אולי מישהו יכול לעזור ליא.י.

היה לי היום ויכוח בכיתה עם מישהי על רפורמת הגיור והכשרות. היא טענה שהיא בעד, ואני ניסיתי לשכנע אותה למה זה הורס את הצביון היהודי של המדינה.

וכן לגבי הכנסת הפליטים מאוקראינה והממשלה. (יש לנו קטע להתווכח על הכל. לא ברור איך אנחנו חברות)

מכיוון שהיא לא מאמינה לשום דבר שאומרים לה בלי שמראים לה הוכחה מוצקת- כניראה מחקר ולא דעה אישית, אמרתי לה שאני אשלח לה הסבר מדויק של מה זה רפורמות הגיור והכשרות כי כניראה ששתינו לא היינו ממש סגורות על זה...

יש למישהו סיכום של זה/טור של מישהו/כתבה וכו'? 

תודה רבה!

יש אנשים שלא משנה מה אם הם לא רוצים לשנות את דעתם זה לא יקרההחיים מאושרים

גם אם תביא לה הוכחה לפנים והיא לא תרצה לשנות דעה זה פשוט לא יקרה נגיד יש סיפור מהספר ''אמונה ברורה'' שמסופר על שני חברה הזה שכתב תספר (איזה רב אחד לא זוכרת מי) ועוד איזה ''חבר'' אחד שלא האמין בה' קיצור הרב הזה מספר שמלא פעמיים הם היו מתווכחים על אמונה ואז אחרי איזה תרגיל ארוך שכולם היו עייפים וחם וזה הם הגיעו לאיזה מקום ואז ''החבר'' אומר כזה ובכל זאת אני לא מאימין והרב היה כזה מא אכפת לי עכשיו אני עייף וזה קיצור לא זוכרת בדיוק וגם אין לי כאן תספר אבל החבר אמר תשמע אתה מפיל לי תאבן הזאת עכשיו לתאום אני מאמין באלוקים יותר ממך... קיצור המשיכו לדבר אחרי כמה דקות האבן שאותו חבר דיבר עליה ופשוט נפלה עכשיו שתבינו אבן ענקית שפשוט פתאום נפלה לתאום שניהם היו בשוק ואז הרב אמר כזה נוו איפה הכיפה והפאות שדיברת ואז החבר התחיל להגיד לא זה משהו בכדור הארץ שכל כמה שנים אז זזים כל מיני דברים כבדים... עכשיו לנו ברור שזה היה נס אבל הוא ואללה לא רוצה להיות עם כיפה ופאות אז תמיד יהיה לו תרוץ עכשיו למה סיפרתי תסיפור הזה? 

בגלל שלפעמיים אנשים לא רוצים לשמוע דעות ואז אתה מחפש את כל ההסברים ואתה פשוט לא מבין שהבן אדם מולך לא מעוניין לשמוע אותך ואתה סתם משקיע מלא...

אז אין לי ממש משהו שכתבתי בנושא הזה השארתי את זה להורים שלי אבל כדי לך לבדוק אם היא בן אדם שבאמת ישתכנע מהתרוצים שלך...

(אני רוצה להגיד שאין לי פה תספר אז לא מבטיחה שזה מילה במילה ואני גם יודעת שזה לא מילה במילה אבל מקווה שהסברתי בכל זאת יחסית טוב...)

אבל בהצלוחהה בוויכוחים

אני יודעת שהיא לא ממש תשתכנע..א.י.

אבל יש תחושה אחרת כשאת מתווכחת עם מישהו שיש לך סוג של 'גב' על הדעות שלך 

אוקיי סבבה אז בהצלחה תספרי מה היה בסוףהחיים מאושרים

קורץ

הסברת מצויןנעה ונדהאחרונה

אני מכירה את הסיפור

לא כל כך יכול לצטט מאמר מדויק כי הדברים די פופליסטיםלומד לחיות

אבל נראלי שגיור:

הבעיה עם הגיור זה שלאחרונה כמה רבנים ציונים דתיים מוערכים התחילו לנקוט בדעה שיש לגייר גם ללא קבלת מצוות שזה נראלי מבוסס על הרשב"א שאומר ככה או משהו כזה ובנוסף הם התחילו לנגוע בנושא שעד עכשיו לא נגעו בו- גיור קטינים 

הם התחילו לגייר באופן עצמאי באופן כזה ברשת בתי הדין- גיור כהלכה הדעה שלהם היא די דעת מיעוט בתוך הציבור האורדוקסי

הרפורמה הנוכחית עושה דבר כזה היא מעבירה את הסמכות של הגיור לרבני ערים כל רב עיר יוכל לגייס בית דין של שלושה אנשים ולגייר

החשש הוא שיהיה רבני ערים שתומכים בדעה שהוזכרה (כרגע החשש הוא הרב חיים אמסלם או משו כזה הרב דוד סתיו בשוהם והרב שלמה ריסקין באפרת) ויתחילו לגייר באופן הזה כי הרי זה דעה שנתמכת על ידי רבנים שנחשבים די ליגטימים בציבור כמו הרב ראם הכהן והרב רבינוביץ זכרונו לברכה 

כשרותלומד לחיות

כשרות:

יש שני חלקים ברפורמה

הראשון הוא שרב עיר של עיר מסוימת שעד עכשיו היה יכול לתת כשרות רק בעיר שלו יכול לתת כשרות בכל מקום אחר

השני הוא שיתנו אפשרות לתאגידים פרטיים לתת כשרות אחרי שהם יעבור בדיקה של וועדה או משהו כזה

הטענה היא שביזור הסמכות מהרבנות הראשית והרבני ערים תגרום לחוסר יכולת לפקח על הנעשה ויכול תחת האף שלנו לקום איזה תאגיד או כשרות של עירייה מסוימת שייתן כשרות לגופים בכל הארץ ולא באמת יפקח עליהם והחשש הה גודל בגלל שכל עסק יכול לבחור מכל האופציות מי ישגיח עליו וברור שעסק ובעיקר עסק שלוקח על עצמו כשרות רק מטעמים עסקיים יעדיף כשרות כמה שיותר מקלה

הדבר הזה יגרום גם לזה שאנשים יראי ה' לא יוכלו לסמוך יותר על כשרות מוסדית וכל אחד יאכל רק אצל התאגיד שהוא סומך עליו וזה יקשה מאוד על אכילה כשירה

אני אישית פחות דואג מהרפורמה הזאת כי אני לא חושב שרבנים יראי שמיים יעשו סתם ככה הקלות בכשרות ונוכלים יכולים להיות גם ברבנות ההבדל המרכזי בין הרפורמות שבגיור יש לכאורה לגיטימציה לפעול שונה משאר הציבור ולכן גם רבנים יראי שמיים יכולים לגייר לא כדעה הנהוגה

ולבסוףלומד לחיות

אבל הבעיה אמיתי היא שציינתי רק את ההתנגדויות על הדברים שמונחים על השולחן

אחרי הרפורמה יכולים לבוא לבג"ץ כל מיני ארגונים ליברליים יותר מדיי שהרבנות לא תאשר או רפורמים למינהם ולעתור לבג"ץ על אפליה או משהו כזה ובג"ץ יכול לקחת את הזדמנות שיש בחוק הזה להרחיק את הסמכות של המדינה בגיור ובכשרות ולפרוץ את התחום לגמרי

כמו שבחוק כבוד האדם וחירותו לא הזכירו זכות לשוויון בכוונה כי חשבו שבג"ץ יעשה מזה בעיות ואז בג"ץ פשוט התעלם מזה והחשיב את זה כאילו זה כתוב

נשמע כאילו החברה שלך היא גלגול מאוחר שלי 😂פשוט אני..
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך