ילד שלא אוכלסליל
בן הארבע שלי לא אוכל.
הוא מאוד בררן, וכמעט לא מוכן לאכול שום דבר.

בבוקר הוא אוכל קורנפלקס רגיל עם חלב ותפוח, זה בסדר.

לגן הוא לוקח כריך משהו, לרוב אוכל אותו.

אבל צהריים בגן הוא לא נוגע, רק בירקות טריים.
הוא מגיע הביתה מאוד רעב (בארבע). אז הוא אוכל פרי כלשהו ואחרי שעה בערך רוצה לאכול ארוחת ערב.

וכאן מגיעה הבעיה. הוא אומר 'הוא רעב, אין לו סבלנות לחכות שהאוכל יהיה מוכן, אבל הוא לא מוכן לאכול כלום
חביתות הוא אוהב רק שאבא מכין (אבל אני איתו רוב הזמן בארוחות ערב).

אוכל גבינה לבנה, פתיתים, פסטה, לפעמים מלפפון / גמבה.
זהו בערך

ואני קצת אובדת עצות. כי אם זה לא היה מפריע לו, גם י לא, אתה לא רוצה לאכול, אל תאכל.
אבל הוא רוצה לאכול, והוא מתלונן שהוא רעב, ואני בטוחה שהוא רעב כי הוא לא אוכל בגן ארוחת צהריים. אבל כשאני שואלת אותו מה הוא רוצה לאכול הוא לא יודע.

יש לו קצת רגישות למגע, אז הוא לא מוכן גם לאכול אוכל שמלכלך אותו יותר מידי אפילו שהוא אוהב, למשל זיתים ועגבניות שרי שבעבר היה אוכל.
אנחנו בתור לטיפול לריפוי בעיסוק כדי לטפל בעניין הזה וגם בעניין הקיבעון שגם משפיע כאן אני חושבת. אבל התור יהיה רק עוד שלשה חודשים.
ובינתיים אין לי מושג מה לעשות.
הילד רעב, אבל לא אוהב כלום.

עצות כלשהם?

חשבתי לפעמים להוציא אותו מוקדם מהגן שיאכל בבית צהריים, או שאביא לו כל יום צהריים לגן (אני לומדת בבית וזה אפשרי), אבל זה שלא שאת האוכל בבית הוא כל כך רוצה לאכול. אז לא רואה איך זה יעזור. גם שניצלים הוא אוהב רק שהם הרגע יצאו מהמחבת, וזה לא משהו שאני יכולה לעמוד בו כל יום. חוץ מזה אני לא חושבת שיש משהו בשרי אחר שהוא אוהב. אולי נקניקיות, אבל אי אפשר לאכול את זה כל יום.
נשמע שיש מנעד של דברים שהוא אוכלאביול
גם בן האגבע שלי די בררן. אולי זה קשור לגיל.
אבל אולי תנסי לחשוב איתו מה עוד הוא אוהב...
ניסיתיסליל
הוא באמת לא יודע להגיד.

לחם עם ממרח תמרים או חומוס
גבינה לבנה, גבינה צהובה, חביתה של אבא, לפעמים טונה, לפעמים ביצה קשה
שניצל של אבא וטרי
מלפפון וכמה לפעמים
אורז פסטה, פתיתים, תפוחי אדמה
תפוח

זה ממש מגוון מצומצם. אני לא חושבת שיש משהו שלא רשמתי
אז את יכןלה לשחק עם זהאביול
העיקר שיאכל, לא נורא אם זה לא מגוון. אם את יודעת את הדברים שאוהב אז זה יותר קל ...
בעזרת ה זה יעבור
אבלסליל
הוא רוצה לגוון. אם במשך יומיים הוא אכל אותו דבר, הוא כבר לא רוצה את זה למחרת.
ומבחינת חלבון אין לי כל כך אפשרויות גיוון, כי טונה וביצה קשה הוא מוכן בדרך כלל רק בשבת
ומה עם להתעקש איתו?אביול
אז מה אם הוא לא רוצה. זה מה שיש עכשיו.
הוא באמת לא יאכל אם ידע שזה האפשרות היחידה?
הייתי מתאמצת להכין לו משהו שהוא אוהבהמקורית
אם הוא לא אכל צהריים בגן, תנסי לתת לו בצהריים כשהוא חוזר את הפחמימה של האורז או הפתיתים או כשהוא מגיע מהגן שתהיה לו פרוסה שהוא יאכל. גם שניצל בכמויות שמקפיאים במנות קאנות שהוא מוכן ולטגן לו את הכמה חתיכות שלו. זה לא קל אבל הילד רעב אז הייתי מתאמצת בשביל זה במקום להתעקש לגוון, לפחות עד תחילת הטיפול
תודהסליל
אבל זה העניין, שהוא לא אוהב.
אני יכולה להכין לו שניצלים, אחרי יומיים יימאס לו והוא אומר לי גם, שניצלים כבר אכלתי אתמול.
אם היה משהו שהוא היה מוכן לאכול, הייתי מכינה לו בשמחה. הלוואי.
כמה שניסיתי להשקיע באוכל, זה לא עזר
לא התכוונתי להכין שניצל כל יום המקורית
אנסה לעשות סדר בדבריי לפי תפריט
נגיד יום ראשון את מכינה שניצל
יום שני אורז
שלישי פסטה
רביעי פתיתים
חמישי שוב שניצל
ובשבת שיאכל טונה
ושיאכל המון ירקות וחביתות בין לבין

ו
הבנתיסליל
אני פשוט לא בטוחה שזה יספיק לו.

לרוב ארוחה אצלנו זה פחמימה, חלבון וירק.

אז ירק לרוב אין אצלו כי הוא לא אוהב.
אבל הוא לא שבע אם זה רק פתיתים למשל.
ואז הוא רוצה עוד משהו לאכול, אבל לא יודע מה
אם הוא לא יודע אז לנסות להציע לו מהמוכןהמקורית
שיהיה חלבון כמו עוף בתנור או קציצות עוף או קציצות בשר. צריך לנסות כדי שיכיר את הטעמים.
גם אם הוא לא מוכן בהתחלה, מה שחשוב זה להציע כמה שיותר. גם אם בסוף הוא לא יאכל
זה מתיש אבל עם בררנים כמה ברירות יש
מהמוכן הכוונה שיהיה מוכן.
לא יודעת כמה זה יעזור אבל זה בהחלט מתסכל.
שולחת חיבוק בכל מקרה ❤️
רעיון טובסליל
אני יכולה שבכל אופן תמיד יהיה במקפיא מנה מוכנה שהוא אוהב ואז תמיד אפשר להציע אותה אם הוא לא רוצה. או משהו בסגנון הזה
אצלינו רק פתיתים זאת ארוחת ערב רגילהלהשתמח
יכול להיות שאני טועה, אבל לדעתי אם יש משהו שהוא אוהב, אז הוא יכול לשבוע ממנו. אם הוא עדיין רעב אבל לא רוצה עוד זה כבר התפנקות, לא צורך.
כל הכבוד שאתם משתדלים להקפיד על כל אבות המזון בכל ארוחה. אני פחות טובה בזה, מכינה משהו אחד לארוחת ערב וזה מה שכולם אוכלים. ואם מישהו לא אוהב אז אוכל כריך או משהו שכבר מוכן מהמקרר כמו פסטה. וזה כולל את הילד שלא אוהב את רוב האוכל בצהרון.
טוב גם אצלנו בת 4 לא אכלנית גדולה..מבינה לליבך.חלומות חלמתי
אני שמה לב שבימיך שאני מציעה 2 אופציות, ורק 2- היא כן מצליחה לבחור מתוכם משהו ולאכול אותו. אני מציעה דברים שאני יודעת שהיא אוהבת ( גם רשימה פחות או יותר כמו שלך).ואם זה משהו שלוקח יותר זמן(פסטה לעומת חביתה) אז אני מוודא לשאול אותה כבר כשמגיעים הבייתה כדי שיהיה לי זמן להכין והיא לא תהיה מורעבת ומחורפנת...
תודה!סליל
לרוב אני באמת מציעה.
הבעיה היא אחרי זה.
נגיד הוא בחר לאכול פתיתים, אבל פתיתים לבד זה לא מספיק ואז הוא עדיין רעב.
אז מה אתה רוצה עכשיו?
לא יודע.
אתה רוצה עוד פתיתים? לא.
בגלל שהוא מדלג על ארוחת צהריים, הוא מגיע מאוד רעב וארוחת ערב צריכה להיות ארוחה גדולה. אבל גם ממה שהוא אוהב, לא תמיד הוא מוכן שתי מנות...
שובב קטן. איזה גיל זה...חחחחלומות חלמתי
ואם תשימי מלכתחילה הרבה פתיתים בצלחת?
גם אצלנו יש את הקטע שהיא לא רוצה מנה שניה, אבל כן יכולה לגמור את כל הצלחת..ואז אם יש הרבה, לפעמים זה יקרה( לא תמיד...)

וגם בשלב של האחרי הפתיתים, 2 אפשרויות. לא יותר. אני בשלב הזה כמעט תמיד מציעה או סנדוויץ' או פרי. וזהו... תמיד אצלנו היא תבחר בפרי...

ועוד משהו, שאני יודעת שהוא לא הכי חינוכי ובריא, אבל אם אני רואה שהיא סיימה לאכול, ועדיין לא רגועה ולא יודעת מה היא רוצה, אני משלחת אותה לשחק ואחרי כמה דקות מניחה לידה צלחת עם סנדוויץ'/פרי והיא לרוב תאכל( לא עושה מזה עניין. רק מראה לא ששמתי וזהו..). וסוף סוף הרעב נרגע והכוחות חוזרים.

היי יקרה מנסה לעזורבתי 123
דבר ראשון הילד שלך אולי בררן לדעתך אבל יחסית לגילו זה מאוד טבעי וכל עוד הוא אוכל ירקות פירוט ושאר אבות המזון לא הייתי דואגת. גם אם יחסית לא מגוון.
דבר שני מאוד חשוב תגישי או שתציעי לו בחירה של שני דברים לא יותר. אל תשאלי מה אתה רוצה. בגיל הזה זו שאלה שיכולה להציף.
יש לך מקרוגל בבית? תכיני יום לפני ותחממי לו מיד כשהוא מגיע.
בקשר לבררנות תמיד להמשיך להגיש שלא תהיה המנעות מוחלטת שקשה לחזור ממנה.
שימי לו ליד הצלחת קערית קטנה עם ירקות שהוא לא רגיל ותגידי לו שאם הוא רוצה הוא יכול לאכול. אפשר אפילו חתיכה קטנה מכל דבר שלא יהיה בל תשחית
תודה רבהסליל
ירקות הוא לא אוכל. רק מלפפון
בגזרת הפירות - תפוח ופירות קיץ בגדול.

השאלה לגבי מה אתה רוצה, מגיע אחרי שהוא בחר משהו ואז זה לא הספיק לו. למשל אכל פתיתים וגבינה לבנה ואז הוא עדיין רעב. אז הוא מבקש עוד משהו, אבל לא רוצה את מה שכבר אכל אבל לא יודע להגיד משהו אחר.

תודה על ההצעה לגבי ההגשה, אני אנסה תמיד להמשיך להציע
תנסי לתת לו ארוחה חמה/ בשרית בארבערינת 23
במקום הפרי…

הוא אוהב אורז? קוסקוס?

בקטניות יש הרבה חלבון. אני מכינה אורז עם שעועית/עדשים, מרק עדשים וכדו׳
תודה רבה!סליל
פחמימה זו פחות הבעיה, הבעיה העיקרית זה החלבון.
הוא לא אוהב.
קטניות הוא לא אוכל
בשרי זה רק שניצל טרי או נקניקיה וזה לא משהו שאפשרי כל יום
פחמימה וקטניות ביחד זה חלבון מורכברינת 23
אבל אם הוא לא מסכים לאכול קטניות זה באמת לא רלוונטי (ניסיתם?)
ניסינו😅סליל
ולפעמים הוא גם אומר לי על דברים שהוא יאכל אם אכין, והוא לא אוכל.
נגיד הוא בא ואומר לי, אני ממש אוהב קציצות ברוטב עגבניות. ואז אני מכינה, וכמובן שהוא לא אוכל, אפילו לא טועם
😡😡😡רינת 23
איזה עצבים!
הוא אוכל ממש הרבה הבן שלך.....פפרינה
הבן שלי כבר בן 6 וכבר שלוש שנים עם בררנות באוכל נוראית. שום דבר הוא לא אוכל.
כלום. גם לא בצהרון.

לפעמים אוהב אורז, בדכ רק שניצל שיוצא מהמחבת, לפעמים קוסקוס. וזהו.
חלה בשבת
אין שום חלבון! אני קונה לו פדיאשור כדי שיגדל קצת.... גם פסטות בכלל לא. לא פירות, ירקות רק מלפפון. בקיצור קשה ממש. להודות על מה שיש!!!
שלך אוכל המון ואפשר ממש לשחק עם זה. בה על זה
מודה כל יום ב"הסליל
ועדיין...
באופן אמיתי, הוא לא אוכל. כל הילדים אוכלים בצהרון, רק הוא לא
מה שכתבתי, זה מה שהוא מוכן לאכול. חלק מהבעיה, זה שאין לי כל כך אפשרויות משחק.
יש מאכלים שהוא אוהב ולא מוכן לאכול כי זה מלכלך ומציק לו.
הוא ילד מאוד מקובע, ולכן גם לא מוכן לטעום דברים חדשים בדרך כלל.
וגם אם הוא אכל משהו אתמול, הוא לרוב לא ירצה לאכול שוב מחר.
מה עם מרקים? אפשר להוסיף קטניות ולטחון אם אוהבכתבתנו
ניסית לתת לו את הדברים המלכלכים שהוא אוהב עם מזלג?
ניסית אצלי הם אוהבים במיוחד לאכול פירות חתוכים עם מזלג צר כזה של אבטיח ומלון.
מה עם דגים? אולי סלמון?
לגבי רעב אבל לא מוכן לאכול, הגישה שלי היא קצת קשוחה- אם יש משהו אחר שאני יכולה להציע, אני עושה את זה אני כמובן לא רוצה שהם ירעבו. אבל אם כל דבר שאני מציעה הם פוסלים או שאין כמה אפשרויות אז אני אומרת- תשמע, זה מה שיש. אתה לא כזה אוהב ורעב. הבחירה שלך אם לאכול משהו פחות טעים לך כדי לשבוע או לא לאכול משהו פחות טעים ולרעוב. ועוד דבר חשוב בעיני זה לא להיות מופעלת מזה ריגשית. רוצה- קח באהבה. לא רוצה- זו הבחירה שלך. וזה בסדר. אני עושה בעניין הזה מה שביכולותי ואני לא מתכוונת להוריד את הירח גם אם אותו (את הירח) הילד אומר שהוא יאכל
אה וגםכתבתנו
ניסיתם שבעלך יכין כמה חביתות ואת תחממי לו במיקרוגל או טיפה על המחבת? אם עוד לא ניסיתם דבר כזה, מציעה לא להגיד לו שזה מחומם ולראות אם הוא מרגיש את זה מעצמו
לעניין החביתותסליל
באמת אין לנו מושג מה ההבדל בין החביתות שלנו. שנינו מכינים חביתות רגילות בלי כלום.
הוא ידע שבעלי לא בבית ולא הכין לו, ואני חושבת שהוא ישים לב לזה
אז אולי לנסות דוקא להראות לוכתבתנו
הנה, זו חביתה של אבא ונשמור למחר שתוכל לאכול כשתהיה רעב. מעניין אם זה יעבוד
תודה רבהסליל
באמת מרק כתום הוא אוהב, רק אם זה עם שקדי מרק, את השאר לא.
ניסיתי את העניין עם המזלג, זה לא כל כך עזר. כי לפעמים זה גם נוזל והוא לא השתכנע מזה.
הוא לא אוכל דגים.
נותן כמה ביסים הדג של שבת וזהו. אבל חלק מהבעיה זה גם מקובעות, אם אני אציע לו דג של שבת ביום רגיל הוא לא יאכל.

לגבי ההפעלה הרגשית, את צודקת. אבל זה קשה לי מאוד.
כי מה שקורה זה, שמתחילים ארוחות ערב. הוא מוכן לאכול משהו אחד או שניים ואז הוא לא שבע.
אז הוא מתלונן, ואני אומרת לו מה יש ואני אביא לו בשמחה. ואז הוא לא רוצה כלום. ואז אני מציעה לו שיגידו בעצמו מה הוא רוצה, והוא בחזרה אומר לי שהוא לא יודע ואני אציע. ואני מנסה לשחרר ולהגיד, תקשיב זה מה שיש, אם אתה רוצה אתה מוזמן לאכול, ואם לא אז לא. אבל הוא לא מוכן לאכול, והוא רעב. אז הוא בוכה ומתעצבן.

אז קשה לי שזה לא יפעיל אותי, כי אני לא יודעת איך נכון להגיב
צודקת ממש, זה סוג של ביצה ותרנגולתכתבתנו
התמודדות די מתסכלת 😔
אז הרעיון הוא בעיני להזכיר לעצמך שוב ושוב, 'אני את שלי עשיתי, עכשיו זה צריך לבוא ממנו'. לפעמים דוקא כשהם רואים שמשאירים אותם להתמודד עם הבחירה שלהם בלי לקחת את זה ללב, הם מצליחים למצוא בעצמם את הפיתרון. ולפעמים הוא יבחר לא לאכול ויהיה מסכן ומתבכיין, וזה ידרוש סבלנות, (אפשר להזכיר לו פעם ב אתה לא אכלת, אם אתה חושב שיש משהו מהדברים שאמרתי שאתה רוצה אני אשמח לתת לך) אבל שוב- להשתדל ממש לא לקחת ללב ולתת לו לחוות את משמעות הבחירה שלו. אם לא נשמע לך מתאים לך תעשי כחוכמתך כמובן.
צודקתסליל
אני אנסה להתמקד בלשחרר את זה.
כי אני באמת מאמינה בלשחרר בהקשר של אוכל.
ואם הוא אומר שהוא לא רוצה לאכול, אני באמת לא לוחצת.
אבל בעצם כאן זה מגיע ממנו, ואני מרגישה שאני כבר כן צריכה לחשוב איך לעזור לו לאכול, מבינה?
אבל באמת זה לא אמור להגיע מתוך מקום שהרגש מפעיל את הסיפור, כי זה בטוח לא יעזור
תגידי, איך הוא בשאר הדברים בגן?יראת גאולה
במשחק, בחצר?
באיזה הקשר?סליל
הוא נהנה לשחק בגן עם החברים, מאוד אוהב להיות בחצר.
הצוות אומר שהוא ילד מקסים, מקשיב, סקרן, מחייך.

מה שכן, מפריע לו אם יש הרבה רעש בגן.
והוא ילד רגיש (נגיד אם חבר מרביץ לו, אם הצוות הקבוע לא נמצא)
זה ממש נשמע שיש לו קושי עם ויסות חושייעל מהדרום
בשביל זהסליל
אנחנו הולכים לריפוי בעיסוק, אבל לוקח המון המון זמן לקבל תור
לאבחון חיכינו ארבע חודשים אם לא יותר
עכשיו מחכים לקבוע תור לטיפול
שיהיה בהצלחה רבה! ובקרוביעל מהדרום
אמן!סליל
כי הרבה פעמים זה יושב על משהו שמתבטא בתחומים נוספייראת גאולה
כמו שאמרת...

אנחנו הלכנו לדיאטן ילדים על בררנות אכילה, אבל הוא לא הועיל לי מי יודע מה... כי באמת זה יושב על משהו שלא קשור אליו.

אכתוב בכל זאת את מה שהוא הציע -
ארוחות משפחתיות, בהן האוכל מוגש בהגשה מרכזית וכל אחד לוקח, או שמניחים לו בצלחת אבל לפי בקשתו. זמנים קבועים לארוחות בלי נשנושי ביניים (אני לא מצליחה לעמוד בזה... אצלי מי שרעב לוקח תפוח לבד...). והרגיע אותנו שסה"כ למרות הצימצום התזונה שלו מאוזנת.
ניסית פעם שהוא יהיה שותף לבחירת המנה ולהכנה?תוהה לי
כןסליל
וזה לא עזר 😐
בחרנו ביחד, הכנו ביחד, הוא התלהב, נהנה להכין ואז בסוף אמר - זה בשבילכם, אני לא אוהב.
אויש,חחחתוהה לי
יצא לי לראות פעם סרטון ביוטיוב עח אשה שכל החיים שלה אורכלת רק רק רק ציפס. וזהווווווו. ציפס מטוגן בשמן עמוק. והיא ממש סובלת מזה ואז עשו לה בדיקת דנא וראו שיש חה הרבהיותר קולטני טעם ועצבים בלשון מחאדם ממוצע. וזה אומר שהיא הרבה יותר קגישה לטעמים,מרקמים וכו. וזה נתן לי עוד הסתכלות על בררנות באוכל, זה לגמרי יכול להיות קשור לרגישות יתר בלשון.
במקומך הייתי מתייעצת עם תזונאית לילדים כדי לוודא שהוא מקבל את כל אבות המזון, גם אם זה יכלול תוספים חלבוניים אחרים. ואולי יהיו לה רעיונות יצירתיים..
גבינה צהובה הוא אוהב? שייקים? טחינה? חלבה? בגן הוא יכול לאכול סנדוויץ עם חמאה לארוחת צהריים? חברה שלי היתה אוכלת סנדוויץ עם חמאה ושוקולד ציפס. זה אחד הטעימים.. וזה חלבוני.. בשייקים גם אפשר להכניס מלא דברים על הדרך..
תודה!סליל
אני באמת חושבת שזה יותר מאשר סתם בררנות.
זה קשור גם לזה שקשה לו עם דברים חדשים (אז אני לא מוכן לטעום משהו שאני לא מכיר) ויש לו קושי אמיתי שקשור לרגישות למגע ולריחחת.
אז אני מניחה שהטיפול בריפוי בעיסוק יכול לעזור ולתת לנו ולו כלים, אבל בינתיים מנסה להבין איך להתמודד עם הסיטואציה.
כי מרגישה שזה כרגע גורם לי לאבד את הסבלנות, והוא באמת נשאר רעב.

גבינה צהובה הוא אוכל, לפעמים מוכן טוסט..אבל הוא לא מוכן למשל סתם לחם וגבינה צהובה לגן, כי זה נפרד אחד מהשני, וטוסט זה רק לפעמים (כמה פעמים הטוסט חזר כמעט בשלמותו הביתה).

שייקים ניסיתי בעבר והוא לא רצה, טחינה הוא לא כל כך אוכל
באמת לא קלתוהה לי
ואת כזו אמא מהממת.ומיוחדת..
זה גם גיל מאתגר כי המודעות שלו לרגישויות שלו ואיך לווסת את עצמו,היא מאד נמוכה .
ממליצה מעבר לריפוי בעסיוק גם תזונאית,כי טיפול לרגישות חושית זה טיפול שלוקח זמן.. וכן חשוב שיקבל מענה תזונתי בינתיים
בהצלחה רבה! תעדכני
וואי תודה רבהסליל
גם ההבנה ממש ממש עוזרת לי. להבין שזה באמת אתגר😅
בדיוק אמרתי לבעלי שאולי כבר הגיע הזמן להתייעץ גם עם תזונאית, אז אולי באמת נברר לגבי זה.
חחח איזה חמודאביול
יש לי בן עם קיבעון באוכלאני זה א
אז א אצלי לפחות זה קצת השתפר לא הרבה אבל כן משמעותי.
בתקופות שהיה מוכן לאכול רק 2 דברים והיה גם קטן יותר אז לא נלחמתי בזה פשוט נתתי לו רק מה שידעתי בוודאות שיאכל.
אם הוא אוכל סנדויץ בארוחת עשר הייתי שולחת עוד סנדויץ לצהרים או משהו אחר שבוודאות יאכל.
אולי אם לא יהיה רעב כל כך בערב יהיה לו יותר סבלנות להתנסות גם בדברים חדשים לאט לאט.
ועוד דבר נשמע שהוא מבין איכשהו שזה מפעיל אותך הבררנות הזו באוכל אולי אם לא תתני לזה להשפיע עלייך זה יפתח אותו קצת וישחרר את הבררנות.
ומשהו קטן שבעבר הייתי תמיד דואגת ובלחץ שיהיה לכל ילד בדיוק את מה שאוהב ומה לעשות כל אחד אוהב משהו אחר ובצורה אחרת וכו.. ומאילוצים של חוסר זמן וחוסר יכולת לרצות את כולם הפסקתי לדאוג מזה.אז אני כן משתדלת שיהיה לכל אחד משהו שכן אוהב אבל לא משתגעת שגם הפחממה וגם הירק וגם החלבון יהיו לכל אחד ואז אם יום אחד מי שלא אוהב לדוגמא אורז אוכל רק את הקציצות אני לא מתרגשת ובהתחחה הם היו נורא מתרגזים ולאט לאט התרגלו ואפילו למדו לאכול גם דברים שלא הכי אוהבים..והיו גם זמנים שהקטן שלי לא הסכים בשום אופן לאכול משהו שהכנתי אז פשוט הכנתי לו כריך והוא היה מבסוט ושבע..

תודה רבה!סליל
מצידי שיאכל כל יום פסטה, באמת לא אכפת לי שיאכל כל יום את אותו הדבר. אבל הוא לא מוכן.

את כן צודקת שאני צריכה שזה פחות יפעיל אותי, אבל זה קשה לי, כי הוא מתרגז וזה גורם לו להיות עצבני למרות שהוא אומר על הכל לא ואז אני מאבדת סבלנות.

מבחינת הכנת אוכל, יש לי שני ילדים, הקטן ב"ה אוכל כמעט כל מה שמביאים לו. אז דווקא כשאני מכינה אני בדרך כלל חושבת מה הוא יאכל, ואם הגדול רוצה הוא מוזמן גם כן לטעום. ואם לא, תמיד יש פתיתים או פסטה.
מבינה אותך זה באמת קשה אבל את יכולהאני זה א
לאט לאט לנסות לשחרר את זה אצלך.
מנסיוני זה משמעותי וכן גם אצלי הבררן נשאר רעב אבל ברגע שזה לא מפעיל אותי אני רואה שזה קצת משתחרר לו.
וריפוי בעיסוק ממש יכול לעזור
תודה רבה❤️סליל
טוב, לשחרר ולהיות יותר סבלנית זו עבודת חיי בערך.
אז הגיע הזמן להתחיל לעבוד כנראה
תכיני רק לעצמך משהו טעים טעיםרינת 23
והוא כבר יתחנן שתתני לו ;)

אין בעד מה…
הלוואיסליל
אני משקיעה לעצמי ממש, עוד לא נרשמו תוצאות

וואו תודה רבה לכולכם!סליל
נתתם לי הרבה על מה לחשוב.
מה שעשיתי בינתיים, ישבתי איתו לפני השינה, דיברנו על מה שהיה בארוחת ערב ועל מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה.

אז הכנו טבלה, דיברנו מה אוכלים בארוחה מבחינת הרכב (פחמימה, חלבון, ירקות) ואז בכל קטגוריה הוא אמר לי דברים שהוא אוהב.
אנחנו נתלה על המקרר, ואז סיכמנו שאם עוד פעם לא יהיה לו רעיון מה לאכול, נלך לטבלה וניקח משם רעיונות.

נראה אם זה יקדם אותנו איכשהו
מעולההה! רעיון מעולה!חלומות חלמתי
אגב אצלנו אותו סיפור עם הסנדוויצים לגן בבוקר. רצתה כל בוקר רק ממרח תמרים.....אז עשינו טבלה עם ציורים מה לכל יום וזה ממש עובד. מעולה מעולה
בהצלחה אמא מדהימה!
מעולה! כל הכבוד!אביולאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

חושבת עלייך.. איך היתה בדיקת חמץ? הוא יצא בסוף??נשימה עמוקה
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמתאחרונה

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסחאחרונה

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח
אמרתי פרק תהילים. השם יברך אתכם בטוב!קנמון
אמרתי תהיליםצלולה
מתפללת שתראו ניסים בכל התחומים♥️
מתפללת איתך לכל הטוב בעז"הזברה ירוקה
מצטרפת לתפילות.. ישועת ה' כהרף עין!אוהבת את השבתאחרונה
והבוטח בה' חסד יסובבנו!
טבילה בשבת כשמתארחים😀טוט

איזה הזוי ומטורף זה נשמעעע

הרבה פעמים טובלת בשבת, אבל פעם ראשונה שאנחנו מתארחים. ניסינו לחזלש בעדינות אבל הבנו שמחכים לנו ממש ולא יתקבל יפה אם לא נגיע.

יש עצות ורעיונות לגבי איך לעשות את זה כך שלא ירגישו?

יש ילדים קטנים שיהיה מוזר להשאיר עם המארחים...

להתפלל על זהדפני11
לי קרו עם זה ניסים מעל הטבע חח פעם סיפרתי פה

מה לגבי ל את עם בעלך לתפילה והוא יקח את הילדים לגינה ואת תלכי לטבול ותחזרי זריז?

רעיון נפלא! איישם בעזרת השםטוט

סקרנת עם הניסים.

בעלי אמור להתפלל יחד עם המארחים אז יהיה חשוד אם לא יבוא איתם לתפילה, הקטנה שלי תפטפט בלי הפסקה בביכ, אז לא שייך להכניס אותה.

מספיקים לחזור מהמקווה לפני שהתפילה מסתיימת? אם לא זה ממש פדיחה שאגרום לסעודה להתעכב

ניסתי לחפש לך את השרשור, לא מצאתידפני11

כנראה כתבתי מאנונימי

אצלי מה שהיה בסוף זה שסיפרתי לחברה שגרה שם באיזור והיתה באותה שבת על המקווה

קבעתי להפגש איתה כאילו סתם עם הילדים והכל

היא שמרה לי על הילדים בגינה קרובה ואני טבלתי..

בעקרון אם את מנוסה בטבילות ליל שבת את יודעת שזה די זריז ומוקדם.. אם תגיעי מספיק מוקדם ואם לא יהיה עומס חריג את אמורה לחזור בזמן

אגב אני טיפה התעכבתי כי היה עומס במקווה והוא גם היה ממש רחוק מהמארחים אבל זה התקבל טוב כי "היה ככ כיף עם החברה שלא שמנו לב לשעון..."

תודהטוט
סיעתא דשמיא ואומץ היו לך
אכן היתה סיעתא דשמיאדפני11

וניסים מעל הטבע..

כבר מאוחר אין חי כח לפרט אבל זה היה משהו לא נורמלי

אפילו בעלי לא האמין שדברים כאלה קורים

מקפיצה לעוד רעיונותטוט
תזכורת קטנה שאולי תעזוררק טוב!
בשבת חוה"מ קבלת שבת קצרה יותר. אז יוצא שמי שהולך למנחה בכניסה שבת, יש זמן בביהכנ"ס שמחכים להמשך התפילה. בד"כ יש שיעור בזמן הזה. אולי בעלך יוכל לנצל את הזמן הזה לשמור על הילדה. 
זכרתי את זה, רק שטובלים אחרי צאת הכוכבים, לא?טוט
מרגע לרגע אני חושבת שזה לא היה חכם לעשות הפסק בלי לחזלש את ההתארחות
מחזקת אותך שאת עשית הכי נכון והכי טובנפש חיה.
אתם ישנים אצל המארחים ?אחת כמוני
אם בדירה נפרדת, אפשר שתגידו שאת נשארת "לנוח" אחרי הדלקת נרות..
כן...טוט
ה יעזור
וואי, ממש בהצלחה 🙏אחת כמוני
תבקשי מראש דירה...כובע לבן
שלא נוח לכם ככה.. הזוי?
יש להם יחידת אירוח שהיא חלק מהדירהטוט
מפנקת ממש, זה יהיה מוזר להתעקש על דירה אחרת, ואם אומר שאני יוצאת עם הילדים שלי לגינה גם הילדים שלהם יצטרפו🤪
לנסות לשאול רב על טבילה ביום השביעיכובע לבן
לפעמים מתירים... לא בכל הקשר אבל שווה שאלה
אני הייתי מחזלשת למרות הכלמדברה כעדן.
כולל פתאום לא מרגישה טוב...

ואם נוסעים ויהי מה, אז לצאת כולם ביחד לתפילה עם הילדים, אחרי קבלת שבת (בחוהמ נראה לי מקוצרת) בעלך לוקח ממך את הילדים לטיול ואת הולכת למקווה. הוא משלים את התפילה בחדר ביחידות... 

הצעה מוזרה- רק אם יש לך חברות בעיריום שני

לומר למארחת בשקט שחברה שלך ביקשה שתשמרי לה על הילדה לחצי שעה עכשיו...

שהיא תחשוב שהחברה צריכה ללכת למקווה ואת עוזרת לה

תכיני עוגה (בכאילו(Sevenאחרונה

תלכי עם תבנית עוגה בתן0וך התבנית את יכולה לשים מגבת;)

להביא לחברה שלך ואת כמה דק חוזרת וזהו

אולי יעניין אותך