שמאלנים מסרוחים וחילונים דפוקיםעתניאל בן קנז
בכיינים, נמאסתם
יום שני, 26 ביולי 2004, 14:49 מאת: ליאור דיין, עיתונאי ומגיש בטלוויזיה, צו פיוס

כשאני רואה את היהדות מהללת את הקטסטרופה ומשתמשת בה כנימוק להוספת עוד קצת סבל, בדמותו של צום ט' באב, אני חושש כי היהדות היא לא יותר מכישלון או בדיחה צינית

החולשה המרכזית של היהדות כדת וכלאום היא שימוש היתר שהיא עושה בפוזת הסבל והייסורים, ובהתמכרותה המזוכיסטית להלקאה העצמית. חשיבותם של הכאב והצרה במרחב היהודי חורג בהרבה מהנורמאלי, ולו היו לקטסטרופה זכויות-יוצרים בתשלום, היהדות היתה פושטת רגל כבר מזמן.

בניגוד לשאר הדתות, שעוד שומרות על סוג מסוים של צניעות, היהדות לוקה בתסביך נרקסיסטי המאפיין גיבורים טראגיים מדמיונם של סופוקולס, שייקספיר, הומרוס ואפילו קפקא. הבעיה היא שבתור מחזה, הטרגדיה יכולה להצדיק כרטיס כניסה לאמפי-תיאטרון ובקבוק קולה, אבל בתור דת הטרגדיה איננה שווה לאום וחצי-ליטר מסורת.

לכן, כשאני רואה את היהדות מצידה הפרקטי, מהללת את הקטסטרופה ומשתמשת בה כנימוק להוספת עוד קצת סבל "למען נרגיש את שהרגישו אבותינו אז", בדמותם של הצום והתענית ביום הכיפורים, בצום גדליהו וב-ט' באב, הבא עלינו לרעה - אני חושש כי היהדות היא לא יותר מכישלון או בדיחה צינית על חשבון אומה, ששמה לעצמה את היגון בראש מעייניה ואת האסון כ"תורה מסיני".

ואפילו עכשיו, אחרי שכבר הרשנו לאתאיזם להפוך לסוג של אפיון לאומי, עדיין אותה מסורת והרגל מגונה משתלטים עלינו, ואנו מקבלים מדינה נאורה "לכאורה" שאינה יכולה להתנתק משורשי עוולותיה, ומאשרת בחוק את מונופול העינוי, כשהיא סוגרת עלינו את הפנאי כולו במועדים בהם עלינו לזכור את צרותינו. וכך הגלגל ממשיך לנוע הלאה, ואנו מגדלים את ילדינו על אותו בסיס עתיק יומין של יבבנות כרונית.

יותר מכל מועדי הצום והתענית היהודיים, ט' באב הינו תמצית הכפייה הדתית. בעוד שליום כיפור יש איזושהי נימה פרטית וסוג של מסר אנושי (לאו דווקא דתי), ולצום גדליהו אין כל חשיבות, ורק מעט מהציבור הרחב מודע לו, ט' באב עודנו ניצב כנחלת הכלל הישראלי (בעיקר בשל המגבלות המוטלות בגינו על פתיחת החנויות, מסעדות, בתי-קולנוע וכד') ומביא איתו בשורה חסרת רלוונטיות: חורבן בית-המקדש.

באמת שאני מתקשה להבין איך לאחר חורבן כפול של אותו בית-מקדש, (שאפילו בוותיקן לא טורחים לפשפש בשבילו במרתפיהם, שמא ימצאו כמה שאריות ארכיאולוגיות שנבזזו ממנו ע"י הרומאים), עדיין לא הבנו שהסיבה בגללה נחרב בית-המקדש פעמיים, ואין שום תוכנית להקימו מחדש (אם או בלי קשר למשיח), היא שהבניין הזה הוא חתיכת "אולד-ניוז", לפחות כמו בנייני התנועה הקיבוצית.

ולכן אני מזהיר בזאת שיש גבול לכל מזוכיזם ורחמים-עצמיים, ואם לא תקום במהרה איזו שפיות בבית המחוקקים, אשר תמגר את מרותו-בחוק של ט' באב, יהיה זה בלתי-נמנע שהמסורת היהודית תמצא עצמה פוסעת לאיטה לעבר שנאתם של בני-ישראל השפויים. אלו שעלה בדעתם כי בתור יהודים הם אינם מחויבים לאמץ את הסבל כדרך-חיים. את זה הצליח לעשות טוב יותר ישוע מנצרת.

הצביעות הכתומה והשימוש הציני בילדים ובנוער
כל עוד זה מתאים למשנה הפוליטית שלכם אז יהודי לא מגרש יהודי וזה הדבר הכי גרוע שיכול להעשות, אבל ברגע שדברים לא מסתדרים כמו שאתם רוצים נופלים כל המחסומים ואתם מרביצים, מקללים, משפילים, משתמשים בילדים שלכם כמו בובות סמרטוטים ובאופן כללי מתנהגים בצורה מחפירה! שלחתם את הילדים ואת הנוער לעמוד בחזית ואתם מצפים שאח"כ יהיה להם איזשהו כבוד למדינה הזו? למשטרה? לצבא? לכנסת? לממשלה? יבוא יום ואתם תתנו את הדין על כך! מה אתם חושבים שהם יחזרו הבייתה ויהיו עדינים ומתוקים? אני מסתכלת עליהם ואני רואה ילדים שיבנו משפחות ויהיו אלימים בתוך משפחתם! אני רואה ילדים שלא יתגייסו לצבא! אני רואה ילדים שלא יהיה להם טיפת כבוד לזולת ולמי שלא חושב בדיוק כמוהם! אני רואה ילדים שיגדלו עם טראומה בגלל ההורים שלהם, כן בגללכם. הורה צריך להגן על ילדו ולא להשתמש בו לצורך מלחמותיו. שלחתם אותם לשם ומי בדיוק אמור לשלם את המחיר???
(רנה)

מי הביא אתכם י'חארות?

דמוניזציה מרשעים!עתניאל בן קנז
תגובה מאת: אחד שפינה
כמה דעות שלי ממה שראיתי
מה שראיתי שם כמפנה, זה קומץ של משפחות טובות, עם כאב אמיתי והתנהגות אנושית, מדברים בנימוס לחיילים שהוציאו אותם מהבית. אנשים פשוט טובים, שהולכים ביחד, בוכים ביחד, שרים ביחד באוטובוס שמסיע אותם משם. איתם קל להזדהות, לכאוב.אך הרב הגדול של אנשים מאד ניסו לגרום להזדהות בכח, בדרכים לא דרכים שרק גרמו לדבר ההפוך, שרק הרסו כל הזדהות שהיתה.כמובן כל המסתננים שעברו על החוק שהיו שם, ששיקרו בלי למצמץ שאנחנו עוקרים אותם מהבית שלהם, שהם גרו בו כל כך הרבה שנים, והם בוכים... כשכמה דקות לפני שפינוי הבית התחיל הם צחקו עם חבר בפלאפון, ועל אוטובוס הפינוי אמרו שהם בכלל גרים בישוב אחר ויש להם בית לחזור אליו.כשהם מדקלמים את פזמון הניגון על המצפון "אבא ו/או דוד ו/או חבר" שלי נהרג פה ממש בפיגוע" - לצערי עבור חלקם זה נכון להחריד. אבל בכמויות ששומעים את זה, במיוחד בישובים שאנחנו יודעים ש-80% שם היו מהמסתננים הבלתי חוקיים...ועוד שימוש מחליא - מלחמת הילדים.היתה אמא שבכתה לנו למה התינוק בן 3 החודשים שלה צריך לעבור טראומה.על מה לעזאזל את מדברת??? בגיל הזה הוא בקושי רואה כתמים ולא יודע כלום חוץ ממה זה חלב ולישון.איזה מין נסיון נואש זה להשיג הזדהות? או שמגישים לילד בן שנתיים חטיף, אומרים לו להביא לנו אותו ולהגיד את מה שאמרו לו, והוא אומר "בבקשה אל תגרש אותי מהבית" בקול שאתה שומע שזה דקלום. וברור - הוא יודע מה זה גירוש?הוא יודע מה זה לעבור דירה? עד גיל 10 (בערך), כל טראומה שתהיה לילדים - היא בגלל ההורים בלבד !! ילדים לא יודעים מה זה טוב ורע, ההורים מסבירים להם הכל, וכל מה שההורה אומר - זאת המציאות בשבילו.אם ההורים כל כך דואגים לילדים שלהם, היו להם 2 ברירות - לדאוג להסביר להם שזה בסדר, ולהגיד להם את מה שצריך בשביל לחסוך מהם טראומה, ולא להרעיל אותם נגד החיילים, ולא שיראו איזה יופי אבא מרביץ ואז גוררים את אבא בכח. האפשרות השניה - להעיף אותם משם !!! התפקיד של הורה זה להגן על הילד שלו, ולא להשתמש בו למלחמותיו הפרטיות !!! ובואו לא נדבר על ה..."אנשים", בכפר דרום, ויוצאי הדופן פה ושם שתקפו חיילת עם סכין יפני (וזה קרה) או משהו בסגנון. כל האנשים האלה שדברתי עליהם עד עכשיו, שהיו הרב לצערי, הפחיתו בי כל כך הרבה מההזדהות שהם והאחרים כל כך ניסו להטמיע בנו.
לבסוף - למשפחות התמימות, הטובות, שיודעות להגן על הילדים, ושומרים על צלם אנוש גם ברגע אחד הקשים בחיים - קודם כל אני גאה בכם, ואני מאחל לכם את כל ההצלחה בהמשך הדרך. הלוואי שנפגש יום אחד לכוס קפה.
זה רק מוכיח לי כמה לחיילים באמת לא היה אכפת מאיתנוברוריה מהגוש
ושזה לא קשה להם עכשיו..
זה רק מוכיח לי כמה לחיילים באמת לא היה אכפת מאיתנוברוריה מהגוש
ושזה לא קשה להם עכשיו..
בבקשה לא להביא קטעים ארוכים כי זה מבאס שאין כוח לקהגרגר בשימור
רוא
פקה פקה..ברוריה מהגוש
בובות? שתזכיר לי מי התנהג כמו בובות בקיץ האחרון..?
אני שונאת אותם! שונאת אותם!עינב

אפשר לחשוב שההורים שלנו הם אלה ששלחו אותנו לחזית. איזה שטויות הוא מקשקש! אנחנו הלכנו לשם בעצמנו כי אנחנו גאים להגן בגוף שלנו על ארץ ישראל!!

מה הוא אמר? נוער שידרדר לאלימות? שיסתכל קודם על אחוזי האלימות בנוער שלהם ואז ידבר. הנוער הדתי עוד יקים את המדינה הזאת על הרגליים! אנחנו אלה שלוקחים סמים כמו אנ'לא יודעת מה ושותים בכמויות כי זה קול? אנחנו אלה שדוקרים את החבר הכי טוב שלנו רק כי הוא לוקח לנו את הבחורה שלנו? איזה בולשיט אחד גדול!! 

אוףחרדייה מאשדוד!

זה מעצבן!!!

מ-ע-צ-ב-ן-!

אני חושבתעינב
שאדם כמוהו בכלל לא שווה שאני יבזבז זמן על תגובה בשבילו...
חתיכת מלוכלךעתניאל בן קנז
משמרת המיליםפלפלתי

דורשת שתיקה במיידי.

די נו באמת -תעשו טובה תשמרו על פה נקי-

גם כשזה נורא קורץ..

אני ממש מבינה אתכם אבל...

אין זעיה במה שהוא אמר!מוריה
נמאס מהםאיש-זאב
ולא כל החילונים שמאולנים,לידיעתך
צו פיוס, שר"י.צחקן
ב"ה
עם  כל הכבוד למטרה,

היא לא מקדשת את האמצעים.

צו פיוס (?) בינכם לבין השכל שלכם.
מה זה שריאיש-זאב
זה לא איזה משקה אלכוהולי?
שם רשעים ירקב.צחקן
חחחחחחחחחחחחחחחחח!!עינב
צחקתי. למה לא כתבתים "שר"י" עם מרכאות??
הוא כתב,אני לאאיש-זאב
אתם מוכנים להפסיק עם הפנאטיות הזאת?!ה-י-ל-ה
הם יהודים!!!
אז לכי ותרחמי גם על הידונארט!מוריה
בדיוק!איש-זאב
יהודים???עינב
איפה הדם היהודי שלהם? איפה הנשמה היהודית שלהם? הם אוכלים, מתנהגים, מתלבשים וחיים כמו גויים, ובשבילם ארץ ישראל והיהדות הם איזה רעיון של אדם מטומטם, אז תראי לי את היהדות שבהם!!!
נו,באמת!!!!!!!!אני ממש מבינה אותכם,דבר ראשון.....גוש קטיף לנצח!
אבל הם י ה ו ד י ם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הם תינוקות שנשבו!!!!!!!!!מאיפה להם לדעת משהו אמיתי על היהדות,אם אף אחד לא לימד אותם?!מה שהם למדו זה להקשיב לתקשורת השמאלנית,שאומרת שדתיים הם רשעים,והם מהסוג הכי גרוע שיש פה!!!!!!!!נכון,הם טועים ובגדול,אסור לחיילים לגרש אנשים,זה בהחלט הי'ה איום ונורא,אבל מה אתם מצפים מאנשים,שהדבר היחיד שלמדו אותם להאמין בו זה הטמבלווזי'ה?זה התקשורת?זה הצבא והמשטרה,שבטוח (כנראה זה מה שהם חושבים) שמה שהם עושים זה מה שצריך לעשות?מה אתם מצפים מאנשים שעשו להם שטיפת מוח רצינית?!
אולי יש משו בדבריךאיש-זאב

הם לא צדיקים תמימים,באיזה שהוא שלב בנאדם קולט שלא הכל כמו שרואים בטמלוויזיה. 

נכוןעינב

זה לא עניין רק של תינוקות שנשבו. בסופו של דבר גם לגויים יש שכל, ומתישהו הם מבינים שלא הכל זה מה שרואים בטלוויזיה, אז תעשי לי טובה!

ואמשיך את דבריאיש-זאב

פעם התכתבתי עם אדם שמאלני,זה לא החזיק מעמד יותר משבוע כי כל התכתבות הלכה~למעשה

כמה זמן זה כן החזיק?עינב
זה לא נכון!!ברוריה מהגוש
בס"ד, שנה ויומיים לתחילת הגירוש.

בשביל זה הגענו הביתה עד אליהם ודיברנו איתם, אם הם ממשיכים לשנוא אותנו, זה בעיה שלהם!

ואגב, גם לנאצים שטפו ת'מוח.. אז אולי גם הם לא אשמים?
קראתי רק שורהכת!מה בנשמה

ולא המשכתי.

ננננננממממממממממאאאאאאאאאאסססססססססס מששנאאאאאתתתתתתת ההההההאאאאאאאאאאאחחחחחחחחחחחחי'יייייייייייםםםםםםםםם ההההההההההזזזזזזזזזזזזזווווווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

<נמאס משנאת האחים הזו>

צודקת.ארגמןאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך