מה אומרים על הרפורמה בבגרויות?נעה ונדה

לדעתי זה זוועה.

מחיים קלים ומידי פעם תקופת מבחנים זה יעבור למרוץ נגד השעון עם עבודות ארוכות וקשות שלא נגמרות (חומר פתוח לא הופך את העבודה לקלה יותר!) וה' ישמור אין מילוניות באנגלית!

ב"ה שאני ניצלתי מזה, עוד פחות מחודשיים נפרדת לשלום מהבגרויות.

מסכימה ממשישראלית2❤🇮🇱
מזעזע..
כעיקרון הבעיה הפוכה- הקלה יתרה.סוזנה ושות'

אסביר: מדובר בכתיבת עבודה אחת בלבד(!)  הכוללת את המקצועות היסטוריה, ספרות, אזרחות, תנ"ך ותושב"ע (בחמ"ד). כיום מחוייבים לכתוב עבודה בכל אחד מהמקצועות הנ"ל, אז במבט כללי העומס יורד (עבודה אחת גדולה במקום 4-5 קטנות ו-7 שאלוני בגרות).

אין קשר בין הרפורמה הזו לאנגלית. (השינוי באנגלית היה אמור להתחיל לפני שנה, אבל הוא נדחה עקב הקורונה)

לא עשיתי אף עבודה במקצועות שהזכרת, חוץ מבספרותנעה ונדה
עבר עריכה על ידי נעה ונדה בתאריך ג' באייר תשפ"ב 19:40

רק באנגלית יש את D שזה כמה עבודות בספרות ויש עוד כמה הערכות חלופיות קטנות ממש בכמה מקצועות בשנים קודמות (בכיתה י' בעיקר). זאת אמנם עבודה אחת, אבל היא פרויקט מתמשך, תובעני ולא קל לדעתי (ככה זה נשמע. זה מתקשר אצלי ל"קטע שלא נלמד" בבגרות בתנ"ך, שלמרות שהוא עם חומר פתוח הוא ארוך, מתיש ולא קל יותר משאר הבגרות). ומה עם המקצועות מתמטיקה, אנגלית, מדעים, לשון וספורט?

וזה לא נראה לי כ"כ קריטי אם הורדת המילוניות קשורה לרפורמה או שלא.

תבורך הקורונה. הינה, יוצאים ממנה גם דברים טובים ב"ה.

עבודה- הכוונה להערכה חלופית.סוזנה ושות'

תלוי במורה, אבל אצלנו ההערכות החלופיות היו מושקעות, ולא מה בכך..

לגבי השאר: מתמטיקה ואנגלית יישארו. כנ"ל מגמות ולשון. ספורט- פנימי, כמו עכשיו..

כן, אני יודעת שזה אותו דברנעה ונדה

גם אצלנו העבודה בספרות (סליחה סליחה פתאום אני נזכרת שהיא הייתה באזרחות בכלל!) הייתה מושקעת מאוד כי היא הייתה חיצונית (המורה הייתה צריכה לשלוח כמה עבודות כמדגם מייצג למשרד החינוך). אני מנסה לחשוב שבשנים הבאות התלמידים יצטרכו לעשות עבודה כזאת לא רק באזרחות אלא גם בהיסטוריה, תנ"ך, ספרות ותושב"ע... זה כנראה הולך להיות פרויקט רציני מאוד, לא קל ומלחיץ. אני מקווה שהוא לא יהיה בקבוצות כי אז זה יהפוך את זה לסיוטי הרבה יותר.

בדקתי, העבודה תהיה בקבוצות של 2-3 תלמידים..נעה ונדה

90% מהביקורת על הרפורמה היא דווקא על כך שהיא מקלה.סוזנה ושות'

ואם ההמונים אומרים ככה- כנראה שיש סיבה..

שיגידו...נעה ונדה

זה באמת מוריד יח"ל, אבל זה פשוט נשמע לי לא כיף ומלחיץ... אולי אני סתם מוזרה שמעדיפה מבחניםאפאטי

כנראה.. לי זה נראה הרבה יותר קלסוזנה ושות'

בנוסף לזה שיש חלוקת עבודה וגם העתקות.. [לא באותה כיתה, אבל בין חברים מבתי ספר שונים למשל] פלוס ליווי/עזרה מהמורים

לא יכלו לעשות את זה כשזה היה רלוונטי לי?טונה(לא דג)

יש לי עכשיו כמויות של בגרויות.

סתם, אבל תכל'ס, זה מטומטם לגמרי.

השאלה היא גם מה האוניברסיטאות יגידו.סוזנה ושות'

הרי אם הבגרות נעשית קלה יותר- משמע שהיא משקפת פחות.. לכן תנאי הקבלה עשויים להפוך לקשוחים יותר. ימים יגידו..

מסכימה מאוד.ירושלמית:)
ובנוסף, לקבל 100 בעבודת בבגרות בבית ספר נחשב שידוע ברמה לימודית גבוהה, זה לא אותו 100 בבגרות של בית ספר שנמצא בשכונת מצוקה בדרום תל אביב.
ולכן אוניברסיטאות יעדיפו את מי שיקבל את ה 100 מהמוסד הלימודי הנחשב כי זה כביכול משקף יותר, ולכן יש סיכוי מאוד גבוה שכל המהלך הזה יגדיל מאוד את הפערים הסוציו אקונומים
הסתכלות מעניינת, נכון מאודנעה ונדה

דעתיזה רק אני
לא בקי מספיק ביתרונות ובחסרונות שבין עבודה לבחינת בגרות.
אבל אנגלית בלי מילונית ובלי מילון זה הרבה יותר טוב.
קשה יותר לתלמידים כמובן, אבל הרבה יותר טוב, תלמידים באמת יצטרכו לדעת את השפה. מצוין. אני בעד.
בכל מקרה יש בגרות בע"פסוזנה ושות'

שבה זה רק התלמיד [ואוצר המילים שלו]..

השינוי הזה בעצם הופך את שני השאלונים האחרים לכאלו של אוצר מילים בנוסף להבנת הנקרא (מי שלא מבין אנגלית בסיסית לא יוכל להצליח בזה, גם עם מילונית) ויישום.

בגרות בעפ זה טובזה רק אני
אבל גם היכולת להבין ולכתוב חשובה, וכשיש מילון בעצם התלמיד בסך הכל יכול לתרגם את כל המילים ולהפוך אץ הטקסט לעברית. זה מגוחך.
יש לי חבר שלא יודע ABC, אבל באמת לא יודע, אין אות באנגלית שהוא מזהה. שום דבר. ויש לו בגרות באנגלית, 3 יחל אמנם אבל מה שהוא עשה היה להסתכל על הצורה של האותיות על הדף, להקיש אותם במילונית וכך לתרגם מילה אחר מילה עד שהיה לו את כל הטקסט.
וזה מגוחך שאדם שלא יודע ABC יכול לעבור בגרות באנגלית זה לא יכול להיות ככה.

גם ככה בסוף התלמידים מגיעים לפסיכומטרי ומקבלים את ההלם של החיים מהאנגלית ששם, כי האנגלית ברמת הבגרות בתיכון היא מגוחכת לגמרי, גם 5 יחל.
אתה צודק, אבל זה מובן להתעצבן על זה, לא?נעה ונדה

אפשר להתעצבן ממה שרוציםזה רק אני
אבל זה ילדותי.
הסתכלות בוגרת יותר מחייבת בדיקה אם השינוי אכן ייתן לתלמיד ידע נוסף ואם התשובה לכך חיובית יש לעודד את השינוי למרות האתגר שהוא יביא.
נכון, אבל השאלה היא האם זה באמת יביא תועלת.ירושלמית:)
א. שינוי כזה הוא מאוד משמעותי ודורש תוספת של השקעה מאוד גדולה, זה יהיה הרבה יותר מאתגר ולחוץ להיות בחמש יחל כשיש דרישה בנוסף לכל ההשקעה הרגילה ללמוד עוד כל כך הרבה מילים. מההכרות שלי עם תלמידי תיכון, אני בטוחה שהשינוי הזה מאוד יצמצם את מספר התלמידים ב5 יחל אנגלית, כי זה דורש כל כך הרבה. וכתוצאה מזה, הרמה באנגלית (חוץ מהעניין של אוצר המילים) הממוצעת תרד, כי הרמה ב4 יחל נמוכה יותר.
ב. בנוסף לכל זה, אני חושבת שיש מקום להתחשב בתלמידים. בלי קשר לזה שזה ישפר את אוצר המילים שלהם, הוספה של דבר כזה זה דבר מאוד מלחיץ. כרגע, אני מאוד לחוצה מכל התקופה הזאת, וככה גם רוב החברות שלי. אני חושבת שלהפיל דבר כזה יוסיף על התלמידים עוד הרבה מאוד לחץ, שלא ישפיע עליהם לטובה, וגם לא ממש הכרחי. אני חושבת שיש מקום גם להסתכל על זה, כי חוץ מהתועלת שאתה אומר שזה יביא, זה יביא הרבה מאוד לחץ ויכול לגרום נזק לשלווה הנפשית.
צודק. עם זה אין לי ויכוחנעה ונדה

נוראית.בימאית דמיונות

אתם לא תלמדו כמעט כלום ככה, מה זה?

אתם יודעים כמה הסטוריה ולשון וספרות ואזרחות טחנו?

והרבה הרבה מעל זה-

איך תגרמו לאנשים ללמוד תנך אם אין בגרות????

(נכתב בידי בוגרת שמיניתחושף שיניים)

...נעה ונדהאחרונה

לדעתי אם העבודה הייתי אישית זה היה אפקטיבי יותר.

ואני מקווה שהעבודה מקיפה את כל החומר שטחנו, הוא חשוב.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך