וגם הדברים שאכתוב כעת, הם נקודה אחת, נקודה אחת מתוך הרבה נקודות, שמחייבות אותנו לדעת.
השנאה, חשובה.
אבל יחד עם זאת, חשובה אי המחילה.
כיום, לזוועתנו יש דיבורים על מחילה.
דיבורים על 'גרמנים טובים', ''לא כולם רצחו, לא כולם ידעו, וגם אם כן, היום זה כבר הנכדים שלהם, אז יאלה, בא נתקדם''.
דברים כאלה, לא יכול להגיד משהו שיודע.
דברים כאלה, לא יכול להגיד משהו שאלו היו אחים שלו שם, שמרגיש את זה אצלו. חי, כואב, מדמם.
כן, אנו צריכים להרגיש שנאה! שנאה שתבער בנו, 'זכור את אשר עשה לך עמלק'!
זה שנרצח, זה שעונה, זה ששוסע לגזרים, זה אח שלי!, אסור לשנאה הזאת להפריע לנו בחיים, השנאה הזאת צריכה לקדם אותנו בחיים.
שנאה לרע, בחירה בטוב.
השנאה הגדולה של הניצולים, היא זו שגרמה לצמיחה שלהם הלאה, להקים משפחות, להקים בתים, לנקום גם בצורה הזאת.
אבל בשביל לחיות, צריך גם לפעמים להלחם.
ובגישה כזו שהוזכרה לעיל, יש להלחם בכל תוקף, העם הגרמני הוא מקולל.
בלתי אפשרי שהיום קבוצות של נערים שלנו הולכים לסיור במחנות מתוך חברות עם האוקראינים\פולנים\גרמנים של היום, כי 'היום הם שונים'.
בלתי אפשרי שכיום, קבוצות כאלה [קורה יותר בנוער לא דתי], הולכים בתוך כך, גם למפגשים עם נוער גרמני, כדי להכיר אותו, גם אם הם אומרים שהם 'התחרטו' וכו', גם אם הם רק 'נכדים'.
איך אפשר??
חבל שאותיות ומילים לא יכולות לזעוק.
את כספי השילומים שרצו לתת, הרבה מהניצולים לא הסכימו לקחת, לגעת בכסף מתועב.
[למרות שהוא גם ככה גזול מהיהודים עצמם] {על המעשה אני לא מדבר, אפשר להתווכח עליה, אבל זה היה הרגש שלהם}
אז היום, שאנחנו נקנה מהם? נתחבר איתם? נחשוב שלא כדאי להתעמק מדי בשנאה אליהם כי השנאה הזאת תהרוס אותנו?
לסלוח?
מי שמנו לכך?
רציתי לשלוח כמה מילים בקשר לכך, שבדיוק כעת אני באמצע לקרוא..
[אני יודע שדיברתי גם על דברים שאת מסכימה מסתמא, ולא דיברת עליהם, כתבתי על הדרך על עוד דברים.]
[אכתוב כאן, ואכתוב בהמשך בצורה מודגשת בתגובה נפרדת כדי שהשאר גם יוכלו לראות.
הדבר הזה חי אצלי בצורה מאד חזקה, כשאני כותב על זה, אני בדרך כלל די נסער [גם עכשיו], וקצת קשה לי לכתוב בצורה ברורה ורגועה, אז מקווה שמצליח להעביר את מה שאני רוצה, ויותר מכך מקווה שלא אפגע בטעות באחת התגובות שלי במשהו בלי כוונה..]