ו-נ-ה-פ-ו-ך הוא, אי אי אי, אשר ---> ;)אח..
יכתבו, הקוראים, המה את דבריהם.   (שימושי הליצן הזה, הא? )

נו, שוין - אתם יודעים - 'שבת זכור', זה כבר נהפך להיות מושג ענק מאשר 'סתם' שבת.
אז בואו נעשה השבוע קצת 'נהפוך הוא', שכל אחד יכתוב את הד"ת שיש לו בלב.
בין אם זה קשור לפורים, שבת זכור, שבת תצוה או סתם ככה ד"ת נחמד שקשור למשהו אחר...

ל-א ליבש!                                     

אני אתחיל במשהו לפרשת תצוה, משהו קצרצר --->

בכל הפרשיות (מאז שהוא נולד) מוזכר שמו של משה רבנו חוץ מפרשת - תצוה.
נשאלת השאלה - למה לא נזכר שמו? ועונים: בפרשת 'כי תשא' (שבוע הבא) משה רבינו מבקש מה' -
'ואם אין, מחני נא מספרך אשר כתבת' = אומר משה לה', אם לא תסלח לעמ"י, תמחוק אותי מהספר.
בסופו של דבר ה' סלח, אבל קללת צדיק אפילו על תנאי 'מסוכנת', וה' מחק את שמו מפרשת תצוה.
סבבה. הבנו למה ה' מחק את שמו, אבל למה דוקא מפרשת תצוה?! (שאגב היא לפני שמשה אמר לה' שימחוק אותו)
וכאן ישנם שני תירוצים -
א) הגר"א > ברוב השנים יוצא ז' באדר בשבוע של פרשת תצוה! ז' באדר = יום פטירת משה רבינו.
לכן הנה לנו רמז ליום הסתלקותו של משה רבינו. באיזו פרשה הוא לא מוזכר? בפרשה שבשבוע שלה, הוא נפטר = פרשת תצוה.
ב) איזה תימני מבוגר אחד () אמר > 'מחני נא מספרך' = מספרך'. כ' = 20.
פרשת תצוה היא הפרשה ה - 20 בתורה. לכן דוקא בפרשה זו לא מוזכר משה, כי כך בקש משה, "מחני נא מספר (מס' 20) אשר כתבת" = פרשת תצוה.

[הרב יהודה יוספי שליט"א]

כ-ל ד"ת שיש לכם, לא משנה איזה אפילו שאין לו קשר לכלום - תכתבו בקצרה.
העיקר, אל תיבשו. מספיק אנחנו עכשיו בצום ו - 'מתים' ככה לאיזה כוס מים...

הוווווווווווווווווווווווופה! שתהיה בעז"ה שבת שלום ומבורכת מלאה אור ושמחה!
פ-ו-ר-י-ם ש-מ-ח לכל עם ישראל. הא, ואל תשכחו לשלוח לי גם איזה כמה חבילות וופלים!
א-מ-ן! (על הוופלים, כן?)

תן תכתובת..דוסית גאה!
יישר כוח=)
מקסים!שיראל.
והנה כמה ד"תים-לא צריך לקרוא הכל,כל קטע עוסק בפסוק אחר מהפרשה:

נוכח בלי שם

"ואתה תצווה את בני ישראל"
משעה שנולד משה, אין פרשה בחומש ששמו של משה לא מוזכר בה, למעט בפרשתנו "תצווה". ומעניין, זאת דווקא בפרשה אותה קוראים בתורה ב-ז' באדר, יום הולדתו של משה, ויום פטירתו?! מסביר רבי זלמן סורוצקין, שדווקא על כן נקבעה פרשה זו להיקרא בעיתוי זה, כדי להדגיש את אופייה של אמונת ישראל, שלא העמידה את המנהיג, איש האלוקים, במרכז עשייתה ועבודת השם שלה. זאת, להבדיל מאמונות זרות, שכל חגיהן ומנהגיהן מתמקדים מסביב לימי ההולדת והמיתה של מחולל דתם. (מתוך: "תורה לעם").

ישראל נמשלו לזית
"שמת זית זך כתית למאור"
כל דבר שיש בשמן זית – יש בישראל. מה הזית הזה אין נושרין עליו לא בימות החמה ולא בימות הגשמים, כך ישראל אינם פוסקים מן הצדקה. מה הזית הזה אינו מוציא שמנו אלא על ידי כתישה, כך ישראל אינם עושים מצוות וצדקות אלא על ידי ייסורים. מה הזית הזה מובחר מכל השמנים, כך ישראל מובחרין מכל האומות, וכשנגאלים – נמתק להם. מה הזית הזה עד שלא ייבשל יהיה מר, כך ישראל עד שהם חוטאים ונדבקים בקשיותם יהיו מתמרמרים בצרות, וכשעושים תשובה, נענים ונשענים בבוראם. (המדרש הגדול).

קודם לכתות – אח"כ להאיר
"כתית למאור"
רק אחרי שהאדם מזכך ומטהר עצמו, כותש את תאוותיו וכותת את המידות הרעות, רק אז ראוי הוא למאור – להבין את אור התורה. (רב נחמן מברסלב).

תפקיד המנהיג

"להעלות נר תמיד"
מפרש רש"י: "עד שתהא שלהבת עולה מאליה". ומסביר הרב מנחם הכהן ב"תורה לעם", כי יש מנהיגים הרואים את תפקידם, להשגיח כל העת שאש היהדות לא תיכבה, חלילה. תפקידו האמיתי של המנהיג אינו לעמוד על ראשו של העם כמשגיח וכמפקח, אלא "להעלות נר תמיד" – להפיח בעם רוח חיים. להדליק את הזיק שבו, ולהעלות בתוכו את המאור שביהדות – "עד שתהא שלהבת עולה מאליה".

מנורת החינוך

"להעלות נר תמיד"
אומר רבי משה פיינשטיין: כשם שצריך להדליק את המנורה, כדברי רש"י "עד שתהא שלהבת עולה מאליה", כך יש ללמד את התלמיד, עד שיוכל ללמוד ולהבין בכוחות עצמו. כשם שהשמן צריך שיהא "זך כתית" – מזוקק שלא יהיו בו שמרים, כך יש להסביר את הלימוד לתלמידים באופן זר וברור, כדי שלא יבואו לכלל טעות. כשם שצריכים ליתן במנורה "חצי לוג שמן ללילי טבת הארוכים" (רש"י), כך יש לעשות מאמץ שגם התלמיד החלש יגיע להישגים בלימודיו, ולהימנע מלחשוב שאין לו סיכוי לגדול בתורה בשל כישרונותיו החלשים, או בשל מצבם הכלכלי של אבותיו וכדומה. וכשם שאין ליתן במנורה חצי לוג שמן אף בלילות תמוז הקצרים, כך יש להשקיע מאמצים גם בתלמיד הכשרוני ולא לסמוך על כשרונותיו. כללו של דבר, אין להפלות בין חזק לחלש, בין בעל כשרון לבין קצר דעת, שהרי במנורה נתנו אותה כמות של שמן ללילות הקיץ הקצרים, כמו ללילות החורף הארוכים. (הרב מנחם הכהן, שם).

שלוש מידות

"ואתה הקרב אליך את אהרן אחיך"
שלוש לשונות "ואתה" נאמרו בפרשה: "ואתה תצווה", "ואתה הקרב", "ואתה תדבר". "ואתה תצווה" – נאמר לעם הפשוט – צווה עליהם בלשון בהירה וברורה, בלשון ציווי ופקודת שלטון. "ואתה תדבר אל כל חכמי לב" – נאמר ליודעי ספר, דבר עימהם בהיגיון, להתיר ספקות ולברר סתומות. "ואתה הקרב" – נאמר לאהרון – זו המידה העליונה, שיש בה קירוב דעת וחברות, ואין בה צורך לא לצוות ולא לדבר. ("מלאכת מחשבת"). ועל פסוק זה מסביר רבי נפתלי מרופשיץ, שמשה רבינו, עוד משחר נעוריו נטה להתבודד במדבר. הוא המשיך בכך גם כאשר כבר היה מנהיגם של ישראל, ככתוב: "ומשה יקח את האהל ונטה לו אל מחוץ למחנה". אהרון, לעומתו, היה אוהב את הבריות ומעורב אתם. לפיכך אמר הקב"ה למשה: "ואתה הקרב אליך את אהרן אחיך" – קרב לעצמך ממידותיו של אהרון להיות מעורב בדעת עם הבריות, כי אין זה ממידת מנהיג להיות מרוחק מהעם.

קול הכבוד

"ועשית בגדי קודש"
מדוע נצטוו הכוהנים ללבוש בגדי כהונה מיוחדים, ואילו הלווים, שגם הם משמשים בקודש, לא נצטוו על בגדים מיוחדים?. אלא, שהלווים היו שרים בבית המקדש, וקולם הערב ושירתם ההרמונית משכה את העם אליהם ונתנה להם מעמד בעיני העם.  לכן לא נזקקו למדים כדי שהעם יעריכם ויכבדם. (מן התורה).

כתפיים רחבות

"ונשא אהרן את שמותם לפני ה' על שתי כתפיו"
יש מנהיגים שמיד עם היבחרם וכניסתם לתפקיד הרם, שוכחים את אלה שבחרו בהם ואת צרכיהם. אהרן שם על כתפיו את שמות שנים-עשר השבטים, כדי שלרגע לא ישכח את עול צרכיהם, ויזכור תמיד לשם מה הגיע לגדולה. (עפ"י "תורה היום"). דוגמא להנהגה. ופירוש נוסף: שתי האבנים הונחו, כאמור, על שתי הכתפיים. "אבני זיכרון" – פעם לעם את חובותיו כלפי המנהיג, ופעם למנהיג, שיזכור תמיד את חובותיו לעם.

דוגמא אישית

"והיה על אהרן לשרת, ונשמע קולו בבואו אל הקודש"
אם הכהן מתייחס לכהונה ברצינות, כאל דבר שבקדושה, והוא יודע וזוכר שנבחר לשרת את העם, ולא לשלוט עליו, במקרה כזה, "ונשמע קולו בבואו אל הקודש" – ישמע העם לקולו ויציית לו. (תורת עם).

שלושה אברים אלו דווקא

"ולקחת מדמו ונתתה על תנוך אזן אהרן ועל תנוך בניו הימנית, ועל בהן ידם הימנית ועל בהן רגלם הימנית".
למה דווקא במקומות אלה? מבואר ב"לקראת שבת", שכאשר הוכתרו הכוהנים הראשונים בעם ישראל, ציוותה תורה להראות להם מהן שלוש התכונות העיקריות של נושאי כהונה, שכל חייהם צריכים להיות קודש לציבור: אוזן כרויה (להאזין לצרכי הפרט והכלל), יד מושטת (מתן עזרה, הדרכה והכוונה), ורגל ממהרת לעודד ולעזור.
אפשר לשלוח לי זיכוי באימייל -אח..
ואני כבר אסתדר עם זה...

יישר כח על הד"ת למי שהביא!
תבורכו מכל טוב.

פורים מלא שמחה!
שבת שלום ומבורכת!

מהמם!!!!*חזרזיר*
אהבתי כ"כ!!!
באמת יפה....!!
אני זוכרת שבשבת בר מצוה אז אבא שלי אמר:
שאומנם משה לא מוזכר בפרשה אבל הוא כן מוזכר כי כתוב "אתה תצוה" ,
אז ככה גם אצלינו,
אומנם יהודה לא נמצא אבל הוא כן נמצא,כי חיים אותו...
סתם באותו נושא^^^

אחלה ד"ת אחי(אח..)חיים מנחם
וואי אני מזה רעב!
שיגמר כבר הצום הזה!!!
אני נורא רעב! עוד שניה אכלתי אותה![בשתי מובנים..]טל!=)
יש לי דבר תורה חמודי:-למטה)יויו2
אהם אהם...
אז ככה:
שאלה...: למה בחנוכה מסובבים את הסביבון מלמעלה, ולעומת זאת, בפורים מסובבים את הרעשן מלמטה?...
תשובה: בחנוכה הנס שקרה,היה מלמעלה, היה נס על-טבעי,גיבורי-חלשים רבים-מעטים,מה',מלמעלה.
לעומת זאת בפורים, הנס לכאורה כולו קרה בארץ,מרדכי שמע את בגתן ותרש..הלך לאסתר..וכל סיפור המגילה שהתגלגל בשושן...אבל הניסים עצמו קרו מלמטה.

אז...שיהיה לכוווווווולם,גם לך,חג פורים
                 שמח,ומבדח!
ויהי רצון ששמחת פורים תימשך לכולנו לכל השנה בע"ה,א-מן!

והנפנוף ביום העצמאות הוא גם מלמעלה וגם מלמטה ii
סורי על הנצלו"ש...הייתי חייב..
מי מנופף מלמעלה?אלישע בן אבויה
בס"ד

בכל אופן, יום העצמאות הוא ודאי לא כמו חנוכה. כל מה שאתם מתרגשים ממנו הוא ודאי לא בבחינת נס גלוי. (נס גלוי = משהו שסותר את דרכי הטבע (מים שהופכים לדם, מטה שהופך לתנין, קרח שבתוכו מתלקחת אש, ים שניצב כמו קיר, פך שמן של שלושה וחצי לוגים שמספק עשרים ושמונה לוג, וכדו')
נראה לי שכוונת המשורר הייתה לנופף על מנגל.....ת.מ.
קפיציייי=]]]] באמת ששווה קריאה..*חזרזיר*
האם אני עיווראלישע בן אבויה
בס"ד

או שמשה לא מוזכר גם בעקב, ראה, שופטים וכי תצא?
לא חשוב.
בנוסף: הקריאה לפי הפרשות היא חדשה יחסית, ובעבר הייתה מקובלת קריאה על פי הסדרים (מסומנים בחלק מהתנ"כים עם האות ס' בצד על פי כתבי היד, ובקורן הגדילו לעשות [בטח זו אחת הסיבות שהרב ברויאר זצ"ל התעצבן עליהם] וּמִסְפְּרוּ את הסדרים באותיות, בחלק החיצוני של העמוד)

דבר תורה:

היֹה היה, לפני שנים רבות, מלך גדול וחזק. הייתה למלך אשה יהודיה. היה יהודי שהמלך חב לו את חייו. ואז בא המשנה למלך ובקש להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים, ולתלות את בעל החוב על עץ גבוה חמשים אמה, למען יראו וייראו. באמת מאוד מסתורי, מה יקרה עכשיו?
ההסבר הרגיל הוא שהקב"ה מקדים רפואה למכה, אבל זה הסבר מאוד לא מספק. היה אפשר לכתוב בשלב מאוחר יותר של המגילה שכבר לפני כל הסיפור עם המן, המלך נשא את אסתר ומרדכי הגיד על בגתנא ותרש. כל המגילה נראית די צפויה.
אם נסתכל טיפה יותר, נראה שזה לא בדיוק ככה. הקב"ה סידר שאחשוורוש יחוב את חייו למרדכי היהודי. הקב"ה סידר שאסתר תהיה אשת המלך. הקב"ה סידר שתידוד שנת המלך. הקב"ה סידר שבדיוק המן יגיע בשביל לקבל את ההשפלה של הרכבת מרדכי. אבל מה הקב"ה לא סידר?
"וַתֹּאמֶר אֶסְתֵּר לַהֲתָךְ וַתְּצַוֵּהוּ אֶל מָרְדֳּכָי: כָּל עַבְדֵי הַמֶּלֶךְ וְעַם מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ יוֹדְעִים אֲשֶׁר כָּל אִישׁ וְאִשָּׁה אֲשֶׁר יָבוֹא אֶל הַמֶּלֶךְ אֶל הֶחָצֵר הַפְּנִימִית אֲשֶׁר לֹא יִקָּרֵא אַחַת דָּתוֹ לְהָמִית לְבַד מֵאֲשֶׁר יוֹשִׁיט לוֹ הַמֶּלֶךְ אֶת שַׁרְבִיט הַזָּהָב וְחָיָה וַאֲנִי לֹא נִקְרֵאתִי לָבוֹא אֶל הַמֶּלֶךְ זֶה שְׁלוֹשִׁים יוֹם:" זה נראה די פשוט, מצד אחד. הכל כבר מסודר. הרי הקב"ה לא יפיל הכל על הדבר הזה, בסה"כ צריך להראות שבאמת קצת אכפת לנו. אלא מאי? מה יקרה אם אסתר תיכנס לחצר הפנימית של המלך שבטוח שרוצים להרוג אותו, ותגיד לו שהיא אחת מהאנשים שהמן דיבר עליהם ואמר "וְדָתֵיהֶם שֹׁנוֹת מִכָּל עָם וְאֶת דָּתֵי הַמֶּלֶךְ אֵינָם עֹשִׂים"? לא רק זה, אנחנו עם מפוזר ומפורד בין העמים, אין לנו שום בעיה לשלוט בעולם ברגע שנרצה. ועד עכשיו לא סיפרתי לך שאני יהודיה כי לא רציתי שתדע שאני עוזרת להם לשלוט אפילו בבירה. נורא נחמד. יש להניח שכל זה היה בהסבר שהתך נשלח להגיד למרדכי. הגיוני שאסתר הייתה די המומה מהתשובה של מרדכי: "אַל תְּדַמִּי בְנַפְשֵׁךְ לְהִמָּלֵט בֵּית הַמֶּלֶךְ מִכָּל הַיְּהוּדִים: כִּי אִם הַחֲרֵשׁ תַּחֲרִישִׁי בָּעֵת הַזֹּאת רֶוַח וְהַצָּלָה יַעֲמוֹד לַיְּהוּדִים מִמָּקוֹם אַחֵר וְאַתְּ וּבֵית אָבִיךְ תֹּאבֵדוּ וּמִי יוֹדֵעַ אִם לְעֵת כָּזֹאת הִגַּעַתְּ לַמַּלְכוּת:" במילים אחרות: אלה סתם תירוצים. את לא באמת חושבת שהיהודים עלולים לאבד את הדבר היחיד שיכול לעזור להם. את רק מפחדת ממה שיקרה לך. אסתר מקבלת עליה את הדין, ומבקשת שיתפללו עליה. אחרי שלושה ימים היא נכנסת ומושכת את הזמן. היא מצליחה להראות למלך שהיא לא מנסה לשלוט, היא גורמת למלך להגיד כמה פעמים שהיא יכולה לקבל את חצי המלכות, ובסוף רק מבקשת חיים: "וְאִלּוּ לַעֲבָדִים וְלִשְׁפָחוֹת נִמְכַּרְנוּ הֶחֱרַשְׁתִּי". אין שום כוונה למרוד. ממילא אחשוורוש מתעצבן על המן שהציג את הדברים בצורה כל כך מעוותת, (יתכן שאסתר גם מספרת לאחשוורוש את הסיבה האמיתית שהמן התעצבן על היהודים, מה שמוכיח עד כמה דווקא המן מעוניין במלכות), הוא יוצא לשניה בחוץ (למה? לא חשבתי על זה..) וכשהוא חוזר הוא רואה את המן נופל על המיטה אשר אסתר עליה. זהו. המן מנסה להפליל את העם הכי שפל. הוא רצה להרוג באופן אישי את מי שהציל את המלך מבגתן ותרש, ועכשיו הוא מנסה "לכבוש את המלכה" עמו בבית. מידה כנגד מידה, הגיע לו העונש של המורדים המלכות שהוא התכוון לתת למרדכי, ה'מורד במלכות' לכאורה, למען יראו וייראו: "וַיִּתְלוּ אֶת הָמָן עַל הָעֵץ אֲשֶׁר הֵכִין לְמָרְדֳּכָי וַחֲמַת הַמֶּלֶךְ שָׁכָכָה:"
ועדיין כלום לא נגמר. ברור לנו, כקוראים, שלא יקרה כלום. למרדכי ואסתר העתיד בכלל עוד לא נראה כל כך טוב:
"וַתּוֹסֶף אֶסְתֵּר וַתְּדַבֵּר לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ וַתִּפֹּל לִפְנֵי רַגְלָיו וַתֵּבְךְּ וַתִּתְחַנֶּן לוֹ לְהַעֲבִיר אֶת רָעַת הָמָן הָאֲגָגִי וְאֵת מַחֲשַׁבְתּוֹ אֲשֶׁר חָשַׁב עַל הַיְּהוּדִים:
...
וַתֹּאמֶר אִם עַל הַמֶּלֶךְ טוֹב וְאִם מָצָאתִי חֵן לְפָנָיו וְכָשֵׁר הַדָּבָר לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ וְטוֹבָה אֲנִי בְּעֵינָיו יִכָּתֵב לְהָשִׁיב אֶת הַסְּפָרִים מַחֲשֶׁבֶת הָמָן בֶּן הַמְּדָתָא הָאֲגָגִי אֲשֶׁר כָּתַב לְאַבֵּד אֶת הַיְּהוּדִים אֲשֶׁר בְּכָל מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ:
כִּי אֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי בָּרָעָה אֲשֶׁר יִמְצָא אֶת עַמִּי וְאֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי בְּאָבְדַן מוֹלַדְתִּי:"
וגם ידיו של המלך אחשוורוש כבולות, "כי כתב אשר נכתב בשם המלך ונחתום בטבעת המלך - אין להשיב".

בסופו של דבר הפיתרון נמצא, שמחה וששון ליהודים משתה ויום טוב. ובניגוד למקובל: 'הם ינסו להרוג אותנו, ננצח, בואו נאכל.'
תזכורת: בסופו של דבר אסתר קיבלה עליה את הדין - ואת ובית אביך תאבדו. יתכן שזה קשור לעובדה שרק האיום הזה הצליח להביא אותה מול אחשוורוש. ומי שמוסר נפשו על מנת שינצל - לא ניצל.

מסקנה: בואו נסתכל על המכלול, גם אם זה יגרום לנו לשכוח את עצמינו, נפסיק להיות אגואיסטים, ונפסיק להתבכיין שלא קיבלנו בדיוק את מה שרצינו.
* תיקון קטן --->אח..
מפרשת שמות, עד סוף ספר במדבר משה רבינו מוזכר חוץ מפרשת 'תצוה'.

תודה אחי, בדקתי וזה אכן כך.
שבת שלום ומבורכת!

פינת המתנגדgolani
ומה אם שנה מעוברת.
הי, דווקא קראתי אחד יפה...חיוכיםאחרונה
מקווה שזה עדיין קשור =)
כתוב שכאשר קוראים בספר הזכרונות לפני אחשוורוש, אומרים "בגתנא ותרש" ובפרקים הקודמים מוזכר בגתן, ללא א', אז שואלים למה כאן כתוב בגתנא, עם א'?  והתשובה היא, כשהחכמים של אחשוורוש כתבו את מעשהו של מרדכי הם רצו להמעיט בערכו, ולכן כתבו "בגתן או תרש", לומר שמרדכי לא ידע בדיוק מי הוא האשם. אלא מה קרה, כשקראו לפני המלך אחשוורוש התחברה הא' לבגתן והו' לתרש וכך יצא שכתוב "בגתנא ותרש"

שנזכה לחג שמח באמת!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך