... סיפור מאד יפה שנתקלתי בו היוםנפש חיה.
*סיפור נדיר(!!) מצמרר ועוצמתי ליום השואה* - *על אמונה בלתי נתפסת בשיא החושך ועל ההשפעה שלה*

סיפר: הרב שבתי סלבטיצקי

"אספר לכם סיפור נורא שסיפר אחד משליחי חב"ד בארצות הברית, שיש לו בית כנסת גדול ופעיל מאד. רוב היהודים בבית הכנסת שלו הם, מה שנקרא, מודרניים...

*ברכת כוהנים בחוץ לארץ היא אירוע מיוחד.* כידוע לכולם, עולים שם לדוכן
רק בימים טובים ולכן *אף אחד לא מפספס את ההזדמנות לשמוע את הכוהנים ולקבל את הברכות.*

על הרקע הזה, התנהגותו של אחד היהודים בבית הכנסת הייתה תמוהה. *השליח שם לב שאחד המתפללים, בכל פעם לפני ברכת כוהנים, פשוט יוצא החוצה.* הוא חשב שאולי היהודי ממהר לביתו וסתם "מחפף" את סוף התפילה, והחליט לשכנע אותו להישאר עד סוף התפילה.

אז באחד מהחגים הוא ניגש אליו לפני התפילה, והזמין אותו אליו לסעודת חג אצלו בבית אחרי התפילה, כך הוא יישאר עד סוף התפילה. *האיש הסכים, אבל קצת לפני ברכת כוהנים, היהודי קיפל את הטלית ויצא החוצה*.
השליח חשב שהוא הלך הביתה, אבל כשהסתיימה התפילה הוא גילה לתדהמתו את אותו יהודי עומד וממתין לו שם בחוץ.

*השליח הבין שזה לא סתם. משהו בטח מסתתר פה.* הם צעדו לבית השליח, ומשהגיעו התיישבו לסעודת חג. בין הניגונים ודברי התורה אמרו "לחיים", ואז, כשנפתחו הלבבות, שאל אותו השליח: *"למה אתה מקפיד תמיד לצאת מבית הכנסת לפני ברכת הכוהנים?".*

האורח החוויר. ראו עליו שהוא בסערת רגשות, ואז הוא אמר: *"אספר לך משהו שלא סיפרתי לאף אחד",* והתחיל לספר את הסיפור האישי והנורא שלו: *"בזמן השואה הייתי באושויץ.* חיינו בצריף אחד שמונה מאות אנשים, כל שמונה אנשים ישנו על דרגש עץ משופע. אם אחד מאיתנו היה מתעורר וזז, כולם היו נופלים. כל מאות האנשים היו דחוסים בצפיפות מחניקה בתוך הצריף, בלי שירותים ומקלחות. קצבת האוכל הייתה שלוש מאות גרם לחם ליום, ולפעמים גם מרק מקליפות של תפוחי אדמה. *הנאצים יימח שמם רצו לאבד את 'צלם האלוקים' שלנו".*

*"אחד מהאסירים היה יהודי זקן* שאיכשהו הצליח לגדל זקן ולשמור עליו גם בתנאים האיומים והבלתי אנושיים ההם. הוא היה מכסה אותו בצעיף כל הזמן. *היהודי הזה החזיק את כולנו. הוא עודד אותנו לשמור שבת וחגים. הוא עודד וחיזק את כל מי שנשבר.*
לא פעם הוא ישב והקשיב במשך שעות לצרות של יהודים אחרים, וחיבק אותם בכל הלב.

*"פעם הוא נכנס לצריף ואמר: 'בעוד שבועיים חג הפסח, אנחנו חייבים לערוך כאן ליל הסדר. צריך להשיג מצה שמורה.* שכל אחד יפתח את העיניים ויפתח את הלב, ויחפש דרך להשיג מצה כשרה לקיים בה את המצווה'.

"חיפשנו וחקרנו עד *שגילינו שלמפקד המחנה יש משרת יהודי,* שמנקה ומסדר לו את הבית. *ניגשנו לאותו יהודי וביקשנו ממנו שיאפה לנו מצות במטבח של מפקד המחנה.* בהתחלה הוא פחד פחד־מוות מהרעיון המסוכן, אבל בסוף הוא הסכים. *הוא אפה לנו שתי מצות כשרות!*

*"ערב פסח. אחרי מסדר הערב התיישבנו כולנו על הרצפה. היהודי הזקן התחיל לקרוא את ההגדה בעל פה, ואנחנו הצטרפנו אליו, אומרים את הקטעים שזכרנו מההגדה. אחר כך הוא חילק לכל אחד חתיכת מצה*, 'שטיקל מצה', ממש חתיכה קטנטנה. *שתי המצות היו אמורות להספיק לשמונה מאות יהודים...* הייתה התעוררות בלתי נתפסת. *מרור היה בשפע...* ארבע כוסות שתינו, *ארבע כוסות של דמעות, שזלגו בשטף...* והנה, *אנחנו זוכים אפילו לאכול מצה שמורה, כאן באושוויץ!*

*"לפתע נפתחה הדלת. אחד הקלגסים הנאצים יימח שמם עמד בפתח. הוא ראה שמונה מאות איש יושבים על הרצפה ביחד.*

תוך רגע כולם קפצו בפחד ובהלה למיטות. *הנאצי שלף את האקדח, תפס את היהודי הראשון שנקרה בדרכו, הצמיד לו את האקדח לראש, וצעק: 'מי ארגן את כל הסיפור הזה? אם לא תגיד לי מיד - אני הורג אותך!'* היהודי סירב להסגיר את היהודי הזקן, והנאצי המשיך לאיים: 'אהרוג את כולכם, אחד־אחד, עד שאדע מי אחראי לזה!'.

*"ואז נעמד היהודי הזקן, התקרב לנאצי, קרע את חולצת האסיר המפוספסת שלו, ואמר: 'הנה, זה הלב שלי. אני ארגנתי את הכול. אם אתה רוצה להרוג אותי – תהרוג. בהם אל תיגע'.*

"הנאצי כיוון את האקדח לליבו של היהודי הזקן... אבל ברגע האחרון, שנייה לפני שירה בו למוות, הוא עצר והתחיל לחייך חיוך שטני.

אנחנו כבר ידענו. כשאחד מהם מחייך, זה סימן ברור שמשהו ארור ואכזרי עומד לקרות. *הנאצי אמר: 'לא אהרוג אותך סתם כך. מחר נאסוף את כולכם, נעמיד אותך על בימה גדולה, אספר לכולם מה עשית ואז אהרוג אותך'.*

"למחרת אספו את כולם. *הרשע סיפר על ה'חטא' של היהודי הזקן, והצמיד את האקדח למצחו. ואז, בשניות האחרונות לחייו, הרים היהודי הזקן את ידו וביקש זכות לבקשה אחרונה לפני הוצאתו להורג.*

"'מה אתה רוצה?', שאל הנאצי בלעג ארסי. 'לחם? מרק? חתיכת בשר?'

"'לא', ענה היהודי. 'אינני רוצה לא מים, לא בשר ולא מרק. *אני רוצה לתת משהו לאלפי האחים שלי כאן.* אני אוהב אותם, אני רוצה לתת להם משהו שיעזור להם להמשיך. מה אני יכול לתת להם? אין לי כסף, אין לי אוכל, נעליים אין לי וגם לא בגדים, אבל מה? *אני כהן. אני רוצה לתת להם ברכת כוהנים'".*

"הוא הרים את שתי הידיים שלו, העמיד אותן בצורה של ברכת כוהנים, והתחיל לברך. מילה במילה. לאט־לאט. 'יברכך... ה'... וישמרך...',

את השקט אפשר היה לחתוך בסכין. אלפי יהודים עמדו מורכני ראש, הורידו את העיניים לרצפה, וים של דמעות נשפך. היה זה בכי בלי קול. האדמה הספוגה מדם הייתה ספוגה בדמעות רותחות. ברית מלח".

*כזו אמונה בקדוש ברוך הוא! כזו אהבת ישראל!* פשוט ראו את כוחה של הנשמה היהודית. אחרי שנים של גיהינום, אחרי שנים של רעב מתמשך, עבודה אינסופית ומתישה בשלג ובכפור, התעללויות והשפלות, צרות וייסורים. היהודי הזה איבד את כל עולמו, את כל משפחתו, את הכול. הנאצים הארורים עשו הכול כדי שהוא יאבד צלם אנוש, שיהפוך לחיית אדם, אבל הוא לא נשבר. הוא ניצח אותם!
*הוא נשאר יהודי, עם "צלם אלוקים", והם – הם נותרו חיות פרא.*

*"אחרי אושוויץ נסעתי לאמריקה"*, סיים היהודי את הסיפור המצמרר. *"עזבתי לגמרי את היהדות,*
חיפשתי לברוח מהכול. *רציתי להתחתן עם גויה, אבל המחזה של אותה ברכת כוהנים עמד לי מול העיניים, ופשוט לא יכולתי לעשות את זה.*
התחתנתי עם יהודייה. נולדו לי ילדים. רציתי לשלוח אותם לבית ספר של גויים, אבל הדמות של היהודי הזקן עמדה לי מול העיניים ופשוט לא יכולתי לעשות את זה. שלחתי אותם לבית ספר יהודי".

*"אתה יודע למה בברכת כוהנים אני יוצא החוצה?",* אומר אותו יהודי לשליח, *"אני לא רוצה לאבד את הזיכרון של אותה ברכת כוהנים של אושוויץ.* אני רוצה לא לשכוח אותה, שתישאר בי לעולמי עד. אני לא רוצה להחליף אותה בשום ברכת כוהנים אחרת".

היהודי לקח את החוויה החזקה ביותר בחיים שלו, ושמר עליה מכל משמר – וגם היא שמרה עליו מכל משמר והשאירה אותו יהודי".

*הלוואי ונשאב מסיפור זה עוצמות של אמונה בכל מצב,* ובנוסף - בעז"ה *שנדע לשמר בתוכנו אירועים מכוננים של התעוררות הלב* - שכל אחד מאתנו נתקל בהם בחייו.
וואוו, כל כך מרגששואל כדי ללמוד
תודה רבה לך על השיתוף
מצמרר
בשמחה. חשוב.נפש חיה.
מאוד. תודהשואל כדי ללמוד
ואוו תודהברגוע
בשמחה.נפש חיה.
..מבשר שלום
מרגש, תודה לך
תודה על זה, אוי ה'...אם רק נאמין
רוצים עוד סיפור בסגנון דומה?נפש חיה.
בבקשהנפש חיה.
*פה עקום. לב ישר*

סיפור מדהים מאביתר ליכטמן

*סיפור על גיבורה אחת מתוך מליונים - מוזמנים להעביר הלאה*

לסבתא אילנה שלי, יש פה עקום. למעשה כך נהיה לה מגיל 15. ואני? אני עד גיל 10 בכלל לא ידעתי שהפה של סבתא אילנה עקום.

אבל כמו ילד סקרן שאוהב להקשיב להורים, או יותר נכון, להאזין להם בזמנים שהוא לא אמור לשמוע, שמעתי שסבתא מתביישת. מתביישת בפה העקום שלה. ואני רק בגיל 10 הסתכלתי שוב על סבתא וראיתי שהפה שלה באמת עקום. אבל היא סבתא שלי, אז לא שמתי לב לזה עד אז.

וגדלתי, ובררתי, ושאלתי, והבנתי שהפה של סבתא אילנה עקום. אבל זה רק בגלל שהלב שלה ישר.

כי שם, בבלוק, באושוויץ, סבתא הייתה הראשונה בדרגש. אותו קרש עץ, ששבע בנות ישנות בו, אחת על השניה, אחת ליד השניה. ולידן, בכניסה לבלוק, הסיר. לא של האוכל. הסיר של הצרכים. מונח במקום שסבתא, הראשונה בדרגש, רואה היטב.

ובאותו לילה, בתוך כל הרשע המשתולל בעולם, גברה רשעה על רשעה ושומרת הבלוק הזהירה, כי אבוי לאותה אחת, שלפני המסדר של 4:00 לפנות בוקר, תעשה את דרכה לסיר ותיתפס. הצורך הבסיסי של כל אדם, נמנע.

ובאותו הלילה, ממש לפני המסדר, אמא אחת, שביתה נערתה הייתה עימה, כבר לא יכלה להתאפק. רצה לסיר וחזרה לדרגש. והשומרת? שמעה את הרעש ולא ראתה את הדמות.

צעקות-נביחות לחלל החדר: "מי זו הייתה? מי זו?". וסבתא. אילנה בת ה15. ראשונה בדרגש, ראשונה בקרבה אל הסיר. לא של האוכל. נשלפה לחקירה מהירה. "את היית חייבת לראות! את הכי קרובה!" והיא עונה "אינני יודעת". השוט מונף, הזדמנות אחרונה.

ואני שואל את סבתא. "ידעת סבתא?" והיא עונה: "ידעתי ידעתי, אבל איך יכולתי למסור מישהי לקלגסית. ועוד להשאיר את ביתה לבד". "אני כבר הייתי יתומה. ואיך אהפוך בעצמי ילדה נוספת ליתומה?"

ילדה בת 15 בשם אילנה. או בשם העברי שכבר נשכח ממנה: הניה מלכה, עומדת מול שוט מונף, ואומרת: אינני יודעת. והשוט והקלגסית, הכו ללא רחם. בראש, מכה ועוד מכה ושוב ושוב. ואחת מהן ישירות בפנים. מכה שהשאירה פה עקום לכל השנים.

ואנחנו מאז ששמענו, הזכרנו לסבתא, הפה שלך, הוא עיטור גבורה לכל החיים. עיטור של אור וחן כנגד כל החושך והכיעור שהיה שם.

לסבתא אילנה שלי, יש פה עקום. אבל הלב שלה ישר.

סבתא הלכה לעולמה לפני כמה חודשים, עם פה עקום, אבל עם חיוך גדול על הפנים. על הניצחון שלה שהתבטא במדינה, צבא יהודי ועשרות נכדים ונינים.

כשהייתי שואל את סבתא אילנה, מה התפקיד שלנו מול הרשע הנאצי. היא הייתה עונה "להוסיף טוב, לאהוב את המקום שאנחנו חיים בו, ואחד את השני".

ככה מורכב. ככה פשוט.

יהי זכרה ברוך

ניסי ה' 8לע"נ קדושי השואה
תודה רבהשואל כדי ללמוד
זה אני מכיר. ראיתי גם
באמת סיפור מדהים
וואו. ראה ה' והביטהרפרם בר פפאאחרונה
סיפור עם סוף אופטימינפש חיה.
*שלום לכולם. בשבת אנו מברכים בתפילות ערבית "הפורס סוכת שלום עלינו ועל ירושלים" , ראו סיפור מקסים על המנקה של הכותל המערבי*

בנימין ורצברגר יליד 1926 בהונגריה,

רחלי חדד, מנהלת ההדרכה בכותל המערבי, כתבה בעבר כך:

"כבר 18 שנים אני מדריכה בכותל, ואת בנימין זאב ורצברגר הכרתי ביום הראשון. אין מדריך ואין מבקר שלא שמע את הסיפור שלו: בשואה הוא נשלח למחנה מטהאוזן, שם מדי יום קצין האס.אס היה מעיר את הנערים לעבודת פרך, בעודו צועק עליהם: 'אתם חולמים על ירושלים? לא תזכו להגיע לירושלים, אתם תראו אותה רק דרך הארובות של תאי הגזים!'.

המילים האלה נכנסו ללבו של בנימין. הוא ניצל, עלה לארץ, הקים משפחה, וכשיצא לפנסיה הגשים את חלומו, להיות כל היום בכותל. הוא עבר דירה לירושלים והחל לעבוד בכותל כ... עובד ניקיון. הוא עשה זאת מתוך בחירה, רצון, התרגשות והכרה יום יומית בזכות העצומה.

מדי בוקר לבש את בגדי הניקיון בחרדת קודש, כאילו הוא זוכה לעבוד בארמון המלך. לאבני הכותל הוא התייחס באהבה מיוחדת. הוא הסביר שבכל פעם שהוא מנקה אותן, הוא מרגיש שהוא נוקם באותו קצין נאצי. הוא נהג לצטט את הפסוק 'וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלָ‍ִים' וראה בכך ציווי: לנסות לראות תמיד את הטוב.

רבבות אנשים פגשו אותו פה לאורך השנים ושמעו את סיפורו. במפגש אחד מרגש במיוחד, בנימין, יליד הונגריה, פגש פה את ראש ממשלת הונגריה. הילד ההונגרי הצעיר שכמעט לא שרד, פוגש את נציג הונגריה, בירושלים. בתקופת הקורונה ערכנו סיור וירטואלי, ובנימין למד איך להשתמש בזום וסיפר כך את סיפורו.

בשבילי המפגש איתו בכל בוקר, בכניסה לעבודה, היה מפגש עם נצח ישראל".

היה לו אח גדול ממנו ו2 אחיות קטנות. סבא שנשאר לבד בן 17 במשקל 25 ק"ג עלה לארץ, זכה להקים משפחה עם עטרה לבית זילברשטיין (גם היא ניצולת שואה היתה באושוויץ, שרדו 4 אחיות מתוך 10 ילדים), נולדו להם בן ובת. והם זכו לנכדים ולנינים.
כל השנים סבא עבד קשה ונלחם בכל המלחמות.
בגיל 70 הם עלו מעפולה לירושלים
והוא התחיל לעבוד בכותל, בהתחלה בתחזוקה וניקיון, הוא היה מנקה את אבני הכותל, מסיר קורי עכביש, מניח בקבוקי שתיה לאורך המסלול לבאים למנהרות ומביא לסבתא שלי לכבס את דגלי ישראל שתלויים בכותל ולגהץ אותם כי זה לא מכובד שדגל ישראל מלוכלך.

סבא היה מנקה את הכותל כי אמר שלא יכול להיות שיש עזובה, לכלוך וקורי עכביש במקום הקדוש הזה, ואצל הגויים להבדיל אלף אלפי הבדלות יש נוי ופרחים?!?!
"ועיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתיה"- היה נחרד בזעזוע פנימי עמוק.
הוא גם היה קונה ערימות של חולצות בבאזרים ושם בתא שלו בעבודה, כדי להביא למקבצי נדבות.. מכבד מאוד כל אדם.

כששאל אותו אחד העובדים אם משלמים לו על עבודתו, ענה שכן. אמר העובד: אם כך, גם אני רוצה. ענה סבא: שמשמים משלמים לו.
עד גיל 83 הוא היה מגיע יום- יום לעבוד בכותל.

בהמשך הוא התקדם והגיע לתפקיד של דייל כניסה, אחראי לקבל את כל האנשים שמגיעים למנהרות ולעשות קבלות פנים לאחמי"ם.

אחד העקרונות שלפיהם הוא חי, זה לראות בכל דבר את הטוב, הטוב שבאדם והטוב שבמציאות
כמו הציווי: *"וראה בטוב ירושלים", 'וראה' לשון ציווי.*

כשסבא היה צעיר הוא הגיע להתברך אצל החזון איש, החזון איש דאג וכיבד מאוד את ניצולי השואה, והחזון איש שאל את סבא מה הוא רוצה שהוא יברך אותו?
סבא ענה: שאהיה תלמיד חכם
החזון איש ענה: ברכה כזאת אי אפשר לתת כדי להיות תלמיד חכם צריך לעמול יום-יום.. העמל שבתורה הוא הברכה. אז הוא בירך אותו באריכות ימים.

אבא של סבא בנימין נפטר לו בידיים בצעדת המוות, בתאריך ה' באייר תש"ה, סבא נתן את פרוסת הלחם שקיבל ליהודי כדי שיעשה לו קבורה יהודית ויגיד קדיש.
אילו אבא של סבא היה יודע שהבן שלו יזכה לגדל דור רביעי בארץ ישראל בירושלים.

נסי ה 20לע"נ גר"ח קניבסקי
מקסיםשואל כדי ללמוד
מרגש מאוד

תודה על השיתוף
יום השואה זה י׳ בטבת ולא כ״ז ניסןJewice
ע״פ ההלכה ולא ע״פ החילונים הכופרים הרשעים
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך