, זו התורה הגואלת פשוט אחרי 2000 שנות גלות הצטבר הרבה יותר מדיי אבק עד שזה נשכח, ועם ישראל אימץ תכנים נוצריים ופינטז על גאולה דמיונית.

זו הסיבה שהחרדים מתנגדים למדינה, כי כל חלום הגאולה התפוצץ להם בפרצוף והם לא מוכנים לקבל את זה.

כתבת יפה ופישלת בסוף (לדעתי)בנות רבות עלי
מה שאתה מציג על הגאולה של הרב קוק, הכל טוב ויפה. גאולה בדרך הטבע.. ללא שום התערבות שמיימית. אז לא הבנתי, אתה בעצם מאמין שלא תהיה שום בחינה על טבעית בגאולה העתידה (השלמה) ? איפה דברי חז״ל על אליהו הנביא שבא קודם למשיח? איפה אתה מקיים את ״הנה אנכי שלח לכם...״ ? לא ברור. תסביר את זה כי לא הבנתי את הטענה שלך.

הבעיה הכי גדולה היא שאתם כל כך נשאבים לרעיון עשיית הגאולה ביידים, שאתם קצת שוכחים את יד ה׳ בסיפור..

האמת היא כנראה איפשהו באמצע ואין לי בעיה לקבל את זה..
באמת לא הבנת.ekselion

אנחנו ממש לא אומרים שלא יהיו ניסים גלויים בגאולה שלימה.

אלו פסוקים מפורשים.

אנחנו רק אומרים שעד אותה מדרגה, יהיו המון מדרגות.

לדוגמא חזרת הנבואה, כפי שמתואר ביואל ג, תהיה הדרגתית וזה יהיה תהליך של שנים (שיקרה לפני המשיח)

הקמת בית המקדש, חזרת מלכות בית דוד הכל תהליכים הדרגתיים ואיטים שיקחו זמן.

אחרי שהמשיח יתגלה ויבנה את בית המקדש כמובן שכל הפסוקים על הגאולה שמגמדים את יציאת מצרים התגשמו. והשם ילחם לנו כביום קרב וכו וכו 

אבל עד אז יהיו תהליכים שאנחנו נעשה בע"ה

אגבבנות רבות עלי
אם ניסית לומר שהגאולה בנצרות מצטיירת כחזרה של המשיח מהשמיים באופן ניסי, אז יש לי חדשות בשבילך, אותם רעיונות מופיעים גם בזוהר בצורה כזו או אחרת.

גם משנת הרב קוק שאתה מחבב, הרבה רעיונות שלה לדעתי שאובים מהזוהר והקבלה.. אז מסתבר.. שכשזה נוח לך אתה לוקח מוטיבים מסויימים וזונח את השאר, מעניין סה״כ .
לא הסברת עדיין מה זה צביון חילוניממלא כל עלמין

רוח חיים מחודשת- כעם הכוונה למציאות שבה הוא מתעורר להקים ישות משלו, ברמה הפנימית יותר- שכבוד עם ה' מתעורר בו.

במציאות שלנו היום כבר עברנו מזמן את הנקודה שהעם רצה רק לקום מהשברים ולהיות מדינה ללא עולו של עם זר בארצו, אלא כבר נוצר פה פתאום רוב מאמין שדוחף למדינה יהודית, דוחף לחינוך יהודי וגם לאהבת הארץ. לא מתוך אין ברירה כי כביכול היום דווקא יש ברירה וזה מה שיפה כאן. אם אפשר לומר בעשרות שנים האחרונות בדיוק בזמן שנולד שמאל שהופך בסוגיה הזאת בהיסטריה כי השאלה סביב הזהות היהודית היא הנקודה הכי כואבת ליהודי רחוק שנרדף אחריה- דווקא שם אפשר לגלות בעצם שההיסטריה נולדה מרוב מאמין שפתאום משתלט על הזירה והנקודה היהודית שהתעוררה בו מבעיתה את מי שעוד לא שם. ומי שעוד לא שם בחקר מנדטים פשוט נקרא מיעוט.

עכשיו עובדות יבשות שאולי אתה יודע ואולי לא- הידעת שכשכהנא דיבר במליאה כל חברי הכנסת יצאו? אתה יודע על מה הוא דיבר? על עם יהודי גאה בארצו. על משהו שמזכיר מלכות ישראל ומדינת הלכה ואור לגויים. בבקשה לא להתעכב על הדמות ששנויה במחלוקת ואולי הצורה שהוא בחר לא היתה במקומה, אבל בפועל היום יש במשכן הכנסת הרבה מעבר לח"כ 1 שמדבר על אור לגויים, אפילו על מדינת הלכה... ווואלה נראה שהדברים נשמעים הרבה יותר יפה בעיני הרוב ואנשים לא יוצאים בשאט נפש מהמליאה.

עוד משהו- ידעת שבזמנו הרב חנן פורת עלה עם קמצוץ כביכול לבנות את יוש, היו עימותים ופינויים ואני לא אלאה אותך בהסטוריה אבל היום קרוב למליון יהודים גרים מעבר לקו הירוק, והרבה יותר ממליון תומכים ומחוברים אבל נבצר מהם לבוא פיזית..

עכשיו בענין הצבא- מישהו זוכר שפעם לא היה אפשרי להתקבל ליחידות מובחרות עם כיפה? מי שרצה לעבור גיבוש היה צריך בערך להוריד אותה... היום יש כמויות של קצינים עם פאות לומדי תורה בתוך תוכו של הצבא...

👍🏻נוגע, לא נוגע
דברים לעניין
בוא תסביר במה היא צודקתבנות רבות עלי
יש קטע כזה בציבור הדתי לאומי (אני מניח שזה בגלל משנת הרב קוק בעיקר) שאומרת שהכל זה תהליך ארוך וצריך לבנות הכל ביגיע כפים. הבעיה היא, שהמציאות הוכיחה שאחרי 70 שנה כלום לא השתנה. הדיבור הזה כאילו משהו מתקדם הוא רק מחשבתי בעיקר, שום דבר שיוצא מהכח אל הפועל. יש לכם הוכחה שאני טועה? סבבה תציגו לי הוכחה.
חחח נתתי לך במהלך הדברים כמה הוכחותממלא כל עלמין

ועוד היד נטויה. 

אגב משנת הרב קוק היא באמת הנקודה פה, היא באמת משנה חיים בכל התחומים הרבה מעבר לצורת הסתכלות על המציאות... אבל איך שאתה מתאר את זה זה ממש לא מה שהוא אומר, זה לא פעולה בסניף איך להסתכל על חצי הכוס המלאה.

אפשר לומר שהראי"ה הצביע על ניצנים שבזמנו עוד לא נראו בשטח אפילו ואמר- זה הזמן. חוץ מזה הוא נתן הרבה הדרכות על איך. כולל מפת הסתכלות. 

ואיפה שלא תציץ הוא ניבא וכנראה ידע היטב מה ניבא

כתבת יפה מאוד ונכון מאוד. פה ובשאר השרשוררפרם בר פפא
גם את וגם @ekselion
עצוב ממש שיש כאלו שמתעקשים לעצום את העיניים בפני כל זה
לכן שיקלי (החילוני) וביבי הכופר עדיפים..מישהו איתי
אורבך הוא לא לייט.
אני חושב שיש מקום לדיון מה ההשפעה של אורח החיים הדתי על ההתנהלות בהנהגה (אני עוד לא מצאתי נוסחה שלמה. אורבך וכהנא דתיים, שקד חילוניה. בצד שני שיקלי חילוני ושי מימון דתי. זה בסיפור ימינה).

אבל אני חושב שבימים כאלה לא נכון להוציא שם רע על חלק גדול בעמ"י.
זה הכי גרוע.
(אני לא מדבר על ביקורת על ההנהגה, שגם בה צריך לחשוב מה נכון ויעיל לעשות, מדבר רק על ההכללה של קבוצה בעמ"י)
ביבי הוא הרבה דברים, אבל טכנית לא כופרממלא כל עלמין

אשרי המאמינה..מישהו איתי
לא צריך להאמין, לומר על מישהו שהוא כופר צריךממלא כל עלמין

לעמוד בתנאים מסוימים. וביבי לא כופר זה טכני לגמרי.

ביבי לא כופר בדיוק כמו שאר החילוניםekselion

איך בן אדם יכול לכפור במה שהוא לא יודע?

לא הוצאתי שם רע על חלק גדול מעמ"ינוגע, לא נוגע
דתיים לייט בעמדות כח זה לא חלק גדול. וכמובן שלא כולם כאלה (אפשר לעשות חילוקים אבל זה לא העניין פה).

אורבך אינו באמת אדם דתי בעיניי וגם כהנא לא.
דתי אמיתי לא מחלל שם שמיים ולא מסכן את עמ"י ביודעין כשהוא יושב בממשלה שיש בה תומכי טרור מוצהרים ושמאלנים קיצוניים.
אולי הם לא לייט כמו בנט מבחינת קיום השולחן ערוך, אבל הם לא באמת מאמינים בערכי היהדות.

וכן, בעיניי ביבי פחות מסוכן ואני גם מעדיף את שיקלי החילוני שיש לו כבוד לדת גם אם הוא לא מקיים אותה, מאשר "דתי" כמוהם שבז לדת ומשתמש בה כקרדום בשביל כבוד, כסף וחנופה לבוס שלהם.

אתה כותב בציניות, אבל זו האמת.רפרם בר פפא
וקצת מפתיע שבחרת להשתמש בשביל הציניות בדוגמה שרק מוכיחה את האמת - הרי בא הרוג ברגליו, מישהו חושב שביבי ושיקלי הזיקו כמו שמזיקה הממשלה הנוכחית, ששקלי נמנע בחירוף נפש מלתמוך בה?
כך שגם אם בדיון תיאורטי היה מקום להתלבט מי צודק, דווקא המיקום של הדיון על הנושא הזה והדוגמאות האלו - נותן מכת מחץ טובת העמדה שהציג @נוגע, לא נוגע.
באמת ביבי ושקלי הוכיחו עמוד שדרה ואחריות תחת לחצים קשים, בקצה הנגדי לחלוטין של ממשלת הכאבי בטן, שמוכרים את אמא שלהם בשביל עוד יומיים בכסא.

ואגב, ההסבר לזה הוא מאוד מובן.
מבחינה חיצונית - בדיוק כמו ההבדל בין חילוני לרפורמי.
ומבחינה פנימית - זה מציאות בסיסית בנפש, שאדם שהופך את כשליו לאידאולוגיה פשוט שוחק את המצפון שלו לאבק שכבה אחר שכבה, עד אשר דק וייזר על פני המים.
אין ספק שהחיבור הנפשי והרגשי למסורת חזק עשרות מונים אצל ליכודניקים פשוטים וטובים, מאשר אצל מתן כהנא'ים למיניהם.
וזו הנוסחה שכתבת שאין לך, היא ואין בלתה. יחס של חום, כבוד, רגש, למסורת ולעם - רק זה המדד.
יש בזה משהו.בן מערבא

ממש איכה
ועוד לא התחיל הרמאדן בכלל.

🙁
התחיל..עלמת חן
דווקא לאחדשכאן
זה לפי ר''חאיכה
מתחיל בשבת
--- ---רב שמואל
למה אתה פחדן. פחדן מלהיות צדיק. פחדן מלעבוד את ה' בנאמנות. פחדן מלהיות נאמן בלי לסטות מהנאמנות.
והנה מתברר שגם פה אחד המחבלים ניסה בעבר להצטרף לדאעשנוגע, לא נוגע
והוגש נגדו כתב אישום.
ובטח יש עוד לא מעט כאלה שחיים פה במקום שיבעטו אותם לעזה או לעזאזל. טרלול פוסטמודרני במיטבו.

צריך להתפלל שהטיפשים שבממשלה, במערכת המשפט, בשב"כ ובמשטרה יבינו את הפואנטה מהר לפני שעוד מקרים יקרו ח"ו.

הם לא קולטים את זה.. מבחינתם זה משהו שאי אפשר בכלל למנועekselion

כי הם לא לוקחים בחשבון את האופציה שאמרת

מבחינתם זה "לא הומני"

ולכן צריך להתפלל..נוגע, לא נוגע
--- ---רב שמואל
לכן צריך להאמין.
תפילה היא רק פועל יוצא נגזרת של האמונה.

כמו שכתוב "מסיר אוזנו משמוע תורה - גם תפילתו תועבה"
נוראצף
ובאמת קשה לי עם זה באופן אישי הציבורי.

אבל. למה לקחת את זה למקום הפוליטי?
לטעמי זה מוזיל את הכאב.

גם המחשבה שאם מישהו אחר היה בשלטון לא היו פיגועים היא לדעתי אשליה.

לא מתכוון להכנס לוויכוח אבל ראיתי לנכון להביע מחאה.
הסיבה שיש פיגועים נובעת משום שאין הרתעהekselion

לכן מאוד שייך העניין הפוליטי

נכון. כואב מאוד לראות את חוסר ההרתעה וחוסרארלט

הענישה בפורעים בלוד ובכל הארץ בתשפ"א, בעקבות כך, לא פלא שיש ערבים שמרביצים ברחוב ומשפילים חרדים - הם יודעים שלא יעשו להם כלום וזה מגיע גם לפיגועים כאלה ורציחות. אם היו יודעים שרוב הסיכויים שלא ינוטרלו אלא יהרגו, שמשפחותיהם יגורשו מביתן - מן הסתם חלקם יחשבו פעמיים.

רק משטר מלוכני יפתור את כל הבעיותבנות רבות עלי
במסגרת הדמוקרטיה אי אפשר לעשות כלום ותמיד יהיה מי שיערער על ההחלטות. הדמוקרטיה אשמה במצב שלנו..
משטר מלוכני מסוכן. יחליט באופן דיקטטורי מה שנוח לו. עלולארלט

גם להחליט להרתיע דווקא את הצדיקים... אם יהיה לו אינטרס כזה

זה הבעיה של אנשים שמאמינים בדמוקרטיהבנות רבות עלי
היא נותנת להם אשליה של רצון העם שבא לידי ביטוי, ומצד שני לא שמים לב שהדמוקרטיה מאגפת אותם מבחינה אחרת ומעלה לשלטון דעות שונות שכל אחד מהם מושך לצד אחר ולא נותן למשול ולנהל מדינה.

כשאמרתי מלוכני, כמובן שהתכוונתי לצביון לפי התורה. אתם כל כך מקובעים ברעיון של הציביון החילוני שאתם אפילו לא מסוגלים לחשוב על משהו חדש .
מלוכני זה מלוכני באופן כללי וזה גרוע. שלטון מלוכני של התורהארלט

זה משהו אחר - ברור שהלואי שיהיה כבר עכשו במקום שחיתות הדמוקרטיה.

זה לא יהיה שלטון מלוכני, זה יהיה שלטון תיאוקרטי.שפרינצא בוזגלו

והוא יהיה גם מלוכני וגם דמוקרטי במקביל בהתאם לתנאי הסף שהתורה קבעה.

איך נפלו גיבורים...בנות רבות עלי
זה לא המקל זה מי שמחזיק אותו ..
לא למדת ירמיה לאחרונה?
מצחיק שאתה מזכיר את ירמיהוekselion

הנה פסוק שנתקלתי בו היום 

"לָ֠כֵן כֹּֽה־אָמַ֨ר ה' אֱלֹהֵ֣י יִשְׂרָאֵ֗ל עַֽל־הָרֹעִים֮ הָֽרֹעִ֣ים אֶת־עַמִּי֒ אַתֶּ֞ם הֲפִֽצֹתֶ֤ם אֶת־צֹאנִי֙ וַתַּדִּח֔וּם וְלֹ֥א פְקַדְתֶּ֖ם אֹתָ֑ם הִנְנִ֨י פֹקֵ֧ד עֲלֵיכֶ֛ם אֶת־רֹ֥עַ מַֽעַלְלֵיכֶ֖ם נְאֻם־ה' "

אין חדש תחת ישראל.. רוב הזמן המנהיגים שלנו על הפנים

ובגלל הרעיון שעומד מאחורי הפסוק הזהבנות רבות עלי
קם הרעיון המשיחי בעולם. לתקווה למשהו אחר ושונה, למלכות שלא תפסק ותהיה טובה .
תאמת שלאekselion

בהמשך השם אומר לירמיהו לבקש ממלכי יהודה

שהוא לא מצפה מהם להיות סופרמן

אלא רק לעשות משפט צדק

לא ביקש מהם להיות מושלמים

מזה משנה?בנות רבות עלי
אני מדבר על התקווה של העם עצמו. מזה משיח אם לא כליל השלמות מבית דוד?
מה אתה יכול לעשות?ultracrepidam

אחרי שעשית מה שאתה יכול לעשות, תפסיק להתלונן ותתחיל לעשות מצוות, לחזור בתשובה, ולהתפלל

מה תצעק אליי? דבר אל בני ישראל ויסעוekselion

אתה חיי בסרט אם אתה חושב שהפתרון להכל הוא תפילות ותפילין.

$$ultracrepidam

אתה מומזן לקרוא מישהו קיצוני עוד יותר ממני עוד פיגוע מזעזע.. - צעירים מעל עשרים

אם יש לך מה לעשות שעוזר בדרך הטבע זה מצוין, וזאת חובתך.

ברגע שסיימת את זה, התפקיד שלך הוא לבקש את עזרת הקב"ה, וזה נעשה בשלש דרכים -

1 להתפלל ולבקש ממנו

2 לעשות מצוות ולהיות ראוי יותר

3 להבין שאם קרה לי משהו שלא רציתי, זה עלול להיות עונש על משהו, וולכן כדאי לחזור בתשובה ולשנות את המצב.

אני לא מדבר על עצמי אני מדבר על הכללekselion

השינוי אמור להגיע מרצון של כולם לקום ולעשות

לא משנה כמה שינויים אני יעשה זה לא ישנה משהו כל עוד העם לא זז.

כנ"ל לגבי תפילות כמובן שזה עוזר אבל לא עם זה פותרים בעיות.

עד שנלמד לעמוד על שלנו...תילי חורבותאחרונה
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

הזכרת לי את הגירסא הצבאית:עזריאל ברגר

מה שלא הורג אותך - מחשל אותך.

מה שהורג אותך - מחשל את אמא שלך.

מה שהורג את אמא שלך - נותן לך שבוע "מיוחדת"...

נ.ב. הומור שחור זה מנגנון הישרדות אנושי.

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayab

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

תשובת הרבי הריי"צ מליובאוויטש:עזריאל ברגר
עבר עריכה על ידי עזריאל ברגר בתאריך א' בשבט תשפ"ו 17:36

מסופר כי לאחר מאסרו המפורסם בשנת תרפ"ז (שלזכרו נקבע חג הגאולה יב-יג תמוז), שאלו את הרבי הריי"ץ לתחושתו לאחר כל מסכת הייסורים שעברו עליו, והשיב:

"אם יציע לי מישהו למכור לי במיליארד, רגע אחד של ייסורים בעתיד – לא אקנה. ואם ירצה מישהו לקנות אצלי עבור מיליארד, רגע מייסוריי בעבר – לא אמכור".

מדהים!זיויק
תודה!
לאאן אליוטאחרונה

אני חושבת שהקשיים הפכו אותי לאישה טובה יותר, עם יותר איכפתיות ותשומת לב לאחרים ולקשיים שלהם.

אבל, אני חייבת לציין שהקשיים שלי לא היו קשים כמו שהיו יכולים להיות בנסיבות אחרות, והייתי עם הרבה תמיכה מסביב.

וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית

אולי יעניין אותך