מה אתם עושים עם כל העומס של הבגרויות? אני בלחץ ולא התחלתי ללמוד...
אין לי מוטיבציה וגם לא עמי
אשמח לעצות ועידודיםם
מה אתם עושים עם כל העומס של הבגרויות? אני בלחץ ולא התחלתי ללמוד...
אין לי מוטיבציה וגם לא עמי
אשמח לעצות ועידודיםם
אבל עמוסה בלימודים בדיוק כמו בשנה שעברה.
אני בעד שמחת חיים לפני הכל!!
לימודים זה חשוב. שמחה, בריאות, יחסים בינאישיים זה הרבה הרבה יותר חשוב.
השיטה שלי היא כזו: לפני כל מבחן לחלק את החומר לחלקים בגודל סביר ולפזר את הלימוד של כל חלק בזמן סביר. כל חצי שעה הפסקה של 5 דקות ולא יותר מ4 שעות ביום (לא ברצף).
בזמן שבו לא לומדים לא חושבים על הלימודים! חיים! שמחים! נהנים! אפשר גם לצ'פר קצת את עצמנו אחרי יום שבו עמדנו בהספקים שקבענו לעצמנו.
בקשר למתמטיקה - אני בעד להתחיל 3 ימים לפני המבחן. לעשות 2 תרגילים מכל נושא (לא יותר מנושא אחד בכל פעם שמתיישבים ללמוד), ואח"כ לבדוק איזה נושא צריך דגש ואז לעשות 5 תרגילים מכל נושא כזה. הכלל של כל חצי שעה הפסקה + לא יותר מ4 שעות ביום עדיין תקף כמובן.
את באה למבחן לא מרגישה מוכנה? תנשמי! הכל טוב! מקסימום תקבלי 80 מה יקרה? את טובה ותותחית בלי קשר, אל תתני לזה להוריד אותך! תסמכי עליו, בע"ה עם הרבה תשומת לב בזמן המבחן, דיוק, ובמבחנים של זכירת חומר - קצת מניפולטיביות - את תצליחי!
בהצלחה

ואני בדיוק עושה הפסקה קצרה מלימוד לבגרות מחר.
בשביעית זה הכי מלחיץ כי לא יודעים איך זה עובד, אבל זה בסך הכל מבחן. מבחן מאוד חשוב, אבל רק מבחן. לא מצפים ממך לעשות משהו בלתי אפשרי ומיליוני תלמידים מצליחים לעשות את זה כל שנה.
הכי חשוב כמו ש @נעה ונדה אמרה זה לתכנן את הזמן, אבל אני לא חושבת שאפשר לומר לך חלוקה ספציפית כי כל אחד עובד אחרת ועם צרכים אחרים. העיקר לתכנן מראש חלוקה הגיונית שנותנת לך מספיק זמן לקלוט את החומר ולתרגל אותו, וגם לא הפסקות ארוכות מידי שקשה להתפקס מהן בחזרה.
חשוב גם לברר איך בדיוק בנויה הבגרות ותרגל את החומר בדרך הזאת. נגיד בלשון נותנים הרבה טבלאות של פועל בניין זמן וגוף, ובמבחן עצמו זה רק חלק ממש קטן ממה שצריך. אז כדאי לא לבזבז את הזמן בתרגול שלא עוזר לך, וגם זה עוזר נפשית לדעת מה בדיוק יהיה שם.
לגבי החלוקה הספציפית: את צודקת שכל אצל כל אחד זה עובד אחרת, אבל אני פגשתי יותר מידי אנשים שכשאתה אומר להם "תתכנן את הזמן שלך!" הם מבינים ורוצים, אבל אין להם מושג איך לעשות את זה. לכן הרגשתי צורך לרדת לפרטים שכמובן אין בהם שום דבר קדוש, שכל אחד יקח אותם ויתאים אותם לצרכים שלו, אבל עצם העזרה הראשונית אני חושבת שהיא עוזרת מאוד. לפחות לאנשים כאלו. אין לי מושג אם פותחת השרשור היא כזו, בכל אופן הדברים שלי לא מכוונים רק אליה ספציפית.
מי שמוכן למתכונת- הוא מוכן ב-95% לבגרות עצמה.. לכן שווה להשקיע מוקדם. אם צריך להשלים פערים- שווה לעשות את זה בימים שאין לכם בגרויות בהם. בהצלחה לכולנו!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים