בואו נדבר על שיעורי ביתפרח לשימוח🌷
ילד מתוק בכיתה א. חברותי וחי. יש לו זכרון מעולההההה.
אממה. הוא לא זוכרת לעשות שיעורי בית.
וזה הפך להיות התפקיד שלי. וזה מעצבן אותי.
אני מצפה שהוא יבוא ויגיד לי שיש לו שיעורים.
כי את הערב כיתה אתה זוכר. ואת הסיפורים היסטוריה אתה זוכר. ואת מה עשיתי לפני שלוש שנים אתה זוכר ואת זה לא.

והיום יש לי יום שאני בבית
וקמתי מאוחר. ואמרתי לו. מה זה אתה יודע לקרוא שעון. תבוא תגיד לי. אמא כבר רבע לשמונה אני צריך ללכת לבית הספר.

והוא לא בא ולא אומר. ולא מזכיר שיש לו שיעורים. ולי יש יםםםםם משימות על הראש ואני לא זוכרת את זה. וזה סופר חשוב. במיוחד תרגול קריאה.
ושחוזרים מהבית ספר גם אני חוזרת מהעבודה ואני גמורההההה ונותנת צהריים והולכת לישון. כי אם לא אני מפלצת. אז אני בכלל לא זוכרת שיש שיעורים אז..

אוף. כעסתי עליו הבוקר.
ואולי אני מגזימה אבל הוא ילד סופר מפוקס וסופר אחראי וסופר עצמאי. אז מה קרה?

מה אתן עושות אחרת????🙏🙏🙏🥱
הוא בכיתה א, תנמיכי ציפיות מיואשת******
שיעורים זה לא כיף
ואחריות זה משהו שלוקח זמן ללמוד אותה
יש כל מיני דרכים
אבל שבר ראשון זה לא מוזר ולא משונה ולא יוצא דופן. נשמע כמו ילד נורמלי לגילו ולכעוס מאד זה מיותר
גם הקטע של הבוקר את מצפה ממנו לאחריות שלא תואמת גיל בכלל.
את האמא את אמורה להתעורר הוא בכלל לא אמור לחשוב על הכיוון של להעיר אותך.
את יכולה להסביר יפה שפעם הבאה אם הוא רואה שלא התעוררת החל מהשעה שבע הוא יכול להעיר אותך.
אבל לצפות ממנו שיחשוב על זה לבד ולהתעצבן לא שייך.

נשמע שאת מאד עמוסה טרודה ועייפה, שזה לגמרי לגיטימי, אבל את מצפה שהוא יוריד ממך עומס איכשהו, וזה לא עובד ככה , הוא הילד פה.

לגבי שיעורים אפשר להחליט שעד שהוא לא בא ומראה לך את השיעורים של אותו יום אז אי אפשר לרדת לגינה/לשחק במשחק כלשהו שהוא אוהב או משהו דומה.
אבל חשוב שתביני שבד״כ שיעורים בכיתה א תמיד אמא או אבא יושבים עם הילד. זה די נתון. לפעמים כמה דקות מכוונים ומסבירים לפעמים יותר מזה ממש יושבים, אבל בכיתה א קודם מרגילים את הילד בכלל לרעיון של לעשות שיעורים.
בכיתה ב וג מעבירים את האחריות אליו
את צריכה לקחת צעד אחורה פה ולזכור שזה באמת ילד קטן גם אם הוא הבכור שלך , את מצפה ממנו לדברים שלא ממש תואמי גיל.
ממש מדויקאביול
זה לא בעיה בזיכרון מן הסתם, אולי פשוט נחמד לו יותריעל מהדרום
לק"י

לשחק ולעשות דברים אחרים ולא להכין ש"ב.

הבן שלי בכיתה א', ואני שואלת אותו אם הכין שיעורים, ומזכירה לו שצריך.
הוא בכיתה א, זה עדיין אחריות שלךרינת 23
במיוחד לקום בבוקר ;)
ממש לא מגזימהאור123456
אם את יודעת שהוא מסוגל תני לו להתמודד עם המורה..שהיא תעניש פעם פעמיים והוא כבר יזכור

יש לי כמה ילדים..2 היו צריכים ליווי צמוד וה2 שאחריהם התנהלו לגמרי לבד גם בגיל הזה ואם שכחו זה עיניין שלהם מול המורה( כמעט לא קרה)
אני כמובן זמינה להם ועוזרת כשצריך
תודה בנות.פרח לשימוח🌷
בגיל הזה זה עדיין אחריות שלךאן אליוט
הם לא זוכרים.
אצלינו רק עכשיו מתחילים בכלל לכתוב ביומן. עד עכשיו המורה הייתה שולחת לנו בקבוצה מה השיעורים.
גם להתעורר בבוקר, זה אחריות שלך. זה נחמד אם הם זוכרים ושמים לב, אבל אין מה לצפות מהם
כן הגזמתי כנראה.פרח לשימוח🌷
אבל הוא באמת ילד אחראי.
והיה לי פשוט לילה זוועה. קמתי מלא בלילה לילדים ואחכ לא הצלחתי לישון... קיצר זה לא תירוץ. אבל אני אדבר איתו על זה היום
לצפות מילד לקום לבד בכיתה א'נתחילמחדש
זו באמת צפיה גדולה
לא תמיד הילדים גם מפוקסים על חופשים / שביתות / סגר...
במיוחד שהוא רואה שאת ישנה... זה נותן הרגשה של חופש.

הבת שלי בכיתה א' חנונית על, נראה לי עוקפת אותי, מכינה בקפדנות בגדים ומערכת ליום הבא, מסרבת להגיע בלי שיעורי בית לבית ספר, מתלבשת בזריזות לבד, ועדיין אין שום סיכוי בעולם שתתארגן מיוזמתה לבית ספר בלי שנאותת לה שצריך להתלבש... וגם שיעורי בית צריך לוודא.

אז הילד שלך נשמע לי מתנהג ממש סביר לגילו!
בניגוד לדעת הרוב כאן, אצלנו ש.ב.קופצת
זה כן באחריות הילד.
אני נכונה לעזרה בשמחה בשעות אחה"צ, אבל האחריות לפנות אלי ולבקש אם צריך - היא של הילד.
ודאי אם את מדברת על ילדים אופי אחראי ובוגר.
( יש לי ילדה אחת קצת פחות אחראית שאלה אני כן אשאל במהלך אחה"צ האם הכינה ש.ב)
כנ"ל לקום לביה"ס, להתלבש ולהתארגן - כמובן אם יודע לקרוא שעון.
בקיצור, זה לא מופקע בכלל. וזה אפשרי ואנחנו מוצאים בזה מעלות רבות.
הוא יודע לקרוא שעון. ומשתמש בו המוןפרח לשימוח🌷
בכיתה א?אביול
בפודקאסט "לב ההורות"לפניו ברננה!
בפודקאסט "לב ההורות" ש@תיתי2 המליצה עליו, בפרק השני אם אני לא טועה, היא מדברת על זה שלהתחיל בפעולה זה השלב הכי קשה. (אגב גם לנו.. מי לא מכירה את הסיטואציה שהיא מרוחה על הספה ויש לה מלא מה לעשות אבל אין לה כוח, וברגע שהיא מתחילה פתאום יש לה מלא מרץ וכוח לתקתק הכל?) ולכן, לפתוח עם הילד חוברת, לתת לו עיפרון ולעשות איתו שאלה ראשונה עוזר להניע אותו, ומפחית מתחים סביב זה.
לדעתי די ברור שילד חייב תזכורת שיש שיעורי בית. גם בכיתה ד' רוב הילדים עוד צריכים.
מהצד השני:חופשיה לנפשי

הגיוני מאוד שהוא בוחר "לשכוח" משיעורי הבית כי הוא פשוט לא רוצה לעשות אותם

אבא שלי לצורך העניין גילה שאני לא מכינה שיעורי בית רק באסיפת ההורים

בכתה א' זה אחריות שלך יקרה. לאט ובהדרגהאורוש3
אפשר להעביר אחריות. מתי בדיוק? תלוי ילד. שלי בכתה ג' עוד זקוק לי כדי לזכור. אבל נראה לי שהבת ב-א' תהיה אחראית יותר בגילו.
בכל מקרה ב- א' אמור להיות תרגול קריאה בכל יום. אז סביר שיש לו. ותבדקי את חשבון גם.
אני רואה שגם המורות מפנות את האחריות אל ההוריםיראת גאולה
אין לילדים שלי יומן, ולא כותבים מה שעורי הבית...
מהם שעורי הבית יודעים אך ורק מהודעת הוואטסאפ שהמורה שולחת להורים 😏
הילד שלך נשמע אחראי הרבה מעבר לגילו, אצלנו כיום (כיתות ב' וד') אני מסתפקת בלתזכר - עכשיו מכינים ש"ב ומקריאה מההודעה אילו עמודים. כשהיו בכיתה א', היה צריך ממש לשבת איתם...
כיתה א' זה השלב הכי קשה בבית הספר, לדעתימתואמת
גם לילד, שצריך להסתגל למערכת כללים חדשה לגמרי, וגם להורה, שצריך לעזור לו בזה.
וכן, אין ברירה, סכיתה א' צריך לעזור באופן צמוד, גם בהתארגנויות ללימודים וגם בשיעורי הבית. ילד שמצליח לעשות לבד אפילו חצי משיעורי הבית - זה דבר גדול ונדיר.
אכן, קשה להיות בכיתה א'... ולנו, ההורים, זה קשה אפילו יותר, כי אנחנו צריכים לעבור את זה כמה פעמים...
מאחלת לך שהבן שלך יגיד לך יום אחד (או מישהו מהילדים הבאים) כמו שהבכורה שלי אמרה לי בזמנו כשהייתה בכיתה א': "אמא, את יודעת שאת ממש אמא טובה? לכל החברות שלי קשה עם שיעורי הבית כי האימהות שלהן לא מזכירות להן לעשות, ואת כן מזכירה לי..."

(אל דאגה, מאז כבר עברתי עוד כמה ילדי כיתה א', והפכתי לאמא הרבה פחות טובה...)
את פשוט נשמהההפרח לשימוח🌷
זה נכוןבת 30

אבל אני חייבת להגיד שאצל ילדת כיתה א' שלי השנה אני זה שונה, כי כבר כולן בתוך שגרת בי"ס, אז היא זורמת גם. אני בקושי יושבת איתה על שיעורי בית. 

מעניין...מתואמת
אולי זה קשור לזה שיש בנות מעליה?
אצלנו הבכורה כבר אחראית לגמרי על עצמה ועל לימודיה (ובדרך כלל מעדיפה ללמוד עם חברות), השני חוזר ממש מאוחר (ואין להם שיעורי בית, רק מבחנים), והתאומים חוזרים גם יחסית מאוחר ואין להם הרבה שיעורי בית. לפעמים הם עוזרים לילדת א' בשיעורי הבית שלה (אם יש להם כוח וסבלנות), אבל לרוב זה נופל על כתפיי...
המממ...הן לא עוזרות להבת 30

נראה לי שהיא פשוט קולטת מהר, ילדה חכמה כזאת. 

למדה חיש קל לקרוא, וגם בחשבון זורם לה. אז מידי פעם אני קצת יושבת איתה, אבל לא באופן קבוע.

אז ב"ה שהיא חכמה מתואמת
אצלנו דווקא הגדולים היו (ועדיין) חכמים, אבל עדיין בכיתה א' היה צורך לשבת איתם, ולו כדי לשמוע אותם קוראים, לפי הוראות המורים... (אבל זה לקח הרבה פחות זמן ממה שלוקח עכשיו )
איזו ילדה אלופה ומתוקהאביול
בהחלט מתואמת
כמה דבריםתהילה 3>
1. לפעמים לוקח זמן לזכור ולהכנס לאחריות הזאת, בפרט לילד בכיתה א'.
2. ממליצה שיהיה זמן מובנה בלו"ז שעושים את זה.
לדוגמא: חוזריל מבי"ס, אוכלים צהריים, עושים שיעורי בית ומערכת- אצלנו זה הזמן שבו אני נגישה לעזרה בתחום, ואז אפשר ללכת לשחק/חברים/החוצה וכו'.
אם יש לו זמן קבוע שמיועד לזה ולו רק נשאר לזכור מה היה זה יותר פשוט.
ממליצה גם בימים הראשונים אם הוכ לא זוכר לעבור יחד איתי על המערכתשיעור ראשון היה תורה- מה למדתם? היו שיעורים? שיעור שני חשבון וכן הלאה.
בתקווה שדי מהר הוא ידע לעשות את זה בעצמו וגם לקחת על זה אחריות..
הוא רק ילד...אביול
זה סופר לגיטימי. הוא לא רוצה לעשות את השיעורים, אז הוא שוכח. זה לא בראש מעייניו.
כל הדברים האלה הם באחריות ההורה בגיל הזה.סופי123אחרונה
בטח לקום בזמן בבוקר, זה ממש היפוך תפקידים לצפות שהוא יהיה אחראי להעיר אותך בזמן. הוא רק בן 7... את האמא.
ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך