אמהות למתבגרים צריכה את עזרתכןאנונימית בהו"ל
אני כנראה בתחילת הריון צעיר מאוד
עדיין לא בטוחה אפילו שאני בהריון
רק המחזור פשוט איחר לי ועשיתי בדיקה
בינתיים יצאה שלילית
כנראה המתבגרים ראו את העטיפה כשפינו פחים
ובשולחן שבת הם החליטו שאני בהריון
ומצאו לנכון גם לומר ש "יש להם עובדות מוצקות"
קצת פטפטנו על זה ואמרנו להם שנראה לנו שהם חיים באשליות
אבל לומר את האמת
זה ממש לא היה לי נעים
גם ככה המצב הזה ממש רגיש מבחינתי
ניסינו למנוע וכנראה לא הלך
אני לא יודעת עוד בוודאות אפילו שאני בהריון
זה קשה לי רגשית לעכל את זה
מאוד
מאוד
והרגשתי שהם "מפשיטים" אותי בפורום של כל הילדים האחרים
בדיון פתוח כזה באמצע השולחן
אולי יש נשים שזורמות עם זה וטבעי להן
אני קנאית לפרטיות שלי
לפעמים אפילו מול בעלי
קל וחומר מול מתבגרים
לא מעוניינת שיבלשו אחריי
שישימו לב מתי אני לא מרגישה טוב
מצד שני זה חסר סיכוי
הם יעלו עליי בשניה הראשונה שתהיה לי בחילה
ואני סובלת מאוד בהתחלה
כך שלבזבז כוחות על להסתיר זה נדון מראש לכשלון
איך אתן מתמודדות עם המתבגרים שלכן?
זה ממש אנשים קטנים שחולקים אתכם את הבית
והרגעים הכי אינטימיים
זה ממש קשה לי
😓
יש פה ערבוב של שני נושאיםמיואשת******
הפרטיות שלך באופן כללי
והריון באופן פרטי
לגבי אם יהיה הריון ולא תרגישי ווב והם ישימו לב, אין מה לעשות עם זה בכלל. זה המציאות.
אבל מצד שני אם תטפלי בנושא הפרטיות יש דרכים לעבור את זה בצורה סבירה

נושא הפרטיות הוא חשוב מאד.
קודם כל זה הזמן ללמד טקט. טקט זה דבר חשוב ולא לכולם הוא בא בצורה טבעית.
לוקחים אותם הצידה, עדיף
אחד אחד, ומסבירים שיש נושאים שהם פרטיים, שגם אם הם חושבים משהו זה לא נושא שדנים בו מול כל המשפחה ולא בשולחן שבת.
מדברים על זה שלפעמים חושבים דברים ולא כל דבר שחושבים צריך לומר. מביאים דוגמאות מהחיים האישיים שלהם- נכון יום אחד חזרת מצוברחת כי חברה פגעה בך? האם היה לך נעים אם הייתי מעלה את זה בשולחן שבת מול כולם והיינו דנים ברגשות שלך?
או אם את צריכה חזיה חדשה האם זה מתאים לדון בזה מול כולם?
(סליחה אין לי דוגמאות של בנים אבל בטח יעלו לכם לבד)
פשוט מדברים.
על פרטיות
על שתיקה
על זה שחלק מבגרות זה גם כששמים לב למשהו לא ישר לומר את
זה. ילד בן חמש צועק- וואי האשה הזו שמנה, ליד כולם. ילד בן 11 כבר מבין שזה מעליב אותה. באותה צורה גם דברים של אבא ואמא הם דברים אישיים ופרטיים. לא מחטטים, לא בולשים, ואם איכשהו נודע משהו, מחכים בסבלנות שאבא ואמא יבואו לספר לך על זה ועד אז אם לא אמרו לך במפורש- זה סוד. שמת לב? מקסים. אתה בוגר וחכם ופיקח. עכשיו תהיה עוד יותר בוגר וחכם ופיקח ותראה את זה על ידי שלא תדבר על זה. אנינו סומכים עליך.
כמו שלא מחטטים לך במגירות האישיות ובמחברות, ככה אתה מכבד את הפרטיות של אחרים. גם אחים וגם הורים.
ואם יש משהו שנראה לך שהיו צריכים לבוא ולספר לך ולא סיפרו, אפשר לבוא לשאול את אמא או אבא בשקט, בצד. לבד. בצורה מכובדת.

❤️❤️❤️
כתבת מהמם!משמעת עצמית
באמת ללמד טקט זה דבר נורא חשוב.
ומעבר לזה- ללמד שלהורים יש רגשות. יש דברים שמפריעים להם.
ילדים נוטים לחשוב שההורים שלהם סופגים הכל ויש מקום ללמד שלא. יש דברים שמביכים גם אותך כאמא. ושיהיו רגישים לזה כדוגמת מה שמיואשת כתבה.

וחוצמיזה, תעלימי ראיות...
מה שלא היית משאירה בפח של חמותך
אל תשאירי בפח שהילדים רואים.
הרסת אותי עם הסוףאנונימית בהו"ל
זה מעצבן ממש זה היה בשירותים הפרטי שלנו 😤
אוישששמשמעת עצמית
מעצבן
מתבגרים הם רחרחנים🤭
וואו איזה תגובה מדהימה ומלמדת♡אוהבת את השבת
ממש מסכימה ומצטרפת לכל מילה. נכון מאודמה מי מואחרונה
זה באמת קשה...מתואמת
אני זכיתי בבכורה מלאת טקט (בהיריון האחרון היא גילתה עליו כשהייתי בשבוע 5... היא לא אמרה כלום, עד שסיפרתי לה בעצמי בשבוע 9). הבן שאחריה רחפן-על. גם אם אקיא ממש מולו הוא לא יקלוט שאני אולי בהיריון...
לא יודעת איך הבאים בתור יהיו בתור מתבגרים.
בכל אופן, מצטרפת לדבריה החכמים ממש של מיואשת - שצריך לדבר איתם בפרטיות על חשיבות השמירה על הפרטיות של כל אחד. אני חושבת שאפשר גם להדגיש שלזוג נשוי חשובה עוד יותר הפרטיות (יעזור גם לדברים אחרים מולכם, וגם לעתיד - שלא יחטטו לאחים הנשואים שלהם, ושבעצמם ישמרו על הפרטיות הזוגית של עצמם).
אני חושבת שלא הייתי מקשרת את השיחה הזו באופן ישיר למה שהם עשו בשבת, אבל כנראה שהם יבינו לבד.

מאחלת לך בהצלחה עם זה, וגם עם ההתמודדות עם ההיריון עצמו
לי היה משהו דומהנפש חיה.
היינו אצל ההורים של בעלי
היה פורום של כל האחים אחיות גיסים וכו'

והבת שהייתה אז בת 8-9 ניצלה רגע של שקט
שפתאום אני קולטת אותה מתבוננת בי ושואלת אותי בקולי קולות "את בהריון?" כשחמי וחמותי יושבים מולי

וההורים שלה שישבו לידי , לא ידעו איפה לקבור את עצמם מהבושה... עזר לי להבין שהיא ילדה ועדיין לא מבינה את הדקויות של רגישות לאחרים.

אחר כך הסברנו לה שיש דברים שזה בסדר לשאול אבל צריך לשים לב מתי ושלא אומרים בקול,
כמו שיש דברים אישיים שכל אחד בוחר אם לספר או לא.
ואם לא סיפרתי או דיברתי - סימן שלא רציתי שמישהו ידע.

נראה לי לומר להם דברים בסגנון הזה
ושכשיהיה עידכון הם יישמעו מההורים.
בשביל מקרים כאלוoo
ובכלל באופן כללי
אני מלמדת את הילדים תקשורת רגישה, להבין כשאומרים:
משהו אישי/ פרטי
זה לא מתאים עכשיו/ בפורום כזה

אני מלמדת להסתכל על שפת גוף של האדם השני, לראות אם לא נעים לו.
מלמדת להבין שגם אם יודעים משהו, לא חייבים לקבל את כל הפרטים עליו.

זה עובד לשני הצדדים, גם לדברים פרטיים שלי וגם לשלהם.

גם אצלי זה קרה עם בדיקת הריון שעוד לא בוצעה, שהיתה בשקית קניה שלה. בתחילה אמרתי שזה ענין פרטי שלי. שהתחלתי להרגיש לא טוב (די בהתחלה) שיתפתי מיד, כי לא רציתי שהילדים ידאגו סתם.
הפותחת- מגיבה לכולןאנונימית בהו"ל
תודה רבה ממש עזרתן לי
לסדר את המחשבות ולהבין איך כדי להגיב
ממש תודה
נראה לי שאת צריכה לבחור וללכת עד הסוף מטוב ועד רעאם מאושרת
אצלנו בבית הילדים עוד לא מתבגרים ממש, וזה לא נושא שיחה, אז הילדים לא ידעו.
אבל זה תלוי בשיח במוסדות הלימוד . בנים או בנות אופי של ילדים וכו'.
אבל זה גם הצריך ממני השקעה כדי לעמוד בזה- לא שיתפתי שאני צריכה יותר עזרה בתחילת הריון. וכשהם שאלו אם הקאתי בשרותים, עניתי שכן ולא פרטתי למה. יש כ"כ הרבה סיבות להקיא שהם לא חשבו על הריון.
וכשאמא יותר עייפה והבית פחות מתוחזק זה לגיטימי גם בלי תרוצים.

אבל אם הילדים שלך יותר בעניינים- אז תזרמי איתם. אי-אפשר לדרוש מילדה שבכיתה "מרכלת" עם חברות האם המורה בהריון או לא ורק על אמא לא תדבר.
זה אפילו מסוכן- דווקא בנושאים האלו הייתי רוצה שאלי יהיו הכי פתוחים.

וזה היה משמח אותי שיחה כזו בשולחן שבת-
תהיי בטוחה שהם "ירכלו" בינהם ,אז למה שלא יעבור דרככם?

ואולי אפשר לעבוד על עצמך בנושא הזה- למה זה מלחיץ אותך השיתוף?
למה את רואה בהם אנשים זרים? למה שולחן שבת זה פורום לא נעים יותר מאשר בחדר?

בשרות לאומי היתה לי חברה שביקשה כמה שעות חופש כי אמא שלה הזמינה אותה לבילוי- הם הלכו יחד לאולטרה סאונד של האמא. לתדהמתי היא אמרה שאמא שלה משתפת אותה בחוויה.כמובן שהיא לא רואה את האמא בתוך החדר,אבל זה הזדמנות של האמא להסיר מבוכה מהנושא הזה. כל אולטרסאונד היא לוקחת מתבגרת אחרת,והם הולכות יחד לבית קפה וזה הזדמנות נחמדה לחזק את הקשר בינהן.

מצד שני- יש לי חברה שהיה לה אח בישיבת הסדר והוא מאד התבייש שאמא שלו היתה בהריון ולא חזר הביתה מהישיבה כמה חודשים ...
וההורים שלה קיבלו את זה באהבה והבנה.

העיקר שיהיה בשעה טובה,בשמחה ותהיי שלמה עם הדרך שבחרת בה💗
מזדההאורי8
בהרבה מאוד מקרים אני אפילו לא מצליחה להסתיר שאני הולכת למקוה. הבנות קולטות אותי מתקלחת באמצע היום וישר מבינות.
גם אני מרגישה זוועה בתחילת הריון ולכן בהריונות של הקטנים שלי לא טרחתי להסתיר מהמתבגרים, רק ביקשתי לא לומר לקטנים, והם עמדו בזה, וגם עזרו יותר, כי הבינו את המצב.
האמת, נראה לי שפשוט לקבל את המציאות. ואם את באמת בהריון, פשוט לומר להם, ולבקש שלא יספרו, וגם תקבלי יותר עזרה.
כשיש דברים שממש חשוב לך להסתיר, אז לזרוק את הפח בעצמך...
זה לא מפריע לך לגבי המקווה?באר מרים
אני בגלל זה עושה את כל ההכנות בלילה הקודם ולפני המקווה רק מתקלחת מקלחת קצרה וכל פעם מוצאת תירוץ מתאים בהתאם לנסיבות..
מפריע מעט, אבל פעמים רבות לא מצליחה להסתיראורי8
באופן כללי , אני אדם שלא טוב בלהסתיר, לא יודעת לשקר וכו...
היו לי בשנים האחרונות המון טבילות בליל שבת, ואז זה ממש שקוף. יש לי בנות גדולות, ואני אף פעם לא יוצאת בליל שבת לשום מקום. אז כל התרוצים של הלכתי לשכנה עם עוגה ( ובלי הקטנים )לא יעבדו.
הן חכמות ומבינות, והן גם צריכות להשגיח על האחים, כשאני יוצאת.
אז במקום לשחק משחקים, כשזה בשבת, אני פשוט אומרת להן.
כשזה ביום חול, אני מנסה להתארגן בשקט, שלא ישימו לב, ולפעמים הן כן שמות לב, אני אף פעם לא מתקלחת סתם באמצע היום, רק בוקר או ערב.
ואנחנו גם לא מסתירים את מצב המיטות, החלטנו שזה מה יש , ושיבינו מה שיבינו.
באופן כללי, אני די פתוחה עם הילדים, אין לי כוחות לעסוק בהסתרות.
גם לי היו לאחרונה הרבה טבילות בליל שבת..באר מרים
ופשוט יצא שבפעם הראשונה שהיתה לי טבילה בליל שבת בסגר של הקורונה אמרתי להם שאני צריכה ללכת לעזור לאיזו אישה לקיים מצווה (לעצמי, לטבול..) ובשאר הפעמים אמרתי להם ששוב הגיע תורי לעזור לאישה הזאת..

אז הם התרגלו שיש איזו אישה שלפעמים צריכה עזרה בליל שבת בקיום מצווה.. (כן, אני, צריכה לטבול..)

פתר לי לגמרי את הבעיה!!
והם לא שאלו איזה אשה? ואיזה מצווה?רינת 23
אמרתי להם שזה משהו אישי של האישה הזאתבאר מרים
ושהיא לא רוצה שכולם ידעו מי זאת..

נכון, לא?
לא היה עובד אצלי...אורי8
היה נראה להם מוזר, במיוחד שאני הולכת בלי הקטנים. וגם כי אני פשוט לא יודעת להמציא דברים כאלה בצורה משכנעת, ובמיוחד מול בנות גדולות, הן היו מסתכלות עלי במבט של- אמא, על מי את עובדת? אנחנו יודעות לאן את הולכת.
וכמו שאני לא רוצה שהן ימציאו לי סיפורי בדיות ( גם אם זה כאילו נכון), אני לא רוצה ללמד אותן לשקר ולהמציא. אם אני עושה את זה מולן, למה שלא ישקרו לי כשנח להן.
לא יודעת אם אני מצליחה להיות מובנת, אבל ממש קשה לי נפשית לשקר, ובמיוחד לילדים שלי, ואם ילד,שלי היה ממציא לי סיפורים כאלה , כדי שלא אדע מה הוא עושה, הייתי לוקחת את זה קשה מאוד.
אז איך אני יכולה לשקר להם? ( גם אם זה לא ממש שקר, מול מתבגרת שבעצם מבינה שזה לא נכון, זה ממש ללמד אותה להתנהל מולי ככה).
ערך האמת חשוב לי יותר.
מעדיפה שהבנות הגדולות ידעו שאני טובלת, מאשר שילמדו שמותר להמציא סיפורים כדי להסתדר בחיים.
הן יכולות להבין שטבלתי גם כי יראו שחיברנו מיטות, ואז יבינו שהמצאתי סיפור, גם אם אהיה משכנעת מאוד. למה בשביל להסתיר טבילה מהילדים , מותר ללמד אותם לשקר? האמת חשובה יותר בעיני
אבל גם הם בחיים יצטרכו לדעת לשנות מהאמתדבורית
וזה לא חייב להיות שקר גס
לעזור לאיזו אשה כשאת מתכוונת לעצמך
זו לא האמת הגלויה המפורשת
וזה לא שקר גס
ואני גם כזאת שממש לא יודעת להסתיר ולא לשקר
ולפעמים זה לרועץ בחיים שלי
לא כל סיטואציה מתאים לומר בה את כל האמת
וערך השלום חשוב יותר
ולפעמים אני ממש מתקשה לעשות את זה
לומר אמירות חלקיות, מעורפלות
כשיש מצבים שזה הכי נכון לעשות
וזה גם מיומנות וערך ששווה להנחיל להם
במיוחד שמצד ההלכה לצורך הצנעת טבילה מותר לשנות מן האמת
כך שגם מבחינה הלכתית יש בכך ערך
אני לא חושבת שמה שאת עושה לא נכון
אני חושבת שזה מקסים ממש
הקשר הפתוח שיש לך עם הבנות
הוא ערך עצום בפני עצמו!!!
רק היה חשוב לי להאיר עוד נקודה
זה לא חייב להיותoo
אמת או לא אמת
אפשר לומר הולכת למשהו אישי, לא בצורה מעורפלת, אלא בצורה ברורה.

זה לא רק לצורך התשובה הספציפית לאותו רגע, זה היכולת לבחור מה לשתף ומה לא, מבלי לשקר/ להתנצל/ לתת סיבה.
הבעיה שלפעמים כשאני אומרת ככה, הן כבר מבינותאורי8
אולי ילדים שלא מודעים בכלל לאופציה שאמא הולכת למקוה יקבלו סיבה כזו.
כשאני אומרת ככה, הן מבינות. הגדולות מבינות בשקט, בדרך כלל, אחת מהן יכולה חומר- טוב, הבנתי...
ובת ה 9, כבר קלטה איכשהו, והיא שואלת אותי- את הולכת למקוה? ( כמובן שהסברתי לה שזה בסדר לשאול אותי, אבל לא מספרים את זה לחברות או לאחים).
לומר שהולכת ל שהו אישי, זה בסדר, אם כי הבנות שלי מבינות. לספר סיפורי בדיות על שכנה, גם אם זה כאילו נכון, מרגיש לי שמלמד אותם לעשות אותו דבר כלפי כשירצו להסתיר משהו.
זה בסדר מבחינתי שילדה תאמר לי שהיא הולכת למשהו אישי, אבל לא ארצה שתספר לי שהלכה לחברה כשבעצם הלכה לחבר( לדוגמא). ומאמינה שאיך שאני מתנהלת מולם, הם יתנהלו מולי.
נראה לי שההיפוך יכול לעזור..באר מרים
כמו ש @מיואשת****** כתבה:

ברור לכולנו שבת נשואה לא צריכה לספר לאמא שלה או לחמותה שהיא הולכת למקווה גם אם זה מצריך שינוי מסויים מהאמת, ואף אחת לא תחשוב שבשם מידת האמת בת או כלה חייבת לשתף את האם או החמות בזה, כ"כ וקל וחומר שהפוך, אין עניין לשתף את הילדים הרווקים או הנשואים בליל טבילה של ההורים. זה עניין פרטי של הזוג.

וכן, מותר לך להגיד שאת לא משתפת.
כשיש לי טבילה ביום חול אני הרבה פעמים פשוט מנצלת רגע שלא שמים לב ויוצאת מהבית בלי שום הסבר, ואם הם שואלים אני פשוט אומרת שאני צריכה לסדר משהו ולא מסבירה..
נכון שיש מצבים שצריך חומר משהו מעורפל בחייםאורי8
ובמיוחד בתפקיד,שלי בעבודה , יש צורך לשמור על פרטיות של אנשים, ואני נאלצת לומר ח אי אמת, או משהו מעורפל( מודה שלשקר קשה לי נפשית, חינוך של אמא שלי).
אבל בבית, זה לומר לבנות משהו שדי ברור,שיבינו שלא נכון. הן ישימו לב למצב המיטות ומייד יבינו שלא אמרתי אמת, וילמדו גם להתנהל ככה מולנו, וגם שאלו נושאים שלא מדברים עליהם. וזה לא מה שאני רוצה ללמד.
בנוסף, תרוץ של ללכת לכזור למישהי לא יעבוד אצלי. לבאר מרים יש רק בנים גדולים, הם הולכים לתפילה בזמן הזה, אותי הבנות( אפילו בת ה 9). ישאלו מייד- לאיזו שכנה? מה המצווה? אפשר לבוא איתך? ולמה בכלל העזרה שלי לשכנה חשובה יותר מזה שהן תלכנה להתפלל? .
בקיצור, לא יעבד אצלי, יש לי ילדים סקרנים, ששואלים הכל.
וממילא הבנות יבינו, ואז רק הפסדתי, שידרתי שבנושאים האלה יש קשר שתיקה, וצריך לסהן קצת ולא לדבר על זה.
ברור שאם מישהו לא מהמשפחה ירצה לבוא , או יפגוש אותי בדרך, אומר לו חצי אמת ולא אומר לאן הלכתי.זו ההלכה, במשפחה זה יותר בעיתי, כי השקר יכול להתגלות, הילדים חיים איתנו בבית.
מהמם. אהבתי ממש את הגישהלפניו ברננה!
אני חושבת שיש בזה הרבה אמתבארץ אהבתי
הזכרת לי שפעם אחת אמא שלי יצאה בערב ולא הבנתי לאן היא הולכת (זו היתה סיטואציה די נדירה. לא יודעת מה היה בכל הפעמים האחרות אבל אף פעם לפני זה לא יצא שהיא יצאה בלי שידעתי לאן), וממש חקרתי אותה עם שאלות. בהתחלה היא ניסתה לענות בצורה כללית, אבל כשדחקתי אותה אותה קצת היא אמרה לי שהיא הולכת למקווה.

אני לא זוכרת אם היא אמרה לי או שהבנתי לבד שזה משהו שאני לא אמורה לדעת. ומצד שני הבנתי שאמא שלי לא תשקר לי.

מאז אף פעם לא חקרתי יותר מידי. לגמרי הבנתי מזה שיש דברים שאני לא חייבת לדעת. אבל היו כמה פעמים שהבנתי מההקשר. ואני חושבת שזה היה ממש בסדר - שידעתי שאני לא צריכה לשאול, אבל זה גם בסדר שאני יודעת. (וממש לא חשבתי מעבר לזה...)
אני באמת לא מבינה מה הקטעמיואשת******
יצא לי לומר לילדות שלי שאני הולכת כרגע ולא יכולה לפרט לאן.
אמנם אצלי זה בנושא טיפולים יותר מאשר מקווה אבל ההנחה שלי זהה, מותר לאבא ואמא לא לספר לילדים כל דבר
ולא, זה לא קשר הדדי. אנחנו ההורים הם הילדים. אנחנו לא מספרים להם כל דבר בחיים והם כן צריכים לומר לנו לאן הם הולכים.
ואם היא תיקח עבודת נוער היא צריכה אישור שלי ואני לא צרכיה אישור שלה להתקבל לעבודה חדשה.
היא הבת שלי
היא קטינה
אני האמא, אני בגירה
זה לא קשר הדדי
וכל האיבוד הזה של הסמכות ההורית וההרגשה שאנחנו חייבים לומר לילדים הכל בשביל שהם יגידו לנו הכל זה כזה לא נכון בעיני ולא הגיוני בשום צורה.
אני לא משקרת לילדות שלי
אני בהחלט אומרת שאני לא יכולה לומר כרגע לאן אני הולכת
וזה בסדר
אני האמא
זה ההיררכיה אצלינו בבית וזה מאד ברור ונורמלי עבורן
אני לא נותנת להן דוח. לא לאן אני הולכת לא כמה אני מרוויחה לא אם אני רוצה עכשיו לקחת משכנתא ולא אם אני רוצה להזמין אורחים לשבת.
מה שמתאפשר לי ומתאים אני משתפת, מסבירה מספרת. מה שלא אני שמה גבול.
מי שבוחרת במודע לשים את הגבול במקום אחר או לא לשים אותו- מה טוב.
אבל לחיות בגישה שאסור לשים גבולות בפרטיות שלי או בבחירות שלי כי אחרת הם ישימו לנו בחזרה זו בעיני לא גישה נכונה
וכן בתור נשואות הן בהחלט תשמנה את הגבול הזה
ואני לא מצפה מהן בתור נשואות לומר לי אמא היום אל תבואי לבקר כי יש לי מקווה
או אנחנו לא נבוא לשבת כי יש לי מקווה.
ובדיוק כמו שזה נשמע הגיוני לכולן ככה לי נשמע הגיוני שהן לא תדענה מתי המקווה שלי. זה לא אירוע משפחתי. זה אירוע זוגי. זה הגבול שלי, ואין לי שום חשש שבגלל זה הן תלכנה לאני לא יודעת איפה בלי לספר לי. נשמע לי מוגזם מאד להקיש מפה לשם
לא משקרת
כן שומרת על פרטיות
(יאללה פסח.)
יש הבדל בין לשמר על פרטיות ללהמציא דברים כדי להסתיאורי8
נראה לי לגיטימי לגמרי לומר שאני הולכת למשהו אישי, ואני אומרת את זה. חוץ מליל שבת, שזה ממש ברור, אין לי ענינים אישיים בליל שבת. בעי י בעיני להמציא סיפטר לא נכון, גם אם הוא חצי אמת, במיוחד אם יש סיכוי גדול שהיחדים יבינו שהמצאתי, וילמדו שזו ההתנהלות כשלא נעים לי לומר אמת, זה ממש לא סותר סמכות הורית, ברור שלא חייבים לתת דוח לילדים, נראה לי שלא הובנתי, דיברתי בעיקר על טבילות בליל שבת, שבהן אין לי שום ענינים אישיים וזה שקוף לחלוטין מול הבנות שלי.
ואין מצב שאותר על טבילה בליל שבת כדי שהן לא תדענה, אלה הטבילות הכי טובות שלי, גם מבחינת חווית הטבילה, וגם מבחינת הפניות שלנו אחריה.
בסדר גמור וגם רצוי לומר לילדים שיש ענינים אישיים. בעיתי בעיני להמציא או לשקר, וכן, זה יחמד את הילדים שלהו ששקר או המצאות הן כלי להסתדר בעולם.
בזה אני מסכימה איתךמיואשת******
אני באמת לא חושבת שלשקר זה טוב.
וכמו שאמרתי זה ממש הגיוני שכל אחת תמצא את הגבול שלה, ולך הגבול הזה נכון ומכבד ומתאים- אז זה נכון ומצוין עבורך

ואם מישהי אחרת אומרת משהו שבעיניה הוא אמת מוחלטת גם אם חלקית, והילדים שלה מקבלים את זה, אז זה הגבול שלה הוא נכון ומתאים.
אורי תודה על זהתהילה 4
באופן כללי נראה לי לא נכון לחיות בהסתרות על גבי הסתרות. שלא לדבר על איבוד הכיף של המצווה סביב כל ההתעסקות בזה.
אני בלנית אז ללכת למקוה אצלינו זה נורמלי. אבל ממש כואב לי שאומרים שצריך לשקר לשביל זה. מה? זה משהו פסול?
אני נטהרת, אני מקיימת את מצוות התורה איך הגענו לעולם ההסתרות הזה? ו- אני יודעת שיש עניין הלכתי כזה אבל הוא ממש ממש צורם לי ואני סמוכה ובטוחה שבימים כתיקונם- ימי הגאולה העניין הזה ייפסק לחלוטין.
למה את מחברת את זה למשהו פסול? ההסתרה היא מצניעותמיואשת******
לא קשורה למקווה בכלל אלא לעובדה שמקיימים יחסים באותו לילה.
המצווה חשובה טהורה וחס ושלום לא פסולה
מסתירים את ענין זה שמקיימים יחסים וזה בהחלט משהו שלא ישתנה עם ביאת המשיח , אולי להיפך, תהיה יותר צניעות ממה שיש היום.
זה דבר חשוב מכובד ויפה מאד שמסתירים את זה. זה צניעות זה אינטימיות זה אירוע זוגי שבין איש לאשתו.
בדיוק כמו שמסתירים שיער כי הוא מקודש לאיש וכמו שמתלבשים בצניעות, וכי יש בגוף שלי משהו פסול? וודאי שלא. ככה מסתירים טבילה, היא שלנו, של הזוגיות האינטימיות שלנו. וזה דבר יפה בעינ
אבחנה חשובה מאוד בעיניידבורית
הצנעה מתוך כבוד
לא מתוך שלילה
מקסים!!!אם מאושרת
כל מילה שלך זהב!!!
אני מרגישה ב"הסתרה" הזו משהו מתוק... משהו אישי רק שלנו.
הצניעותoo
בקיום יחסים, שהם מתקיימים בחדר סגור, שלא מדברים עליהם ליד כולם.

שיער לא מסתירים אלא מכסים, אין בזה שום סוד שהוא קיים מתחת לכיסוי ראש.

בהסתרה יש מימד של בושה, וזה ההבדל בין להצניע ולבין להסתיר.
אז תקראי לזה להצניעמיואשת******
קודם כל את מקשרת הסתרה לבושה וזה זכותך. אבל בעיני המילה הסתרה ממש לא קשורה לבושה. ולהסתיר משהו שאני לא מעונינת שידעו זה סבבה לגמרי. גם המשכורת שלי מוסתרת. לא מוצנעת, מוסתרת. ולא מבושה ב״ה.

אבל את יכולה לקרוא לזה הצנעה אם בעיניך זה יותר נחמד.

מבחינתי הצנעה של יחסים היא גם לא שידעו שהלילה הוא הלילה שלנו.
משכנים הורים ילדים- כולם.
אין שום סוד בזה שאנחנו מקיימים יחסים. יש סוד במתי. לא אמורים לדעת.

ולכן ליל טבילה הוא משהו אישי שלי. מוסתר מוצנע או איך שבא לך לקרוא לזה.
טובoo
אני באמת לא מסתירה בצורה אקטיבית שום דבר. לא מפרסמת כל דבר, אבל לא פועלת להסתיר.

אני כן חושבת שמשהו מניע את ההסתרה, במודע או בתת מודע. אולי בושה אולי פחד אולי משהו אחר.

ויש הבדל בין להסתיר משכורת, שזה בסך הכל לא לומר כמה היא, לבין הכנות ויציאה למקווה, שלהסתיר אותם מבני הבית זה מורכב, ואז צריך מניע חזק יותר להסתרה.
בהחלט יש לי מניע חזק וגם הסברתי אותימיואשת******
ואני לא מבינה למה את צריכה לקחת משהו שהסברתי מה מניע אותו ולהחליט שיש לי איזה מניע תת מידע אחר שקשור לבושה ופחד.
זה מאד לא נעים לי הצורה הזו.
הסברתי מאד ברור שזמן קיום היחסים עם בעלי הוא משהו פרטי שלי ובהחלט ממש לא נעים מתאים או צנוע בעיני שהילדות שלי ידעו מתי בדיוק הוא מתרחש.
לך מתאים? סבבה.
לי לא.
מפה להפוך את זה שזה קשור לפחד ובושה זה לא קשור לא יפה ולא נעים לי הפרשנות הזו ולא ברור לי אי אפשר לקבל הרגשות ומניעים של אנשים אחרים בלי לפרשן אותם. פשוט לקבל שמישהו אחר מרגיש וחושב אחרת ולא להצמיד לו מניעים ופירושים
לא התכוונתי לעצבןoo
התכוונתי לתחושה בסיסית שמניעה, מעבר לסיבה שיש לך.

אם ההסתרה לא תעזור, וידעו שיש ליל טבילה, מה תרגישי אז?
התחושה הזו היא המניע להסתרה.

ככה בודקים מניע.
וואומיואשת******
לא התכוונתי לעצבן- אבל עכשיו אני אמשיך לנתח אותך פסיכולוגית ולהסביר לך איך בודקים מניע כאילו את ילדה שלא מבינה מה הסיבות והמניעים שלה בחיים.
אם את לא מתכוונת לעצבן, תשדלי קצת יותר.
מי שלא מבינה את המניע המאד פשוט שאינטימיות זוגית תישאר במסגרת הזוגית, בעיה שלה
אני סיימתי את הדיון הזה.

אגב אולי תבדקי מה המניע שלך שגורם לך חיסר יכולת לקבל סיבות ורגשות של אנשים אחרים ולנסות לתרץ את ההתנהגויות שלהם עד שיגיע ההסבר שיניח את דעתך שאת בסדר והם לא.
לא אמרתיoo
שמי שמסתיר הוא לא בסדר. תמיד רצונו של אדם כבודו. זו הראיה שלי, ובהחלט הגיע הזמן לסיים את הדיון.
זו תפיסה שלא ברורה לי האמתדבורית
גם ספר תורה מכסים בין העליות
אפילו בשני כיסויים
אין פה בושה
יש פה נתינת כבוד
בתרבות המערבית, שמדגישה חיצוניות, כשמסתירים משהו זה קופת שרצים
ביהדות- ככל שמשהו הוא בעל ערך- כך הוא יותר מכוסה
אגב, זה ככה גם בגוף שלנו
איבר חשוב יותר- עם יותר כיסויים (המהרל)
לא יודעתoo
מה כבוד בזה שאישה צריכה להסתיר טבילה.
יש המון ערכים ביהדות שמוחצנים וגלויים, המשוואה הזו לא נכונה.
גם אני חושבת שצריך להשתדל להסתיר טבילהאורי8
לא אומר לחברה/ שכנה וכו... יש לי טבילה היום.
בעלי אמר פעם בעבודה שיש לו אירוע משפחתי( די נכון).
התכוונתי רק כשאי אפשר להסתיר, כמו טבילה בליל שבת, אני מעדיפה לומר אמת מלספר סיפורים שהבנות מבינות שהם לא נכונים, וגם שאני לא מסתירה ומתרצת את ההכנות שלי, גם ביום חול, אם הבנות מבינות, זה לגיטימי בעיני, ולא מסתירה את מצב המיטות, כי לא רואה אופציה להסתיר, הילדים חיים איתנו בבית וטבעי שהם מבינים לפעמים, בגילאים מסוימים גם דברים אישיים שלנו, זה חלק מהחיים בבית.
זה ממש לא לפרסם, לפרסם זה לדבר על זה חופשי עם כולם, אין מצב,שאומר שיש לי טבילה למישהי בעבודה/ חברה/ גיסה( טבלתי פעם בשבת בר מצוה משפחתית בישוב שאני לא מכירה, שאלתי נשים ברחוב איפה המקוה ולא את גיסתי שגרה שם, די ברור לי שהגיסות הבינו לאן נעלמתי, לא אמרתי כלום, וזה חלק מהחיים שהבינו, לא אדחה טבילה בשביל שלא יבינו).
מסכימה איתךoo
גם אצלי זה מסתכם בלא לפרסם.
כל מה שכתבתי היה על פעולות ההסתרה שעושים מעבר ל-לא לפרסם, שאני לא רואה בזה כבוד אלא משמעויות אחרות.
יקרה זה דברי המהר"לדבורית
ועוד גדולים אחרים
מותר לומר קטונתי אני לא מבינה
(וגם אני עוד קטנה ויודעת מעט)
אבל לומר המשוואה הזו לא נכונה
זה קצת בעייתי

אנחנו לצערנו סופגים הרבה ערכים מעוותים מהתרבות המערבית, זה אחד מהם
כשמצניעים משהו, מכסים אותו, בעצם מייחדים אותו לזמן מקום ואנשים ספיצפיים-
זה נתינת כבוד
וואו כתבת יפה ומדוייק!משמעת עצמית
את יודעת למה זה בעייתי?oo
כי דברי המהרל או דברי קדושים אחרים יכולים להיות מפורשים להרבה כיונים.
מה להצניע/ איך להצניע וכו׳.

לתת את זה בתור ׳הוכחה׳ שצריך לעשות פעולות נוספות מעבר ל׳לא להסתיר׳ זו פרשנות שלך
את מחזקת מאד! תודהאם מאושרת
טויב. את צודקת אצלי טהרהתהילה 4
זה עניין יותר גדול מ"קיום היחסים באותו הלילה". זה הטהרה. לכן גם כתבתי שאני חושבת שבימות הגאולה לא תהיה הסתרה כי יהיו הרבה טהרות להרבה עניינים. זה שהיום מצוות ההיטהרות כל כך קשורה לדבר אחד זה מקטין משהו. ואפשר להגיד שגם מגדיל את הקשר הזוגי ורני לא יכולה לחלוק על זה.
השאלה אם זה עושה טוב לאישה או שמא סרטים. וכשבספרי ההלכה מופיע ביטוי של "ארור שוכב עם בהמה" לאישה שמפרסמת את ליל טבילתה. זה לא נראה כמו משהו קסום וחביב ובטח שלא יוצר מתיקות. אלא משהו שמלחיץ ולא נעים. יש הרבה מאד נשים שמסתירות הריונות וזה משהו מתוק וחביב בינן לבין בן זוגן. הללויה.
אבל זו לא הנחיה עם ביטויים קשים ומלחיצים.
מסכימה לגמריתהילה 3>
תודה, חידדת לי דברים חשוביםבארץ אהבתי
תודה רבה על התגובות שלך כאןקמה ש.
בס״ד

מתחברת מאד לחיבור העמוק לנושא של האמת. אני מרגישה מאד כמוך לגבי הדבר הזה. לא יצא לי אף לעם להגיד לילדים שלי שאני הולכת למקווה ואני לא בטוחה מה מתאים *לי* אישית. אבל בהחלט נתת לי עוד חומר למחשבה. וגם את @בארץ אהבתי, עם מה שסיפרת על עצמך. תודה לכן!
מזלך שזה בנות..לבנים זה בעייתי להגידאור123456
במקווה האחרון הבן 17 שאל אותי לאן אני הולכת..התחלתי למלמל משהו והוא מייד אמר.."אה לא משנה ועבר נושא"..כנראה קלט שלא מתאים לשאול...
יש לי גם בניםאורי8
ואם שואלים אומרת שהולכת ותכף אחזור, או משהו בסגנון. גם לבנות אומרת כך, אלא אם כן זה ברור כמו בליל שבת. והאמת כשהן רואות אותי מתקלחת באמצע היום, אני יודעת שהן מבינות. הבנים פחות שמים לב לדברים האלה.
לא יודעת איך אפשר להסתיר את זה, אולי אם עושים את כל ההכנות במקוה. וזה פחות נעים לי.
אני מתכננת "תירוץ" למקלחת..באר מרים
מטגנת משהו מסריח או מארגנת ש"ישפך" עלי משהו, שאעשה משהו שמזיעים בו או משהו דומה..

את כל ההכנות אני עושה בלילה הקודם, ככה שממש נכנסת למקלחת זריזה ויוצאת...

ויש ימים שאני נכנסת להתקלח מיד אחרי השכבת הקטנים ואז ממשיכה את הערב, ככה שזה לא ממש חשוד בעיניהם..
ואוו את ממש יצירתיתאורי8
אני לא יודעת להמציא דברים כאלה , ולא יודעת לשחק משחקים. פשוט לא מסוגלת להתנהל ככה.
אפילו כשיצא לי לטבול בשבת או חג שהיינו אצל ההורים, אם הצלחתי סתם ללכת לטבול בלי שאמא שלי תשים לב, מעולה. אם לא, או שהיתי צריכה להשאיר איתה את הילדים, פשוט אמרתי לה, לא יודעת להמציא, והרעיונות האלה אפילו לא עולים לי בראש.
זו לא ביקורת כלפייך, נשמע מאוד יצירתי, פשוט לא יודעת לשחק את המשחקים האלה. ואפילו מופתעת כל פעם מחדש כשאני מגלה שמישהו התנהל מולי באופן כזה( לא נאמר בביקורת, מניחה שבשביל הסתרת טבילה זה מותר, פשוט לא יודעת להתנהל ככה).
והאמת, אם היתי מגלה שמישהו קרוב אלי התנהל מולי ככה כדי להסתיר דברים, היתי נפגעת. אבל אולי בשביל הסתרת טבילה זה אחרת, לא יודעת.
אני חושבת שזה חשוב בשבילך לקרוא על זה פה מיואשת******
ולא בביקורת בכלל כן?
אבל מאד הגיוני שבנות נשואות בהמשך החיים ירצו להסתיר ממך דברים כמו טבילה, תחילת הריון, מריבה עם הבעל אפילו או כל דבר אחר אישי וזוגי
ואז אולי הן יהיו יצירתיות לכי תדעי
ויהיה חבל שתיפגעי.
זה דרך העולם
את נשמעת פתוחה ומדהימה, ויש לך אישיות כנה ופתוחה ובוטחת. וזה באמת מהמם בעיני.
עם זאת זה ממש נורמלי שלא כל הבנות שלך תרגשנה כמוך, למשל כמו שאת משתפת את אמא שלך וזה… מה לעשות לא כל הילדים יוצאים דומים לנו באופי, לא שלי ולא שלך 😏
וכמובן יש בעל שאולי הוא מגיע ממנטליות של הסתרה ושל פרטיות יותר וממש לא יהיה מוכן לקבל שאשתו תגיד לך בטבעיות שהיא הולכת לטבול..
ונראה לי חשוב לדעת ולהכיר בזה, שזה לא נועד לפגוע, ההיפך , זה נועד לשמור על פרטיות בתורה שלא תפגע
דווקא אם תהיה לך בת שתרצה לשמור על פרטיות בנושא כלשהו אולי לא תרגיש נול כי היא יודעת שאת כזו פתוחה וכנה, ואולי היא גם תארגן איזה בימוי יצירתי כמו באר מרים 😁
מתוך אהבה וכבוד אליך, חס ושלום פגיעה. אז נראה לי טוב להיות מודעים לזה (נאמר גם לעצמי… אמאל’ה בטח קשה לשחרר יום אחד)
את ממש צודקת וזה אפילו קצת קורהאורי8
ושוב, אין לי בעיה עם שמירה על פרטיות, ממש מכבדת את זה וגם לי יש פרטיות, וממש בסדר לא לספר לי דברים, או לומר שאני הולכת למשהו אישי, או לחברה.
נראה לי שאם הבת שלי תמציא דברים כדי להסתיר הריון או טבילה, לא אפגע מזה.
מודה שמה שכתבת רלוונטי מאוד כי יש לי בת נשואה וחתן שבאמת נראה לי שבא ממנטליות אחרת בעניין( לא מרחיבה, יש מצב,שהיא גם קוראת פה😁🙈).
היה מעניין לשמע כל מיני גישות לעניין, גדלתי עם אמא מאוד מאוד ישרה( ובזכות התכונה הזו היא חזרה בתשובה), אז תמיד מופתעת לגלות התנהלויות אחרות, עובדת 20 שנה עם מגוון גדול של אנשים ועדיין מופתעת כל פעם מחדש כשאני מגלה ששיקרו לי או המציאו.
חג שמח לכולן.

את ממש מהממתמיואשת******
באמת. הלוואי עלי כזו ישרות פשוטה בלי משחקים. מודה שאצלי פרטיות זה משהו מאד חזק ולא מתאים לי לחיות כמוך, אבל המבט שלך על החיים והטוהר שלך בולטים מכל מה שאת כותבת למרחקים וזה ממש מקסים ומיוחד בעיני. זכית.
הסתרה היא לא בהכרח שקראם מאושרת

אצלנו ההורים שלי הקפידו להגיד "סידורים" כשיצאו מהבית, ולא סיפרו לנו תמיד גם אם הלכו לרופא/ לפגישות עבודה. בכוונה כדי שנדע שלא כל דבר צריך לדעת.

ואני בטוחה שגם לך יש דברים שאת מסתירה, למרות בנושא הזה בחרת להיות פתוחה איתם.
(אם שכנה תשאל אותך כמה כסף יש לך בחשבון בנק,תעני לה?)
לא, גם אם הבת שלי תשאל לא אענה להאורי8
מה שאני מנסה לומר, זה שזה בסדר בעיני לומר שזה משהו אישי/ לא מתאים שאענה/ זה משהו פרטי של ההורים / להעביר נושא וכו...
לא מתחברת ללשקר ולהמציא דברים, גם אם הם נכונים חלקית.
גם בעבודה שלי אני חייבת לשמור על פרטיות של אנשים, אבל יש לי מחויבות גם לאמון. כשאני לא יכולה לפרט משהו, אני אומרת שאי אפשר לפרט, או משהו כללי ומעורפל, או מקסימום, שאני לא ממש יודעת... משתדלת מאוד לא להמציא ולשקר. כשאני משקרת , גם שקר לבן, האמינות שלי מול האדם שמולי נפגעת, מנסה ללכת בין הטיפות כדי לשמור על הפרטיות, והאמון שלי מול כל מי שאני עובדת איתו.
הסברת כ"כ טוב.מסכימה איתך לגמרי!!!אם מאושרת
כתבת מהמםדפני11
אני הבנתי אותך מההתחלה.
(גם אנחנו מהבית לא יודעים לשקר..)
ובמקרה של המקווה בשבת זה ברור לך שהן יודעות, אז את לא רואה טעם לכסות או לומר משהו אחר. גם כדי שידעו שזה חלק מהחיים. בעיני זה מהמם ומיוחד מאוד. ומקווה גם אני להיות ככה פתוחה עם הבנות שלי. יש בזה משהו מאוד חזק שהבנות מתחברות לזה שזה קיים עוד לפני החתונה (מה שסיפרת על הספרדיות באזורך..)
מצד שני מתחברת גם ממש לגישה שזה יכול להיות לא נעים לבת לחשוב בלילה על זה שעכשיו ההורים שלה יחד (אמא שלי למשל עדיין הולכת למקווה והיום כנשואה אני הרבה יותר בקלות שמה לב מתי זה קורה- לא מתאפרת וכו) ואני עד היום ממש מדחיקה את זה בראש שלי. זה לא נעים לי לחשוב על זה..
כמה שאני יודעת שזה החיים ואני מאודדד פתוחה עם אמא שלי (אין לי בעיה לומר לה שיש לי טבילה לצורך העניין). משהו בהפוך של זה זה פחות נעים.
ושוב, מאוד אהבתי את הגישה הכללית שלך לעניין.
מעניין מה יהיה כשיגדלו....
תודה על הדיון המעניין!

וגם @בארץ אהבתי מה שסיפרת על אמא שלך חזק בעיני
התכוונתי להגיב לאורי8דפני11
בספר על דפנה מאיר ז"ל היה שיח מאד פתוחנפש חיה.
היות שהיא עסקה בדיאפגרמות
היחס שלה לכל הנושא של מיניות, פתיחות, חיים בצורה מאד טבעית, מופיע בספר עליה
בצורה מאד פתוחה
והבנתי שהילדים קיבלו את זה כחלק מהחיים והעריכו (הגדול)

אני באופן אישי קיבלתי המון מהגישה שלה לחיים בכלל.

זכרונה לברכה.

יפה!אביול
אני פתוחה איתם לחלוטין ודי מייד אומרת להם שאניאור123456
בהריון
לא משקיעה זמן בלהסתיר מהם שאני מרגישה לא טוב..זה חסר סיכוי
תגידי ברור שהיה לך חשד ושאת לא בהריון עד כמה שידוע לך..ותסגרי מולם את העיניין
גם אני אומרת להם די מהראנונימית בהו"ל
כבר בשבוע 7 אמרתי להם פעם אחרונה
וגם לי אין כח להסתרות
אבל זה לא המקרה פה
קודם כל עדיין יש הבדל בין שבוע 4 ל 7
והנקודה היותר משמעותית היא
התזמון, הפורום והיוזמה
כאן הם יזמו את הגילוי ולא אני
כשאני מחליטה לספר להם יש לי שליטה על הסיטואציה
אני יוזמת את השיתוף, ולא הם
לא נכון בעיניי להפתיע אדם במידע רגיש
מבלי שהוזמנת להתערב
קל וחומר כשזה מול כל הילדים האחרים
ואני ממש מסכימה עם הנאמר בתגובות לפני
הם צריכים ללמוד טקט
וואותהילה 3>
נראה לי שכדאי לגמרי לשים גבולות.
ואדרבה ללמד אותם פרטיות של אחרים.
גם אם יש דרך לדעת, גם אם הם שמעו או ראו,
להגיד זה לא נעים לי, אני מבקשת שתכבדו את הפרטיות שלי.
זה לא לעניין.

וחיבוק על התחושות הלא נעימות
ועל המצב.
איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיooאחרונה

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

טיפול ב"טיק" לילדהפלפלונת

לבת שלי בגיל 6 יש "טיק" ואני מנסה להוציא אותה מזה.

הטיק זה שנוגעת באף וזה לא נעים וכבר איזה שנתיים לא עבר.

חשבתי אולי לק או מדבקת לק יעזרו, אבל זה קצת יקר ולא ידעתי אם לא מזיק לציפורניים (לא מבינה בזה בכלל) ואם יועיל בכלל. או איזה משחק לאצבע. אשמח לעיצות.

עד כמה שאני מבינה, הערות לא עוזרותיעל מהדרום
לק"י

אולי הפוך....

אכן ראיתי שזה לא מועיל. מה כן יכול לעזור?פלפלונת
נראה לי שנוירולוג הוא הכתובתיעל מהדרום
אני לא ממש מבינה בזההשם שלי

נראה לי מה שאפשר לעשות,

זה לנסות להחליף את הטריק, למשהו אחר שפחות מפריע.

לא יודעת איך עושים את זה.

אפשר לפנות לנוירולוג.

ננסה נוירולוג בע"ה. אם יש עוד עיצות, אשמח.פלפלונת
את יכולה לפרט מה הטיק? כי לא בדיוק הבנתיקופצת רגע

איך מדבקות על הציפורניים יעזרו לנגיעות באף?

נראה לי שיש הבדל בין הרגלים לא טובים (כמו חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, גרוד גלדים וכדו') ובין טיקים ממש שהם הרבה פעמים נראים כתנועות לא נשלטות כל כך כמו מצמוצים בעיניים, העוויות מוזרות בפרצוף, תנועות חוזרות.

למה את מתכוונת?

כי אני חושבת שהטיפול שונה.

בהרגלים לא טובים ( כמו חיטוט באף), אפשר להסביר לילד את החסרונות של ההרגל( עושה פצעים בתוך האף ואז עוד יומיים מגרד, לא נעים להסתכל על זה וכו') ולהציע התנהגות חלופית או מקובלת חברתית( ללכת לכיור לקנח ולשטוף, להעסיק את האצבעות במשהו אחר כששמים לב).

אבל לגבי טיקים זה לא יעבוד, יש לי ילד שהיו לו תקופות של טיקים מתחלפים, לדעתי אצלו קשור לחרדה, אחר כך גם אובחן על הרצף אולי קשור. כאן שיחה ישירה לא תעזור והכי טוב להתעלם, ולנסות  להפחית חרדה ולעזור להרגע באופן כללי בלי קשר ישיר לטיק. ואולי באמת ללכת לנוירולוג להתייעץ...

אצלי הבן הנ"ל הצליח להפסיק או להפחית מאוד הרגלים לא טובים כשהבין את החסרונות שלהם והייתה לו מוטיבציה עצמית להפסיק. אבל טיקים לרוב עוברים מעצמם אצלנו אחרי תקופה... 

תודה על ההסבר והפירוט. אז אצלה זה הרגל.פלפלונת
הזמנתי כמה משחקים לידיים, מקווה שיעזור.
קודם כל - להתעלםחוזרתאחרונה

ככל שמתייחסים לזה יותר - זה יחמיר

אח''כ - בירור נוירולוגי

אם לא עוזר - פסיכולוגי / פסיכיאטרי

אולי יעניין אותך