בהכללה גסה:
החרדים מדברים נגד ההתמכרות לאינטרנט אבל מתעלמים מהסכנה שבהתמכרות לסיגריות.
הדתיים מדברים נגד ההתמכרות לסיגריות אבל מתעלמים מהסכנה שבהתמכרות לאינטרנט.
בשניהם יש איסורי תורה.
בהכללה גסה:
החרדים מדברים נגד ההתמכרות לאינטרנט אבל מתעלמים מהסכנה שבהתמכרות לסיגריות.
הדתיים מדברים נגד ההתמכרות לסיגריות אבל מתעלמים מהסכנה שבהתמכרות לאינטרנט.
בשניהם יש איסורי תורה.
הייתי מדגיש את ה"בהכללה גסה," אולי כותב פעמיים...
לצערנו...
אצלי בבית וככה זה גם חברות שלי זה ברור שסיגריות זה איסור ונשמרתם וגם אינטרנט זה לא צנוע לכל החברות ה''דוסיות'' שלי יש אינטרנט הגנה...
בקיצור ממש לא ידוע בוודאות..
"הדתיים" (אם אפשר בכלל להגדיר למי את מתכוונת בזה) לא חרטו על דיגלם מאבק בסיגריות באופן יוצא דופן, וגם היחס לאינטרנט בשתי הקבוצות לא עד כדי כך שחור לבן, אולי חוץ מהקיצוניים ביותר שבהם.
באופן כללי, לא כדאי לפרוס השקפות עולם בשני משפטים, החיים הם לא סטיקר.
וגם לעורר למחשבה כלפי עצמנו, זאת עוד מטרה
אני ממש לא אוהבת את כל ה"הכאה על חטא שלא ביצענו", כלפיי הצינות הדתית. (בכל נושא)
ברור שיש מה להשתפר כל תחום, אבל הגזמות וחוסר הדיוק המופרע בהצגת המצב, ועוד השמת "החרדים" כאידיאל קדוש של "נו, נו, נו, למה אתם לא שם?!" לא עוזרת לשום מחשבה ולא משפרת שום דבר לדעתי.
ונוסיף לזה גם חוסר בהירות באיזה אנשים מדובר, מה בדיוק הם עושים, ומה טוב או לא במה שהם עושים. ככה שכל ההטפה הזאת מיותרת וכנראה באה מאיזו צורך פסיכולוגי להרגיש אשם או לגרום לאחרים להרגיש אשמים.
כל ביקורת כלשהי בסוף מופנית כלפי נקודה מסוימת ומטבע הדברים זה יוצא כהכללה. לכן גם הבהרתי שזאת הכללה. לא פניתי כלפי אנשים מסוימים ולכן אין צורך לחדד יותר למי בדיוק התכוונתי.
המטרה של הביקורת היא לעורר למחשבה ולא בהכרח כדי ליצור אשמים. ביקורת כזאת, כל עוד היא באה ברוח טובה, היא חיובית לדעתי.
ברור שצריך להשתפר את אומרת, אז איך את רוצה שנעשה את זה אם לא שנדבר על זה?
לא לזרוק סיסמאות מעורפלות ומכלילות ולקוות שמי שהתכוונת אליו הבין את המסר.
מה מפריע לך? שאנשים מבזבזים את הזמן באינטרנט? שהם רואים תכנים לא צנועים?
את מבינה שאת לא מגלה את אמריקה באמירה שאלו דברים לא טובים כן?
"X זה רע" זה מסר פשטני וממש לא יעיל כי אנשים שעושים דברים רעים יודעים את זה, וסיסמאות לא ישנו אותם באיזו דרך קסומה.
וגם אין לזה שום קשר לציבור לציבור מסויים, אלא לאנשים פרטיים שזה נוגע אליהם.
(שוב, אני מדברת על הרעיון, לא עלייך באופן אישי)
דיברתי אל המתחסדים שמגלגלים עיניים כשהם מדברים על הבעיה של הסיגריות במגזר החרדי וכנ"ל להיפך. לדעתי זה לא מובן מאליו כמו שאת מציגה את זה וזאת כן נקודה שחשוב להעלות ולדון בה.
תכלס, מה אנחנו עושות כרגע אם לא מתדיינות?
שפרינצא בוזגלובאמת חסר לחרדים בעיות שכשמישהו רוצה לדבר על הבעיות שלהם הוא יתפס לסיגריות?
סיגריות זה דבר רע מזיק. זהו.
זאת הסיבה שאני לא מבינה מה החידוש במסרי "X זה רע". "גזענות זה רע" דברים לא צנועים באינטרנט זה רע"- נכון, יש לכם עוד משהו מובן מאיליו להוסיף?
תלוי את מי את שואלת. לדעת ראשי הישיבות החרדיות שליט"א סיגריות זה מותר ולגיטימי אבל סמארטפון זה יהרג ואל יעבור.
העובדה שלא כולם רואים את הסיגריות כדבר רע ומזיק היא זאת שמפריעה לי, וכנ"ל העובדה שלא כולם רואים את הסמארטפון ככזה. עזבי את העניין הספציפי, מפריע לי שאנשים עיוורים לבעיות של עצמם ורואים רק את הבעיות של אחרים. הויכוח הדתי-חרדי מאוד מתאפיין בזה.
(נ.ב. זה נשמע כאילו אני מטיפה מוסר ובתכלס עיוורת בעצמי, אז זהו שאני בהחלט מודעת לבעיות של עצמי. אני לא אתבייש להודות בהן).
קורה, קורה. אני רואה את זה מקרוב. לא הייתי חושבת על זה אם לא הייתי רואה את זה קורה
אשמח להבין למה לדעתך ההקבלה הזאת לא מתחילה.
הסברתי את דעתי כאן משהו מעניין שחשבתי עליו | ערוץ 7
יהודים שחיים בצורה של היהודי האידאלי הם בודדים לצערנו...
היהודי שעליו התורה מדברת עובד ה' בכל המצוות ובכל דקדוקיה. אדם שרק ציווי ה' עומד מול עיניו עולם המעשה עם עולם המחשבה ושלא משאיר חלקים בחוץ- יהודי ארצישראלי
כללות המשפט היה נראה מאד יפה חכם ופשוט. עד לסוף והמסקנא, מי אמר? - רק שואל.
אלך לראות, באמת מעניין אותי.
פשוט הכוזרי הוא ספר די גדול.
[אגב, לא יודע אם אתה זוכר מה שדיברנו על הכוזרי, אבל אני באמצע ללמוד אותו [אמנם בקפיצות, אבל לומד מדי פעם..]
חמוד צריך להיזהר משניהם אבל לדעתי ההקבלה לא נכונה....
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים