ילד עם מום אסטתי והתגובות של האחיםאנונימית באהב"ה

שלום אימהות יקרות. לילד הקטן שלנו יש פזילה. הפזילה באה לידי ביטוי במצבים מסוימים, כשהוא מסתכל בכיוונים מסויימים. עד לא מזמן, הילדים הגדולים יותר לא ממש שמו לב אבל לאחרונה הם קלטו שהאח שלהם פוזל. זה מעורר בהם דחייה מסוימת, שאני יכולה להבין, ואני חושבת שזה מעורר בם גם דאגה כלשהי. אנחנו משוחחים על הדברים. אני אומרת להם שהם יכולים לשתף אותנו ההורים בכל רגש שיש להם ונשמח תמיד לדבר על זה איתם. אני גם הסברתי להם שאת השיחות האלה נקיים באופן דיסקרטי כי זה לא נעים לדבר על אחד האחים מול כולם. כשהם שואלים אם נוכל לתקן את זה אני עונה להם שיש סיכוי שבעתיד נוכל לעשות לו ניתוח אבל שום דבר לא וודאי כרגע ושכדאי שנתפלל שזה יעבוד.

עכשיו, בימים האחרונים קרה כמה פעמים שהם גם צחקו עליו או אמרו שהוא מכוער. לרוב זה היה בהקשר של מריבה איתו. ישר הרמתי את הטון ואמרתי בצורה מאד ברורה שאני לא אאפשר שום צחוק או אמירה פוגענית על זה. הם הפסיקו אבל בתכלס, אני חוששת שאם אני אמשיך להגיב ככה, זה רק ייצור 'כפתור' שהילדים ירצו ללחוץ עליו דווקא. אז אני מוצאת את עצמי קצת חסרת אונים ותוהה איך נכון להגיב להבא. האם יש כאן מישהי שהתנסתה בניסיון דומה אולי?

הייתי מקיימת עם כל אחד שיחת אחד על אחדמיואשת******
לכל ילד יש חיסרון או משהו שהוא לא אוהב בעצמו
אחד שמנמן אחד נמוך אחד לא טוב באנגלית אחד חלש בחשבון וכן הלאה
את כאמא יודעת מה נקודת החולשה של הילדים שלך
הייתי שואלת כל אחד- איך אתה היית מרגיש אם היית נולד עם כתם לידה? או הפעם הפזילה הזו? אתה חושב שאחיך בחר להיוולד ככה? זה נעים לו? אתה היית שמח שכשאתה מעצבן אח אחר הוא היה אומר לך ״שמן אחד״ או ״ טיפש בחשבון״ או כל דבר אחר? או מכוער?
להמחיש עם הדברים שכואבים כל אחד לעצמו. כי זה מה שיעשה להם הבנה בלב.
ממש לתת דוגמאות, לדמיין סיטואציה, משפטים, את כל המהלך, איך תרגיש אם יאמרו לך כך
איך תרגיש כשחברים יצחקו
מ״מ יגן על אחיך אם לא האחים שלו
זה שאלוקים לא נתן לך את הנסיון הזה זה לא סיבה ללגלג על מי שכן, להיפך
לדבר ולדבר ולדבר
בהצלחה
תודה רבה. זה כיוון טוב. רק שהם עוניםלי שהוא עדייןאנונימית באהב"ה

לא מבין (בן 2) ולכן זה לא פוגע בו בינתיים. יש לך רעיון מה לענות לטענה כזאת? אני בינתיים אמרתי שזה לא הרגל טוב וזה לא מתאים לדבר ככה אבל זה מרגיש לי קצת חלש..

הוא לא מבין כמו ילד גדול אבל הוא מרגיש מצוייןנפש חיה.
את מה שאומרים לו.
כמו שהילד הגדול מרגיש ויודע לספר שהוא נעלב/ קשה לו וכו.
תדעי לך שבאמת תינוקות קטנים מרגישים אפילו טונאציה ולכן נבהלים כשצועקים או כשאומרים להם דבר בצורה לחוצה או שמבהילה אותם.

ממילא ילד בן שנתיים שיש לו יותר יכולות, כבר מפתח יותר מודעות מאשר תינוק קטנטן
אבל הוא קולט טוב את הבסיס שעליו הוא אמור לגדול ולסמוך כדי להתפתח רגשית, נפשית ופיזית.
תודה רבה על זה, עזרת לי מאד.אנונימית באהב"ה

גם את וגם @מיואשת****** ו@מתואמת. השלמתן לי חלק חשוב ואתן צודקות ממש.

באהבה🙏🌼🙏🌼🙏🌼🙏🌼נפש חיה.
הרבה נחת וטוב!
ואם אני ואבא נגיד עקיצה עליך שלא תבין?מיואשת******
נגיד, אם תדע שאני ואבא בחדר אמרנו עליך משהו לא נעים, ואפילו לא שמעת. נעים לך לחשוב שקורה כזה דבר?
לא תמיד מבינים אבל תמיד מרגישים
אפשר לדבר על נימה של דיבור
את יכולה לומר משהו באנגלית שהוא לא מבין, משהו נעים ומשהו לא נעים, ושהוא ישמע את המנגינה ויבין.

בכל מקרה הייתי אומרת מאד בתקיפות שגם אם הוא לא מבין, בבית שלנו בשום אופן לא מדברים ככה אח על אחיו, ושאמא כן מבינה, ואמא אוהבת אותו כמו שהיא אוהבת אותך. ואם מישהו מהאחים שלך יגיד משהו לא יפה עליך אמא תיעלב ותכעס שככה אומרים על הילד המקסים והמדהים שלה, ואותו הדבר כלפיו.
אפשר לגייס לכך את הלכות לשון הרעדבורית
אסור לומר דברי גנאי
גם אם זה ידוע
גם אם זה נאמר בנוכחות או שלא בנוכחות האדם
גם אם האדם מסכים שיאמרו עליו
גם אם הוא בעצמו אומר על עצמו
וגם וגם וגם
ואף על פי כן
האדם נברא בצלם אלוקים
ועצם העיסוק בגנאי הוא אסור
תודה! את צודקת מאדאנונימית באהב"האחרונה

רק תוהה כמה זה ידבר אליהם למעשה..

אצליoo
אנחנו משתפים ומדברים על פגמים, בצורה גלויה בשיח משפחתי, גם של הילדים וגם שלנו ההורים.

כשהבן שלי היה קצן שמן וילד אחר היה לועג לו ע״כ, הייתי אומרת ליד שניהם, שלא לועגים על דברים שלילים. כנ״ל שילד לעג על הפרעת קשב וריכוז ועל הריטלין.

אני משתפת את הילדים על פשלות שלי, ומדברת בפתיחות על המגרעות שלי.
בנוסף בכל פעם שמשהו לועג על משהו, אני מסבירה את הפגיעה שלעג יוצר, שיפנימו את הבעיתיות בלעג עצמו ולא משנה על מה הוא.

אני חושבת שדיבור דיסקרטי אולי מייצר אצל הילדים הבנה שזה משהו שצריך להתבייש בו, ויוצר יותר לעג.
אני לא בטוחה שאפשר ליישם את זה במקרה שלנואנונימית באהב"ה

שיש כאן הנחת יסוד עקבית מאוד שלהיות איש משפחה אומר שאני כאינדיבידואל אוטומטית מת.. אני רואה את זה בין השורות.. זה לא המודל לחיקוי שאני רוצה להיות בשביל הילדים שליאפאטי

במחשבה שניה, ניראלי קצת הגזמתי בפרשנות, וגם לא ירדתם לסוף דעתי. השאלה היתה בעצם, האם נכון לפעמים לוותר על שאיפות מסוימות לטובת אפשרות ממשית מול העיניים לזוגיות טובה? 

פזילהoo
זה לא דבר דוחה, זה לא דבר מלוכלך, זה שונה זה אולי מרתיע.

כשהמבוגרים מנרמלים את השונה, מצביעים על השוני והמגרעות של כל אחד, בלי ללעוג, לא בתור משהו רע, אלא כחלק מהחיים, גם הילדים מקבלים ופחות נרתעים.

כשמשהו נלחש בסוד, שמדברים עליו בשקט, אצל הילדים זה בהכרח נתפס כמשהו שונה.

ילדים צריכים הכוונה לרגשות שלהם, לתרגם להם מה הם מרגישים, לנרמל להם, ואז יהיה להם פחות על מה ללעוג.
הבנתיאנונימית באהב"ה

העניין הוא לא לא לדבר על הפזילה בנוכחות הילד. על זה לא גיבשנו שום דבר כרגע. אני חושבת שאם יש לי ילד שמרגיש שקשה לו לראות את אח שלו, אני רוצה שהוא יוכל להרגיש בנוח לדבר איתי על זה. אני לא רוצה להגיב לו ''זה לא דוחה'' בלי לתת לו קודם הזדמנות לספר לי בעריכות למה הוא מרגיש ככה ומה זה מעורר בו. את החלק הזה של השיחה מרגיש לי יותר נכון לעשות בפרטיות. אבל כל משפחה ומה שנכון לה כמובן.

אני חושבת שהיא התכוונה שאתם כהורים לא תדברו בלחשמיואשת******
על הפזילה שלו
ובעיני זה באמת נכון
כן, יש לי פזילה, בע״ה זה יעבור (יש באמת המון דרכים לתקן היום, רב הסיכויים שזה יעבור וזה מה שאתם רוצים אז הייתי אומרת את זה בשיא הביטחון . מחשבה יותרת מציאות )
ואולי עכשיו זה נראה לנו קצת מוזר אבל יש הרבה פעמים דברים שעוברים עם הגיל, וגם אם זה קצת אחר או שונה הןא עדיין הילד הכי מתוק בעולם שלנו, עם החוכמןת ועם החיוך ועם התלתלים ועם הפזילה.
יש ילדים קרחים, יש ילדים עם אוזנים גדולות, יש ילדים עם אף פחות יפה, מה זה חשוב? הילד שלנו הוא הכי מקסים מיוחד חכם מתוק ו*כרגע* פוזל וזה לא אכפת לנו בכלל. אנחנו חושבים שהוא מושלם.
עם זאת ובלי סתירה אנחנו לא מדברים על משהו שונה בילד בצורה מזלזלת ולא נעימה
לא מעליבים
לא משתמשים בחולשות כדי להחליש
וכל מה שכתבתי לך למעלה
זה סוג של פזילהאנונימית באהב"ה

שמורכב לנתח. לא פזילה מהסוגים 'הרגילים'. אבל הלוואי ואמן! בע''ה 🙏🏼

אני לא יודעת אם זה כיוון טוב - אבל אולי אפשר להפוךמתואמת
את זה למשהו חמוד?
בת השלוש שלי נולדה עם שתי בליטות בצוואר. התלבטנו (ועדיין) אם להוריד אותן או לא, אבל בינתיים הפכנו את זה למשהו חמוד ונחשק. יש להן כינוי מיוחד שקשור לשם שלה, מגיל צעיר כולנו שואלים אותה: "למי יש איקס בצוואר?" בטון חמוד כזה, כמו שאנחנו שואלים אותה: "למי יש תלתלים?" וכך יש לה משהו ייחודי מול כולם (כמו התלתלים), וכך גם האחים הגדולים שלה קלטו שזה משהו חמוד ומגניב. (הבכורה כן לפעמים אומרת שלדעתה צריך להוריד לה אותם, כי היא חוששת שבגן ובבית הספר כן יצחקו עליה, אבל זה לא כי היא עצמה חושבת שזה מכוער).
את חושבת שזה יכול ללכת גם אצלכם? (זה שונה, כי זו פזילה וזה משהו חדש, אבל אולי בכל זאת...)
אם לא הכיוון הזה - אז הייתי מדגישה להם שגם בגיל שנתיים יש רגשות, וכמו שלא פוגעים ברגשות של ילדים גדולים יותר, כך גם בגיל הזה לא. ואם כבר - אז צריך אפילו יותר להיזהר, כי בגיל הזה הם עוד לא מסוגלים להפריד בין מה שצוחקים עליהם לבין מה שבאמת...
האמת שנראה שעשית כל דבר בצורה הטובה ביותרנגמרו לי השמות
הרגישות שלך,
התיווך שלך לילדים,
הצבת הגבולות הברורה כאשר יש פגיעה באחר,
הגנה על כבודו ועיצוב הביטחון העצמי של ילדך המתוק,
שימת הלב לדקויות של הדברים, ואיך הם פוגשים כל אחד ואחד במארג המשפחתי

בכנות ללמוד ממך 🥇👑
ענו לך יפה ומוסיפה עוד נקודהלראות את האור
צריך להעביר גם את המסר הפשוט שככה השם ברא אותו. הוא יצירה של השם ונברא בצלם אלוקים. אסור להגיד דברים לא יפים ..
מעלהסליל
נקודה בעדינות, איך את ובעלך מתייחסים לפזילה?
האם זה משהו שהוא חלק מהחיים מבחינתכם, או שגם אתם מתייחסים לזה כפגם אסתטי, שאולי צריך להסתיר או לא לדבר עליו...

כי לפעמים ילדים קולטים מה אנחנו חושבים, גם אם אנחנו לא ממש אומרים.

לאחותי הייתה פזילה כשהיא הייתה קטנה, וזה לא זכור לי בכלל כמשהו שהיה נראה לי לא יפה.
זה היה פשוט חלק ממנה, ואני זוכרת ששמו לה פלסטרים גדולים, ובסוף היא גם עשתה ניתוח לתיקון הפזילה. זה היה פשוט חלק מהחיים.

אז בין אם הינכם אתם מתייחסים לזה ככה ובין אם לא, אולי (בנוסף למה שאמרת), לנרמל את העניין. כן, יש לו פזילה. אז מה. אז מטפלים, עושים מה שצריך, ובזה זה נגמר.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי
עונה לךאנונימית באהב"ה

אנחנו חושבים שהוא יפהפה וחמוד ברמות. ממש לא משהו שמנסים להסתיר, מה גם שאין אפשרות להסתיר משהו כזה. הפזילה לגמרי נוכחת כשאנחנו מדברים עם מבוגרים אחרים ששואלים אותנו שאלות על הראייה שלו, מה שקורה די הרבה, והרבה פעמים הילדים בסביבה בזמן השיחות האלה. רק שפשוט עד לפני כמה שבועות, הם לא שמו לב... או שחשבו שזה משהו שיש לכל התינוקות אולי. ברור שבעלי ואני מקווים שנוכל לנתח ושאנחנו מעדיפים שזה ייעלם. נראה לי שהחיים שלו עשויים להיות פשוטים יותר בלי הפזילה. אבל הגישה היא לגמרי גישה פשוטה ואוהבת כמו שתיארת. 

למה ברור לכם שצריך לנתח?אם מאושרת
ניתוח הוא רק ליופי. הוא לא באמת מועיל בריאותית. וברוב רובם של המקרים המצב חוזר לעצמו אחרי כמה שנים.

אז אם לכם כל כך ברור שחייבים לעשות הכל בשביל שיהיה יפה,זה השדר שהילדים רואים.

אם את רוצה שהילדים ינהגו אחרת את חייבת לשדר להם שדר אחר לגמרי.
לדוג' כששואלים שאלות ויש בסביבה ילדים מאזינים אפשרי לענות - "נכון שהוא ממש מתוק ככה?"
" הוא רחב אופקים ורוצה לראות את העולם יותר מרחבי."
"הוא כזה חכם שרצה משקפיים מגיל קטן".

עוד משהו- שלא דווקא קשור לפזילה.אבל יכול לעזור לאחים ליחס נכון-
אולי כדאי להרגיל את הילדים לכל מיני סוגי אנשים שיש בעולם?
לא יודעת אם אתם גרים ביישוב או בעיר.
כי בעיר זה הרבה יותר קל וטבעי- כי יש גיוון טבעי בשכנים.- זקנים/ עולים/ נכים והילדים מטבעם ממש מתחברים ואוהבים גם ואפילו דווקא אנשים שונים.וכשגדלים ככה- אין משהו שנראה לך שונה אלא פשוט אנו חיים בעולם מגוון

כמו שלילדים שלי ארצה לעשות גשראנונימית באהב"ה

שיש כאן הנחת יסוד עקבית מאוד שלהיות איש משפחה אומר שאני כאינדיבידואל אוטומטית מת.. אני רואה את זה בין השורות.. זה לא המודל לחיקוי שאני רוצה להיות בשביל הילדים שליאפאטי

במחשבה שניה, ניראלי קצת הגזמתי בפרשנות, וגם לא ירדתם לסוף דעתי. השאלה היתה בעצם, האם נכון לפעמים לוותר על שאיפות מסוימות לטובת אפשרות ממשית מול העיניים לזוגיות טובה? 

ברורoo
שיהיה לילד קל וטוב יותר בלי פזילה, ברור שתרצו לנתח.

הילדים מדברים וחושבים כמו ילדים, בלי פילטרים, את ממש לא אשמה.

אפשר לנסות לנרמל להם, להסביר להם איך להתבטא ואיך לא, אבל זה לא סותר את הרצון לתקן את הפגם של הפזילה, ואת זה שפזילה היא פגם.
חבל שמטעיםדנה1234
בתור מישהי שמכירה את הנושא. הניתוח ממש ממש לא רק ליופי. זה אמור לפתור את הנושא של עין עצלה. חבל שאנשים סתם מגיבים ומטעים. תתייעצי עם רופא עיניים ילדים, ילד לא יכול להשתמש בשתי עיניים כאשר הן פוזלות, אלא אם יראה כפול ואז זה יותר גרוע, בדכ המח בוחר לדכא עין אחת עד שמתווצרת עין עצלה. הניתוח אמור לפתור את הבעיה הזאת. לצערי הבן שלי מתמודד עם לקות ראיה ואני מכירה את הנושא, להגיד שזה רק אמור לפתור בעיה אסטתית זה טעות, וגם שזה חוזר אחרי כמה שנים זה טעות. אולי מי שכתבה מכירה מקרה פרטי, זה סתם מייאש אנשים שבמצב דומה
תודה על המידע הזה!אנונימית באהב"ה

לא הגבתי סתם ולא באתי להטעות אף אחדאם מאושרת
אני מבינה שלבן שלך יש גם בעיית ראיה. שתהיה לו רפואה שלמה במהרה!!!
אני כתבתי מנסיוני,מברור שעשינו עם כמה וכמה רופאי עיניים מומחים לאורך השנים.
וזה מה שאמרו לנו.
רופא עיניים שלכם אמר משהו אחר? נהדר,אבל חבל לחשוב שזו הדעה היחידה.
(ואם אני לא טועה את כתבת בעבר על בעיית ראיה אחרת.שניתוח פותר אותה באופן מובהק, זה לא בהכרח אומר שניתוח פותר בעיות אחרות).

ובוודאי שזה חשוב לטפל בפזילה.
יש עוד הרבה דרכים שונות לטפל בפזילה
אוי ☹לא התכוונתי בכלל לגרום לך הרגשה לא נעימה ☹אם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך כ"ד בניסן תשפ"ב 07:30

סליחה, ממש לא חשבתי שזה מה שתרגישי ממה שכתבתי.

לא התכוונתי בכלל שלא תרצו לנתח,

אלא שזה שדר שעובר באופן טבעי, ואת לא צריכה להרגיש מזה לא נעים. אלא שזה השיח שבבית שלכם, ולכן הגיוני שהילדים ידברו.

ואני לא רואה כאן בסדר או לא בסדר אלא סוג שיח שמתנהל בבית. ולכל סוג שיח יש תוצאות טבעיות בהתאם לאופי השיח שהנהגתם בבית.

אצלי בבית אני לא מוכנה לנהל שיח על יופי / דחיה. לכן גם לגבי גשר אגיד שזה כדי שמבנה הלסת יהיה טוב ואפשר יהיה לדבר ברור. 

ולגבי הפזילה נספר רק שהלכנו לרופא, וששמים רטיות בשביל שהעין תלמד לעבוד.
וגם אם היינו הולכים על ניתוח,הייתי אומרת שזה כדי לעזור לו לראות יותר טוב,לא נדבר בכלל על האם זה יעבור או לא ומה יהיה בעתיד וכו'

אבל זה גם בעוד תחומים. לדוג'  לגבי אוכל - אצלנו לא אומרים על אוכל שהוא לא טעים , אלא אני לא אוהב אותו.

( מרגיש לי שאם נדבר על לתקן,כאילו משדר בתת מודע שהילד לא אהוב מלכתחילה,ומאד חשוב לי שירגיש אהוב בזכות עצם הוויתו ולא כי הוא יותר מתוקן.
אבל זה עניין של הרגשה,מובן בהחלט שאת לא מרגישה ככה- אין כאן שלילי או חיובי)

זה סוג השיח שבחרנו להוביל בבית שלנו, וכתוצאה טבעית מכך הילדים לא יעלו על דעתם להגיד על אח שהוא לא יפה או מעורר דחיה.

אני מעריכה אותך מאד על הפתיחות של השיח שאת מובילה בבית שלך, ומכירה גם ביתרונות של סוג השיח שלך לעומת חסרונות שיש בסוג השיח שלנו.

מתנצלת על ההרגשה שנגרמה לך.❤

את מהממת ❤אנונימית באהב"ה

ממש תודה שהתנצלת, הערכתי מאד וכמובן שאני סולחת! תןדה גם שהסברת שאת רואה גם יתרונות באיך שאנחנו פועלים. זה מאזן לי את הדברים ועוזר לי לראות את התמונה הרחבה יותר. 

אני מבינה את הרציונל מאחורי הדברים שכתבת. באם הניתוח יהיה אופציה ונחליט ללכת על זה, אני תקווה שהילד שלנו לא יבין שעד אז הוא היה פחות אהוב עלינו חלילה, אלא שהוא דווקא יראה בזה מעשה של אהבה ודאגה לשלומו. אבל שוב, מבינה את הרציונל שלכם גם ומאחלת לשתינו בריאות והצלחה רבה.

מאחלת לכם בהצלחהדנה1234
יש חי חברה עם פזילה כזאת. ומשם מה לא יכלו לנתח אותלא מחוברת
ועשו לה את המוות להוציא רישיון.. מניחה שכם בצבא זה בעיה כי לכוון אקדח שיש פזילה זה מאוד קשה.
כמובן גם שהיא סבלה מזה חברתית אבל לא יותר מידי.
חשוב לנתח לדעתיאור123456
יש לנו במשפחה משהיא תקועה ממש בשידןכים בגלל פזילה
לבני זוג קשה לתקשר עם משהומשלא מסתכל עליהם
ועד כמה שהבנתי סיכויי ההצלחה גדולים בגיל הקטן..ככה שמעתי לא בטוחה
תודה! צודקת שחשוב לטפלאם מאושרת
אנחנו מטפלים בדרכים אחרות.
אתם מהממים❤️סליל
אז מצטרפת למה שמיואשת***** כתבה.
לדבר איתם באופן אישי, להדגים ולפרט.

ומקווה שבע"ה ימצא הפתרון לפזילה שלו!
תודה רבה! אמן!אנונימית באהב"ה

כתבת ממש יפה!אם מאושרת
בדיוק חשבתי על זה גם.
זו בכלל לא נקודה מול הילדים.
זה תלוי בכם וביחס שלכם לילד.

קראתי כמה פעמים מה שכתבת כדי להיות בטוחה שקראתי נכון- שבסך בכל מדובר בפזילה🤔
ב"ה יש לנו פוזל מתוק. לרגע לא חשבתי שזה משהו בעייתי. עשיתי מה שצריך כדי שיראה טוב. וזהו. על מום / יופי לא חשבתי לרגע...
ולא כי טמנתי את הראש בחול אלא כי אני באמת בטוחה שהוא ילד יפיוף!!!
( מבין שאר הילדים דווקא הוא הילד שהכי קיבלתי עליו מחמאות בנושא יופי)
טוב...אנונימית באהב"ה

כבר הסברתי בפורום המקביל אבל אכתוב גם כאן שאולי הבחירה 'מום אסתטי' לא הייתה הכי טובה. המטרה הייתה שגם מי שיש לה ניסיון עם משהו דומה, לאו דווקא קשור לעיניים, תיכנס ותגיב. בגלל זה התנסחתי בצורה כללית כזאת, בלי לשים לב שלמילה 'מום' יש כנראה קונוטציה הרבה יותר שלילית ממה שחשבתי לתומי. בכל אופן, כמה שאני יכולה לזכור, אני באופן אישי לעולם לא השתמשתי במילה הזאת לפני השרשור הזה בהקשר של הילד שלנו.

הילד שלנו כמו שלכם, יופיוף אמיתי, חמודון שאין דברים כאלה ואהוב ביותר. אני שמחה בשבילך שעל יופי לא חשבת לרגע. בכנות אותי זה כן מטריד, בצורה מוגבלת מאד אומנם (נפח נורא נורא נורא קטן מהמחשבות שלי) אבל זה כן משהו שקיים איפשהו בלב. ואני שמחה שעשית את מה שצריך כדי שיראה טוב ב''ה. אם אני מבינה נכון עכשיו זה לא משהו שניכר בעין אצלכם? כי אצלנו כרגע אין מה לעשות וגם לא בטוח שזה יהיה בר תיקון. מתפללים שכן. אני מאמינה שזה עושה את ההבדל. כשיודעים שמשהו בר תיקון זה יותר קל.

מאד מובןoo
שזה מטריד אותך, גם אותי זה היה מטריד
אני איתך לגמרי. נראה לי קצת אוטופי לומר שזה לא מטרמיואשת******
כלומר אוקי מי שמעל זה- שאפו לה
אותי נורא מטריד דברים חיצוניים
אני ארצית או גשמית? כנראה. אוקי, לא מרגישה רע עם זה
היה ממש מפריע לי כזה דבר והייתי בהחלט משקיעה בניתוח בשביל יופי
ומעבר להכל גם אם אני חושבת שהילד שלי מדהים ומהמם כמו שהוא אני לא חיה באשליות לגבי מה שהחברה תעשה ותגיד. והייתי עושה הכל למנוע ממנו את זה, כמובן בנוסף לנתינת ביטחון עצמי ואהבה והכל.
כמו שאני מנסה לעזור לשמנמונת שלי ולא רק מבחינה בריאותית.
כשיש משהו לילד שלנו זה כואב וזה קשה ועובדים על זה גם בתוכו וגם פנימה
את נשמעת אמא מהממת ושלא יהיו לך נקיפות מצפון שאת רוצה להסיר פגם חיצוני מהילד שלך
אשריה של מי שלא שמה לב לזה. באמת אני אומרת, לא בציניות בכלל.
אבל זה ממש נורמלי שזה כן יהיה אכפת ומפריע. ממש.
תודה מיואשת, זה עוזר ליאנונימית באהב"ה

וואו אין לי מושג אבל אתם נשמעים מדהימים♥️בוקר אור
תודה רבה יקרה!אנונימית באהב"ה

אצלנואמאשוני
בנושא של גמגום, עברנו תהליך משפחתי אצל קלינאית תקשורת, באחד המפגשים היא הזמינה את האחים גם לפגישה והסבירה בכללי על גמגום ולימדה אותנו איך להתנהל בתור משפחה,
חוץ מזה שההדרכה הייתה מצויינת, היא גם נתנה מקום טבעי ואמיתי לתחושה של האחים סביב ה"בעיה".
מה שאני כאמא שמתי לב, שאח"כ כשחברים של האחים באו אלינו הביתה ושאלו למה היא מדברת ככה, קודם כל היה לילדים שלי אוצר מילים שזה סופר חשוב. הם חזרו על שאלת החבר: למה היא מגמגמת? כי ככה היא נולדה. כמו שיש ילדים שמרכיבים משקפיים ויש ילדים גבוהים או נמוכים יש ילדים מגמגמים.
בבהירות ובפשטות. וכן, מול כולם. גם מול הילדה עצמה. זה לא משהו שצריך להסתיר אותו או להתבייש בו.

לדעתי, כל עוד הילדים שולפים את ה"קלף" הזה, זה אומר שעוד לא השלימו עם המציאות הזאת. ולכן זה צף ברגעי קיצון. לדעתי הכי טוב זה לקחת אותם לשיחת הדרכה עם גורם מקצועי שמבין גם בפסיכולוגיה של הדברים האלו שיסביר וידריך אותם,
ואתם כהורים תשמעו ותבינו איך להגיב ומאוד יכול להיות שזה ישקיט אצלם איזה אנטי מסויים שעדיין קיים אצלם ברמה כזאת או אחרת.

עוד נקודה לבחון, זה איך אתם ההורים מרגישים היחס לזה. זה טבעי ונורמלי שגם אצלכם זה מקפיץ איזשהו פיוז, אצלי הייתי בוכה לילות בגלל זה, אבל אפשר לטפל בזה. אפשר לתת לבעל מקצוע ללמד אותנו איך להתייחס לזה בנקודה הכי עמוקה שלנו. להביא להשלמה אמיתית עם המציאות הזאת. (נכון לעכשיו לפחות)
אם את תהיי שלמה לחלוטין עם זה, זה לא יקפוץ אותך כשהם ילעגו לזה כי אין מה ללעוג לזה, וזה יעצור את המעגל שתיארת שהם מזהים קלף שהם יכולים ללחוץ עלייך בו.

ואם אחזור לדוגמה של הגמגום, אז ההדרכות בנושא בריונות כלפי מגמגמים מתייחסות בעיקר איך לתת כלים לילד המגמגם כלפי כל המצב הזה. יש רשימת כלים מפורטת שהיא בעצם נדבך על נדבך. בסופו של דבר הרעיון הוא שאנחנו ההורים לא נהיה בכל מקום להגן על הילד, גם בגיל קטן, ולכן המטרה היא ללמד אותו איך להגיב ולא להגיב במקומו. כל הגישה וכל הכלים יכולים להתאים גם לסיטואציה שתיארת.
חלק מהכלים הם מעולם ה NLP וחלק לא,
בקיצור ממליצה לך ללמוד על הנושא, אם תצליחי ליישם אפילו כלי אחד כל פעם זה כבר יכול לחולל את השינוי.

ואולי הכי חשוב שהייתי צריכה לפתוח בו, אל תהיי עם זה לבד. אל תתביישי לבקש עזרה. זה בסדר גמור. לא צריך לקרות משהו דרמטי כדי להגיד לי אין מספיק כלים להתמודד עם הסיטואציה הזאת, אני רוצה ללמוד ממישהו שמכיר את המצבים האלו.

בהצלחה!
נתת לי כיוונים ממש טובים, תודה רבהאנונימית באהב"ה

מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית

וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו

אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-

שעשינו פעילות גופנית

שאכלנו בהתאם לרצוי

נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו

וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.

משתדלתשימושית

מה איתך היום?

טקס בת מצווהגלי מטר

שלום לכן!

אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.

עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.

הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.

אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.

אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.

אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.

תודה מראש!

אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי

למשל שרה-

ש- שלום

ר- ראיית הטוב

ה- התמדה

ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.

ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.

תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך

אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית

זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר

יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...

תודה על ההצעה!

אשמח לשמוע עוד רעיונות

אפשר עם שם המשפחה..טארקו

הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית

שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'

לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים

וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.

כיוון מעניין, תודה!גלי מטר

לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.

אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות

היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית

עם התוכן היא תסתדרגלי מטר

היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה

אולי אפשרעוד מעט פסח

שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?

עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית

אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)

ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)

איזה מושקעגלי מטר

נשמע מאוד חמוד, תודה

עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא

אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.

זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.

דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?

מסכימהגלי מטר

בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים

אולי ליצור מזה סרטון?יעל...

כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..

נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר

באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.

איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!

מה שאנחנו עשינופלספנית

בעזהי"ת

בסרטון.

עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).

את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.

בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.

רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר

אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון

כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי

בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח

ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.

ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.

אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...

הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24אחרונה

4 זה מספר מעולה.

והרעיון הזה מקסים!!!

(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)

מקווה וילדים גדוליםשימושית

שלום,

אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.

השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'

בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.

אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.

(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)

תודה.

הרגלתי אותם שלפעמים אני יוצאת בערבפרח חדש

לסידורים אישיים שלי

לפעמים זה ארוע

לפעמים התעמלות

לפעמים קניות

ולפעמים מקווה

ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי

שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון

נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)

אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.

כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?

ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?

אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27

והלכנו בערב המאוחר לכותל....

אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..

היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.

לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...

למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה

לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו

ומשם לקחת רכבת

לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)

מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.

בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת

אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.

אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי

כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת

שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)

מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית

אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת

הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.

אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.

מקווה שמובן...

נשמע רעיון יפה!שימושית

המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות

כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת

כמובן, הבאנו לה מילה קלה...

התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.

אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה

נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת

זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף

(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)

רעיון ממש מוצלחשימושית

אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.

בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם

נשמע מקסים!אר

אשמח גם אם מתאים לך

שולחת לך.מתואמתאחרונה

גם אני אשמחguest

תודה

שולחת לך.מתואמת

באלול העומס מתחיל רק בערברקאני

מהבחינה הזאת תהיי רגועה

האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב

אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא

יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות

אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה

לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת

מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן

לא רכבאנוני.מית

להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.

שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30

הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך

אשמח לרעיונות!

תודה לכן

איזה שלב מרגש!יראת גאולה

אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,

בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...

איזה מרגשנברשת

בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)

כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע

חלוק מגבת

קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.

תלוי באופי של הילדה וההרגלים.

אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות

או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות

או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול

בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123

שקית כביסה עם תמונה

קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו

כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'

אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון

קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.

עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה

הי לך 🙂oo

טוב לראות אותך

אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים

כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי

לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים

לבנות אפשר גם

או תכשיט / תיק

היי, ברוכה השבה!מתואמת

אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈

ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".

אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...

יופי, תודה לכן!!בת 30

שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)

משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה

כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב) לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום

לק"י

אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.

ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.

מזל טוב!

מנסהטארקואחרונה

בגדול כל דבר אפשר לקשר אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..

אבל בכל זאת כמה רעיונות-

כלי לסבון

ספלים

מחבת

תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה

סמרטוט מגב דלי וכו

מגבות, מצעים

שלט שאפשר לעשות לדלת

צידנית קטנה

מחצלת

משחקי קופסא

צריכה עזרה, המלצה לקניית צלחות וסכום חדפ לבת מצווהמותק 27

מאזור ירושלים

אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה

מזל טוב!! ומלא בהצלחה באירגונים(:ניגון🌿

יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:

אה והייתי שם לפני כמה שניםניגון🌿

אז אולי השתנה שם..

תודהההמותק 27

באושר עדיראת גאולה

זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,

אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.

תודההמותק 27

יש בכנפי נשריםמאוהבת בילדי

חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.

יש גם בגאולה ברחוב הישיבה

יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה

תודהמותק 27

מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?

בגדים למי?מאוהבת בילדי

כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...

יש ברחוב בית הדפוסשלומית.

את "שגעון של שולחן" חנות מעולה

בירושלים?מותק 27

אם יש לך זמןעוד מעט פסח

ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.

אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).

אה,עוד מעט פסח

ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.

אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.

לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.

הזמנתי משיין מפיות ועוד כלמיני דברים ספציפייםמותק 27

אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ

יפההמותק 27

בגאולה ישרקאני

חנות עם מלא מבחר וזולה

ליד מרכז האלקטרוניקה

מעדכנת, רכשתי בסוף בירושלים בחנות ברחוב יפו.מותק 27

נראלי קוראים לה גאולה...

סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור

כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה

קונפטי לפזר על השולחנות,

שלט גדול של בת מצווה 12

ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח

חנות שקוראים לה גאולה ברחוב יפו?שמה לב

את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?

וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?

יש שם באמת חנות חד"פ שממליצים עליהמתואמת

ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.

נכון. יורדים אליה במדרגותמותק 27

איך סחבת הכול?מתואמת

אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...

היינו לילה במלון בירושלים, הגענו עם מזודהמותק 27

ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום

אה, יפה! (בעצם אפשר גם עם עגלה, כחושבים על זה)מתואמת

כן, תלינו גם על העגלהמותק 27

נכון. זה סניף של החנות שיש גם בגאולהמאוהבת בילדי

אם אני זוכרת נכון, קוראים לה גאולה.מותק 27

לא ג'ינה.. ולא קרוב למאפה נאמן, ממול, בצד השנימותק 27

קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.

כוסות חדפ

עוד מפיות של 12

שלט גדול של בת מצווה 12

מוזהבים לפזר על השולחנות

וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'

רק מפות לא קניתי..

הי אשמח לשמוע איפה בדיוק החנות ממוקמתשמה לב

בעיקרון ממש ליד תחנת הרכבת של הדווידקה.מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך