ח' באייר תשפ"ב 14:14
אהלן, חדשה כאן, מחפשת דרך לגרום לילדים לאכול קטניות -אני לא טובה בלהתעסק ולבשל אותן, תמיד מכינה הכי פשוט, והם לא כ''כ אוהבים. אם יש לכם רעיונות ומתכונים שיעזרו להם לאכול בריא יותר -ממש אשמח! עדשים, קינואה, כוסמת ורעיונות נוספים יתקבלו בברכה!!
תודה רבה מראש לכל העונים!!
ח' באייר תשפ"ב 14:25
וגם גרגרי חומוס שאני מבשלת עם בצל ופטריות ברוטב אדום, ואז אוכלים את זה על פחמימה כלשהי
ולפעמים מכינים בולונז עדשים כתומות עם רוטב אדום ואוכלים עם פסטה או פתיתים
ח' באייר תשפ"ב 18:25
חומוס ולבולונז?
ח' באייר תשפ"ב 19:19
מטגנת במחבת בצל עד להזהבה ואז אם בא לי מוסיפה פטריות, אם לא אז לא, מוסיפה את העדשים/החומוס (אני עושה משימורים אבל אפשר גם מושרה) ומטגנת עוד טיפה, מוסיפה מים ותבלינים ורסק עגבניות ומרתיחה. אחרי שרותח מנמיכה את האש, ומבשלת עד שהכל מוכן והרוטב סמיך
בדכ לתבלינים אני מוסיפה מלח פלפל שום סוכר (כי הרסק עגבניות קצת חמוץ בעיניי) ולפעמים פפריקה, אבל אפשר לשחק עם זה
אפשר גם להוסיף פלפלים ועגבניות אן זיתים או תכלס מה שבא לכם..
ח' באייר תשפ"ב 20:38
ח' באייר תשפ"ב 14:50


ח' באייר תשפ"ב 18:41
בס''ד

שלום לך,

אפשר לנסות להכין גם:

🌿 אורז מלא אדום עם בצל מטוגן ועדשים-
🌿 אורז צהוב עם קוביות בטטה, בצל , חומוס וצימוקים (אם תרצי לשדרג)
🌿 תבשיל גרגירי חומוס פיקנטי /ארבעס- ניתן לנשנש כסלט קר
🌿 ממרח חומוס ביתי- להכין ביחד מההתחלה (מהשרית הגרגירים) ועד הסוף- אמור להיות חוויתי לילדים וגם טעים !!
🌿 פלאפל עדשים/ חומוס
🌿 בורגול/ קינואה- בתוספת ירקות מוקפצים/ירקות שהילדים אוהבים- יכול להוות תחליף לקוסקוס/פתיתים

בהצלחה 💐💐

בס''ד

תנו חיוך הכל לטובה 😃

ח' באייר תשפ"ב 20:48
כוח לפרט לי כמה דברים? לגבי האורז המלא האדום, ולגבי איך בדיוק להוסיף ירקות לבורגול/קינואה? מכירה רק קוביות בטטה וסויה עם קינואה והם עדיין לא עפים...
תודה גדולה!!
ח' באייר תשפ"ב 23:37
בס''ד

🌼 לגבי האורז האדום- יש לבשל אורז כמעט כרגיל- מוסיפים כ-2-3 כפות של רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות ופפריקה בשלב של הטיגון (לפני המים) .
מתבלים בהתאם למה שאוהבים, מערבבים לאיחוד טעמים, מוסיפים מים ומבשלים.
את הירקות כדאי להכין בנפרד ולשלב לאחר הכנת האורז.
🌼 לגבי הקינואה- מכינים קינואה בנפרד עם תיבול עדין ומים. לאחר ההכנה, משלבים ירקות מוקפצים-
קוביות פלפל מטוגנות /בצל- רצועות או קוביות/תירס מוקפץ/פטריות מוקפצות ועוד..
ניתן לשלב עם טריאקי / מעט ג'ינגר מיובש/שום כתוש/ מעט מאת בוטנים טבעית/סילאן- מוזמנת לשלב לפי הרכב הטעמים שאת מתחברת/מה שיש בבית- אמור לצאת פיקנטי-מתקתק

🌼 הבורגול ''מתנהג'' בבישול בדומה לפתיתים, רק שזמן הבישול שלו עשוי להיות ארוך יותר- אפשר לטגן לפני ולתבל, להוסיף בצל ואז לבשל במים.
כמובן שאפשר להכין ניטרלי, ולשלב בהמשך תוספת ירק/חלבון(בשרי או מהצומח) שהוכנו בנפרד - אמור להיות טעים ומזין 🙂
(אפשרות לשדרוג- להכין ביצה מקושקשת בנפרד ולהוסיף כחלבון, יחד עם שאר מרכיבי המנה ובתוספת רוטב/תיבול מתאים.אמור לצאת בסגנון אסיאתי).

בהצלחה 💐💐

בס''ד

תנו חיוך הכל לטובה 😃

י' באייר תשפ"ב 12:00
על ההשקעה!!
י' באייר תשפ"ב 17:30

בס''ד

תנו חיוך הכל לטובה 😃

י' באייר תשפ"ב 15:37
לק"י

עם מים ותבלינים ולבשל.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ח' באייר תשפ"ב 21:03
קציצות - פלאפל (אני מכינה קציצות פלאפל בתנור. זה אמנם רק חיקוי.. אבל אנחנו אוהבים),
קציצות עדשים ירוקות (תגגלי המבורגר עדשים. מתכון בערך:
מטגנת הרבה בצל, מוסיפה פטריות, מטבלת במלח ופלפל. במקביל מבשלת עדשים בהרבה מים, מסננת. מערבבת יחד, טוחנת בבלנדר מוט כמחצית מהעיסה. יוצרת קציצות על נייר אפיה משומן)

לניקי ב יש כמה מתכונים של מרקי עדשים ממש טעימים. יש לה גם מתכון לתבשילים עם עדשים ירוקות.

חומוס אני מוסיפה לכמה תבשילים. (התחלתי מלהשתמש בחומוס סנפרוסט. בשביל הערך התזונתי משתדלת להכין לנו סנפרוסט ביתי: מדי פעם להשרות הרבה חומוס, לבשל, ולהקפיא) למשל תערובת ירקות קפואים, מאכל מהיר והילדים שלי אוהבים יחד עם אורז, או תבשיל ירקות סוג של מרק לקוסקוס, או אטריות עם ירקות מוקפצים.
ט' באייר תשפ"ב 01:16
בפועל כיום אני עושה לפי העין:
חומוס מושרה טחון במעבד מזון
מוסיפה למעבד בצל גדול, הרבה שום, *הרבה* תבלינים. אם יש ירק עלי זה ממש מוצלח, לי אין אז אני שמה תבלינים יבשים.
אופה קציצות על נייר אפיה משומן.

זה לא יוצא פלאפל, זה יוצא קציצות חומוס בטעם פלאפל 😅
ט' באייר תשפ"ב 01:13
מטגנת בצל, מוסיפה שום / גזר מגורד / פלפל קצוץ / עגבניות קצוצות - מה שמתחשק מכל הנ"ל, אפשר גם בלי כלום. מאדה קצת.
מוסיפה עדשים כתומות, מים רותחים בכמות של כ2 ס"מ מעל העדשים (עוקבים אח"כ אם נגמרים המים מוסיפים עוד קצת), מלח ותיבול (אני אוהבת צילי חריף, פפריקה מתוקה או חריפה, אבקת שום ואורגנו... אפשר רק פפריקה ואפשר לנסות סגנון אחר).
מבשלים עד שהעדשים מוכנות, כ15-20 דק'.
אפשר להגיש מעל כל פחמימה, אנחנו אוכלים עם בורגול.
פעם טחנתי את התבשיל בבלנדר מוט וערבבתי עם פסטה.
י' באייר תשפ"ב 12:01
ח' באייר תשפ"ב 23:11
שאמא שלי מבשלת קינואה כמו שאת רואה בתמונה רק שהיא עושה את הבטטה בעיגולים ושיש תוספת בורגול, ועדשים כתומות.

י' באייר תשפ"ב 12:03
י' באייר תשפ"ב 23:31
במיוחד אם יצא להם לקבל הזנה בגן/צהרון/ביה"ס אז כנראה נתקלו בקטניות. לפעמים לילדים יש רעיונות יותר טובים משלנו.

אצלי הילדים מעדיפים את חלק מהקטניות כמעט בלי תיבול: בעיקר הירקות הקפואים- תירס, אפונה וגזר, שעועית ירוקה ואפילו לבנה. רק מבשלת במים (בלי מלח!) וכשמתרכך ממליחה קצת ופלפל שחור טיפה וזהו.
לשעועית ירןקה יש לי תיבול שהם אוהבים: כשזה רך מתגנים דקה או שתיים במחבת עם קצת שום (לא חובה), סילאן, רוטב סויה ורוטב צילי. (אם את צריכה מתכון יותר מדויק תגידי).

עדשים חומות רק מבשלת במים עד שמתרכך ואז מוסיפה מלח ופלפל.

עדשים כתומות- אם מוסיפים למרק הן כמעט ולא נראות ואוכלעם אותן בלי לשים לב.

חומוס- אפשר במרק או במרק של קוסקוס.

בורגול, התפלאתי השבוע אבל הילדים שלי טענו שזה דומה לפתיתים או קוסקוס והם אוהבים.


סכללי ממה שראיתי אצלנו:
דוגמה אישית לפעמים עוזרת.
ילד שלא בררן ואוהב לנסות, להציע לו דברים שדומים לסגנון והטעם שהוא אוכל.
להתחיל מגיל קטן ואז יותר קל להם לקבל את זה כחלק מהתפריט בבית.
י"א באייר תשפ"ב 00:46
וגם אנסה להכין ככה לבד כמו שאת מתארת. תודה גדולה!!
י"א באייר תשפ"ב 00:56
אני רק-
בורגול זה חיטה שבורה - דגן
גריסים/גריסי פנינה זה שעורה - דגן
קינואה - לא ברור זה בין דגן לקטנית

אפונה ותירס - קטנית עם מעט מאוד חלבון

סויה (אדממה), עדשים בכל הצבעים, שעועית יבשה על כל צבעיה וסוגיה (יש הרבה סוגים) וחומוס - קטנית חלבונית יחסית (יש בה גם פחמימה אבל יחס גבוה לטובת החלבון)

במיה, שעועית ירוקה/צהובה- כמעט כמו ירק (בריאה וטעימה מאוד)


הכל בריא (הבורגול פחות כי זה מעובד ולא טבעי) וכדאי לאכול מהכל בגיוון כמה שיותר אבל גם לדעת מה יותר מקור חלבוני ומה פחות

אני אוסיף גם שבבישול ובאפיה מומלץ להשתמש בשמן זית, השמן בריא, ושומן איכותי מוסיף לשובע😋

ישר כוח!
ט"ו באייר תשפ"ב 19:59
באמת לא דייקתי בהגדרות, המטרה הכללית היא בריא יותר;) תודה רבה!!
ג' בסיוון תשפ"ב 20:55
נשמע מפחיד ומלחיץ,
לוקח בדיוק דקה.

את יודעת שמחר את מבשלת עדשים?
תבררי בערב, ושימי בקערת מים
בבוקר תשפכי למסננת ותכניסי ככה לארון (חושך)
וזהו!!
קיבלת פי 3 מכל הערכים התזונתיים שלו
ד' בסיוון תשפ"ב 07:57

מרים קושלנד- עוזרת לנשים רגישות למצא איזון ולהנות בחברה🍃. 

 

כ"ב באייר תשפ"ב 22:28
אצלי אוהבים כך- בצל מטוגן, פטריות חתוכות, עדשים שחורות קטנות כאלה . מכסה במים, מלח וזהו.

לא לוותר על הפטריות....זה עיקר הטעם
ד' בסיוון תשפ"ב 08:12
לוקח קצת עבודה אבל יוצא ממש טעים והאחים הקטנים שלי עפים על זה

משרה עדשים או מנביטה אותן
(בדרכ גם ירוקות וגם סוג אחר נניח שחורות או מנוקדות)


מגרדת או קוצצת דק ירקות
בצל ,ואיזה ירקות שיש לי בבית (גזר בטטה קישוא סלק סלרי ) שיהיה בערך שליש - חצי מכמות התערובת

טוחנת טיפה את העדשים בבלנדר מוט (שלא יהיה משחה לגמרי אלה גם קצת גושים )

מערבבת מטבלת (מלח שום וטיפה כמון ופפריקה)

עושה קציצות באיזה צורה שרוצה (לפעמים כמו שניצל תירס או קציצות בשר עגולות)

משמנת את הקציצות מבחוץ מניחה על תבנית ובתנור על 180° (הזמן בתנור משתנה לפי גודל הקציצות אבל באופן כללי אני מחכה עד שיכולה להפוך או לגלגל אותן ויציבות ואז עוד 5-10 דקות )

אם אני שמה עדשים נבוטים יותר יש טעם חלבוני יותר וקציתה אברירית יותר ...

אני מכינה כמות ממש גדולה וישר מקפיאה ואז כשרוצה לאכול מכינה רוטב פשוט ושמה את הקציצות(מופרדות) ברוטב מוכן לחימום

מרים קושלנד- עוזרת לנשים רגישות למצא איזון ולהנות בחברה🍃. 

 

אולי יעניין אותך