פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
אשמח להמלצה לנוקיה איכותי בלי וואטסאפ. תודה!תולעת ספריםם
נוקיה 225אנונימי12456
דור רביעי, עם מצלמה, מקשים נוחים ובלי וואטסאפ.
שימי לב שעוד כמה חודשים אי אפשר להשתמש בדור שני ושלישי, אז לקנות רק דור רביעי!
עמיד לנפילות?תולעת ספריםם
אני משתמש בשלי עם מגןאנונימי12456
והוא נפל לי כמה פעמים מגובה בינוני (גובה שולחן) ולא קרה לו כלום, אבל אני עם מגן אז אני לא יודע איך הוא בלי מגן.
מוסיפה-דור רביעי. תודה אנונימי12456
תולעת ספריםם
סורי אבל..היי זה אני
לא נראלי שיש נוקיה איכותית בלי וואטסאפ..
או שזה איכותי עם וואטסאפ או לא איכותי ובלי...
אני אישית משתמש בנוקיה 110,105 הם סבירים אבל מידי פעם יוצא לי להתעצבן כי הם לא משו...
האמת שאני ממש מרוצה מהנוקיה שלי,אנונימי12456
יש לי נוקיה 225 והוא מעולה, לא נתקע אף פעם אין בעיות לא בשיחות ולא בשום דבר אחר, הבעיה היחידה זה שהוא משום מה לא שולח תמונות, אבל חוץ מזה הוא מעולה.
סבבההיי זה אני
אולי שלי נהרס כי הוא נפל..
או כי הוא סוג אחר..
יכול להיותאנונימי12456
גם נכנס לכאן הפקטור של הגרסה, הרי רוב טלפוני המקשים כיום מגיעים עם אינטרנט או וואטסאפ, אז מה שעושים זה פשוט מורידים אותם ויוצרים גרסה אחרת למכשיר, חלק מהפעמים יש מלא באגים בגרסאות וככה יוצא מצב שיכול להיות לשני אנשים אותו טלפון ולאחד יהיה בעיות בטלפון ולשני לא.
אז צריך גם לראות שקונים גרסאות יחסית אמינות (אני אומר יחסית כי בסופו של דברים אלה אנשים פרטיים שבונים את הגרסאות האלה ולא החברה עצמה).
שחכתי איך קוראים לשלי...החיים מאושרים
נראה לי משהו נוקיה 5013
יש דבר כזה??
וזה לי תופס מחנוכה ממש אחלה וזה בלי ווצאפ יש אפשרות לאינטרנט לי היא חסומה ואני רוצה להגיד שרק הסנייק עובד שאר המשחקים לא עובדים לי אולי זה בגלל האינטרנט... קיצור לא לבנות על משחקים...חחח
לא נראה לי יש טלפון מקשים כזהאנונימי12456
אלא אם את מתכוונת לטלפון הזה...
האא לא פחות 😅החיים מאושרים
התבלבלתי ויש לי (עכשיו בדקתי) נוקיה 5310
אה יותר הגיוניאנונימי12456
וגם הוא דור שני, זה גם בעייתי.
נוקיה 230 פצצההה הוא נהרס לי עכשיוהילת ההילות
בגלל שהיה הרבה זמן במים אין לו ווטצפ...
ושאלה לאיזה נוקיה כן(!) יש וצצאפ?
הנוקיה 230 הוא דור שני,אנונימי12456
ויש שלוש נוקיות עם וואטסאפ (שזמינות לקנייה):
Nokia 6300 4G
Nokia 8000 4G
Nokia 8110 4G
לא הבנתי מה זה אומר דור שני?הילת ההילות
יש חמישה סוגי תקשורת לטלפוניםאנונימי12456
דור ראשון, דור שני, דור שלישי, דור רביעי ודור חמישי.
דור ראשון לא בשימוש ממזמן, ובעוד כמה חודשים מנתקים גם את דור שני ושלישי, ככה שלא יהיה אפשר להשתמש בטלפונים שמשתמשים בדור שני ושלישי.
לכן אם קונים טלפון חדש חשוב לקנות דור רביעי או חמישי (דור חמישי ממש חדש אז עדיין לא מייצרים טלפון מקשים שתומך בדור חמישי, אז זה מותיר רק דור רביעי).
ונזכרתי עכשיואנונימי12456
שכמובן יש את השיאומי מקשים, שאם רוצים ווטסאאפ אז כבר עדיף לקנות אותו.
ולגבי הנוקיות שכתבתי שיש להם וואסטפאנונימי12456
אני לא בטוח שיש להם וואטסאפ, אם את רוצה טלפון מקשים עם וואטסאפ תלכי על השיאומי.
לי יש 3310סוזנה ושות'
גם כן דור שלישי...אנונימי12456
יש שתי גרסאות: דור 2 ודור 3.סוזנה ושות'
אה הבנתיאנונימי12456
בכול מקרה שניהם לא מתאימים...
לא הבנתי את הבעיהסוזנה ושות'
הוא לא קולט אינטרנט מבחוץ. אם יש חבילת נתונים ניידים (עם הסים)- אז יהיה אינטרנט.. אפשר לבקש להסיר את האינטרנט מחבילת הסלולר. לא צעד דרסטי, לוקח כמה דקות..
אני לא מדבר על האינטרנטאנונימי12456
בעוד כמה חודשים (או טיפה יותר, אני לא כול כך עוקב אחרי זה) יפסיקו לתמוך ברשתות דור שני ושלישי, משמע לא יהיה אפשר להתקשר ולשלוח הודעות בטלפונים מהסוג הזה, שהם דור שני ושלישי.
כרגע זה פחות אמור להפריע למי שיש דור שני או שלישי, אבל חבל שמישהו יקנה עכשיו טלפון ועוד כמה חודשים יצטרך לקנות חדש.
לא ידעתי.. סבבה.סוזנה ושות'
מצטרפת לשאלה14
אני מחפשת הרבה... נוקיה בלי ווצאפ.. אינטרנט..
אבל שולח תמונות.. ומחזיק מעמד.. למה אין לי כוח כל יום לקנות..
אבל שולח תמונות.. ומחזיק מעמד.. למה אין לי כוח כל יום לקנות..
למה המחירים כול כך גבוהיםאנונימי12456
כי זה עבר הכשרהJewice
והם לוקחים עמלה על זה
יש מלא חנויות בארץ שעושים לזה הכשרהאנונימי12456
ומוכרים במחיר נורמלי.
מה ההכשרה הזאת עושה? מהטעם להוסיף עוד 200 שקל וגםתולעת ספריםם
ככה אני יכולה לקנות מההתחלה נוקיה בלי ווצאפ וינטרנט וזה יהיה כשר?
אשמח להסבר
רוב טלפוני המקשים כיוםאנונימי12456
מגיעים עם אינטרנט או עם וואסטאפ או עם תוכנות אחרות כמו פייסבוק וכו', אז מה שחנויות עושות זה פשוט מורידות את האינטרנט ואת הואסטאפ ואת התוכנות אחרות, וזה בעצם תהליך ההכשרה.
בכללי חנויות לא לוקחות הרבה כסף על תהליך ההכשרה הזה אבל החנות ש @Jewice לוקחת מלא על התהליך הזה משום מה.
הנה חנות שהמחירים בה יחסית ממש זולים (ניסיתי לחפש עוד חנויות אבל לפי מה שאני רואה בשאר החנויות המחירים שואפים למחירים גבוהים):
מכשירים כשרים - מיי מובייל mymobile
אני קניתי את הטלפון שלי שמה, והטלפונים שלהם לא עושים בעיות, ויש אחלה שירות וגם אחריות.
אבל יש מלא סוגיםפ של טלפונים בלי וואצפ....תולעת ספריםם
קשה היום למצואאנונימי12456
טלפון מקשים דור רביעי או אפילו דור שלישי בלי אינטרנט או וואטסאפ, ולכן הטלפונים עוברים הכשרה.
אף אחד לא רוצה שיהיה לו אינטרנט לא מסונן בטלפון, גם אם זה טלפון מקשים.
סתם שאלה.. איזה דור זהC2?תולעת ספריםם
דור שלישיאנונימי12456
ולא יעבוד עוד כמה חודשים? איזה סוג כן יכול לעבוד?תולעת ספריםם
תראיאנונימי12456
עכשיו הסתכלתי על התאריכים המדוקיים והנה הם:
המתווה, שפורסם היום, חותר ליישור קו מול העולם המערבי, בו צפויות רשתות דור 2 ו-3 להיסגר עד סוף 2025. בגרסה הנוכחית של המתווה, שעדיין אינה סופית, החל מ-1 ביולי 2021 ייאסר ייבוא מסחרי של מכשירים שאינם תומכים באופן מלא בדור 4 או 5; שנה לאחר מכן, ב-1 ביולי 2022, מכשירים כאלה שכבר יובאו לארץ ייחסמו מחיבור ראשוני לרשתות הסלולר; מכשירים קיימים יוכלו לקבל שירותים עד לסגירה הסופית של רשתות אלו ב-31 בדצמבר 2025.
אם את כרגע מחוברת לדור שני או שלישי אז זה כביכול אמור לפעול עד 2025, ואם את לא מחוברת אז אפשר להתחבר רק עד חודש יולי ואז זה עדיין יפעל עד 2025.
בקיצור אם את חושבת שמתאים לך טלפון רק לשלוש השנים הקרובות, אז את יכולה לקנות דור שני או שלישי, ואם את לא רוצה אז תכתבי ואני אעשה רשימה של כול הנוקיות דור רביעי.
וסליחה שהטעתי אותך כשאמרתי שזה לא יעבוד עוד כמה חודשים, לא זכרתי את התאריך...
זה זול... אז אשמח גם וגםתולעת ספריםם
מה הכוונה? לא הבנתיאנונימי12456
שתכתוב גם את דור 3 וגם את 4 ומעלהתולעת ספריםם
לפי מה שהוא אמר דור 3 פחות רלוונטיסוזנה ושות'
@אנונימי12456, כתבת ש"אם את לא רוצה אז תכתבי ואני אעשה רשימה של כול הנוקיות דור רביעי.אם את לא רוצה אז תכתבי ואני אעשה רשימה של כול הנוקיות דור רביעי". היא ביקשה שתי רשימות: דור 3 ודור 4+.
דור שני ושלישיאנונימי12456
הם אותו הדבר, את שניהם מורידים בערך באותו הזמן, ככה שזה לא משנה.
הנה רשימה של דור 4אנונימי12456
הסיבה שאני לא עושה רשימה גם לדור שני ושלישי היא מכיוון שהמספר טלפוני מקשים שם הוא עצום ולעשות רשימה לזה יקח לי מלא מלא זמן, הסיבה שהצעתי לעשות רשימה למכשירי דור רביעי זה בגלל שהם מועטים ולכן זה לא בעיה. לכן אם את רוצה ללכת על דור שני או שלישי לכי על מה שהמליצו לך כאן בשרשור, כול ההמלצות הם דור שני או שלישי. ובנוסף בדור שני אני יכול להמליץ על הטלפון Nokia 105, יש אותו לרב שלי, הוא קטן, זול ונוח. מעבר לזה אין לי כול כך מה להמליץ בדור שני או שלישי.
הנה הרשימה:
דור רביעי:
NOKIA 110 4G
NOKIA 215 4G
Nokia 225 4G (אותו הדבר כמו ה215 רק עם מצלמה, ומקשים אחרים)
NOKIA 6300 4G (הוא עם וואטסאפ בחלק מהגרסאות, צריך לברר עם החנות אם יש לו וואטסאפ אין)
NOKIA 8000 4G (הוא עם וואטסאפ בחלק מהגרסאות, צריך לברר עם החנות אם יש לו וואטסאפ אין)
Nokia 8110 4G (הוא עם וואטסאפ בחלק מהגרסאות, צריך לברר עם החנות אם יש לו וואטסאפ אין)
Nokia 2720 Flip (טלפון מתקפל)
Nokia 800 Tough (מכשיר בומבסטי וענקי, שמאוד מוגן לנפילות, מים ואבק - הוא עם וואטסאפ בחלק מהגרסאות, צריך לברר עם החנות אם יש לו וואטסאפ אין)
יש גם את מכשירי שיאומי שהם דור רביעי עם וואסטפ, תפילון וכו', וחנות אפליקציות כשרות:
XIAOMI QIN 1S PLUS
XIAOMI F21S
XIAOMI F21 PRO (עם מסך טאצ')
מה שכתבתי שבחלק מהגרסאות שיש וואטאפ, צריך לברר מול החנות שאת קונה אם יש בו וואטסאפ או אין, כי היצרן מייצר את הטלפון עם וואטסאפ אבל חלק מהחנויות מורידות את הוואטסאפ וחלק משאירות אותו. ובכול מקרה המכשירים עם הוואטסאפ עולים יותר, ככה שזה בכול מקרה לא מה שאת מחפשת.
כמו שהמלצתי לך בתחילת השרשור אם את הולכת על דור רביעי אז תקני את הנוקיה 225, יש לי אותו ואני מאוד ממליץ (חבל לקנות ה215 כי הוא בלי מצלמה וזה מאוד מעיק מניסיון, לגבי ה110 אני לא מכיר אותו אז אני לא יכול להמליץ והמשך הרשימה כבר נהפכת ליותר ויותר יקרה).
ועוד הערה קטנה: לקנות את הטלפון ממקום שמכשיר אותו, כי כול המכשירים שציינתי הם יוצאים מהמפעל עם דפדפן, ולכן חשוב לקנות ממקום שמכשיר אותו שיהיה בלי דפדפן.
ולקנות רק גרסה של תומך כשר, כי גרסה כשרה זה בלי sms...
ודבר אחרון, המלצתי למעלה על החנות הזאת: מכשירים כשרים - מיי מובייל mymobile היא מאוד זולה והמכשירים שלה סבבה ואני מאוד ממליץ עליה, במידה והחנות הזאת לא קרובה אלייך (החנות מול בי"ח וולפסון) או שאת לא רוצה לקנות ממנה, תגידי לי ואני אשתדל להמליץ על חנות אחרת.
תודה רבה!סוזנה ושות'
תודה! מה שלא כתבת במפורש שאולי יש ווצאפ אין בו?תולעת ספריםם
נכוןאנונימי12456
בתומך כשר אין דפדפן? בטוח?סוזנה ושות'
אשמח לרשימה כזו..סוזנה ושות'
שלחתי רשימה ^אנונימי12456
תודה רבהתולעת ספריםם
הבעיה שהכשרים בארץ הם ללא סמס…Jewice
ותומכי כשר לא תמיד באמת חסומים אלא רק תומכים בסים כשר אבל עדיין עם אינטרנט…
לפי מה שאני יודע תומכי כשר בארץאנונימי12456
הם חסומים ובלי אינטרנט, לי זה ככה קניתי תומך כשר ואין אינטרנט ואני גם עם סים רגיל.
בגלל זה המלצתי על החנות הזאת מקודם: מכשירים כשרים - מיי מובייל mymobile
הטלפונים שם גם כשרים (באמת) וגם המחירים שם נמוכים, ואני מאמין שככה זה גם בשאר החנויות שמוכרות תומך כשר.
כי זה בבריטניהסוזנה ושות'
ושם (כנראה) יותר קשה למצוא אנשים שמכשירים טלפונים..
זה לא קשור לבריטניהJewice
החברה המכשירה זאת חברת Purifone, והם נמצאים גם בארה״ב וקנדה ועוד מקומות…
הדבר היחיד שהם עושים זה להכשיר טלפונים
התוכנה שלהם מעולה
לא קורסת ואין שום בעיות
זה כמו שתשאלי למה אייפון פרו מקס/גלאקסי S אולטרה עולים ₪5000 ויותר
או למה שוקולד שוויצרי עולה ₪12, כששוקולד של עלית עולה ₪5-6 (כפול ממנו!!!)
זה כי הם איכותיים והם יודעים מה הם שווים אז הם מתמחרים את המוצרים שלהם בהתאם
לא יצא לי לנסות מכשירים אחרים; אבל כשחנות פרטית עושה את זה יכולות לצוץ בעיות. אני מעדיף לשלם ₪500 ולהיות בראש שקט מאשר ״לחסוך״ ₪200 ולהיות עם טלפון שלא עובד טוב וקורס…
₪300 לפח…
הדבר היחיד שהם עושים זה להכשיר טלפונים
התוכנה שלהם מעולה
לא קורסת ואין שום בעיות
זה כמו שתשאלי למה אייפון פרו מקס/גלאקסי S אולטרה עולים ₪5000 ויותר
או למה שוקולד שוויצרי עולה ₪12, כששוקולד של עלית עולה ₪5-6 (כפול ממנו!!!)
זה כי הם איכותיים והם יודעים מה הם שווים אז הם מתמחרים את המוצרים שלהם בהתאם
לא יצא לי לנסות מכשירים אחרים; אבל כשחנות פרטית עושה את זה יכולות לצוץ בעיות. אני מעדיף לשלם ₪500 ולהיות בראש שקט מאשר ״לחסוך״ ₪200 ולהיות עם טלפון שלא עובד טוב וקורס…
₪300 לפח…
לא כזה יקר14
נראלי סביר
המחירים שם כפולים מהמחירים בארץאנונימי12456
מה לא יקר בזה?
אני רק רוצה לומר לכם שיש הכשרה ממשהילת ההילות
שזה בלי הודעות שזה הטלפונים היקרים באמת....
טלפון פשוט עם הודעות בלי אינטרנט הוא גם כן יקר יותר? לא ידעתי...
לא הבנתיאנונימי12456
אם את מתכוונת למחירים בחנות TAG ששלחו זה שמה באמת גבוה אבל זה ספציפית שם, טלפון פשוט עם הודעות בלי אינטרנט לא אמור לעלות כול כך הרבה.
הטלפונים שעוברים הכשרה מלאה עולים מלא בגלל וועדת הרבנים לענייני תקשורת, אין הכרח לקנות טלפונים שלהם, דורשים פיקוח של הוועדה בטלפונים רק במוסדות חרדיים.
תודה רבה לכל העונים! כנראה אלך על דור 3 ואקנה חדשתולעת ספריםםאחרונה
עוד כמה שנים
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך.
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...