שמתם לב למשמעות של הפסוק הזה?נעה ונדה

"והיה ביום ההוא נאום ה' תקראי אישי ולא תקראי לי עוד בעלי. והסירותי את שמות הבעלים מפיה ולא יזכרו עוד בשמם" (הושע ב, יח).

פמיניסטיות, איפה אתן? הנביא הושע הקדים אתכן.

מטורףא.י.

.....תות"ח!

אכן זה אומר שיהיה לכנסת ישראל שנמשלה ללבנה, לחול, יותר מעמד בפני עצמו, ותתגלה קדושת החול, אך זה רק לעתיד לבוא, לא עכשיו, עכשיו עדיין לא הגיע הזמן....(שלא תביני, אני לא שוביניסט, אני רק נגד תנועת הפנימיזם כפי שהיא כיום....מי שאומר מחמאה על הנשים ואומר כמה הן טובות, מקבל מחיאות כפיים, אך מי שפוצה את פיו ואומר משהו על מעלת הגברים או על חסרון הנשים, נרגם באבנים....הכל בשם הפוסט מודרנה-ליברליזם, אבסורד....).

מסכימה איתך לחלוטיןנעה ונדה

יפה לצטט פסוק אבל כדאי גם ללמוד את הקונטקסט ופירושמתנחל בראבק

רש"י: 

"תקראי אישי וגו'" - תעבדוני מאהבה ולא מיראה אישי לשון אישות וחיבת נעורים

"בעלי" - לשון אדנות ומורא ורבותינו פירשו ככלה בבית חמיה ולא ככלה בבית אביה

והיה ביום ההוא נאם ה' תקראי אישי:  רד"ק:  ר"ל תקראי לי איש, כי בעל האשה יקרא איש, כמו (שמואל א א, ח): "אלקנה אישה" וכנסת ישראל נמשלה לאשת איש, ובעל הוא שם משותף כי היו קוראים לעכו"ם בעל, לפיכך אמר "ולא תקראי לי עוד בעלי" כדי להסיר שם הבעלים מפיה.
ורבותינו ז"ל פירשו: ככלה בבית חמיה ולא ככלה בבית אביה (כתובות עא

מצודת דוד

"תקראי אישי" - תקראי אותי בלשון איש ולא בלשון בעל וזהו לפי ששם הבעל הוא משותף לשם עבודת גלולים (פסל העשוי לצבא השמים) לכן לא ישמע שם זה על פיה

....תות"ח!

כבודו יודע, חוץ מהפרשנים יש מה שנקרא פשט פסוקים....וזה הפשט, מה לעשות....(ואגב, זה לא סותר את הדרש, נגיד לפי רש"י, אז "אישי" זה מראה יותר על קירוב בין איש לאשתו, לעומת בעל שזה משהו יותר רק של מחוייבות וקשר יותר "טכני" ופחות רגשי, פחות עם חיבור, ולכן רש"י מפרש שנעבוד מאהבה, יהיה חיבור, החיבור לקב"ה יהיה חיבור של אהבה בצורה השלימה, וזה יכול להיות רק אחרי שתתגלה קדושת הגוף והוא לא יביא לקלקולים ולדברים לא טובים, אז יש מקום שלא תהיה כלל יראה אלא אהבה, וזה מה שהיא אמרה, שהפשט הוא שלעתיד לבוא קדושת הגוף תתגלה, כנסת ישראל, החול, לא יהיו משהו שרק בטל כלפי הא-לוקות, אלא תתגלה קדושתו והוא יופיע בצורה שלימה...). (יכול להיות שלא הבנתי נכון את דבריה, אם כך, מחילה....).

פשט הפסוק הוא כדברי המצודותצ'יאל

וכמו שכתוב במפורש: "והסירותי את שמות הבעלים מפיה ולא יזכרו עוד בשמם".

....תות"ח!

אז לפי דעתך יש כפילות בפסוק....

לאצ'יאל

יש שינוי והסבר.

.....תות"ח!

לא הבנתי....

אם אתה טוען שזה הפשט בתחילת הפסוק, שמדובר על שינוי בשמות הבעלים, אז הסיפא והרישא אומרות אותו דבר....לא הבנתי איך אתה מסביר את זה....

...צ'יאל

הרישא אומרת שאפילו לקב"ה לא יקראו בעל, והסיפא מסבירה למה - כי שם הע"ז יוסר לגמרי, אפילו לשימוש כזה.

....תות"ח!

אי אפשר לפרש ככה, כיוון שכתוב: "והסירותי", ו' החיבור, דהיינו שזה לא הסבר, אלא הוספה של משהו חדש, ולכן הפשט כמו שאמרתי....

למה?צ'יאל

ו' החיבור יכולה לבוא גם לפני הסבר.
למשל: וַהֲרִיחוֹ בְּיִרְאַת ה' וְלֹא לְמַרְאֵה עֵינָיו יִשְׁפּוֹט וְלֹא לְמִשְׁמַע אָזְנָיו יוֹכִיחַ.

....תות"ח!
אה, לא ידעתי....
אם ככה, אתה כנראה צודק....
אשריך.
אבל יש פירוש כמדומני שמפרש את הפסוק כמוה, אם אמצא בלנ"ד אכתוב אותו פה....(אני כמעט בטוח....).
רש"י מפרש דומה ל@נעה ונדהמתנחל בראבק

אבל עדיין זה לא כמו המוסר המעוות של הפרוגרסיבים היום.

.....תות"ח!

כבר כתבתי שרש"י יכול מאוד להסתדר עם זה, אבל ראיתי מישהו שכותב את זה במפורש....(אני יודע מי זה, פשוט כל עוד לא בדקתי, אז לא רוצה סתם להגיד בשמו ואז יסתבר שהוא לא כתב את זה....).

וודאי.

חשוב לי להדגישנעה ונדהאחרונה

שדעתי היא כדעתו של רש"י כמובן ולא כמו של הפרוגרסיבים.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך