קושי חברתיעמית בונן

מועדים לשמחה לכולם!

יש לי בעיה שממש מציקה לי בחיים כבר הרבה שנים ואם יש למישהו עצה, אשמח מאד.

כל פעם שאני הולך לדוג' ברחוב ומישהו שאני מכיר הולך לכיווני, אני נורא מתלבט מה לעשות. אני לא יודע מה לעשות עם עצמי. או שאני מסתכל לרצפה עד שהוא ממש קרוב אלי ואז אני מרים את הראש, אומר לו שלום ואני עובר אותו, וזה לא נעים לי כי מרגיש לי לא בסדר, אני כביכול משדר לו שאני מתעלם ממנו, או שאני מסתכל עליו מרחוק ומתפדח מעצם זה שאני מסתכל עליו והוא מסתכל עלי שעה בלי שיש ביננו דיבורים וגם זה לא נעים לי.

זה גם קורה לי בשיחה עם חבר. הוא מחייך אלי כי שימח אותו משהו והוא מספר לי עליו ואני לא ממש שמח כמוהו אך לא נעים לי לא להזדהות איתו. אז אני מחייך חיוך מאולץ וגם זה עצמו מפדח אותי כי הוא הרי קולט שזה מזויף. 

גם יש לי פחד מקשר עין. כל פעם שמישהו מדבר איתי ומסתכל לי בעיניים הרבה זמן ברצף בלי להזיז, זה גורם לי לחוסר נעימות. 

אם אני לדוג', אני נכנס לביהכנ''ס באמצע קבלת שבת וכולם עם הפנים לכיוון שלי, אני משתדל לא להסתכל לפנים של אף אחד ולהגיע כמה שיותר מהר למקום שלי אך גם דואג שאף אחד לא ישים לב שאני לחוץ מזה. 

אני יודע שזה קשור לדימוי עצמי נמוך וחוסר ביטחון, אך בכל זאת למרות כל החומר שקראתי על זה, זה ממש לא עוזר. אני גם מפחד שמא מכרים וחברים שלי ישימו לב שיש לי חוסר ביטחון ופחות יעריכו אותי ופחות יתחברו אלי. 

אני כל הזמן מנסה לחשוב איך אנשים רגילים מתנהלים במצבים כאלה ואין לי תשובות.

איך אתם מתנהלים במצבים כאלה ולמה אני לא מתנהל ככה ומה אני צריך לעשות?  

אולי תנסו לענות לי אתם??

תודה! 

וואי מבינה אותך ממשירושלמית:)
אני חושבת שרוב האנשים חווים את מה שאתה חווה במידה מסויימת (את הקטע עם הבית כנסת, מה שאמרת על הראיה של מישהו מרחוק, לפעמים אפילו החיוך), אבל עצם ההתעסקות והמחשבה על זה גורם לזה להתעצם פי מליון אצלך, ולדעתי זה מקור הבעיה. (שהיא לדעתי נובעת מחוסר בטחון אבל מגוחך להגיד לבן אדם "תרגיש ביטחון עצמי"). אני חושבת שהשלב הראשון זה להבין שאתה נורמלי, ובכך להפחית את ההתעסקות שלך בזה. בדיוק כמו הבן אדם שהולך לכיוונך, גם הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו, לך אין שום "אחריות" על הסיטואציה יותר משלאדם השני יש ככה שאין לך שום סיבה להרגיש לא בסדר. וגם אם יש שקט שאתה מרגיש מוזר איתו, תפנים את העובדה שהכל בסדר כי כמעט כולם מרגישים טיפה לא בנוח ושאין להם מה לעשות בשניות האלה, ההתנהלות שלך במצב הזה לא אומרת עליך כלום או יוצרת רושם כלפי הבן אדם השני.
אני יכולה להגיד לגבי עצמי שגם כבן אדם שיחסית בטוח בעצמו עדיין יש לי את הרגעים שלי של חוסר ביטחון. מה שעוזר לי ברגעים האלה זה פשוט להפנים שלאף אחד לא אכפת ממני. עכשיו אני לא אומרת שזה ככה באופן כללי, אבל לאף אחד בבית כנסת לא אכפת שנכנסתי כמו שלי לא אכפת אם אישה נכנסת לבית כנסת וברוב המקרים לא אקדיש לה טיפת מחשבה, פשוט באינסטיקט כשמישהו נכנס מסתכלים לכיוונו. לבן אדם השני שאתה רואה ברחוב לא אכפת ממך מספיק כדי לנתח כל מבט ברצפה שאתה עושה ולחשוב שאתה לא בסדר, בדיוק כמו שלך לא אכפת שהשני לא אומר כלום בשניות האלה.

ופרקטית- אני מאמינה מאוד שלהגיד למישהו לא להתעסק או לחשוב על משהו זה דבר מאוד לא יעיל לעשות כי משל הפיל הוורוד וכו' (למי שלא מכיר זה כמו שאם אגיד לך לא לחשוב על פיל ורוד, זה כל מה שתחשוב עליו. לדעתי כבר עכשיו יש לנו את בעיית הפיל הוורוד). והדבר הנכון זה להגיד מה כן לעשות. אז בעניין עם הקשר עין, כל פעם שמגיעה לך המחשבה של הניתוח של מצב הקשר עין והרגשתי החוסר נוחות, תנסה להתמקד שוב במה שהאדם אומר ובתוכן המילים שלו, זה יכול ממש לעזור לך כבר לא לחשוב על הקשר עין.
בבית כנסת, כמו שאמרתי, להפנים שלאף אחד לא אכפת שאתה נכנס אז פשוט תיכנס בנחת שלך כאילו אתה נכנס לבית שלך או משהו כזה.
לגבי הראיה של מישהו מרחוק, אתה יכול לחייך אליו מרחןק ולנופף (אין חובה להשאיר קשר עין מאז הנפנוף לכשאתה מספיק קרוב כדי לדבר עם הבן אדם) ואז כשאתה מספיק קרוב אז לדבר איתו.
ממש מקווה שעזרתי, מלא בהצלחה לך!! אני הייתי לפני שנתיים בערך במקום מאוד דומה, ככה שאני באמת מבינה אותך. אם יש עוד שאלות או משהו כזה אז מוזמן לשאול. מלא בהצלחה!!
אויץץ14

לפעמיים גם לי זה קורה

קשה לי ליצור קשר עין עם אנשים.ממשש מבאסס

לקרוא חומרים על זה דווקא יכול לעשות נזקחושבת בקופסא

התופעה שאתה מתאר מאוד נפוצה בימינו, דווקא הרבה יותר מידי. זאת נהייתה מין אופנה כזאת שאנשים מאבחנים את עצמם מיד עם חרדה חברתית\ ביטחון עצמי נמוך\ מופנמות ועוד תוויות כאלו והופכים אותן לזהות שלהם והגדרת העצמי שלהם (למרות שיש באמת עניין רפואי באבחנות האלו במקרי קיצון, אבל לא נותנים אותן בקלות לכל מי שלא מרגיש בנוח לומר שלום למכר ברחוב).

הדבר החשוב הוא לא לשקוע בהגדרות האלו ולומר "אני כזה" ולוותר. אתה בן אדם נורמלי לגמרי שעושה דברים שכל אחד עובר לפעמים. אין פה שום דבר מיוחד ויוצא דופן.

מה שחשוב זה להבין עד הסיטואציות האלו קטנות ולא משמעותיות יותר ממה שהופכים אותן לכאלו. כמה זמן המקרים שתיארת לקחו? 30 שניות? אתה סתם מעביר את עצמך עינוי שלא לצורך בכל שאתה עובר עליהן שוב בראש אחרי שכל מי שהיה מעורב שכח מזה מזמן.

אתה צריך לתת פחות חשיבות לכל תנועת עין וראש קטנה שאתה עושה. תשים לב כמה אתה שם לב לדברים האלו אצל אחרים, ותבין שלאף אחד באמת לא אכפת. זה הרבה יותר משחרר לראות את זה ככה.

לאף אחד לא אכפת על מי הסתכלת או האם השלום שלך היה קצת מוזר, במקסימום הם יתהו על זה קצת וישכחו ממזה אחרי שעה. ככל שתרגיש יותר בנוח בלי לבחון כל דבר קטן ככה תוכל לעשות רושם הרבה יותר משמעותי ואמיתי.

גם לי זה קורה לפעמים וזה נורמליתולעת ספריםם

לי זה לא ממש קורה אז אני לא יודעתהחיים מאושרים

אבל אולי לדבר איתם לעשות להם שלום מרחוק ולהבין שאן בזה בעיה אם הוא מכיר אותך... לא יודעת

אני כשאני רואה חברה ברחוב אנחנו מתחילות לצרוח מה קורה ואז נעצרות לדבר שעתיים וחצי כזה ןזהו...

סתם אבל נראה לי זה משהו שצריך לעשות עם עצמך שזה כולה חבר שך ואין בעיה..

בנות..היי זה אני

בקטע טובחצי חיוך

למה חייב כותרת?!היי זה אני

א) זה נורמאלי לחלוטין וקורה לכולם..

ב) כמו שכבר אמרו עצם זה שאתה מחשיב את זה כבעיה גורם לזה להיות בעיה... פשוט תזרום

ג)אתה יכול לעשות שלום מרחוק ולהסתכל לצדדים...
/אתה יכול להסתכל אחורה כאילו יש משהו מעניין ואז כשאתה קרוב אליו להסתובב ולהגיד שלום (אם המרחק נורמאלי לא קילומטר.. ותעשה את זה טבעי..)

/אתה יכול גם לעשות שלום ולהסתכל עליו קצת וקצת לצדדים זה לא כזה נורא...

/אם זה מבוגר נגיד מורה או אבא של חבר אתה יכול להנהן בראש..

אם אתה לא מסכים עם חבר שלך אתה יכול להגיד לו את זה.. 

וכן.. אל תייבש לו את הצורה..

אתה יכול לחייך ובאמת לשמוח שהוא נהנה ושהוא שמח (אבל להגיד לו שלדעתך זה לא כזה מגניב.. ואם לא נעים לך אתה לא חייב לחלוק עליו.. אם באמת תשמח שהוא שמח זה יהיה אמיתי ולא מזויף)

לגבי הקשר עין..
אתה צודק.. למדתי על זה קצת וע"מ ליצור אמפטיה(ועוד כל מיני מילים גבוהות כאלהקורץ) כדאי שכל משתתף בשיחה יביט לאזור שבין האף לעיניים
מבט לעיניים עצמם משדר משהו אחר..
(לדוג' כשמורה צועק עליך הוא יסתכל לך בעיניים.. או כשרוצים שתענה באמת אומרים "תסתכל לי בעיניים" או להבדיל מבט בין בת לבן בעיניים...)

קיצר זה הגיוני מה שאתה אומר לגבי זה שזה לא כיף..

אם כולם מסתכלים עליך אתה לא אמור להיות לחוץ... 

כן.. ברור שזה לא נעים אבל תפנים ש.. וואלה לאף אחד לא אכפת ממך בקטע הזה... לאף אחד לא אכפת שאיחרת או שבאת ב18.. הם מסתכלים עליך רק כי נכנסת וזה רפלקס טבעי.. (רפלקס התגוננות)

פשוט תחייך בחזרה ותהנה מהחיים..

ו..אני לא פסיכולוג או משהו אבל זה לא נראלי מעיד על כלום... זה מבוכה טבעית שיש לכולם..

כןן תמיד יש את הזה עם הביטחון עצמי המוגזם.. אבל אם אתה לא כמוהו זה לא אומר שיש לך דימוי עצמי נמוך או משהו..

זה קורה גם לי שאני חושב איך אחרים מתנהגים ורוצה להתנהג כמו כולם..

אבל זה טעות..

אם אתה לא מתנהג כמו כולם זה לא אומר שאתה מוזר... (להפך אתה זה שקובע את הנורמות..)

לדעתי זה אומר שיש לך אופי ועמוד שדרה.. שאתה עושה משהו כי אתה חושב שהוא נכון. אתה המוביל ולא הנגרר.

(רק תזכור שעדיין יש נורמות נכונות ואל תתחיל לעשות דברים מוזרים באמצע הרחובקורץ)

מקווה שעזרתי
(אם אתה רוצה אתה יכול להתכתב איתי במסרים על דברים ספציפיים)
בהצלחה!

וואונעה ונדהאחרונה

כ"כ מזדהה... היה לי בדיוק את מה שאתה מתאר וב"ה לאט לאט זה עובר לי. כרגע ב"ה אני חושבת שאני יכולה להגיד שהרוב מאחורי. חשבתי לכתוב, אבל אז ראיתי את מה שכתבה @ירושלמית וכ"כ הסכמתי איתה שלא הרגשתי צורך לחזור על אותם הדברים...

בקיצור, מבינה אותך ממש ומאחלת לך מלא בהצלחה בהפנמה ויישום של מה שכתבה @ירושלמית

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך