אתן נותנות לילדים דמי כיס?טליה כ
א. מאיזה גיל?
ב. כמה כסף?
ג. כל כמה זמן?
ד. האם יש הוראה ברורה מה מותר לעשות עם הכסף?
אצליoo
יש קופסא עם כסף קטן, ומי שצריך לוקח, לרכישת דברים קטנים.

מגיל שיודעים ללכת לבד לחנות.

יש לי ילד שלא ידע ולווסת את הצרכים שלו לקניות, אז הגבלתי לפעמיים בשבוע 5 שח.

לגבי מה לעשות עם הכסף, אם זה ממתק, יש ממתקים שאני לא מרשה.
יש לי ילד בן 11 שמרוויח כסף של עצמו, וכשהוא רוצה לרכוש משהו, הוא מתייעץ איתי ולא יקנה משהו שאני לא מרשה.
לא ממשמיואשת******
אם צריך מבקשים ונותנים
לפעמים אני עושה מבצעים של לימודי העשרה
למשל לקרוא ספר עברית/אנגלית שאני בוחרת ולקבל כסף
לגבי מה לקנות לא זוכרת שהצבנו כללים אבל בפועל לא חושבת שמישהי קונה משהו בלי לשאול
לא נותנת בכללצהוב

אם יש משהו ספציפי שצריך נותנת.

חוץ מהילד בישיבה גבוהה. אני מוודאת שתמיד יש לו כסף לתוספת אוכל וכד'

אצלנומתואמת
לפני כמה שנים התחלנו לתת דמי כיס קבועים, מכיתה א'. בהתחלה שני שקלים בתחילת כל שבוע ואז שמונה שקלים בכל ראש חודש. (קצת התרופפנו עם זה לאחרונה... במיוחד שהם מקבלים בהרבה הזדמנויות "דמי כיס" מסבא וסבתא )
אין הגבלה ספציפית מה מותר להם לקנות עם זה, אבל כיוון שגם ככה הם שואלים אותנו לפני שיוצאים לקניות - אנחנו גם יודעים מה הם עומדים לקנות, ומטילים וטו אם זה נראה לנו לא מתאים. גם את כמות הקניות בשבוע/בחודש אנחנו מגבילים ככה. (הבכורה כבר יותר עצמאית בקטע הזה, אבל אנחנו די סומכים על שיקול דעתה)
אצלנובארץ אהבתי
הילדים עוד יחסית קטנים.
לא נותנת דמי כיס, אבל יש להם כסף משלהם - דמי חנוכה (מאיתנו ומסבא וסבתא), שקלים שאנחנו נותנים כשלמישהו נופלת שן, ועוד מתנות מסבא וסבתא מידי פעם.
בדרך כלל בחנוכה, או בזמנים אחרים שכולם מקבלים כסף במתנה, אני נוסעת עם הילדים לחנות צעצועים, לוקחת איתי אחד אחד לחנות והם בוחרים להם משהו שהם רוצים. אם נשאר להם יותר, הם שומרים בארנק שלהם (שנמצא אצלנו רוב הזמן) ואז בפעם הבאה הם יכולים לקנות ביותר כסף.
לפעמים כשהם מבקשים כל מיני דברים שלא תכננתי לקנות להם, אני אומרת להם שאפשר לקנות בכסף שלהם (אם יש לכם מספיק, ואם לא - אז שיזכרו את הרעיון ויקנו להם בפעם הבאה שיקבלו).
לא נותניםאורי8
הם מקבלים ליום הולדת ולחנוכה כסף מסבא וסבתא, חלק מהילדים קונים בו משחקים מייד, וחלקם שומרים וקונים מידי פעם במהלך השנה.
יש לנו מבצע נקודות לקטנים, ( כיתה ז ומטה, הגדולים יותר עוזרים בלי זה) מקבלים נקודות על עזרה בבית ביום שישי, ולאחרונה גם על הליכה לישון בזמן, והתארגנות זריזה בבוקר. בנקודות אפשר לקנות ארטיקים/ ברד/ חטיף. סוג,של דמי כיס. מדובר ממש על סכומים קטנים.
ניסיתי פעםבת 30

אבל לא עמדתי בזה...

לגדולות יש כסף משלהן שהן מרוויחות בעצמן

לקטנים יש מעט כסף שמקבלים מסבתא - חנוכה וכאלה. 

כןפלספנית
בעזהית

מתחילת כיתה א, עשרה שקלים כל ראש חודש.
דיברנו מראש לפני שהתחלנו- קנינו לה קופת חיסכון מעץ, צבענו בגואש והיא כתבה עליה "קופה להגשמת חלומות".. חשבנו על דברים גדולים שהיא תרצה לקנות בזה. רצתה רולרבליידס. חסכה וחסכה.. בסוף קיבלה מאיזה לימוד שהתמידה בו שובר של כסף לחנות משחקים, ועם השובר קנתה רולרבליידס והשלימה מהדמי כיס שחסכה. עכשיו כבר יש לה שוב סכום משמעותי (קרוב ל 200 שקל.. חוסכת מתחילת כיתה א', ולמעט הרולרבליידס לא קנתה כלום).

ברשמי מותר לה לקנות מה שהיא רוצה, וגם כשהיא מבקשת משהו שלא מתאים לנו לקנות אנחנו מזכירים לה שהיא יכולה לבחור לקנות מהכסף שלה; אבל בפועל מעודדים אותה לחסוך..
איזה יופייאם_שמחה_הללויה
גם אני בעד ללמד לחסוך בצורה כזאת ולתת להם "להרגיש" את הכסף גם בגיל קטן.
תודה! אני רואה מהתגובות כאן שזה די נדיר לתתטליה כ
ותודה למי ששיתפה שנותנת ופירטה
האמת שעדין מתלבטת אם כדאי להתחיל עם זה, אם יש למישהי תובנות נוספות, אשמח לשמוע
אני לא נותנת, אבל מעודדת ועוזרת לילדים לעבודיעל...
עבר עריכה על ידי יעל... בתאריך ג' באייר תשפ"ב 12:58
וכך הם מרוויחים סכומים יפים.
2 הגדולות שלי (12, 10) כבר הפקידו בבנק מאות שקלים... אני מאמינה יותר בחשיבות כסף שעבדת בשבילו...

כילדים, כן קיבלנו דמי כיס ותמיד בזבזנו את זה מהר
מסקרן לשאול....גב'
איזה עבודות יכולה לעבוד ילדה בת 10?
איך מגיעים לעבודות בשבילה?
לא חסראפונה
בייביסיטר בקטנה (לקחת ילדים לגינה אחה"צ)
עבודות בית קלות (שטיפת כלים)
קייטנה לילדי גן בחופשות
👍גב'
אני אשאל הפוך...דפני11
למה לתת..?
עוד אין לי ילגים בגיל אבל לנו ההורים אף פעם לא הביאו...
אם צריך משהו אז נתנו לנו כסף לקנות
אם זה סתם משהו לפינוק אז סביב משהו מיוחד (ראש חודש, יומולדת..)
כשגדלנו הרווחנו כסף וקנינו איתו לעצמנו מותרות (את ההכרחי כמו בגדים ההורים עדיין שילמו לנו).

למה בעצם לתת?
מרגיש לי שכסף כזה ייעודו לביזבוזים. ולא רואה סיבה למה לחנך לזה...
זה לא לחנך לבזבוזיםoo
זה לאפשר לילד באופן מבוקר, לבזבז מידי פעם. כמו שמבוגרים קונים לעצמם דברים שאינם הכרחיים, גם לילד יש את הצורך הזה.
ממ טובדפני11
אני בהחלט משתדלת לא לקנות דברים שאני לא צריכה.
ואם זה דברים לפינוק, אז כאמור קונה רק ברמה מאוד מודעת ומוגבלת, כמו שכתבתי, לראש חודש, שבת, או סביב אירוע מיוחד (שגם ככה רואה ערך בלציין אותו כחגיגי).

כנראה עניין של תפיסה
להפך, זה לחנך אותם לחסכנותמתואמת
ולהבנת ערך הכסף.
כשהכסף נתון בידיהם, הם צריכים לחשב בעצמם כמה עולה הדבר שהם רוצים, ולהחליט אם הם רוצים לבזבז על כך את הכסף או לשמור אותו למשהו אחר.
כשאנחנו אלה שקונים להם - הם לא יודעים כמה זה עלה, ולא חושבים על הכסף שיצא בשביל זה.
לכן אנחנו מתחילים את זה מכיתה א', שאז יש איזשהו סיכוי להבין את הערך של הכסף...
מסכימה עם זה.רק טוב!
מאז שהתחלנו, הגדולים (עכשיו בני 7-10.5) הפחיתו משמעותית את קניית הממתקים בכסף הזה, ושומרים עד שרוצים לקנות משהו. חבל להם לבזבז על דברים שלא מספיק חשובים להם.
טוב, יכולה לנסות להסביר את החשיבה שלי.דפני11
איתנו חינכו ממש טוב לחסכנות בלי כל זה.

נראה לי שמה שמפריע לי בדמי כיס זה שילד מקבל באופן קבוע כסף בלי יעד מוגדר ובלי סיבה שהוא מקבל אותו. כלומר לא התאמץ למענו, או לצורך משהו מיוחד.

אנחנו הורגלנו שההורים קונים לנו כל מה שאנחנו צריכים. ומנגד, הורגלנו שלא כל דבר שאנחנו *רוצים* אנחנו קונים. ולכן כל קנייה שהיא נטו רצון ולא צורך, הוצמדה לאירוע מסויים (כאמור, שבת, ראש חודש, יומולדת, הכל לפי גודל המתנה הצפויה). זה ממש ממש חינך אותנו לערך הכסף.
לזה שכסף לא גדל על העצים ולא קונים דברים סתם כי "מתחשק".
(אגב מתנת יום הולדת זה לא היה משהו שההורים קבוע מביאים... ממש לא.. איכשהו דווקא עם השנים הרגשנו אנחנו צורך לתת להם מתנה ביום ההולדת שלנו כי היי, הם הביאו אותנו לעולם אז בואו נגיד להם תודה..)

היו גם מתנות מידי פעם שקיבלנו מסבא וסבתא שהיו יותר כספיות והן כמובן היו לשימושינו החופשי. כאמור, אני וכמעט כל אחי שמרנו את הכסף באדיקות וחסכנו...
לא ידענו למה חסכנו חחח עד שיום אחד שמענו מבני דודים גדולים שהם חוסכים לרשיון.. אז החלטנו גם אנחנו שזה יהיה לרשיון
כי כאמור מה שהיינו צריכים ההורים קנו, והפתעות פעם ב (ברמת השוקו ולחמניה) היו לכבוד ראש חודש.
והרגשנו על גג העולם...

בעיני לימוד לחסכנות יכול להגיע דווקא מתוך הבנה שלא קונים כל דבר וקונים בעיקר כשצריך.. ולא רק כי "באלי"..
השיח על זה יכול לבוא גם בלי הדמי כיס עצמם שבאים בלי מאמץ ובצורה קבועה.

ובהמשך (גיל 12 כזה), התחלנו לעבוד והכסף שהרווחנו בעמל לגמרי לימד אותנו להבין את ערך הכסף במוחשי ושכדאי לחשוב נכון לגבי ההוצאות שלנו...
את צודקת בהחלט בחשיבה שלךמתואמת
גם אנחנו התלבטנו בזה הרבה, בדיוק מהסיבות האלו.
אך כשראינו שבכיוון הזה הילדים לא לומדים את הערך של כסף - החלטנו על הכיוון של דמי כיס. (הם גם כל הזמן ביקשו שנקנה להם דברים, ולא הבינו כשאמרנו להם לא...)
הם גם ככה מקבלים כסף בלי מאמץ - בחגים שונים ובימי הולדת (סבא וסבתא מצד אחד נוהגים לתת לכל הילדים כסף ביום הולדת של אחד מהם, רק שלו הם נותנים יותר...) - אז יש חשיבות לדעתי לכך שהם יקבלו כסף הרבה יותר קצוב ומועט מההורים שלהם.
ולא רצינו לתת להם כסף כתמורה למעשים טובים בבית כדי לא להפוך אותם ל"סוחרים" בגיל צעיר... (פרסים קטנים הם כן מקבלים, אבל כסף זה לא חינוכי בעיניי במקרה הזה) לכן עדיף לנו לתת להם כסף קבוע בצורה מבוקרת.
(ובאמת הגדולה כבר מרוויחה כסף בעצמה - בייביסיטרים ותסרוקות - אז לכאורה היא כבר לא צריכה דמי כיס... אבל בינתיים עוד לא הורדנו אותה מהרשימה)
מענייןדפני11
למה זה שהם מקבלים מסבא וסבתא גרם לך לחשוב שזה צריך גם לבוא מההורים בצורה יותר קצובה ומועטת?

לגבי מה שאמרת שהילדים לא הבינו כשאמרתם להם לא על דברים זה באמת שאלה.
בדיוק הבן שלי התחיל גם הוא לבקש מחא דברים ואני בדילמה על זה.
בדיוק רציתי לשאול את ההורים שלי באמת מה ואיך עושים את זה...
בינתיים אמרתי לו שאני אחשוב כל זה עם אבא ועד אז הוא מוזמן לבקש מסבא 🤣
כי יש לי הרגשה שהם לא מסוגלים להעריך את הכסףמתואמת
של סבא וסבתא - הם לא רואים אותם עובדים (כי הם כבר לא עובדים... לפחות לא במשהו מוגדר), זה נראה כאילו הארנק שלהם מכיל את כל הכסף שבעולם (והם באמת מקבלים הרבה כסף מהם) - אז איך אפשר ככה לראות את הערך של כסף?
זה לא שהם רואים בעיניים את הכסף שאנחנו מקבלים בעבודותינו, אבל הם רואים אותנו עובדים, ויודעים שהכסף שהם מקבלים מגיע משם.
ואנחנו נותנים להם הרבה פחות כסף, כך שבאמת הם נצרכים לחשב אותו ולחשוב מה הם רוצים לקנות ומה הם רוצים לחסוך.
(תכל'ס - הייתי מעדיפה שסבא וסבתא ייקנו מתנות פיזיות באירועים שצריך, כי הכסף באמת מבלבל את הילדים. אבל מבינה אותם שאין להם זמן וכוח להתרוצץ בשביל זה...)
טוב אני רק רוצה להאיר משהומיואשת******
בשתי הגישות יש דברים נכונים וטובים אני לא יודעת אם יש משהו ״נכון״
אבל עד כמה שזה כבר קלישאתי ומעצבן הדור של היום הוא שונה ויותר מפונק
ודברים שפעם היו נתפסים כנורמה היום הופכים ילד ליוצא דופן בין חברים באופן מובהק (למשל, לא לקבל מתנת יום הולדת)
אני לא חושבת שדמי כיס הם חובה בכלל כן?
אבל הגישה שאת מספרת שגדלת עליה עלולה, בדגש על עלולה כי לא באמת פירטת הכל כמובן, להיות מעט ״קשה״ עם ילדים של הדור הזה ולהוביל לחיכוכים מיותרים.
אני ממש לא חושבת שכל מה שילדים רוצים ולא צריכים צריך לקנות, אבל אם פעם ב… זה לא יצא צמוד לאירוע אלא סתם כי אבא ואמא אוהבים אותך, זה גם חשוב בעיני. איזון כזה שמתאים לדור של היום.
כאמור זה רק נקודה למחשבה להתאים דברים למציאות היום במקרה הצורך, ולא אמירה נגד או בעד גישה חינוכית כי באמת יש פלוסים ומינוסים לכל גישה
למה זה שהיא מרויחה יוריד אותה?מיואשת******
מה זה בעצם האמירה פה? מי שעובד קשה לא מקבל מההורים ומי ש״פרזיט״ מקבל?
(מבינה למה כמובן רק באה להאיר שאולי הילדה תקבל את זה ככה וכדאי לחשוב ולדבר על זה)
בעיני דמי כיס אם כבר נותנים אותם (אנחנו לא) זה סוג של אקט אהבה מההורים גם. פינוק כלשהו בנוסף לכל הרעיון החינוכי מאחוריו, ולכן אישית לא הייתי מפסיקה אותו. מי שעובד יש לו יותר, לא מגיע לו להפסיד כי הוא חרוץ. ככה בעיני (לא חייבים להסכים כמובן ;) )
לא, לא, ברור שזו לא הסיבהמתואמת
זה רק שמבחינתה אלה באמת "דמי כיס", במובן הביטוי של המילה. היא מרוויחה את דמי הכיס החודשיים האלה בתוך שעה פלוס עודף...
בכל אופן, בינתיים אנחנו לא מספיק מתמידים בדמי הכיס גם ככה
כי הסכום של דמי הכיס לא משמעותי לה124816
אצלי המתבגרות מרוויחות בעבודה מאות שקלים בחודש אז 5 שקלים שאנחנו מחלקים כדמי כיס בראש חודש לא ממש מעניינים אותן.
כמובן שאם הן לידי כשאני מחלקת לקטנים אני מציע גם להן
בעיניoo
החינוך הנכון בעניני כספים, זה לא חסכנות, אלא התנהלות כלכלית נכונה, כלומר שקונים ממה שיש, ועדיף לקנות קצת פחות ממה שיש, כדי שישאר כסף בצד.

החינוך לחסכנות, שם את הערך של הכסף במקום גבוה, יותר ממה שצריך.

אני מחנכת שכסף הוא אמצעי, שלא צריך להתעסק הרבה סביבו, ויחד עם זה צריך להתנהל נכון וללמוד לצמצם צריכה.
כל מה שכתבת לא סותר את מה שאמרתי דפני11
חסכנות היא חלק מהתנהלות כלכלית נכונה.

זה עניין של תפיסה, איך החינוך מחלחל.

כלומר אם ההורים יחשבו שכסף הוא אמצעי ולא העיקר בחיים, זה כנראה יעבור גם לילדים.

ואגב
כסף דורש התעסקות סביבו. זה לא דבר רע, זאת המציאות.
מי שלא מתעסק עם כסף כנראה בהכרח לא מתנהל טוב כלכלית.
בטח בגיל צעיר כשלומדים את החיים...
אבל כאמור הסכמתי עם כל דברייך, זה לא סותר את הגישה שלי
התגובות שלך מחכימות. מסכימה איתך!!אם_שמחה_הללויה
ניסחת פשוט במדויק. את עובדת בתחום הייעוץ כלכלי ?
תודה לךooאחרונה
לא, אני בהייטק
כתבת ממש יפה!אם מאושרת
גם אצלנו בבית גדלנו ככה.
ואפילו את הכסף שהרווחתי מעבודות שעשיתי נתתי להורים מיוזמתי כמובן.
הרגיש לי שזה המשך הצורת חיים הזו- הם נותנים לי כל מה שאני צריכה,ואני רואה שאמא מתלבטת אם ללכת לרופא שיניים אז אתן לה את הכסף. כמובן שהם לא רצו לקבל וכתבו על פתק כמה הם לקחו ממני.ואז כתבנו להם ( זה כבר היה עם עוד אחים בעקבות סיפור שקראנו בזרקור) בחזרה פתק כמה אנחנו חייבים להם על מה שהם נותנים לנו
גם אני עשיתי ככה מתואמת
עשיתי את הבייביסיטר הראשון שלי בגיל 15 בערך. קיבלתי 25 ש"ח שפשוט לא ידעתי מה לעשות איתם! אז הבאתי אותם לאמא שלי...
אבל הבת שלי יותר "סוחרת" ממני. היא בהחלט שומרת את הכסף אצלה. מצד שני - גם היא תמיד מציעה לנו מהכסף שלה אם בדיוק נגמר המזומן בבית, ומסרבת לרשום כמה אנחנו חייבים לה... (אנחנו כן רושמים, כמובן) היא הכי מכירה בערך הכסף מכל הילדים...
חמודה😊אם מאושרת
התפוח לא נפל רחוק מהעץ
אכן. אם כי נראה לי שהתפוח מתוק יותר מהעץ מתואמת
החלטנו לתת בעקבות מאמר שקראתי באיזה עיתון מקומיטליה כ
שזה חשוב לפיתוח יכולת דחיית סיפוקים אצל הילד ולהבנת ערך הכסף
אז אצלינופנסאי
כשהיינו בארץ תקופה, והילדים היו הולכים ברגל לבית הספר ראיתי שהיה להם צורך שיהיה להם כמה שקלים ביד לפעמים להתפנק בארטיק או משהו קר או מתוק אחר או להיכנס לחנות השקל.

אז לא באופן רישמי ומסודר, אבל מדי פעם נתתי להם כמה שקלים- בעיקר לילדי היסודי.

חוץ מזה הם הרוויחו כסף במבצעי לימוד בעפ או דמי חנוכה וכדו.

פה בארהב הם לא הולכים לבד לשום מקום. הכל מרחקי נסיעה, וזה לא שייך פה בכלל שילדים יסתובבו בלי השגחת מבוגר, אז אין להם את הצורך הזה וההשוואה לחברים שלהם יש לנו אין.

הם מרוויחים כספים שוב- דמי חנוכה ופורים. לפעמים כשהם אומרים תהילים בשבת מברכים ומתאמצים על זה, או מבצעים דומים.

הבן שלי בן 12 עוזר לאבא שלו בתפקיד מסויים בבית הכנסת, ומרוויח על זה סכום יפה… הגדולה יותר אוהבת לעשות עיצובי גרפיקה במחשב, אז כשהיא עושה עבודות קטנות פה ושם היא מרוויחה כסף גם.

והקטנים יותר, לא מרגישים צורך בכלל. לא כל כך מבינים את הערך של הכסף. אם הם ממש מבקשים, אני נותנת להם דולר שתיים ולוקחת אותם לחנות הדולר לבחור משחק…
אצלנורק טוב!
פעם בחודש- בראש חודש
מאפשרים להם לקנות במכולת ב5 שח.
בכל גיל, אם כי לקטנים שלא מבקשים אז לא קונים. ומגיל שהם כבר רואים את האחים ורוצים גם אז קונים משהו קטן יותר או לםי מה שאנחנו בוחרים להם.

הבכור בינתיים שומר כבר שנה וחצי ולא קונה כמעט (אבל אנחנו לא מביאים לו את הכסף בפועל)

הבנות לפעמים שומרות כמה חודשים וקונות לםי הצורך או החשק: מדבקות, משחק קטן, כדור וכו'.

הקטנים זה מיידי כל ראש חודש. מחכים לזה ולא דוחים.

יש דברים שלא נרשה כמו סוכריות מסוימות.

וגם לא קונים בזמנים כמו רח ניסן שאז יש להם מלא ממתקים מפורים, או ראש השנה.
אני קבלתי בילדותאורוש3
זה בעצם היה בגיל מסויים (יסודי כלשהו) במקום הפתעה בחנות או ממתק במכולת שלפני כן קבלנו פעם בשבוע בערך. ואז יכולנו להחליט אם לקנות משהו קטן או לחסוך. נגיד לאיזה חרסינה בעשרים שקל. ברמה הזו לרוב. בהמשך היו גם מתנות יומולדת ודמי חנוכה. וקנינו הפתעות גדולות יותר. צעצועים. ודברים שהם לא חובה מבחינת ההורים. זה מלמד לחסוך, להתאפק, ולהבין קצת את ערך הכסף. הגדול שלי בכתה ג' ויש לו כמה שקלים משיניים או שמצא או שנתתי לו לכיף מדי פעם. אני עדיין לא מרגישה שזה הזמן לדמי כיס קבועים. וגם נהנית מתחושת הנתינה של להביא הפתעות מדי פעם. בלי להתחיל לחשב שהוא מקבל דמי כיס ולכן פחות להביא לו וכו'.
פעם5+
היינו נותנים כמה שקלים בר"ח, בינתיים גדלו החבר'ה והפסקנו לתת, גם לקטנים יותר.
בפועל גם אם יהיה להם כסף אין להם מה לעשות איתו. אנחנו גרים בישוב בלי מכולת אפילו...
פעם ראינו בזה צורך, לא יודעת למה. אולי בגלל שמסביב ילדים אחרים קיבלו ולא רצינו שהילדים ירגישו חסרים. לא זוכרת.
היום כבר לא מרגישים צורך.
ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך