בנושא של גמגום, עברנו תהליך משפחתי אצל קלינאית תקשורת, באחד המפגשים היא הזמינה את האחים גם לפגישה והסבירה בכללי על גמגום ולימדה אותנו איך להתנהל בתור משפחה,
חוץ מזה שההדרכה הייתה מצויינת, היא גם נתנה מקום טבעי ואמיתי לתחושה של האחים סביב ה"בעיה".
מה שאני כאמא שמתי לב, שאח"כ כשחברים של האחים באו אלינו הביתה ושאלו למה היא מדברת ככה, קודם כל היה לילדים שלי אוצר מילים שזה סופר חשוב. הם חזרו על שאלת החבר: למה היא מגמגמת? כי ככה היא נולדה. כמו שיש ילדים שמרכיבים משקפיים ויש ילדים גבוהים או נמוכים יש ילדים מגמגמים.
בבהירות ובפשטות. וכן, מול כולם. גם מול הילדה עצמה. זה לא משהו שצריך להסתיר אותו או להתבייש בו.
לדעתי, כל עוד הילדים שולפים את ה"קלף" הזה, זה אומר שעוד לא השלימו עם המציאות הזאת. ולכן זה צף ברגעי קיצון. לדעתי הכי טוב זה לקחת אותם לשיחת הדרכה עם גורם מקצועי שמבין גם בפסיכולוגיה של הדברים האלו שיסביר וידריך אותם,
ואתם כהורים תשמעו ותבינו איך להגיב ומאוד יכול להיות שזה ישקיט אצלם איזה אנטי מסויים שעדיין קיים אצלם ברמה כזאת או אחרת.
עוד נקודה לבחון, זה איך אתם ההורים מרגישים היחס לזה. זה טבעי ונורמלי שגם אצלכם זה מקפיץ איזשהו פיוז, אצלי הייתי בוכה לילות בגלל זה, אבל אפשר לטפל בזה. אפשר לתת לבעל מקצוע ללמד אותנו איך להתייחס לזה בנקודה הכי עמוקה שלנו. להביא להשלמה אמיתית עם המציאות הזאת. (נכון לעכשיו לפחות)
אם את תהיי שלמה לחלוטין עם זה, זה לא יקפוץ אותך כשהם ילעגו לזה כי אין מה ללעוג לזה, וזה יעצור את המעגל שתיארת שהם מזהים קלף שהם יכולים ללחוץ עלייך בו.
ואם אחזור לדוגמה של הגמגום, אז ההדרכות בנושא בריונות כלפי מגמגמים מתייחסות בעיקר איך לתת כלים לילד המגמגם כלפי כל המצב הזה. יש רשימת כלים מפורטת שהיא בעצם נדבך על נדבך. בסופו של דבר הרעיון הוא שאנחנו ההורים לא נהיה בכל מקום להגן על הילד, גם בגיל קטן, ולכן המטרה היא ללמד אותו איך להגיב ולא להגיב במקומו. כל הגישה וכל הכלים יכולים להתאים גם לסיטואציה שתיארת.
חלק מהכלים הם מעולם ה NLP וחלק לא,
בקיצור ממליצה לך ללמוד על הנושא, אם תצליחי ליישם אפילו כלי אחד כל פעם זה כבר יכול לחולל את השינוי.
ואולי הכי חשוב שהייתי צריכה לפתוח בו, אל תהיי עם זה לבד. אל תתביישי לבקש עזרה. זה בסדר גמור. לא צריך לקרות משהו דרמטי כדי להגיד לי אין מספיק כלים להתמודד עם הסיטואציה הזאת, אני רוצה ללמוד ממישהו שמכיר את המצבים האלו.
בהצלחה!